Tampa Bay Lightning 2012-2013

  • 75 263
  • 201

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Lindback on kotona sairaana, tuo taisi pistää hälytyskellot soimaan. Saapahan nähdä kuka sieltä tulee kakkoseksi tänään.

Yksi vaihtoehto olisi compliance buyout. Eihän sitä nyt kukaan halua maksaa 600 tonnia AHL vahdin peluuttamisesta. Garonille vuoden jatko, Janus Syracuseen ykköseksi ja Desjardins luotettavaksi luukkuvahdiksi.

Se nyt on pieni raha ja ei häntä sen takia ainakaan ylhäällä pidetä, että maksettaisiin muuten turhaan. Ja tuosta buyoutista sen verran, että siltihän tuo palkka jouduttaisiin maksamaan se vaan poistuisi capista. Joten buyoutissa ei mitään järkeä kun yhtä hyvin voidaan hänet heittää waiverseihin josta joku hänet hyvällä onnella nappaa eikä jouduta maksamaan mitään tai sitten hän pelaa sillä 600k palkalla AHL:ssä, mutta ei siltikään ole capissa.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Vihdoinkin saatiin pitkä 6 pelin tappioputki käännettyä ja Panthersista otettiin vaikeuksien kautta 6-5 jatkoaikavoitto. Pelillisestihän tuo oli taas Boltsilta aivan karmeaa. Järjetön määrä virheitä kiekollisena niin keskialueella kuin omassakin päässä ja muutenkin kauheata koheltamista omissa. Mutta tärkeintä nyt, että saatiin se voitto sieltä ja varmaankin itseluottamus taas edes siedettävälle tasolle. Lindbäck oli takaisin maalilla pienen taudin jälkeen, mutta liekö tauti vielä hieman vaikuttanut vai mikä oli, niin oli kyllä aika surkea peli häneltäkin.

Pouliot on kyllä ollut varsinkin nyt, kun hänet on nostettu tasaviisikoinkin top-6 hyökkääjistöön todella positiivinen yllätys. Mies taistelee aina tilanteet loppuun asti, on fyysinen ja kyllä sitä taitoa ja potentiaalikin sieltä löytyy. Tänään se palkittiin 2 maalilla, joista jälkimmäinen oli elintärkeä jatkoaikavoittomaali.

Stamkoskin taas hieman heräili ja teki 2+1 tehot. Muuten välillä vielä hieman yössä, mutta jälkimmäinen maali oli taas upea vanha tuttu järjettömän kova one-timer ja myös syöttö Purcellin tekemään 5-5 tasoitusmaaliin 10.4 sec ennen loppua oli todella upea (vaikka se nyt varmaan olikin täysi sokkosyöttö).

Bergeron oli tänään kokoonpanossa Aulien tilalla, joka oli mielestäni kyllä todella erikoinen ratkaisu, hieman ennakkoon ounastelin, että Bergeron-Lee voi olla omaan päähän todella vaarallinen pari, mutta kohtuu puhtain paperein he ainakin tästä pelistä selvisivät. Toivoisin kuitenkin, että Aulie, huomattavasti varmempi oman pään pelaaja pidettäisiin mielummin kokoonpanossa, kuin alati hasardi Lee. Lee kyllä tänään pelasi hieman paremman pelin kuin mitä moni aikasempi on ollut, mutta on hän silti ollut luvattoman surkea, sen puolesta puhuu jo sekin, että Leellä 12 peliin +/- tilastossa komeilee -9, kun seuraavaksi huonoimmalla koko joukkueesta on -3 (Thompson). Niin ja Killornkin sai avauserässä tehtyä uran avausmaalin, muuten mielestäni kohtuu heikko peli häneltä, muutama virhe pisti pahasti silmään.

Tiistaina sitten Leafsin kimppuun ja toivotaan että saataisiin tästä voittoputki taas päälle.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Viime kaudella Leafs pyöritteli Boltsia miten lystäsi, voittivat kaikki 4 peliä ja maaliero oli yhteensä 20-7. Lindback maalissa, Malone edelleen loukkaantuneena. Leafsille kolmas peli neljän päivän sisään ja toinen putkeen.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Viime yönä napattiin divisioonavastustaja Carolinasta hieno 5-2 voitto ja noustiin takaisin divisioonan kärkeen. Peli on näyttänyt taas paljon paremmalta muutamassa viime pelissä ja omankin pään hölmöilyt jäänyt paljon vähemmälle.

Killornin pelaaminen on alkanut näyttää peli peliltä paremmalta ja eilenkin muun hyvän taistelun lisäksi hieno syöttö Pyattin maaliin. Eiköhän hänestä vielä ihan kelpo NHL-pelaaja saada. Myös Panik sai eilen uransa ensimmäisen maalin ja tämä maalihan jäi vielä lopulta voittomaaliksi. Myös Garon pelasi todella vakuuttavan pelin ja otti pari todella näyttävääkin torjuntaa.

Pouliotia on pakko edelleen hehkuttaa, pelaa kyllä todella hyvällä tasolla ja eihän tässä Malonea paljon ikävä ole ollut, kun Pouliot on pelannut top-6:ssa paljon paremmin kuin Malone alkukaudesta. Malone oli jo luistellut ja varmaan alkaa kohta oleen lähellä paluuta, mielenkiintoinen nähdä mihin hänet meinataan istuttaa, mielestäni Pouliotia ei näillä näytöillä kannata tiputtaa kolmoskenttään, vaan laittaa mielummin ainakin niin kauan, kun Pouliotilla peli kulkee Malone kolmoskenttään. Panikin luulisi Malonen tulon myötä lähtevän takaisin AHL:n. Hyökkäyskentät voisivat Malonen paluun myötä olla jotain tälläistä:

Conacher-Stamkos-Purcell
Pouliot-Lecavalier-St. Louis
Malone-Pyatt-Killorn
Hall-Thompson-Crombeen

Näin pitäisi sitä viime kaudella puuttunutta secondary scoringiakin löytyä ihan mukavasti. Ja onhan sitä jo nytkin löytynyt ihan erilailla kun viime kaudella, mm. Pyatt ollut kyllä erinomainen tällä kaudella ja se näkyy pisteissäkin, kun viime kaudella 74 otteluun 19 pistettä, niin tällä kaudella 17 peliin jo 9 pistettä.

Niin ja NHL:n maali-, syöttö- ja pistepörssikin alkaa näyttämään oikein kivalta, kun Stamkos (12+14=26) johtaa maali- ja pistepörssiä, ja St. Louis (4+19=23) johtaa syöttöjä.

Tänään sitten Pensin vieraaksi, Malkin heiltä on tänään varmuudella sivussa, mutta eipä tuo varmasti silti helppo matsi tule olemaan. Lindbäckin luulisi tänään palaavan maalin suulle, kun Garon pelasi viime yönä Canesia vastaan.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Vaikka veteraaneista puhuttaessa nouseekin Selänteen nimi aina ensimmäisenä esiin, niin pitää kyllä kehua St. Louisiakin. Vuodesta toiseen toveri keikkuu pistepörssin kärjessä. Tampaa ei ole aivan älyttömästi tullut seurattua koskaan, tiettyjä pelaajia kylläkin. Mites Salo, "monesko" hän on joukkueen puolustaja-hierarkiassa?
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Vaikka veteraaneista puhuttaessa nouseekin Selänteen nimi aina ensimmäisenä esiin, niin pitää kyllä kehua St. Louisiakin. Vuodesta toiseen toveri keikkuu pistepörssin kärjessä. Tampaa ei ole aivan älyttömästi tullut seurattua koskaan, tiettyjä pelaajia kylläkin. Mites Salo, "monesko" hän on joukkueen puolustaja-hierarkiassa?

Joo kyllä Marty on vaan aika uskomaton kaveri. Miettii minkälaiset pisteet kaverilla taas on ja silti eilenkin, kun häntä haastateltiin sanoi, että "en ole ihan vielä tyytyväinen peliini, onhan ne syötöt siellä, mutta maaleja pitäisi pystyä tekemään paljon enemmän". Hieno mies, hieno luonne, ei riitä, että on hyvä vaan pitää olla helvetin hyvä.

Salo on selvä top-4 puolustaja, tasaviisikoin pelannut koko kauden Hedmanin parina ja myös ykkösylivoimassa pelannut käytännössä koko kauden, Boucher nyt välillä hieman noita sekoittelee, mutta suurimmaksi osaksi siinä. Alkukaudesta nyt oli hieman pihalla, mutta ihan ymmärrettävää, kun uusi pelitapa, joukkue jne.. Viime aikoina kyllä hyvin täyttänyt roolinsa ja pelannut ihan hyvää perusvarmaa peliä. Salo usein pelaa hieman varmistelevammassa roolissa kuin Hedman, joka lähtee tukemaan useimmin hyökkäyksiä, mutta kyllä Salokin on tarvittaessa aina ihan hyvin siellä hyökkäyspäässäkin pärjännyt ja avaukset lähtee ihan napakasti sinne mihin pitääkin ja niin edelleen. Omassa päässä Salo on ollut kyllä erinomainen ja mielestäni siellä ehkä Tampan varmin puolustaja tähän mennessä.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Häviöhän sieltä tuli taas, kun Sabres kävi hakemassa pisteet 2-1 voitolla. Kyllä Tampa peliä hallitsi ja ylivoimaakin tarjoiltiin runsaasti, mutta se on tökkinyt kyllä viime aikoina aika pahasti. Tästä olisi ollut kyllä tärkeä ottaa pisteet, kun tästä alkaa 4 pelin vieraskiertue ja vastustajat ovat Rangers, Bruins, Pens ja Devils, näistä peleistä ei tulla kovin helpolla pisteitä saamaan.

Garon oli odotetusti maalissa Lindbäckin surkean esityksen jälkeen Pens pelissä. Aika huonolta näyttää Lindbäckin suhteen, saa nyt nähdä koska pääsee seuraavan kerran pelaamaan, toivotaan, kun se startti tulee, että tulee hyvä peli alle ja saisi hieman itseluottamusta.

Ja sitten niitä loukkaantumisia johan sitä olikin odotettu, että Salo loukkaantuu ja tänään se tapahtui. Toisessa erässä sai jostakin hankittua itselleen alavartalovamman ja oli loppupelin sivussa, Yzerman kylläkin sanoi, että ei ole mitään vakavaa, mutta huomenna tarkempia tietoja loukkaantumisen pituudesta. Jos Salo nyt pidempään poissa, niin olisiko se sitten Gudas, joka ylös kutsutaan? Tuntuisi tällä hetkellä ehkä parhaalta vaihtoehdolta. Malone alkaa varmasti olemaan lähellä paluuta, oli tänään jo joukkueen kanssa jäillä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mathieu Garon loukkaantui eilisessä ottelussa Pittsburghia vastaan, joten Tampa on kutsunut Cedrick Desjardinsin ylös. Mielenkiintoista nähdä miten peliaika jakautuu Lindbäckin ja Desjardinsin kesken sillä aikaa kun Garon on sivussa peleistä. Lindbäck ei ole ollut vakuuttava, kun taas Desjardins on valmentajan pitkäaikaisia luottopelaajia.

Tampalla muutoinkin meneillään vaikeat ajat, kun ovat hävinneet viisi viimeistä peliään ja tippuneet itäisen konferenssin häntäpäähän. Playoff-paikka karkaa nopeasti, mikäli tappioputki ei tuosta katkea ja otteet parane pikaisella tahdilla.

Tampan tähtitulokas Cory Conacher pelasi melko huonon ottelun eilen Pittsburghia vastaan. Ainoa tilastomerkintä oli -3 saldo. Eikä erottunut siellä kentällä muutoin kuin pienen kokonsa vuoksi. Sai tosin pelattua joukkueelleen yhden ylivoiman, kun ei pärjännyt voimassa Matt Niskaselle.

Ondrej Palat sai ensimmäisessä NHL-pelissään heti pistetilin avattua, kun sai syöttöpisteen Tom Pyattin naamallaan tekemään maaliin. Kolmas tulokashyökkääjä Alex Killorn vaikutti ihan pätevältä pelimieheltä, ja oli selvästi Conacheria vakuuttavampi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Seuraava tulokas nostettu ylös farmista, kun Radko Gudas sai kutsun. Samalla oven avauksella tulee myös Dan Sexton, mutta hän tulee kaupan myötä Anaheimista. Mitä noista kahdesta on lukenut niin ilmeisesti kumpikin saa mahdollisuutensa NHL:ssä, ehkäpä jo tulevana yönä Floridaa vastaan. Sexton - Conacher - St. Louis olisi kyllä hieno ketju nähdä.

Gudas tuo kyllä kieltämättä mukavasti särmää tuohon Tampan joukkueeseen. Gudas taitaa olla sekä plussissa (+32) että jäähyissä (207). Mikäli vaan nopeus riittää NHL:ään niin muuten pitäisi Radkon paketti olla riittävän hyvä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Radko Gudas pelasi vakuuttavan matsin Islandersia vastaan viime yönä. Muutama todella kova taklaus ja näytti, että aina kun vaan tulee mahdollisuus niin Gudas kyllä taklaa. Sen lisäksi ei näyttänyt puukädeltä, vaan syötöt olivat kovia ja tarkkoja. Gudasilta yksi vaarallinen laukaus joka ohjattiin ja olisi mennyt maaliin ellei Nabokov olisi torjunut.

Tampalla on toden totta useampi tulokas pelannut tällä kaudella. Killorn, Conacher, Palat ja Gudas ovat ainakin pelanneet hyvin. Pierre-Cedric Labrie, Tyler Johnson ja Richard Panik ovat muut tulokkaat jotka ovat päässeet kentälle. Mutta tämä häviö Islandersille oli neljäs peräkkäinen kotitappio Lightningille. Joukkue paransi ekan erän jälkeen, jota Islanders hallitsi, mutta laukoi vain 18 kertaa koko pelissä, mikä on vähän. En tiedä mikä on ollut ongelma nyt kun peli ei kulje, joten joku muu voi kertoa Tampan pelistä yleisesti enemmän.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Stamkos pisti 200. maalinsa tyhjiin Flyersiä vastaan mutta illan jännittävimmät hetket tulivat Syracusen miehiltä. Palat-Johnson-Tyrell ketju luisteli rinkiä Philadelphian puolustuksen ympärillä ja omassa päässä äkäinen partajeesus Radko Gudas jakoi niittiä aina kun sai tilaisuuden. Virkistävää vaihtelua Tampan puolustuksen nallekarhulinjaan.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Lupul ja Kadri pistelivät sitten Boltsin nätisti pakettiin Air Canada Centressä. Hyvä että Conacher sai edes maalin, kun oli tuonut hirmuisen läjän sukulaisia ja kavereita katsomoon.

Minulta alkaa kyllä häviämään usko tähän Guy Boucherin ikuiseen prosessiin. Olisikohan se aika pistää hänet takaisin kiertoon tänä kesänä ja antaa Syracusen Jon Cooperille paikka showssa.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Minulta alkaa kyllä häviämään usko tähän Guy Boucherin ikuiseen prosessiin. Olisikohan se aika pistää hänet takaisin kiertoon tänä kesänä ja antaa Syracusen Jon Cooperille paikka showssa.

Laittakaa vaan kiertoon. Me halutaan toinen Boucher organisaatioon. Pelaiskohan se myös pakkina?
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Andrej Sustr sitten allekirjoitti sopimuksen Tampaan.

203 senttiä pituutta ja reilu 100 kiloa massaa. DeKeyserin jälkeen hypetetyin college-jannu. Ei huono kaappaus.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Radko Gudas pelasi vakuuttavan matsin Islandersia vastaan viime yönä. Muutama todella kova taklaus ja näytti, että aina kun vaan tulee mahdollisuus niin Gudas kyllä taklaa. Sen lisäksi ei näyttänyt puukädeltä, vaan syötöt olivat kovia ja tarkkoja. Gudasilta yksi vaarallinen laukaus joka ohjattiin ja olisi mennyt maaliin ellei Nabokov olisi torjunut.
Onkos tää sille JyP HT:ssa pelanneelle Leo Gudasille sukua? Poika?
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Ihme on tapahtunut, Brian "-13" Lee on pistetty waiverseihin! Tuolla vedolla saadaan tilaa Sustrille. Tuskin mies pysyy ylhäällä kuitenkaan paria peliä pidempään.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tykkään kyllä Tampa puolustuksen rakenteesta nyt ja mukavasti on nuoria kavereita tulossa isoihin ympyröihin.

Parin vuoden päästä pakisto voi hyvinkin näyttää tältä:

Keith Aulie (23v, iät tätä päivää)
Eric Brewer (33v)
Matt Carle (28v)
Radko Gudas (22v)
Victor Hedman (22v)
Andrej Sustr (22v)

Tähän päälle yksi kokenut fyysinen kehäkettu vielä niin ei tuo huonolta näytä. Ja tietenkin joku hyvä ylivoimapelaaja Salon tilalle niin alkaa olla pakisto kunnossa.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Vaikuttaa kyllä kaikinpuolin erittäin hyvältä hankinnalta tämä Sustr. Hänen perässään oli kaiketi noin 20 seuraa, joten hienoa, että mies halusi tulla Boltsiin.

Tähän päälle yksi kokenut fyysinen kehäkettu vielä niin ei tuo huonolta näytä. Ja tietenkin joku hyvä ylivoimapelaaja Salon tilalle niin alkaa olla pakisto kunnossa.

Tämä ylivoimapelaaja voi hyvinkin jo ensi kaudella löytyä Mark Barberiosta, joka myöskin on vasta 22-vuotias. Hän pelasi viime kaudella todella kovan kauden AHL:ssa tehden 74 peliin 61 pistettä ja tälläkin kaudella Syracusessa loihtinut 63 peliin 40 pistettä.

Ja onhan siellä sitten Dmitry Korobovia ja joskus tulevaisuudessa kunhan kunnossa pysyisi Slater Koekkoekia.

Tampalla alkaa mielestäni kyllä muutenkin näyttämään tulevaisuus oikein hyvältä niin puolustuksen, hyökkäyksen kuin maalivahtiosastonkin puolesta.

Tämä kausi alkaa kyllä pikkuhiljaa olla taputeltu, valitettavasti. Joku tuossa laskeskeli, että playoffeihin tulee idässä noin 55 pistettä tarvitsemaan tällä kaudella eli tällä rajalla Tampa tarvitsisi 28 pistettä eli 14 voittoa lopuista 18 pelistä. Täytyy toivoa, että Jets ja Canes nyt sulaisi tuosta kunnolla, niin Tampalla säilyisi vielä jonkin näköiset mahdollisuudet divisioonankin voittoon. Lindbäckilläkin oikeassa nilkassa joku venähdys ja hänet pistettiin IR:lle joten eihän tämä hyvältä näytä.

Olen samaa mieltä, että Boucherin aika alkaa ehkä Tampassa olla ohi. Kyllähän tuolla porukalla nyt pitäisi vain yksinkertaisesti olla paremissa asemissa. Uskon kuitenkin ettei Yzerman enään lähde kesken kauden muutoksia tämän asian kanssa tekemään vaan Boucherilla mennään kauden loppuun ja katsotaan sitten tuleeko sinne ensi kaudeksi Cooperia, Ruffia tai ketä ikinä vapaana silloin onkaan. Cooper kyllä varmasti olisi se kaikista paras vaihtoehto, erittäin lupaava valmentaja kyseessä ja tuntee jo entuudestaan monta Boltsin tulevaisuuden pelaajaa oltuaan heidän valmentajanaan AHL:ssa.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Katsoin eilen ensimmäistä kertaa Tampan pelin tällä kaudella ja jo ennen kuin Ottawa alkoi takoa maaleja ihmettelin, onko joukkueen peli ollut yhtä köyhää koko kauden ajan. Pelin avaamisessa ei ollut mitään järkeä, kun kaikki lähdöt olivat hitaita ja silti kiekko menetettiin jo omalla sinisellä tai sitten hyökkääjä puski sitä yksin sisään laitaa pitkin. Ero Ottawaan oli valtava. Vaikka taitoero teoriassa oli Ottawaa vastaan, niin Senators oli se, joka uskalsi pitää kiekkoa ja käänsi nopeasti peliä. Hyökkääminen ei ollut samanlaista yksintekemistä, vaan aina löytyi joku jolle syöttää. Olisin Yzermanina tehnyt ihan saman ratkaisun.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pakko kehua tuota Gudasin peliä. Mahtavaa menoa ottelusta toiseen. Nuori kaveri jolla takana hyviä kausia AHL:ssä. Tekee loistavia nousuja hyökkäyksen avuksi ja taklaa kovaa. Hakee kovia niittejä ihailtavalla tavalla. Pystyy myös tappelemaan mutta toistaiseksi kinttaat ovat pysyneet kädessä. Tulee olemaan kova apu Tampan puolustukselle tulevaisuudessa. Potentiaalinen n.20-25 pisteen mies joka helposti ottaa myös sen +100min kaudessa jäähyjä. Tykkään!

hannes tuossa jo jotain keskustelua aloittikin ja omasta mielestäni Tampan hyökkäys on vain todella kapea. Ja nyt kun loukkaantumisia on ollut aika paljon Pouliot, Lecavalier, Malone jne niin ne ovat jotenkin sotkeneet pakkaa pahasti. Alempien kenttien kavereista ei ole ollut nostamaan tasoaan ja Tampa pelaa aika paljon St.Louisin, Purcellin ja Stamkosin varassa tällä hetkellä. Ei näistä Pyatteista, Thompsoneista, Tyrelleistä ja Panikeista ole ratkaisijoiksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Olisi ehkä Yzermanin kannattanut kenkiä itsensä ensin. Kun katsoo tuota joukkueen rosteria, niin mielestäni tuloksellisesti joukkue on pelannut ihan nimilistan tasoisesti. Enemmänkin GM on epäonnistunut joukkueen rakentamisessa, ei NHL-seuran rosteri voi näyttää noin köykäiseltä. Eihän siellä ole kuin neljä-viisi hyökkääjää, joilta voi odottaa tulosta.

Saa nähdä mistä Boucher löytää itsensä seuraavaksi.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Enemmänkin GM on epäonnistunut joukkueen rakentamisessa, ei NHL-seuran rosteri voi näyttää noin köykäiseltä. Eihän siellä ole kuin neljä-viisi hyökkääjää, joilta voi odottaa tulosta.

Ja nuo samat jätkät ovat niitä jotka ovat huidelleet menemään kuin laput silmillä. Stamkos, Purcell, jopa St. Louis ja Vinny ennen loukkaantumistaan ovat olleet ihan pihalla viime kuun alusta lähtien. Ainoat jotka ovat pelanneet sen näköisesti että heitä kiinnostaa ovat olleet nuo Syracusen jätkät.

Oikea päätös Yzermanilta, Boucherin prosessi nyt ei vaan toiminut enää. Vai toimiko se oikeastaan koskaan, paljonko tuosta parin vuoden takaisesta menestyksestä oli Wayne Flemingin ansiota? Seuraava kysymys on että kenestä seuraaja. Oma veikkaus: Katsotaan loppukausi Raymond-Lacroix kaksikolla tai palkataan joku keikkamies kesään asti ja sitten tuodaan Jon Cooper ylös.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Olisi ehkä Yzermanin kannattanut kenkiä itsensä ensin. Kun katsoo tuota joukkueen rosteria, niin mielestäni tuloksellisesti joukkue on pelannut ihan nimilistan tasoisesti. Enemmänkin GM on epäonnistunut joukkueen rakentamisessa, ei NHL-seuran rosteri voi näyttää noin köykäiseltä. Eihän siellä ole kuin neljä-viisi hyökkääjää, joilta voi odottaa tulosta.

Saa nähdä mistä Boucher löytää itsensä seuraavaksi.

Aika pitkälti samoilla linjoilla TxMatin kanssa tästä. Yzermanin linja on alusta asti ollut tehdä asiat pitkällä tähtäimellä eli varata hyvin ja signata hyviä varaamattomia pelaajia ja kehittää heitä omassa organisaatiossa NHL-pelaajiksi, ja mielestäni näissä onkin Yzermanin aikana onnistuttu hyvin, kuten nyt esimerkiksi varaamattoman Conacherin nappaaminen. Joten mielestäni on vaikea kyllä vielä sanoa Yzermanin onnistumisesta juuri mitään, kun hänen kädenjälkensä ei vielä joukkueessa kauheasti näy (tai ainakaan hänen hankimmansa nuoret pelaajat eivät vielä ole lähelläkään täyttä potentiaaliaan), muutaman vuoden päästä ollaan tämän asian suhteen paljon viisaampia. Tietysti virheitäkin on matkalle sattunut, mutta toivottavasti niistä on opittu.

Boucher on hyvä ja erittäin älykäs valmentaja, mutta kun homma ei vain lähtenyt sujumaan ensimmäisen kauden jälkeen, niin jotain oli tehtävä. Puolustus on ollut kohtalaisen sekaisin melkein koko kauden ja tämä on mielestäni se suurin asia, joka on pitkälti Boucherin syytä. Melkein joka pelissä on vähintään yksi maali soinut omissa sen takia, että puolustus on tehnyt jonkun pahan kämmin omassa päässä ja menettänyt kiekon ja vastustaja rokottanut, puolustuspelaaminen on näyttänyt lähinnä siltä, että kaikki höntyilevät oman mielen mukaan mihin sattuu. Organisoidut hyökkäyksiin lähdöt ja hyvä avauspeli on loistanut poissaolollaan lähes koko kauden ja nämä asiat Boucherin olisi kyllä pitänyt saada kuntoon. Uskon kuitenkin, että Boucher tulee vielä menestymään jossain valmentajana.

Mielenkiintoista nyt nähdä, että mitä tapahtuu loppukauden suhteen. Mennäänkö apuvalmentajilla Raymond&Lacroix vai koitetaanko saada veteraani Lindy Ruff (joka voi kyllä hyvinkin odotaa kesään ja punnita silloin vasta eri vaihtoehdot ja päättää mitä tekee) vai palkataanko toinen tulokasvalmentaja Jon Cooper ja nostetaan hänet Syracusesta ykkösvalmentajaksi. Toivoisin, että ainakin, jos Cooper päätetään palkata seuraavaksi päävalmentajaksi nostettaisiin hänet nyt heti siihen. Voi kyllä hyvinkin olla ettei Yzerman uskalla ottaa toista riskiä palkkaamalla tulokasvalmentajaa, vaan halutaan veteraani. Omasta mielestäni silti Cooperin palkkaaminen olisi paras vaihtoehto, vaikka siinä riski piileekin. Uskon, että Cooper on viimeistään 14-15 kaudella jonkin joukkueen päävalmentaja ellei Tampa häntä nyt palkkaa.

Radko Gudas ja Tyler Johnson ovat kyllä pelanneet hyvin ylhäälle päästyään. Gudas pelaa kovalla itseluottamuksella ja hänen peliään on hieno katsella, taklaa kovaa ja uskaltaa kiekollisena tehdä jotain muutakin kuin roiskaista kiekon heti ränniin. Johnson on pieni väkkärä, mutta saa kentällä mukavasti silti aikaiseksi ja pisteitäkin on 5 peliin kertynyt jo 6.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös