Suomi - Venäjä 3.5

  • 11 408
  • 76

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Eiköhän avata ketju tällekin thrillerille. Tämän illan Ruotsi-USA on erittäin tärkeässä roolissa kun spekuloidaan huomista, sillä Jenkkien voitto tänään palvelisi Suomea aivan helvetisti. Ensinnäkin silloin Venäjällä ei olisi enää panosta huomisessa pelissä tippaakaan mikä todennäköisesti helpottaisi Suomen urakkaa, toiseksi Suomi olisi huomisen mahdollisella voitolla jo lähes varmasti Ruotsin yläpuolella, mikäli Slovakia hoitaa hommansa tyylillä viimeisessä pelissään.
Ja vaikka Ruotsi tänään Jenkit voittaisikin, olisi Suomella huomisella voitolla hyvät mahdollisuudet lohkon kakkospaikkaan.

Venäjän peli USA:a vastaan osoitti, että se on täysin lyötävissä. Ja Suomi on osannut viime vuosina pelata Venäjää vastaan kohtalaisen hyvin. Taitavat tähdet kun saadaan turhautettua niin avaimet voittoon ovat käsissä. Ensimmäiseen erään 1-2 maalia ja oma maali pidetään puhtaana, silloin alkaa Slobopojilla varmasti jo hihna kiristämään pään ympärillä. Venäjän puolustus on erittäin haavoittuvainen omassa päässään ja sitä uskon Summasen painottavan pelaajille ennen huomista peliä. Painetta puukätisille pakeille omassa päässä ja paikoista sisään niin homma on kuosissa.

Usko on vahva huomista ajatellen. Nyt vaan jännäämään tämän illan peliä. Jenkit voittakoon!

Ai niin, Suomi voittaa huomenna 3-1.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Jos jenkit voittavat tänään(sitä en todellakaan toivo), niin jätän kyllä huomisen spektaakkelin katsomatta. Summasen jarrukiekko on jo itsessään kammottavaa katsottavaa ja jos pelissäkin vastustajalta puuttuu panos, niin pöydälläni lojuva kirja IRA:n historiastakin tarjoaa enemmän elämyksiä.

Jos jenkit voittavat Tre Kronorin Suomi voittaa 3-0.

Jos taas jenkit häviävät, Venäjä taistelee voiton 3-2.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Eiköhän Venäjän pelit ole huomisen jälkeen joka tapauksessa näissä kisoissa pelatut. Sillä itse en ainakaan usko millään Tanskan voittavan USA:a.

Huomisesta ottelusta Suomi taas todella tarvitsee voiton, ja Ruotsin pitäisi hävitä joko tänään USA:lle tai viimeistään huomenna Slovakialle, että vältetään Tsekki / Kanada puolivälierissä. Jotenkin vain tuntuu siltä, että puolivälierissä kohdataan Kanada, joka toisaalta on mielestäni "helpompi" vastus kuin Tsekki.

Ai niin, Suomi voittaa huomenna 3-2.
 

limini

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Pingviinit (+ suomalaiset)
Uskoisin, että Suomi tulee viemään Venäjää 5-2.
Perustan tämän näihin asioihin:
1. Koska Sokolov ei ole vakuuttanut. Venäjä olisi tarvinnut Nikolai Khabibulinia, koska pelit taisivat päättyä jatkosarjaan.
2. Motivaatio on uskottavasti mennyt, koska mahdollisuudet ovat minimaaliset.
3. Suomipojat haluavat välttää Kanadan ja Tshekin puolivälierissä ja maalieroa pitää parantaa. Voitto reilulla erolla kävisi hyvin Suomelle.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Se menee tuo maaliero tilanne aika jännittäväksi. Ruotsi voitti juuri Yhdysvallat 3-1 (viimeinen maali tyhjiin, prkl!) ja sen maaliero on nyt +7 (12-5), kun se Suomella se on +5 (13-8). Koska Suomen kakkostila edellyttää voittoa Venäjästä ja Ruotsin häviötä Slovakialle, niin maalierot saattavat kääntyä Suomen eduksi. Jos Suomi voittaisi maalilla ja Ruotsi häviäisi maalilla, niin molempien maaliero olisi +6 ja näin tehdyt maalit ratkaisisivat, mutta koska ne saattavat olla lopulta mitä tahansa, niin niitä tuskin kannattaa spekuloida vielä.

SUMMA SUMMARUM: Jos Suomi voittaa Venäjän vähintään kahden maalin erolla, ja Ruotsi häviää Slovakialle millä tahansa maalierolla, niin Suomi on lohkon kakkonen. FIN-RUS pelataan päivällä ja SWE-SVK illalla, joten Suomen on keskityttävä vain omaan peliinsä ja toivottava apua Slovakialta.

Tavallaan ikävän lisän otteluihin tuo se, että ne ovat käytännössä merkityksettömiä Venäjälle ja Slovakialle; Venäjä on ulkona jatkosta jos USA saa pisteenkään Tanskalta ja Slovakia taas on varmuudella joko lohkon ykkönen tai kakkonen ja saa helpohkon vastustajan puolivälierään. Toivottavasti ainakin slovakkeja kiinnostaisi pelata, sillä selvää on, että jos Slovakia pelaa puolivaloilla, niin Ruotsi voittaa vuoren varmasti. Sen sijaan voisi toivoa, ettei Venäjä olisi toipunut USA-tappiosta ja häämöttävästä karsiutumisesta, sillä selvää myöskin on, että tahtoessaan antaa Venäjä Suomelle ainakin kunnon vastuksen. Mutta kahden maalin voittoa siis haetaan, ja kun se saadaan niin jännitetään illalla Ruotsin ja Slovakian peliä verisuonet ohimoissa pullottaen!
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Venäjällä putoaminen jatkokierroksilta lähes varmaa ja Suomella mahdollisuus voitolla päästä lohkokakkoseksi. Toivottavasti mitään ylilyöntejä ei tulla näkemään, kaikki elementit tälle ovat olemassa. Muistuu mieleen taannoinen Karjalaturnauksen tilanne jossa näistä kisoista marihuanasta kärähtänyt ex-Bruins Sergei Zinovjev koki täydellisen pimenemisen ja teloi Peltosen Villen julmalla mailankäsittelyllään.

Mutta on tässä ottelussa todellista mielenkiintoakin: Venäjän joukkueen varusteissa on yksi huipputuotekehittelyn tulos, nimittäin joukkueenjohdon solmiot. Näissä malleissa ei haittaa isot eikä pienet sinappi- eikä ketsuppitahrat. Hyvä niin sillä seuraavan pelin jälkeen onkin Tihon kavereineen hyvä lähteä nakkarille notkumaan...
 

hokkineito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki ja jossain määrin Oulun Kärpät
Tänään on tiedossa hyvä peli, jota saadaan jännätä ihan urakalla. Uskon Suomen voittavan parilla maalilla... jos saatas ne naapurit sekasin jo pelin alusta, niin sit ois hyvä alkaa mättää lisää maaleja. Mutta oletettavasti Venäjä tulee aika kovaa päälle...

Ja uskotaan kovasti myös siihen, että Slovakit vie Ruotsia. Molemmat on pahoja joukkueita, mutta Slovakeilta lähtee ehkä sittenkin enemmän, jos ne vaan haluu voittaa.

Näillä siis mennään. Sanotaan nyt, että Suomi voittaa 4-2.
 

Welu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti SSee
Tsekki / Kanada puolivälierissä. Jotenkin vain tuntuu siltä, että puolivälierissä kohdataan Kanada, joka toisaalta on mielestäni "helpompi" vastus kuin Tsekki.

Minusta Kanada on pahempi vastus kuin Tsekki. Tsekkien peli ei ole ollut mitenkään loistokasta ja "helpoista" maista on tullut vain niukkoja voittoja. Kumpikaan joukkue ei ole todellakaan helppo puolivälierissä, mutta Tsekki helpompi näillä näytöillä.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Yle:n draaman taju

Viestin lähetti Korhonen
Mutta kahden maalin voittoa siis haetaan, ja kun se saadaan niin jännitetään illalla Ruotsin ja Slovakian peliä verisuonet ohimoissa pullottaen!

Jännitetään, mitä jännitetään. Yle kun näyttää suorana matsin Tsekki-Kanada ja Ruåtsi-Slovakia-pelin vain jälkilähetyskoosteena.

Koska on mahdollista että Suomen lohkosijoitus ratkeaa Ruåtsin pelissä, olisin mielelläni katsellut sen suorana.

Nyt kaikki lähettämään katsojapalautetta Ylelle, niin ehkä vaihtavat matsin, ehkä eivät!

Ylelle voi laittaa palautetta tänne:

http://www.yle.fi/palaute/
 
Viimeksi muokattu:

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Suomi varmaankin Venäjän hoitaa, ei siinä mitään. Ja maalierolla ei olisi Ruotsin suhteen paljon väliä, sillä Suomella se on nyt +5 ja Ruotsilla +7 eli Suomen voitto ja Ruotsin tappio tasoittaa sen jo suoraan. Kahden maalin ero toisessa pelissä riittää siis varmasti ilman tarvetta katsoa tehtyjä maaleja.

Kaikki tämä olisikin ihan jees, mutta vilkaisu sarjataulukkoon antaa ainakin minun kyynisyydellä selvän vastauksen siitä, kuinka Ruotsi-Slovakia peli päättyy. Kuin sattumalta maat pelaavat tasurin ja saavat molemmat "kivan" vastustajan puolivälieriin. En jaksa uskoa, että jatkosarjan lohkovoitto merkitsee niin paljon, ettäkö moinen sopuilu ei onnistuisi. Paljonkohan se pitkävetokerroin mahtaa olla tasurille?

No, Suomi-Venäjäähän tässä piti pohtia. Hauska nähdä, saako Viuhkola itsensä liikkelle, oli hieman hiljaista viime aikoina, mutta nyt ovat kolhut saaneet rauhassa parantua.

Vastassa on kaikesta huolimatta ns. kova maa, joten peli käyköön hyvänä valmistautumisena toisen jatkosarjalohkon iltaottelun häviäjää vastaan käytävää puolivälierää varten. Eli sikäli näin yleläisenä täytyy puolustaa tv-otteluvalintaa. Leijonien seuraava vastus mitä todennäköisimmin kehissä.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Voitolla mahdollisuudet lohkokakkoseksi

Venäjä on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa jatkopaikkaan mutta valitettavasti se ei sitä vielä varmuudella tiedä, joten sloboilla on panosta illan peliin ja Suomi ei saa siltä mitään ilmaiseksi. Suomen ensisijainen tavoite on voittaa ottelu, mieluiten kahdella tai useammalla maalilla jolloin Ruotsi-Pelicans pelistä riittää että Pelicans kaataa Ruotsin.

Venäjä peli on sitten Viuhkolan ensimmäinen peli MM-kisoissa ja vaikka itse en olisi valinnut SM-liigan finaaleissa flegmaattisesti esiintynyttä 0+0 Viuhkolaa edes kisoihin niin nyt Piku pystyy näyttämään että se valinta sittenkin oli oikea ratkaisu, tosin Pirnes ja Hagman on pelannut niin huonosti että edes Viuhkolalta ei vaadita paljoa sille tasolle pääsemiseksi.

Saa nähdä kuka tekee tilaa Viuhkolalle kun aamun urheilu-uutisten mukaan sekä Viuhkola että Pirjetä on kokoonpanossa, Pirjetä on siis näillä näkymin 13.hyökkääjänä.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Suoraan sanottuna uskon että Slovakia antaa kaikkensa. En usko että näillä kovan kansallistunteen nosteessa pelaavilla tähdillä meinaa sarjataulukko paljoakaan. On helppo spekuloida "soputasureilla" ja spekulointihan on ilmaista, mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä että Slovakia tähdistö antaa taas kerran kaikkensa.

Heillä on nälkää, ja 7000 huutavaa slovakia katsomossa vaikuttaa myös.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä Venäjän mahdollisuudet ovat jo menneet. Tanska ei pysty uusimaan USA-yllätystään viime vuodelta ja Venäjän joukkue tietää sen.

Ottelun mielenkiinto pelin alussa onkin minusta se onko Venäjän pelaajat pelivireessä vai "kisakunnossa". Pystyykö pappa-Tihonov pitämään enää vuonna 2004 pelaajansa kiltisti ruodussa toivottomassa tilanteessa.

Jos Venäjä pelaa tosissaan, on se lievä suosikki voittajaksi, ehkä suhteessa 42-20-38. Venäjän heikkoudet ovat maalivahdit ja oman pään peli kokonaisuutena. Lisäksi Venäjä vuosimallia 2004 on kyllä "luuserijengi". 2 tappiota niin, että tullaan johto-asemassa 3. erään todistaa väitteeni.

Vahvuus on Ilja Kovalchukin ja parin muun hyökkääjän virtuositeetti, jollaista ei Suomen joukkueessa ole. Jos Venäjä tulee peliin tosissaan, niin he haluavat varmaan edes yhden voiton ns. huippumaasta, jollainen Suomi kuitenkin on.
 

mikæl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tamperelaiset ja ns muu suomi
Venäjänhän on pelannut pelissä kuin pelissä kaksi erittäin hyvää erää. Voiko Venäjä hävitä kaikille ns suurille ja onko Venäjän tuuri paljonko huonompi kuin suomen vastaava. Toivottavasti on.

Taklauspeli ja Ruutumaiset otteet pitäisi purra kunhan ylivoimallakin saataisiin jotakin aikaiseksi. Viisikon pitää olla nipussa jottei mitään Buremaisia läpiajoja pääse syntymään.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Mielestäni on enemmänkuin mahdollista, että pääsee tapahtumaan Buret/Jashinit. Kovalchuck on kylmäverinen viimeistelijä ja hyvät jalat omaavana karkaa Suomen pakistolta helposti. Pahaa pelkään, että Kovalchuck on illalla pikkinä Suomen lihassa. Suomi - Venäjä 2-5 Kovalchuck 2-4 maalia läpiajoista.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Aftonbladet ottaa esiin aika mielenkiintoisen vaihtoehdon. http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,472167,00.html
Sääntöjen mukaan siis Suomen voittaessa Venäjän 2-1, 3-2, 4-3 ja Ruotsin hävitessä Slovakialle 3-4, 4-5, 5-6 jne, mennään Suomen ja Ruotsin välillä rangaistuslaukaisukilpailuun. Pitääkö siis tosiaan Suomen pitää pelaajia illan toisen matsin aikana pukukopissa varusteet päällä valmiina mahdollista rankkarikisaa varten? Sääntöjen mukaan tämä on mahdollista. Olisihan se aika erikoinen tapaus, mutta mielenkiintoista nähdä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti PeteX
Aftonbladet ottaa esiin aika mielenkiintoisen vaihtoehdon. http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,472167,00.html
Sääntöjen mukaan siis Suomen voittaessa Venäjän 2-1, 3-2, 4-3 ja Ruotsin hävitessä Slovakialle 3-4, 4-5, 5-6 jne, mennään Suomen ja Ruotsin välillä rangaistuslaukaisukilpailuun. Pitääkö siis tosiaan Suomen pitää pelaajia illan toisen matsin aikana pukukopissa varusteet päällä valmiina mahdollista rankkarikisaa varten? Sääntöjen mukaan tämä on mahdollista. Olisihan se aika erikoinen tapaus, mutta mielenkiintoista nähdä.

Ööh, eiköhän se käytäisi huomenna aamulla, kuten jo alkusarjoissa oli sovittu. Paha uskoa että Suomen pelaajat pitäisi vielä illalla lähettää rankkarikilpailuun, kun huomennakin vielä pelataan jatkosarjan pelejä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti eagle
Ööh, eiköhän se käytäisi huomenna aamulla, kuten jo alkusarjoissa oli sovittu. Paha uskoa että Suomen pelaajat pitäisi vielä illalla lähettää rankkarikilpailuun, kun huomennakin vielä pelataan jatkosarjan pelejä.

Joo ja ilmeisesti homma kuitenkin ratkaistaan arvalla.

Suomella on maalivahtiosastolla nyt harvinaisen hyvä tilanne, sillä Norrenan voi ottaa milloin tahansa kehiin, eikä tarvitse pelätä huonoa esitystä. Viuhkolan pelit ovat olleet mollivoittoisia viime aikoina, mutta aloittajana häntä tarvitaan. Aloitukset ovat Suomelta kuitenkin menneet hieman alakanttiin. Venäjä on hyytynyt näissä kisoissa jo useasti viimeisessä erässä, joten neljällä ketjulla jauhaminen on niille varmasti myrkkyä. Toivotaan, että Pikku-Hakki saa vihdoin maalihanansa auki ja samat toivotukset myös Karalle.
Parin maalin voitto Suomelle.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Re: Yle:n draaman taju

Viestin lähetti Pantse67
Jännitetään, mitä jännitetään. Yle kun näyttää suorana matsin Tsekki-Kanada ja Ruåtsi-Slovakia-pelin vain jälkilähetyskoosteena.

Koska on mahdollista että Suomen lohkosijoitus ratkeaa Ruåtsin pelissä, olisin mielelläni katsellut sen suorana.

Nyt kaikki lähettämään katsojapalautetta Ylelle, niin ehkä vaihtavat matsin, ehkä eivät!

Ylelle voi laittaa palautetta tänne:

http://www.yle.fi/palaute/

Eikös Slovakia-Ruotsi pitänyt alunperin esittääkin? Ainakin Iltalehden Pitkävetolistassa oli merkitty näin.
 

mikæl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tamperelaiset ja ns muu suomi
maalisuhde?

Nyt on puhuttu vain maalien +/- tilastosta mutta ei maalisuhteesta. Ja se ei tule olemaan molemmilla sama ( Suomella ja Ruotsilla ).
 

Sarme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Re: maalisuhde?

Viestin lähetti mikæl
Nyt on puhuttu vain maalien +/- tilastosta mutta ei maalisuhteesta. Ja se ei tule olemaan molemmilla sama ( Suomella ja Ruotsilla ).

Miten niin? Esim. jos Suomi voittaa 2-1, ja Ruotsi häviää 3-4, on molempien maalisuhde 15-9.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Re: Re: Yle:n draaman taju

Viestin lähetti Master Chief
Eikös Slovakia-Ruotsi pitänyt alunperin esittääkin? Ainakin Iltalehden Pitkävetolistassa oli merkitty näin.

Siitä en tiedä, mutta joka tapauksessa suorana lähetettävä
matsi on nimenomaan Tsekki-Kanada.
 

mikæl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tamperelaiset ja ns muu suomi
Re: Re: maalisuhde?

Viestin lähetti Sarme
Miten niin? Esim. jos Suomi voittaa 2-1, ja Ruotsi häviää 3-4, on molempien maalisuhde 15-9.

No juu, korjataan siis: suuremmalla todennäköisyydellä ei tule olemaan sama.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Hagman katsomossa ja Pirjetä 13. hyökkääjä.

Kentät:
Peltonen - Jokinen - Kallio
Pärssinen - Kapanen - Hentunen
Rintanen - Pirnes - Ruutu
Laaksonen - Viuhkola - Virta

Lähde:
YLE:n teksti-tv.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös