Tampa Bay Lightning 2013–2014

  • 238 470
  • 615

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Jean-Philippe Cote siirtyy Syracusen riveistä Tampaan seuraavaksi 2 vuodeksi.

185cm ja 93kg:n verran kovuutta siis lisää puolustukseen. Tämä 31v herra muistetaan varmasti parhaiten taklauksestaan, joka lopetti blake geoffrionin uran.

Hankinnalla haetaan varmasti siis lisää laajuutta ja kovuutta puolustukseen. Nyt on sitten Gudaksen lisäksi toinen kova taklaaja ja kaveri, joka ei pelkää pudottaa hanskoja tilanteen tullen. Positiivinen yllätys oli kaverin +/- tilasto, kun kävin katselemassa. Viimeiset 2 kautta Syracusessa/Norfolkissa runkosarjassa 132gp +53, playoffseissa 36gp +29. Kyllä siellä puolustuspäässä siis jotain ollaan ainakin tuon perusteella oikein tehty.

Samalla lähetettiin Tyrell ja Taormina alas ja Coten hankinnan jälkeen varmaankin Taorminan pelit ylhäällä jäivät tähän.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Olipahan komea esitys taas Boltsilta kotona. Tasaviisikoin Predsillä ei ollut missään kohtaa peliä oikeastaan mitään sanaa vaan pitkälti mentiin Nashville päädyssä. Ilman jäähyilyjä peli olisi varmasti ollut 4-0 tai jos olisi pari kertaa kiekko pomppinut toiseen suuntaan olisi luvut voinut olla oikein rumatkin.

Lindbäckiltä taas hyvä ottelu ja saatiin välillä taas voitettua hänellekkin matsi. Juuri kenestäkään Tampa pelaajasta ei kauheasti pahaa sanottavaa tästä matsista jäänyt. Cote sai heti uransa avauspisteen "nuorena" poikana ja ihan hyvinhän se pelas yhtä virhettä lukuunottamatta (vaikka nyt peliaikaakin tuli vain ~10min). Killornille tärkeä onnistuminen pitkän kuivan kauden päätteeksi jos tyhjää maalia ei lasketa ja muutenkin Alexilta erinomainen ottelu. Hedmankin oli taas heti mies paikallaan paluumatsissaan, tarjoili muutaman näppärän passin, tuki hyvin hyökkäyksiä ja muutenkin hyvää suorittamista. Tuntuu, että Gudaksen maine kirii jo ja käsi nousee hänen kohdallaan usein hieman helpommin. Panikillekkin varmasti itseluottamuksen kannalta tärkeä osuma.

Bruinskin meni häviämään Sabresille, joten taas ollaan lähellä divisioonan kärkeä. Matkaa enään 3 pistettä. Ja kuten nyt kovasti näyttää, että Habs myös ottaa turpiin, niin noustaan jaetulle kakkossijalle, mutta 2 peliä vähemmän pelanneena kuin Montreal. Hyvältähän tämä alkaa taas näyttämään. 3 voiton putkikin päällä ja viimeiseen 5 peliin kerätty 8 pojoa. Lauantaina vastaan astelee Canes, joka pitäis tällaisella pelillä olla helposti hoidettavissa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Predators kaatui todella selvästi ja eihän heillä ollut mitään jakoa muuten kuin ylivoimalla niin kuin Asukki totesikin. Mahtavaa että saatiin myös Lindbäckille voitto alle ja muutamalta pelaajalta orastava mailanpuristus pois maalin muodossa.

Asetelmat näyttävät sarjataulukossa Tampan kannalta loistavilta. Tampa on kiinni suorassa playoff-paikassa neljän pisteen erolla ja kaksi ottelua Detroitia vähemmän pelanneena. Stamkosin loukkaantuminen ei ole ollut läheskään niin paha kuolinisku joukkueelle kuin olisi voinut kuvitella. Joukkue pelasi 1,4 pistekeskiarvolla Stamkosin pelatessa ja 1,166 keskiarvolla ilman Stamkosia. Se tuntuu aika uskomattomalta kun katsoo tuota nimilistaa.

Mitä mieltä olette Tampan tavasta pelata usein 11 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla? Etenkin vieraspeleissä se antaa mukavasti saumaa sekoittaa kenttä vastaan kenttä-peluutusta. Toisaalta double-shifting kuormittaa etenkin St.Louisia, jonka minuutit ovat vähän turhan kovat jo muutenkin. Kärkipakit taas saavat muutaman vaihdon verran huilia näissä peleissä. Onko arvo kuitenkin plusmiinus nolla?
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Voittohan sieltä näyttää taas napsahtaneen. Peliä en tällä kertaa nähnyt, mutta mitä koosteeseen tulee niin yhtä maalia siellä on ilmeisesti pelattu. Tällä hetkellä ei taas osata hävitä ja tuohon päälle kun saadaan vielä SS takaisin nii hyvältähän tämä kieltämättä näyttää. Varmasti lähtee joukkue levollisin mielin joulun pyhiä viettämään.

Jos oli Filppulan suorittaminen toissa pelissä, maaleja lukuunotamatta, heikkoa niin tänään näytti kaveri olevan joka paikassa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Olipas tuskainen ottelu Carolinaa vastaan. Ottelu on pakko voittaa jos laukoo 50 kertaa ja kaksi kertaa enemmän kuin vastustaja. Peters veti aivan huikeita koppeja pitkin peliä ja tuntui että mistään ei mene mutta kaikki todennäköisyydet olivat kuitenkin maalintekopaikkojen määrän ja kiekonhallinnan suhteen Tampalla ja peli vietiin jatkoajalla 3-2. Ottelussa nähtiin paljon Tampalle melko harvinaisia pitkiä syöttöketjuja ja pitkiä pyörityksiä Carolinan puolustusalueella.

Hedman on ottanut selkeästi ykköspakin viitan itselleen ja tuntuu olevan kentällä joka paikassa. Hyökkäyspään ansiot ovat nousseet tällä kaudella esiin ja Victor tukee rohkeasti hyökkäyksiä ja tekee tulosta. Carolinaa vastaan 1+1 yli 26 minuutin peliajalla. On suorastaan ihme jos Hedman ei pelaa Ruotsin olympiajoukkueessa. Myös Filppulan tehoton pörrääminen on muuttunut pelien ratkomiseksi. Kaksi loistavaa ykkössyöttöä molempiin ottelun tasoitusmaaleihin. Gudas otti pari todella typerää hyökkäyspään jäähyä, mutta kruunasi ottelun game winnerillään. Omassa päässä kiekollinen seinille ja jäähän makaamaan, kiekko pois ja jäätävä lämäri yläpeltiin. Gudasia pidän myös ehdottomana valintana Tsekin olympiajoukkueeseen.

Joulutauolle voi lähteä hyvin mielin, jäljellä on yksi ottelu Floridaa vastaan ja uskon joukkueen sen hoitavan, sen verran hyvä flow on nyt päällä. Tampa on ehdottomasti ainakin itäisen konferenssin suurin yllättäjä ja nyt on sellainen fiilis että playoffeihin mennään ryminällä ja siellä tuota tiimiä on vaikea voittaa neljästi.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Gudasia pidän myös ehdottomana valintana Tsekin olympiajoukkueeseen.

No ehdottomasti. Ja Gudasilla on vielä kaiken päälle rightin maila ja melko kova lämäri. Lyön isostakin rahasummasta vetoa, että Gudas on olympialaissa ja sen lisäksi hän tulee luomaan pitkän ja hyvän uran NHL:ssä, kunhan vain pysyy terveenä. Viihdyttävällä pelityylilä pelaava mies. Kunhan oppii pelaamaan yhtä fyysisesti kuin tähän asti ilman, että pelaa itseään ulos tilanteista, on kaunis ura tiedossa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Suvereeni 1-6 vierasvoitto Panthersista ja joulutaolle lähdetään viiden ottelun voittoputkessa divisioonan kakkosena ja koko konferenssin kolmantena. Lightningin peli on viimein klikannut ja kolmessa edellisessä ottelussa vastustajalla ei ole ollut juuri jakoa. Syöttöpeli on ollut todella laadukasta ja viimeistelykin on onnistunut. Puolustus on ollut erittäin tivistä ja Bolts-alueella ahdasta. Bishop oli taas loistava Panthersia vastaan vaikka hänen panoksestaan voitto ei tällä kertaa ollut kiinni.

Ongelmaksi alkaakin muodostua se kuka putoaa farmiin Stamkosin, Malonen, Brewerin ja Salon tervehtyessä? Kukaan tällä hetkellä ylhäällä pelaavista Crunchin miehistä ei ole ollut huono. Palatia, Johnsonia ja Killornia pidän varmoina ylhäälle jäävinä, puolustajista taas Sustria. 31-vuotias J.T Cote on ollut mukavan äijämäinen lisäys puolustukseen. Äijä taklaa surutta, antaa kovuutta maalin edessä ja pelaa nöyrästi tehden pienet asiat huolellisesti. Hän voi olla liipaisimella, mutta todennäköisempänä pidän heiveröisempää ja heikoilla hyökkäystehoilla pelannutta Barberiota. Jäljelle jäävät Kucherov, Brown ja Panik. Ensimmäisenä mainittu löytää jokaisessa pelissä huikeille maalipaikoille ja vaikuttaa kaikin puolin valmiilta pistemieheltä NHL-tasolle. Brown on löytänyt hyvän yhteisen sävelen Thompsonin ja Kucherovin ja työteliäs laituri on saanut tehojakin aikaan. Panik on taitava mutta todella ailahteleva joten farmikomennus kutsuu todennäköisimmin häntä.

Ideaalitilanteessa ketjut voisivat mennä jotakuinkin näin:

Kucherov-Stamkos-St.Louis
Purcell-Filppula-Killorn
Palat-Johnson-Brown
Malone-Thompson-Pyatt
(Crombeen-Connolly-Labrie)

Hedman-Salo
Gudas-Carle
Brewer-Sustr
Cote-Barberio
(Taormina-Korobov)

Ykkösessä olisi aivan järkyttävä määrä taitoa ja maalintekovoimaa, kakkonen on toiminut tuossa muodossa hyvin viime pelit ja kolmonen vastaisi vastustajan ykkösen pimentämisestä ja secondary scoringista. Malonen ei kuuluisa pelata ylhäällä, mutta hänellä on kiintiöpaikka joukkueessa ja ei Cooperilla voi olla pokkaa heittää puolivaloilla pelaavaa turhaketta isompaan rooliin. Tiukalla ottelutahdilla joukkue tuskin tervettä päivää näkee ja toivottavasti ketään hyvin pelannutta ei tarvitse penkittää. Reservitilanne on tällä kaudella todella hyvä.

Drouinin pudotus vaikuttaa osuneen kohdilleen ja Lightningilla on ollut hieman eri tilanne rosterin kanssa kuin esimerkiksi Floridalla. Boltsilla oli tulivoimaa kaksi kentällistä täynnä, kun taas Floridan oli heti pakko luottaa Barkovin onnistumiseen. Vuoden päästä olemme tämänkin suhteen viisaampia. Yzermanilta ei juuri huonoja tai edes keskinkertaisia siirtoja Tampa-ajaltaan löydy.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Drouin nakuttanut 0+3 u20-kisojen avausottelussa Saksaa vastaan. Huomenna loistava tilaisuus kaikille Drouinista ja muista junnuista kiinnostuneille kaivella streami klo 17.30 Ruotsin aikaa alkavaa Kanada-Tsekki matsiin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Drouinin tie junnukisoissa jatkui tänään 4-5 rankkaritappiolla Tsekkiä vastaan. Tehot 1+1 ja Kanadan ainoa onnistuminen rankkarikisassa. Drouin oli aika löysällä asenteella liikenteessä eikä paljoa käsiään liannut, mutta minut hänen pelinsä ainakin pisti hiljaiseksi. Ihan uskomatonta kiekollista virtuositeettia, paljon oivaltavia syöttöjä ja pieniä peliä edistäviä siirtoja. Etenkin ylivoimalla Drouin oli ehkä hieman liiankin rauhallinen, mutta syöttö löysi useasti kunnon tekopaikkaan. Tuohon kun lisätään tuplasti jalkatyötä ja kilpailu pelipaikasta ylhäällä niin hyvä tulee.

Tänään Tampa palaa joulutauolta sorvin ääreen Forumille. Tänään vastaan asettuu divisioonavihollinen Habs ja huomenna Rangers. Molemmat veskarit saanevat aloituksen. Tampalta puuttuu Brewerin ja Salon verran kamppailuvoimaa ja kokemusta, mutta pakiston nuoriso-osasto lisättynä T.J Cotella on osoittautunut pitäväksi. Barberio ja Sustr voisivat jompikumpi avata maalitilinsä tänään. Bolts on ollut kotonaan vakuuttava ja uskon että kolmen hyvin pelanneen hyökkäysketjun leveys, Bishopin taso(?) ja joukkueen korkea itseluottamus tuovat kaksi pistettä kassaan myös tänään.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Suorastaan heikko kahden kotiottelun viikonloppu Montrealia ja Rangersia vastaan. Totaalisen poissa oli se joululomaa edeltänyt kiekollinen itsevarmuus ja joukkueen kurinalaisuus. Montrealia vastaan räpiköitiin 1-2 rankkaritappio, mutta Habsin totaalisen huono tuuri viimeistelyssä toi pisteen Boltsin tilille. Rangersin 3/3 ylivoima ja yksi Gudaksen tarjottimella lahjoitettu maali takasi pistettä New Yorkiin luvuin 3-4. Jotain hyvää Lightningin pelissä kuitenkin täytyi olla koska parilla pompulla nuokin kaksi huonohkoa ottelua olisivat voineet täydeksi neljän pisteen potiksi.

Molemmissa peleissä pisti silmään junnumaiset harhasyötöt ja kiekonmenetykset kentän vaarallisimmilla paikoilla ja niitä taisi tulla näissä kahdessa ottelussa enemmän kun koko alkukaudella yhteensä. Kaikki viikonlopun viisi päästettyä maaliakin tehtiin metrin säteeltä maalista juuri kenenkään suurempia estelemättä. Onhan se tietysti sanomattakin selvää, että vaikeuksia tulee kun seitsemästä pakista kahdella on enemmän kuin 50 pelattua ottelua NHL-tasolla. No toivotaan että saadaan joko Brewer tai Salo alkavalle 4 matsin Kanadan kierrokselle mukaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kausi on yhtä ottelua vaille puolivälissä ja nyt voi julistaa Tampan itäisen konferenssin ja jopa koko liigan kovimmaksi yllättäjäksi Coloradon ohella. Vaikea vieläkään käsittää että tuollainen juniorinippu kaataa vieraskentällä suvereenin hallinnan jälkeen Canucksin ja tiimin edellinen vähän selkeämpi tappio on kärsitty kolme viikkoa sitten. Mitä tämä jengi on sitten kun siihen lisätään vielä maailman toiseksi paras pelaaja parhaimmillaan jo kuukauden päästä?

Moni epäili Filppulaa kesällä mutta nyt kaveri on matkalla kohti yli 60 pisteen kautta ja on tällä hetkellä liigan kovin suomalainen kenttäpelaaja. Valtteri on osoittanut olevansa kaiken rahan ja luoton arvoinen täydellinen Lecavalierin korvaaja. Bishopia ei valittu USAn olympiamiehistöön, mutta näen sen joukkueen kannalta arvokkaana asiana. Ben on todella isossa roolissa koko loppukauden ja pienet hengähdystauot ovat tervetulleita, vaikka ymmärrän että miestä itseään harmittaa varmasti.

Johnson on ilmoittautunut mukaan taisteluun Calder trophysta ja Hertlin loukkaannuttua se voi olla hyvinkin mahdollista. Johnson pelaa ykkössentterin minuutteja ja pelaaminen on todella kokonaisvaltaista. Tekee ja syöttää maaleja, hankkii vastustajalle jäähyjä nopeudellaan, pelaa alivoimaa ja ylivoimaa sekä on yllättävän fyysinen pieneksi mieheksi. Hype Johnsonin ympärillä on ollut olematonta eikä kaveri tunnu olevan vielä kovin tunnettu. Epäilen kuitenkin että pytty menee Krugille, MacKinnonille tai Kreiderille.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Johnson on ilmoittautunut mukaan taisteluun Calder trophysta ja Hertlin loukkaannuttua se voi olla hyvinkin mahdollista. Johnson pelaa ykkössentterin minuutteja ja pelaaminen on todella kokonaisvaltaista. Tekee ja syöttää maaleja, hankkii vastustajalle jäähyjä nopeudellaan, pelaa alivoimaa ja ylivoimaa sekä on yllättävän fyysinen pieneksi mieheksi. Hype Johnsonin ympärillä on ollut olematonta eikä kaveri tunnu olevan vielä kovin tunnettu. Epäilen kuitenkin että pytty menee Krugille, MacKinnonille tai Kreiderille.

Eiköhän Johnson saa pian ansaitsemaansa mediahuomiota, kunhan jatkaa hyviä otteita ja naputtelee tulevissa peleissä itsensä tuonne tulokaspistepörssin ykköseksi. Matkaa taisi olla vaivaiset kolme pistettä. On myös nähtävä pisteiden taakse. Kyseessä on tulokas, joka stunttaa Steven Stamkosia joukkueen ykkösketjun sentterinä! Kypsää ja monipuolista pelaamista. Ei mitään laput silmillä pisteiden perässä koohottamista. Väitän, että kaikista tulokkaista ylivoimaisesti omalle joukkueelleen tärkein. Barkoville myös tässä asiassa maininta. Jännä nähdä mikä on ukon rooli kun Stamkos palaa rosteriin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
On myös nähtävä pisteiden taakse. Kyseessä on tulokas, joka stunttaa Steven Stamkosia joukkueen ykkösketjun sentterinä! Kypsää ja monipuolista pelaamista. Ei mitään laput silmillä pisteiden perässä koohottamista. Väitän, että kaikista tulokkaista ylivoimaisesti omalle joukkueelleen tärkein. Barkoville myös tässä asiassa maininta. Jännä nähdä mikä on ukon rooli kun Stamkos palaa rosteriin.

Nimenomaan. Cooper pyrkii peluuttamaan Johnsonin ketjua vastustajan ykkösnyrkkiä vastaan ja Palat-Johnson-Panik/St.Louis on onnistunut siinä todella hyvin. Johnsonilta ei löydy mitään selkeitä heikkouksia ja on mahtava nähdä mitä tämä jannu on parin vuoden päästä. Myös Barkov on ollut se oman ketjunsa kantava voima ja pisteet hänelle siitä. Ei ole ollut kahta tähtipelaajaa vierellä kenen helmoissa pyöriä. Mielestäni Stamkos voisi pelata vaikka Filppulan laiturina, koska olisi sääli rikkoa nykyisiä hyviä koostumuksia.

Palat-Johnson-St.Louis
Killorn-Filppula-Stamkos
Kucherov-Thompson-Purcell
Brown-Pyatt-Panik

tai sitten

Killorn-Stamkos-St.Louis
Purcell-Filppula-Kucherov
Palat-Johnson-Brown
Malone-Thompson-Crombeen

Epäilen että loistavasti pelanneet Brown ja Kucherov tai ainakin toinen heistä putoaa kokoonpanosta Stamkosin palattua. Brown on jo nyt loistava työteliäs kahden suunnan laituri ja Kucherovin laukaus pitäisi olla jo riittävä tekijä pitämään hänet ylhäällä. Mitä mieltä muut olette näistä kahdesta?
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoista tilastodataa liittyen Stamkosin korvaamiseen ja joukkueen selviytymiseen ilman häntä:

Replacing Steven Stamkos: How the Tampa Bay Lightning Weathered the Storm | hockey-graphs

Puck possession on noussut tasaisesti Stamkosin loukkaannuttua, pakkien laukausten määrä on noussut suhteessa hyökkääjien kuteihin ja herrat Palat & Johnson ovat ottaneet hemmetisti isompaa roolia. Siinäpä tuo pähkinänkuoressa.

Mielenkiintoista nähdä, käykö tässä Penssin tyylinen Crosby-efekti. Kun Stamkos palaa takaisin, muut lopettavat ihmeellisesti yrittämästä.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Mielenkiintoista nähdä, käykö tässä Penssin tyylinen Crosby-efekti. Kun Stamkos palaa takaisin, muut lopettavat ihmeellisesti yrittämästä.

Täytyy todellakin toivoa, että joukkue jatkaa koko joukkueena pelaamista, höystettynä Stamkosin henkilökohtaisella panoksella. Silloin on mielestäni toiveita pitkällekin. Sen on mielestäni jo joukkue tässä vaiheessa kautta osoittanut.

Viime yönä napsahti taas voitto tilille ja taisi olla viides perättäinen tien päällä. Hieno homma, että on alkaneet vieraspelitkin sujua kotipelien malliin. Parit nopeat pointit.

-Mites nuo meidän tulokkaat? Illan ratkaisijoina jälleen tulokasosasto. Palat 1+1, Kucherov 1+0.

-Bishopille nolla ja jakaa nollapelitilaston kärkeä Raskin kanssa. Torjunta% tilaston ykkönen tällä hetkellä. Vezina kutsuu.

-Divisioonaykkönen Bruins enää kahden pisteen päässä. Tampan viimeinen kymmenen 7-2-1 ja Bruinsilla 6-4.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tuohon erittäin toimivaan nykypakettiin kun lisää tosiaan vielä Stamkosin ylivoimaan ja hänen ominaisuutensa nousta esiin ja olla esimerkkinä vaikeilla hetkillä niin pidän hieman reippaasti spekuloituna tietä auki aina konferenssifinaaliin asti.

Mahtavaa tosiaan että vieraskiertueelta on otettu kaksi kahdesta ja tänään vastassa on toinen häntäpään joukkue Oilers. Flames oli kotikentällään suorastaan surkea ja ainoastaan Boltsin jäähyily ja ex-Lightning Rämön otteet pitivät lukemat noin siedettävinä. Mahtavaa katsoa tuota joukkueen flow-tilaa. Kaikkien tekemisestä paistaa läpi rentous ja ketjut ovat loistavassa muotissa nyt. Salo tehnee tänään paluun noin 95% varmuudella ja Barberio huilannee. Oilers-matsin voitto ei pitäisi olla veskarista kiinni joten toivon mukaan Lindbäck saa startin. Mies on ollut hyvä, mutta joukkue on jostain kumman syystä pelannut puolivaloilla aina hänen ollessa luukulla.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Noniin, yöllä tuli sitten takkiin Edmontonilta 5-3. Jotenkin tuntuu, että noita ennakkoon heikompia jengejä vastaan on ollut tällä kaudella vaikeampaa. Ensin kaadetaan aina vahva Vancouver suvereenisti ja sitten kompastutaan. No, eikai tätä tarvitse enempää manailla, ihan hyvin on alkukausi mennyt.

Lindbäckin tilanne tosin huolestuttaa. Jotenkin kun peliä katsoi, niin tuli väkisin mieleen, että ei taida Andersista olla NHL-joukkueen maalivahdiksi. Ei edes kakkoseksi. Ihme räpiköintiä ja kummallisia, sekä epävarmoja torjuntoja. Tuntuu, että heijastaa koko joukkueen pelaamiseen se, onko maalilla Bish vai Lindbäck. Ei noita voittoprosentteja voi muuten selittää. En tiedä, toivottavasti Big Ben pysyy terveenä...
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Noniin, yöllä tuli sitten takkiin Edmontonilta 5-3. Jotenkin tuntuu, että noita ennakkoon heikompia jengejä vastaan on ollut tällä kaudella vaikeampaa. Ensin kaadetaan aina vahva Vancouver suvereenisti ja sitten kompastutaan. No, eikai tätä tarvitse enempää manailla, ihan hyvin on alkukausi mennyt.

Lindbäckin tilanne tosin huolestuttaa. Jotenkin kun peliä katsoi, niin tuli väkisin mieleen, että ei taida Andersista olla NHL-joukkueen maalivahdiksi. Ei edes kakkoseksi. Ihme räpiköintiä ja kummallisia, sekä epävarmoja torjuntoja. Tuntuu, että heijastaa koko joukkueen pelaamiseen se, onko maalilla Bish vai Lindbäck. Ei noita voittoprosentteja voi muuten selittää. En tiedä, toivottavasti Big Ben pysyy terveenä...

Bishop loukkaantui tosiaan viiden minuutin kohdalla Edmontonin tehdessä 1-1 tasoitusmaalin ja on ylävartalovamman takia sivussa. Tottahan se on, Bishopin voittoprosentti on 0,688 ja Lindbäckin vain 0,28. Luvut ovat todella karkeat kun miettii että Bishopilla on 2,5-kertainen määrä startteja, mutta Lindyllä on silti yksi häviö enemmän tilastoissaan. Ei ole pienintäkään käryä mistä tuo voisi johtua. Edmonton-pelin maaleista ei voi Lindya syyttää, sen verran löysää Lightningin oman maalinedustan pelaaminen oli ja kiekkokin pomppi sopivasti Oilersille.

Kahden ekan ketjun peli toimi kuitenkin taas loistavasti ja paikkoja tuli tasaiseen tahtiin. Filppula on kyllä aivan arvaamaton kiekon kanssa. Valtterin syöttöä ylipelataan aika raakasti pois jolloin noita b-pisteelle kävelyjä on helppo tehdä. Valtteri on tällä hetkellä Tampan herra ja hidalgo, ylivoimaisesti tärkein pelaaja.

Kucherov on aika mielenkiintoinen tapaus. Mies on alkanut esittää perinteisiä venäläisiä piirteitä ja penkitys voi olla melko lähellä vaikka on paukonut kolmosketjun peliajalla maalin kolmessa edellisessä pelissä. Kucherov tuntuu olevan vähän liian itsekäs kiekon kanssa eikä pelaa täysin systeemin mukaan aiheuttaen hämmentäviä tilanteita ketjukavereille ja kiekonmenetyksiä jatkuvasta kuskaamisesta johtuen. Cooperilla ei kuitenkaan pitäisi
olla varaa pistää Kucherovia katsomoon niin kauan kun maaleja tulee.

Palat ja Gudas on ansaitusti valittu mukaan Tsekin olympiamiehistöön. Hemmetin kova paukku kahdelle tulokkaalle ja etenkin myöhään varatulle Palatille. Hattu päästä!
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Ensinnäkin suuri kiitos Valajas ja Boltning nimimerkeille jatkuvasta omistautumisesta Tampa Bayelle ja tälle keskusteluosiolle. Uskon, että välillä on turhauttavaa kun käytännössä kaksistaan kirjoitatte täällä, mutta voin kertoa, että ainakin itse olen lukenut jokaisen viestinne. Loistavia kirjoituksia. Jatkakaa!

Asiaan: Ben Bishop tosiaan meni loukkaantumaan Edmonton pelissä, onko minkäänlaista arviota vielä esitetty kuinka kauan Ben on sivussa? Itselläni tullut vastaan vain Cooperin ” Ei varmaankaan kovin vakavaa” kommentti.. Samaahan joku tosin sanoi M. Schumacherin päävammastakin, mutta se nyt ei liity tähän mitenkään.

Valtteri Filppulan pelaaminen lämmittää kyllä kovasti omaa mieltä ja on uskomatonta nähdä miten jo kauden 2004-2005 Jokereista lähtien oma suosikkini on noussut joukkueensa johtavaksi pelaajaksi ja suunnannäyttäjäksi Stammerin ollessa loukkaantuneena. Filppulahan on koko NHL: n parhaita 2. senttereitä ja aivan hävyttömän aliarvostettu pelaaja. Nyt vihdoinkin Valle alkaa samaan myös rapakon takana hänelle kuuluvaa suitsutusta ja ainakin minun Floridassa asuvan tuttavani mukaan Filppula on todella kova nimi Tampa Bay fanien keskuudessa ja takuuvarma kahvitauko puheenaihe.

Filppulahan on käsittämättömän paljon samanlainen pelaaja kuin Datsyuk. Ei toki yhtä hyvä, mutta kyllä valtavasti on Valtteri Detroit vuosinaan imenyt oppia taikurilta pelaamiseensa. Rakastan katsoa noita Vallen kiekonriistoja, joita kyllä tuntuu tulevan todella paljon varsinkin hyökkäysalueella. Lisäksi Valtteri tekee käsittämättömän paljon niitä kuuluisia pieniä oikeita asioita jäällä, mitkä valitettavasti jäävät usein suurelta yleisöltä huomata. Filppula onkin pitkälti aliarvostettu tehopistemääriensä takia, sillä ”eihän pelaaja ole voinut pelata hyvin, jos ei tee pisteitä p/g tahdilla.” Vaikka Vallella on nyt 42 peliin 16+17=33 tehot ovat nekin oikeasti aika vähän, kun peilaa niitä peliesityksiin. St.Louisilla on enemmän pisteitä kuin Vallella, enkä minä ainakaan pysty myöntämään tämän olleen parempi kuin Valle tällä kaudella. Toki ovat pelaajaprofiililtaan erilaisia. Maalimäärä 16 on todella hyvä, mutta kyllä noita syöttöpisteitä pitäisi olla paljon enemmän. Sen verran namukkaita takaviisto syöttöjä Filppula on jakanut pelistä toiseen.

Luistelu, kiekonkäsittely/suojaaminen, peliäly, syöttäminen, kiekoton pelaaminen. Huikea pelaaja ja aivan selvästi paras suomalainen kenttäpelaaja tällä hetkellä. Odotan aivan mehuissa jo olympialaisia, joissa toivon Vallen nousevan kansallissankariksi otteillaan.

Tampa Bay pelaa kyllä parhaimmillaan todella nopeaa ja viihdyttävää jääkiekkoa, jota on ilo seurata yön/aamun pikkutunneillakin. Bishopin loukkaantumista joukkue ei kyllä kestä, sillä Lindback on aivan lapanen. Olisiko Lindback mahdollista/ kannattavaa mielestänne treidata jonnekkin ja mitä haluaisitte vastineeksi?

Ainiin, Gudas ja Palat ansaitusti mukava Tsekin olympiajoukkueessa. Loistava homma ja ennenkaikkea ansaittu tunnustus kavereille hienosta alkukaudesta!
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Koodi:
Todella hienoa, että Palat ja Gudas pääsivät mukaan joukkueeseen. Palatilla voi peliaika jäädä hieman vähiin, mutta kaiken järjen mukaan Gudas on pelaavassa kokoonpanossa ja ihan ansaitusti. Voi olla, että Gudas tulee olympialaisissakin jakamaan ihan mukavia pusuja (toivottavasti ei aja ketään Tampalaista kylmäksi).

Jep kyllähän Filppula on ollut aivan maaginen koko kauden ja pisteet eivät todellakaan hänen kohdallaan kerro kaikkea, mies kun on erittäin hyvä myös puolustussuuntaan. Vähän kuten Datsyukikin on vielä paljon parempi kuin mitä hänen pisteensä antavat ymmärtää. Brembergin mainitsema, että Filppulalla voisi olla enemmän pisteitä jos kavereille maistuisi paremmin on täysin totta ja tähän osasyynä on se kun vähän niin kuin pakon edestä joudutaan peluuttamaan kahta liian samantyyppistä Purcellia ja Filppulaa samassa kentässä ja vaikka Killorn osaa maaleja tehdä ei hän silti mikään maalinsylkijä ole, niin kärsii Filppulan pisteet hieman tästä peluutuksesta. Mutta silti näin on melkeinpä paras nykyisellä miehistöllä. Mielenkiintoista nähdä miten kentät muuttuvat Stamkosin paluun myötä.

Bishopin vamma ei pitäisi olla vakava, luojan kiitos. Hän on day-to-day statuksella ja mahdollisesti jo torstaina vähintään kakkosmolarina. Desjardins kutsuttiin ylös ja ainakin tänään on kakkosena. Bishop sanoi, että satutti alkulämmöissä jotain jo ja sitten pelissä meni kunnolla.

Lindbäckin tilanteesta sen verran, että itse en hänellä oikein paikkaa enään ensi kauden joukkueessa näe ja uskoisin, että kesällä hänet annetaan puoli ilmaiseksi pois, kun sopimus katkolla (rfa). Ja ensi kaudella Benin kakkosena toimii joko Gudlevskis tai Vasilevski. Mielenkiintoista nähdä koitetaanko Bishopille sorvata jo nyt kesällä jatkoa, jotta voitaisiin saada hieman halvempi sopimus. Kunhan olisi opittu muiden hölmöilyistä eikä kirjoitettaisi +5v sopparia niin oon tyytyväinen.

Tampa teki muuten franchise-ennätyksen 25-12-4 ottelutilastolla puolessa välissä kautta. Eli kyllä tässä aika kovaa kautta ollaan pelailtu.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Takaisin voittojen tielle Winnipegiä vastaan vieraissa. Lindbäck aloitti maalilla, ja valmennusjohdolta oli tullut viestiä, että olisi joka tapauksessa Anders tämän pelin pelannut, oli Bishop kunnossa tai ei. Ihan tyydyttävä peli Lindbäckiltä. Aiheutti 5vs3 tilanteen josta Winnipeg pääsi rankaisemaan, mutta muuten ihan kohtuullista suorittamista.

Filppula oli kentän keisari taas tänään. Dominoi kiekollisena hyökkäyspäässä ja riisti kiekkoja hienolla tavalla. Winnipegin Mark Stuart tarjoili ensimmäisen erän puolivälissä avojääpommin Filppulaan ja ilmeisesti tästä syystä Valle kävi vähän kopissa haukkaamassa happea. Hienosti tähän reagoitiin ja Malone haastoikin Stuartin nyrkkihippaan vähän tämän jälkeen. Kai se ajatus on tärkein, sillä Malone sai kyllä kyytiä tuossa kohtaamisessa. Hienoa nähdä, että Filppula on lyhyessä ajassa saavuttanut joukkuekavereiden keskuudessa aseman, että häntä puolustetaan, jopa nyrkein, mikäli tulee kaltoin kohdelluksi. Valtteri on parhaalla kaudellaan viimeistellyt 23 häkkiä ja tuo määrä tulee kyllä kauden edetessä jäämään reilusti taakse. Vanhan piste-ennätyksen rikkominen (66p) on myös aivan realismia, mikäli vastuuta tulee YV:llä samaan tahtiin myös Stamkosin palattua kehiin. Tampan 2. kenttä Killorn-Filppula-Purcell oli selvästi joukkueen paras kenttä.

Marty oli pelin alussa hieman unessa, mutta paransi kyllä koko ajan pelin edetessä. Lieko ollut mielessä vielä rannalle jääminen Kanadan Sotshin porukasta. No, taisi murheet unohtua pelin edetessä ja Marty heittikin kaksi tärkeää häkkiä, joista toinen tyhjiin.

Pakko vielä kehaista tuota Tampan puolustuspään hankintaa Jean-Philippe Coteta, joka on kyllä ruutunsa hoitanut hienosti tähän asti. Hyvää perussuorittamista.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Näyttäisi Valtterin tasainen tehotahti vain jatkuvan ja jatkuvan. Tällä menolla voi mennä 70 pinnaa ja vanha rekka (81, 23+43=66) mennä reippaasti rikki - ainakin maalien merkeissä jo ennen olympiataukoa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Vähän nihkeä oli ottelu Winnipegissä kun ottaa huomioon kuinka suvereenisti Lightning vei 5 vs 5 peliä. Malonen femma ja Filppulan kopissa käynti sekoittivat hetkellisesti ketjuja ja Jets sai vähän juonesta kiinni, mutta muuten mentiin Bolts komennossa. Kakkosketju on kyllä huikea tällä hetkellä. Noin rohkeaa ja taitavaa syöttöpeliä ja kiekonkäsittelyä näkee harvoin NHL-tasolla.

Tähtiä jakaisin koko ketjulle, Kucheroville ja Palatille. Etenkin Purcell on pienoisen syväjään jäljiltä mukavassa nosteessa. Jakaa oivaltavia syöttöjä, on vaarallinen neliön keskellä ylivoimassa ja on parantanut huikeasti puolustuspeliään viime kausista. Junioritaikuri Kucherovin peli on taidetta. Kaveri hyppäsi vajaan parin kymmenen ahl-matsin jälkeen nhl-kaukaloon ja pitaa jo nyt puolustuksia pilkkanaan pehmeillä käsillään ja pelirohkeudellaan ja maalivahteja terävällä laukauksellaan. Palatilta taas jäätävä viimeistely tärkeään tasoitusmaaliin ja paljon kamppailuvoittoja molemmissa päissä kenttää. Lindbäck pelasi melko keskinkertaisen ottelun ja paljoa torjuntatöitä ei ollut. Tosiaan tuo ensimmäistä maalia edeltänyt jäähy ja todella helpon näköisesti etukulmasta mennyt Big Buffin rannari eivät nosta Andersin osakkeita. Toivottavasti Bish on maalilla torstaina sillä Capsia vastaan joukkue tarvitsee torjuntoja.

Malone on ottanut nelosketjun paikan loukkaantumisen jälkeen nöyränä vastaan ja yrittää ansaita isompia minuutteja tekemällä likaista työtä. Luistinkin liikkuu mukavammin ja toivottavasti keväällä nähdään taas muutama iso maali tältä kaverilta.

Mitä mieltä olette tuosta Lightningin kiekollisesta pelitavasta? Todella harvoin näkee enää roiskaisuja omissa sillä Tampa ei pelkää rauhoittaa kovankaan karvauksen alla. Tässä ei ole ollut mielestäni mitään ongelmaa koko kauden aikana ja pahoilta hasardeilta on vältytty todella hyvin. Bishop on ollut iso osa tätä oman alueen rauhoittamista omalla mailapelillään. Lightning ylittää myös keskialueen nätisti kiekollisena ja siitä on kiittäminen Filppulan, Purcellin ja Kucherovin kiekonkäsittelyä ja Johnsonin ketjun nopeutta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Yzerman & co ei sitten valinnut St.Louisia kisoihin vaan tilalle valittiin monipuolisempia sentteri-laitureita Benniä, Marleauta ja Carteria. Varmasti kova paikka Martylle ja uskon että Yzermanilla on ollut hieman oma lehmä ojassa ja hän järkkäsi liigan kovimmalla peliaikakeskiarvolla pelaavalle kapteenille parin viikon levähdystauon. Marty ei ollut ainoa kova pois putoaja ja elämä jatkuu.

Hedmanin ulosjäänti ihmetyttää kyllä vieläkin enemmän koska kaveri on tällä hetkellä todella kovassa nosteessa, kun joukkueeseen on valittu esimerkiksi loukkaantuneena oleva viime mm-kisoissa hölmöillyt Edler, Oduya ja Tallinder. Harmittavaa tosissaan mutta nämä huilit tekevät kyllä terää kevättä ajatellen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös