Tampa Bay Lightning 2013–2014

  • 238 468
  • 615

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Loistava ja vapauttava 4-2 kotivoitto Red Wingsistä viime aikoina hieman alavireiselle Lightningille.Alkuasetelma oli se että Stamkos ja Filppula olivat poissa sekä Bishopin pelikunto hyvin kyseenalainen ja Cooperin mukaan hän päätti Benin aloittamisesta vain viisi minuuttia ennen avauskiekkoa. Vladdy Namestnikov debytoi NHL:ssä ja Syracusen murhaava Brown-Namestnikov-Kucherov kasattiin uudelleen kokoon. Vladilta varsin mukava aloitus ja osoitti olevansa pelillisesti valmis isoihin valoihin. Cooper osoitti tälle kolmikolle varsin isoa luottamusta laittaessaan heidät jäälle maalin johtoasemassa pari minuuttia ennen loppua.

Homma hoidettiin kuitenkin paremmalla viimeistelyllä, loistavalla alivoimapelillä ja kovissa kivuissa pelanneella Bishopilla kotiin. Hieno tasainen ottelu ja kaikesta näki että kyseessä on molemmille todella tärkeät pisteet. Detroit vei ottelua aika suvereenisti todella nopealla syöttelyllä ja pitkillä hyökkäyksillään, mutta Bolts pelasi oman maalinedustan todella tiiviisti lukuunottamatta kahta kiekonmenetyksestä tullutta maalia. Bishopin rebound control ja kiekon löytäminen ruuhkista on ihailtavaa katsottavaa. Paljon katsomossa istunut Pyatt kuitenkin kuittasi pelin hieman varkain juuri jäähyn jälkeen tasoihin Salon rohkeasta esityöstä ja Bolts pääsi puhtaalta pöydältä kolmanteen erään, joka oli jo huomattavasti tasaisempi. Alfredsson missasi oman avopaikkansa maalin edustalla ja Killorn kuittasi onnekkaan reboundin sisään kolme minuuttia ennen loppua.

Tauko tulee joukkueelle kyllä hemmetin hyvään kohtaan ja toivottavasti saataisiin vihdoinkin se Stamkos kehiin olympialaisten jälkeen. Hankalaa edes kuvitella numeroa 91 pelaamassa, niin pitkältä aika loukkaantuneena on tuntunut.

Tauon aikana tulee kaikki Tampan 58 ottelua nähneenä kirjoitettua päivitetyt pelaaja-arviot niin saavat muidenkin joukkueiden fanit vähän kuvaa nykytilanteesta.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tauon aikana tulee kaikki Tampan 58 ottelua nähneenä kirjoitettua päivitetyt pelaaja-arviot niin saavat muidenkin joukkueiden fanit vähän kuvaa nykytilanteesta.

Tätä odotellessa!

Duuni on itsellä sen verran verottanut, että "vain" 40 peliä nähneenä odotan kyllä Tampalle pitkää kevättä. Stamkos, Filppula, ja Bishop vielä mukavasti olympiatauolla kuntouttamassa itseään, eikä Hedmankaan Ruotsin joukkueeseen mahtunut.

Oli kyllä musertava fiilis, kun tuli uutinen, että Valle ei olympialaisiin pääse. Kyyneltä poskelta pyyhkiessä sitten tuumasin, että ehkä Suomen tappio oli Tampan voitto. Toivotaan niin!
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Vähän off-topiccina, mutta tuli mieleen muuan tapaus kun 2009 kesällä Jyväskylässä teinibileisiin ilmesty nuoret kaverit Yohan Auvitu ja Radko Gudas. Siinä tuli jonkun aikaa rupateltua jälkimmäisen kanssa ja hän kertoi, että tavoitteena päästä Elitserieniin tai Sveitsin pääsarjaan pelaamaan, että kyvyt eivät riitä koskaan NHL:ään. Kappas vaan silti se Gudas sieltä Tampan takalinjoilla luutii ja kävin vähän koittamassa olympiajäillä..
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Nyt on kisat pelailtu pois alta ja on taas aika palata taistelemaan play-off paikasta rapakon toiselle puolelle. Hienoa, että Marty sai nyt kultamitalinsa ja toivotaan tämän tuovan vielä lisää virtaa tämän uskomattoman äijän peliin.

Toivoisin, että mahdollisimman nopeaan saataisiin nyt tauon jälkeen kaikki äijät kuntoon. Loukkaantumisista kärsii tällä hetkellä Stamkos, Johnson, Filppula, Carle ja Linback. Kolme keskimmäistä luulisi olevan jo torstaina pelikunnossa ja Stamkos on epävarma vielä. Kunhan tuo porukka saadaan taas kuosiin ja juniorit jatkavat hyvää virettään niin tulee hieno loppukausi. Ja totta kai suurin kiitos tästä tämän hetkisestä menestyksestä kuuluu tolppien välissä olevalle Bishopille.

Innolla odottelen mitä Cooper keksii, kun taas koko rosteri käytössä. Kentällisiä on tällä hetkellä aika vaikeaa pähkäillä, kun hyviä vaihtoehtoja on monia.
Ei muuta kuin toivotaan hyvää onnea viimeisille runkosarja peleillä ja keväällä tavoittelemaan kannua!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kertokaas mitä Tampa tekee Michael Kostkalla? Eikös Tampalla ollut pakkeja varsin reilusti ylhäällä ja alhaallakin olisi vielä pari potentiaalista? Vai tuliko nyt kisoissa joitain luokkaantumisia mikä selventäisi Kostkan hankinnan?
 
Darren Dreger ‏@DarrenDreger 27m
TB claims Kostka from Chic off Waivers

Tästä toki Chicago ketjuunkin kirjoitettua tuli, mutta avataan TB faneille vähän omaa näkemystä tuosta Kostkan pelaamisesta ja tyylistä.

Loukkaantumistenkin takia vain 9 peliä Hawksissa tällä kaudella pelannut Kostka saattaa osoittautua jopa yllättäväksi avuksi Tampalle. Miehen kiekkolinen taito ja avauspelaaminen on järkevää ja passit lähtee suoraan lapaan hyvällä varmuudella. Kokoisekseen kaveriksi mies ei kovin paljon taklauksia jakele, mutta mun näkemyksen mukaan Kostkan puolustustapa on enemmän sijoittautumista painottava, eikä agressiivisuutta. Pystyy kyllä silti voittamaan laitakamppailuja, mutta en ehkä vahvuudeksi tätä menisi laskemaan. Luistelu on siellä keskivertopakin paremmalla puolella ja hyvä rightin laukaus on muistaakseni tarkempi kuin pakeilla yleensä, mutta ei järisyttävän kova. Eli yleispakista on kyse, suoranaisia vahvuuksia on mielestäni ainoastaan tuo rauhallisen varma, napakka syöttöpeli. Heikkouksia miehen pelistä on ainakin minun kovin vaikea kaivaa tai muistaa, joskus ratkaisut vastustajan siniviivalla ovat olleet vähän uhkarohkeita, tuon voi tosin lukea siihen, että mies tahtoo tosissaan auttaa joukkueen hyökkäyspeliä. Muistelisin myös, että kaverilla on ns. munaa mennä kiekon eteen, eikä kaihda mustelmia sillä puolella, vaikka laitakahinoissa onkin välillä vähän kevyemmällä agrella liikkellä.

Korjatkaa ihmeessä jos joku näkee Kostkan pelin toisin, itsellä on kuitenkin niin pieni otto miehen peleistä, että tämä on vain tälläinen alustava "scouting report".

EDIT: Cooper on muuten valmentanut ennenkin Kostkaa ja mitä ilmeisemmin pitää miehen pelistä paljon.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kertokaas mitä Tampa tekee Michael Kostkalla? Eikös Tampalla ollut pakkeja varsin reilusti ylhäällä ja alhaallakin olisi vielä pari potentiaalista? Vai tuliko nyt kisoissa joitain luokkaantumisia mikä selventäisi Kostkan hankinnan?

Farmipakeista Cote ja Sustr ovat loukkaantuneena ja Kostka on hankittu sinne. Kaverin pitää kuitenkin läpäistä vielä waivers uudestaan jotta voi pelata Syracusessa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Todella mielenkiintoinen tuo St. Louisin treidihuhukuvio. Lehti- ja twittermutujen mukaan St. Louis olisi pyytänyt siirtoa ennen kisoja, mutta näyttää siltä ettei Yzerman ole aikeissa päästää miestä pois eikä seurat ylipäätään olisi enää tietoisia onko mies halukas siirtymään. Olisiko tuo siirtopyyntö voinut olla painostusta tai närkästystä kun ei tullut valituksi alkuperäiseen olympiaryhmitykseen? En pysty näkemään koko kuviossa mitään muuta syytä kun Boltskin on menossa kirkkaasti playoffeihin. Onko joku päässyt paremmille jäljille missä tämän suhteen mennään? Heiteltyjä nimiä näytti olleen Callahan <-> St. Louis missä kapteenit olisivat vaihtaneet seuroja, mutta se siis lienee ainakin kariutunut jos on uskominen nettijuttuihin.

St. Louis = Tampa Bay Lightning ja sama toisinpäin jos näin ulkopuoliselta kysytään. Toivon todella ettei hän nyt nimeämättömyyden takia ainakaan päädy seuraa vaihtamaan. Luulisi olympiakullan kuitenkin lopulta helpottavan tuota alkuperäistä tuskastumista.

Pohjana ja lähteenä näille toimi twitterin eri käyttäjien lisäksi tämä nypost.comin juttu. Jutun tai huhujen luotettavuudesta en osaa sanoa tuon taivaallista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Todella mielenkiintoinen tuo St. Louisin treidihuhukuvio. Lehti- ja twittermutujen mukaan St. Louis olisi pyytänyt siirtoa ennen kisoja, mutta näyttää siltä ettei Yzerman ole aikeissa päästää miestä pois eikä seurat ylipäätään olisi enää tietoisia onko mies halukas siirtymään. Olisiko tuo siirtopyyntö voinut olla painostusta tai närkästystä kun ei tullut valituksi alkuperäiseen olympiaryhmitykseen? En pysty näkemään koko kuviossa mitään muuta syytä kun Boltskin on menossa kirkkaasti playoffeihin.

Yzerman ilmoitti eilen heti voiton jälkeen luopuvansa paikastaan Kanadan Olympiajoukkueen johdossa. Mikäli tosiaan maajoukkueen johdossa tehdyt päätökset vaikuttavat tällä tapaa tämän päivätyöhön, niin ei ihme jos Yzermania ei enää innosta kahden kultamitalin jälkeen kantaa vastuuta Olympiajoukkueen kasaamisesta. Ei varmasti Yzermania paljoa naurata jos seurajoukkueen tähtipelaaja pyytää kauppaa jäätyään alunperin valitsematta maajoukkueeseen. Vastaavaa pyyntöä ei varmasti olisi nähty, mikäli Yzermanin sijasta valinnat olisi tehnyt vaikkapa Chiarelli. Että ei se ole aina helppoa tehdä kahta työtä samanaikaisesti, eikä ihmekään jos sitä silloin hieman taipuu suosimaan itselleen jo tuttua oman joukkueen pelaajaa. Muutoin voi edessä olla tällainen ikävä tilanne. Mikäli siis nuo huhut pitävät paikkansa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ihme huhuilua. En voi millään uskoa että Martyn nimeämättömyys kisoihin voisi olla syy treidille. Viimeinkin kapteeni, todellinen franchise-pelaaja ja seura matkalla playoffeihin. Ei Yzermania vaan voi syyttää töidensä tekemisestä, vaikka NHL- ja maajoukkueGM-pestit ovatkin keskenään pienessä ristiriidassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lainaus sportti.comin uutisesta:

Sopimusrikkomus: Tampa Bay potki suomalaisvahdin

Riku Heleniuksen ura Tampa Bay Lightningin maalivahtina näyttää olevan ohi. Tampa Bay laittoi Heleniuksen lauantaina waiver-listalle haluttuaan purkaa sopimuksensa suomalaisveskarin kanssa.

Julien BriseBois, Lightningin apu-GM, ei kuitenkaan kertonut, millaisesta sopimusrikkomuksesta oli kyse.

Helenius on pelannut Tampa Bayn "farmin farmissa" ECHL-liigassa, ja viikonloppuna hänelle etsittiin taas uutta ECHL-pelipaikkaa. The Post-Standard -lehti arvelee, että Heleniuksen kieltäytyminen uudesta ECHL-pestistä johti sopimusrikkomukseen.

Kun Helenius oli waiver-listalla, mikä tahansa NHL-seura olisi voinut napata hänet muodolliseen 125 dollarin hintaan. Kiinnostuneita ei ollut.

Riku Heleniuksen NHL-ura rajoittuu seitsemään minuuttiin yhdessä kaudella 2008-2009 pelatussa ottelussa.

Tältä siis näyttää, tiedä sitten pitääkö paikkaansa, toivottavasti - koska liiga, eiköhän tuon joku KHL, SHL tai Liiga-jengi nappaa, tuossa järjestyksessä, jos ei nyt niin ensi kaudeksi.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Lisätietoa Stamkosin tilanteesta:
Ei lähde mukaan vieraskiertueelle ja tavoitteena olisi palata tositoimiin 6.3 Buffaloa vastaan. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja paluun jälkeen alkaisi homma rullaamaan mahdollisimman nopeasti.

Noihin St.Louis huhuihin vielä voisi sen verran kommentoida, että itsestä ainakin kuulostaa aika kaukaa haetulta. En vain saa sitä päähäni, että miksi ihmeessä St.Louis haluaisi siirtoa joukkueesta missä hän sai vihdoin C-kirjaimen rintaansa ja joukkue on pääsemässä myös tavoittelemaan kannua. Huhuttu Rangerskin on tällä hetkellä huonompi joukkue ja eiköhän Marty nyt sen uransa pelaa loppuun Boltseissa.
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Martin St. Louis pyytänyt taas siirtoa muualle, ei mene kyllä mun päähän, että miksi. Yritin miettiä, ketä Bolts voisi hankkia vastikkeeksi Martysta, mutta ei aivot toimi tarpeeksi hyvin. Tuo St. Louisin siirtopyyntö vetää mielen matalaksi.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Martin St. Louis pyytänyt taas siirtoa muualle, ei mene kyllä mun päähän, että miksi. Yritin miettiä, ketä Bolts voisi hankkia vastikkeeksi Martysta, mutta ei aivot toimi tarpeeksi hyvin. Tuo St. Louisin siirtopyyntö vetää mielen matalaksi.

Onko lähdettä? Törmäsin tviittiin, jossa St. Louis totesi keskustelleensa Yzermanin kanssa tulevaisuudestaan seurassa, muttei tarkentanut keskustelujen sisältöä tai lopputulosta. Olisi voinut tietysti kiistää pyytäneensä siirtoa, muttei tuo nyt mielestäni yksioikoisesti tarkoita, että olisi pyytänyt. Saati että vaatinut.
 
Noihin St.Louis huhuihin vielä voisi sen verran kommentoida, että itsestä ainakin kuulostaa aika kaukaa haetulta. En vain saa sitä päähäni, että miksi ihmeessä St.Louis haluaisi siirtoa joukkueesta missä hän sai vihdoin C-kirjaimen rintaansa ja joukkue on pääsemässä myös tavoittelemaan kannua.

Itse asiassa, en ihmettele yhtään jos St.Louis vittuuntui siinä määrin, että alkoi miettiä jatkoaan koko Tampa Bayssa.
Lightning hukutti Lecavalierin rahaan ja törsäsi hirvittävästi päästäkseen hänen sopimuksestaan eroon. Tuli myös Stamkos joka myös sai oman jättisopimuksensa, ihan ansaitusti. Marty sai tyytyä pari-kolme miljoonaa vähempään, vaikka on hell of a hockey player, katso vaikka ihan vaan tilastoista.

Sitten oman seuran GM ei vaivaudu valitsemaan Olympiajoukkueeseen. Vaikka ehkä sittenkin olisi mennyt läpi tuollaisen luisteluvoimaisen viime kauden pistepörssivoittajan valinta, kun tämäkin kausi on mennyt suunnilleen pisteperpeli-tahtiin.
Olen sanonut ennenkin, että hän on aliarvostettu ja alipalkattu tähti.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Ei vain voi käsittää tätä... Mitä ihmettä siellä on nyt tapahtunut, että noin tärkeä pelaaja on lähtemässä joukkueesta pois. Ikinä en olisi tätä päivää halunnut nähdä. Mahtaako nyt kyse olla jostain muustakin kuin tästä olympialaisvalinta hässäkästä. Jos Marty nyt tosiaan lähtee niin toivotaan sitten hyvää vastiketta, että play-off taistelu jatkuu.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Paskanmaku suussa kyllä lukee näitä huhuja Martysta. Toivottavasti näissä ei ole perää, mutta kyllähän se nyt siltä näyttää, että on. Martyn caphitillä ei ole kyllä saatavissa yhtä laadukasta korvaajaa ja toden puhuakseni en näe Tampa Baytä niin houkuttelevana paikkana kiekkoilijalle, että sieltä joku yhtä suuri kala tarttuisi haaviin korvaajaksi. Vaikka lempijoukkue onkin ja esitykset tällä kaudella olleet välillä jopa loistavia.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Kuulostaa koko homma kyllä todella erikoiselta. Vihdoinkin kapteeni seurassa ja muutenkin itsekin aiemmin sanonut että haluaa pelata loppu-uransa Tampassa. En millään jaksa uskoa Martysta sellaista, että ottaisi noin paljon nokkiiinsa siitä että ei valittu alunperin olympiajoukkueeseen, ei kuulosta ollenkaan Martylta. Ja eiköhän hänkin ymmärrä että ei se pelkästään Yzermanista ole kiinni ketä sinne valitaan.

Nyt ainakin kovasti liikkuu huhua, että Rangers on ainoa seura johon suostuu siirtymään. Jos nämä huhut nyt pitää paikkansa ja oikeasti haluaa siirtoa (mitä en suostu uskomaan ennen kuin tapahtuu tai Marty itse suoraan sanoo) niin turha kai häntä on väkisin sitten pitää,vaan Callahan + jotain treidiä kehiin. Callahaniakin pidän kyllä suuressa arvossa ja on todellinen joukkuepelaaja, ainoa ongelma että taitaa pyydellä aika maltaita jatkosopimukseen.
 

Chipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura ja New York Rangers
Hfboardseilta luettua, että MSL:n vaimo New Yorkin läheltä kotoisin ja puhunut jo 2010, että haluaisi lopettaa uransa joko Manhattanilla tai Montrealissa, onhan mies Quebecistä kotoisin. Takaisin odotettavissa Callahan + 2/3. kiekan varausvuoro + keskitason prospect.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Paskanmaku suussa kyllä lukee näitä huhuja Martysta. Toivottavasti näissä ei ole perää, mutta kyllähän se nyt siltä näyttää, että on.

Ymmärrän Tampa fanien tuskan. Eihän MSL korvaa tavallaan kukaan, mutta voihan asiaa nähdä ehkä vähän valoisammin. MSL on kuitenkin vuoden-kahden päässä uran loppumisesta ja jos tarjolla on esim. Callahanin tasoinen kaveri tilalle, niin ei musta ihan huono diili. Callahan on erittäin arvostettu joukkuepelaaja, joka taklaa ja raataa eikä 30 maalia ole todellakaan mikään utopistinen asia. Myös kohtuu nuori vielä ja siten olisi mahdollista saada kaverista ihan pitkän linjan Tampalainen. Toki palkkapyyntö tulee olemaan kesällä kova, mutta niinhän se on aina tuon tason johtaja tyypeissä.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Voihan tuosta tulevaisuutta hommata jos sieltä Callahan tulisi + joitain pickejä ehkä, mutta kevättä ajatellen Marty olisi paljon tärkeämpi kuin Cally. Callahan myös pyytämässä vähän liian kovaa sopimusta tasoonsa nähden enkä haluaisi nähdä skenaariota missä hänen palkkansa on pelkkä rasite joukkueelle. Joukkueessa kumminkin paljon lahjakkaita nuoria Top-6 rooliin laituriksi (Palat, Drouin, Kucherov, Killorn ja Connolly) niin melkeinpä mieluummin näkisin jonkun näistä. Toisaalta jos saataisiin hyvä soppari tehtyä niin Malone ulos ja Cally tilalle kuulostaisi ihan hyvältä. Vähän vajaa viikon päästä ollaan varmasti viisaampia niin silloin on vähän helpompi pähkäillä mitä tässä nyt sitten tapahtuu.
 

delta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Johan Franzén, Daniel Brière
Takaisin odotettavissa Callahan + 2/3. kiekan varausvuoro + keskitason prospect.


Jaa, itse olen kyllä sitä mieltä että ei Yzerman tuohon hintaan myy. Callahan kuitenkin UFA kesällä, St. Louisilla kuitenkin kevään jälkeen vuosi sopimusta jäljellä. Callahan + 2nd olisi ehkä järkeenkäypä vastine Martin St. Louisista jos kummankin sopimus loppuisi tähän kauteen, mutta keskistason prospect ei korvaa Tampalle kyllä tarpeeksi St. Louisin- jopa kohtuullisen edullista- sopimusta vielä vuodeksi.

Callahan signattuna, ehkä sitten. Muuten en kyllä usko noin alhaiseen kauppahintaan.
 
Olisi suorastaan hullunkurinen tilanne jos annat pois St.Louisin jonka palkka 5,625 ja otat tilalle Callahanin jolle annat sen 6 miljoonaa kaudessa. Tai vähintään saman kuin St. Louisin palkka.
Sama jos sinulla olisi Koenigsegg, kaverilla Dacia Duster, ja vaihtaisitte autot päikseen.

Nykymarkkinoilla Marty saisi vähintään 3 miljoonaa kaudessa enemmän kuin hänen nykyinen sopimuksensa antaa. Ja enpä usko hänen lopettavan keväällä 2015.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös