Televisio on täynnä ohjelmia, joita katsovat idiootit tai jotka viimeistään katsomalla kyseisiä ohjelmia muuttuvat idiooteiksi. Televisio-ohjelmien tarkoitus tänä päivänä on tehdä mahdollisimman halvalla huttua, jota ihmiset kuitenkin katsovat, koska ei sieltä muutakaan tule. Tästä hyötyvät paskalehdistö ja supermarkettien halpatuotteet, joihin edellä mainitut aivopestyt idiootit rahansa laittavat.
Ohjelmien lisäksi televisio on täynnä kelvottomia juontajia, jotka luulevat olevansa fiksuja ja filmaattisia, mutta aiheuttavat enemmän epäuskoa sivistyneeseen tulevaisuuteen.
En halunnut listata tv-sarjoja tai ulkomaalaista paskaa, sillä kotimaisissa ohjelmissa on riittävästi tähän ketjuun sopivaa visuaalista sontaa. Jätin listaamatta myös kaikki ne ohjelmat, jotka on pyritty suuntamaan kohderyhmälle, jonka ikä on kaukana omastani, eli lapsille ja eläkeläisille tarkoitetut ohjelmat.
Tässä ovat televisio-ohjelmien kahdeksan kuolemansyntiä:
Makasiiniohjelmat, joissa tuotesijoittaminen ja markkinoiminen peitetään muka viihdyttävällä ja innovoivalla tavalla sisustaa, remontoida tai muuta arkipäiväistä ihanaa. Juontajana näissä ohjelmissa on yleensä Kallion ilmaisutadion lukiosta valmistunut esiintymiskipeä nuori, jolla on surkea yleissivistys (Huvila ja huussi, Pientä pintaremonttia).
Ruoka- ja ruoanlaitto-ohjelmat, joissa pääosassa on tuotesijoittelu ja julkkikset esittämässä asuntoaan ja tylsää elämäänsä sosiaalipornon ystäville (Neljän tähden illallinen).
Viihde- ja kilpailuohjelmat, joissa julkkikset ovat suuremmassa roolissa kuin itse laji (Tanssii kenen lie kanssa). Esimerkiksi Yle on esittänyt jo vuosia salonkitanssien SM-kisoja, mutta tämä ei suurta yleisöä ole kiinnostanut. Suuri yleisö ei katso Suomen parhaita tanssijoita, vaan mielummin jonkun poliitikon amatöörimäistä liikehdintää.
Kykykilpailut, joissa tarkoitus on hakea levy-yhtiölle uutta muovituotetta oikeiden musiikintekijöiden kärvistellessä autotalleissaan (Idols, Voice of Finland).
Musiikkiohjelmat, joissa surkeat mutta esiintymiskipeät laulajat ja b-luokan näyttelijät matkivat YouTube-videoilta näkemiään supertähtiä (Tartu mikkiin).
Urheiluohjelmat, joissa urheilun sijaan tärkeämpää on hehkuttaa kanavan omia urheiluohjelmia (Tulosruutu).
Keskusteluohjelmat, joissa keskustellaan ei-mistään, ja pääosassa on juontajan pelleily, nollatason vieraat ja poliitikot, jotka flirttailevat yleisön kanssa muuttumalla nollatason vieraaksi (Korkojen kera, Suorana Kortesmäki).
Kaikki ohjelmat, joissa seurataan poliisien, poliisikokelaiden, palomiehien ja muiden teräsmiesten ja -naisten ammattia tai koulunkäyntiä. En tuomitse ideaa, mutta toteutus näissä ohjelmissa on aina ollut luvattoman heikko, sillä pääosassa ovat epäkiinnostavat henkilöt, eikä niinkään heidän tekemisensä.