Syyt Tepsin mestaruuteen

  • 2 207
  • 21

Maestro

Jäsen
- Jussi Tarvainen ylsi vain ensimmäisessä pelissä kunnon vireeseen.

- Tuomarien suosinta TPS:ää kohtaan. Esim. Joni Liuksen kaksiminuuttinen vrt. Janne Ojasen viisiminuuttinen.

- TPS:n "toivotaan, toivotaan"-pelityyli; kiekkoa roiskitaan katse pelivälineestä poispäin sinne tänne, lopulta kiekko löytää oman pelaajan syötön ollessa "namusyöttö"

- raha, (Jortikka: "suuret menetykset, lässyn, lässyn.."), tosiasiassa TPS on vastaavanlainen joukkue kuin Jokerit eli rahalla koottu yhteisö täynnä pienikokoisia näpertelijöitä
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Maestro ala katkra kakara

Voi sinua ressukkaa, kun olet niin kaltoin kohdeltu. Rahalla ei ole asian kanssa kovinkaaan suurta tekemistä...vertaa joukkueen ratkaisun tekijöitä. Tuo tuomari case ei ole vakuuttanut alasta jotain tietäviä enää pitkään aikaan. Toivotaan toivotaan- kirkkoa pelasi tänää erityisen paljon myös tappara eli mihin pyrit nasevilla ja asiantuntevilla päättelyillasi? TPS on suomen mestari ja sillä siisti...sitä ei pilaa mikään tai kaukaan. Ainoastaan mädän maun juttuun saa sinunlaisesi johtopäätöksien vetäjät, jotka eivät keksi spekulaatioille mitään uutta ja mullistavaa. Jatkakaa tätä niin vastineena keksin tapparasta vastaavia mainittavia kommentteja, niitä en ole vielä pahemmin tuonut esiin. Maestro heitti ekan kiven.
 

Jet-Ace

Jäsen
Maestro

Voi sinua Maestro raukkaa!

Et taida paljon jääkiekosta ymmärtää. Olet lähinnä säälittävä!

Onneksi esimerkiksi Tapparan fanisivuilla ja täällä on melkein kaikki kirjoittajat sellaisia, joilla on ymmärrystä antaa mestaruuden ratkettua sekä mestareihin että hopeamitalisteille kunnioitusta.

Onnittelut myös Tapparalle, kova oli vastus!
 

Maestro

Jäsen
Anteeksi, lapsukainen

Anteeksi, kun astuin yhden huoneen liian syvälle Turun tuomiokirkon uumeniin, kaikkein pyhimpään paikkaan. Kritisointi TPS:n mahtavaa joukkuetta kohtaan on ilmeisesti verrattavissa jumalanpilkkaan. TPS on Suomen mestari. Sitä en kiistä, mutta etteikö kritiikkiä saisi esittää. Mestaruutta ei voittanut oikea joukkue tänä vuonna. Se on mielipiteeni, sitä ei muuta "mikään tai kaukaan".
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
Eikös yleensä kuitenkin aina oikea joukkue voita mestaruuden? Ei niitä mestaruuksia vahingossa tai tuurilla tule. Ota Maestro mallia noista monista eri joukkueiden kannattajista, jotka reilusti onnittelevat mestarijoukkuetta.
 

JeeJee

Jäsen
Eipä tuota mestaruutta voi kiistää

10 play-offottelua, 9 voittoa, yksi tappio. Vaikka kuinka ottaisi päähän, ei sitä voi kiistää, että TPS oli taas kunnossa kun mitaleja ratkottiin. Ensi vuonna kaikilla on taas uusi mahdollisuus, ja sehän juuri tekee urheilusta niin mielenkiintoista
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähettänyt käyttäjä Maestro
1. Jussi Tarvainen ylsi vain ensimmäisessä pelissä kunnon vireeseen.

2. Tuomarien suosinta TPS:ää kohtaan. Esim. Joni Liuksen kaksiminuuttinen vrt. Janne Ojasen viisiminuuttinen.

3. TPS:n "toivotaan, toivotaan"-pelityyli; kiekkoa roiskitaan katse pelivälineestä poispäin sinne tänne, lopulta kiekko löytää oman pelaajan syötön ollessa "namusyöttö"

4. raha, (Jortikka: "suuret menetykset, lässyn, lässyn.."), tosiasiassa TPS on vastaavanlainen joukkue kuin Jokerit eli rahalla koottu yhteisö täynnä pienikokoisia näpertelijöitä


1. Ei sota yhtä miestä kaipaa. Tepsissäkin oli pelaajia, jotka eivät pystyneet parhaaseensa kaikissa otteluissa.

2. Tuomareiden vikahan se onkin, ettei mestaruus tälläkään kaudella eksynyt esimerkiksi Hämeenlinnaan.

3. Oleellista onkin, että kiekkoa osataan roiskia oikealla tavalla oikeaan suuntaan oikealla alueella kenttää. Kun kiekkoa roiskitaan useammin kohti vastustajan maalia kuin omaa maalia, on todennäköistä että oma joukkue voittaa.

4. Samalla pelaajabudjetilla olisi voinut jäädä pleijareiden ulkopuolellekin. Kysy vaikka espoolaisilta! Raha auttaa asiaa, mutta ei onneksi ratkaise kaikkea. Muuten olisi jääty mitaleitta sillä Tepsillä taisi olla vasta neljänneksi suurin pelaajabudjetti, kun HIFK ja Blueskin nostivat palkkabudjettiaan vielä kauden aikana.

Tepsissä koottiin joukkue sikäli fiksusti, että joukkue kasattiin jo ennen kautta. Kauden aikana tehtiin vain vähäistä hienosäätöä, jolloin joukkue ehti runkosarjan aikana hitsautua yhteen. Jatkuvaa koko kauden kestänyttä vaihtorulettia harjoittaneet porukat eivät saaneet missään vaiheessa pelaajamateriaalinsa kaikkia mahdollisuuksia hyödynnettyä.
 
Viimeksi muokattu:

juntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuulostaa todella säälittävältä.

...JYP:n olisi pitänyt voittaa, mutta kun tuomarit sorsi sitä ihan koko ajan ja niin teki liigan kurinpito"ryhmäkin" (vertaa Sedlakin ja Hirvosen pelikieltoja muihin selästä taklauksiin). Sitten Sedlak ei tehnyt 30 maalia joukkueelle ja MacKenzie ei ollut lähelläkään Rafalskin tasoa. Ton ei tehnyt yli sataa pistettä ja Lehtokin päästi liikaa maaleja taakseen. Sitten mummon kissa kuoli ja sen hautajaiset osui pahasti yhtien aamujäiden kohdalle....

Seliseli. Tepsi oli kiistatta paras joukkue tällä kaudella ja ansaitsi mestaruutensa. Pleijareiden paras Maalivahti, paras pakki ja huippu ratkaisija... Onnea Turkuun!

Sääliä sinne Hämeenlinnaan.
 

Maestro

Jäsen
Myönnän virheeni

Tarkoitukseni ei ollut kerätä sääliä, eikä mitään muutakaan. Kirjoitukseni oli virhe ja pysyy sellaisena. Olen tehnyt virheen arvostellessani TPS:n voittoa. TPS on Suomen mestari ja ansainnut sen arvonimen. Minulla ei ole minkäänlaisia oikeuksia arvostella Aurajoen ylpeyttä. Pahoittelen virhettäni, vaikka lienee mahdotonta korvata viestini aiheuttamia haittoja. Olin väärässä. TPS on Suomen paras joukkue. Anteeksi erheeni. Vaikenen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
kausi onneksi vihdoin loppui

Kuvaan sopii,että räntää tulee taivaan täydeltä.Rättiä päin pläsiä tuli edesmenneen jääkiekkokauden aikana niin monta kertaa,ettei tämä viimeinen tunnu enää miltään.

TPS oli niukasti parempi ja ansaitsi pelillisesti mestaruutensa,ei siinä mitään.Mutta se,jotta siitä yritetään tehdä sankaritarina,jonka mukaan TPS heikentyneellä materiaalilla suoritti vertaansa vailla olevan uroteon,on täyttä puppua.Fyffe löytää tiensä aina fyffen luo on yhteiskunnan keskeisin pelisääntö nykyään.Tepsin materiaali oli leveä ja tasokas.Osaksi asiaan vaikutti valmennuksen pysyminen samana pitkään,jolloin voitiin nähdä missä mennään.

On silti pakko myöntää,että Tepsissä tehdään ansiokasta ja tuloksellista työtä.Verrattuna Jokerien ja Hifkin suorituksiin valmennuksen ja johtamisen alueilla ero on huikea.

TPS,Tappara,Ilves,Kärpät ja Pelicans selvittivät kauden kunnialla.Muilla on parannettavaa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
TPS oli paras. Ja piste.

Mutta mutta..eikös Suomen mestaruuden voita yleensä paras joukkue, niin tälläkin kaudella. Tappara johti jokaista finaalia, mutta kolmessa TPS käänsi matsin väkisin itselleen ja vei Suomen mestaruuden. Tuomarilinja oli tasapuolinen molempia kohtaan ainakin viimeisessä finaalissa, ei sorsinut kumpaakaan. Norrena oli parempi kuin Markkanen. Tapparan avainpelaajat (Tarvainen, Ojanen, Vertala) eivät päässeet tasolleen. Kalle Sahlstedtin kentän miinusluvut olivat aika kovat, mutta silti kapteeni teki voittomaalit kahteen viimeiseen matsiin ja johdatti omalta osaltaan turkulaisia Suomen mestaruuteen. Onnittelut TPS:lle, ei voi muuta sanoa..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
kolmen kerroksen väkeä

Tiho lupasi Lukolle mitalin toisella kaudellaan.Sitä ei tullut.Muuten Lukon suoritus oli ihan hyvä.Odotin tosin itse Tihon lupauksen täyttyvän.

Myös Jyp ja SaiPa pelasivat kohtuullisen kauden,tosin Jyp-parka hyytyi pahasti lopussa.Pääkaupunkiseudulta löytyvät ne suurimmat flopit,sillä kaikilla olisi ollut materiaalia Tepsin lyömiseen.Maltti petti vaan kaikilta ja tulos oli mitä oli.Missä olivat Jokerien keskushyökkääjät esimerkiksi?

Ässät on aivan omassa sarjassaan.Kommentoin sitä kun ensi vuoden joukkueesta on edes jotain hajua.

Tepsillä tulee taas olemaan kova vaihtuvuus,monet runkopelaajat ovat lähdössä.Uudella päävalmentajalla on haastava tehtävä.Kolmen mestaruuden jälkeen on vaikea tarjota Tepsin resursseilla muutakaan tavoitetta.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Otettuani pari rauhoittavaa huomasin menneeni aiheen ulkopuolelle.

Mikä oli syy Tepsin mestaruuteen?Mielestäni se ei ollut ylivoimainen materiaali,siinä oli muilla jopa enemmän suuria nimiä.Muut on tässä sama kuin Hifki ja Jokerit.Tepsi ei sekoittanut joukkuetta kesken kauden kuten edellämainitut suurjoukkueet tekivät kun hermokontrolli ei pitänyt.Jokereissa petti johtamistaito,Hifkissä sekä valmennus että em.taito.

Jääkiekko on joukkuepeli ja joukkueeseen kuuluvat myös johto ja valmennus.Tässä Tepsi on muita rutkasti edellä.Syitä siihen en nyt jaksa pohtia.
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
paras voitti

Tiesin jo siinä vaiheessa kun Tps jyräsi oman suosikkijoukueeni Pelicansin että Tps on mestari. Kärpät ei pystynyt vastaamaan kuin hieman paremmin kuin Pelicans mutta Tappara yritti ja taisteli ja Tapparan kannattaa olla ylpeä saadessaan yhden voiton Tps:ltä.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Maestro?

Muihin kirjoittamiisi avainsyihin sen kummemmin puuttumatta minua kiinnostaa kuitenkin kuulla joku perustelu tuon Tepsin "toivotaan toivotaan"-pelityylin osalle.

Itse jokusen Tepsin pelin nähneenä kuvittelin Palloseuran nimenomaan pyrkivän pitämään kiekkoa itsellään hallussa mahdollisimman paljon ja sitä kautta kontrolloivan peliä. Eli kiekko sekä aloitteet kentällä oman joukkueen hallussa lisättynä vielä tutulla liike,liike-mantralla ja neljän kentän pyörityksellä.

edit: korjailtiin vähän kirjoitusvirheitä
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ei mestaruutta ansaita. Ne tulee kovalla työllä ja panostuksilla. Tps on näköjään tehnyt eniten töitä.
Minua tässä harmittaa eniten TPS:n voitossa, että se meni jo kolmannen kerran peräkkäinen TPS:lle(tietenkin)
ja sitten TPS on väritön,mauton ja hajuton, mutta ei se vaikuta Suomen mestaruuten. Se on vain TPS:n pelityyli ja sen takia sitä TPS:ä vihataan niin paljon kuin sitä vihataan ja noista jäähyistä. Ei tuomarit suosi TPS:ä
Sanoisin, että ei TPS ole sen puhtaampi joukkue kuin kukaan muun vaan mielestäni TPS käyttää mailaa niin, että vastustajalta menee vauhti pois Tämän olen todennut monet kerrat. TPS osaa hyvin käyttää mailaa kaikeen ja muut eivät kai osaa sitten...
tiedä häntä

Onneksia olkoon TPS vaikka olette värittömiö,mauttomia ja hajuttomia
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
peruna

Mainitse nyt sitten vaikka joukkue, joka oli menneellä kaudella värikkäämpi, maistuvampi ja haisevampi, kuin tps...perustele myös näkemyksesi. Montako mautonta tai väritöntä maalia virta ja rintanen kaudella teki? Montako tepsin matsia näit livenä männä kaudella? Pelasiko hifk värikkäämppä kiekkoa ja miksi? Jos aihe mietityttää, niin ajattele josko olisi jäänyt levy päälle. Ei tällaiset viestit minua hermostuta, mutta saman vanhan jauhaminen saa joskus aikaan impulssin joka laittaa kysymään aiheesta enemmän. Nyt olisi perustelujen paikka.
 

Jet-Ace

Jäsen
Peruna

Minäkin kysyn siitä TPS:n värittömyydestä:

* Eniten tehtyjä maaleja
* Vähiten päästettyjä maaleja
* Taatusti taitoa
* Taklauspeliäkin löytyy
* Nimilista kestää vertailun

Onko siis värikkyys sitä, että on itse tarkoitus taklata ja rymistellä jopa ilman tarkoitusta.

Kovuudesta kaukalossa ei ole järkeä, jos se ei suoraan palvele päätarkoitusta eli ottelun voittoa.

Minä en sellaista omaa joukkuetta kaipaa, joka pelaisi
ei-tarkasti sen takia, että syntyisi lisää väriä ja maaleja.

Maaleja TPS tekee nytkin eniten ja mielummin joku 3-0 tai
4-1 voitto kuin 9-6 tai 7-5. Minua ainakin v-ttaa nähdä omien päästävän monta omiin, vaikka voitto tulisikin.

Toi "hajuton,väritön ja mauton" on Harkimon keksintö ja täyttä paskaa. Ja täällä sitä monet kuuliaisesti toitottavat.

Että siitä vaan tutustumaan oman suosikin pelityyliin, pelaajiin ja tilastoihin!
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Ei pidä ihmetellä...

miksi TPS sai runkosarjassakin niin vähän jäähyjä kun sai. Nyt sen tietää kai koko Suomi, tai ainakin ne jotka sattuivat matsit näkemään.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Duunia, duunia, duunia...

Millä perusteilla TPS vei mestaruuden? Mielestäni syitä pitää etsiä "vähän" pidemmältä aikaväliltä kuin kauden neljästä viimeisestä ottelusta.

Lyhin aikajänne syiden etsimiseen on yksi kausi. Kannattaakin kysyä, mitä Tepsissä tehdään niiden 11 kk:n aikana, jotka joukkue on kasassa. Vastaus on: töitä.

Hommia tehdään korkealla työmoraalilla. Kaverit ovat sitoutuneet työhön ja tavoitteeseen. Tämä ilmenee yksittäisissä otteluissa, joissa TPS pelaa peleissä vähintään vaadittavat 60 minuuttia loppuun asti.

Peräkkäiset mestaruudet eivät ole matkanneet Turkuun sattumalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös