Tampa Bay Lightning 2013–2014

  • 238 469
  • 615

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Hedmanin ulosjäänti ihmetyttää kyllä vieläkin enemmän koska kaveri on tällä hetkellä todella kovassa nosteessa, kun joukkueeseen on valittu esimerkiksi loukkaantuneena oleva viime mm-kisoissa hölmöillyt Edler, Oduya ja Tallinder. Harmittavaa tosissaan mutta nämä huilit tekevät kyllä terää kevättä ajatellen.

Täysin samaa mieltä. Ehkä kuumimpia svedupakkeja tällä hetkellä.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Mitä mieltä olette tuosta Lightningin kiekollisesta pelitavasta? Todella harvoin näkee enää roiskaisuja omissa sillä Tampa ei pelkää rauhoittaa kovankaan karvauksen alla. Tässä ei ole ollut mielestäni mitään ongelmaa koko kauden aikana ja pahoilta hasardeilta on vältytty todella hyvin. Bishop on ollut iso osa tätä oman alueen rauhoittamista omalla mailapelillään. Lightning ylittää myös keskialueen nätisti kiekollisena ja siitä on kiittäminen Filppulan, Purcellin ja Kucherovin kiekonkäsittelyä ja Johnsonin ketjun nopeutta.

Kyllä tämä on mielestäni Bishopin huikean kauden lisäksi se suurin syy siihen, että ollaan siellä missä ollaan. Juuri näiden oman pään paniikki roiskasujen takia viime kaudella päästettiin suurin osa maaleista ja usein niiden takia pelit hävittiin. Muutenkin hyökkäyksiinlähdöt ovat tällä kaudella paljon paremmin organisoituja ja hyökkääjät laitetaan sillä hyvällä ja helpolla avauksella vauhtiin ja päästään nopeilla hyökkäyksillä alueelle. Viime kaudella se oli enemmänkin sitä että annettiin seisovin jaloin olevalle hyökkääjälle syöttö (silloin harvoin kun se edes saatiin omille) ja hyökkääjä oli usein pakotettu vain roiskaisemaan kiekko päätyyn ja sitten yleensä hävittiin kiekko päädyssä. Muutenkin tietysti puolustuspelaaminen on huomattavasti parempaa kuin viime kaudella. Oikeastaan enään silloin ollaan ongelmissa, jos vastustaja saa vähän pidemmän pyörityksen aikaiseksi, useasti on todella vaikeaa saada tilannetta katkaistua/purettua, aletaan helposti näissä tilanteissa vain kohnottamaan kiekon perässä. Tietysti näistä kaikista parannuksista on paljolti kiittäminen Cooperia ja eiköhän hän ole aika vahvoilla Jack Adams palkinnon saajaksi tällä kaudella.

Marty, Hedman ja Bishop olisi kaikki kyllä paikkansa joukkueessa ansainneet, mutta tietysti Bolts näkökulmasta ajatellen tauko tekee heille hyvää, mutta silti sääli etteivät päässeet.

Connollykin on alkanut muuten Syracusen puolella pikkuhiljaa pelailemaan. Nyt viimeseen 3 peliin 9 pistettä kasassa ja viimeiseen 8 otteluun tehot 7+9=16pts.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Bishopin ranne on venähtänyt ja Ben laitettiin IR:lle eli aikasintaan ensi tiistaina voidaan ottaa takaisin kokoonpanoon. Toivottavasti nyt olisi sitten viimeistään silloin kunnossa. Nyt olis taas kerran Lindbäckillä tilaisuus näyttää, että se koppi tarttuu. Pahaa pelkään, että voi tulla aika vaikeita otteluita näistä kun Bishop sivussa, mutta toivotaan että sieltä tulisi Andersiltakin onnistumisia välillä. Tuntuu että joka pelissä melkeinpä on vähintään se yksi helppo mennyt selän taakse.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Hmmm. Vähintääkin epävarma ja huono peli Lindbäckiltä. Bishopin paluu on IR :(
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Olipas heartbreaking tappio. Ensimmäisessä erässä Caps 3-1 johdossa, kiritään johto kiinni kolmannen erän loppupuoliskolla ja viimeisellä minuutilla kapteeni menettää kaksi kertaa paineettomassa tilassa kiekon ja Caps pomputtaa voittomaalin sisään. Ei näin.

Harvoin NHL-tasolla on tuomareista nillitettävää mutta nyt Caps ei saanut jäähyjä sitten mistään. 2-1 johtomaalia edelsi täysin samanlainen kampitus josta Thompson istui samaan aikaan boksissa, kiekko kaatuneelta Pyattilta pois ja viivaan ja sieltä maaliin. Ovechkin vetäisi Johnsonia kunnon koukulla kolmannen erän 2-1 hyökkäyksessä, no call. Pari muutakin selkeätä holdingia jäi viheltämättä kulmapelissä. Vähän turhauttaa kun sitten kaivellaan kolmannessa erässä joku väkivaltaisuusjäähy avojään taklauksesta Carlelle. Bolts alivoima ylipelasi hiukan Ovechkinin vetoa ja muualle jäi sitten selkeästi tilaa. Capsin ylivoima on kyllä hemmetin vaarallinen. Kiekko liikkuu nopeasti ja varmasti.

Peli oli ensimmäisen erän järkyttäviä kiekonmenetyksiä ja niistä aiheutuneita läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä lukuunottamatta hyvin hallussa ja laukaukset menivät Boltsille 36-20. Filppulan ketju pyöritti taas omaa kiekollista peliään näyttävästi mutta maali jäi puuttumaan lukuisista avopaikoista huolimatta. Johnson-Palat kaksikkokin oli totutun hyvä. Johnsonin ketju kääntää jatkuvasti nopeita vaarallisia vastahyökkäyksiä ja luo niista tekopaikkoja.

Nelosketju Malone-Pyatt-Crombeen oli myös erittäin toimiva kokonaisuus ja toivon että se pysyy yhdessä myös huomenna kun Gudas mitä ilmeisemmin loukkaantui. Malone taklasi, takakarvasi ja ajoi röyhkeästi maalille. Crombeenin osuma sai myös ekstrahymyä kasvoille. Siinä on mies joka ei ole paljoa salamanutussa maaleilla juhlinut.

Lindbäckille saatiin taas surkeat torjuntatilastot, mutta mielestäni hän oli Capsia vastaan voittava maalivahti ottaen muutaman ison gamesaverin ensimmäisessä erässä. Ilman niitä Caps olisi mennyt kyllä menojaan. Ensimmäisessä maalissa Lindy oli pahassa maskissa, toinen ja neljäs ohjureita ja kolmannessa Johanson pääsi lapioimaan vapaasti luukulta ja kiekko lirahti sitten längistä. Mailapeli Andersilla on todella epävarmaa eikä hänen kannattaisi mielestäni yrittää liikaa kun taitoa ei ole.

Brownin on tarkoitus pelata huomenna ja toivoisin että Flyersia vastaan myllytettäisiin pitkästä aikaa 12 hyökkääjällä ja 6 pakilla kun Gudas on todennäköisesti poissa.

Palat-Johnson-St.Louis
Killorn-Filppula-Purcell
Brown-Thompson-Kucherov
Malone-Pyatt-Crombeen

Salo-Hedman
Carle-Barberio
Brewer-Sustr

Siinä olisi neljä kentällistä joilla lyödä paine vastustajan päätyyn, nelonen pelaisi fyysisesti ja suoraviivaisesti maalia kohti.
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Flyersista hieno 3-6 vierasvoitto. Kotijoukkue vei kyllä osittain peliä, mutta hyvällä viimeistelyllä komea voitto. Pienellä onnenkantamoisella tuli pari maalia, mutta onneksi tuuri ansaitaan.

Oli hienoa nähdä Malonenki onnistuvan pitkästä aikaa, tänään taululle 2+0, 6 PIM vielä lisäksi tohon. Killorn-Filppula-Purcell-ketju oli taas täyttä rautaa, jokaiselle tehot 1+1. Carleltakin loistava peli, 0+2 ja tehotilastoon +6. Ei tule ihan heti mieleen peliä, missä joku olisi saanut +6 tai enemmän.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä vastassa Blue Jackets vieraissa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Mukavan maalirikas ottelu Phillyssa jossa erona oli sitten se kuuluisa viimeistely. Lightning rokotti todella terävästi Flyersin räikeistä virheistä vähän Masonin avustuksellakin kun taas Flyers hyökkääjät jäätyivät kerta toisensa jälkeen sota-alueella kolistellen plekseja ja tolppia. Kaikki Boltsin maalit tulivat suorista hyökkäyksistä ja etenkin Malonen ja Martyn viimeistelyjä täytyy kehaista. Ammattimaiset one-timerit ylivoimahyökkäyksistä ja Masonilla ei ollut pienintäkään palaa torjua.

Salon loukkaantuminen ei varmasti yllätä ketään ja Hedman sanoi ottelun jälkeen olevansa ok Hartnellin varsin ruman blindside-hitin jäljiltä. Crombeen kävi taklauksen jälkeen kyselemässä ex-kikkarapäältä kuulumisia mutta itse ainakin olisin odottanut kunnon käsirysyä ja paria kunnon poikkaria muistuttamaan että ykköspakkia ei taklata päähän. No pojat pelasivat viisaasti kun peliä oli kuitenkin viisi minuuttia jäljellä ja johto vain kaksi maalia.

Lindbäck pelasi vihdoin hyvän matsin ja kyllä suurin kunnia voitosta kuuluu hänelle. Tasaisen varmaa työskentelyä maalirautojen avustuksella ja tuurinkin tämä epäonnen soturi on kyllä ehdottomasti ansainnut puolelleen. Maalivahti tarvitsee kuitenkin jatkuvuutta ja maanantaina on todennäköisesti tilaisuus kasata omaa peliä voiton päälle.

Filppulaa ei voi hehkuttaa liikaa. Miehen taso ei ole putoillut kertaakaan kauden aikana ja Valtteri antaa kaikkensa jokaisessa pelissä toisin kuin Lecavalier. Aivan poikkeuksellisen kokonaisvaltainen pelaaja joka on voittanut lyhyessä ajassa floridalaiset kiekkofanit puolelleen. Paras suomalainen kenttäpelaaja tällä hetkellä. Piste
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Muutama hyvä uutinen koskien loukkaantumisia:

Salolla ei murtumia ja status day-to-day, ei pelaa tänään Columbusta vastaan.

Bishop luukkuvahtina tänään ja aloittanee huomenna Rangersia vastaan.

Aulie ollut pitkästä aikaa mukana treeneissä ilman no-contact paitaa. Tuo pakkipuolelle syvyyttä ja saanee varmasti näytön paikkoja, jopa tänään tai huomenna.

Hemmetin tiukka viiden pelin viikko on edessä ja vastassa ovat vieraskentällä Blue Jackets, Rangers ja Hurricanes sekä kotikentällä Sharks ja Islanders. Kyllä noista pitäisi semmoinen 6-7 pistettä irrota. Kotikentällä on ollut viime aikoina vaisumpaa ja viimeinen voitto on ennen joulua 21.12. Melkoinen härkäviikko ja olympiatauko tulee hemmetin hyvään saumaan esimerkiksi St.Louisille.

Tänään siis vastassa kovakuntoinen Columbus ja takuuvarmasti tiukka peli on luvassa. Kauden ainoa kohtaaminen päättyi 1-0 Blue Jacketsille ja ottelu oli henkilökohtaisesti yksi raastavimpia soturiotteluita kaikkien hienouksien puuttuessa. Lightning tarvitsisi ehdottomasti piristysruiskeen tuohon ylivoimapeliin. Alueelle vienti on ollut ihan naurettavan heikkoa viimeisissä otteluissa. Lindbäckillä on tänään edessään niin sanotusti "big game".
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Jaahas, hyvin hanskassa ollut Columbus-peli puppeloitiin sitten jäähyilemällä ihan urakalla. Jackets teki kaikki maalinsa viivalaukauksella ja Linbäckille ei jätetty pienintäkään palaa, niin jäätävistä pelaajamuureista nuo kaikki vedot tulivat läpi. Plussia ei voi antaa kuin Carlelle, Hedmanille, Thompsonille ja Lindbäckille.

Tunnin päästä homma jatkuu Rangersia vastaan ja kärkiäijien täytyy nostaa roimasti tasoaan jotta Gardenilta heruu pistettäkään.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kirvelevän Columbus-tappion jälkeen otettiin hieno 2-1 taisteluvoitto Rangersista, vaikka välillä oltiin hyvinkin ahtaalla. Ei Lindbäck varsinaisesti haukkuja ole ansainnut Columbus-pelistä, mutta kyllähän sen ihan kaikesta tekemisestä huomasi, että taas oli Big Ben luukulla.

Filppulan kenttä oli totutun vahva kiekon kanssa, mutta nyt parissa viime pelissä ei ole Valle itse hehkunut niin tulipunaisena, mitä pisteiden valossa aikaisemmin. Myöskin St.Louisin ja Johnsonin tekeminen on rahtusen tukkoista tällä hetkellä. Ei ihan samaan malliin ropise laariin pisteitä, mitä vielä hetki sitten. Etenkin jos Johnson meinaa, että hänellä on sana sanottavana, kun Calderia jaetaan, niin ruuvia pitäisi vain kiristää.

