Tammikuun siirtoikkuna 2023

  • 132 684
  • 1 312

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Onhan tässä myös Seksi-Ollin nimeä väläytelty lainavaihtoehtona.

Vaikea nähdä tätä tapahtuvan. Milan kuitenkin kovasti on tyytyväinen mieheen ja huhujen mukaan jatkosopimuskin on allekirjoitettu. Milanilla kuitenkin panoksia kotimaassa ja Chämppärissäkin, joten sellainenkin laina olisi ihmeellinen. Laadukas vahvistus olisi kyllä Unitedille, jos jostain syystä siirtyisi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Olisi kyllä näyttänyt todella hyvältä, mutta kolmen puolustajan linja ei ehkä niinkään.

Todellisuudessa myös Fernandesin pelit alempana keskikentällä ovat hyvin hyvin vähissä ainakaan United aikana.
Kolmen puolustajan linjan ja Brunon paikan lisäksi tuossa olisi ongelmana myös se, ettei Gakpo ole pelannut koko elämässään kymppinä kuin tyyliin yhden pelin ja se, että kärkipelaajan paikalla olisi riittämätön Martial ja laitahyökkääjä Rashford.

Ja @Fordél koita kestää pientä vittuilua. Itse yrität jatkuvasti jauhottaa, laittaa sanoja mun suuhun ja ajaa "puhumaan pussiin". Ts. jos uhriudut niin uhriudu, mutta tuo nyt ei ollut mikään "syytös" mistään tai ylipäätään asia josta tarvitsisi loukkaantua.
 
Vaikea nähdä tätä tapahtuvan. Milan kuitenkin kovasti on tyytyväinen mieheen ja huhujen mukaan jatkosopimuskin on allekirjoitettu. Milanilla kuitenkin panoksia kotimaassa ja Chämppärissäkin, joten sellainenkin laina olisi ihmeellinen. Laadukas vahvistus olisi kyllä Unitedille, jos jostain syystä siirtyisi.

Juu eihän tuossa ole mitään järkeä kun Ollin jatkosopimus Milaniin on julkistamista vailla.

Tuo huhu kuulostaa perinteiseltä brittimedian roskahuhulta.
 

Jeffrey

Jäsen
Boron pelejä en ole seurannut kuin oikeaoppisesti teksti-tv:ltä ja muista tilastopalveluista, mutta käsittääkseni Forss on löytänyt paikkansa hyökkäyksen oikealta laidalta. Archer taitaa olla aika puhdas sentteri. Tosin niin luulin Forssinkin olevan.

Forss on pelannut vain kaksi peliä tuolla oikealla, joskin ne on kaksi edellistä Boron peliä. Eli olisihan tuo tullessaan aika suora kilpailija Forssille vielä kun saattanee pelata myös oikealla. Carrick ei ole ollut kovin fakkiutunut pelaajien pelipaikoille, vaan peluuttanut kuumia pelaajia vähän pelipaikoista riippumatta.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Memphis taas on iän puolesta vähän fiksumman oloinen vaihtoehto mutta omaan silmään MM-kisoissa liike ei näyttänyt lainkaan hyvältä. Parin viime vuoden aikana tehnyt kuitenkin maajoukkueessa ysipaikalta hyvää jälkeä ja ten Hag tuntuu sen verran hyvin hollantilaiset pelaajat tuntevan, että jos Erkki on sitä mieltä, että Depay kannattaa hankkia, niin sitten hänet varmaan kannattaa hankkia.
Depaysta sen verran, että ikävä kyllä loukkaantumiset ovat syöneet parasta terää pois, etenkin max. juoksunopeudesta, kimmoisuudesta, lähtönopeudesta, räjähtävyydestä jne., jotka Depayllakin enne loukkeja olivat kovalla tasolla ja oli jopa äärettömän nopea pelimies. Ikäähän ei ole vasta, kuin 29 vuotta (täyttää helmikuussa), mutta valitettavasti viime vuosina on kärsinyt pahoista ja isoistakin loukkaantumisista, jotka ovat syöneet parasta terää ja vauhtia pois. Hyvä pelaajahan Depay edelleen on, mutta vielä pari kautta sittenhän Depay oli vielä (jopa paljonkin) vaarallisempi ja oikeasti jopa todella kova pelaaja, kun löytyi sitä nopeutta ja räjähtävyyttä, jolla pystyi haastamaan paremmin laidalla ja 1v1 tilanteissakin sekä aiheuttamaan sitä juoksu-uhkaa. Silloin nousi aikanaan Lyonissa todella kovaksi pelaajaksi ja suurin ongelma pelissä oli sen tasaisuuden ja 'konemaisen' suoritusvarmuuden löytäminen, eikä liike todellakaan ollut vielä silloin mikään ongelma, vaan oli jopa äärettömän nopea ja räjähtävä juoksija, joka pysyi sillä tavalla tuomaan yhden lisäelementin/uhan pelaamiseensa. Nyt nykään se uhka on valitettavasti pois, vaikka toki muita taitojahan Depayn pelistä toki edelleenkin löytyy.

Huikean luova ja äärettömän teknillinen ja taitava pelaajahan (+ monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, pudottautuu alemmas linkiksi, huimaa syöttövariaatioa, valeysin rooli jne.) Depay on aina ollut ja on toki vieläkin, mutta loukkaantumiset ovat vieneet käytännössä täysin - tai ainakin suurilta osin - sen terän juoksunopeudesta ja jaloista pois, mikä valitettavasti näkyy nykyään aika kehnona liikkeenä. Sääli sinänsä, koska ilman noita pahoja loukkaantumisia, olisi ollut jopa mukava nähdä, että mihin asti se Depay yltääkään niinä huippupelivuosinaan ja pystyykö löytmään otteisiinsa tasaisuutta ja varmuutta, jota maailman eliittipelaajalta vaaditaan, jos meinaisi ihan sinne kovimpien joukkoon nousta.

Valitettavasti ne stepit jäivät ottamatta loukkien takia ja nyt jalka nykyään liikkuu aika tahmaisesti ja verkkaisesti. 2019 joulukuun-2020 kesän paha ACL-vamma söi isosti terää nopeudesta ja sen jälkeen on vielä Barcassa kärsinyt myös ikävistä loukkaantumistsa jalan seuduilla (reisivammat, akillesjänteen vammat etc.) jotka ovat miestä pitäneet kuukausi tolkulla poissa peleistä (kuten menneenä syksynäkin huilasi lähes 2 kk reisivamman takia, näkyi todennäköisesti MM-kisoissa juurikin mainitsemanasi verkkaisen liikkeenä, koska paluu peleihin vasta juuri ennen MM-kisoja). Nämä kaikki ovat auttamatta olleet haitaksi Depaylle isolla tavalla. Vaikka ei enää niin nopea ja terävä kaveri olekaan, niin laatukaverihan toki on vielä kyseessä, joka omalla henk.kohtaisella taidollaan, luovuudella, pelisilmällä (loistava syöttövalikoima/taito, plus monipuolinen sijoittuminen eri hyökkäyspositioille tilanteen mukaan ja tilan tekeminen kavereille) pystyy kyllä tuomaan joukkueen kuin joukkueen hyökkäyspeliin lisää uhkaa. Barcassa on jumittunut penkille, mutta näen kyllä, että voisi jollain loppukaudenkni lainalla kyllö jeesata isosti mm. ManU:nkin hyökkäyspeliä tuoda leveyttä ja ennen muuta myös laatua joukkueen hyökkäyspeliin, jopa isollakin tavalla, jos kaikki natsaa ja löytää hyvän vireen, vaikka ailahteleva pelaajahan se Depay edelleenkin on.
 

Barney

Jäsen
Kokonaisuutena näkisin tämän parempana ratkaisuna kuin Memphisin hankinnan.
Tuskinpa United edes harkitsee Depayn hankkimista. Tässä on kokoajan puhuttu loppukauden lainasta, mikä olisi tässä kohtaa ihan hyvä ratkaisu, kun niitä maailmanluokan hyökkääjiä ei ole saatavilla ennen kesää.

United tarvitsee laadukkaan ysipaikan pelaajan ja vaikka se olisi hankkinut Gakpon, niin sama tarve olisi ollut edelleen. Gakpon hankinnan tarpeettomaksi teki Garnachon nopea nousu edustukseen. Laidoille on jo Rashford, Antony, Sancho ja Garnacho. Kärkipelaajan hankkimisen jälkeen myös Martial tarvitsisi todennäköisesti ensi kaudella kärjen lisäksi minuutteja laidalla. Lisäksi Elanga ja Amad voivat pyöriä rotaatiossa, mikäli he eivät lähde ensi kaudella lainalle. Jos tuohon lisäisi vielä Gakpon, niin se olisi tarkoittanut lähes varmasti jonkun lähtöä. Tässä tapauksessa se olisi ollut todennäköisesti Sancho, mikä olisi ollut kaikista Sanchon ongelmista huolimatta huono vaihtoehto.

Lisäksi vaikka Gakpo oli hinta-laatusuhteeltaan ihan hyvä hankinta Poolilta, niin jos nuokin rahat voidaan allokoida suoraan siihen hyökkääjähankintaan, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Esimerkiksi Nunezin hankinta viime kesältä osoitti, että tämän hetken markkinassa nuo ysipaikan pelaajat ovat todella arvokkaita. Sillä 40 miljoonalla voi tehdä aika ison eron sen suhteen, että onko hankinta "Isak" vai "Osimhen". Jos (ja toivottavasti kun) ensi kesänä Unitedilta nähdään iso hyökkääjähankinta mallia Osimhen tai Vlahovic, niin tuohon tulee kulumaan se noin 100 miljoonaa.

Tietenkin Gakpo olisi voinut pelata kärjessä ja Rashford voi pelata kärjessä, mutta nyt on kyse siitä, miten pelaajista saadaan paras mahdollinen irti. Kuten on jo useaan otteeseen todettu, niin Gakpon ominaisuudet ovat hyvin yhteneviä Rashfordin ja samoin myös Martialin kanssa. Sen takia viime kesänä hankittiin mieluummin vasenjalkainen 1vs1 haastaja, kun tuollaista pelaajaa ei joukkueessa ollut. Tällä kaudella on jouduttu peluuttamaan mm. Maguirea kärjessä, kun joukkueessa ei ole ollut sellaisia hyökkääjiä, jotka olisivat hyviä keskityspalloissa. Sen takia tuonne halutaan varmasti sellainen hyökkääjä, joka on hyvä boxissa ja on myös hyvä tekemään maaleja päällä. Pelkästään pelaajan tason lisäksi on tärkeää tarkastella pelaajan ominaisuuksia ja sitä millaisia erilaisia taktisia variaatioita erilaiset pelaajatyypit tuovat joukkueelle.

Loppukaudeksi joudutaan ottamaan hyökkäykseen joku laina ja todennäköisesti myös peluuttamaan Rashfordia enemmän kärjessä kuin haluttaisiin. Jos se tarkoittaa kuitenkin, että ensi kaudella hyökkäystilanne on tämänkaltainen, niin en valita:

Rashford/Garnacho - "Osimhen"/Martial - Antony/Sancho
 
Chelsean pitää odottaa vielä sen verran, että Arsenal maksaa Mudrykin lennon. Kuten antoi Spursin tehdä aikoinaan Willianin kohdalla.

Shahtarin pomo Darijo Srna on matkaamassa tällä viikolla Lontooseen. Ryanair ei taida lentää Ukrainasta suoraan, joten ainakin tämä lento mennee Todd Boehlyn taskusta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mun osalta nää keskustelut futisosiossa on tässä. Ei tästä vain tule yhtään mitään.

Eikö tuohon kannata suhtautua asiaan kuluvalla vakavuudella eli huumorilla. Jos joku tai jotkut nimimerkit tietää sinut pool faniksi niin silloin vika täytyy olla sinussa. Eiku?

Ei nyt ainakaan sen vuoksi kannata lopettaa kirjoittamista jos joku käsittää kirjoituksesi väärin. Toki voi koittaa sitten kirjoittaa selkeämmin rautalangan kanssa. Vaikka onhan se niinkin että jos tuomari ei näe että kiekko kävi maalissa niin sitten se pitää laittaa maaliin niin että tuomarikin näkee sen.

Edit. Everton ja Palace kiinnostunut Boron Akpomista, joka tehnyt 13 maalia tällä kaudella Championshipissä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Chelsea ilmoittanut Shakhtarille, että se tulee kirjoittamaan herjaavan viestin Twitteriin mistä tahansa Arsenalin tekemästä tarjouksesta.
Jos olisi Arsenal, laittaisin ihan pokkana tiskiin jonkun 100 miljoonan tarjouksen julkisella saatteella siitä, että Boehly on nyt hyvä Donaldoi menemään.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos olisi Arsenal, laittaisin ihan pokkana tiskiin jonkun 100 miljoonan tarjouksen julkisella saatteella siitä, että Boehly on nyt hyvä Donaldoi menemään.
Voisi muutenkin Silent Stan kerrankin urallaan näyttää Boehlylle kenellä sitä rahaa oikeasti on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Voisi muutenkin Silent Stan kerrankin urallaan näyttää Boehlylle kenellä sitä rahaa oikeasti on.

Kaikki jenkkiomistajat mukaan vaan samaan munamiekkailuun.

Joidenkin lähteiden mukaan, Enzo on kieltäytynyt pelaamasta seuraavassa Benfican pelissä... tämäkin näyttää menevän todella siististi. Rui Costa ei ole ilmeisesti jaksanut ottaa kantaa siirtoon ja sitä odotellaan.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Voisi muutenkin Silent Stan kerrankin urallaan näyttää Boehlylle kenellä sitä rahaa oikeasti on.




Entäs jos pelaaja ei halua Boehlyn sirkukseen ollenkaan? Shaktar teki tästä ihan tahallaan julkisen "väännön". Yrittävät saada sellaisia summia pelaajasta jonka arvo ei ole lähellekään sitä mitä pyytävät joten ainoa keino on yrittää lypsää ylihintaa Arsenalilta ja toivoa, että joku idiootti Boehlyn olisi valmis maksamaan sen. Tosiaan Pelaaja itse haluaa juurikin siirtyä Arsenaliin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Niin, mikä olisi Boehlyn/Chelsean insentiivi tässä kuviossa? Jeesailla Shaktaria saamaan mahdollisimman paljon rahaa pois kilpailijalta?
 
Niin, mikä olisi Boehlyn/Chelsean insentiivi tässä kuviossa? Jeesailla Shaktaria saamaan mahdollisimman paljon rahaa pois kilpailijalta?

Tarkoitin kyllä sitä, että jos pelaaja itse on niin ehdoton kuin väitetään, niin kyllä se on niin Shahtarin, Chelsean kuin Arsenalin tiedossa. Ja tässä tilanteessa tuollaisen hintojen polkemisen hyöty on varsin kyseenalainen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Jeffrey

Jäsen
Mahdollinen syy sille, miksi Felix ei ole tänään kokoonpanossa on jonkinlainen omatoiminen poisjäänti joukkueen toiminnasta. Saman lähteen mukaan United olisi ollut tarjoamassa €4m + palkat, mutta Atleti haluaisi kolmisen kertaa suuremman lainakorvauksen.

Jos tässä nyt on vähääkään perää niin eiköhän pelaaja tammikuussa liiku. Seuraava kysymys on minne ja minkälaisella diilillä?


 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Bayernin Neuerin korvaajan hankinta lähenee. Bayern ja Yann Sommer sopineet jo henk.kohtaisista termeistä ja asioista 100%:sesti, Bayern haluaa Sommerin ja Sommer haluaa Bayerniin. Kontaktia Bayernin ja M'gladbachin välillä ei vielä ilmeisesti ole, M'gladbach suostuu myymään Sommerin vain jos löytävät sopovan korvaajan. Bayernilla on koko ajan ollut tavoite sainata uusi maalivahti ennen perjantaina (6.pv), kun seura lähtee silloin Qatariin harjoitusleirirlle, mutta koska Bayernin ja M'gladbachin kontakti on vielä olematonta, on erittäin epätodennäköistä, että Sommerin diili on saatu maaliin vielä perjantaihin mennessä.

Bayernin tavoite on tarjota Sommerille sopimusta kenties kesään 2025 saakka, jottta hän voi Neuerin paluun jälkeen jäädä haastamaan Neueria peliajasta tai pidempi sopimus antaa Bayernille myös mahdollisuuden myydä Sommer pois, jos homma ei klikkaakaan Neuerin tuuraajana (ei ole tyytyväinen mahd. vähäiseen peliaikaan yms.). En ole ihan varma, että mitä mieltä olen tästä, että 34.v Sommerista yritetään nyt leipoa jotain "pitkäaikaista" ratkaisua, vaikka varmasti kovan luokan kirittäjä ja kakkonen onkin, joka pystyy vielä Neuerin tavoin muutaman vuoden huipulla pelaamaankin nykyisellä huipputasollaan. Pian (jokusen vuoden päästä) on kuitenkin Bayernilla edessä se uuden ja nuoren maalivahdin hankinta Neuer/Sommer duon tilalle.

Monaco ei suostu päästämään Nübelia ja Nübelilla ei mikään erityinen hinku ole myöskään palata Müncheniin.




 
Nyt tulee eri lähteistä tietoa, että Enzon siirto Chelseaan on kaatumassa. Benfica pitää kiinni hinnasta ja ennen kaikkea sen tiukoista maksuehdoista (kaikki tai ainakin valtaosa heti maksuun).

*helpotus*
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös