Luulen, että ihan vaan virherajojen sisälle menevää heiluntaa. Hankala laskea tarkasti monen kappaleen ongelmaa gravitaatiokentässä. Kolmen kappaletta taitaa olla liikaa tarkoille radoille. Aurinkokunnassa hieman enemmän. Nopeuttahan saadaan mitattua sitten havainnoista ja verrataan laskuihin.En osaa itse arvioida miten tulisi suhtautua snadeihin anomalioihin kappaaleen nopeudessa kun se jatkoi matkaansa pois.
Videossa ajassa 41min tullaan näihin pohdintoihin tästä ylimääräisestä kiihtyvyyskomponentista eli kappale tuntuisi saaneen enemmän potkua kuin pelkästä Auringon painovoimalingosta johtuva.Luulen, että ihan vaan virherajojen sisälle menevää heiluntaa. Hankala laskea tarkasti monen kappaleen ongelmaa gravitaatiokentässä. Kolmen kappaletta taitaa olla liikaa tarkoille radoille. Aurinkokunnassa hieman enemmän. Nopeuttahan saadaan mitattua sitten havainnoista ja verrataan laskuihin.
Elikäs tosiaan tuossa ajassa 41 min kertoillaan näitä pyöriteltyjä teorioita...Toki on hyvä selvittää, mutta tuskin mitään muuta kuin mekaniikkaan liittyvää selitystä löytyy. Vaikka olisihan se siistiä jos löytyisi.
Skeptoid-podcastin Brian Dunning teki yhteenvedon noista Black Knightiin yhdistetyistä ilmiöistä ja spekulaatioista vuonna 2013. Podcast on maksumuurin takana mutta sisältö löytyy tekstimuodossa täältä: The Black Knight SatelliteJos joku on törmännyt tai jaksanut tutkia niin mielelläni kuulisin onko noille annettu jotain selitystä.
Ok, mielenkiintoista luettavaa. Eli joku häiskä on lähtenyt tutkimaan (ei debunkkaamaan sanojensa mukaan) väitteitä ja oppinut siinä samalla paljon astronomiasta. Upeeta! (Jos nyt hätäisellä ensilukaisulla mitään ymmärsin - pitänee lukea tuo vielä ajatuksella läpi uudestaan ja tarkistaa joitain sanoja sanakirjasta.)Skeptoid-podcastin Brian Dunning teki yhteenvedon noista Black Knightiin yhdistetyistä ilmiöistä ja spekulaatioista vuonna 2013. Podcast on maksumuurin takana mutta sisältö löytyy tekstimuodossa täältä: The Black Knight Satellite
Brian Dunning on tehnyt Skeptoid-podcastia yhtäjaksoisesti 14 vuotta ja joka viikko ottaa tutkinnan alle jonkun salaliittoteorian, vaihtoehtohoidon, urbaanin legendan tms. ja tutkii sitä skeptisestä näkökulmasta, eli ottaa selvää, mistä tarina on lähtöisin ja mitä siitä voidaan pitää totena ja mitä humpuukina. Perushyvät tiedot kaverilla varmaan on eri tieteenaloista, mutta aina toki tarkemmalla tutkimisella oppii jotain uuttakin.Ok, mielenkiintoista luettavaa. Eli joku häiskä on lähtenyt tutkimaan (ei debunkkaamaan sanojensa mukaan) väitteitä ja oppinut siinä samalla paljon astronomiasta. Upeeta!
Viikonloppuna kun menee mökille niin voi tuota kiikaroida.Ei ole tämä vierailija ihan tähtienvälisestä avaruudesta vaan ihan omasta aurinkokunnastamme, mutta kappas, mennyt tämmöinen ihan ohi. Täytyypi tänään auringonlaskun jälkeen vilkuilla itäiselle taivaalle josko näkyisi.
Tätä ei ole nähty neljännesvuosisataan: Komeetta kesti Auringon lämmön ja loistaa nyt pohjoisen pallonpuoliskon taivaalla
Neowise-komeetta on nähtävissä iltaöisellä taivaalla parin viikon ajan paljainkin silmin ja varsinkin kiikarilla tai kaukoputkella.yle.fi
Hale-Bopp -komeetta teki vaikutuksen aikanaan. Se oli Helsingissäkin hieno, mutta böndellä 2x kirkkaampi. Sitä sain seurata yhden kesän ajan. Tästä Neowise-komeetasta nyt riittäisi jos kerran bongaisi sen tuolta taivaalta.
Comet NEOWISE tuli bongattua eilen illalla sekä kiikareilla että paljain silmin. Kiikareilla tietenkin näki häntää enemmän. Mutta en kyllä ihan ymmärrä vertailuja 1990-vuosikymmenen puolivälin komeettoihin Hale Boppiin ja Hyakutakeen. Nehän näki paljain silmin esikaupunkialueellakin helposti illalla, ja olivat komean kokoisia (tai ainakin sellainen muistikuva minulle on jäänyt).
Joo taisivat olla Hale-Boppit pimeään vuodenaikaan.Enemmänkin on kai kyse siitä, että tämä komeetta on ensimmäinen sitten noiden, mikä on mahdollinen nähdä paljaalla silmällä. Nuo kaksi edellistä nyt vain olivat poikkeuksellisen komeita, etenkin Hale-Bopp.
Joo taisivat olla Hale-Boppit pimeään vuodenaikaan.
Taisi jäädä sinulta Comet McNaught väliin (kirjaimellisesti). Kaliforniassa sekin näkyi paljain silmin 2007, mutta ei ollut mikään Hale-Bopp sekään.
Enpä muista. Asuin noihin aikoihin Englannissa, eikä tuollainen uutinen ole jäänyt mieleen (massaitsemurha) noilta ajoilta.@Amerikanihme varmaan muistaa niihin aikoihin Heaven's gate -lahkon sieltä Californiasta? Marshall "Do" Applewhite oli guru.
Joo, kyllä nämäkin ovat tunnettuja vuotuisia oman aurinkokunnantamme tsibaleita.En tiedä onko nuo tähtienvälisiä vierailijoita per se, mutta Perseitä lentää nyt yötaivaalla taas reippaanlaisesti. Yle informoi asiasta
Ensi yönä voisi nähdä tähdenlentoparvia taivaalla – pilvisyys kuitenkin hankaloittaa bongailua
Pilvetöntä on ensi yönä hetkellisesti vain maan länsirannikolla ja lounaisosissa.yle.fi