Malone taas on omasta mielestäni osoittanut piristymisen merkkejä viime peleissä. Eihän mies, käsi sydämmellä tuota 4,5 miljoonan taalan vuosipalkkaa vastaa, vaikka asiaa miten päin katsoisi, mutta kroppaa on laitettu likoon hienosti. Ei ole samanlainen turhake ja riesa, mitä aikaisemmin.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Bishopin huipputorjunnat ja salamamaalit 9 sekunnin sisään toisessa erässä pelastivat pelin Salamoille. Tukkoiselta näytti ja Rangersilla taisi olla pari tolppaa myös. Seuraavassa matsissa sitten luistin kulkee taas joutuisammin...
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kyllä taas huomasi kumpi maalivahti maalissa oli. Boshop on aivan jäätävässä iskussa! Lindback hyppää aina polvilleen ilman minkäänlaista torjuntaliikettä ja toivoo kiekkojen osuvan häneen. Huonosti ovat tarttuneet. Ei sillä, ettei olisi hyviä torjuntoja ottanut esimerkiksi Phillya vastaan.

vallen peliaika 23.50 on kyllä aivan järkyttävä, kun otetaan huomioon, että salamat pelaavat seitsemään päivään peräti viisi ottelua.

En ole varmaan ainoa, joka odottaa jo kuumeisesti lauantaista Viasatin 21.05 alkavaa Lightning-Sharks peliä ;D
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Tiukka peli oli ja meinasi vielä lopussakin homma kaatua jäähyilyyn, mutta onneksi Big Ben on tällä hetkellä sellaisessa tikissä että huhhuh. Tällä hetkellä tilanne näyttää todella hyvältä Tampan ollessa Atlanticin jaetulla 1.sijalla Bostonin kanssa yhden pelin vähemmän pelanneena. Enpä olisi alkukaudesta näin hyvään suoritukseen uskonut ja vieläpä ilman joukkueen ykköspyssyä Stamkosia. Toivotaan, että Stamkosin palatessa vauhti vain kiihtyy ja otettaisiin tuo divisioonan voitto, kun siihen nyt tarjotaan hyvää mahdollisuutta.

Bishopin tilastot ovat kyllä aivan murhaavat tällä hetkellä:
Sv% .937% (1.)
GAA 1.83 (2)
So 4 (2)

Noilla suorituksilla kuvittelisi sen Vezinan osuvan kohdille tällä kaudella.

Ensi kuun puolella tuleekin sitten se pieni ongelma, että kenet tuolta lähettää alas. Itse pitäisin ilman muuta Kucherovin ylhäällä, koska hyökkäyspäässä joukkueen yksi vaarallisimmista ja osaa hakea noita läpisyöttöjä keskeltä todella upeasti. Stamkosin paluun myötä laittaisin hyökkäyspään näyttämään tältä.

Killorn/Kucherov - Stamkos - St.Louis
Kucherov/Killorn - Filppula - Purcell
Palat - Johnson - Brown
Malone - Thompson - Crombeen
(Panik, Pyatt)

Tiedä sitten mitä se Cooper keksii, mutta luotto on kova ja jollei ihmeitä tapahdu niin tällä kaudella nähdään joukkue mukana poffeissa taistelemassa kannusta!
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Filppulan kenttä oli totutun vahva kiekon kanssa, mutta nyt parissa viime pelissä ei ole Valle itse hehkunut niin tulipunaisena, mitä pisteiden valossa aikaisemmin.

Niin, mieshän valittiin ottelun kakkostähdeksi, että on siellä tosiaan jotain tehty varmaan oikeinkin; vaikka toki tilastot kertovat toista, kiikareilla 1 laukaus ja -1.. Hyvän alkupelin mies ainakin veti (loppuun en jaksanut enää pysytellä hereillä).

vallen peliaika 23.50 on kyllä aivan järkyttävä, kun otetaan huomioon, että salamat pelaavat seitsemään päivään peräti viisi ottelua.

Typerä Kanadan GM siellä vaan yrittää saada yhden vastustajansa ykkössentteriä väsytettyä ennen kisoja. Onneksi se ei tiedä, että Valle on todellisuudessa Batman.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Boltning kirjoitti:
Malone taas on omasta mielestäni osoittanut piristymisen merkkejä viime peleissä. Eihän mies, käsi sydämmellä tuota 4,5 miljoonan taalan vuosipalkkaa vastaa, vaikka asiaa miten päin katsoisi, mutta kroppaa on laitettu likoon hienosti. Ei ole samanlainen turhake ja riesa, mitä aikaisemmin.

Kyllä! Malone on ollut ihan eri planeetalta alkukauteen verrattuna. Takakarvauksia, maalille ajoja, loppuun vietyjä taklauksia, pari maalia ja joukkukavereiden puolustamista. Malone olisi tuon 4,5 miljoonan arvoinen jos tekisi noin 50 pinnaa kaudessa ja kellottaisi yli 15-17 minuutin peliaikoja. Siellä oli varmasti alkukaudesta jotakin vaivaa päällä, niin aneemiselta Ryanin pelaaminen kerta kaikkiaan näytti.
Ensi kuun puolella tuleekin sitten se pieni ongelma, että kenet tuolta lähettää alas. Itse pitäisin ilman muuta Kucherovin ylhäällä, koska hyökkäyspäässä joukkueen yksi vaarallisimmista ja osaa hakea noita läpisyöttöjä keskeltä todella upeasti. Stamkosin paluun myötä laittaisin hyökkäyspään näyttämään tältä.

Killorn/Kucherov - Stamkos - St.Louis
Kucherov/Killorn - Filppula - Purcell
Palat - Johnson - Brown
Malone - Thompson - Crombeen
(Panik, Pyatt)

Tiedä sitten mitä se Cooper keksii, mutta luotto on kova ja jollei ihmeitä tapahdu niin tällä kaudella nähdään joukkue mukana poffeissa taistelemassa kannusta!

Kucherov on osoittanut olevansa niin totaalisen arvaamaton hyökkäyspelissä että ei häntä voi enää penkittää, varsinkaan kun työmoraalissa ja puolustuspelissä ei ole mitään moittimista. Kucherov voisi pelata kiekollisena vähän helpomminkin, ei jokaisen syötön tarvitse avata tuhannen taalan paikkaa. Tällä kaudella mennään luultavasti tuolla 11/7 kokoonpanolla loppuun asti joten kaksi tuosta rosterista putoaa reserviin ja putoaja on todennäköisesti Crombeen tai Brown. Kucherov ei voi noilla maalipaikkamäärillä pudota farmiin.

Stamkos-St.Louis ja Fil-Purcell parit tarvitsevat duunaria laidalleen paikoilla nähtäneen Killorn/Malone/Brown/Panik otteiden mukaan. Kucherov täydentäisi junnuketjua ja saisi totutella liigaan vähän pienemmillä minuuteilla. Itse laittaisin ketjut tällä hetkellä näin:

Killorn-Stamkos-St.Louis
Brown/Panik-Filppula-Purcell
Palat-Johnson-Kucherov
Malone-Thompson-(???)

Salo-Heds
Carle-Gudas
Brewer-Sustr
Barberio-Cote

Kolme erittäin tasapainoista maalintekoon kykenevää ketjua, ykkönen kruunun jalokivenä. Pyatt, Panik, Crombeen ja Brown ovat reservimiehiä joista yksi mahtuu kokoonpanoon kerrallaan. Todella hyvännäköinen kokoonpano.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tappio sitten Islandersille rankkareissa. Peli oli ensimmäisessä erässä täysin Tampan hallinnassa ja Islanders ei saanut tasaviisikoin mitään aikaan. Pari ylivoimaa Islanders sai ja toisen aikana kiekko kävi Lightningin ylärimassa. Toisessa erässä alkoi sitten peli tasoittumaan. Harmi, sillä Tampa olisi jo ensimmäisessä erässä voinut pistää taululle 3-0 johdon. Toki, olisi tuo ottelu voitu vielä lopussa hävitäkkin, joten ollaan nyt tyytyväisiä yhteen pisteeseen. Bishop oli jälleen todella vakuuttava läpi ottelun. Tampan ylivoima, alkaa sekin osoittaa piristymisen merkkejä.

Carolina kaupittelee TSN:än mukaan Tuomo Ruutua, ajatuksia, sopisiko Tampaan esimerkiksi Vallen tutkapariksi? Veikkaan, että kohtuu halvalla voisi irrota. Connelly + 2.pick ja kiekkokassi?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Carolina kaupittelee TSN:än mukaan Tuomo Ruutua, ajatuksia, sopisiko Tampaan esimerkiksi Vallen tutkapariksi? Veikkaan, että kohtuu halvalla voisi irrota. Connelly + 2.pick ja kiekkokassi?

Varmaankin Malone pitäisi lähettää toiseen suuntaan. Suht saman roolin mies ja suht samat loukkaantumisongelmat molemmilla.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Varmaankin Malone pitäisi lähettää toiseen suuntaan. Suht saman roolin mies ja suht samat loukkaantumisongelmat molemmilla.

Tämä ei ole hullumpi ajatus, koska maisemanvaihto voisi piristää kumpaakin pelaajaa. Jos ajatellaan mitä maisemanvaihto sai esimerkiksi Filppulan kohdalla aikaan. Toki miestä vaivasi viime kaudella loukkaantumiset ja roolikin ollut Tampassa isompi. En sitten tiedä mitä Ruutu toisi joukkueeseen, mitä esimerkiksi Alex Killorn ei tuo.

Jos Kucherov nostettaisiin Filppulan ja Killornin kanssa kakkoskenttään, olisi Ruutu-Thompson-Purcell kyllä liigan kovimpia kolmoskentällisiä. Voimaa ja ratkaisukykyä löytyisi pleijareita silmälläpitäen.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Carolina kaupittelee TSN:än mukaan Tuomo Ruutua, ajatuksia, sopisiko Tampaan esimerkiksi Vallen tutkapariksi? Veikkaan, että kohtuu halvalla voisi irrota. Connelly + 2.pick ja kiekkokassi?

2 ja ½ kautta 4,75 m caphitillä kolmosketjun laiturista? Ei kiitos. Palkkatilanteen lisäksi treidi olisi melkoinen perseen näyttäminen esimerkiksi hyvin pelanneille Palatille, Panikille ja Brownille.

Islanders peli oli hyvää intensiivistä ja taistelevaa kiekkoa, hieman jopa playoff-henkeä oli ilmassa. Lightningin kiekkokontrolli oli upeaa läpi pelin muutamia lapsuksia lukuun ottamatta, mutta maalinteko oli molemmille aivan myrkkyä. Tolppia kilisteltiin ihan huolella molemmissa päissä. Varsinkin Bolts sortui yrittämään liikaa tyhjää maalia kiekollisen ollessa hyvällä vetosektorilla. Itse ainakin pidän enemmän vähämaalisista "hyvä tasoisista" otteluista, jos vertaa vaikka tuohon lauantain virhemaratooniin Flyersia vastaan.

Rangers pelissä voittomaalin tehnyt Kucherov teki taas kentällä oikeastaan mitä halusi mutta ketjukaverit eivät laittaneet järjestetyistä paikoista pussiin. Hedmanilta lievää yliyrittämistä ja ylimielisyyttä, saldona pari typerää jäähyä ja vaarallista kiekonmenetystä. Barberio on myös saanut kivasti itseluottamusta ja pelaa vahvasti molemmissa päissä eikä pelkää pitää kiekkoa.Salo on hyökkäyspäässä todella ylivarovainen. Joskus kiekkoa voisi heittää muuallekkin kuin vaan ränniin. Rankkarikisassa Bishop imuroi Nielsenin rankkarin, kun Filppula kilautti tolppaa. Muut yritykset olivat enemmän tai vähemmän ponnettomia. Säälipisteen myötä ollaan kuitenkin pistettä lähempänä playoffeja.

Ps. Erittäin näyttävä "pysähtyminen" Filppulalta ensimmäisessä erässä. Brock Nelson juoksi pää alhaalla muuriin ja siellä kerättiin nöyränä varusteita jäästä. Itselleni on ainakin tullut yllätyksenä miten käsittämättömän vahva ja kovan tasapainon omaava Filppula on luistimilla.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Phuhhuijaa.... Kotihallin uskomaton kirous jatkuu ja Lightning otti viidennen perättäisen kerran kotiottelussa turpaan yhdellä maalilla. Boltsin härkäviikko kääntyi tämän iltaisella tappiolla miinus merkkiseksi ja huomenna on pakko kairata Carolinalta kaksi pistettä. Tällä kertaa Sharks vei pisteet lukemin 4-5.

Bolts pelasi mielestäni kauden parasta kiekkoa ottelun ensimmäisen puolikkaan ja kaikki tuntui klikkaavan. St.Louis iski jäätävät neljä kaappia reiluun erään ja Sharksilla ei ollut pienintäkään jakoa. Sitten alkoikin aivan toisen miehen show ja Boltsin 4-2 johto vaihtui Sharksin 4-5 johdoksi Joe Pavelskin kolmella maalilla. Kolmas erä olikin aivan silkkaa Sharksin jäädyttelyä heidän sumputtaessa oman sinisen täydellisesti. Hedman sai kolmannessa erässä kiekon pahasti jalkaansa ja talutettiin kentältä pois. Todella tuskissaan kaveri näytti olevan ja toivottavasti saikkua ei ole luvassa. Ihmeellinen epäonnen soturi kun joka ottelussa tuntuu ottavan keskimääräistä enemmän lukua.

Suututtaa että joukkueen kapteeni tekee neljä maalia ja peli on loistavasti hanskassa mutta sitten johto puppeloidaan kahdella käsittämättömän surkealla perättäisellä vaihdolla. Filppulan ketjulta ehkä kauden huonoin peli, Sharks oli selvästi scoutannut heidän metkunsa. Neljä Sharks-maalia tuli tilanteesta jossa Lightningilla oli kiekko omissa ja aivan selvä tilaisuus laittaa se siniviivan yli, mutta joka kerralla kiekko jäi Sharksille ja omissa kolisi. Bishop pelasi myös poikkeuksellisen paskan pelin ja toivottavasti nakki siirtyy Lindbäckille huomiseksi.

Joukkue on nyt kyllä St.Louisille yhden velkaa ja parasta olisi maksaa tuo pois heti huomenna takomalla Hurricanes maan rakoon.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Ylen Teksti-TV vilautteli monta tuntia Stamkosia maalintekijänä eilisessä matsissa. Hetken jo ihmettelin asiaa :)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Yksi suomalainen aikakausi päättyi kun organisaatio näytti 2006 numerolla 15 varatulle Riku Heleniukselle ovea.
Sen verran päivitystä tähän tilanteeseen, että Helenius suostui lopulta menemään farmin farmiin ja nostettiin sieltä hetkeksi takaisin AHL:n puolelle Bishopin loukkaantumisen ajaksi. Nyt kuitenkin taas Everbladesin riveissä. Kirjoitin AHL-ketjuun enemmän Heleniuksen tilanteesta:
Riku Heleniuksen ura Pohjois-Amerikassa on edelleen syöksykierteessä, sillä hän on torjunut AHL:n puolella viimeksi marraskuun lopulla. Tampa Bayn ykköskierroksen varaus 2006, joka torjui SM-liigan mestaruuden JYPin maalilla 2012 on ajautunut Lightningin farmikuvioissa melkoiseen limboon. Syracuseen nostettiin joulukuun puolivälissä ECHL:n Florida Everbladesissa lupaavasti torjunut tulokasvahti Kristers Gudlevskis ja Helenius jäi kolmanneksi pyöräksi latvialaisen ja Cedrick Desjardins'n taakse. Lightning aikoi lähettää Heleniuksen Everbladesiin, mutta suomalaisvahti piti sopimuksessaan olevasta pykälästä kiinni ja kieltäytyi siirtymästä farmin farmiin. Crunch yritti jonkin aikaa pyörittää harjoituksia kolmella vahdilla, mutta siitä ei tullut mitään ja niinpä Heleniuksen käskettiin pysyä kotona, kun häntä kohtaan ei löytynyt kauppaan riittävää kiinnostusta muistakaan AHL-seuroista. Yhteisymmärrys löytyi vuodenvaihteessa ja Helenius suostui lähtemään Floridaan. Ensimmäisen ottelun Helenius istui penkillä, mutta toisen hän pelasi alusta loppuun, vaikka ECHL:n itäisen konferenssin kolmonen Everblades hävisi 8-1 saman konferenssin häntäpään Gwinnett Gladiatorsille. Lightningin Ben Bishop loukkasi seuraavana päivänä kätensä Oilersia vastaan, joten Desjardins nostettiin ylös Lindbäckin luukkuvahdiksi. Myös Helenius nostettiin AHL:n puolelle istumaan vaihtopenkillä kolmen pelin ajaksi. Bishopin palattua Lightningin kokoonpanoon myös Desjardins palasi Syracuseen ja Helenius matkasi jälleen farmin farmiin. Paluunsa jälkeen Helenius istui ensimmäisen ottelun vaihdossa ja aloitti toisen tolppien välissä. Taakse meni kuitenkin kolme laukausta ja ottelu päättyi suomalaisen osalta jo reilun kahdeksan minuutin jälkeen. Heleniuksen kaksivuotisen sopimuksen jälkimmäinen yksisuuntainen vuosi päättyy tänä keväänä ja on vaikea uskoa, että näillä näytöillä on jatkoa luvassa Pohjois-Amerikassa. Toki kaksisuuntainen sopimus tai suora sopimus AHL-seuran kanssa voisi muuttaa Heleniuksen tilannetta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Carolinasta irtosi täysi pistepotti lukemin opportunistisella avauserällä ja Bishopin huippumatsilla. Bolts sai pidettyä Canesin todella tiukan ensimmäisen viiden minuutin painostuksen nollilla ja Riley Nash sitten pilasi mainion momentumin ottamalla jäähyn ja Barberio pääsi kuittaamaan uransa avausmaalin ylivoimalla takatolpalta, kun Canes-nelikosta yksi oli lähtenyt hakemaan vaihtoaitiosta uutta mailaa. Myös Palat ja Kucherov kuittasivat erässä selkeistä Carolinan virheistä lukemat 0-3:een. Pakko ihailla Johnsonin ketjun vastahyökkäyspeliä, ketjussa on aivan hemmetisti jalkoja. Myöskään Kucherovin tasoinen laukoja ei monasti erehdy kun saa irtokiekon pisteiden väliin ja maalin edessä on trafiikkia. Loistava esityö aliarvostetulta Tom Pyattilta. Laukaukset ensimmäisessä erässä 17-8 Canesille, mutta maalit 0-3 Tampalle. Jääkiekko osaa välillä olla paskamainen laji.

Purcell pisti heti toisen erän ekalla minuutilla Gudasin takalaudasta kimmonneen kiekon tyhjään maaliin ja luvut 0-4. Minuuttia myöhemmin Semin pääsi kävelemään kentän läpi ylivoimalla ja napautti tarkan rannarin yläputken kautta sisään. Eric Staal kavensi vielä J.P Coten karmaisevan kiekonmenetyksen jälkeen luvuiksi 2-4, mutta Barberio pisti hetkeä myöhemmin orastavan momentumin poikki illan toisellaan pitkän Tampa-hyökkäyksen päätteeksi. Canes teki vielä kolmanteen erään maalin ja peli päättyi 3-5.

Ottelu päätti Tampan raastavan viiden pelin viikon ja pisteet 5/10. Pidän saldoa kohtuullisena jos katsoo että Rangers ja Canes kaadettiin vieraissa ja muut muissa otteluissa oma johto puppeloitiin maalin tappioksi. Edellinen yli kahden maalin tappio on viiden takaa New Jerseystä. Bolts on osoittautunut äärimmäisen vaikeaksi voitettavaksi, kuusi seitsemästä viime tappiosta on ollut maalin häviöitä. Jos noista parikin olisi pompulla kääntynyt, Bolts johtaisi divisioonaansa.

Playoff-taistelu on kiristynyt huomattavasti idässä, mutta Lightning pitää hyvin asemia tuolla Atlanticin kärkikolmikossa. Boston kaksi pistettä edellä matsin vähemmän pelanneena ja Montreal neljä pistettä takana matsin vähemmän pelanneena. Toronto on neljäntenä ja on kirinyt eron kuuteen pisteeseen tosin kaksi ottelua enemmän pelanneena kuin Bolts. Viimeiseen Wild Card-paikkaan ero on turvallisen tuntuinen 11 pistettä, mutta kukaan ei varmasti halua kohdata Bruinsia ensimmäisellä kierroksella. Ideaalisin ja todennäköisin tilanne on tällä hetkellä divarin kakkos- tai kolmossija ja vastustaja Bruins, Habs tai Leafs. Playoff-sarja kanadalaisjoukkueen kanssa olisi varmasti ikimuistoinen ja tasainen. Nyt ollaan jo aika reilusti asioiden edellä ja mitä vaan voi tapahtua, mutta en jaksa uskoa että Stammerin paluun myötä asiat ainakaan hirveästi huonontuvat. Skenaario näyttäisi kuitenkin tuollaiselta todennäköisimmillään.

Stamkosin arvioitu paluu(joskin kauan sitten) 6.2 kotimatsissa Leafsia vastaan on reilun kahden viikon päästä ja itseäni ainakin jännittää Lightningia todella tiiviisti seuranneena mitä tapahtuu. Filppulan, Johnsonin ja Palatin minuutteja saadaan vähän kohtuullisemmaksi ja Marty saa huilia olympiatauolla. Paineiden ei pitäisi olla Stamkosille ihan megalomaaniset, sillä joukkuetta ei tarvitse tällä kertaa ottaa reppuselkään niin kuin monesti aiemmin.

Tulokkaiden esiinmarssi on ollut jotain aivan käsittämätöntä. Tampan 388:sta tehopisteestä 117, eli juuri ja juuri vajaa kolmasosa on tulokkaiden tekemiä. Tuohon kun lisää viime kaudella reilun 30 ottelua pelanneen Killornin 29 pojoa niin luku on lähes 40%. Lukemaa voisi kuvitella mieluummin jollekkin Floridalle tai Edmontonille, mutta ei konferenssin kärkikahinoissa mukana olevalle jengille. Uskomatonta työtä kaikilta junnuilta ja uskomatonta luottoa Cooperilta!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Carolinasta irtosi täysi pistepotti lukemin opportunistisella avauserällä ja Bishopin huippumatsilla.

Bishopin 48 torjunnan ilta oli myös uusi franchise record Tampalle. Ehkä pienoinen yllätys, ettei laajennusjoukkueena kukaan Tampan veskari ikinä joutunut torjumaan 50+ kertaa ottelussa organisaation alkuvuosien aikana, tai muutoinkaan sittemmin.

Myös tuo viime viikkoinen Martin St.Louisin neljän maalin ilta oli franchise record Tampalle. Tai tarkemmin jakoi ennätyksen. Aiemmin kun vain Chris Kontos oli pystynyt tekemään neljä maalia yhdessä ottelussa Tampan riveissä, ja tuo tapahtui organisaation historian ensimmäisessä ottelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös