Tämän hetken paras kotimainen rock/heavy-bändi?

  • 9 049
  • 103

Mikä on tämän hetken paras kotimainen rock/heavy-bändi?

  • Children of Bodom

    Ääniä: 16 4,8%
  • Kotiteollisuus

    Ääniä: 30 9,0%
  • Sonata Arctica

    Ääniä: 9 2,7%
  • Nightwish

    Ääniä: 44 13,3%
  • Apulanta

    Ääniä: 22 6,6%
  • Stratovarius

    Ääniä: 4 1,2%
  • Norther

    Ääniä: 3 0,9%
  • Finntroll

    Ääniä: 2 0,6%
  • Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus

    Ääniä: 19 5,7%
  • Apocalyptica

    Ääniä: 2 0,6%
  • Hanoi Rocks

    Ääniä: 17 5,1%
  • Cryhavoc

    Ääniä: 1 0,3%
  • Sentenced

    Ääniä: 15 4,5%
  • Lordi

    Ääniä: 2 0,6%
  • Mokoma

    Ääniä: 14 4,2%
  • Ruoska

    Ääniä: 5 1,5%
  • Tarot

    Ääniä: 2 0,6%
  • The 69 Eyes

    Ääniä: 10 3,0%
  • The Rasmus

    Ääniä: 8 2,4%
  • Dyecrest

    Ääniä: 1 0,3%
  • Diablo

    Ääniä: 3 0,9%
  • HIM

    Ääniä: 12 3,6%
  • Negative

    Ääniä: 2 0,6%
  • Horna

    Ääniä: 1 0,3%
  • Moonsorrow

    Ääniä: 2 0,6%
  • The Flaming Sideburns

    Ääniä: 8 2,4%
  • Sinergy

    Ääniä: 0 0,0%
  • Amorphis

    Ääniä: 7 2,1%
  • Joku muu. Mikä?

    Ääniä: 52 15,7%
  • Tämä "musiikki" on perseestä!

    Ääniä: 19 5,7%

  • Äänestäjiä
    332

twenty

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk
Stam1na, Mokoma, Turmion Kätilöt, Sentenced, Apulanta, Bodom, onhan noista paha sanoa joku?

Mokomaa tarjoillaan...
 

sami.to

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Allikaattori, Canadiens, Suomen Maajoukkue
Kategoriaan "muu" menee vastaukseni. Sanoisin että tällä hetkellä itselleni parhaiten uppoaa TWILIGHTNING! Aivan mahtavaa.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Lordi tottakai. Mitä vittua apulanta muuten tekee listalla?
Paskin bändi äänestyksessä toki olisi varmasti vahvoilla.
 

nesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, FC TPS, Montreal Canadiens, TuTo
sami.to kirjoitti:
Kategoriaan "muu" menee vastaukseni. Sanoisin että tällä hetkellä itselleni parhaiten uppoaa TWILIGHTNING! Aivan mahtavaa.

Yhdyn tähän!!
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olivathan Rasmus sekä Negative pelkkiä vitsejä tässä kategoriassa? Kummastakaan 'orkesterista' ei löydy munakarvan vertaa rockia/heavya.

Ääni menee Bodomin pojille. Hyvää mättöä ja vielä parempaa olisi Laihon opetellessa tulkitsemaan muutenkin kuin rääkymällä.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Sentenced ehdottomasti. Tai ainakin vielä vähän aikaa.
 

Jarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tällä hetkellä varmaankin Stam1na, Qstockkiin kattomaan miten pojat soitteloopi livenä..

Noista listatuista bändeistä tykkään myös:

Moonsorrow
Amorphis (vanhempi tuotanto)
Diablo
Tarot
Mokoma (meinasin nostaa ykköseksi, mutta..)

Muut bändit tuosta äänestyslistalta enemmän tai vähemmän yhdentekeviä.
 

Petu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers,TPS,UJK
Joku muu: Satanic Warmaster.
Suomen bm-rintamalla tämän hetken kovin bändi. Uusin kokopitkä Carelian Satanist Madness on sen sortin vihaoksennusta että oksat pois.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Itsepä heitän Los Bastardos Finlandesesin tähän. Äijärockia asenteella ketään kumartelematta.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Brittirock-miehen vastaansanomaton totuus

Monilta bändeiltä kuullut kipaleen tai kaksi, osasta en ole kuullut lain. Faktaa tiskiin:

- Children of Bodom. Jätkät vetelee valtavalla volyymilla tiluliluheviä. Laulaja huutaa kuin kynsiä revittäisiin irti ja kitaristi on ainakin omissa kirjoissaan maailman eliittiä. Ei jatkoon, nimestä toki plussaa.

- Kotiteollisuus. Tämänvuotisen Provinssin polkuja tallatessani alkoi jo perjantai-iltana korviini kantautua supinaa jonkun mystisen Hynysen maankuuluista välispiikeistä. Huippuhauskoja kuulemma. Sehän hyvä, ajattelin, ulkonäöltä tutun Lappeenrannan partajaakon läppää voi olla mukavakin kuunnella pikkunousuissa. Lauantaipäivä ja KT:n keikka toi karuja uutisia: sanakirjan kohdasta 'juntti' on poistettu Pate Mustajärven kuva ja nykyään kielitoimisto suosittelee synonyymiksi Kotiteollisuutta. Ovat sentään tehneet useamman kelpo kipaleen ja yhden erinomaisen, Sadun peikoista. Kuuntelenkin sen nyt.

- Sonata Arctica. Ei tyystin toivoton tapaus, slovareista löytyy muutamia sympaattisia melodioita. Ei kuitenkaan jaksa kiinnostaa kovin montaa biisiä, hmv.

- Nightwish. Erinomainen bändi Suomen mittakaavassa. Laulajanvaihdos teki enemmän kuin terää ja nykyään bändin näkemisestä voisi kenties ihan hyvilläkin mielin muutaman kympin maksaa. Jos siis osaa sulkea korvansa Holopaisen lyriikoilta, jotka luultavasti teetetään lapsityövoimalla jossain Suomen lukiolaisten herkät runopojat -yhdistyksessä. Musa on hyvää.

- Apulanta. Heinolan pojat osaavat suoraviivaisten ja yleisöönmenevien rokkivääntöjen rustaamisen. Alkuaikojen monipuolisempi tuotanto ehkä hieman mielenkiintoisempaa, nykyään tulee vähän sama biisi eri sanoilla aina tuutista ulos. Hyvä meininki livenä, siis yleisössä. Wirtanen on omasta mielestään varmasti sangen älykäs, eikä siinä mitään pahaa ole jos paikkansa pitää. Seitsemän laudaturia on toki kovaa näyttöä. Bändi omaa muutamia ärsyttäviä piirteitä, mutta ehdottomasti Apis on jo nyt kohonnut yhdeksi Suomen rockhistorian kulmakivistä.

- Stratovarius. En osaa nimetä yhtään biisiä. Laulaja oli pari vuotta sitten otsikoissa jollain tempauksella jota en muista, mutta josta tulee mielleyhtymä taannoiseen kaappaustapaukseen. Varmaan samaa tasoa siis.

- Norther. En ole kuullutkaan. Villi veikkaus että veisaavat viikingeistä. Välihuomiona mainittakoon että Satu peikoista loppui juuri, ja on edelleen loistava kappale. Kuuntelen uudestaan.

- Finntroll. Ei tästäkään havaintoa. Olisi varmasti erinomainen jatkoajan nimimerkki.

- Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus. Tästä varmaan pitäisi tietää jotain mutta eipä muistu mieleen. Hauska nimi.

- Apocalyptica. Ammattimiehiä, ehdottoman osaavaa porukkaa. Ei ole tullut sen kummemmin kuunneltua mutta ei ole missään nimessä sanottua etteikö tulisi tulevaisuudessa.

- Hanoi Rocks. Suomen rockhistorian mielenkiintoisin ja yksi parhaista bändeistä. Sen verran kerettiläiseksi tunnustaudun että nimeän reunionin jälkeisen musan yleisesti ottaen vanhaa settiä paremmaksi. Tuhansien muiden mukana harmittelen Razzlen kuolemaa, tulossa ollut läpimurto ei uskoakseni ollut vain Monroen pään sisällä. Biisimateriaali monilta osin maailmanluokkaa ja ainakin joskus mielenkiintoisia persoonia. Tykkään.

- Cryhavoc. Ei tietoa.

- Sentenced. Oululaisten jumaloima poppoo ei täällä herätä sen suurempaa kiinnostusta, mutta ei varsinaisesti herätä vihantunteitakaan.

- Lordi. Sympaattinen euroviisuvoitto. Musa on melkolailla täysin kuraa. Kun en ole tutustunut skeneen niin en tiedä kuinka originaali tämä hirviöjuttu oikeasti on, mutta ovat ensimmäisiä lajissaan jotka ovat minun tietoisuuteni kulkeutuneet. Pinnat siitä mutta eipä oikein mistään muusta.

- Mokoma ja Stam1na, Stam1na ja Mokoma. Jostain syystä menevät nämä poppoot aina sekaisin. Hyvin vaikea ikinä muistaa että mikä biisi kuuluu kenellekin. Yhteensä kaksi hyvää biisiä olen näiltä kuullut ja viime aikoina on selvinnyt että molemmat kuuluvat Mokomalle. Nekin loistavat lähinnä kertosäkeidensä ansiosta, niihin biisientekijä on ilmeisen vahingossa ja täysin pyytämättä keksinyt kehittää ihan oikean laulumelodian. Stam1naa ei taida listalla olla, joten haukutaan se samaan hintaan. Provinssissa kuulin ennen ja jälkeen Stam1nan keikkaa että ovat maailman kovin livebändi. En tiedä mitä huumeita näiden fanit vetävät mutta ainoa minun muistiini jäänyt asia oli myötähäpeä siitä että lavalla hortoillut sukkamunainen alaston mies oli joidenkin mielestä hauska.

- Ruoska. Ei tietoa, mutta nimi ei lupaa liikoja. Varmaan omistavat pitkät hiukset ja soittavat ja huutavat lujaa.

- Tarot. Katso ylläoleva.

- The 69 Eyes. Vakavia ja tummaksi meikattuja poikia. Laulajalla yksi maailman karmeimmista äänistä. Ovat vähän koulukiusatun oloisia.

- The Rasmus. Varsin nuorina nousivat pinnalle ja ihan laadukasta hyväntuulista poppista väänsivät niinkin nuoriksi jampoiksi. Nykyään on Laurilla biiseistä päätellen kauhean paha olla vaikka massia riittää ja on kaunis vaimokin. Typerä ja naurettava vakavoituminen mun kirjoissa. Mutta ihan taitavasti tehtyjä melodioita ainakin tässä joukossa. Livenä aivan uskomatonta velliperseilyä, en ikinä maksaisi.

- Dyecrest. En ole kuullut.

- Diablo. Olen kuullut mutten tiedä mitään.

- HIM. Muutamia ihan oikeasti erinomaisia biisejä, mutta yleisesti ottaen ei oikein iske. Kunnioitettava ura kuitenkin yhtäkaikki ja taitaa olla itseasiassa yksi ihan menestyneimmistä Suomi-bändeistä maailmalla.

- Negative. Tuli sopivasti heti tähän HIMin perään, sillä jotenkin sellainen todella wannabe-HIM -leima on jäänyt mieleen tästä bändistä. Laulaja osallistui muutaman vuoden takaiseen Too Much Love Will Kill You -biisin raiskaukseen, hänet saadaan hetkenä minä hyvänsä.

- Horna. Horna, Ruoska, Piiska, Sisu, Örinä, Murina ja Viha. Ovat kuin Lumikin kääpiöitä nämä suomalaiset hevibändit.

- Moonsorrow. Enpä ole tästäkään kuullut, mutta poikkeuksellisesti nimi tuo mieleen jonkun japsilähtöisen emoherkistelyn. Ei todennäköisesti sitä kuitenkaan ole.

- The Flaming Sideburns. En ole kuullut.

- Sinergy. En ole kuullut. Nimestä päätellen joku Wallinheimon bändi tämä.

- Amorphis. En ole juurikaan tutustunut mutta kerran yksissä bileissä kännissä tätä jouduin kuuntelemaan eikä se nyt aivan paskaa ollut. Paremmalle puoliskolle menee varmaan tästä listasta ainakin sen perusteella.

TOP3:n selviytyivät Hanoi, Apulanta ja Nightwish.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Viikate
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ääni Amorphikselle. On muuten käsittämätöntä kuinka vähän ääniä se on saanut!
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Nimimerkki velvoittaa: Stam1na. Mutta mainiota soitantaa tarjoaa Amorphis sekä Mokoma ja moni muu.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Viikate.

Toki myös Stam1na ja monet muut, lista on täynnä hyviä orkestereita.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Ääni Amorphikselle. On muuten käsittämätöntä kuinka vähän ääniä se on saanut!

Sitä samaa itsekin ihmettelin. Amorphis nyt kumminkin kuuluu siihen menestyneimpään päähän suomalaisorkestereista. Kokonaisuudessa erittäin laadukasta tuotantoa, ehkä The Karelian Isthmus ei nyt sitä kärkeä kumminkaan edusta, vaikka siitä kuuntelun aloitinkin.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Mulla taas Amorphikselta upposi se alkuaikojen meininki paremmin kuin tämä nykyinen kevyempi tyyli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös