Suomi-sarjan ristiinkarsinnat 2007–2008

  • 18 479
  • 52

Hermez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Pittsburgh Penguins
Huh heijaa...! Kylläpä Hermes oli jäätävä tänään. Raahella ei ollut mitään saumaa missään vaiheessa. Hermes dominoi peliä täysin ja paremmalla viimeistelyllä kotijoukkue ois hyvin voinu kolminkertaistaa maalisaldonsa. Raahe-Kiekon ehdottomasti paras oli maalivahti Eetu Villanen. Hermeksen ykkösnyrkki oli liekeissä ja Jani Uski kentän paras pelaaja tänään. Tästä on hyvä jatkaa varsinaiseen suomisarjaan jos vain pelin taso pysyis samanlaisena, tietysti vielä hiukan parantaa. Täytyy kyllä sanoa, että tuo Raahen hehkutettu Pat Ahosilta oli kyllä umpisurkea.. Myös Leinonen ja Puikko vois harkita muihin harrastuksiin siirtymistä;) sen verran kankeaa oli jätkien liike.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
RoKi on jatkossa! Mahtavaa!! Kerrankin RoKi yllättää näissä tilanteissa. Nyt täytyy ainakin myöntää Lukkarila osoittaa epäilijöilleen olleensa oikealla linjalla. RoKi pelaa kansallista suomisarjaa keväällä ja juuri näitä pelejä koko seura on kaivannut jo monta vuotta. Nyt päästään mittaamaan taso ihan toden teolla.

Raahelle kävi tässä leikissä kuten RoKille on käynyt muutamana keväänä pudotuspeleissä. Eli kone yskii juuri ratkaisevalla hetkellä ja pistepörssin kärkinimet eivät tuotakaan odotettuja tehoja silloin kun niitä eniten kaivattaisiin. Pahoittelut Raahen ehkä ensi vuonna sitten.

Keväästä tulee täällä pohjoisessa pitkästä aikaa todella mielenkiintoinen. Kiitos siitä kuuluu RoKin koko miehistölle!

Hienoa!
 

kakes

Jäsen
Toivottavasti tänään pojat tulevat vähän eri asenteella Kokkolaan ja näyttävät että mistä se kana pissii. Nimittäin eilen kun Raki ajoittain innostui pelaamaan niin Hermes oli nesteessä. Toivottavasti niitä otteita nähtäisiin tänään koko pelin ajan

Kyllä sen kanan pissimisen näytti tänään Hermes joka oli joka osa-alueella valovuosia Rakia edellä. Tämäkö oli Pohjoislohkon kärjen taso? Jos oli, niin surkeaa. Sen verran Raahea pyöriteltiin että osasivatkohan lähteä oikeaan suuntaan hallilta?. Kiitos Hermes!

Jeppikselle taas kävi kylmät. Terve menoa vaikka turpaan tulikin ja onnea sinne "mutasarjaan". Varmasti oikein mielenkiintoinen ja jännittävä sarja sekin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Joo. Ei tuo ollut se Raahe-Kiekko mitä on aikaisemmin tällä kaudella nähty. Oliko jännitystä vai mitä lienee. Sytyttäjää kaivattiin, eli Moilaselle olisi ollut tarvetta näissä peleissä. Mustosen loukkaantuminen oli sitten se viimeinen niitti, vaikka eilisessä pelissä kaikki mahdollisuudet olikin. Mutta parempi meni jatkoon, eikä mitään jossiteltavaa jäänyt. Nyt viimeistään kismittää se tappio EtPolle mikä vei suoran ykköspaikan (sillä sehän olisi tullut kun Kiekko-Laser hoideltiin viimeisessä pelissä). Mutta eipä näitä kannata murehtia enää. Onnea Hermekselle jatkopaikasta.

Sattui tuo loukkaantumissuma tänä vuonna pahimpaan aikaan. Parhaista pelaajista kolme pois ja heti se näkyy pelissä. Mustosen poissaolo näkyi varsinkin Ahosillan pelissä, sillä tuo kaksikko on ollut aika tuhoisa alkukaudella. Nyt kun Mustonen puuttui niin Ahosillankaan pelaaminen ei ollut sitä mitä se on ollut kun tuttu tutkapari on ollut jäällä. Pelit jatkuu sitten karsintalohkossa keväällä ja uskon että tällä materiaalilla Raahe-Kiekko on aika kova sana siinä sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Täytyy kyllä sanoa, että tuo Raahen hehkutettu Pat Ahosilta oli kyllä umpisurkea.


Mitä? Oliko Paukku-Paten ruuti märkää?

Hermekselle ottelu oli varmasti paljon tärkeämpi kuin Raahelle. Tappio olisi suistanut kolkkolalaisen kiekkoilun syvälle. Raahesta kiekkoilu tuskin tästä kuolee, mutta kirvelevä takaisku kuitenkin.

Harmi Raahen ja Jeppiksen kannalta kun eivät jatkoon päässeet. Pietarsaaressa oli ilmeisesti panostettu tähän kauteen? Toivottavasti ei pienen seuran talous kärsi jos odotukset olivat ylemmässä jatkosarjassa.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Kyllä RaKi pettymykseksi jäi mutta näin ne pelit vain nyt meni. Ehkä RaKi puristi hieman mailaa ja oli loukkaantumisia mutta varsinkin kotonaan Hermes teki vastustajastaan huonon. Näin hyvää peliä ei ole Hermes tällä kaudella pelannutkaan joten oikeaan aikaan löytyi tatsi. Kaikki kunnia Raahelle, se yritti jatkuvasti pelata ja hyökätä toisin kuin sarjavoittaja JHT. JHT sumputti viidellä ja iski vastaan mikä oli myrkkyä Hermekselle. RaKi pelasi hyökkäävää lätkää(sen minkä pystyi) ja sitä on mukava katsoa. Varmasti hoitelee tyylikkäästi karsinnat.

Vielä tuosta Pat Ahosillasta. Ihmetellä täytyy miten mies on pisteensä kerännyt. Joukkueen näkymättömin pelaaja ja kaiken kruununa missasi rankkarin Raahessa. Vaikuttiko todella Mustosen poissaolo noin raakasti? Toisaalta taas pelimiehen ei pitäisi tuollaiseen hyytyä. Jani Uski vei tänään 100-0 Ahosiltaa "kettujen" kohtaamisessa. Maestro oli muuten kuin nuori ori kesälaitumilla, ei löytynyt pysäyttäjää.

Jeppiksen putoaminen oli harmi sinänsä, paikallispelien yleisöekstrat jäi nyt Hermeksen osalta pois.

Mitenkähän näiden pudonneiden joukkueiden pelaajarintamat jatkossa? Muun muassa Raahessa ja Pietarsaaressa olisi ihan mielenkiintoisia nimiä jos ei karsinnat kiinnosta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Huhhuh, alkaa fiilarit normalisoitua. Olihan peli Forssassa, pitänee analysoida huomenna myöhemmin. Karkeasti kuitenkin kaksi erää (eka ja kolmas) hirveää hurlumheitä, toisessa erässä molemmat - erityisesti iso Dee - yrittivät pelata kontrolloidusti ja peli näytti ajoittain jääkiekolta. Jatkoaika pelattiinkin sitten yybervarmaa, ja rankkarit vei mukanaan Dise.

KIITOS D-KIEKKO, KIITOS MYÖS FPS. Oli kyllä huikea trilleri - tällaista pitää urheilun olla. Ei mitään hengetöntä liigan paikallispaskaa kierroksesta toiseen, vaan dramatiikkaa.
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
D-Kiekon jatkopaikka veti mielen iloiseksi täälläkin -- olipa ensimmänen kerta muistaakseni kun jännitin teksti-tv:n välityksellä läpi kokonaisen Suomi-sarjan matsin. Hienoa! Nyt tulee kevätpuolella mielenkiintoisia joukkueita Jyväskylään vierailulle, ja livekiekon seuraaminen itselläni luultavasti ei muuta kuin lisääntyy.

On kyllä raaka paikka ratkaista rankkareilla näinkin isoja asioita. Pikkuruisesta oli kiinni taas, voi hyvä ihme sentään.
 

Yze#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, FPS
Onnittelut D-Kiekolle voitosta! Tappio on myönnettävä, vaikka se tulikin tällä tavalla. FPS oli eilen todella surkea, maalivahdit haparoivat läpi ottelun, mutta mielestäni tuomari Lindroos oli jälleen aivan kuutamolla. Näin neljä selvää poikittaista mailaa FPS pelaajien päähän. Näistä vain kahdesta annettiin rangaistus. Mm Asko Rantanen loukkaantui tilaanteessa, josssa hänen päälleen ajettiin. Samoin keskikentällä Tasalaa ajettiin poikittaisella mailalla niskaan. Oli miten oli, tuomareidenkin olisi suomisarjatasolla nähtävä jotain. No FPS kokee taas kaiken pahimman kautta, tätä on vaikea niellä.
 

Retu

Jäsen
Rankkarit ovat OK

Hyvin usein valitellaan, että rankkarikilpailu on väärä tai raaka tapa ratkaista peli. Miten niin on?
Kyllä esim tässä ristiinkarsintasarjassa oli aivan riittävästi aikaa ratkaista voittaja ihan normaalilla pelillä. Oli 2 kokonaista ottelua ja vielä jatkoerä. Jos ei tuossa ajassa saa hommaa hoidettua, niin sitten siirrytään pelaamisessa seuraavaan vaiheeseen.
Ja mitataan parempi joukkue näin:
- kumman valmennus osaa valita sopivimmat pelaajat rankkarikisaan
- kumman maalivahdit on paremmin valmennettu myös rankkarikisaan
- kumman kenttäpelaajat on paremmin valmennettu myös rankkarikisaan
- kummalla joukkueella henkinen kantti kestää paremmin rankkarikisan
- jne

Pienestä ne ratkaisut on kiinni normaalilla peliajallakin. Kiekko voi emnnä maaliin vastustaja phkeesta tai tuomarin luistimesta tai mistä vaan. Joku tekee yhden virheen ja se on siinä. Joku onnistuu yllättäen jossain ihme jutussa ja se on siinä.
Ei rankkareissa ole sen kummemmasta kysymys. Se on osa peliä, yksi vaihe ottaa selvää paremmuudesta, kun ei se normaalilla pelillä tunnu selviävän.
Ja onhan rankkarikisa todella jännittävä. Paljon jännittävämpi kuin moni tylsä ja ylivarovainen jatkoaika.
Ja paljon mielenkiintoisempi kuin arpominen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Onnittelut D-Kiekolle voitosta! Tappio on myönnettävä, vaikka se tulikin tällä tavalla. FPS oli eilen todella surkea, maalivahdit haparoivat läpi ottelun, mutta mielestäni tuomari Lindroos oli jälleen aivan kuutamolla. Näin neljä selvää poikittaista mailaa FPS pelaajien päähän. Näistä vain kahdesta annettiin rangaistus. Mm Asko Rantanen loukkaantui tilaanteessa, josssa hänen päälleen ajettiin. Samoin keskikentällä Tasalaa ajettiin poikittaisella mailalla niskaan. Oli miten oli, tuomareidenkin olisi suomisarjatasolla nähtävä jotain. No FPS kokee taas kaiken pahimman kautta, tätä on vaikea niellä.

Sitä Tasalaa ajettiin muuten edestäpäin ja ihan ilman mailaa.

Mitä Lindroosiin tulee, minusta Lindroosin linja oli päinvastoin tarkka, hyvä - mutta sopimaton tuolle sarjatasolle. Eiväthän nämä tän tason pelaajat osaa pelata niin kuin liigatuomari viheltäisi ylempiä sarjoja, avauserässä varsinkin nähtiin puolin ja toisin, miten ukkoja lähti pihalle sellaisista, mistä alasarjoissa ei normaalisti lähdetä. Kun oli ylemmän sarjan tuomari, joka otti pois sellaisia, mitä tuolla ei normaalisti oteta.

Kyllä se haparoivin veskari oli rangaistuslaukauskisaa lukuun ottamatta siellä valkopaitaisilla. En käsitä, miten Tommi Tervo on pelannut huikeita runkosarjapelejä. Vaikutti, että kasetti menee jokaisesta omiin menneestä maalista. FPS:n ongelma oli lähinnä se, etteivät laukoneet tarpeeksi, ainoa ketju, joka ymmärsi laukoa Tervolle oli tämä pappaketju. Se näkyykin sitten tilastoissa.

Lindroos ehti muuten vihellellä pari paitsiotakin. Tämä linjatuomari Kolunen oli melkoisessa unessa...
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvin usein valitellaan, että rankkarikilpailu on väärä tai raaka tapa ratkaista peli. Miten niin on?
Kyllä esim tässä ristiinkarsintasarjassa oli aivan riittävästi aikaa ratkaista voittaja ihan normaalilla pelillä. Oli 2 kokonaista ottelua ja vielä jatkoerä.

(...)

Pienestä ne ratkaisut on kiinni normaalilla peliajallakin. Kiekko voi emnnä maaliin vastustaja phkeesta tai tuomarin luistimesta tai mistä vaan. Joku tekee yhden virheen ja se on siinä. Joku onnistuu yllättäen jossain ihme jutussa ja se on siinä.
Ei rankkareissa ole sen kummemmasta kysymys. Se on osa peliä, yksi vaihe ottaa selvää paremmuudesta, kun ei se normaalilla pelillä tunnu selviävän.
Ja onhan rankkarikisa todella jännittävä. Paljon jännittävämpi kuin moni tylsä ja ylivarovainen jatkoaika.
Ja paljon mielenkiintoisempi kuin arpominen.

Niin, itse vain en oikein osaa pitää rankkareita oikeana pelillisenä ratkaisuna ottelulle, ehkä lähinnä siksi että rankkarit ovat yksilösuorituksia, ja peliajalla tuleva pomppumaalikin on kuitenkin joukkuepelin tulos.

Lisäksi kun tässä paras kahdesta-systeemissä kohtaa kaksi tasaväkistä joukkuetta, on varsin todennäköistä että molemmat voittavat yhden matsin, ja sitten ratkaisevan pelimaalin tekemiseen on aikaa vain se 20 min. Se tuntuu vähältä, vaikka tottahan on, että yhtä lailla "ratkaisevia" ovat kaikki varsinaisella peliajallakin tehdyt maalit.

Ehkä kyse on myös ihan tottumuksesta ja "lajikulttuurista". Jalkapallossahan on jo totuttu siihen, että rankkareilla ratkaistaan maailmanmestaruuksiakin. Mutta nyt uhkaan mennä jo melkoisesti ohi ketjun aiheen...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllä RaKi pettymykseksi jäi mutta näin ne pelit vain nyt meni. Ehkä RaKi puristi hieman mailaa ja oli loukkaantumisia mutta varsinkin kotonaan Hermes teki vastustajastaan huonon. Näin hyvää peliä ei ole Hermes tällä kaudella pelannutkaan joten oikeaan aikaan löytyi tatsi. Kaikki kunnia Raahelle, se yritti jatkuvasti pelata ja hyökätä toisin kuin sarjavoittaja JHT. JHT sumputti viidellä ja iski vastaan mikä oli myrkkyä Hermekselle. RaKi pelasi hyökkäävää lätkää(sen minkä pystyi) ja sitä on mukava katsoa. Varmasti hoitelee tyylikkäästi karsinnat.

Vielä tuosta Pat Ahosillasta. Ihmetellä täytyy miten mies on pisteensä kerännyt. Joukkueen näkymättömin pelaaja ja kaiken kruununa missasi rankkarin Raahessa. Vaikuttiko todella Mustosen poissaolo noin raakasti? Toisaalta taas pelimiehen ei pitäisi tuollaiseen hyytyä. Jani Uski vei tänään 100-0 Ahosiltaa "kettujen" kohtaamisessa. Maestro oli muuten kuin nuori ori kesälaitumilla, ei löytynyt pysäyttäjää.

Jeppiksen putoaminen oli harmi sinänsä, paikallispelien yleisöekstrat jäi nyt Hermeksen osalta pois.

Mitenkähän näiden pudonneiden joukkueiden pelaajarintamat jatkossa? Muun muassa Raahessa ja Pietarsaaressa olisi ihan mielenkiintoisia nimiä jos ei karsinnat kiinnosta.

Joku kirjoitti Rakin vieraskirjaan näin:
Valmennuksen aamujäät kostautuu joukkueelle nyt. Ei liian kovaa pelipäivinä.

Tämä voisi kyllä selittää sen, että miksi Hermes-pelit menivät niinkuin menivät. Toivottavasti tästä nyt opittiin jotain, ainakin sen että pelipäivinä ei kannata aamujäitä vetää.

Toivon vaan ettei porukka ns. hajoa käsiin. Semmoisia juttuja kun liikkuu että Kuopion miehiä ei nämä karsintapelit kauheasti kiinnostaisi.
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Tämä voisi kyllä selittää sen, että miksi Hermes-pelit menivät niinkuin menivät. Toivottavasti tästä nyt opittiin jotain, ainakin sen että pelipäivinä ei kannata aamujäitä vetää.

Toivon vaan ettei porukka ns. hajoa käsiin. Semmoisia juttuja kun liikkuu että Kuopion miehiä ei nämä karsintapelit kauheasti kiinnostaisi.


Ne aamujäät kyllä on tapana ottaa pelipäivinä.
Se kuinka tiukkaan ne pidetään, on eri juttu.

Ei Raahe noita savonihmeitä tule sarjassaan tarvitsemaan, nyt vaan omille pojille vastuuta jo ensikautta ajatellen. Ostomiehet kaikki mäkeen...
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Nousta ei alemmasta sarjasta pysty. Eikä voisi kai pudotakkaan, jos pelataan neljällä porukalla. Sääntöjen mukaan pitäisi olla kuusi joukkuetta alemmassa sarjassa.


Raahen sivuilla taisi muistaakseni olla maininta, että kakkosdivarista nyt alkavaan suomisarjan karsintaan mukaan päässeet joukkueet (en jaksa luetella) jaetaan maantieteellisesti neljään lohkoon ylemmän suomisarjan ulkopuolelle jääneiden joukkueiden seuraksi.

Joku enemmän näistä asioista tietävä vois hieman valaista tarkemmin?
 

Hermez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Pittsburgh Penguins
Joku kirjoitti Rakin vieraskirjaan näin:
Valmennuksen aamujäät kostautuu joukkueelle nyt. Ei liian kovaa pelipäivinä.

Tämä voisi kyllä selittää sen, että miksi Hermes-pelit menivät niinkuin menivät. Toivottavasti tästä nyt opittiin jotain, ainakin sen että pelipäivinä ei kannata aamujäitä vetää.

Toivon vaan ettei porukka ns. hajoa käsiin. Semmoisia juttuja kun liikkuu että Kuopion miehiä ei nämä karsintapelit kauheasti kiinnostaisi.

Kauheaa selitystä aina raahelaisilta tappioiden jälkeen.. aina etsitään kovasti syytä miks hävisivät Hermekselle.. menikö aamujäillä liian kovaa, vaikuttiko Mustosen puuttuminen kokoonpanosta, Tuliko syötyä väärää ruokaa yms.. Eikö sitä vaan voi myöntää että parempi voitti ja sillä selvä. Tuskinpa Raahe Hermestä ois kaatanu vaikka mitä olisivat aamujäillä tehneet.
 

Gameface

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nousta ei alemmasta sarjasta pysty. Eikä voisi kai pudotakkaan, jos pelataan neljällä porukalla. Sääntöjen mukaan pitäisi olla kuusi joukkuetta alemmassa sarjassa.

http://www.finhockey.fi/kilpailutoiminta/

Tarkoitankin että kakkosen joukkueet voivat nousta, sehän nyt on selvä. Kyllähän alkuperäiset kiekkoliiton suunnitelmat ovat tainneet mennä persiilleen, kun joukkueitahan piti olla 24 karsintasarjoissa ja nyt on vain 18...
 
Viimeksi muokattu:

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Tarkoitankin että kakkosen joukkueet voivat nousta, sehän nyt on selvä. Kyllähän alkuperäiset kiekkoliiton suunnitelmat ovat tainneet mennä persiilleen, kun joukkueitahan piti olla 24 karsintasarjoissa ja nyt on vain 18...

Eikös niitä kuitenkin täydet 24 ole?

- Ristiinkarsinnoissa pudonneet (4):
FPS
HCM
Jeppis
Raahe-K

- Alkusarjoissa kolmen joukosta pudonneet (11):
Ahmat
Et-Po 72
GrIFK
Hunters
Ketterä
KoMu HT
LLuja
NasKi
SHT
TuusKi
YJK

- Kakkosdivarin lohkovoittajat (6):
Eagles (Varkaus)
HC Eagles (Kangasala)
HC Kuusankoski
Ku-Ry
TIHC
VT-HT

- Kakkosdivarin ristiinkarsintojen voittajat (3):
Kraft
LeKi-75
TarU

EDIT: Lohkojako voisi näillä porukoilla olla esimerkiksi:

1: Ahmat, Et-Po, Jeppis, Raahe-K, TIHC, YJK
2: HC Eagles, HCM, Kraft, KoMu HT, Ku-Ry, SHT
3: FPS, GrIFK, LLuja, TarU, TuusKi, VT-HT
4: Eagles, Hunters, HC Kuusankoski, Ketterä, LeKi-75, NasKi
 
Viimeksi muokattu:

kakes

Jäsen
Tuskinpa Raahe Hermestä ois kaatanu vaikka mitä olisivat aamujäillä tehneet.

Juu, ei minukaan mielestäni. Noin pehmoista Rakia en ole nähnyt koskaan aiemmin. Taisi Rakin selkäranka napsahtaa jo kotitappioon, sen verran hengetöntä touhu Kokkolassa oli.

Onko kenellään muuten tietoa milloin varsinainen Suomi-Sarja alkaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös