Suomi-sarjan tähdet – syntyykö niitä isommille areenoille?

  • 12 608
  • 34

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekosta kiinnostaisi myös Kalle Sippala. Viime Suomen Cupissa osui silmään R-K:n parhaana pelaajana ylivoimaisesti ja oikeastaan pelaajatyyppinä melko samanlainen kuin IPK:ssa loistanut veljensä Ville Sippala. Hieman yllätyin, kun teki jatkosopparin Raahe Kiekon kanssa, eikä lähtenyt Mestistä tavoittelemaan? Outoa näissä veljeksissä myös se, että ei kummankaan pistemäärät mitään hirmu erikoisia Suomi-sarjaan ole, vaikka ainakin Ville on ollut varmaan IPK:n yksi parhaista tällä kaudela pelillisesti ja tehollisestikin.

Tämä kausi jäi Kallelta melko vajaaksi, syksyllä oli sisäelinvamman takia kuukauden verran sivussa ja kevätkauden sotki armeija. 20 ottelussa kuitenkin syntyi mukavat 23 tehopinnaa. Kalle ehti kuitenkin tehdä tällä kaudella Mestis-debyyttinsä RoKin paidassa, pelasi siellä kaksi peliä ilman tehopisteitä. Ensi kaudella ehjä kausi Suomi-sarjassa alle ja sen jälkeen tavoittelemaan Mestis-paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Saapa nähä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT, Kärpät
Raahe-Kiekosta Joonas Hatula on yllättänyt positiivisesti tällä kaudella. Pyhäjoelta kesken kauden tullut 21-vuotias hyökkääjä on 13 ottelussa tehnyt kahdeksan tehopinnaa. Hatula on erinomainen kiekonkäsittelijä ja hänellä on loistava rannelaukaus. Potentiaalia on ainakin Mestikseen ehdottomasti. Ehdottomasti sellainen pelaaja, jota ensi kaudella kannattaa pitää silmällä mikäli hän Raahe-Kiekossa jatkaa.

Taisi Hatula kuulla kehut, sillä tänään jo kesken pelin tehot 1+2 ja Raahe johtaa FPS:ia vastaan 2-3 kolmannessa erässä. :)

Paljon on pelimiehiä ympäri Suomen, joista voisi kehittyä huippupelaajia mikäli halua/mahdollisuuksia olisi. Isossa seurassa kilpailua olisi enemmän, parempi valmennus, enemmän kovia pelejä, näkyvyyttä ja sitä myöten mahdollisuuksia.

Pikkuseuroissa saa touhuta vapaasti, ellei joku väkisin vie ja se tapahtuu usein vasta miesten sarjassa pelatessa ts. juna on usein jo mennyt kaikista isoimmista ympyröistä.

Kalajoelta on nytkin Kärpissä junioreita, jotka perheineen muuttaneet väliaikaisesti jääkiekon vuoksi, koska juniorit eivät saa yksin opiskella/olla vieraassa kaupungissa. Se jos mikä vaatii paljon koko perheeltä omistautumista jääkiekon eteen.

Tähän ei ole mahdollisuutta ehkä 95%:lla lahjakkaista pelaajista, muuttaa koko perheen voimin juniorin perässä jääkiekon vuoksi. Ei tarvitse jossitella myöhemmin, että olisi pitänyt, kuten useimmilla "syrjäkylien" junnuilla käy.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Lieneekö tällä hetkellä Suomi-sarjan mielenkiintoisin nuori pelaaja Kiekko-Espoon vasta 18v (täyttää kauden jälkeen 19v) Rudi Maarni?

Nuori mies on painanut jo tällä kaudella 21 ottelua piste per peli tahdilla (eli otanta Suomi-sarjassa on jo sen verran iso, että mistään sattumasta ei ole kysymys tuossa ppg-lukemassa), ja junnujen Mestiksessä sitten reilusti kovemmalla tahdilla. Ottaen huomioon hänen ikänsä, koska tuossa iässä kehitysstepit saattavat olla yhdessä kesässä aivan jättimäisiä, niin kaverin pelillinen yläraja on varmastikin jossain selvästi Suomi-sarjan yläpuolella.

Uskallanko sanoa, että hän saattaa hyvin tehdä vaikka liigauran. Toivottavasti ensi kaudella pääsee pelaamaan Mestistä, riippumatta siis siitä millä sarjatasolla Kiekko-Espoo itse pelaa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Maarni on pelaajana sellainen taiteilija, että pärjää kyllä näissä sarjoissa missä on nyt pelannut. Kovemmissa sarjoissa tuskin pystyy kikkailemaan samalla tavalla ainakaan nykyisellä tasollaan. Toki on nuori kolli ja kehitys näyttää hyvältä, mutta matkaa on. Käsittääkseni puutteet joukkue- ja puolustuspelissä ovat pitäneet miehen poissa kokoonpanosta Suomi-sarjan pudotuspeleissä.

On kyllä ollut ihan mun lempipelaajia Kiekko-Espoossa viihdyttävyyden puolesta. Valmentajan kannalta siinä mielessä hankala pelaaja, että tekee pisteitä, mutta aiheuttaa harmaita hiuksia omassa päässä.
 
Itsekin yritin saada Maarnin nimen mieleeni, kun tulevaisuuden kykyjä Suomi-sarjasta aprikoin. Taitava ja hyvä luistelija sekä jos pää on kunnossa ja pääsee hyvään valmennukseen, niin uskaltaisi veikata vahvaa tulevaisuutta.
 

Drag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo & Tappara
Käsittääkseni puutteet joukkue- ja puolustuspelissä ovat pitäneet miehen poissa kokoonpanosta Suomi-sarjan pudotuspeleissä.

Näillä kriteereillä jos pudotetaan ei joukkueeseen kovin montaa pelaajaa jää... Maarni on käsittääkseniloukkaantunut?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikäs kaveri on Muikin Linus Vesterlund?

Pääsi pelaamaan Suomi-sarjaa teininä jo pari vuotta sitten ja on nyt 18-vuotiaana joukkueensa selvästi tehokkain pelaaja. Googlaamalla löytyi tieto, että oli aiemmin näytillä Vaasan Sportin junnuihin, mutta ei sitten kuitenkaan sinne päätynyt.
 

The Rock

Jäsen
Mikäs kaveri on Muikin Linus Vesterlund?

Liukasliikkeinen, pelirohkea ikäisekseen, erittäin näppärä käsistään ja hyvä laukaus. Tässä itselleni päällimmäisenä Vesterlundista mieleen jääneet seikat.

Kunhan kaveri saa lisää kokemusta vyölleen ja lihaa luidensa ympärille, niin en ihmettelisi, mikäli jokin Mestis-seura päättäisi testata hänen kykynsä hieman Komarov Arenaa kirkkaamissa valoissa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kunhan kaveri saa lisää kokemusta vyölleen ja lihaa luidensa ympärille, niin en ihmettelisi, mikäli jokin Mestis-seura päättäisi testata hänen kykynsä hieman Komarov Arenaa kirkkaamissa valoissa.

Kiitos raportista! Voisi kuvitella, että näillä näytöillä myös sopimus jonkun liigaseuran A-nuoriin voisi hyvinkin olla tyrkyllä.
 

pullaristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS sekä muut yritteliäät ja joukkueet
Linus Vesterlund aloitti kauden 2017–2018 Hermeksen B-nuorten kakkosjoukkueessa, joka karsi Suomi-sarjaan ja päätyi aluesarjaan. Huomioitavaa tässä on se, ettei Vesterlund silloin edes mahtunut Hermeksen B-nuorten Mestis-joukkueeseen.

Vesterlund siirtyi joulun jälkeen Muikin kolmosdivarijoukkueeseen, jossa pelasi kolme peliä ennen kuin hänet nostettiin mukaan Suomi-sarjajoukkueen kärkikenttiin.

Vesterlund kävi try-outilla Sportin A-nuorissa kesällä 2018, muttei mahtunut mukaan. Hyvin sujuneiden Suomi-sarjapelien vuoksi olisi kesken kauden 2018–2019 päässyt mukaan Sportin A-nuoriin, muttei lähtenyt.

Vesterlundin kokonaisvaltainen peli on kehittynyt viimeisenä parina kautena paljon, eikä hän ole enää pelkästään maalintekijä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös