Suomi-Ukraina La klo 20

  • 9 885
  • 99

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Johannes
Mitä voi odottaa, kun hyökkääjistä 7/13 pelaa Euroopassa ja lopuistakin kuudesta 3 on aika pienessä roolissa NHL:ssä. Ei mitään.

Puolustus suorastaan huutaa Salo/Karalahti tyylistä tykkiä ylivoimaan.

Missä on Ville Nieminen joukkueesta. Hän olisi sopiva pelaajatyyppi täydentämään ykkösketjun Selänne-Koivu-.... Ville on pelannut Forsbergin ketjukaverina Colradossa aikanaan, joten varmaan olisi tiennyt kuinka tähtien kanssa pelataan lätkää samassa ketjussa.

Juurikin näin. Suomen materiaalilla kaatuu kyllä itävallat, ukrainat, sloveniat ja saksat 5-1, 12-0, 8-1 ja 5-0, mutta kalkkiviivoilla tämä ainainen neppailu koituu väistämättä tuhoksi. Kanada/Ruotsi/Venäjä/Tshekki jäävät kerran vuodessa tasapeliin tanskojen ja indokiinojen kanssa, mutta voittavat sitten puolestaan Kanadan/Ruotsin/Venäjän/Tshekin...ja tietenkin Suomen. On tämä ihmeellinen laji, eikös?
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Yhtä paljon kuin inhoan Kimmo "veltto elin" Rintasen, Petteri "Sveitsin kovin" Nummelinin ja Marko "retrotukka" Kiprusoffin virtuoosimaista ämmämäisyyttä, ihailen Aki Bergin, Jani Hurmeen ja vieläpä Saku Koivunkin viiltävää ammattitaitoa ja asennetta. Joten minun kritiikissäni ainakaan avainsana ei ole Turku. Surku sen sijaan on.

Minäkin pidän fyysisestä kiekosta, mutta kun sitä ei saa pelata näissä kisoissa kuten ei saa pelata suomessakaan. Ihmettelen kovasti niitä kirjoittajia jotka eivät ole huomenneet että tuomarilinja on sellainen että heleniuksella ei tee mitään. Hyvä pelaaja ja olisi kiva katsoa kun Väänänen, Berg ja Helenius saisivat rueta nostelemaan vastustajia seinille tosissaan. Sitä ei vaan linja salli. Bergillä ja Väänäsellä on muutakin annettavaa kuin vain todella kova fyysisyys niin heitä on hyvä peluuttaa.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Tämän päivän pelissä on kaikki katastrofin ainekset kasassa. Suomi puskee tehottomasti kulmiin ja Ukraina vastaa vaarallisilla vastaiskuilla. Ukraina pääsee säkä pompulla johtoon ja Suomi turhautuu, yleisö turhautuu ja turha Antero turhautuu. Lopulta kaikki turhautuvat ja Ukraina kiittää ja kuittaa 1-2.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
ARA! Muutoksia kaivataan...

Tässä Aralle muutamia rukkauksia ketjuihin joita ainakin voisi kokeilla

- jos Dallas ei tipu ja Jere ei tule niin Virta ja Helenius rosteriin

Ketjut (jos Dallas jatkaa)

Kallio - Koivu - Selänne
jos Saku ja Teme on pakko pitää yhessä niin laitetaan rinnalle ees kunnon raataja ja kova luistelija eikä mitään turistia!

Eloranta - Jokinen - Peltonen
tässä ois vähä kaikki: työntekijä, taitava maalintekijä ja pelinjohtaja sekä Peltonen joka voisi palata Jokeri tasolle pienemmän profiilin pelaajien kanssa!!

Miettinen - Pirnes - Pirjetä
kaks taitavaa vauhtikonetta ja taitava tilaatkevä röynyyjä kuulostaa hyvältä!!!

Hagman - Ylönen - Virta
täs ois aivan loistava nelonen joka kuitenkin osais tehä maaleja!!!!

Rintanen kotii ja Santala varalle jos tulee alisuorittajia (Peltonen, Virta)

Pakit

Lydman - Timonen
Loistava yhdistelmä; hyökkäävä ja puolustava, pieni ja iso

Niinimaa - Berg
pelottava ja tod. isokokoinen mutta Jannen nostettava tasoaan roimasti.

Väänänen - Nummelin
samanlainen kuin eka pari mutta Numpankin pakko palata tasolleen

Helenius seittämäs pakki ja pelais vain ku tarve vaatii ja Kipru minne vaan paitsi pelaamaan!!

YV

Jokinen - Koivu - Kallio

Timonen - Selänne on paras mahd. koostumus

Peltonen - Pirnes - Pirjetä
Niinimaa - Lyde

Ja josse Jere tulee se laitetaan ygöseen Sakun ja Temen kanssa ja ketjuja muutetaan niin etVirta putoaa... näillä se kulta sitten irtoaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todellakin Lehtistä tarvittaisiin. Peltonen saataisiin vittuun sieltä ykköskentästä ja tilalle kunnon pelimies! Kapaselle ei valitettavasti taida löytyä käyttöä. Kyllä Heleniuksen voisi vaihtaa Kipruun, vaikka heti.

Ukraina on aika luokaton joukkue, meinaan olin katsomassa Tshekki-Ukraina pelin. Tshekki pelasi aivan varjojen mailla ja oli kuitenkin 150 kertaa parempi. Ukrainan pitäisi olla suomelle helppo nakki, joten kyllä suomen pitäisi pystyä saavuttamaan se lohkon kolmas sija jolloin vastaan tulisi Rus, Swe tai Can.
 

Hude

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kun olen lueskellut pelaajien, valmentajien ja median kommentteja peleistä, mieleeni on tullut yksi suuri ero aiempiin vuosiin: Tänä vuonna Koivua harmittaa Tsekkitappion jälkeen koska yleisö olisi ansainnut parempaa, Nummelin puhuu ennen Ukraina peliä kuinka tänään näytetään koko Suomelle, mediassa lukee joka pelin jälkeen kuinka oli hyvä tunnelma ja miten paljon lippuja taas myytiinkään ja valmentajat korostavat yleisön roolia joukkueen sytyttämisessä. Zaugg kirjoittaa IHWC.netissä kuinka hän säälii suomalaisia faneja. Tuntuu kuin joukkue yrittäisi pelata yleisölle eikä joukkueelle. Tällainen yleisölle pelaaminen on näkynyt varsinkin ykköskentän tekemisissä: haalarihommien tekijää ei ole ollut ja luodut maalipaikat on tuhlattu liikaan kikkailemiseen.

Nyt tarvittaisiin jotain timojutilaa kertomaan miten joukkueen menestys tulee ennen kaikkea muuta. Aletaan tekemään likaista työtä, maskia, taklataan lisää, luistellaan... Ensisijaisesti pelataan kuitenkin jääkiekon MM-kisoja eikä kotikisoja. Unohdetaan se yleisön viihdyttäminen ja keskitytään oleelliseen! Ukraina pelistä olisi erittäin hyvä aloittaa.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jaahas, ykköskenttä jatkaa näköjään edelleen samassa koostumuksessa, vaikka kaikki (Aravirtaa myöten) ovat tunnustaneet ettei kentällinen oikein toimi. Onko Aravirta todella menettänyt kaiken mielikuvituksensa, eikä enää kykene tekemään minkäälaisia pelillisiä ratkaisuja? Vai eikö hänen itseluottamuksensa enää salli asettua poikkiteloin Koivun ja Selänteen kaltaisten NHL-tähtien edessä?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Pelot toteutuvat

Viestin lähetti Pantse67
Lehtinen onkin tällä hetkellä mielestäni
Suomen paras NHL-pelaaja ja eittämättä toisi uuttä säpinää
1-kenttään. Kysymys onkin se, että pitäisikö pois siirtää
Selänne vai Peltonen?

Itsekin olen tätä pyöritellyt mielessäni ja saanut luotua omaksi kannakseni seuraavan: Selänne pois. Näin ollen ketjut (Lehtisen saapuessa) menisivät omassa päässäni seuraavanlaisesti:

Peltonen-Koivu-Lehtinen
Hagman-Jokinen-Selänne
Eloranta-Pirnes-Pirjetä
Miettinen-Santala-Ylönen
Kallio

Itse otteluun. Voitto on pakko ottaa, siitä ei pääse mihinkään. Nyt pitäisi joukkueesta löytyä todellinen taisteluhenki (juuri se mikä näyttäisi uupuvan). Eloranta sinne ykkösen laitaan ja aika nopeasti. Tai Santala. Jani Hurme toivottavasti osoittaa, kuka on joukkueen ykköstorjuja. Pirjetä pelaavaan kokoonpanoon takaisin. Ja ketjut muotoon:

Santala-Koivu-Selänne
Kallio-Jokinen-Peltonen
Miettinen-Pirnes-Eloranta
Pirjetä-Ylönen-Hagman
Rintanen

Roolitus kunniaan.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Aran jutut jutut ja teot

Ihan naurattaa noi Aran jutut. Mies peräänkuuluttaa
likaisia maaleja, muttei laita 1-kenttään kunnon maskimiestä!
Menee jutut ja tosiasiallinen toiminta vähän ristiin!

Peltonen lienee elämänsä kunnossa ja hänen kiekollinen
osaamisensa menee aivan hukkaan maskimiehenä.
Ei Peltonen ole sellaista roolia koskaan ennen pelannut,
eikä osaa sitä pelata nytkään!

Onko tosiaan niin, että meillä on maajoukkueen valmennustiimiin sattuneet Euroopan ainoat miehet, jotka eivät tätä ymmärrä?

Likaisiin maaleihin tarvitaan duunareita. Miksei esim. Hannes Hyvöstä otettu edes try-outiin? Ara on pihalla kuin koiranpaska.
 

bsb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers& WHUFC
Teemu Selänteellä on asenneongelma.Hänelle on iskenyt itäblokin taitureiden (vrt Bure,Yashin,Nedved....)tyyli.Kokoajan on vikaa joukkueessa;Winnipeg ja Anaheim olivat paskoja,San jose oli Stanley cup mestariehdokas kun Teemu meni sinne,mutta sen jälkeen valmentaja oli huono kun ei antanut Teme surffailla halpojen maalien perässä.Kun valmentaja vaihtui löytyi uusi syy
Super Temen ja joukkueen heikkoihin esityksiin:SJ on hyvä joukkue,joka pelaa huonosti.Siinäpä selitys.
Jotenkin voisi kuvitella kaverilla olevan tyypillinen narsismin häiriö.
Vika löytyy aina jostain muualta kuin omasta peilistä.
Ja sama neppailu jatkuu.Yv on perseestä kun Kipru ei ammu(ilman maskia).Tosiasiassa Koivulla ja Teemulla on pieni kommunikaatiokatkos.Saku syöttää vielä Teemulle kun voisi itsekin tehdä.Teemu yrittää liikaa -aina sama kikka:nopeasti pakista ohi ,vapaalla kädellä suojellen,
ja maalin takaa yritys kiepauttaa kiekko pussiin.Vanhanaikainen.
Temen ja sakun ketjuun voimaa tai sitten mieluummin äijät erilleen:Nyt on turpaan tullut kun on kaikki munat samassa korissa.Ykkönen pelaa ja tahkoaa,kunnes vastustaja rikkoo ja ykkönen jatkaa yv:llä.Tehot menee liian pitkiin vaihtoihin ja meininki on tuttua hevonpaskaa Ilmalan talleilla.Summasen piiskuri ajoi samaan tapaan jokereiden ykkösen niin piippuun,ettei edes Ville jaksanut enää polkea.Kun Homma ei hoidu niin muut ketjut turhautuvat ,yliyrittävät,sähläävät paikoissa ja ottavat turhia jäähyjä.
Jokisen Ollin eilinen kommentti Slovakeista osui omaan nilkkaan:"Liian monta päällikköä-liian vähän inkkareita"

Jos nyt sitten Lehtinen tulisi olisi mielestäni Tupu,Hupu ja Lupu
aika herättää henkiin.Teemu ja Olli löytäisivät kyllä toisensa.
Pakeista mie en sano mittää...
Mut voitto tulee näistä seuraavasta kahdesta matsista ja se on vissi se.
Keskiviikkona on sitten se Todellisen Voiton Paikka.
 

Vaicci#63

Jäsen
Re: Aran jutut jutut ja teot

Viestin lähetti Pantse67
Ihan naurattaa noi Aran jutut. Mies peräänkuuluttaa
likaisia maaleja, muttei laita 1-kenttään kunnon maskimiestä!
Menee jutut ja tosiasiallinen toiminta vähän ristiin!

Joo, kyllä meinas tulla eilen kahvit nenästä kun Ara kertoi luottavansa Ville Peltoseen maskimiehenä ennen tuota Slovakia-peliä.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Jooooo....

Vahva uuh... Kaksi miestä jotka todella voisivat muuttaa kahden ensimmäisen ketjun peliä (Pirjetä ja Santala) selkiyttämällä rooleja ja tekemällä maskia jne jne. ovat viltissä ja nelosketjussa? Jokinen on liian hyvä kiekollinen pelaaja olemaan maskimiehenä, siksi Santala tai Pirjetä kakkoseen, Peltonen tai Kallio toiseen laitaan.

Nooh... ehkä ykkösketju tänään tekee maalin tasakentällisillä ja maailmanmestaruus on vain sinettiä vailla :D

Laitanpa minäkin ketjuehdotukseni vaikka täysin samoilla linjoilla olen monien muiden kanssa:

Pirjetä-Koivu-Selänne -> maaleja
Santala-Jokinen-Peltonen -> maaleja
Hagman-Pirnes-Eloranta -> eliminoi vastustajan ykkösen
Kallio-Ylönen-Miettinen -> suhaa ja sählää

Niinimaa - Böög
Väänänen - Timonen
Lydman - Helenius :)
Nummelin/Kiprusoff (yv)

Näillä ketjuilla ja pareilla ei roolituksessa pitäisi olla epäselvää.

Ovatko muut muuten olleet huomaavinaan kuinka Tamminen oikein kihisee halusta päästä kritisoimaan Aravirran roolitus- ja peluutus-systeemejä? Eilisen svedumatsin alussa mainitsi selkeän työnjaon ja roolituksen painokkaasti n. 20 kertaa... :D Jopa Ville Nieminen näytti aika tuskastuneelta kysyessään että eikö sinne maalille pitäisi saada vähän trafiikkia. Olen toisaalta ällistynyt siitä että kommentaattorina toimineet valmentajat ja pelaajat eivät ole suoraan sanoneet mikä mättää vaikka se on täysin ilmeistä. Toisaalta se ei yllätä ollenkaan...

Yhtälailla ihmetyttää mikseivät ykkösketjun pelaajat itse ole pyytäneet/vaatineet muutosta systeemiin vaikka ongelma heille itselleen on varmasti päivänselvä???

Näissäkin kekkereissä kovimpien vastustajien kovimmat ukot ovat NHL-miehiä, he eivät ole siellä aivan turhaan. Niitä joukkueita ei todellakaan voiteta neppailemalla. Aravirta taitaa olla ainoa koutsi joka tätä ei ymmärrä. Rintaset ja Nummelinit eivät ole tarpeeksi hyviä kieputtamaan NHL-miehiä, tämän pitäisi olla selviö. On omituista että niin yksiulotteisia pelaajia täytyy pitää maajoukkueessa jossa eivät voi (tai siis ei pitäisi voida) pelata sitä roolia johon ovat tottuneet. Puolustushommissa Rintanen ja Nummelin ovat lähes hyödyttömiä.

No, näillä mennään. Ehkä Summanen sitten rakentaa Joukkueen, niin voisi ainakin kuvitella. Sen katsominen ei ehkä sinänsä tule olemaan heikkoja vastaan mertarannoille yhtä "upeaa" mutta tulos lienee parempi.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Suomi-Ukraina 3.5.2003 Ilmalassa

Tänne kaikki kommentit.
Minä katselen telkkaria vaikka liput onkin. En kestä katsella jupuneita sirkuspellejä, jotka ovat Suomen pääkaupunkiin saapuneet.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todennököisesti kiekko kävi maalissa

Mutta täysin oikea tuomio tuomarilta, kun ei kerran videolta mitään näkynyt niin eihän sitä voi hyväksyä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heti kun oli maskimies maalin edessä, onnistui YV. Toivottavasti Selänne - Koivu - Peltonen ketju otti mallia. Eli kannattaa muidenkin koittaa kuin pakkien.

Maalia vaan ei olisi pitänyt hyväksyä koska sen teki turkulainen. <g> PeteX varsinkin varmasti suorastaan repii housunsa :-)

*edit* Mertarannalta "loistava" oivallus. -Nyt pelissä on aivan eri meininki kuin eilen. Tottakai on kun joukkue on mitä on. Mertaranta ilmeisesti olettaa että tämä suomen hallinta ja pyöritys on vain ja ainoastaan suomen pelaajien ryhdistymisen ansiota.

*edit2* Siinä on teille turkulaisia jämäpelaajia. Rintanenkin ollut ainakin ensimmäisen erän hyvässä vedossa. 1 -ketju tuntuu edelleen vaeltelevan hieman varjojen maassa.
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Iso paha Petu jäähylle. Jo on aikoihin eletty! Ukrainan jäähyboxissa on (odotetusti) väkeä enemmän kuin vaihtoaitiossa. Mertaranta siirtyköön selostamaan norsupooloa.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voi luoja mitä ylivoimaa. Mikä vittu siinä on niin vaikeaa mennä seisomaan sinne kerpeleen maalin eteen, miinus Jokinen, joka näyttää ainoana sisäistäneen mistä ylivoiman rämpinen on ollut kiinni.

Ja 2-0, taas Jokinen maalin edessä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pastetan tännekkin tämän kirjoitukseni jos tämä ketju jää käyttöön.

Heti kun oli maskimies maalin edessä, onnistui YV. Toivottavasti Selänne - Koivu - Peltonen ketju otti mallia. Eli kannattaa muidenkin koittaa kuin pakkien.

Maalia vaan ei olisi pitänyt hyväksyä koska sen teki turkulainen. <g> PeteX varsinkin varmasti suorastaan repii housunsa :-)

*edit* Mertarannalta "loistava" oivallus. -Nyt pelissä on aivan eri meininki kuin eilen. Tottakai on kun joukkue on mitä on. Mertaranta ilmeisesti olettaa että tämä suomen hallinta ja pyöritys on vain ja ainoastaan suomen pelaajien ryhdistymisen ansiota.

*edit2* Siinä on teille turkulaisia jämäpelaajia. Rintanenkin ollut ainakin ensimmäisen erän hyvässä vedossa. 1 -ketju tuntuu edelleen vaeltelevan hieman varjojen maassa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Eka erä takana eikä Santalan ketjua juuri näkynyt. Mikä on ettei Santala ja Miettinen pääse edes yrittämään yv:tä?? Jos sm-sarja on NHL:n jälkeen kovin sarja niin ihmettelen kovasti miksei näille sm-liigan taitureille irtoa peliaikaa edes yv:llä??
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ykkösketju vaeltaa etenkin ylivoimassa täysin yössä. Jos Aravirtsa ei pikkuhiljaa ymmärrä vaihtaa ketjuun kaveria, joka ei pelkää kynsien katkeilua, käyn vaihtamassa sen ketjun kokoonpanon itse.

Rintanen teki ne pakolliset 2 Ukraina-häkkiä, tuolla irtoaisi Aran papereissa jo paikka ensi vuoden kisoihin. Tätä erää lukuunottamatta Rintanen on ollut suht näkymätön.

Neppa-Nummelin jatkaa epävarmaa peliään. Miksi Calgaryn ykköspakki Lydman ei saa juuri yhtään vastuuta ylivoimalla, ma vaan ihmettelen.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Selkeä peli, mutta kun katsotaan, että minkätasoinen vastus on, ei voida puhua hyvästä pelistä. Ylivoimassa ei tunnu edelleenkään olevan mitään puhtia saati ratkaisuja. Teemu Selänne oli joskus vielä maailman parhaita hyökkääjiä.. Ne ajat ovat ohi ja Suomen 'tähdet' eivät jaksa syttyä ainakaan näitä "pilipalivastuksia" vastaan. Matsi jatkuu ja lisää maaleja kaivataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös