Suosikkilajisi?

  • 4 555
  • 38

alvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JÄÄKIEKKO
on ehdoton suosikkilajini. Lajia en itse harrasta, mutta sitä seuraan todella paljon. Nopeutta, kovuutta ja taitoa... mitä muuta urheilulaji voisikaan tarjota katsojille?

Saku Koivu
aivan ehdottomasti tämän hetken paras suomalaiskiekkoilija. Pelaa joukkueen eikä itsensä takia, loistava johtajahahmo, pieni mies suurella sydämellä, Kapteeni isolla Koolla!

Patrick Roy
viime kauden jälkeen lopettanut, mielestäni kaikkien aikojen paras maalivahti.

Peter Forsberg
aina niin pelottava rakkaan vihollisemme Ruotsin tähtipelaaja. Ei varmaan kaipaa selittelyjä.

SALIBANDY

JALKAPALLO
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Kyllä ykkönen on jalkapallo, jota olen itsekin pelannut 18 vuotta ja pelit jatkuu yhä. Hienoja pelaajia ja persoonia on liikaa ja pitäisi nimetä kolme parasta per pelipaikka, joten nimeän vain oman pelipaikkani suuruudet.

1. Peter Schmeichel

Kaikkien aikojen paras maalivahti. Isokokoinen, atleettinen, karismaattinen, hyvä niin lähitilanteissa kuin kaukolaukauksissa ja keskityksissäkin, loistavat avaukset ja legendaarinen heitto, teki Euro-pelissä maalinkin kulmapotkusta. Oli parhaimmillaan oikeaan aikaan isoissa peleissä, vaikka kauden aikana tuli pahoja mokia eli ns. voittava maalivahti ja suuri persoona.

2. Harald "Toni" Schumacher

Taistelija viimeisen päälle, joka pelasi välillä sormi murtuneena ja kylkiluut poikki. Tonin maalin lähelle ei kenelläkään ollut mitään asiaa. Iso miinus Battistonin tyrmäyksestä, mutta pelaajat ovat asian sopineet eikä nykyään valmentajana toimivalle ranskalaiselle jäänyt onneksi pysyviä vammoja. Tapasin Tonin Pasi Rautiaisen jäähyväisottelun jälkeen Stadionilla. Erittäin sympaattinen, mukava ja maanläheinen kaveri joka jutteli mielellään nuorison kanssa.

3. Antti Niemi

Valioliigan paras maalivahti ja maailmanluokan pelaaja, joka on torjunut Suomelle monta pistettä. Loistava lähitorjuja, jonka jalalla pelaaminen, keskitysten haku ja tasaisuus parantunut iän myötä.

Hyvänä kakkosena tulee jääkiekko ja suosikkipelaajien valinta on lähes yhtä vaikeaa.

1. Esa Tikkanen

Naapurin Tiki, jonka äiti asuu vieläkin samassa talossa kuin vanhempani. Playoffs-pelien ja miesvartioinnin erikoismies, jonka taito, luistelu ja peliäly jäivät ärsyttäjämaineen varjoon.

2. Bob Probert

Kaikkien aikojen kovin gooni, jonka pelitaidotkin olivat erinomaiset ja tästä kertoo Detroitin playoffsien piste-ennätyksen vieminen Mr. Hockeylta Gordie Howelta. Voitti myös kaikkein kovimman taistelun huumeita vastaan, vaikka Stanley Cup jäikin voittamatta.

3. Eric Lindros

Nykykiekkoilijan prototyyppi, joka murtautui kohtuuttomista odotuksista ja paineista huolimatta MVP-voittajaksi, mutta valitettavasti aivotärähdykset pilanneet uraa.

Kolmosena tulee Formula 1, vaikka ei enää niin kovaa kilpailua olekaan eri tekijöistä johtuen. Katson kisat aina, kun pystyn.

1. Michael Schumacher

Nousi suosikikseni Alain Prostin lopetettua, koska oli ainoa, joka pystyi haastamaan Sennan. Näyttänyt taitonsa ja ammattimaisuutensa monta kertaa ja intohimo lajia kohtaan uskomaton. Tinkimätön työntekijä ja perfektionisti, hyvä taktikko. Sateella ja muissa poikkeusoloissa kuningas.

2. Alain Prost

Professori oli suosikkini jo pikkupoikana. Pilkuntarkka kuski, joka kulutti renkaitaan paljon vähemmän kuin muut saaden tästä suurta etua ja oli muutenkin taktikkona erinomainen. Sympaattinen pikkumies, joka teki sovinnon Sennan kanssa Imolassa 1994 kuin kohtalon oikusta viimeisellä hetkellä.

3. Ayrton Senna

Luonnonlahjakkuus, joka syntyi voittajaksi ja poistui liian nuorena. Koska kannatin Prostia, en pitänyt Sennasta, mutta kunnioitin kyllä suuresti ja kunnioitus on vain kasvanut. Suuri persoona ja perfektionisti, joka oli paikalla yhtä kauan kuin mekaanikotkin, jos oli korjattavaa eikä poistunut huvijahdilleen manailemaan.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
On kaksi lajia, joita enimmäkseen seuraan. Nimittäin tennis ja jääkiekko.

Jääkiekko:

1. Saku Koivu.

-Omaa loistavan peliälyn ja liikkeen. Monet kerrat vastustajat ovat joutuneet rikkomaan Sakua jäähyn arvoisesti, kun mestari on pörrännyt ja pörrännyt eivätkä he ole saaneet häntä aisoihin.

2. Micke Nylander.

-Hieman samaa kuin Sakussakin, mutta ruotsalaisuus pudottaa hänet kakkoseksi. Aiheuttaa pelonsekaisia tunteita etenkin Suomi - Ruotsi otteluissa, kun Micke vyöryttää kohti maaliamme.

3. Jiri Holecec.

- Lapsuuden idoli. Torjui tshekkoslovakian maalilla. Olikohan vuosi 71 tai 72 jolloin voittivat Neuvostoliiton ratkaisevassa ottelussa 3-2. Saivat Tshekkoslovakit hieman revanssia vuoden 1968 tapahtumista Prahassa.


Tennis:

1. Thomas Muster.

-Itävaltalainen kuntoihme, jonka ura oli tyssätä alkuunsa, kun rattijuoppo ajoi hänen päällensä muistaakseni Australiassa '89. Kuntouduttuaan saavutti lopulta ATP-rankingin 1-sijan. Kaverini oli nähnyt Musterin pelaavan Agadirin kisoissa '90. Samoissa kisoissa oli myös Aki Rahunen. Ottelun jälkeen valmentaja vei Musterin rannalle. Ei toki aurinkoa ottamaan, vaan antamaan hieman lisätreeniä. Hän treenautti tunnin parin sessiot ja Muster juoksi...ai niin Rahunen, hänet nähtiin pelin jälkeen pizzalla.

2. Mats Wilander.

- Ruotsin tenniksessä Borgin seuraaja. Voitti jo 17-vuotiaana Ranskan avoimet vuonna 1982. Ei lyönyt mitään hirveitä niittejä, vaan perusti pelinsä varmuuteen ja taktiseen osaamiseen sekä loistaviin ohituslyönteihin. Ruotsalaisia en juuri kannusta, mutta tennis tekee poikkeuksen.

3. Andre Agassi.

- Ensimmäisen kerran näin 18 vuotiaan Agassin peliä vuonna '88, jolloin hän pelasi farkkushorteissa juuri Wilanderia vastaan Ranskan semeissä. Hän kuitenkin hävisi viidessä erässä. Hänellä on kehuttu olevan 'maailman paras' syötönpalautus, mikä varmaan pitää paikkansa. Mutta suurimman vaikutuksen minuun on tehnyt tempo jolla hän pelaa. Pallo otetaan noususta, ettei vastustaja ehdi päästä tolpilleen.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaahas, jaahas, elikkä näin:

1. Jääkiekko

Wayne Gretzky

Kiistatta maailman kaikkien aikoijen paras pelaaja. Ilman Väinöä ei olisi Kurria, eikä ilman Lemieux:ta olisi Jagria.
Väiski omasi poikkeuksellisen pelillisen älykkyyden, nappisyötöt sekä salamannopeat lähdöt, voi voi...
Lisäksi oli aina hyvin diplomaattinen sekä kaukalossa ja eritoten sen ulkopuolella.

Dominik Hasek

Täysin omaa luokkaansa huippuvuosinaan. Ei edes Cujo kyennyt miestä haastamaan. Loistokaveri!

Esa Tikkanen

NHL:n sielu! Todellinen pelaaja, jollaista tuskin tullaan enää koskaan näkemään. Toi todellakin väriä jääkiekkoon kautta maailman.

2. Jalkapallo:

Pelé

Fudiksen Gretzky, tosin paljon ennen häntä. Sensaatiomainen pelaaja, mitä olen videolta nähnyt.


Michael Owen

Hyvä jalkapalloilija. Naama ei komeile mediassa koko ajan, päinvastoin kuin erään maanmiehensä.

Antti Sumiala

Kotoisesta veikkausliigasta varmasti maailman kaikkien aikojen ali-arvostetuin pelaaaja.

3. Moottoriurheilu

Mika Häkkinen

Loistokuski ja erittäin symppiksen oloinen. Tunnetuimpia suomalaisia maailmalla.

Ayrton Senna

Lajinsa kruunaamaton kuningas, sanokoot Schumi-fanit mitä tahansa. Elämä päättyi ikävällä tavalla. Suurmies jonka olisin voinut kuvitella sentään kuolevan tyylikkäästi. Todella sääli että suuret persoonat kuolevat pois.

Tommi Mäkinen

Kaikkien aikojen paras rallikuski.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1. Jääkiekko
Nykyään ihan omassa luokassaan, mistä saan kiittää ertiyisesti isääni ja isoveljeäni. Nämä alkuperäiset jyväskyläläiset seurasivat Jypin otteita minun, myös paljasjalkaisen jyväskyläläisen, ollessani pikku pentu ja myös veivät meikäpojan jo pienenä Hippokselle pelejä katsomaan. Myös muualla Suomessa tuli Jyväskylän ylpeyden otteiluita katsottua jo alle kymmenvuotiaana näiden kahden seurassa.

Minulla ei ole elämässäni ollut sellaista aikaa, johon jääkiekko ja nimenomaan Jyp eivät olisi kuuluneet. Tuossa kymmenen vuoden tietämillä tuli itsekin pari vuotta pelailtua, mutta oma "urani" kaatui jääkiekon perustaidon numeron yksi, luistelun, osaamattomuuteeni.

Minulla ei koskaan ole ollut mitään varsinaisia suosikkipelaajia, joten mitään persoonia en ala tähän eritellä.

Joka tapauksessa jääkiekon jälkeen listaaminen alkaa muodostua huomattavasti vaikeammaksi. Vielä kuusi vuotta sitten yhtä selvä kakkonen kuin jääkiekko ykkönen olisi ollut kansallispelimme pesäpallo. Siitäkin olisin saanut syyttää samaisia perheenjäseniäni. Tosin ihan yhtä pienenä kuin Jyp, ei Jyväskylän Kiri mukaan tullut, vaan vasta 90-luvun puolivälissä kävin ensimmäisessä pesäpallopelissäni ja Hippoksella tietenkin.

Laji vei kuitenkin nopeasti mukanaan, mihin vaikutti osittain varmasti Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän seuran uusi, orastava menestysbuumi vaikean 90-luvun alun jälkeen. Niinpä jo kaudella 1996, jolloin Kiri voitti pikkuisen yllättäen runkosarjan ja jolloin Hippoksella kävi pesispeleissä enemmän ihmisiä kuin Jypin matseissa, olin Siilinjärvellä seuraamassa ensimmäistä pudotuspeliä.

Syksyllä -98 pesäpallo kuitenkin tuhotui sopupelijupakassa aivan täysin. Itse en toki missään nimessä ollut lajia valmis tapauksen takia hylkäämään, mutta kun melkein kaikki tuntuivat olevan, omakin kiinnostukseni lopahti väkisinkin. Eikä kyse ollut pelkästään pudonneista katsojamääristä, vaan mm. se pienikin mediaseksikkyys, mikä "maalaismaisella" pesäpallolla oli ollut, haihtui.

Itse asiassa on hyvin vaikea sanoin selittää, mitä pesäpallolle kävi, mutta pahasti kävi, eikä laji enää ikinä nouse edes sille tasolle, millä se oli ennen todella surullista sopupelijuttua.

Myös suosikkiseurani vaikeudet alkoivat sopupelijupakasta, vaikka seuraavalla kaudella Kiri palasikin pitkän tauon jälkeen mitalikantaan. Sekään ei kuitenkaan tuntunut enää juuri miltään, eikä pettymystäkään aiheuttanut se, kun kaksi vuotta myöhemmin Kiri putosi Ykköspesikseen. Vielä syksyllä -96 sitä itkettiin kotisohvalla, kun Hyvinkään Tahko pudotti siis runkosarjan voittaneen Kirin pronssiotteluun Pihkalan tv-ottelussa, mutta -01 ei sarjanportaan vaihtokaan harmittanut. Enkä todellakaan ole yksin tämän ajatukseni kanssa!

Joka tapauksessa Kiri on Jypin lisäksi ainoa urheiluseura, jonka fani olen ollut. Olen tottakai myös edelleen sitä mieltä, että pesäpallo on aivan käsittämättömän hieno urheilulaji ja kauhean surullinen olen siitä, kuinka se paljon sopupelijupakassa joutuikaan kärsimään. Siltikään en nosta sitä enää toiseksi suosikkilajikseni, koska sitä ei tule enää käytännössä yhtään seurattua, vaan sen paikan ottaa ajankohtainen jalkapallo. Ja se vain siitä syystä, koska se on maailman seuratuin urheilulaji, mikä on tietysti täysin loogistakin. Kovin montaa muuta lajia kun ei voi leikkimielellä harrastaa yhtä helposti kuin jalkapalloa. Sen pelaamiseen ei tarvita kuin vaikkapa sukka, kun taas esimerkiksi jääkiekkoon vaaditaan ehdottomasti mailat, jäästä ja luistimista nyt puhumattkaan.

En kuitenkaan seuraa jalkapallosta kuin vain maajoukkuepelejä, enkä niistäkään kuin arvokisoja, joko karsintoja tai itse lopputurnausta. Siitäkään en kato kuin sellaisia pelejä, missä minulla on selkeästi jompi kumpi joukkue, syystä taikka toisesta, suosikkina. Jokainen Suomen karsintapeli tulee tsiigattua, ja nykyään joka arvokisoista kaikki Englannin matsit, koska erityisesti kommentaattori Keke Armstrongin takia brititit saavat vahvasti sympatiani. Sen lisäksi hyvää tulee toivottua Suomen karsintalohkosta kisoihin selvinneille ja kisaisännällekin turnausfiiliksen takia. Tappioita toivon puolestaan muille pohjoismaille ja seuraavissa karsinnoissa Suomen kanssa samasssa lohkossa pelaaville. Jos NÄIDEN EM-KISOJEN välierissä pelaavat vaikkapa minulle täysin tunteettomat Sveitsi ja Kreikka, en todennäköisesti edes katso peliä. Ja tosiaan seurajoukkueetkaan eivät kiinnosta sen enempää kotimaassa kuin muilla maillakaan.

Ja aina vaikenee, kun kolmas laji pitäisi valita.

Olen ollut aina ennen kaikkea joukkueurheilujen ystävä ja yksilölajeista vain maailman suosituin, yleisurheilu, pääsee kärkkymään suosikkilajilistaani. Yleisurheilua on usein kiva katsoa myös ns. "sillä silmällä", mutta jos suosikkilajeja aletaan valita tällä perusteella, nousee naisten lentopallo kuitenkin ylivoimaiseksi ykköseksi. Koska ketjun avaajakin kysyi, "mitkä urheilulajit saavat sinut SYTTYMÄÄN", voisi se nousta kolmanneksi. Pitkiä tyttöjä "hyvin (lue: niukasti ja tiukasti) pukeutuneina" on kertakaikkiaan todella mahtavaa katsella!

Valitsen kolmanneksi suosikikseni kuitenkin varsin uuden lajin, salibandyn. Se on urheilulaji, jota itse harrastan ylivoimaisesti kaikkein mieluiten ja osittain kai tämänkin takia sitä on hyvin viihdyttävää seurata televisiosta, vaikkei omaa suosikkia olisikaan. Varsinkin Joensuun Josban pelejä on mukava katsoa, kun siellä pelaa pelaaja, jonka kanssa on tullut pikku poikana pelattua pihalätkää.

Salibandy on myös niitä harvoja joukkue- ja pallopelin lajeja, joissa Suomi kuuluu aivan maailman terävimmälle huipulle (toiset harvaanharrastetut jääpallo ja ringette ehkä ainoita muita, joissa ollan top 3:ssa?), vieläpä molemmissa sukupuolissa. Koska tähän siis lisätään jo ylempänä esityt asiat, on aina joka toinen kevät miesten MM-kisoissa kiva seurata, joko se Suomi pystyisi rakkaan länsinaapurinsa ohittamaan...
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Pee

Salibandy on myös niitä harvoja joukkue- ja pallopelin lajeja, joissa Suomi kuuluu aivan maailman terävimmälle huipulle (toiset harvaanharrastetut jääpallo ja ringette ehkä ainoita muita, joissa ollan top 3:ssa?)

pesäpallossa Suomi on myös top 3:ssa.
Muut lajit ovatkin sitten enemmän yksilölajeja kuten kännykän ja saappaanheitto sekä sauvakävely.

Jotenkin säälittävää keksiä koko ajan uusia lajeja, eikä yrittää menestyä jo olemassa olevissa lajeissa. Sähky on toki hauska tapa saada hiki päälle, mutta kilpailulajina aika mielenkiinnoton.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
1. Jääkiekko: Ehdottomasti ykkös laji maan päällä. Ei varmaankaan tarvitse enempää selitellä.

Persoonat:

-Eric Lindros, ehdoton ykkös suosikkini aina. Teki kovaa jälkeä Philadelphiassa yhdessä "Tuomiopäivä ketjun kanssa".
Komea ura Iso Eericillä vailla sitä varsinaista huipennusta (Stanley Cup siis puuttuu).

-Mario Lemieux, Komea ura NHL:ssä ja Pittsburghissa. Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen suurimpia jääkiekkoilijoita yhdessä Wayne Gretzkyn kanssa.
"Super Mario" jyrää ja lujaa.

-Theo Fleury tämä "jääkiekon Napoleon" jotenkin vaan sytyttää aina ja lujaa. Pieni sähäkkä laituri pelaa armottoman kovaa eikä pelkää ketään.
Valitettavia ongelmia alkoholin kanssa. Ehdottomasti yksi suurista.

-Dominik Hasek, kaikkien aikojen paras maalivahti ei paljon esittelyjä kaipaa.

(-Tie Domi, Arvostettu tappelija NHL:ssä. Arvokas pelaaja joukkueelle.
Tekee myös paljon hyväntekeväisyyttä ja siinä myös yksi syy miksi häntä arvostan.)

2. Jalkapallo Lajeista toiseksi kaunein. Pääasiassa Brasilian fantastinen maajoukkue on se
mikä tässä lajissa eniten sytyttää. Upea laji.

Persoonat:

-Ronaldo, varsinainen maalitykki. Oma idoli
-Pele, simply the best. Ei esittelyjä kaipaa.
-Ronaldinho, tulevaisuuden lupauksia. Taitava jätkä.

3.Kaikki muut lajit

Muitten lajien persoonat:

-Ayrton Senna, Yksi suurimmista urheilijoista kautta aikojen.
Autourheilun kiistaton kuningas josta Schumi on valovuosien päässä ja tulee olemaan. Ikävä tapa kuolla.

- Kaikkien aikojen paras koripalloilija Michael Jordan.
Muita suosikkeja koripallosta...
-Dennis Rodman
-Karl Malone
-Larry Bird
 

davi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, AC Milan, Inter Milan
Jalkapallo

Itsekin lajia pelaan ja nyt on menossa 13 vuosi jalkapallon parissa. Suorastaan mahtava ja luova laji. Lajin seuraaminen on hienoa ja pelaaminen vielä parempaa.

1. Marco Van Basten

Pelaaja joka sai minut jalkapallon pariin. Aivan loistava hyökkääjä. Pelasi Milanissa ja siitä asti joukkue on ollut suosikkini. Hänen maalinsa ja pelaaminen olivat komeaa seurattavaa. Ja vaikka olinkin vielä ihan lapsi, niin silti aloin jo ymmärtämään lajista suuren mielenkiinnon takia. :)
Idoli.

2. Dennis Bergkamp

Toinen pelaaja joka toi sai minut innostumaan jalkapallosta. Vaikka 2 idoliani oli ja on Hollannista, niin silti kannatin ja kannatan vieläkin Brasiliaa. Bergkamp oli tuohon aikaan vielä Ajaxin riveissä, kunnes sitten siirtyi Interiin, josta tuli myös yksi suosikkijoukkueistani. Tällä hetkellä 1. Milan 2. Inter

3. Romario

Suurin suosikkini 94 MM-kisoissa, seurasin koko Brasilian joukketta, mutta erityisesti Romariota.

Jääkiekko

Hieno laji seurata. Seuraan NHL:ää, SM-liigaa ja tottakai MM-kisoja. Itse en koskaan ole innostunut pelaamaan.

1. Pavel Bure

Ollut aina suosikkini. Buren kautta myös Vancouver Canucks nousi Buren tulokaskaudella suosikikseni, vaikka en NHL:ää pahemmin seurannutkaan vielä siinä iässä. Loistava luistelija ja maalintekijä. Ikuinen suosikki.

2. Teemu Selänne

Suomalainen. Pienestä lähtien myös yksi lemppareista. Loistava luistelija ja maalintekijä.

3. Cliff Ronning

Vancouver Canucks, siinä syy miks aloin seuraamaan Ronningia, pidin myös miehen pelityylistä.

Muut

1. Ayrton Senna

Loistava urheilija joka oli suurin suosikkini Formuloissa. Suomalaiskuskit eivät päässeet tälle tasolle minun top-listoilla.
 

Rocco

Jäsen
Jääkiekko - Lajina ylivoimaisesti yli muiden. Vauhtia, taitoa, fyysisyyttä... Turha selittää miksi. Muutkin täällä tietävät. Sitten ne persoonat...

99 - Mies joka oli kaikkien mielestä liian pieni ja heiveröinen NHL:ään. No lähes kaikkien mielestä. Käsittämätön peliäly millaista ei löydy muista lajeista oikeastaan millään kriteerillä hakemalla.

66 - Pääsee peliälyssä lähelle Gretzkyä, mutta on häntä isompi ja fyysisempi. Uskomatonta taituruutta ja mies vielä palasi kaukaloon syövän ja selkävaivojen jälkeen. Respect.

10 - Esa Tikkanen. Mies joka tuli kaukaa Suomesta ja pelasi peliä joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Pelityyli oli kanadalaisempi kuin kanadalaisilla itsellään. Voittaja ja tärkeiden pelien sankari.

Amerikkalainen jalkapallo - Laji joka yhdistää strategiat ja joukkuepelin tavalla jota ei muualta löydy. Kaikilla 11 pelaajalla on jokaisessa pelikuviossa oma tehdävä ja yhdenkin pelaajan mokaaminen tehtävässään voi johtaa katastrofiin. Pelikuvioita ja variaatioita voi olla joukkueesta riippuen jopa parisataa ja kaikki tulee osata ulkoa. Peli jota voi pelata 150-kiloiset tankit ja 60-kiloiset vinkuheinät samaan aikaan. Jokaiselle löytyy oma rooli. Pelaajat ovat todellisia atleetteja. Jenkkifutiksesta löytyy lukuisia pelaajia jotka ovat edustaneet maataan Olympialaisissa. Miehiä jotka juoksevat satasen 10 sekunnin pintaan tai hyppäävät pituutta 8,50 ilman suurempaa lajiharjoittelua... Sitten ne persoonat...

Michael Vick - Tummahipiäinen pelinrakentaja joka pelaa perinteiselle "valkoisen miehen" tontilla. On toki muitakin tummia menestyviä pelinrakentajia kuten McNair, McNabb ja varauksin Stewart, eikä voi unohtaa kuuluisia kavereita kuten Moon ja Cunningham jotka olivat tuon tontin tiettyjä pioneereja. Vick omaa todella kovan käden ja kaikenlisäksi mies juoksee lähes yhtä tehokkaasti kuin liigan parhaat keskushyökkääjät. Todellinen väriläiskä.

Dante Hall - Liigan tunnetuin erikoispelaaja. Palauttaa potkuja ja kuten lempinimi "Human Joystick" kertoo, mies on vaikea pysäytettävä. On aina potentiaalinen touchdownin tekijä kun potkusta pallon käsiinsä saa. Esimerkki pienestä pelaajasta joka pelaa isoa peliä.

Seppo Evwaraye - Ensimmäinen suomalainen joka saa stipendin yliopistoon. Luo paraikaa samaa uraa kuin Hanno Möttölä koripallossa aikoinaan. 130-kiloinen kaveri teki tulokasvuonnaan koulun ennätykset 10-jaardin ja 40-jaardin juoksussa pelipaikkansa pelaajana. Iso, nopea ja ilkeä. Tällä kaudella vaihtoi pelipaikkansa puolustuksesta hyökkäykseen ja oli ilmeisen lähellä ottaa aloituspaikan hyökkäyksen linjasta. Ottanee sen varmasti jos kehitys jatkuu. Pikkuveli Efe voi olla vähintään yhtä kova jos ja kun joku yliopisto hänetkin scouttaa riveihinsä.

Koripallo - NBA:ssä viihdyttävää, mutta eurokoris on jotekin väljähtänyttä. Ehkä NBA:n tietty show-meininki puree meikäläiseen. Isot kaverit tekee nopeita liikkeitä yms.

Muggsy Bogues - Piskuinen Bogues teki kohtalaisen uran NBA:ssa vaikka pituutta oli vain 5´3 jalkaa eli 152 senttiä! Tästä kuvasta voi saada edes pientä kuvaa miten pieni Muggsy oikeasti kentällä oli!

Dennis Rodman - Uskomaton kaveri omalla alallaan. Levypallo kuin levypallo, Rodman haki sen. Teki pisteitä todella harvoin, eikä kaveri kuulemma edes niitä halunnut tehdäkään. Oli myös hiustyylinsä takia aina hieman erikoinen, mutta jos on hyvä, on varaa olla myös erikoinen.

Michael Jordan - Tarvinneeko selitellä? Lähes yhtä dominoiva lajissaan kuin Gretzky oli jääkiekossa.

Ultimate - Älkää kysykö mitään että mikä laji, kyseessä ei kuitenkaan ole Ultimate Fighting. Ottakaa selvää jos kiinnostaa. Ainoa laji katukoriksen lisäksi jossa pelataan ilman tuomareita. Jos olet hitaampi tai huonompi niin olet hitaampi tai huonompi, ei auta filmaukset tms. Rehtiä mies miestä vastaan taistelua. Pitkiä pelejä ja hullu määrä juoksemista.

Steve Mooney - Legenda omassa lajissaan. Harmaahapsisena keski-iän ylittäneenä silti karkaa maalintekoon lähes keneltä tahansa.

Raine Lamberg - Kotimaan yksi kaikkien aikojen kovimmista. Nykyisin vaikuttaa myös salibandyn valmennusmaailmassa.

Pekka Ranta - Nykyisin myös salibandymaailmasta tuttu valmennushommissa. Lähes 3 vuosikymmentä kestänyt ura jatkuu edelleen. Ei ole koolla tai vauhdilla pilattu, mutta älykäs pelaaja pärjää fyysisistä puutteista huolimatta. Aina kentän ulkopuolella todellinen herrasmies ja aina kehittämässä lajia ja jopa vastustajan pelaajia paremmiksi.

Golf - Herrasmiespeli, missä henkinen kantti on todella kovilla. Teknisesti vaikea laji. Pelissä tulee myös käveltyä about 10km kierroksen aikana.

Tiger Woods - Murskaavan ylivoimainen onnistuessaan, heikkon apäivänä pystyy paikkaamaan epäonneaan, mutta viime aikoina on mennyt hieman heikommin. Lyö hurjalla swingillä todella pitkiä ja tarkkoja lyöntejä. Miehen mukaantulo on pakottanut kenttämestarit muokkaamaan monia kenttiä.

John Daly - Oli värikäs ja myöskin pommittaja-tyylinen pelaaja, kunnes siviiliongelmat veivät miehen uran laskuun.

Jack Nicklaus - Yksi lajin ylivoimaisesti suurimmista. Pelaa edelleen ja oli mukana pari vuotta sitten vielä Major-kisassa kohtalaisella menestyksellä.
 
Viimeksi muokattu:

Claudius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jalkapallo
Lajien kuningas. Itsekin tuli vielä jokunen vuosi sitten aktiivisesti pelattua, mutta nykyään se jää lähinnä kavereiden kanssa höntsäämiseksi. Suosikkipelaajat on helppo nimetä:

1. Pelé
Oma suosikkini siitä lähtien, kun olen jalkapallosta mitään ymmärtänyt. Aivan uskomaton pelaaja aikanaan. Monet väittelyt on kavereiden kesken käyty, kumpi on parempi Pelé vai Maradona. Itse olen aina ollut Pelén kannalla, mutta tosiasiahan on ettei kahta eri aikakauden pelaajaa voi täysin toisiinsa verrata. Pelén takia Brasiliasta myös tuli suosikkijoukkueeni.

2. Dunga
Taistelun ruumiillistuma. Meni joka tilanteeseen täysillä kolhuja pelkäämättä. Joskus tuli myös ylilyöntejäkin, mutta kellepä saman pelityylin omaavalle ei tulisi. Brasilian maajoukkueelle aikanaan elintärkeä pelaaja niin pelillisesti kuin henkisestikin.

3. Thierry Henry
Loistava pelaaja. Ranskan kotikisoissa 1998 hän hurmasi allekirjoittaneen uskomattomalla nopeudellaan sekä taitavuudellaan. Hakee aktiivisesti maalipaikkoja ja viimeistelee niihin päästyään todella tehokkaasti.


Jääkiekko
Itse en koskaan ole lätkää seurajoukkueessa pelannut, mutta seurannut sitäkin innokkaammin. Ässät muodostui Porissa syntyneenä ja siellä lapsuuden asuneena aika luonnollisesti suosikkijoukkueekseni. Ja se näkyy myös suosikkipelaajissani:

1. Arto Javanainen
Lapsuuden sankareitani. Uskomaton laukaus ja tehokkuus maalipaikoissa.

2. Kari Takko
Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista. Piti välillä lähes yksinään Ässiä pystyssä. Takon lopetettua alkoi oikeastaan Ässienkin alamäki.

3. Jari Korpisalo
Todellinen Ässä-ikoni, vaikkei porilaislähtöinen olekaan. Jaksaa vuodesta toiseen painaa täysillä, vaikka vauhti onkin hieman jo hidastunut. Lopettaessaan jättää ison aukon täytettäväksi Suomen kiekkoiluun.

4. Wayne Gretzky
Pitäähän tähän joku ulkomaaneläväkin laittaa. Tästä miehestä ei kovin paljon voi sanoa. Mielestäni maailman kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija.


Rugby
Puoli vuotta Irlannissa sai minut rakastumaan tähän tosimiesten lajiin. Säännöistä en oikein vieläkään kaikkea ymmärrä, mutta eipä sillä ole niin väliäkään. Harmi vain kun Suomessa rugbyn seuraaminen on aikalailla netin varassa. MM-kisat tosin tulivat tuolta ranskankieliseltä TV5-kanavalta. Joukkueista kannatan lähinnä Irlannin maajoukkuetta sekä Munsteria. Pelaajista tai heidän pelipaikastaan ja roolistaan en vähäisen lajituntemuksen takia osaa kovin kattavaa arviota antaa, mutta kyllä sieltä muutamia nimiä jäi mieleen.

1. Jonny Wilkinson
Tällä kaverilla on aivan uskomaton potku. En ole koskaan vastaavaa nähnyt. Ratkaisi suorituksillaan hyvin pitkälti myös maailmanmestaruuden Englannin hyväksi.

2. Peter Stringer
Pienikokoinen, mutta sitäkin sitkeämpi irlantilaispelaaja. Koostaan huolimatta jaksaa taistella isojen kavereiden keskellä. Oma suosikkipelaajani.

3. Brian O'Driscoll
Väkivahva vääntäjä. Yksi Irlannin maajoukkueen kantavia voimia ja näin ollen tärkeimpiä pelaajia. Muistankohan väärin jos sanon, että hän on nykyisin myös maajoukkueen kapteeni?
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Pee
Olen ollut aina ennen kaikkea joukkueurheilujen ystävä ja yksilölajeista vain maailman suosituin, yleisurheilu, pääsee kärkkymään suosikkilajilistaani.

Toki myös mäkihyppy - ja erityisesti perinteitä pursuava Keski-Euroopan mäkiviikko - herättää mielenkiintoa.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1. Jääkiekko

Eihän jääkiekon asemaa uhkaa mikään. Huikea laji seurata. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, fyysisyyttä, loistavia yksilösuorituksia, joukkueena taistelemista... Aina ollut se nimenomainen kuningaslaji. Tuskin tällä palstalla edes tarvitsee sen kummemmin perustella. Jokerit toki lähinnä sydäntä, maajoukkeemme seuraa perässä.

Teemu Selänne Aina ollut ehdoton suosikkipelaajani. Arvostan edelleen ihan yhtä paljon. Finnish Flash jyrää ja nakuttaa maaleja, muut vikisee.

Ilja Kovalchuk Uusi suosikkini. Pelityyli ja uskomattomat henkilökohtaiset kyvyt. Lisäksi se asenne kaukalossa ja kaukalon ulkopuolelle on mieleeni.

Saku Koivu Sakuakin on aina tullut arvostettua, vaikka mies aikanaan Jokereitakin rankaisi useaan otteeseen. Parhaita hetkiä on ollut seurata kaksikkoa Selänne-Koivu arvokisoissa.

2. Jalkapallo (potkupallo)

Todella hieno laji tämäkin, mutta silti ei kykene millään muotoa uhkaamaan kuningas-jääkiekon asemaa. Olen suuri jalkapallon ystävä, mutta jos joku alkaa väheksymään jääkiekkoa ylistämällä potkupalloa niin minulta ei juuri sympatiaa tuossa vaiheessa heru. Arvokisojen aikana todella mielenkiintoinen laji kuitenkin.

David Beckham Aina kun joku sanoo, että Becks on yliarvostettu alan hymyillä. Jaksan seurata kaikkea kohua Davidin ympärillä ja lisäksi hän on ehdottomia suosikkejani koko lajissa. Varsinkin keskitykset ja vaparit ovat ilo silmälle, ja hänen joukkueelleen.

Zinedine Zidane Olen aina ollut suuri Ranska-fani ja ZZ on kuningas tämän kautta. Huikea, ehkäpä maailaman paras. Myös hänen vaparinsa ovat jääneet mieleen. Viva le France!

Roberto Carlos Ja laitetaan vielä yksi huikea vapareiden ampuja. Miklun olisi myöskin voinut vielä mainita, mutta Carlos ajaa nyt edelle. Mielessä vielä saksipotku omalla alueellaa jossain kisoissa, joka meni ohi ja vastustaja rankaisi. Parhaita potkupallon parissa vietettyjä hetkiä.

3. Koripallo

Tämä ei ollut enää niin selkeä valinta kuin kaksi edellistä. Mukava laji kuitenkin. NBA:ta ei ole enää niin jaksanut vahdata, joten heitetään nämä suosikit piruttain Suomen kentiltä.

Jukka Toijala Kouvojen sielu. Liigan paras pallonkäsittelijä ja todellinen kolmospyssy. Henkinen johtaja ja vastustajien kuumentaja. Jea.

Pasi Riihelä Ex-Kouvo. Huikea kolmostykki, mutta on erittäin hyvä oikeastaan kaikilla osa-alueilla.

Anssi Kinnaslampi Puolustaa, puolustaa ja puolustaa. liigan ehdottomasti paras puolustaja. Nakuttaa monesti vieläpä kiitettävästi pisteitä. Eliittiä.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Teacup
jos joku alkaa väheksymään jääkiekkoa ylistämällä potkupalloa niin minulta ei juuri sympatiaa tuossa vaiheessa heru.

Tismalleen samaa mieltä!

Kyllä taas pari päivää sitten pisti vihaksi, kun SuomiPOP:ille EM-kisoja kommentoiva Aarne "Ratikkakuski" Tenkanen vastasi toimittaja Petra Karastin esittämään kysymykseen, "miksi jalkapalloilijat saavat enemmän palkkaa kuin jääkiekkoilijat?", suunnilleen näin: "Onhan jalkapallo nyt selvästi hienompi laji kuitenkin".

Ensinnäkin, pelinä tylsä jalkapallo ei pärjää jääkiekolle.

Noh, tuokin on vain mielipide, josta kenenkään ei toki tarvitse vetää hernettä nenäänsä.

Mutta tämä kannattaisi kuitenkin muistaa: jalkapallon globaali suosio EI PERUSTU siihen, että laji olisi jotenkin hienompi kuin muut, vaan siihen, että sitä on helppo harrastaa joka puolella maailmaa - ainakin leikkimielessä. Jalkapalloa pystyy pelaamaan vaikka myttyyn laitetulla sukalla, kun taas jääkiekossa pitäisi olla ainakin mailat, luistimista ja jäästä, jota kaikki maailman ihmiset eivät ole edes nähneet, puhumattakaan. Tässä mielessä jalkapallon voisi ilkeästi sanoa olevan jopa ns. liian helppo laji.

Myös Tapio Suomisen kommentit Ranskan yliajan noususta Englantia vastaan ihmetyttivät. Suominen kommentoi Ranska kiriä sanoen, että "tällaista on jalkapallo" ja "juuri tämän takia tämän laji on niin rakastettu ympäri maailmaa".

Jos sillä perusteella, kuinka lyhyessä ajassa lukemia pystytään kääntämään, alettaisiin rankata maailman eri pallo- ja joukkuepelejä paremmuusjärjestykseen, niin jalkapallohan taitaisi jäädä pikemminkin viimeiseksi!
 
Jääkiekko

Ehdottomasti kiinnostavin laji maailmassa minun mielestäni. Parhaimmillaan nopeaa ja kovaa peliä. Myös taitopelaajat, joita nykyään on aivan liian vähän, tuovat väriä lajiin.



Kimmo Kuhta

En tiedä, mistä johtuu, mutta HIFK:n mestaruuskauden jälkeisellä kaudella aloin pitämään pelaajasta ja seuraamaan hänen uraansa ollut siitä asti minun lempipelaajani liigassa ja koko maailmassa.

Saku Koivu

Aina positiivinen kaveri. Varmasti yksi maailman parhaista kapteeneista, ellei jopa paras. Kokenut enemmän, kuin moni muu jääkiekko pelaaja, vaikka ikää ei ole kovinkaan paljoa (29?).

Aleksandr Ovetshkin

Nuori lahjakas pelaaja. Taitoa löytyy lähes saman verran, kuin Kovaltshukilta, mutta Ovetshkin on parempi joukkuepelaaja ja pelaa enemmän joukkueelle, kuin itselleen.



Pesäpallo

Myöskin todella tapahtumarikas peli. Pääsee lähimmäs jääkiekkoa, mutta jos Järvenpään pesis tippuu/menee konkurssiin, niin loppuu ainakin joksikin aikaa pesäpallon seuraaminen, ikävä kyllä.

Simo Eerikäinen

Kaikkien aikojen lyöjäkuningas. Jaksaa aina vaan, vaikka ikää alkaa kertyä. Yksi liigan tasaisimmista lyöjistä, joka kerta kun hän lyö, niin voi odottaa juoksua.

Riku Rantanen

Paras lukkari koko liigassa.

Pasi Nurminen

Nousi viime kaudella tyhjästä minun tietooni. Oli viimekaudella varsinainen tykki. Nyt on näyttänyt hyvää asennetta ulkokentällä. Ja vielä hauska kaveri.


Jalkapallo

David Beckham

On se kurko jätkä vaikka mitä sanotaan.

Aki Riihilahti

Äijän pelityyli uppoaa minuun.

Jari Litmanen

Ollut joskus todella hyvä pelaaja. Nykyään enää vain hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös