Suosikkijoukkueesi TOP 10 -pelaajat

  • 56 322
  • 187

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Petteri Sihvonen listasi Urheilulehdessä muutama viikko sitten omasta mielestään SM-liigan kymmenen parasta pelaajaa. Tuon jutun innoittamana eräs kyseisen läpyskän lukija oli lähettänyt tämän viikon lehteen pelkästään JYPin TOP 10 -pelaajat, jotka yleisönosastolla julkaistiin. Tuo lista oli tehty kieli poskessa ja kriittisesti Sihvosen paljon puhetta herättänyttä listaa kohtaan, mutta ajattelin, että nyt kun on juuri päästy joulutauolle, voisi ihan oikeasti olla paikallaan listata oman suosikkijoukkueensa kymmenen parasta pelaajaa tällä hetkellä (loukkaantuneet toki mukaan lukien).

Mitään "otsikkonimiä" omaan listaani en ole ottanut, kuten Sihvonen omaansa (tyyliin Steve Kariya - Ubiikki), mutta vahvuudet, heikkoudet ja tulevaisuuden pelaajana olen analysoinut Petterin tapaan.

Hyvät naiset ja herrat - tässä mielestäni JYPin TOP kymppi:


1. Sinuhe Wallinheimo
VAHVUUDET: Peittävyys, "väärän puolen" räpyläkäsi ja vastustajien psyykkays varsinkin rankkaritilanteissa. Erikoisesta lähtöasennostaan tai mistä lie johtunut, on ollut tämän kauden rangaistuslaukauksissa täyttä rautaa - vain muutama mies on onnistunut kiekon Sinkun vartioimaan pömpeliin noissa tilanteissa pistämään, vaikka yrittäneitä on ollut paljon.

HEIKKOUDET: Maalivahdille hyvin harvinainen jäähyherkkyys. Menee joillakin pelikatkoilla korjailemaan mailaansa/varusteitaan vaihtoaitioon, minkä takia on vaarana, että luukkua avaava varamaalivahti joutuu kylmiltään maalille seuraavaan katkoon saakka. Toisin sanoen, ns. Sinkku-show menee välillä vähän yli, vaikka siitä yleensä tätä miestä kiitelläänkin - monesti myös vastustajan kannattajien taholta.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Pelaa nyt 33-vuotiaana ehkä uransa parasta kauttaan, joten terveenä pysyessään pystynee pelaamaan vielä monta vuotta huipputasolla. Sopimus kasvattajaseuraansa kanssa vielä ensi kauden - haluaakohan vielä sen jälkeen lähteä pariksi vuodeksi ulkomaille tienaamaan? Suomessa tuskin enää muualla kuin JYPissä pelaa...


2. Antti Virtanen
VAHVUUDET: Loistava mailankäsittelytaito ja läpiajotilanteet. Monet liigapaikeista ovat saaneet kokea Pikku-Antin kynät, eivätkä kovin monet molaritkaan liene kauhean iloisia nähdessään tämän miehen lähestyvän kiekon kanssa maalia.

HEIKKOUDET: Pienen kokonsa takia välillä turhan helppo pelata tilanteista ulos, minkä takia häipyy joissakin peleissä lähes näkymättömiin. Vaikka on hyvä läpiajotilanteissa, on lähes umpisurkea rankkareissa, vaikka JYPin valmennusjohto niissä kohdissa tähän mieheen kuin vuoreen jostain käsittämättömästä syystä luottaakin. Jotta tästä miehestä saisi parhaimmat tehot irti, tarvitsisi vierelleen vakituisen ja luotettavan tutkaparin, jollaisia aiempia JYP-vuosiaan Virtaselle ovat olleet mm. maalitykki Tomas Chlubna sekä huippusentteri Jarkko Immonen. Yksin tämä pieni mies ei siis pysty ketjuaan johdattelemaan - sen tämä kausi on näyttänyt. Virtanen onkin kaikkien viime kausien kenttäkavereidensa poissaolessa (Immosen lisäksi Jyväskylän viime kauden jälkeen jättivät myös Uhlbäck sekä pakkipari Korhonen-Virolainen) ns. joutunut etsimään paikkaansa joukkueessa.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Kevääseen 2007 jatkuvassa JYP-sopimuksessa on tämän kauden jälkeen pykälä, joka mahdollistaa siirron ulkomaille. Mikäli ei halua pelata muilla mailla vierahilla vain jäähdyttelijänä, ensi kevät lieneekin 28-vuotiaalle miehelle se viimeinen sauma tehdä kontrahti ulkomaille. Toivoisi varmasti hyvin Mestiksessä pärjäävän kasvattajaseuransa TuTon nousua liigaan - muualla kuin siellä tai JYPissä, jossa nyt on menossa jo kuudes kausi, tuskin tämä mies Suomessa pelaa...


3. Jyri Marttinen
VAHVUUDET: Aivan loistava miksaus puolustavaa ja hyökkäävää puolustajaa. Pärjää omassa päässä erityisesti mahtavan kamppailuasenteensa takia, mutta omaa lisäksi taitavat kädet, vaikka esimerkiksi viime kaudella tekikin vain muutaman tehopisteen. Hyvistä käsistä osoituksena myös onnistumisprosentti 100 rangaistuslaukauksista - Jyssy on ampunut maalin molemmilla kerroilla, kun on Alatalolta rankkarikomennuksen saanut.

HEIKKOUDET: Vaikka pää kestää rangaistuslaukaukset, 5 vs. 5 -pelissä käy välillä turhan kuumana. Osittain siksi ottaa myös välillä turhan paljon jäähyjä ja on tälläkin hetkellä JYPin rangaistustilaston piikkipaikalla.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Ura oli jopa vaakalaudalla kolme vuotta sitten pahojen selkävaivojen takia, mutta nyt 23-vuotiaalla miehellä menee kovaa. Oli jo viime loppukesänä virityksiä Calgaryn suuntaan - ensi kauden seura lieneekin näiden otteiden jatkuessa Flames. Myös maajoukkuedebyytin luulisi olevan vain ajan kysymys...


4. Tommi Kovanen
VAHVDUUDET: Kissamaisen ketterä liikkuminen jäällä, mistä myös selostajalegenda Tynin keksimän lempinimi "Pieksamäen Pantteri". Antaa välillä aivan loistavia avauksia, jotka pelkästään saavat toivomaan, ettei kahden viivan syöttöä palautettaisi Eurooppaan.

HEIKKOUDET: Pienen kokonasa takia välillä jonkun verran pulassa omassa päässä. Maaleja laukauksiin nähden turhan vähän (yksi tällä hetkellä, vaikka taitaa olla JYPin ahkerin ampuja - ainakin pakeista).

TULEVAISUUS PELAAJANA: Marttisen tavoin vielä muutama vuosi sitten ei hyvältä näyttänyt ja näytti siltä, ettei KalPa-kasvatti onnistu tekemään läpimurtoaan liigatasolla. JYPissä se on kuitenkin tullut, mutta kolmikymppisenä ei enää suurta uraa ole aikaa rakentaa. Ehkäpä kuitenkin ensimmäiset pelit Leijona-paidassa ovat tällekin kaverille kohtapuoliin tulossa?


5. Miika Huczkowski
VAHVUUDET: Loistava oman pään pelaaminen. Vaikkei ole mikään jättiläinen, poistuu kaksinkamppailutilanteista lähes järjestään voittajana. Puolustaja, jonka merkityksen huomaa vasta, kun on kehistä pois.

HEIKKOUDET: Aiempina kausina tietynlainen loukkaantumis/-sairastumisherkkyys, mutta tänä syksynä on päässyt irti siitäkin. Tässä vaiheessa lienee siis syytä puunkoputukseen. Voisi rohkeammin näyttää myös piileviä kiekollisia kykyjään, kuten eilen Areenassa noustessaan voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen siniviivalta maalin eteen avausmaalin tekoon.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Ei ehkä ihan niin hyvä kuin lähes päivälleen samanikäisellä ja samasta Jyväskylän maalaiskunnan pitäjästä - eli Tikkakoskelta - kotoisin olevalla Marttisella, mutta maajoukkueen valmennusjohdon luulisi pikku hiljaa jo huomaavan tämänkin JYP-pakin. Tälläkin miehellä sopimus Jyväskylään kevääseen -07 saakka, mutta mielenkiintoista nähdä, profiloituuko jo kolmatta kauttaan kasvattajaseuransa kapteenistossakin oleva peruspakki "pelkäksi" perusjyppiläiseksi, vai riittääkö "kunnianhimo" katselemaan myös muita ympyröitä...


6. Miikka Männikkö
VAHVUUDET: Taito, nopeus ja rangaistuslaukaukset, joissa onnistumisprosentti lähinnä juuri tuon ensimainitun vahvuuden takia hyvä - muutama molari on jo tullut komeasti "kahvitettua".

HEIKKOUDET: Pieni koko aiheuttaa välillä ongelmia. Ei välttämättä pidetyin henkilö oman joukkueensa keskuudessa.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Vielä vuosi sitten ei kauhean hyvältä näyttänyt, kun 90-luvun lopulla SM-liigapaikan vakiinnuttamista muutamassakin seurassa - heikolla menestyksellä - yrittänyt taskuraketti tahkosi Ruotsin divaria - vaikkakin työsulkuvahvistuksineen kaikkineen - kovatasoista sellaista. Viime keväänä JYP tarjosi Tappara-kasvatille toista - tosin miehen itsensä mielestä vasta ensimmäistä todellista - mahdollisuutta pelata Suomen pääsarjassa, ja Männikkö on käyttänyt sen niin hyvin, että sai tänään ensimmäisenä jyppiläisenä tällä kaudella kutsun jopa maajoukkueeseen. 26-vuotiaan, JYPin tasaisen sisäisen pistepörssin kärkeen jälleen eilen siirtyneen laiturin ura, näyttää siis tällä hetkellä olevan mukavassa mallissa.
 
Viimeksi muokattu:

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
7. Eerikki Koivu
VAHVUUDET: Iso pakki on vahva kuin koivu (heh heh) omassa päässä. Olemus suorastaan huokuu varmuutta, jota ehkä tämän kauden aivan ensimmäisten pelien jälkeen on todella löytynytkin.

HEIKKOUDET: Kävi jo viime kaudella muutaman pelin ajan paikkaamassa tuolloin loukkaantumissumasta kärsinyttä JYP-pakistoa ja osoitti erinomaista kiekollista taitoa taitoa tehden mm. heti ensimmäisessä liigaottelussaan maalin. Tällä kaudella samanlaisia hyökkäyspään oivallisuksia ei olla nähty. Tosin rooli onkin nyt ehkä enemmän puolustava, mutta kun muistaa silti mm. säännölisen yv-ajan, voisi tehopisteitä olla enemmänkin kuin 0+2.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Pelaa 26-vuotiaana hyvää ja nousujohteista uran ensimmäistä SM-liigakauttaan. Tulevina vuosina voi olla jo tosi kova tekijä liigatasolla, jossa tälläkin kaverilla vielä ainakin ensi kausi sujuu jo junnuajoilta tutuissa Jyväskylässä.


8. Ossi Louhivaara
VAHVUUDET: Vahva ja päättäväisen oloinen luistelu, mistä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla saatu lempinimi "Mestiksen Selänne".

HEIKKOUDET: Vaikka luistelu on siis vahvuus, mistään räjähtävän nopeasta kaverista ei kyse ole. Muutenkin ripaus terävyyttä vähän kaikkeen tekemiseen tekisi hyvää.

TULEVAISUUS PELAAJANA: 22-vuotiaan karhulaläislähtöisen laiturin sopimus JYPin kanssa kattaa vielä kaksi seuraavakin kautta, jotka hyvin pitkälti näyttävät sen, tuleeko Louhivaarasta lähellekään lempinimensä tasoinen pelaaja. Potentiaalia pitäisi ainakin olla...


9. Carlo Grünn
VAHVUUDET: Kova liike ja tsemppi kentällä.

HEIKKOUDET: Välillä liike on liiankin kova, eikä kiekko tahdo aina ehtiä kyytiin. Myös maalipaikoissa usein turhaa häitäilyä - ripaus malttia ei tekisi pahaa.

TULEVAISUUS PELAAJANA: Muutama vuosi sitten pistepörssiäkin kasvattajaseurassaan HIFK:ssa johtaneen, mutta sitä seuranneen pitkän loukkaantumisensa jälkeen pahasti taantuneen laiturin, ura vielä vuosi sitten ei näyttänyt kovin hyvältä. Tällä syyskaudella paukutteli kuitenkin pinnoja enemmän kuin aiemman puolentoista Jyväskylän-kautensa aikana yhteensä, eikä olisi ihme, jos tilastoista löytyvät pari maajoukkuepeliä saisivat kohta lisäystä. Sopimus JYPin kanssa loppuu ensi keväänä ja on mielenkiintoista nähdä, mikä on Carlon seurajoukkueuran jatko...


10. Juha-Pekka Hytönen
VAHVUUDET: Aloitukset ja alivoimapeli. Valmentajan ihannepelaaja - harvoin pettää.

HEIKKOUDET: Ylivoimalla ei tahdo löytyä sentterille usein niin tyypillistä luovuutta. Tuhlailee liikaa maalipaikkoja. Peli-ilme usein turhan ujon ja aran oloinen - muutama pisara röyhkeyttä ja päättäväisyyttä tekisi todella gutaa.

TULEVAISUUS PELAAJANA: 24-vuotiaan, JYPin kapteenistoonkin täksi kaudeksi nousseen paljasjalkaisen jyväskyläläisen sopimus kasvattajaseuransa kanssa loppuu tähän kautteen ja kuten Grünninkin kohdalla, on mielenkiintoista nähdä, mikä on Hytösen uran jatko. Profiililtaan sen verran perus-jyppi, että on vaikea - ainakaan vielä tällä hetkellä - nähdä J-P:tä toisen SM-liigaseuran riveissä, vaikka varmasti pystyisi hoitamaan tonttinsa luotettavalla tavalla myös muualla. Tuskin tästä miehestä mitään tähteä koskaan kehittyy, mutta ainekset pitkään ja hyvään uraan ovat olemassa.
 
Viimeksi muokattu:

peikko#13

Jäsen
Omassa pienessä mielessäni rankkaisin pohjoisen pikkupedot seuraavasti:

1. Niklas Bäckström
VAHVUUDET: Eleettömyys ja varmuus. Nikke ei välttämättä ole kovinkaan näyttävä torjuja, mutta kiekot tarttuvat ihailtavalla prosentilla, imaisuja ei Nikeltä nähdä montaa kaudessa. Niklas on myös henkisesti erittäin vahva, mitä tärkeämpi peli, sitä paremmin Nikke torjuu. Henkiseen vahvuuteen kuuluu myös joukkueen kannattelu pitkiäkin aikoja, voi kuulostaa liiottelulta, mutta pohjimmiltaan Kärppien viime vuosien menestyksen takana on mies nimeltä Niklas Bäckström. Myös äänekäs pelinohjaus omassa päässä on vahvuus.

HEIKKOUDET: Nikke ei ole parhaimmillaan rangaistuslaukauksissa, joku sen saattoi havaita viime kevään MM-kisoissa. Mailapeli, välillä syöksyy turhaan maalin taakse ja sörkkii kiekon suoraan vastustajalle. Polvet.

TULEVAISUUS: EHT:n vakiokalustoa, hyvät mahdollisuudet myös MM-kisoihin. NHL, Venäjä, Sveitsi, Ruotsi, HIFK tai Kärpät. Sopimus loppuu tähän kauteen ja kaikki ovet ovat avoinna Niklakselle.

2. Jari Viuhkola
VAHVUUDET: Pelinluku, mailankäsittely, syötöt ja kiekonsuojaus, kaikki nuo ovat Euroopan liigojen huipputasoa. Viuhkola mielletään puhtaaksi pelinrakentajaksi, mutta hän on mielestäni myös yksi Kärppien parhaista maalintekijöistä, harmi vaan kun on samaa vikaa kuin Raipessa. Piku on myös erinomainen aloittaja, tosin omaperäisestä aloitustyylistä johtuen vaihetaan liigassa monesti pois. Vaikka Viuhkola on yksi tehokkaimmista senttereistä liigassa niin hän on samalla myös yksi parhaimmista puolustavista senttereistä, kertoo jotain miehen monipuolisuudesta.

HEIKKOUDET: Liike, liike ja liike. Mielestäni ainoa syy miksi ei tällä hetkellä pelaa NHL:ssä. Viuhkola on kärsinyt paljon nivusvaivoista, siinä todennäköinen syy miksi liike on hiukan dieselmäistä. Pikun heikkoudeksi on myös laskettava pieni sähäkkyyden puuttuminen.

TULEVAISUUS: Viuhkola on 25-vuotias, joten kohta on aika lähteä kokeilemaan NHL:ään, mikäli siellä meinaa joskus pelata. Sopimus loppuu tämän kauden jälkeen ja jos ei kelpaa NHL:ään niin ottajia löytyy ympäri Eurooppaa Kärppien ohella.

3. Petr Tenkrat
VAHVUUDET: Lempinimi "Kladnon pikajuna" sen jo kertoo. Nopeus. Nopeudessa liigasta löytyy yksi haastaja ja eikä tunkua haastajista ole muuallakaan Euroopassa. Kun Tenkratin nopeuteen lisätään taito ja hurja laukaus niin syntyy armoton maalintekijä. Lähes joka pelissä Tenki on maalipaikoilla nopeuden ja pelisilmän ansiosta, ja tekee muutaman "läpikokokentän" maalin kaudessa. Tenkrat on myös aika epätyypillinen tshekki, ei pahemmin kiukuttele ja yleensä kulkee. Kaiken hyvän lisäksi kykenee myös fyysiseen peliin.

HEIKKOUDET: Kuivat kaudet, jostain mystisestä syystä välillä tulee maalittomia rupeamia. Vaikka on kova maalintekijä niin pleksit kolisevat melko monesti eli sihdissä on parannettavaa.

TULEVAISUUS: Kokeili NHL:ssä, mutta jostain käsittämättömästä syystä ei kulkenut siellä, NHL on todennäköisesti katsottu kortti. Kävi myös rahan perässä Venäjällä, mutta siellä ei Tenki kauaa viihtynyt. Joten jatko Kärpissä on mielestäni hyvin mahdollista, koska on viihtynyt ilmeisen hyvin Oulussa eikä myöskään tarvitse ihan nälkäpalkalla pelata. Nykyinen sopimus loppuu keväällä.

4. Lasse Kukkonen
VAHVUUDET: Sijoittuminen, voima ja varmuus eli puolustavan puolustajan tärkeimmät ominaisuudet. Kukkonen on sopivasti ilkeä, mutta ei ota järjettömiä jäähyjä. Kukkonen on selvä johtajapersoona, nousi Kärppien kapteeniksi muistaakseni 21-vuotiaana lisäksi on toimimut kapteenina nuorten maajoukkueessa ja varakapteenina A-maajoukkueessa. Vahvuudeksi on myös laskettava selkeiden heikkouksien puuttuminen.

HEIKKOUDET: Kukkonen on nimenomaan puolustava puolustaja ja sen roolin hoitaa moitteettomasti. Toki voisi olla nopeampi, taitavempi jne. jos hänestä haluttaisiin myös hyökkäävä puolustaja. No ehkä loistokkuus ja näyttävyys puuttuu tekemisistä, jos se nyt oleellista Kukkosen tapauksessa on.

TULEVAISUUS: Kukkosellakin loppuu sopimus keväällä ja näen hänellä oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: NHL ja Kärpät. Uskaltaisin väittää, että liigassa joukkue on Kärpät ja rahastusreissun aika Euroopassa ei ole vielä, tavoite kuitenkin lienee vielä se maaginen kirjainlyhenne.

5. Mikko Lehtonen
VAHVUUDET: Monipuolisuus, laukaus, fyysisyys ja liike kokoisekseen puolustajaksi. Jakelee jonkin verran niitä kuuluisia makuupaikkoja oman maalin edessä ja toisaalta osallistuu aktiivisesti myös hyökkäyksiin. Ylivoimalla erittäin käyttökelpoinen pakki viivassa, nousee myös välillä rafalskimaiseti takatolpalle. Erinomainen taklaaja, harmi vain K.Jalosen peluutuksessa säästelee taklauksia.

HEIKKOUDET: Silloin tällöin vieläkin valot sammuu omassa päässä ja oma mies unohtuu vapaaksi. Muutenkin otteet vaihtelevat vielä vaikka tasaisuus on iän myötä karttunut.

TULEVAISUUS: Pikkuhiljaa Lehtosesta on kehittynyt maajoukkuetason puolustaja. Veikkaan Lelun löytyvän MM-joukkueesta ensi keväänä, mikä voi avata mahdollisuuden myös Nashvillessä. Taidot riittävät NHL:ään, mutta nähtäväksi jää onko Lehtonen liian vanha 27-vuotiaana sinne. Kuten moni muukin kärppä niin myös Lehtonen on haluttua tavaraa joka puolella Eurooppaan jäädessä.

6. Viktor Ujcik
VAHVUUDET: Todella epätyypillinen tshekki. Raastaa ja repii, välillä jopa meinaa hanskata. Mutta löytyy Ujcikista myös tyypillisiäkin tshekin piirteitä: hyvät kädet ja nopea potku. Viime kaudella ei ihan yltänyt parhaimpaansa ja alkukauden on ollut loukkaantuneena, mutta uskon Ujcikin paukuttavan kasan maaleja kun palaa peleihin heti tauon jälkeen. Tärkeä mies Kärpille.

HEIKKOUDET:Provoisoituu helposti, mikä on Kärpille huonompi homma. Ei tarvitse paljon kuumentaa niin Uki vastaa takaisin, monesti jäähyn arvoisesti. Henkisesti tyypillinen slaavi eli on päiviä jollloin kulkee ja päiviä jolloin pallo on hukassa.

TULEVAISUUS: 33-vuotiaan Maailmanmestarin tähti on pikkuhiljaa laskussa. Pelityyli on säälimätön kropalle ja en olisi suuresti yllättynyt vaikka ensi kaudella luistimet löytyvät muualta kuin Vihtorin jalasta. Jatkaessaan osoite voi löytyä mistäpäin Eurooppaa tahansa, myös Kärpistä.

7. Mika Pyörälä
VAHVUUDET: Ei loista millään osa-alueella, mutta on hyvä kaikessa. Pelannut Kärpissä ansiokkaasti puolustavammassa ja hyökkäävämmässä roolissa. Pystyy pelamaan niin keskellä kuin laidassakin. Parhaimmillaan tilantekijänä taitavien hyökkääjien vierellä. Eri kentässä voisi takoa kovempiakin tehoja mitä Viuhkolan ja Tenkratin kanssa, mutta Pyörälän hyvyys heijastuu suoraan tehoparin pisteissä. Duunarien aatelia.

HEIKKOUDET: Jotta paikka kapeissa kaukoloissa aukenisi, Speden pitää saada ripaus voimaa lisää. Myös jonkin osa-alueen hiominen huippuun nostaisi Pyörälän otsikoihin.

TULEVAISUUS: Maajoukkueessa depyytti on jo tehty nyt pitäisi vakinnuttaa paikka siellä. Mielestäni on erikoista, että Pyörälää ei ole varattu. Jos varataan ensi kesänä niin voi jopa lähtä koittamaan Pohjois-Amerikkaan, mutta todennäköisempi osoite on Suomi tai Ruotsi.

8. Juhamatti Aaltonen
VAHVUUDET: Köyhän miehen Ilja Kovaltshuk. Taitava maalintekijä, joka on esittänyt yllättävän vakuuttavia otteita. Ennakkoon pelättiin puolustusinnokkuuden puutetta, mutta jälkikäteen sanottuna turhaan. Haalarihommatkin ovat hoituneet ja taitavaksi pelaajaksi JM hakee yllättävän paljon taklauksia. Yrittelijäin kärppä ja suuri valopilkku.

HEIKKOUDET: Ikää on 20 vuotta, joten etenkin fysiikkapuolella on puutteita. Kiekkoa voisi ehkä lainata kavereille tiuhempaakin, mutta toisaalta maalintekijä on maalintekijä. Mitä sitä muille antamaan kun maalin voi tehdä itsekkin.

TULEVAISUUS: Jos kehitys jatkuu niin eipä voi muuta povata kuin taalakaukaloita. Vielä vähintään vuosi Kärpissä ja tunkeutuminen maajoukkueeseen. Sen jälkeen sitten.

9. Michal Bros
VAHVUUDET: Kaikinpuolin kelvollinen ja suht taitava hyökkääjä. Junttura, joka on parhaimmillaan ylivoimalla kun pääsee rauhassa jakelemaan syöttöjä. Tehnyt yllättävän kovat tehot esityksiin nähden, taitaa flegmaattisuus hämätä kuten Viuhkolallakin. Brosilla on jämäkkä lyöntilaukaus, jota voisi käyttää useammankin.

HEIKKOUDET: Iso mies, mutta ei käytä kroppaa optimaalisesti hyväksi. Hiukan pehmeä ja taiteilijasielu. Omassa päässä etenkin alkukaudella oli välillä pihalla kuin kodittomat konsanaan.

TULEVAISUUS: Kovan luokan perusjyrä, joka jatkaa Kärpissä tai sitten ei. Löytää helposti pelipaikan Euroopasta, enkä pidä ihmeenä vaikka pelaisi liigaa jossakin etelämpänä.

10. Kalle Sahlstedt
VAHVUUDET: Sahlstedt on Kärppien hyökkäysrungon tärkeä palanan. Tuo taitoa ja kokemusta hyökkäykseen. Avaa hyvin peliä ja omaa hyvän laukauksen. Puolustaa myös pyyteettömästi kuten sentterin kuuluukin.

HEIKKOUDET: Pienestä koosta johtuen ei ole kulmavääntöjen kunkku. On myös aika näkymätön, johtuen varovaisesta ja riskittömästä pelityylistä.

TULEVAISUUS: Kokenut Killeri jatkaa tasaista pistetehtailua myös ensi kaudella liigassa. Tuskin mitään suuria vaihteluja on peliesityksissä luvassa.


EDIT: Voihan perse. Tuli vähän hätäisesti luettua Peen ohjeistus ja listasin laajemmalti TOP10, enkä pelkästään juuri tämän hetken. No olkoot tuommonen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
HIFK:

1. Tony Salmelainen.
Monen mielestä jopa koko liigan paras pelaaja. Nopea ja vahva luistelija sekä hyvä maalintekijä. Ihme on, jos vielä ensi kaudella HIFK:ssa pelaa.

2. Jere Karalahti.
Aliarvostettu pelaaja, jolla parhaat mahikset sm-liigasta päästä Torinoon. Ehdoton maajoukkuepelaaja. Parhaat pelilliset edut on kova itseluottamus ja varmuus puolustuspäässä sekä erittäin laukaisuherkkä hyökkäys.

3. Jan Lundell.
Molaripörssin ykkönen. Pelastanut HIFK:lle monta pistettä, ainoa huono peli tapparaa vastaan jonka HIFK olisi hävinnyt vaikka hasekki tolppien välissä.

4. Arttu Luttinen.
Muutama erittäin hyvä peli ennen joulutaukoa ja muutenkin kovassa vauhdissa. Oma suosikki hyökkääjistä.

5. Janne Hauhtonen.
Oli pitkään pistepörssin ykkönen. Liigan ehdotonta sentterieliittiä. Mitenkään JYPiä väheksymättä, on se aina kova saavutus nousta "pohjamudista" HIFK:n ykkösen sentteriksi.

6. Pasi Salonen.
Oma suosikki junnuista. Kausi on ollut nousujohteista, mikä on hyvä juttu.

7. Tom Askey.
Liigan paras kakkosmolari. Pelastanut hänkin HIFK:lle pisteitä. Ainoa miinus on kiekollinen pelaaminen. Aina hiukan pelottaa kun Askey menee maalin taakse hakemaan kiekkoa. Tässä jää eniten Jannelle.

8. Hannu Pikkarainen.
Pienehkö pettymys, mutta hoitanut kuitenkin puolustuksen ihan jees.

9. Toni Häppölä.
"Ikuinen lupaus", joka on vihdoin aloittanut ihan hyvin. Muutama ihan hyvä peli.

10. Teemu Laakso.
No joo.....
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
KukaMitäHäh? kirjoitti:
HIFK:
3. Jan Lundell.
Molaripörssin ykkönen.
Kakkonenpas

Kärpistä,

Bäckström, Viuhkola, Tenkrat, Aaltonen, Lehtonen, Kukkonen, Pyörälä, Pesonen, Ujcik ja Saarenheimo.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
1. Janis Sprukts
-Tärkeä pelaaja HPK:lle. Ihmemies Latviasta. Kerran meinasivat joukkueen johto jo poiskin potkia, mutta Jalosen Jukka ymmärsi laittaa laitaan. Viisas veto, mistä seurauksena nousu liigan parhaimmistoon.

2.Jukka Voutilainen
-Taitava tulevaisuuden lupaus. Tehoja olisi voinut tulla enemmänkin syyskaudella, mutta tulihan niitä silti mainiosti. Saisi rinnalleen vaan jonkun nimekkään laiturin, niin eiköhän hommakin toimisi vieläkin paremmin.

3. J-P Laamanen
- Puolustuksen tukipilari.Puolustajien pistekärki. Tärkeä lenkki yhdessä Schneiderin kanssa tuossa Kerhon puolustuksessa.

4. David Schneider
-Minun arvioissani häviää niukasti Laamaselle, mutta on HPK:n neljänneksi paras. Puolustajien pistepörssin kakkossija on Schneiderin hallussa, ja saman verran pisteitä kuin Lampulla, mutta pari peliä vähemmän. Selkeän ykköspakkiparin muodostaa Laamasen kanssa.

5. Miika Wiikman
- Minä nostan Wiikmanin kuitenkin maalivahdeista ykköseksi. HPK:lla on tosin kaksi lähes yhtä pätevää veskaria. Wiikman on torjunut hienosti HPK:n maalin suulla.

6. Jani Hassinen
-Välillä väläyttelee taidoillaan loistavasti. Loukkaantumiset rassanneet miestä tälläkin kaudella. Tuo kokemusta Kerhon rosteriin,mitä tarvitaan kun muuten nuorehko joukkue.

7. Mikko Jokela
- Meniköhän Jokelan sijoitus nyt liian alas? Mutta minun arviointeihin vaikuttaa myös tämä kausi. HPK:n kapteeni. Jokelan kausi alkoi hyvin, mutta sitten valitettava loukkaantuminen. Nyt taas pelissä mukana, toivottavasti saa alkukauden tason jälleen ylle.

8.Karri Rämö
-HPK:n "kakkosmaalivahti", vaikka jonkun mielestä on ykkönenkin. Loistava maalivahti, pelannut hyvin ja tullaan kuulemaan varmasti paljon hyvää hänestä tulevaisuudessa.

9. Veli-Pekka Laitinen
- Pelannut paljon paremmin tällä kaudella kuin viime kaudella ja mitä odotettiin. Hyvä niin, sillä nostaa hyvillä peliesityksillä HPK:n puolustajarintamaa vieläkin kovemmaksi.

10. Ville Leino
- Kakkoskentän sentteri. Muodostaa Spruktsin ja Hassisen kanssa tähän mennessä HPK:n toimivimman ketjun. HPK:n pistepörsissä sijalla kolme.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
1. Bäckström
2. Tenkrat
3. Vallin
4. Lehtonen
5. Viuhkola
6. Ujcik
7. Aaltonen
8. Bros
9. kukkonen
10 Killeri, Loponen tai Pyörälä
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Jep. Korjataan: Lundell oli ykkönen, Niken eilinen nolla taisi nostaa Bäckströmin ykköseksi?

Väärin edelleen. Nikke oli ykkönen jo ennen eilistäkin peliä.

Kärpät top10

1. Bäckström - SM-liigan paras vahti, Kärppien tärkein yksittäinen pelaaja
2. Viuhkola - Kun peli kulkee niin on sitä mukava seurata, keväällä parhaimmillaan
3. Tenkrat - Parhaimmillaan SM-liigan paras pelaaja
4. Kukkonen - Pakiston ja koko kärppälauman johtaja
5. Lehtonen - Varmaa peliä melkein illasta toiseen
6. Aaltonen - Ei voi kun ihailla miehen menoa
7. Sahlstedt - Parhaimmillaan loistava, toisinaan taas hyvin näkymätön
8. Pyörälä - Ykkösketjun kolmaspyörä, likaisen työn tekijä
9. Bros - Tasaisuutta peliin lisää, vaarallinen ylivoimalla. Miehet rinnalla vaihtunu melkein joka pelissä, vaikeuttaa peliä.
10. Ujcik - Pitkän loukkaantumisen johdosta vain listan viimeinen
 

Hevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
1.Tony Salmelainen
2.Jere Karalahti
3.Arttu Luttinen
4.Janne Hauhtonen
5.Kim Hirschovits
6.Jan Lundell
7.Turo Järvinen
8.Hank Pikkarainen
9.Toni Häppölä
10.Noutopalvelu
 

Mig428

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En nyt lähde perustelemaan vastauksiani, mutta omin silmin nähtynä järjestys on tämä.
1. Marko Kivenmäki
2. Juuso Riksman
3. Pasi Peltonen
4. Kristian Kuusela
5. Rob Hisey
6. Matt Nickerson
7. Jesse Joensuu
8. Aki Uusikartano
9. Marko Toivonen
10. Justin Forrest
 

hylsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Bayern München, Lennart Petrell
1.Lennart Petrell
-Ehdoton ykkönen IFK:sta. Illasta toiseen kovaa taklauspeliä ja kädetkin ovat varsin siedettävät. Mahtava pelaaja.

2.Jere Karalahti
-Iki-IFK ja yksi liigan parhaista puolustajista. Kapteeni.

3.Tony Salmelainen
-Liigan paras hyökkääjä ja paras maalintekijä. Huikea nopeus, mahtavat kädet ja hienoa tsemppaamista. Tärkeä mies myös alivoimalla.

4.Arttu Luttinen
-Taitava, vahva ja hyvä maalintekijä. Juuri sellainen kuin hyökkääjän pitää olla. Pelipäällä ollessaan on innokkaasti mukana kahinoissa.

5.Janne Hauhtonen
-Täysin puskista liigan tehokkaimmaksi sentteriksi. Suojaa kiekkoa hyvin ja omistaa varsin kelvot kädet.

6.Kim Hirschovits
-Taitava Hirso on noussut yhdeksi liigan tehokkaimmista hyökkääjistä. Ollut kuitenkin aiemminkin yksi suosikeista. Pelannut aina HIFK:ssa.

7.Turo Järvinen
-Heikosti menneen edelliskauden jälkeen Turre on noussut parin vuoden takaiselle tasolleen. Taklauksia, duunia ja sopivasti pisteitä. Tärkeä mies IFK:lle.

8.Hannu Pikkarainen
-Taitava kiekollinen puolustaja. Leipoo kiekkoa välillä liikaa, mutta pelipäällä ollessaan liigan parhaita puolustajia. Huonosti pelatessaankin selvästi keskitasoa parempi.

9.Janne Laakkonen
-Äskettäin Timråsta HIFK:hon siirtynyt Laakkonen vakuutti minut taidoillaan ennen loukkaantumistaan. Ei ihan IFK-hyökkääjän prototyyppi, mutta ansaitsee ehdottomasti paikkansa HIFK:ssa. Toivottavasti sama tahti jatkuu.

10.Pasi Saarinen
-Heikon ensimmäisen kauden jälkeen Saarinen on noussut yhdeksi parhaista IFK-puolustajista. Taklauksia ja hyvä laukaus. Toivottavasti jatkaa IFK:ssa.

edit: Olisihan ne ohjeetkin kannattanut lukea. Toisaalta, minkäs sitä hädälleen voi?
 
Viimeksi muokattu:

The Analyser

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toverit.
Tämä lista hävettää.

1. Tuomo Karjalainen

Tällä hetkellä se vaan on näin. Joukkueen kakkosmolari on luotettavin pelaaja Kiprun ohella.

2. Marko Kiprusoff

Kipru pelaa omalla tasaisen varmalla tasollaan. Perustyöskentelyä illasta toiseen. Ainakaan itse en vain kotiotteluita seuraavana muista virhettä, jota ei olisi itse kunnialla paikannut. Virheitäkään ei paljoa ole.

3. Jussi Makkonen

Ainoita ylisuorittajia tällä hetkellä. Positiivista tietenkin.

4. Mika "Lesi" Lehtinen

Tässä kohdin jouduin jo miettimään kenet laittaisin. Surullista. Kiprun kanssa ainoa suht lähellä omaa tasoaan pelaava puolustaja.

5. Andreas Jämtin


Ihan ok roolissa, jota odotettiin. Itse odotin harjoituspelien perusteella enemmänkin.

6. Tomi Sykkö

Tästä uskon monien olevan kanssani eri mieltä. Mielestäni toiminta jäällä on entistä parempaa, ehkäpä TuTo:ssa viime kaudella nautitun vastuun ansiosta.

7. Mika Alatalo

Altsilta en oikeastaan uskaltanut enää loukkaantumisensa jälkeen odottaa oikeastaan mitään, mutta yllättävän hyvin on pelannut.

8. Matti Aho
9. Jari Kauppila
10.Tuukka Pulliainen



Suorastaan säälittävää on, että joukkueessa pukee tällä hetkellä 18 pelaajaa maalivahdit mukaanlukien. A-junnuista on pumpattavat 5 pelaajaa jo nähty. TPS A on sarjan viimeisenä B-junioripainotteisella joukkueellaan. Tää on Jokken tepsi.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
1. Tony Salmelainen
- Ei varmasti tarvitse hirveästi perustella..

2. Jere Karalahti
- Joukkueen johtaja. Pelistä toiseen hirvittävät minuutit laadun kärsimättä.

3.Jan Lundell
- "Ikuinen kakkonen" on tällä hetkellä yksi liigan parhaista vahdeista. Ei ole lannistunut vaikka on maineensa vanki. Soisin jopa mahdollisuuden maajoukkueessa.

4. Janne Hauhtonen
- Varmasti yksi kovimmista liigan yllättäjistä, ellei kovin. Tuhkimotarina.

5. Arttu Luttinen
- Loistava alkukausi, keikkuu pistepörssin kärjessä ja nyt maajoukkueeseen.

6. Lennart Petrell
- Pelaa uransa parasta kautta. Taklaa, raataa ja omaa huiman potentiaalin. Tulevaisuudessa ykkösketjun mies.

7. Pasi Saarinen
- Luotettava pakki, ei tee hirveästi virheitä ja osaa olla tehokaskin.

8. Hannu Pikkarainen
- On myös hyvin lupaava. Viime kausi loistava, tällä kaudella hieman haparointia. Toivottavasti keväällä loksahtaa kohdalleen.

9. Toni Häppölä
- Täyttää tonttinsa hyvin.

10. Janen Laakkonen
- Vielä hieman kysymysmerkki. Pelasi loistavasti ennen loukkaantumista. Omat toiveet korkealla Lakun suhteen.
 

Dolgor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Rags
1. Joakim Eriksson
- Mahtava peliäly, näkee ilmiömäisen hyvin kentän. Helvetin aliarvostettu sentteri on mun lempiruotsalainen!

2. Steve Kariya
- Jockeen nähden jää niukasti kakkoseksi, vaikka rakastankin tätä pelaajaa. Pistepörssivoitto '05, Marraskuun pelaaja-palkinto... eiköhän nuo kerro jätkän taidoista?

3. Markku Hurme
- Eihän Marwinista voi olla pitämättä! Kapteeni tekee "paskamaaleja" taidolla.

4. Ladi Kohn
5. Jaakko Uhlbäck
6. Arto Laatikainen
7. Neil Little
8. Timo Hirvonen
9. Semir Ben-Amor
10. Esa Pirnes
 

Bluesfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Detroit Red Wings, HJK, FC Honka, Arsenal
Joakim Eriksson: Uskomaton pelisilmä, loistavat syötöt. Positiivinen pelaaja kaikenkaikkiaan.

Steve Kariya: Nopea, sähäkkä ja taitava. Pieni koko pahin miinus, mutta pystyy pelaamaan yllättävän kovaa.

Ladislav Kohn: Alkamassa pikkuhiljaa heräilemään pisteiden valossa, joka on Ladille tyypillistä. Yksinkertaisesti hyvä.

Markku Hurme: Ei yhtään hienoa maalia vielä tällä kaudella, mutta kaikki lasketaan. Hyvä johtaja ja taistelija, loistava maskimies.

Neil Little: Yleensä pelaa loistavasti, mutta helppojakin menee silloin tällöin. Toivottavasti se on ohimenevää

Arto Laatikainen: Hyvä pakki hyökkäys-, sekä puolustuspäässä. Pelaa paremmin silloin, kun saa vastuuta ja tuntee olevansa ykköspakki.

Jaakko Uhlbäck: Hyvä viimeistelijä, nopea.

Esa Pirnes: Kärsinyt loukkaantumisista, mutta alkaa pikkuhiljaa löytämään oman tasonsa. Keväällä kova.

Tuomas Eskelinen: Omassa päässä hyvä, mutta tehot jäänyt puuttumaan.

Kari Kalto: Armoton työmyyrä, joka omaa myös hyökkäyspelin taidon. Saanut pelata Kariyan ketjussa.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
BLUES TOP 10

1. Jocke Eriksson

VAHVUUDET: Uskomaton pelinlukutaito ja liigan paras aloittaja. Osaa myös puolustaa, heikkoja ominaisuuksia hyvin vähän.

HEIKKOUDET: Ajoittain hieman "näkymätön"

TULEVAISUUS: NHL hyvinkin mahdollinen, tai sitten jossain euroopan huippujoukkueissa, miksei myöskin Espoossa.


2. Steve Kariya

VAHVUUDET: Taito, nopeus, osaa tehdä maaleja ja karvata.

HEIKKOUDET: Jos olisi enemmän voimaa ja kokoa niin ei pelaisi euroopassa.

TULEVAISUUS: Itse uskon Steven NHL uraan, varsinkin nyt kun kahvaaminen on sieltä melkohyvin kitketty pois.


3. Arto Laatikainen

VAHVUUDET: Liigan aliarvostetuimpia pelaajia, hyvä kiekon kanssa ja varma puolustaja.

HEIKKOUDET: Se jokin puuttuu kun ei ole vielä noussut kansainväliselle huipulle (maajoukkue, NHL)

TULEVAISUUS: Saattaa hyvinkin kokeilla NHL:ssä. Pelannut niin pitkään Espoossa ja ainakin itselleni olisi vaikea kuvitella Ladan pelaavan jossain muussa SM-Liiga joukkueessa, nykyään kuitenkin kaikki on mahdollista.


4. Jaakko Uhlback

VAHVUUDET: Samat kuin Kariyalla, joskaan ei ehkä ihan yhtä kova maalintekijä.

HEIKKOUDET: Ehkä se että voisi käyttää vahvuuksiaan vieläkin paremmin hyödyksi.

TULEVAISUUS: Maajoukkueessa?


5. Markku Hurme

VAHVUUDET: Kova tekemään töitä, kapteeni joka johtaa esimerkillään. Maaleja tulee myöskin mukavasti

HEIKKOUDET: Tuhlaa silti liikaa maalipaikkoja, kädet ovat kuuluisat nopeudestaan.

TULEVAISUUS: Saattaa jossain vaiheessa kokeilla ulkomailla, kun ikääkin alkaa jo olemaan.


6.Neil Little

VAHVUUDET: Rauhallisuus, hyvä pelinluku ja kiekonkäsittely.

HEIKKOUDET: Ajoittain tulee huonoja päiviä, muuten olisi listalla huomattavasti korkeammalla.

TULEVAISUUS: Ikää alkaa jo olemaan, tuskin jatkaa enään kovin montaa vuotta.


7. Ladislav Kohn

VAHVUUDET: Hyvä joka osa-alueella. Osaa tehdä maaleja, ei mikään tyypillinen tsekki ainakaan asenteeltaan.

HEIKKOUDET: Peli vaan ei ole jostain syystä kulkenut niin kuin olisi odotettu, lieko johtuu joukkueen kovasta treenausrääkistä. Kuuluisi ehdottomasti listassa huomattavasti korkeammalle, muttei tämän kauden peliesityksillä. Uskon miehen parantavan kevättä kohti ja olevan silloin TOP3:ssa

TULEVAISUUS: NHL lienee jo kokeiltu, mutta saattaa toki yrittää vielä jos tarpeeksi hyvä tarjous tulee.


8. Kimmo Peltonen

VAHVUUDET: Ihan hyvä puolustamaan ja kohtuullinen myös kiekon kanssa.

HEIKKOUDET: Olisin ehkä kuitenkin odottanut hiukan enemmän.

TULEVAISUUS: Euroopassa jatkanee, huippupelaaja muttei tarpeeksi hyvä NHL:ään tai MM-kisoihin.


9. Esa Pirnes

VAHVUUDET: Pelinluku ja syöttötaito. Klassinen centteri siltä osin.

HEIKKOUDET: Peli ei vaan jostain syystä kulje niin hyvin kuin pitäisi, lieko loukkaantumisilla osuutta asiaan? Uskon Esan parantavan loppukaudesta, vaikkakin on ehkä hiukan turhan yliarvostettu pelaaja.

TULEVAISUUS: Sama kuin Kohnilla.

10. Tuomas Eskelinen

VAHVUUDET: laukaisuvoima, luistelu ja taklaukset. Potentiaalia löytyy.

HEIKKOUDET: Olisin odottanut mieheltä enemmän tehoja hyökkäyspäässä. Ei ole viimekauden tasolla.

TULEVAISUUS: Maajoukkueessa? Miksei myös NHL:ssä jos kaikki menee nappiin.

EDIT: Tottakai Jari Korhonen mahtuu myös tohon listaan ja todennäköisesti melko korkealle, en viitsi kuitenkaan arvioida pelaajaa kuka ei ole vielä joukkueessa pelannut.
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ilves

1. Jyrki Lumme
2. Jussi Pesonen
3. Jason Guerriero
4. Raimo Helminen
5. Tuukka Rask
6. Perttu Lindgren
7. Ville Koistinen
8. Toni Koivisto
9. Jonas Andersson
10. Juha Pitkämäki

Maalivahtien paikat oli melko vaikea miettiä. Taube pelasi alkukauden hienosti, mutta on taantunut jonkin verran. Tuukka puolestaan nousukunnossa ja oli viimeisen viikon kahdessa voitossa erittäin tärkeässä osassa. Pelkästään viimeistä viikkoa ennen taukoa tarkasteltaessa, Tuukka olisi sijalla yksi.
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Vaikeaa.

Vaikeaa pistää järjestykseen kun koko joukkue on pelannut aivan loistavasti!

1. Marko Kivenmäki
2. Juuso Riksman
3. Pasi Peltonen
4. Justin Forrest
5. Matt Nickerson
6. Kristian Kuusela
7. Marko Toivonen
8. Matti Kuparinen
9. Aki Uusikartano
10. Rob Hisey
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tappara on kauttaaltaan aika tasainen porukka, mutta mietin rankkauksen sen mukaan missä järjestyksessä rakentaisin Tapparan "pisteestä nolla".

1. Petri Kontiola
-liigan paras pelisilmä jo nyt
2. Mika Lehto
-pelaa aina vähintäänkin ok, useimmiten erittäin hyvin
3. Tuukka Mäntylä
-loistava esimerkki kaikille taistelutahdosta
4. Pasi Puistola
5. Quinn Hancock
6. Timo Vertala
7. Janne Grönvall
8. Janne Ojanen
9. Teemu Nurmi
10. Marko Mäkinen

Niukasti ulos listalta Mika Viinanen ja Stefan Öhman.
 

buuble

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät:

1. Jesse Saarinen
Vahvuudet: Perus varma puolustuja. Ei Hätäile ja pelaa varmaa peliä koko ajan. Mitä huomaamattomampi, sitä parempi.
Heikkoudet: Hitaus ja kiekonkäsittely
Tulevaisuus: Ässille kullanarvoinen puolustaja Pasi Peltosen eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Selvä Profiili-pakki. Fyysisyyttä vielä lisää niin tulevaisuus näyttää valoisalta

2. Juuso Riksman
Vahvuudet: Pelaa pystyssä paljon. Huippukunnossa ollessaan joukkueen kantaja.
Heikkoudet: Sylkee kiekkoja eteensä. Mailapeli
Tulevaisuus: Näyttänyt olevansa Sm-liiga tasoinen veskari, tulevaisuudessa varmasti uskon yltävän maajoukkueeseen mukaan.

3. Kristian Kuusela
Vahvuudet: Nopeus ja pelinluku. Osaa mennä sinne mihin kiekko tulee, eikä sinne missä kiekko on.
Heikkoudet: Ei ota vastuuta tarpeeksi. Itseluottamusta lisää.
Tulevaisuus: Sm-Liiga pelaaja isolla kasilla. En näe tulevaisuutta NHL:ssä, mutta Sm-Liigassa tulee olemaan vielä parhaimmistoa.

4. Leo Komarov
Vahvuudet: Nopeus ja fyysisyys. Pelaa kovaa ja taklaa paljon. Pystyy ratkaisemaan myös otteluita. Itseluottamus kohdallaan.
Heikkoudet: Hermojen hallinta ja pelisilmä.
Tulevaisuus: NHL

5. Matt Nickersson
Vahvuudet: Fyysisyys ja nopeus. Pelaa hyviä otteluita ja tarjoaa yleisölle hyvää viihdettä. Taistelija
Heikkoudet: Hermot
Tulevaisuus: Mies on hakemassa Porista luistelutaitoa. Mielestäni nyt jo NHL-tasoa. Pari vuotta ja tämä mies tekee rahaa.

6. Rob Hisey
Vahvuudet: Taitava mailapeli. Nopeus ja pelisilmä. Armoton taistelija ja hyvä joukkue pelaaja.
Heikkoudet: Hermot ja koko.
Tulevaisuus: Koko ei taida riittää nykypäivän NHL:ään, mutta saas katsoa...

7. Marko Kivenmäki
Vahvuudet: Taitava pelaaja. Vartaloharhautukset. Pelisilmä.
Heikkoudet: Ei vie tilanteita loppuun. Taistelu haluton.
Tulevaisuus: Sm-Liigan parhaimmistoa. Maajoukkue. Eurooppa.

8. Matti Kuparinen
Vahvuudet: Pelisilmä. Hyvillä pelituulella järjestää maalipaikkoja. Saku Koivumainen pelaaja joka kulmissa on parhaimmillaan. Ei häviä kulmassa kaksintaisteluja
Heikkoudet: Kokemattomuus. Ei fyysistä osaamista. Koko
Tulevaisuus: Hyvää potentiaalia. Hyvä luistelija ja hyvä pelisilmä

9. Patrik Forsbacka
Vahvuudet: Järkevä fyysisyyden käyttö. Hyvä luistelija. Karvaus.
Heikkoudet: Ei pelaa tilanteen mukaan. Paineen sieto huonoa.
Tulevaisuus: Joukkueelle tärkeä profiili-pelaaja.

10. Jesse Joensuu
Vahvuudet: Pelinluku. Pystyy tuomaan kiekon hyökkäys päähän taidollaan. Kestää paineita.
Heikkoudet: Kokemattomuus. Ratkaisutaito.
Tulevaisuus: NHL
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa Top10

1. Tomas Kurka
- Tärkein yksittäinen pelaaja KalPalle. Olisi todennäköisesti kovemmassa (HPK, Kärpät) joukkueessa tehnyt hurjat tehot, kun tehnyt KalPassakin 13 maalia. Hallitsee loistavasti kiekon ja harhautukset täydessä vauhdissa. Sulava luistelija jonka piruetit aiheuttavat jatkuvaa päänvaivaa vastustajille. Tsekiksi tunnollinen puolustamaan. Kärsii palvelun puutteesta, koska Salonen ei missään nimessä ole tarpeeksi hyvä ykkössentteriksi. Todellinen löytö AHL:stä!

2. Kimmo Kapanen
- Tuki ja turva. Toinen pelaaja, jonka mukana KalPa voittaa tai kaatuu. Pelasi ehkäpä uransa huonointa peliä alkukaudesta, josta parantanut hurjasti. Kun pysyy rauhallisena eikä kuumene liikaa on liigan kärkitorjujia.

3. Samuli Suhonen
- Takalinjojen selkeä liideri. Kiekollisena loistava. Luistelu poikkeuksellisen sulavaa ja vaivatonta. Tuo kiekkoa ylös jonipitkäsmäisesti kuin Rolls-Roycen takapenkiltä kuljettaen. Otti ennen enemmän vastuuta taklauspelistä, sittemmin keskittynyt enemmän kiekon kanssa huseeraamiseen. Voisi pelata omassa päässä agressiivisemmin.

4. Mikko Hakkarainen
- Kauden suurin yllättäjä. Jostain syystä ei saa pelata yhdessä Kurkan kanssa, vaan Salonen saa surffailla pelistä toiseen ykkösen keskellä. Hakki pelaa loistavalla asenteella ja pelisilmällä missä kentässä tahansa. Mieheltä onnistuu myös nelossentterin ja alivoiman erikoimiehen tehtävät.

5. Nikos Tselios
- Kun pääsee taas takaisin pelituntumaan tulee auttamaan KalPaa paljon. Isoksi mieheksi luistelee hyvin ja osaa kuskata kiekkoa. Vielä ajoittain vaikeuksissa liukkaiden hyökkääjien kanssa ja opettelemista ison kaukalon tavoille on edelleen.

6. Jani Tuppurainen
- Toinen löytö Mestiksestä. Pelaa ihailtavalla asenteella vaihdosta toiseen ja tulostakin on alkanut syntyä. Jatkuvan peliotteen kanssa hyökkäyspäässä vielä hakemista. Kova tsemppi ja hyvä luistelu vie pitkälle.

7. Kasper Kenig
- Luistin kulkee ja maisema vaihtuu. Kasper ei ole vielä uskaltanut luottaa omiin vahvuuksiinsa liigassa. Niinpä kiekko ei tahdo pysyä matkassa, eli tällainen carlogrunn/joonasvihko tautii vaivaa. Tekee maaleja usein ryppäissä, eli uskonkin ketsuppipullon vielä aukenevan tällä kaudella. Suoraviivaisuutta peliin Kasper!

8. Ville Hämäläinen
- Vilin ongelmat olivat kyllä tiedossa. Taitoa löytyy ja kiekko pysyy lavassa, mutta luistelu on dieselmäistä. Tahtoo vieläkin luovuttaa liian helposti kaksinkamppailuissa. Villelle taas hyvä vertailukohta on kaima Viitaluoma pari kautta sitten. Toivottavasti ensi kaudella on odotettavissa samanlainen läpilyönti.

9. Henri Huohvanainen
- Jos taitoa olisi puoltakaan siitä, kun on yritystä ja asennetta olisi tämän listan kärkikolmikossa. Yhdessä Kuuluvaisen kanssa Henkka on koviten työtä tekevä kiekkoilija KalPassa. Alivoiman spesiaalimies. Ei löysää kaukalossa sekunniksikaan.

10. Sami Salonen
- Valtava pettymys. Kuskaa kiekkoa usein paikkoihin, josta ei pääse enää etenemään tai syöttämään mihinkään. Jalat eivät liiku tarpeeksi. Kuuluu kategoriaan liian hyvä Mestikseen, liian hidas liigaan. Teki hyvät tehot Pelicansissa. Tällä tahdilla 20 pistettäkin jää haaveeksi tällä kaudella.

Kesken kauden KalPaan siirtynyt kaksikko Qvist/Vidgren saattaa päästä tälle listalle loppukauden aikana. Tähän asti peliesitykset ovat olleet niin ailahtelevia, että kunnon arviota herroista on vaikea sanoa.

Kyle Rossiter tipahtaa armotta tältä listalta. Kylen ns. kovuudesta on lähinnä haittaa omalle joukkueelle, jos pelaaja viihtyy enemmän jäähypenkillä kuin kaukalossa. No joo voi olla, että Rossiter on joutunut tuomareiden silmätikuksi, mutta kohta eivät mitkään selitykset enää auta. Kiekon kanssa aivan onneton. Nukahdukset tulevat omassa päässä kalliiksi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Bluesfan kirjoitti:
Vissiin..

No voihan sillä olla ihan hyvä pelisilmä jossain kimblessä.

Kun sä noin hyvin olet Kontiolan pelaamisesta selvillä, niin vaikutat aika ammattitaitoiselta ja tietävältä kaverilta. Kerros muuten samalla kuka johtaa liigan syöttöpörssiä? Samoin voit kertoa kuka pelaaja on ainoa joka on syöttänyt ns. ykkössyöttöjä yli 15 liigassa tällä kaudella ja joka johtaa tässäkin tilastossa ~33% seuraavaa.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Bluesfan kirjoitti:
Vissiin..

No voihan sillä olla ihan hyvä pelisilmä jossain kimblessä.

Hyvin analyyttinen perustelu ja parempaa analyysiä asiasta on sinulta varmasti turha odottaa. Voit toki yrittää...

Nämä ovat tietysti aina jossain määrin subjektiivisia arvioita näin "fanitasolta", mutta perustelen asiaa vaikka sillä, että Kontiola johtaa sm-liigan syöttötilastoa 21 syötöllä. Mainittakoon vielä ettei kukaan muu ole saanut vielä 20 syöttöä kasaan. Tappara on tehnyt vasta kuudenneksi eniten maaleja liigassa, joten mistään maali-iloittelusta ei ainakaan pisteet ole koostuneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös