Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 581 589
  • 3 504

Waluigi

Jäsen
Olihan tämä voiton puolella ja tähän astisista live actioneista parhaimmistoa. Taisteluista itsessään nyt en niin häiriintynyt, sillä onhan koko leffasarjakin pullollaan jos jonkinlaisia eritasoisia mähinöitä. Enemmän niissä korostui tietynlainen merkityksettömyys, kun kohtaamisissa kolistellaan keppejä ilman panosta. Sapeleita voi heiluttaa kolmen lyönnin tai puolen tunnin ajan, mutta joku syy tai tarinallinen funktio olisi kiva olla.

Jotain nipotettavaakin toki jäi. Hieman seinään eittämättä loppui päätösjakso, ja useat juonilangat käytännössä vain jätettiin lojumaan. Erityisesti Baylanin askareille odotti hieman enemmän, ja nyt valitettavasti syistä jäi tekijöille asioita ratkaistavaksi.

Kakkoskautta ja seuraavia tuotoksia odotellessa. Andorin jatko kaiketi seuraavaksi vuorossa.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Kakkoskautta ja seuraavia tuotoksia odotellessa. Andorin jatko kaiketi seuraavaksi vuorossa.
Jos en ole väärin ymmärtänyt Andorin kakkoskausi on tulossa vasta elokuussa 2024?

Uusista sarjoista Skeleton Crew on seuraavaksi luvassa (loppuvuosi 2023) ja The Acolyte sen jälkeen (alkuvuosi 2024). Ensi vuoden puolella pitäisi tulla myös Mandalorian kausi 4.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Reberls viides kausi tuli.. eikun Ahsoka tuli sit päätökseensä.

Filonin kirjoittamana se oli täynnä StarWars lorea ja kunnioitti maailmaa aika tarkalleen. Oli Dathomierin noidat ja näiden vihreä magia ja lopulta Baylani seisoi Isän kädellä, jonka vieressä oli veli ja kasvot murskana oleva tytär, Mortisin jumalat, Mortis gods, jotka CloneWarsissa oli ja joiden kuvat oli WorldBetweenWorlds muraalissa. Tätä se Baylan siis etsi. Harmi että näyttelijä kuoli, sillä tuo olisi ollut se juonilanka, jonka olisi halunnut jatkuvan (ja toivottavasti jatkuu ja otetaan uus näyttelijä). Ja kun Anakinin forceghost oli lopussa, niin tavallaan paikalla Peridealla oli Tytär, eli Ahsoka, sillä tytär antoi henkensä tälle (ja näimmehän me Morain, linnun myös), Poika, eli Anakin ja kenties Baylan sitten olisi se ”isä” kun tämän kädellä seisoi.

Morgan Elsbeth hahmo oli myös hyvä, ja lopulta näyttelijän martialarts taidot otettiin käyttöön, joka oli hienoa nähdä… Muutenkin noin yleisesti StarWars sarjat on tuonu onnistuneesti näitä iäkkäämpiä naisnäyttelijöitä uskottaviin rooleihin. Nyt Ahsokassa siis Diana Lee Inosanto (ja Claudia Black ja muut Dahtomiren noidat) ja aiemmin Mandossa Ming-Na Wen jotka on reilusti yli viiskymppisiä, sekä yli nelikymppiset Rosario Dawson, Katee Sackhoff ja harmillisesti ulkoistettu Gina Carano. Osotuksena siis hienosti,e ttä sen naisen ei aina tartte olla se hemaseva pimu.

Visuaalisesti tää oli myös eniten StarWars kuin esim Mando oli. Samoin sisälsi ne elementit joita org trilogia opetti odottaan. Alieneita, söpöjä olentoja, valomiekkataisteluja (erilaisilla taistelutyyleillä) jne.

Kaiken tämän hienon ja syvän StarWars tietämyksen ja maailman alla sitten itse tarina oli aika köykäinen.

Ahsokan ”kasvu” syyllisyydestä ja katkeruudesta ulos oli ihan hyvä rakenne, mutta Sabinen Jedi koulutus ja varsinkin valinnat ja käytös ja lopulta lähes Rey:mäinen voiman haltuun otto oli vähän ”meh”. New Rebublic politikointi jäi todella köykäiseksi ja varsinkaan Mon Mothman päätöstä purkaa sotavoimat, ei esitelty. Jonka nyt luulis olevan aika iso juttu nyt kun Thrawn on takasin. Ezra ja Thrawn oli oikeastaan vain plot devicejä, jos ei ole Rebelsiä katsonut, jos on, kyse tosiaan oli Rebelsin viidennestä kaudesta (sellaisenaan hieno siis).



Mutta oli tämä paras Disneyajan liveaction StarWars sarja. Se onnistui luomaan muutamia mielenkiintoisia uusia hahmoja kuten Baylan, Shin ja Elsbeth.

Mutta siis koko sarja oli vain pohjustus, joka Filonin leffalle tai tokalle kaudelle (joka edelleen vaan tulee pohjustaan leffaa).



..no… Skeleton Crew kai seuraavaksi?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sarjan isoin ongelma on että sarjan hahmot eivät muistuttaneet pätkääkään keitä näiden Clone Warsista ja Rebelsistä tuttujen hahmojen kuuluisi olla.
Olen ilmeisesti katsonut eri CloneWarsin ja Rebelsin.

Ahsoka oli juuri se piinattu ja omien demoniensa kanssa painiva hahmo, joka siitä oli hyvä vauhtia kehittymässä. Syyllisyys Anakinin kohtalosta painoi. Ja Ahsoka ei halunnut kuulua korruptoituneeseen Jedi orderiin, mutta noudatti silti aika pitkälti vanhaa Jedi koodistoa. Vähän samoin oli Baylanin kanssa. Kuten tämä ilmaisi asian, hän kaipaa sen ideaa, mutta ei sitä mitä se käytännössä oli.

Rosario on mielestäni myös hyvä actioneissa, mukavasti Ahsokan asentoja käyttävä ja juurikin itämaisen tyylin valomiekkailija. Ray Stevenson hienosti keskiaikainen ritari. Toki sitten alan oikea taitaja, eli Diana Lee Inosanto oli omaa luokkaansa ja itseasiassa Dawsonin suoritus tuossa kasijakson miekkailussa tätä vastaan oli hämmentävän hyvä.

Thrawn oli erinomainen, toki tässä sarjassa vain plotdevice (ja totta kai hahmo olisi pitänyt älytä hyödyntää jo disneysequeleissa, mutta idiootit pyyhkäs EU:n kanonista enstöikseen. Sittemin kaanonkirjojakin on onneksi tullut Zhanilta). Ezra toimi kuten toimi Rebelsissä. Jotkut pitää ärsyttävänä kloppina, mutta kaikki mitä teki tässä, oli aika 1:1 Rebels hahmon kanssa.. Sabine, joo.. mutta Night of the thousand tears ja perheen menetys näkyi. Se että selitys saatiin vasta viimesessä jaksossa oli ehkä tarinankerronallisesti huono valinta. Mutta tuo kuitenkin selitti motivaatioita toimintaan. Voiman hallinnan saavuttaminen kuin kytkimestä oli toki vähän meh. Hera oli myös kuin Hera, hanhiemo joka puolustaa omiaan varauksettomasti. Varsinkaan ulkomuodon kritiikkiä en ymmärrä alkuunkaan.

Massamurhaaja Chopper kyllä jätetiin aika hyödyttömäksi, siitä olen samaa mieltä. Ja Zeb ei edes vilahtanu, sentään mainttiin.



Loren kannalta aivan timanttia, Rebelsin viidentenä kautena erinomainen. Yksittäisenä tarinana vähän köykänen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Mitä tulee lastensarjoihin tai elokuviin, niin kylläpä se alkuperäinen Star Wars -trilogiakin on kaikenkaikkiaan suht lapsenmielisille kuitenkin suunnattu. Etenkin Jedin paluu. Ettätuotaniin.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ray Stevensonin poismeno iskee nyt kovemmin koska tuota hänen Baylan- hahmoa olisi nimenomaan halunnut lisää kyseisen herran esittämänä. Sen oppityttö oli sitten taas aika olematon mutta niin oli kyllä roolikin, jos unohdetaan toimintakohtaukset.

Dawson oli ihan ok castaus Ahsokan rooliin. Samat muista osista. Thrawnia on odottanut jo 20v ajan ja kelpuutan Filonin version kyllä. Mutta nyt sai maistaa vasta pienen tipan, jatkossa sitten olisi kliffa nähdä miten herram ylivoimainen taktisuus näkyy& pieksee Uuden Tasavallan joukkoja oikeelta vasemmalle.

Hayden Christensen oli hieno comeback jo Kenobissa, nyt sai ihan kunnon näytöksen ja kyllä se rooli vaan paremmin sujuu kun on a) kunnon ohjaaja-kässäri ja b) näyttelijällä hivenen enemmän kokemusta. Jos lupaukset CW trilogia leffoista pitävät kutinsa niin Hayden saa elämänsä(toisen) tilaisuuden.

Sarjan kokonaisuus ekan kauden jälkeen 8/10 täältä.

Andorin tasolle ei päästy mutta onhan ne ihan eri näkökulmasta esitetyt tarinatkin.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tykkäsin itse Ahsokasta ja varsinkin jos on noita animaatioita katsonut niin saa sarjasta enemmän irti, mutta toisaalta hieman aiheuttaa myös harmitusta siitä miten tiettyjä hahmoja käytettiin ja tässä tapauksessa jätettiin käyttämättä tarpeeksi. Ehkä eniten kritiikkiä omasta puolesta voisi antaa siitä että lopulta sarja oli aika lyhyt ja parikin lisäjaksoa olisi varmaan parantanut kokonaisuutta. Sarjassa esiteltiin paljon vanhoja hahmoja animaatioista (Rebelsin hahmot + Thrawn) ja muutamia uusia mielenkiintoisia hahmoja (erityisesti Baylan), mutta monet näistä hahmoista jäivät aivan liian vähälle käytölle. Sabinen muuttaminen jedi (oppilaa)ksi tökki mielestäni eniten koko sarjassa, mieluummin olisin halunnut skipata tuon ja jättää hänet vain mandaloriassoturiksi.

Toivottavasti Hayden Christenseniä nähdään jatkossakin Star Warsin parissa, kunnon kässärillä ja ohjauksella rooli sujuu paljon paremmin kuin prequelseissa. Lisäksi Christensen on mielestäni erittäin hyvä valomiekkakoregrafioissa, ja varsinkin häneen verrattuna Dawson on todella kömpelön näköinen, mutta ei kokonaisuutena niin kömpelö kuin jotkut tässä ketjussa väittävät.

Chopperia olisi myös halunnut nähdä enemmän, mielestäni (sota)rikos jättää hänet niin pienelle ruutuajalle.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole SW-universumi kiinnostanut yhtään kun uusi trilogia oli niin kakkaa, mutta Thrawnista on hyvät lapsuudenmuistot kun teininä tuli luettua Timothy Zahnin todellakin erinomainen ”Imperiumin perillinen” -kirjasarja. Muistaakseni esiintyi myös jossain 90-luvun lopun PC-pelissä. Pelkästään tuon hahmon takia tämä sarja jopa vähän kiinnosteleekin…

Nimimerkillä @Tarinankertoja kyllä helvetisti tietoa Tähtien sodasta. Pitää arvostaa. Itseä myös harmitti helvetisti kun EU pyyhkäistiin pois.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oliko se sitten lopulta parempi vai huonompi, ettei ole kaikkia animaatiota nähnyt pohjaksi? Ainakin ilman niitä juoni oli hieman köykäinen, kuusi ensimäistä jaksoa puhuttiin Thrawnista ja Ezrasta ikään kuin ne olisivat jotenkin tärkeitä hemmoja, sitten niitä vähän näytettiin, mutta molempien teot jäivät vähäisiksi. Lopuksi vaihdettiin paikkaa universumista toiseen Ahsokan ja Sabinen kanssa. Joten seuraavalla kaudella näistä edellä mainituista taas puhutaan, kunnes Ahsoka ja Sabine 6/8 -jaksossa pääsevät takaisin kotipuoleen?

Rosario Dawsonin esittämä hahmo ja miekkailutaidotkin kelpasivat minulle, mutta ehkä sitä valomiekkojen heiluttelua oli välillä turhaan pitkitetty. Kaikkiaan reilusti Andorin ja Mandalorianinkin alapuolelle sijoittuva sarja, mutta parempi kuin Obi-Wan tai Boba Fett, minun mielestä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole SW-universumi kiinnostanut yhtään kun uusi trilogia oli niin kakkaa, mutta Thrawnista on hyvät lapsuudenmuistot kun teininä tuli luettua Timothy Zahnin todellakin erinomainen ”Imperiumin perillinen” -kirjasarja. Muistaakseni esiintyi myös jossain 90-luvun lopun PC-pelissä. Pelkästään tuon hahmon takia tämä sarja jopa vähän kiinnosteleekin…
TIE-Fighter, Lucasarts. Jumaleissön että oli kova. Alla just toi Zahnin kirjat ja sitten eikun Thrawnin joukkoihin. vasta kaljoittelu& mimmit lopetti tämän edenin aikoinaan. Oi muistoja.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Guardian artikkelissa haikaillaan Rogue Onea Gareth Edvardin loppuun asti viemänä versiona. En tiedä onko tuo miten yleinen haave, minusta elokuva on hyvä sellaisenaan. Kuten jutussakin todetaan.

For fans of the halcyon days of Star Wars – that glorious blend of analogue retro-future-tech, cod-Japanese mysticism and swishy laser swords – 2016’s Rogue One: a Star Wars Story is perhaps the last great movie set a long time ago, in a galaxy, far, far away. At the very least, it is the last Star Wars movie that has not proven fiercely divisive, alienated large portions of its fanbase (even if quite a few of them seem to be right-wing trolls) or ruined entire trilogies.


 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Rebelsiä joskus vilkuilin aikoinaan ihan muuten vaan. Ihan loppuun en sarjaa tainnut nähdä, mutta tiesin kyllä pääpiirteittäin mitä tapahtui.

Veikkaan, että tää oli nyt itsellä se viimeinen Star Wars. En jaksa uskoa, että tulevaisuudessa tulee enää mitään, mikä jaksaisi kiinnostaa. Makuasioita, mutta Ahsoka ei sarjana uponnut itelle lainkaan. Tarina kökkö, näyttelijät vähän niin ja näin, tapahtumia pystyi ennakoimaan. Viestien perusteella tuo jollekin uppoaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
tapahtumia pystyi ennakoimaan.
Ei nyt sinänsä liity Star Warsiin, mutta minusta tapahtumia pystyy sarjoissa/elokuvissa aina jossain määrin ennakoimaan, ja näin pitää ollakin. Onnistuneessa kerronnassa tarinaa viedään ja kehitetään tiettyyn suuntaan, ja totta kai se kehityksen looginen päätepiste/välietappi on silloin usein pääteltävissä. Toki erilaiset yllätyskäänteet ja twistit ovat paikallaan, mutta ei liiaksi. Enemmän minua rasittaa jatkuva "yllättäminen", johon väsyy aika nopeasti. Puhumattakaan näistä oisko ollut ysärillä yleisistä murhamysteereistä, joissa 1,5 h tutkinnan ja käänteiden jälkeen syyllinen oli se postimies, joka nähtiin aiemmin kerran jakamassa postia.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Ei nyt sinänsä liity Star Warsiin, mutta minusta tapahtumia pystyy sarjoissa/elokuvissa aina jossain määrin ennakoimaan, ja näin pitää ollakin. Onnistuneessa kerronnassa tarinaa viedään ja kehitetään tiettyyn suuntaan, ja totta kai se kehityksen looginen päätepiste/välietappi on silloin usein pääteltävissä. Toki erilaiset yllätyskäänteet ja twistit ovat paikallaan, mutta ei liiaksi. Enemmän minua rasittaa jatkuva "yllättäminen", johon väsyy aika nopeasti. Puhumattakaan näistä oisko ollut ysärillä yleisistä murhamysteereistä, joissa 1,5 h tutkinnan ja käänteiden jälkeen syyllinen oli se postimies, joka nähtiin aiemmin kerran jakamassa postia.
Niin eikö tässäkin sarjassa juuri nähtiin sitä yllättämistä? Ekan jakson loppu, päähahmo saa miekasta, tadaa taas ollaan pelissä mukana, eikä tuo sinänsä hidastanut edes.

Olisin ollut enemmän yllättynyt, jos Sabine olisi vain hävinnyt ilman "isompia" vammoja. Tuonkin lävistyksen ennakoittin kilometrin päähän. Ja koko universumista aikalailla poistettu se menettämisen pelko, kun joka toisessa vaiheessa porukkaa lävistetään tai tippuu kalliolta ja previouslyn jälkeen sama tipahtanut hahmo avaa seuraavan jakson.

Ja joo, on helvetin heikkoja sarjoja viime vuosina tullut. Lyönkin panoksiani seuraavaksi Lokin kakkoskauteen. Siinä vaikuttais mystiikka ja salamyhkäisyys olevan vielä tallella, vaikka avausjaksossa jo oli hieman deus ex machinaa. Mutta se miten tilanteeseen päädyttiin, piti ainakin varpaillaan. Ahsoka meni kalsarit jalassa ilman mielenkiinnon heräämistä kunnolla missään vaiheessa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin eikö tässäkin sarjassa juuri nähtiin sitä yllättämistä? Ekan jakson loppu, päähahmo saa miekasta, tadaa taas ollaan pelissä mukana, eikä tuo sinänsä hidastanut edes.

Olisin ollut enemmän yllättynyt, jos Sabine olisi vain hävinnyt ilman "isompia" vammoja. Tuonkin lävistyksen ennakoittin kilometrin päähän. Ja koko universumista aikalailla poistettu se menettämisen pelko, kun joka toisessa vaiheessa porukkaa lävistetään tai tippuu kalliolta ja previouslyn jälkeen sama tipahtanut hahmo avaa seuraavan jakson.
Tietenkin jos sarjan nimi ja päähenkilö on Ahsoka, niin ei ole kovin todennäköistä, että hän kuolisi sarjan puolessa välissä vaikka siltä näyttäisikin. Tämän ja muut kliseet, kuten lumeen, lattialle tms. pudonnut valomiekka ei meinaa millään lennähtää takaisin sankarin käteen, mutta tulee sitten kuitenkin viime hetkellä, ne ostaa siinä vaiheessa kun jedisarjaa alkaa katsomaan.
Huonoa ennakointia tuossa Ahsokan tippumiseen johtaneessa jaksossa oli se, että droidi painokkaasti varoitti Ahsokaa ja Sabinea pysymään yhdessä. Jolloin siinä vaiheessa oli selvää, että he erkanevat, ja jotain "pahaa" tapahtuu. Mutta noita nyt on sarjat ja elokuvat väärällään. Niitä joko miettii katsellessaan tai ei mieti.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Tietenkin jos sarjan nimi ja päähenkilö on Ahsoka, niin ei ole kovin todennäköistä, että hän kuolisi sarjan puolessa välissä vaikka siltä näyttäisikin. Tämän ja muut kliseet, kuten lumeen, lattialle tms. pudonnut valomiekka ei meinaa millään lennähtää takaisin sankarin käteen, mutta tulee sitten kuitenkin viime hetkellä, ne ostaa siinä vaiheessa kun jedisarjaa alkaa katsomaan.
Huonoa ennakointia tuossa Ahsokan tippumiseen johtaneessa jaksossa oli se, että droidi painokkaasti varoitti Ahsokaa ja Sabinea pysymään yhdessä. Jolloin siinä vaiheessa oli selvää, että he erkanevat, ja jotain "pahaa" tapahtuu. Mutta noita nyt on sarjat ja elokuvat väärällään. Niitä joko miettii katsellessaan tai ei mieti.
Nimi oli kyllä Ahsoka, mutta jotenkin Sabine tai Wren olis sopinut paremmin sarjan nimeksi.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisihan aito ja alkuperäinen Red Five ollut nätti omankin kaapin päällä, mutta aika suolainen hinta, $3.135.000 20" pienoismallista.

 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sain vasta nyt monen vuoden viiveellä aloitettua Disneyn Star Wars sarjojen katsomisen. Mandalorianin kaksi kautta takana ja juuri äsken sain Boba Fett -sarjan pakettiin.

Pakko sanoa, että olipahan todella outo kokonaisuus tuo Boba Fett -sarja. Flashbackit olisi pitänyt rajoittaa 1-2 jaksoon ja vetää siitä eteenpäin kunnolla nykyhetkessä. Nyt mentiin neljä jaksoa edestakaisin nykyhetken ja flashbackien välillä, joka oli jotenkin todella raskasta seurattavaa. Sitten tietysti kaksi Mandalorian-jaksoa väärässä sarjassa, mitä vittua tuokin nyt oli? Kauden finaalijakso oli oikeastaan ainoa jakso koko sarjassa, joka oli alusta loppuun Boba Fettin tarinaa nykyhetkessä, vaikka toki siinäkin Mando veti valokehän puoleensa.

Tuon Boba Fett -sarjan tarina olisi ollut riittävän mielenkiintoinen, että siitä olisi voinut saada irti vaikka 8-10 jaksoa, mutta nyt se sai vain vähän huomiota siinä sivussa ja jäi sen vuoksi todella ohueksi koko homma. Koko sarjan toteutus oli todella ihmeellinen, enkä yhtään ihmettele huonoja arvosteluja.

Mutta se siitä, nyt Mandon kolmoskauden kimppuun. Kaksi ensimmäistä kautta olivat oikein nautinnollista kamaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jatkoa edelliseen viestiini viikon takaa. Nyt on takana Mandon kolmoskausi ja siihen perään myös Andor.

Mandon kolmoskausi oli pitkälti yhtä hyvä kuin kaksi ensimmäistä. En ymmärrä yhtään niitä puheita, joiden mukaan Mandon kaksi ensimmäistä kautta olisivat olleet hyviä ja kolmoskausi selvästi huonompi. Omaan makuun lähes yhtä hyvää kamaa kaikki kaudet. Olisihan tuossa mahdollisuuksia parempaan käsikirjoitukseen ja vähän mielenkiintoisempaan tarinaan, mutta kokonaisuutena Mando on yksinkertaisesti hyvää viihdettä.

Ja sitten Andor... Kuulin etukäteen, että kyseessä olisi sävyltään aikuismaisempi ja synkempi sarja. Samalla kuulin tietysti myös paljon kehuja. En kuitenkaan anna muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan katsomiskokemukseen, olipa ne mielipiteet mitä tahansa. Lähdin siis mielenkiinnolla katsomaan, että mistä tässä koko sarjassa on kyse, sillä en oikein tiennyt mitä odottaa.

Andorissa on paljon hyvää. Henkilöhahmot ja näyttelijäsuoritukset ovat priimaluokkaa. Pohjalla oleva tarina on hyvä ja kertoo mielenkiintoisista vaiheista. Joku kuitenkin mättää. Siis, noh, sanotaan nyt suoraan: Andor oli useiden jaksojen osalta yksinkertaisesti tylsä. Jaksot ajoivat kyllä asiansa, eli rakennettiin jatkuvasti kohti jotain suurempaa tapahtumaa ja tutustuttiin hahmoihin. Muutamat enemmän tapahtumaa sisältäneet jaksot eivät olisi tuntuneet läheskään yhtä hyvältä, jos rakennus niitä kohti ei olisi ollut tällä tasolla. Mutta silti, sen rakennuksen ei tarvitse tuntua näin hitaalta ja tylsältä. En tykkää siitä, että sinällään mielenkiinnolla seuraan mitä meneillään olevassa jaksossa tapahtuu, niin tiedostan jo vahvasti, että tässä jaksossa ei ehdi tapahtumaan mitään erityistä, joten ajaudun katsomaan jaksoa sellaisella ajatuksella, että lähinnä odotan seuraavan jakson alkua. Fillerijaksojahan nämä eivät varsinaisesti ole, kun rakennetaan jatkuvasti kohti niitä suurempia tapahtumia, mutta suurin osa jaksoista oli lopulta varsin tylsää katsottavaa.

Kolme isoa jaksoa pelastivat tämän sarjan, mutta eivät tee sarjasta kokonaisuutena mestariteosta minun silmissäni. Toki tässä on pitkälti kysymys myös omista mieltymyksistä. En ole koskaan ollut suuri draamasarjojen fani, eli jos sarja pitää sisällään rauhallista etenemistä ja lähinnä hahmojen välistä keskustelua, niin sen on vaikea imaista minua mukaan. Tykkäsin Andorin synkemmästä ja aikuisemmasta otteesta, mutta tämän olisi voinut toteuttaa paremminkin, jos jaksoissa olisi ollut vähän enemmän omaa jaksokohtaista tarinaa, eikä vain jatkuvaa hidasta rakentamista kohti muutamaa tapahtumantäyteistä jaksoa.

Heitän tähän vielä toistaiseksi katsomieni sarjojen osalta omat arvosanat (0-10):

The Mandalorian Season 1: 8,5
The Mandalorian Season 2: 8
The Book of Boba Fett: 6,5
The Mandalorian Season 3: 8
Andor: 7,5

Kaikissa on ollut aineksia parempaan. Mandon pelastaa se fakta, että peruselementit toimivat ja sarja on kevyempää viihdettä, jolloin sen on tavallaan vähän helpompi viihdyttää. Boban sarja on oikeasti tuota arvosanaa huonompi, jos siihen ei laske niitä Mandon jaksoja.

Vaikka Andor sai joidenkin mielestä varmaan järkyttävän huonon arvosanan, niin täytyy lieventävänä asianhaarana sanoa, että odotan Andorin toista kautta paljon enemmän kuin Mandon neloskautta. Andorin ensimmäinen kausi oli kokonaisuutena aika hidas, mutta 12 jakson aikana ehti silti tapahtumaan paljon ja kauden finaalijakson jälkeen jäi todella vahva tunne siitä, että haluan tätä lisää. Toinen kausi voi senkin puolesta olla vähän menevämpi, ettei tarvitse enää tutustua niihin hahmoihin, mihin tutustuttiin jo ensimmäisen kauden aikana.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nyt on takana Mandon kolmoskausi
Seuraavaksi sitten Ahsoka

Sen suhteen ongelmana on, että se on käytännössä animaatiosarja Rebels:n viides kausi, joten siihen mukaan pääseminen voi olla hankalaa pelkän tarinan kautta. Samoin, varsinkin loppu aka Mortis Gods ja Night Sisters of Dathomir, nojaa vahvasti Clone Wars animaation sekä Kal Kestis päähenkilön peleihin (Jedi Fallen order ja Jedi survivor).

… mutta sekin on syytä katsoa, koska oletettavasti politiikkana on nivoa näitä yhteen MCU:n tapaan ja Ahsoka sarja tapahtumilla on rooli Mandon neloskaudella.. kuten todennäköisesti molempiin nivoutuu seuraava StarWars sarja Skeleton Crew (puhumattakaan jo tiukasti lorea yhteen nivova Tales of The Jedi animaatio, jonka toka kausi tulee ensvuonna)

Mutta Ahsoka, Skeleton Crew ja Mandon neloskausi johtanee Dave Filonin tulevaan leffaan (toki voishan Mando olla sen jälleenkin, vaan enpä usko), ja MCUn infiniyt warsin tapaan nää edeltävät on oltava katottuna kunnollisen kokemuksen sadakseen (siksi MCU ei ole viehättänyt, ja SW meno siihen suuntaan ei sillain viehetä).



Ei silti, Ahsoka on visuaalisesti mun mielestä parasta näistä SW sarjoista, mutta olenkin CW ja Rebels ”veteraani” joten mielipide on ”biasoitunut”
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seuraavaksi sitten Ahsoka

Sen suhteen ongelmana on, että se on käytännössä animaatiosarja Rebels:n viides kausi, joten siihen mukaan pääseminen voi olla hankalaa pelkän tarinan kautta. Samoin, varsinkin loppu aka Mortis Gods ja Night Sisters of Dathomir, nojaa vahvasti Clone Wars animaation sekä Kal Kestis päähenkilön peleihin (Jedi Fallen order ja Jedi survivor).

… mutta sekin on syytä katsoa, koska oletettavasti politiikkana on nivoa näitä yhteen MCU:n tapaan ja Ahsoka sarja tapahtumilla on rooli Mandon neloskaudella.. kuten todennäköisesti molempiin nivoutuu seuraava StarWars sarja Skeleton Crew (puhumattakaan jo tiukasti lorea yhteen nivova Tales of The Jedi animaatio, jonka toka kausi tulee ensvuonna)

Mutta Ahsoka, Skeleton Crew ja Mandon neloskausi johtanee Dave Filonin tulevaan leffaan (toki voishan Mando olla sen jälleenkin, vaan enpä usko), ja MCUn infiniyt warsin tapaan nää edeltävät on oltava katottuna kunnollisen kokemuksen sadakseen (siksi MCU ei ole viehättänyt, ja SW meno siihen suuntaan ei sillain viehetä).



Ei silti, Ahsoka on visuaalisesti mun mielestä parasta näistä SW sarjoista, mutta olenkin CW ja Rebels ”veteraani” joten mielipide on ”biasoitunut”
Jeps, nyt Ahsoka katsottu myös.

Ahsoka menee Mandon kanssa samaan kategoriaan siinä mielessä, että ovat molemmat aika kevyttä viihdettä. Tietysti Ahsoka perustuu myös samaan ajankohtaan aikajanalla ja sarjat jatkavat jossain määrin toistensa tarinaa.

Ahsoka kärsii Mandoa enemmän huonosta käsikirjoituksesta, mutta sarja oli silti viihdyttävä, koska siitä löytyy hyviä hahmoja, eikä näyttelijöiden suorituksissa ole suurta valittamisen aihetta. Itse kaipasin Heraa enemmän mukaan kuvioihin, mutta ehkäpä tämä toteutuu toisella kaudella.

En ole mitään animoituja sarjoja katsonut, enkä usko että tulen katsomaan, mutta tähän sarjaan oli silti helppo päästä sisään. Ei ollut missään kohtaa sellaista tunnetta, että jotain kohtausta on vaikea ymmärtää, kun ei tiedä kaikkia taustoja, vaikka toki niistä jonkin verran enemmän irti saa, jos tietää taustat paremmin.

Ahsoka oli Boba Fettin sarjaa parempi, mutta Mandoa huonompi. Ihan ok viihdettä kuitenkin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tosin toimintakohtauksien suhteen ärsyttävin piirre on näissä kaikissa sarjoissa ollut tuo mandalorilaisten panssari, joka tuntuu suorastaan imevän laserin osumia. Joko Stormtrooperit eivät osu mihinkään tai osuvat aina panssariin. Star Warssissa ei ole muuta vaihtoehtoa ja tuo on jo aika pitkälti nähty.
Jospa joku joskus tekisi sarjan/elokuvan, missä myös hyvisporukasta tippuu väkeä näissä taisteluissa ja vielä mielellään ilman Hollywoodin ylidramatisointia, joka vie kaiken tehon oikeastaan siitä kohtauksesta. No, aina voi katsoa Rogue Onea.
Näissä Disneyn sarjoissahan hyviksiä on tippunut aika paljonkin, mutta ei toki pahemmin sarjojen oleellisimpia hahmoja, joka on mielestäni ihan ymmärrettävää, koska tiettyjen hahmojen voimalla nämä sarjat elävät.

Mun mielestä tuo Mandojen panssari on hyvä lisä. Se on etenkin Mandon omassa sarjassa selitetty hyvin, kun beskar on harvinaista ja arvokasta tavaraa, jonka perässä "kaikki" ovat jossain määrin. Beskarin ansiosta ne trooperit sentään voi osua johonkin, eikä tarvitse loputtomiin ampua ohi kaikesta..

Stormtroopereiden paskuus on niin syvälle pinttynyt asia, että tuntuisi väärältä, jos niistä tehtäisiin yhtäkkiä vaarallisia ja päteviä. Tuohon on tottunut ja hyvishahmotkin suhtautuvat troopereihin huumorilla. Se on vain osa Star Warsia, jonka kanssa on elettävä, eikä tuota ainakaan minulle mitään vaikeuksia elää sen kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
. Se on vain osa Star Warsia, jonka kanssa on elettävä, eikä tuota ainakaan minulle mitään vaikeuksia elää sen kanssa.
Se on just näin. Realistista scifiä on tarjolla, jos sellasta haluaa, vaikka Expanse, For all mankind, Foundation ym. StarWars on lapsenmielinen seikkailufantasia, jolle on syntynyt syvä historia ja "lore". Andor on hieman poikkeava tästä, ja toki tuollaselle realistisemmallekin linjalle on tilausta, mutta pääsääntösesti kyseessä on seikkailu, jossa "erolflynn pistää säilällä vastustajaa mahaan samalla naurahtaen iloisesti".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös