Suosikkijoukkueen kannattamisen topit ja flopit

  • 11 986
  • 53

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noniin, nyt joka iikka lakki käteen ja olkaa rehellisiä. About jokaisella on jokin suosikkijoukkue. Kertokaas nyt meille palstaveljille, mitkä asiat tuntuvat parhalta suosikkiseuranne kannattamisessa ja mitkä asiat ovat ikävämpiä. Joukkue voi olla myös jokin muu kuin SM-liigajoukkue.

Kärppien kannattamisessa hyvältä tuntuu asetelma pohjoinen versus etelä. Lisäksi Oulussa kiekko on todella iso juttu ja pohjoisen poikia on joukkueessa mukavasti. Nämä tuovat sellaista 'oma kylä'-meininkiä kannattamiseen. Erityisen mukavaksi tämän tekee se, että myös menestystä on tullut.

Ikävämpää on taasen Kärppien ianikuinen maine ns. mikkihiirijoukkueena, jossa ei ole fyysisyyttä nimeksikään ja jossa pelaajat vain kääntävät toisen posken, mikäli joku hieroo hanskalla naamavärkkiä. Tuo jälkimmäinen pitää jopa osittain paikkansa.

Näin meillä, mites muilla?
 
Parasta on, että saa nähdä taitokiekkoa ja laidat ryskyy silloin tällöin, vaikka monen mielestä se on vain unta. Kuitenkin, jos taklaustilastoja katsoo, on kärpätkin ihan normaali lätkäjoukkue ja lätkässä taklataan. Avojään pommit ovat harvinaisempia, vaan kun monen joukkueen kannattaja katsoo silmillään ja muistelee, on se monen muunkin joukkueen kohdalla sama asia. Toki aktiivisempia jengejä löytyy eikä kärpät ole millään tavalla profiloitunut mitenkään erikoisen fyysiseksi. Enemmänkin normaaliksi tässä suhteessa, joka ei sinänsä erotu mistään.. paitsi, että taitoporukkahan ei voi taklata kuulemma.

Huonoin asia ehdottomasti se, että voitetaan liikaa. Enemmän saa jännittää silloin, kun jokainen matsi arveluttaa miten käy ja jotenkin tuntuu paremmalta, kun altavastaajana saa olla. Ainakin voiton tullessa. Toiseksi huonoin on se, että ei tämä ole mitään etelä vs. pohjoinen, vaan kaikki vs. pohjoinen :D Mutta se asia muuttuu aivan itsestään siinä vaiheessa, kun tulee normivuosia eteen ettei ollakaan ykkösenä. Sitten se viitta taas siirtyy ajan kanssa jollekin toiselle jengille. Näitähän on ollut Jokerit, TPS ja Tappara ennen meitä. Kaikkia näitä kohtaan on suurimmalla osalla antipatioita, vaikkakin ne on lähteneet jo joillakin hälvenemään. Sikäli erilainen lätkäfani tulee oltua, etten osaa tuntea pyhää vihaa muita kohtaan. Jos joku on dominoiva tai parempi (kuten esim. Jokerit) se kääntyy vain siihen, että on erikoisen mukava heidät voittaa, jos niikseen tulee.

Plussapuoliin voitaneen laskea se, että halli on naurettavan lähellä, joten onpas vain eri helppo käydä kannustamassa eikä haittaa vaikkei ajokunnossa tällaisen jälkeen olisikaan.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Parasta on se, että SaiPa on vuodesta toiseen se altavastaaja, jolta kukaan ei tunnu oikein odottavan mitään. Kun sitten SaiPa voittaa jonkun, on vastustajien kommentti yleensä se, että heidän joukkueensa pelasi kauden huonoimman pelinsä. SaiPa-fanit ovat ainoita, joille keltapaitojen voitot eivät tule yllätyksenä.

Harmillisinta on vuodesta toiseen kohdata pikkuseuran taloudelliset realiteetit. Valmiita tähtiä ei voida hankkia ja omista tähdistä on lähes mahdotonta pitää kiinni sopimuksien päättyessä.
 

#76

Jäsen
HIFK:n pelit ovat useasti viihdyttäviä, tosin aina HIFK ei ole se viihdykettä tarjoava joukkue. Mikä muu joukkue voi päästää vierailijan 0-6 johtoon ja sitten nousta itse 7-6 johtoon, jotta peli päättyisi 7-7? Muutenkin parhaita hetkiä on olleet pelit, joissa vierasjoukkue on mennyt 0-4 johtoon ja se raivoisa taistelu mikä sitten on alkanut. Jos Jäähalli joskus syttyy tosissaan, niin se on silloin kun HIFK on pahasti alakynnessä.

Pahinta on joukkueen rahallien asema liigan kärjessä, mutta urheilullisesti kyse on keskikastin joukkueesta. Miksi ei me menestytä, vaan ne muut? HIFK:n normikausi päättyy pudotuspelien ekalla kierroksella ja useimmiten ilman voittoja tai yhdellä voitolla. Paras seitsemästä aikana ollaan tosin hieman petrattu.

PS: Mikä etelä vs. pohjoinen asetelma? Toimiiko se esim. Tapparan ja HPK välillä? Jotenkin tämä eri alueitten tai kaupunkien näennäiset taistelut ovat aika naurettavia, kun ihmiset nykyään helposti muuttavat kaupungista toiseen työnperässä. Ehkä itsellä on vain avoimempi mieli, kun on tullut asuttua eri puolella ja eri maissa.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Joukkueen pelityyli on ollut sen ajan, kun itse olen jääkiekkoa seurannut, eli aika tarkasti Kerhon liigassaolo-ajan, miellyttävä. Samana aikana toiminut seurajohto on urheilullisessa osaamisessa maan ylivoimainen ykkönen. Tämä on mahdollistanut pikkukaupungin joukkueen menestymisen valtakunnan suosituimmassa lajissa. 14 joukkueen sarjassa yhdeksänneksi suurimmalla pelaajabudjetilla mestaruuteen on temppu, jota ei tulla uusimaan, ellei Kerho tee sitä itse.

Vittumaista on juuri tuo "keskisuuri" asema. Änäriin lähtijöistä ei osaa olla katkera, mutta varsinkin tsaddin erään seuran lähes jokavuotinen perinne, parhaiden kerholaisten keräily kyrpii.
 

Happis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, Liverpool FC
Hauskaa on kun kaikki vihaa meitä, meidän tapaa kannattaa sekä meidän ylimielistä asennetta ja meitä se ei kiinnosta vittuakaan. Olen myös erittäin ylpeä siitä intohimosta ja kannattamistyylistä, joka meidän Suomen suurimmassa ja kauneimmassa fanipäädyssä vallitsee. Sitä ei muualla Suomessa voi kokea. On toki myös mukavaa, kun joukkue tavoittelee mestaruutta joka kausi...

...toisaalta on myös välillä tappavan tylsää lähteä hallille katsomaan ennakkoon selkeätä ylijuoksua, sillä näissä peleissä se intohimo puuttuu ja suurin nautinto kärsii. Siinä mielessä toissakausi oli varsin mukavaa aikaa, kaikesta epäonnistumisen tuskasta huolimatta, että jokainen piste merkitsi ja lähes joka pelissä riitti tunnelmaa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Edelliseen kirjoittajaan viitaten Jyväskylässä ei ole saanut tilausta kun ei ole tilattukaan(tai ainakaan maksettu) kun on eräpäivä ollut ja mennyt ( pl.2002-2003).

Mutta muuten positiiviseksi laskisin kanssa tietyn pienuuden ja sen että yleensä stadilaiset ottavat pataan Jyväskylässä. Myös muiden väitteet värittömyydestä tyydyttävät vaikka itse ovat huomattavasti valjumpaa porukkaa (Ässät, Lukko etunenässä) Myös J.Immosen kaappaaminen kaikkitietäviltä porilaisilta tyydytti ja yleensäkin ottaen varsin hyvä suorittamisen taso budjettiin verrattuna.

..miinuksena edellistä lausetta jatkaen se 9-12. sija 14.isoimmalla budjetilla lämmittää yhtä paljon kuin kusi housuissa talvella. Jatkuva varman päälle ottaminen ja jauhaminen jostain hautomosta. Kiinnostaa ihan vitusti kun pelit päättyvät aina sääleihin.Ja kyllähän se Kärpiltä turpaan ottaminen oikeasti vituttaa niin, etten enää Kärppämatseihin viitsi vaivautua.

Ensi kaudella ainakin ennakkoon miinukset vähenevät, koska jonkinlaista riskiäkin on ilmeisesti otettu, toisaalta kun rahaa on käytetty menestystäkin täytyy tulla. Säälit ei enää riitä.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Se on monesti ärsyttänyt, että kannuksensa HPK:ssa saaneet pelaajat ovat lähteneet, mutta eivät ole takaisin tulleet, vaikka varmasti on pyydetty.

Muutamia poikkeuksia on esim. Mäkkäri ja Hassinen + täksi kaudeksi Nurminen.

Jotenkin tuntuu, että Hämeenlinna ei houkuttele jääkiekko kaupunkina vaikka täällä menestystä joka kausi on lähes tullutkin viimeisen 10-vuoden aikana.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
+ Pelityyli
+ "Pikkuisena" joukkueena uskomattoman hyvin kaudesta kauteen haastetaan isommat taisteluun voitosta.
+ Joka kausi HPK:ssa nousee uusia pelaajia uuteen kukoistukseensa.
+ Urheilullisuus. Yhä RY.

- Pelaajien lähtömäärä joka kauden jälkeen.
- Erään helsinkiläisjoukkueen tapa käyttää kylmästi hyväkseen HPK:ta pelaajien kehittäjänä poimimalla kypsyneet marjat omiin hoteisiinsa.
- Come backien tekijät harvassa.
- Ja sitten hieman sivuraiteelle: Väsynyt Joksi selostaa HPK:n pelit paikallisradiossa.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
+Satakunnan herruustaistelu.
Ilman Ässiä ei Lukonkaan seuraaminen olisi yhtä mielenkiintoista.
+Pienen kaupungin ylpeys.
Taustajoukkojen erinomainen työ on mahdollistanut liigakiekon Raumalla, ja joukkue ei edes joudu pelaamaan jämäpelaajilla, vaan on liigan ostokykyisimpiä joukkueita tarpeen vaatiessa.*
+Historia velvoittaa, yksi liigan perinteikkäimmistä joukkueista.

-*Kohtaan palatakseni, se että rahakaan ei tunnu tuovan niitä supernimiä pikkukaupunkiin.
-Mielelläni näkisin suurempaa riskinottokykyä johtoportaalta. Miljoonia on "ylimääräistä" joten mitä jos 1-2 kautena laitettaisiin vielä se ekstra- 400.k joukkueeseen, ja saataisiin kasaan varmasti mitallista taisteleva joukkue, sijat "4-8" tilalle.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yhden pelin sisällä johdetaan kuudella maalilla ja silti päästetään kaveri maalin johtoon. Eikö tuohon sisälly jo kaikki mahdolliset topit ja flopit. Ja vielä kun kaveri tekee omiin tasoittavan.

+ Ilpo Kauhanen. "Surkean" joukkueen ilopilleri, jonka käsi kävi välillä niinkin nopeasti, että kiekko ei ehtinyt hanskaan vaan lensi suoraan verkkoon.

+ Derek Mayer. Ne persetaklaukset. Ne maalit. Se ylivoima, jossa Janne ja Juti leipoivat viivasta maalin tai Mayer kävi sen tuikkaamassa.

+ Kahvara vs. muu Suomi

+ Se, että on nähnyt sekä maan, että taivaan. On voitettu mestaruuksia, on käyty karsimassa.

+ Ooojasen Jaannee, ja jatkoaikamaali turkulaisia vastaan välierissä. Lähes makeampi kuin Pirneksen voittomaali Kärppiä vastaan finaaleissa. Tai Tarvaisen Ilvestä vastaan välierissä.

+ Tapparasta ovat monet menetetyt kotimaiset lupaukset saaneet nostetta uralleen (parhaimpana esimerkkinä ehkäpä Kuki)

+ Jo kymmenisen vuotta joukkue on välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta. En nyt tarkoita Ässiä vastaan käytyä puolivälierä sarjaa, vaan yleisesti, voimaharjoittelu ja harjoittelu yleensä on Tapparassa tehty todella hyvin.

- Katsomossa ei ole enää sellaista kunnon tunnelmaa kuin oli 90-luvun puolivälissä, kun joukkue rämpi. Silloin osattiin ottaa kaikki irti maalista ja hyvästä suorituksesta. Nykyään ollaan hämäläisempiä?

- 5-3 yv Hakametsässä. Vastassa muistaakseni HIFK. Vastustajan pakki lataa ränniin, edellä mainittu Kauhanen lähtee maalinsa taakse pysäyttämään, Kai (vai Kaj) Hyttinen liukuu selkä maaliinpäin varmistamaan. Kas kummaa, kiekko pomppaa päädystä suoraan Hyttisen kantapään kautta omaan verkkoon. Silloin hävetti.

Nämä tulivat äkkiseltään mieleen, oikein, että plussia tuli paljon miinuksia enemmän.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
+ Resursseja löytyisi hyväänkin menestykseen.
- Resursseja ei osata hyödyntää
 

lihaani

Jäsen
Viime kauden topit olivat ehdottomasti 10-1 voitto HIFK:istä. Siinä oli kaikki saippuaoopperan ainekset. Varsinkin Heleniuksen maali ja tappelu olivat hykerryttävää katsottavaa. Samoin TPS:n pudottaminen rantapalloineen oli monen vuoden rämpimisen jälkeen jotain todella upeeta.

Floppeja olivat Sihvosen ja Jami Kaupin ajat Pelsuissa. Muistan kuin eilisen päivän sen vitutuksen ja häpeän, kun aivan paskalla ja munattomalla pelillä otettiin pataan kerta kerran jälkeen. Sitä alennustilaa ei soisi kellekkään.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
+ Kahvara vs. muu Suomi
Onnistuit kirvoittamaan tällä aika nasevat naurut :) Vaikka tokihan tässä lähennelläänkin absoluuttista totuutta.

Harmittavaa on tottakai se, että ajottain tulee turpaan todella rankasti. Pitkät tappioputket ja joukkueen varjojenmaille vaipumiset kuin myöskään lukuisat pikkuhäviöt eivät ole kovinkaan mieltä ylentäviä. Näihinhän on syynä tietysti mm. resurssien ja voittamisen kulttuurin puute.

Plus -puolelle menee se, että ajottoittain heikostakin pelimenestyksestä huolimatta joukkueessa näyttäisi olevan aina hyvä asenne. Haastajana on kuitenkin mukava olla.
 

Partanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Positiivista on:

- Logo, jonka edustama instituutio on vastuussa niin monesta hienosta hetkestä.
- Gonna fly now. Nostaa tunteita pintaan.
- Suomalaisiksi loistavat kannattajat
- Kaikki vihaa meitä. Tällainen luo sopivaa taistelutunnelmaa (ainakin kannattajiin) eikä ystävyyspelejä tunneta.
- Menestystä tavoitellaan, riippumatta resursseista (jotka Hjalliksen aikana ovat kieltämättä olleet ihan kohdillaan.)

Vitutusta on:

- Tikkasen paita katossa.
- Resursseihin nähden kustu potentiaali.
- Janeckyn hylkääminen (syö vieläkin)
- Säännölliset identiteettikriisit. Milloin ollaan taitoa, milloin kovuutta.
- Janareiden & jullien raijaaminen, samalla kun omia lahjakkuuksia hylätään.

PS. Vitutusta oli Areena noin kahdeksan vuoden ajan, kunnes sen oppi hyväksymään. Hesburgeria ei edelleen hyväksytä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
- Kaikki vihaa meitä.

Onko noin? Itse olen huomannut vain huvittuneisuutta, mutta ehkä olen sitten väärissä porukoissa.

Joka tapauksessa, Blegissä on positiivista se, ettei negatiivisia yllätyksiä tule - kaikkeen on jo tottunut.

Negatiivista on se, ettei alusta saakka taivalta seurannut vieläkään tiedä miltä mestaruuden voittaminen tuntuu. Toisin kuin eräiden muiden joukkueiden "fanittamisen" viimeisten 15 vuoden aikana aloittaneet junnut.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko noin? Itse olen huomannut vain huvittuneisuutta, mutta ehkä olen sitten väärissä porukoissa.

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200609245161006_jk.shtml
http://tappara.info/index.php/topic,578.0.html
Jatkiksessakin tuli voitto, mutta ketjua en löytänyt.

---

+Suurin ja kaunein. On hienoa, että puolentusinaan runkosarjapeliin irtoaa lähemmäs parisataa fania.
+Aseman tuoma oikeus ylimielisyyteen. Kaikki, mitä jokerifani sanoo, on totuus ja vastaväitteet vain naurettavien janarien mussutusta.
+Se rajaton ilo, jota pikkuseuralaiset saavat kokea voitettuaan.


-Tiistai-torstai, Kalpa-Saipa
-Tikkanen, jullihankinnat (pienin varauksin)
-"Omia poikia" ja "menestystä joka kausi" eivät esiinny reaalimaailmassa samassa virkkeessä.
 

d2uce

Jäsen
+Suurin ja kaunein. On hienoa, että puolentusinaan runkosarjapeliin irtoaa lähemmäs parisataa fania.

Ei kai se Areena nyt ihan niin tyhjä ole?

***

Asiaan. Topit ja flopit HPK:ssa omasta näkövinkkelistäni.

Topit
  • Loistavia pelaajahankintoja vuodesta toiseen.
  • Vauhdikas, hyökkäysvoittoinen pelityyli
  • Menestys suhteessa resursseihin.

Flopit
  • Pelaajamenetykset isoille seuroille.
  • Rinkelinmäen "hornankattila".
  • tuuskin jo mainitsema "keskisuuruus".
 

Dominator131

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit:

+ Tietynlainen hyväntuulisuus ja iloisuus joka heijastuu logosta lähtien
+ Naperona urheiluruudusta katsotut maalikoosteet, joissa Jokerit tekivät aina hienoimmat maalit
+ Rahaa löytyy
+ Muiden inhokkiseura
+ Hyvin organisoitu kannustaminen
+ Areena (vaikkakin on iso Suomen oloihin) & Areenan tuntuminen jo kodilta
+ Aina mahdollisuus menestyä
+ "Muovisuuden" kariseminen pois, Jokereihin ei raijata enää järjettömästi kaikkia huippupelaajia



- Huono joukkueen rakentaminen Areenan alkuvuosilla
- Muiden joukkueiden kannattajien järjetön antipatia Jokereita ja sen kannattajia kohtaan, näistä asioista vois keskustellakin eikä vaan provota provon perään
- Huono resurssien käyttö, junnuvalmentajista fanituotemyyntiin
- Fanituotteet: liian vähän kaikkea, mallia muualta
- Uudistautumiskyky: ei se 90-luvun huippuauto kulje yhtä kovaa, kuin -07 uutuusauto
- Kapean oloinen johtoporras
- Aina mahdollisuus olla menestymättä
- Areenan musiikkivalinnat, jotka on kuultu jo tuhanteen kertaan ja mainokset, jotka on nähty jo tuhanteen kertaan
- Cheerleaderit eivät ole joka ottelussa
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Juhaht tuossa kitetyttikin Bluesin kannattamisen suurimman plussapuolen, koskaan ei tarvitse pettyä koska tietää jo valmiiksi mitä on tulossa.

Negatiivisena puolena on jatkuva rahan hukkaus. Toisaalta, vittuakos se faneja kiinnostaa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
+ Kotiotteluita voi seurata seisomakatsomosta vaihtoaitioiden takaa
+ Joukkueesta on usein löytynyt pelaaja/pelaajia, jotka herättävät kotiyleisön, on taklattu ja tapeltu
+ Perinteet: Patalogo, punainen pelipaita, Makkonen, Ketola, Javanainen, Levo, Takko...
+ Ainutlaatuinen asetelma paikallistaistelussa Lukon kanssa (aina toivottava Lukolle tappioita, mutta toisaalta koskaan ei toivota että Lukkoa ei olisi olemassa)
+ Joukkue osaa joskus yllättää altavastaajan asemassa "isomman" joukkueen
+ Jotain suurta on tapahtunut myös 2000-luvulla: Kautta 2005-06 muistellaan vielä monen vuoden päästä.

- Turhan usein "isoa" joukkuetta vastaan otetun voiton jälkeen otetaan järjetön kotitappio ennalta heikompaa joukkuetta vastaan
- Toisinaan joihinkin vierasotteluihin näytetään lähteneen valmiiksi hävinneinä (jotkut 8-0 -tappiot)
- Käsittämättömät valmentajasekoilut (Nokelainen, Jursinov jr, Pajuoja)
- Liian paljon hankittu ulkomaalaisia, jotka eivät ole olleet minkäänlaisia vahvistuksia
- Viime kaudella tuntui, että Ässät on vain Ilveksen kaatopaikka
- Jos Isomäessä joku heittää tavaraa kentälle, niin aina joku jaksaa muistuttaa, miten sellaista voi tapahtua vain Porissa ja kaikki Ässien kannattajat ovat idiootteja
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
+ Kaksi Suomen kaikkien aikojen suurinta ovat ponnistaneet menestykseen Jokereista.

- Silver Star Cafen uudistus enemmän "a la carte -ravintolaksi." Jos haluat dokailla pelissä pitää varata pöydät ym.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Juhaht tuossa kitetyttikin Bluesin kannattamisen suurimman plussapuolen, koskaan ei tarvitse pettyä koska tietää jo valmiiksi mitä on tulossa.

Näinhän se on. Vuosien mittaan on jopa päässyt eroon joka kautta edeltävästä joko nyt?-tunteesta. Parin viime kauden aikana on kyllä tuntunut hyvältä koko toiminnan ammattimaisempi ote. Eipähän ehdi nousta kusi päähään, mallia ässä-fanit ja hopea.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
+Tuo jännitystä elämään

-Läskit ja rumat cheerleaderit
-Paska halli
-Ei menestystä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös