Tampa Bay Lightning 2013–2014

  • 238 490
  • 615

wazuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Slovakia
Ei mun mielestä tarvi hätäillä vieläkään. Gudas on kohta jo tositoimissa ja Brewerkin luisteli jo. Jos Hedmanilla ei ole pahempaa ni ei mitään hätää. Del zotolla en lähtisi mieluusti sekoittamaan pakkaa ja onko edes ketään normikutosesta luotettavampi/parempi? Mielummin vaikka Korobov. Connolly saa sitäpaitsi vielä näytönpaikan jos nää muut kundit jatkavat laiskotteluaan ja mistäpä sitä tietää vaikka klikkaiski oikein kunnolla.
 

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Junnuissa tapahtuu. Viime kesän kolmosvaraus Jonathan Drouin taklattiin selästä naama edellä pleksiin. Mahdollisesti saanut aivotärähdyksen, varmaa tietoa ei vielä ole. Tapauksesta erikoisen tekee se, että taklaajana oli myös Tampan viimekesän varaus, vuorolla 33 varattu Adam Erne. Erne oli myös pelin jälkeen väittänyt seuraavaa:

“He wasn’t far from the boards and I pushed him pretty hard,” said Erne, who also received a game misconduct for the hit. “I thought it was a dive and I thought everybody else did, too. I wouldn’t have even gotten a penalty if he didn’t dive into the boards.”

Eli että Drouin olisi filmannut kaatumisensa. Voi olla että ensi kesän prospect campilla voi tulla kiusallisia tilanteita... Vaikka ei tietenkään saman jengin varauksia nyt silkkihansikkain kuulukkaan käsitellä, mutta että tuollainen taklaus + typerät kommentit.

E: Tuossa vielä se taklaus: Ernen taklaus Drouiniin (Youtube)
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Pari pelia taas pelattuna ja näköala on kohtuullisen positiivinen jos katsoo etenkin tuota voitetun Senators-pelin kokoonpanoa. Pakkeina Salo, Carle, Sustr, Barberio ja Taormina. Onneksi Brewer ja Gudas ovat kuitenkin taas terveiden kirjoissa.

Molemmat veskarit pelasivat erinomaisen joukkuetta kannattelevan ottelun Ottawaa ja Winnipegiä vastaan. Toivotaan että positiivinen ongelma säilyy maalin suulla ja kumman tahansa voi heittää luukulle huoletta. Thompson ja Palat ovat löytäneet viimeisissä otteluissa hyvän rouhijavireen, Kucherov on vaarallinen aivan jokaisessa vaihdossaan eikä ollenkaan mikään keskialueella kärkkyjä vaan hoitaa myös puolustuspelin mallikkaasti ja Gudas oli taas härkänä omalla alueella. Uusimmista call-upeista Taormina ja Tyrell ovat olleet molemmat kelvollisia.

Winnipegia vastaan ratkaisu jatkoajalla oli katkerin mahdollinen. Hyökkäyspäässä Killorn laukoo tolppaan ja Winnipeg rankaisee heti hieman onnekkaalla vastahyökkäyksellä. No onneksi tuli yksi edes.

Tänään homma jatkuu vieraskentällä Washingtonissa ja terveystilanne lienee melko sama kuin edellisessä ottelussa. Varmaa on että Stamkos, Hedman ja Aulie eivät pelaa. Oletan että Cooper jatkaa 7 pakilla ja 11 hyökkääjällä.

Palat-Johnson-St.Louis
Purcell-Filppula-Killorn
Brown-Thompson-Kucherov
Crombeen-Tyrell-(Labrie?)

Gudas-Carle
Salo-Sustr
Brewer-Barberio
(Taormina?)
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tyrell ja Labrie ulkona, Panik takaisin kehissä pienen katsomoherättelyn jälkeen. Bishop maalilla.

Liian suuria odotuksia ei voiton suhteen ole, sen verran sekavaa ja maalivahdin huippupeliin nojaavaa pelaaminen on viime aikoina ollut. Joukkue tarvitsee taas avausmaalin taistellakseen pisteistä ettei homma mene taas väkinäiseksi puurtamiseksi.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Olipas vaiherikas ja kaikkineen erittäin viihdyttävä ottelu, jonka lopputulemaan ei voi kuitenkaan olla tyytyväinen floridalaisnäkökulmasta. Lightning sai sen kaivatun salama-alun Mike Greenin hölmöilyjen myötä ja peli oli 11 pelatun minuutin jälkeen 0-3. Sitten alkoikin Bäckström-Ovechkin kaksikon ylivoimashow ja peli meni aina rankkarikisaan saakka, jossa nuori Grubauer pesi Bishopin selvästi.

5 vs 5 pelissä Tampa oli selkeästi parempi ja ilman tuota Panikin täysin aivotonta laitataklausta homma olisi varmaankin klaarattu jo varsinaisella peliajalla. Pelistä kertonee kaiken olennaisen Nicklas Bäckströmin 1+4 tehot ja 0 plusmiinuksessa. Ovechkin teki neljä one-timer maalia ja noita kaarilaukauksia olisi voinut pelata vähän tarkemmin pois niin kuin Stamkosia vastaan usein tehdään.

Positiivista on se että etenkin Johnsonin johtama ykkönen ja Thompsonin johtama kolmonen olivat erittäin hyviä. Nämä kentät saivat hyvin liikkuvina vaarallisia vastahyökkäyksiä ja maaleja aikaan. Myös Killorn on piristynyt laidalle päästyään.

Filppulalta odotan enemmän laukauksia. 20 minuuttia peliaikaa per peli ja vain 1,6 laukausta per ottelu on aivan liian vähän. Filppulalla on kuitenkin joukkueen toisiksi kovin laukausprosentti. Liian monesti Valtteri hakee loistavasta laukaisupaikasta jotain epätoivoista syöttöä takatolpalle ja tilanne kuivuu siihen.

Tänään on edessä tärkeä ottelu melko siipirikkoista Red Wingsiä vastaan. 30 pelatun ottelun jälkeen Bolts on kuitenkin edelleen divisioonansa kärkikahinoissa mukana kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Red Wingsilta pois ovat ainakin Howard, Zetterberg, Helm, Dekeyser ja Weiss. Boltsilta poissa ovat Stamkos, Malone, Pyatt, Aulie ja Hedman.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Lisätään vielä että Richard Panik sai kaksi matsia pannaa tuosta Caps-pelin laitataklauksesta joten kokoonpanossa Red Wingsiä vastaan nähdään todennäköisesti Dana Tyrell.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Filppulalta odotan enemmän laukauksia. 20 minuuttia peliaikaa per peli ja vain 1,6 laukausta per ottelu on aivan liian vähän. Filppulalla on kuitenkin joukkueen toisiksi kovin laukausprosentti. Liian monesti Valtteri hakee loistavasta laukaisupaikasta jotain epätoivoista syöttöä takatolpalle ja tilanne kuivuu siihen.

Tähän vielä tietysti lisäksi se, että tälläkin kaudella on tainnut tulla pari maalia jostain (onnekkaista, kenties) pompuista laukauksen jälkeen. Eli päättely tuntuisi itsestään selvältä: (i) kun laukoo, tapahtuu hyviä asioita, (ii) Filppula laukoo liian vähän, joten (iii) anyone?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tähän vielä tietysti lisäksi se, että tälläkin kaudella on tainnut tulla pari maalia jostain (onnekkaista, kenties) pompuista laukauksen jälkeen. Eli päättely tuntuisi itsestään selvältä: (i) kun laukoo, tapahtuu hyviä asioita, (ii) Filppula laukoo liian vähän, joten (iii) anyone?

Eiköhän Filppula yöllä taas innostu. Kauden korkein (6 laukausta) tuli juurikin Detroitia vastaan.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tärkeä voitto viimeyönä Detroitista, ei niin hyvällä pelillä. Omaan silmään Detroit sai kyllä enemmän oikeasti vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta Bishop oli kyllä ilmiömäinen ja ansaitusti ottelun ykköstähti.

Ylivoima on vieläkin jätettä. Ylivoimaa ei saada rauhoitettua ja sitten joudutaan pistämään puolittain syöttö/veto lakaisu maalille ja sitten vastustaja pääsee purkamaan. Filppula on ainut joka onnistuu edes joskus saamaan pakkopelin rauhoitettua. Toivottavasti pisteitä onnistutaan jatkossa napsimaan ilman Stamkosia, jos nyt ei enempää niin ainakin saman verran kuin tähän asti. Silloin on hyvät saumat playoffeihin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Aijaijai kun maistuu kaataa tuo ruotsalaissiirtokunta uudella mantereella. Hienosti taisteltiin tasoihin ja ohi hiukan onnekkaan avausmaalin jälkeen. Bishop oli taas aivan jäätävässä iskussa. Uskomattoman itsevarmaa suorittamista rankkarikisassa. Surkean lännen reissun jälkeen Tampan veturi on päässyt hyvään vauhtiin ja joukkuetta on tällä hetkellä vaikeaa jättää pisteittä.

Pakko olla hemmetin ylpeä joukkueen nuorisosta. Kukaan ei varmasti odottanut heidän kannattelevan joukkuetta tällä tavalla Stamkosin loukkaannuttua ja olen itsekin todella yllättynyt esimerkiksi Kucherovin pelistä. Miehellä on aivan huikea laukaus ja kyky hakeutua sopiviin rakoihin eikä syöttötaidossa ja pelisilmässäkään ole valittamista. Kucherovin pelistä huokuu myös päättäväisyys ja rauhallisuus, hän tietää olevansa kovan luokan talentti eikä pelkää pelata vahvuuksillaan.

Myös Taormina on yllättänyt esittämällä hyviä hyökkäävän pakin otteita ja Tyrell ansaitsisi ehdottomasti paikan kokoonpanosta ennemmin kuin Malone tai Labrie.

Tampan viikonloppu kuluu vierasreissulla lauantaina New Jerseyssä ja sunnuntaina Detroitilla on mahdollisuus revanssiin kotikentällään. Avainmiehistä poissa tuttuun tapaan Stamkos, Malone ja Hedman. Hedman ei ole edistynyt toipumisessaan ja hänen odotetaan olevan pois ainakin viikon verran.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Ylivoima on vieläkin jätettä. Ylivoimaa ei saada rauhoitettua ja sitten joudutaan pistämään puolittain syöttö/veto lakaisu maalille ja sitten vastustaja pääsee purkamaan. Filppula on ainut joka onnistuu edes joskus saamaan pakkopelin rauhoitettua.

Tämä on mielestäni kiinnostava asia. En ole nähnyt suinkaan jokaista Tampan matsia tältä kaudelta, mutta kaikissa näkemissäni peleissä - jotka itse asiassa painottuvat vielä kauden alkuun, jolloin Stamkos oli kunnossa - Filppula on itse asiassa ollut juurikin ainoa pelaaja, joka saa Tampasta johdonmukaisesti kiekon rauhoitettua ylivoimalla vastustajan alueella. Siis tarkoitan sitä, että vaikka alkukauden ykkösylivoimakin - jossa Filppula siis ei pelannut - sai maaleja aikaiseksi, niin kakkonen oli kuitenkin se, joka sai pääsääntöisesti herkemmin pakkopelin pyörimään, vaikkei ollutkaan mikään maailman tehokkain. Ja tämä oli - ainakin omiin suhteellisen värittyneihin silmiini toki - melko pitkälti Valtterin ansiota. Mies osaa pitää kiekkoa pienessä tilassa ja juurikin ylivoimalla tämä taito korostuu: hän saa aikaiseksi sen, että yksi puolustaja ei voi olla loputtomiin hänen kimpussaan, koska jos silloin Filppula saa - kuten hän usein on saanut - kiekon syötettyä pois, syntyy selkeä ylivoima-/maalintekotilanne jonnekin toisaalle. Pointtini on siis se, että jos jossain Valtteri on tällä kaudella onnistunut erittäin hyvin, niin mielestäni juuri tässä. Ongelma on tietysti se, että pisteitä (yv- tai muitakaan) ei ole sen enempää.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Sim0n eikös Boltning vähän niinkuin tuota tuossa tarkottanutkin että Valtteri on se ainoa joka pystyy kiekon tuomaan alueelle ylivoimalla ja pelin siellä rauhoittamaan ja näinhän se tosiaankin on.

Kucherov on alkanut päästä kyllä hyvään iskuun tai oikeastaan koko ajanhan hän on hyvin pelannut mutta nyt on alkanut uppoamaankin. Itse olen todella paljon seurannut siitä asti Kucherovin uraa, kun hänet Tampaan varattiin ja todella kova luotto on äijään, uskon vakaasti että kyseessä on tulevaisuuden supertähti. Se mistä Kucherovia on eniten haukuttu on loistanut poissaolollaan eli häntähän on paljon haukuttu siitä, että normaaliin venäläiseen tyyliin ei puolustaminen kiinnosta pätkääkään. Mutta kuten Kucherov itsekin sanonut, että näin ei tosiaankaan ole ja että hän yrittää kokoajan kehittää sitä osa-aluetta pelistään. Se on myös näkynyt kentällä, Kucherov on polkenut joka kerta avuksi omaan päähän ja monta kertaa takakarvannutkin kiekon hienosti pois tai blokannut kudin jnejne..

Detroit voitto oli kyllä erittäin tärkeä ja nyt päästiin tasapisteisiin Wingsin kanssa jolla 2 peliä enemmän. Montrealkin on siinä ihan muutaman pinnan päässä, joten divisioonan kakkossijaankin tällä hetkellä kaikki mahdollisuudet. Bruins meinaa vähän karata eikä heille tällä hetkellä oikein idässä mahda kukaan mitään, mutta onhan tässä vielä kautta jäljellä, jos niilläkin sattuis joku vähän huonompi jakso vielä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Sim0n on oikeassa, Filppula on ehdottomasti joukkueen paras kiekon ylöstuoja ylivoimalla ja todella näppärä sekä rauhallinen pienessä tilassa. Myös Purcell on hoitanut tätä hommaa menestyksekkäästi. Filppulan rohkea haastaminen ja murtautuminen keskisektorille aiheuttaa myös kivalla teholla jäähyjä vastustajalle.

Filppulalla on todella tulinen rannari ja hyvä one-timeri, mutta Filppula laukoo ylivoimalla entistäkin vähemmän. Jos vertailee Filppulan laukaisumäärää(50l 30o) muihin samalla keskimääräisellä peliajalla pelaaviin senttereihin niin muut ovat laukoneet 1,5-2 kertaa enemmän.

Ei tietenkään voi sanoa että laukomattomuus olisi tällä hetkellä iso ongelma, mutta kahdessa edellisessä ottelussa Filppula on ollut parin metrin päässä maalista maalin edessä kiekon kanssa loistavassa tekopaikassa ottelun ratkaisuhetkillä eikä ole laukonut. Capsia vastaan haki vaikeaa syöttöä takatolpalla olleelle Purcellille ja Wingsia vastaan Valtteri oli nokikkain Gustavssonin kanssa ja olisi voinut heittää rystyllä etuyläkulmaan mutta lähtikin kiertämään maalia ja tilanne kuivui siihen. Pieni shoot-first periaatteen korostaminen voisi tehdä ihmeitä Valtterin pistesarakkeelle ja auttaa joukkuetta tiukassa tilanteessa.

Olen kuitenkin sitä mieltä että Filppula on tälle joukkueelle huimasti parempi kuin Lecavalier tai markkinoilla vapaana ollut Stephen Weiss. Filppula on nyt vaan ensimmäistä kertaa urallaan todella isoissa saappaissa ja Tampa-fanit odottavat tuloksia joka ilta. Toivottavasti Filppula täräyttää häkin ensi yönä Devilssiä vastaan niin voi lopettaa tämän jorinan :).
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Stamkos on palannut jäälle. Miehen Sothsi unelma elää vahvana!

Tuo on kyllä jotain niin uskomatonta. Kunhan poika nyt vaan osaa ottaa iisisti. Käsittääkseni se luu kuitenkin napsahti kokonaan poikki, ja kuukausi myöhemmin kaveri vääntää jäällä kiekonkäsittelyreenejä. Luin, että luu katkesi todella "siististi", joka on omalta osaltaan auttanut nopeaa paranemista. Se, ja tietysti oikeanlaiset myslit ;)
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
40+ vuotiaat papat pitivät Tampaa pilkkanaan Brodeurin pitäessä nollan ja Jagrin syöttäessä kaksi maalia. Joukkueella alkaa olla lievä maalinteko-ongelma, kun kahdesssa edellisessä ottelussa on onnistuttu lukuisista paikoista huolimatta viimeistelemään kerran. Devils outshotattiin 33-19, mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei tällä kertaa päästy. Lindbäck oli taas hemmetin hyvä ottamalla pois lukuisia avopaikkoja, harmi että kaveri joutuu aina olemaan luukulla nämä häviöpelit.

Joka ikinen hyökkääjä Thompsonia, Brownia, Kucherovia ja Killornia lukuunottamatta ansaitsee ison karvaisen perseen päämäärättömästä haahuilusta ja kulmapelaamisen munattomuudesta. St.Louis täysin näkymätön yhtä maalipaikkaa lukuunottamatta, Filppulalta tuttua kiekonkäsittelyä ilman ratkaisuja ja Purcell alkaa peli peliltä osoittautua tähdenlennoksi, jonka kovat pisteet tulivat vain liigan kovimman duon kanssa pelatessa.


Ylivoimapeli oli taas tuttua kurapaskaa ja suurin osa ajasta meni kiekon hakemiseen omista ja loput viivassa kiekotellessa. Voi vaan ihmetellä miksi Kucherov ja Brown eivät pelanneet yvllä ollenkaan. Lisäksi voi kysyä mitä järkeä on roikottaa Labrieta,Crombeenia ja Tyrellia mukana pelaamassa satunnaisia hajavaihtoja kellottamalla reilun viisi minuuttia per peli.

Tänään puolen yön aikaan vastustaja ei ainakaan helpotu sillä vastassa on kaksi kertaa katkerasti yliajalla Tampalle hävinnyt Red Wings. Tampa tarvitsee taas avausmaalin tai ottelu on taputeltu. Joukkueen henkinen tila ei kestä tällä hetkellä takaa-ajo asemaa.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Ja niin sitä katkaistiin vierasotteluiden tappioputki tärkeässä ottelussa Detroitia vastaan. Peli ei mitään kauhean ihmeellistä ollut, mutta oltiin parempi joukkue ja Bishop pelasi jo kauden 3. nollapelinsä. Jos nyt alkaisi vieraistakin tulla edes hieman enemmän pinnoja niin olisi huomattavasti helpompaa pitää joukkue play-off viivan yläpuolella ennen kisoja ja Stammerin paluuta.

Tällä hetkellä on kohtuu turvallinen 8 pisteen ero Rangersiin, joka ensimmäinen joukkue play-offien ulkopuolella, mutta varaa ei tosiaan olisi mihinkään pidempiin notkahduksiin. Toivotaan, että tuo nuoriso vielä parantaa kauden edetessä ja Bishop jatkaa samalla tavalla. Kotona peli kyllä sujuu (12-3-1), mutta toivotaan tämän vierasvoiton myötä, että tien päälläkin tilastot paranisi (7-8-2).

Isot plussat pitää tällä hetkellä antaa Bishopille, joka illasta toiseen antaa mahdollisuuden voittaa ja tilastoissakin ihan liigan kärkipäätä joka puolella (17-5-2, GAA 1,97, Sv% 93,33, SO:3).
Myös Tyler Johsson ansaitsee pientä kehua ja on nyt tulokkaiden pörssissä jo sijalla 2. (33gp 8g 10a +3).
Kolmas kaveri jolle vielä pitää antaa tunnustusta on Nikita Kucherov. Sijoittuminen hyökkäyspäässä on upeaa katseltavaa ja paremmalla viimeistelyllä olisi pinnojakin kertynyt reilusti enemmän. Laukaus on myös hyvä ja Nikita myös ymmärtää sitä käyttää. Kaverista sanottiin ettei kiinnostaisi puolustaa, mutta osoittanut nämä väitteet vääräksi ja on tällä hetkellä tehotilastossakin plussan puolella. Tämän hetken tehot ovat 10gp 3g 0a +3, mutta tällä menolla varmasti enemmän tehoja luvassa. Potentiaalinen 40-50 maalin mies tulevaisuudessa.

Hyvillä fiiliksillä ollaan ja kunhan saadaan loput pelaajat sairastuvalta ulos ja pidettyä terveenä voi odottaa hienoa kautta Boltseilta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Hienoa väsytystaistelua pari erää ja sitten muutama häkkyrä ja pisteet kotiin konkurssikaupungista. Detroit näyttäisi olevan yksi kolmesta Tampan pahimmasta kiistakumppanista Montrealin ja Toronton kanssa ja voitto maistuu sitäkin makeammalle.

Bishop takasi taas voiton ja hän on ehdottomasti se suurin syy Lightningin kovalle alkukaudelle, ei St.Louis, ei Stamkos. Toimiva viisikkopeli on kuitenkin edellytys hyvälle maalivahtipelille ja struktuuri on tällä hetkellä kunnossa. Maalipaikkoja pystytään luomaan tasaisesti ja oma pää pysyy puhtaana.

Kehuja täytyy antaa myös Brownille ja Palatille. Tällaiset all-arounderit jäävät helposti näyttävien mailataitureiden varjoon vaikka panos on joukkueelle tärkeä. Molemmat ovat erittäin kokonaisvaltaisia väkeviä laitureita, joilta ei löydy selkeitä heikkouksia. Palatista tulee mieleen Pascal Dupuis ja Brownista Chris Stewart.

Ja sitten tulevaisuuteen, otteluohjelma helpottuu seuraavan parin pelin ajaksi kun vastassa ovat Isles, Hurricanes ja Panthers. Toivotaan että Cooper vihdoin tajuaisi laittaa Kucherovin ylivoimalle ja että sairastuvalta kuuluisi hyviä uutisia esimerkiksi Hedmanin suhteen.

Tässä vielä Kucherovin jäätävä alustus viime ottelusta. Ehdotonta highlight-kamaa jos Panik olisi saanut nostettua pari senttiä ylemmäs.

Petr Mrazeks crazy sprawling save on Richard Panik - YouTube

Linkki vie youtubeen
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Yksi suomalainen aikakausi päättyi kun organisaatio näytti 2006 numerolla 15 varatulle Riku Heleniukselle ovea. Varauksen aikana Riku oli urheilijana raakile ja pääsi näyttämään osaamistaan kokonaiset seitsemän minuuttia NHL:n puolella. Toisella visiitillään Riku sai yhden suunnan sopimuksen mutta todella vähissä määrin vastuuta ilman ainoatakaan call-uppia. Harmittaa Heleniuksen puolesta, kaveri teki varmasti kovasti töitä ja odotukset olivat kovat, mutta palkintoa ei tullut.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Huhhuh mikä ryöstö!

Viime yönä sai tuskastella, kun avopaikoista lyötiin ohi kiekosta tai ei muuten onnistuttu ja muutenkin oli peli aika heikkoa muutamaa hyvää pyöritystä lukuunottamatta. Ben Bishop antoi jälleen joukkueelle mahdollisuuden voittaa usealla tärkeällä torjunnalla ja tämä käytettiin hyväksi viimeisellä 3 minuutilla. Filppula iski ensimmäisen Nielsenin harhasyötöstä ja seuraavan pitkästä maalinedusta kahinasta reilut 3s ennen pelin loppua. Rankkareilla nähtiinkin jälleen todella kylmäpäistä suorittamista Kucherovilta, joka pisti yhdellä kädellä Nabokovin puikoista sisään. Pisteitä ei olisi tästä pelistä ansaittu, mutta eipä sillä väliä :D. Vielä voisi parit plussat pistellä loppuun.

+++ Ben Bishop: Ottelun kuluessa meni jo laskuissa sekaisin niistä gamesaverien määrästä mitä Big Ben teki. Tämä treidi on osoittautunut tämän kauden kuluessa todelliseksi lottovoitoksi Tampalle.
++ Valtteri Filppula: 2 tärkeää osumaa pelin loppuun, jolla päästiin rankkareille ja otettiin 2 pinnaa kotiin. Rankkarissakin tuli vielä onnistuminen.
++ Nikita Kucherov: Jäätävä rankkari ja oli jälleen hyökkäyspäässä erittäin vaarallinen.
+ J.T Brown: Todella vahvaa kulmapelaamista ja tuo hienosti voimalla kiekkoa ylös/maalille.
+ Matt Carle: Pysäytti mm. Tavaresin kahteen kertaan 1vs1 haastossa ja muutenkin oli kokonaisvaltaisesti todella hyvä peli Carlelta. Melkein maalinkin pääsi heittämään b-pisteeltä, mutta blokkaaja pääsi viime hetkellä eteen.

Sarjataulukko näyttää jo hieman turvallisemmalta Tampalle, kun Detroitiin ja Torontoon nyt 4 ja 6 pinnaa eroa 2 ottelua vähemmän pelanneena. Seuraavat 3 peliä pitäisi olla hieman helpompia ja täydellä pistepotilla saisi jo varmasti Montrealinkin ohitettua. Seuraavat 3 peliä siis Nashville (H) Carolina (H) ja Florida (A).
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Varauksen aikana Riku oli urheilijana raakile ja pääsi näyttämään osaamistaan kokonaiset seitsemän minuuttia NHL:n puolella. Toisella visiitillään Riku sai yhden suunnan sopimuksen mutta todella vähissä määrin vastuuta ilman ainoatakaan call-uppia. Harmittaa Heleniuksen puolesta, kaveri teki varmasti kovasti töitä ja odotukset olivat kovat, mutta palkintoa ei tullut.

Ihan uteliaisuuttani kysyn, että tiedätkö Heleniuksen tehneen kovasti töitä? Nimittäin kuvailemistasi organisaation ratkaisuista voisi päätellä myös päinvastaista.
 

ipaz

Jäsen
Kylmää on toiminta NHL/AHL-tasolla. Lightning oli siis ilmoittanut Syracusen johdon kautta Rikulle, että hänen palveluksiaan ei enää kaivata. Apu-GM Julien Brisebois oli kertonut että pysy kotona, ei tarvitse tulla edes treeneihin. Palkkaa kilisee tilille 650 000 taalaa, koska on yksisuuntainen sopimus mutta kyllähän tuollainen varmasti pistää vituttamaan ettei enää pääse edes hallille.

Briseboisin mukaan Heleniusta on kaupiteltu ympäriinsä, mutta kauppaa ei ole syntynyt ja nyt sitten tilanne on tämä. Heleniukselle oli tarjottu mahdollisuutta mennä ECHL:n Florida Everbladesiin, mutta tästä Riku oli kieltäytynyt. Yhdensuunnan sopimuksen omaavana hänen ei tarvitse lähteä alasarjoihin.

Nyt sitten onkin mielenkiintoista, että saako Yzerman/Brisebois kaupattua Heleniuksen johonkin toiseen NHL-organisaatioon vai onko Heleniuksenkin tulevaisuus KHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ihan uteliaisuuttani kysyn, että tiedätkö Heleniuksen tehneen kovasti töitä? Nimittäin kuvailemistasi organisaation ratkaisuista voisi päätellä myös päinvastaista.

Jyväskylän vuonna 2011-2012 aika monessa haastattelussa tuota varausjuttua puitiin ja Riku totesi että hän jäi Pohjois-Amerikassa heti housut kintuissa kiinni surkeasta treenaamisesta ja sanoi löytäneensä harjoittelun ja itsensä aivan uudestaan. Lisäksi tiedän että JYPissä ei pärjää kukaan löysä treenaaja. Olisihan se ihan naurettava ajatus lähteä toistamiseen tekemään samat virheet. Ennen Bishopin saapumista Heleniuksella oli kuitenkin tie ylös avoinna ihan ykkösveskariksi asti, mutta jokin meni pieleen. Tapauksen taustoja en tiedä sen enempää, mutta vaikuttaa aika dramaattiselta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
New Yorkista ei olisi tuolla esityksellä pitänyt tulla pistettäkään mutta mielestäni Tampa-aikansa huonoimmat 57 minuuttia pelannut Filppula käänsi pelin parilla hiukkasen onnekkaalla salamamaalilla. Todella iso määrä kauheita hasardeja joka puolella kenttää ja ylisyöttely maalintekotilanteissa johtivat toinen toistaan pahempiin vastahyökkäysiin. Islandersilla oli iso tukku aivan superluokan tekopaikoja, mutta jollain ihmeellä kumiukko Bishop taas pystyi pitämään Boltsin pelissä mukana. Bishop toimi myös ottelun parhaana pelinavaajana, mikä on varsin hauska taktinen veto. Kun ylhäältä kahdella karvaava joukkue käy kiinni pakkeihin, on Benillä syöttösuunta auki vapaana olevalle laiturille, jolle jää reilusti tilaa tehdä seuraava siirto.

Kolmen viimeisen ottelun jälkeen on joka kerta tullut mietittyä voiko tuosta parempaa peliä maalivahti pelata ja Bish on pistänyt vaan paremmaksi. Kolme viimeistä matsia, kolme voittoa, kolme päästettyä maalia, kaksi rankkarikisaa ja niissä yksi selän taakse mennyt rankipotku. Mitähän seuraavaksi? Maali+syöttö+tappelu ja siihen nollapeli päälle kahvikuppi kädessä?

Ison käden kenttäpelaajista ansaitsevat vain Palat, Johnson, Kucherov ja Gudas. Filppulakin menisi tähän kastiin mutta nyt tuli Valtterille harvinaisia vaarallisia kiekonmenetyksiä, todella heikkoja syöttöjä ja täydellisen klap-klap-klap maalin hakemista liikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös