Suomi-sarjan Pohjois-lohko kaudella 2004–2005

  • 29 851
  • 146

Anfortas

Jäsen
PaKa - K-Oulu 2-7 (Ke 8.12. Kuusamo)

Ensimmäinen erä alkoi sekavissa merkeissä ja pitkiä kiekkoja nähtiin melkoinen määrä. Kotijoukkue tarvitsi ylivoimaa, että peli saatiin haltuun ja kiekko pyörimään vastustajan päätyyn. Ylivoima pyöri mallikaasti, mutta tuloksettomasti. PaKa sai ylivoimasta otteen peliin ja hallitsi selkeästi, kunnes joutui erän puolenvälin jälkeen alivoimalle ja menetti hallinnan K-Oululle aina erän loppuun asti.
Erässä nähtiin vain yksi maali, kun Sami Virtanen ohjasi Kallungin siniviivalta lähteneen laukauksen maalin edestä ylänurkkaan.

Toinen erä oli kotijoukkueelta heikkoa esitystä. Ei vain tuloksellisesti, vaan myös pelillisesti. Kovaa näennäestä yritystä, eikä mikään onnistunut. K-Oulu vieraili usein vaarallisesti PaKan maalilla ja onnistui maalinteossa jopa neljä kertaa. PaKa teki erän ainokaisen ylivoimalla. Lari Virtanen avasi Moilaselle, joka purjehti koko kentän läpi ja nakkasi rystyltä kiekon sisään. Kolme pakalaista luisteli ristiin hyökkäyssinisellä ja Moilanen liukui kaverien välistä ja suoraan puolustuksen läpi varsin vaivattomasti.
Erästä paistoi läpi PaKan huolimattomuus. Paljon kiekon menetyksiä ja huonoja syöttöjä.

2-4 johto näytti riittäneen K-Oululle ja vieraat aloittivat kolmannessa erässä viivytystaistelun PaKan painaessa kiekon jatkuvalla syötöllä K-Oulun päätyyn. Aina kun PaKa menetti hyökkäyspäässä kiekon, ampaisi K-Oulun hyökkääjä keskialueelle odotellen syöttöä. Ja kun K-Oulun pelaaja sai omassapäässä kiekon, niin se nakattiin sokkosyöttönä keskialueelle. Tästä paras esimerkki oli K-Oulun 2-6 maali. Pakki laukoi summassa kääntölämärin omalta päätyviivalta ja hyökkääjä oli hyökkäyssinisellä odottelemassa. Kurikka pääsi läpiajoon, veivasi Rämetin näyttävästi kahville ja pisti kiekon lähes tyhjiin. Tämä ei ole sitä kaikein kauneinta ja viihdyttävintä kiekkoa. Varsinkaan, jos tällaista taktiikkaa harrastaa vastustaja ja peliä katsoo värillisten okulaarien läpi höystettynä subjektiivisella asenteella.

Kun 60min jälkeen katsoi tulostaulua, niin veti mielen aika hiljaiseksi. 2-7 tulos on aika tyly, eikä jätä paljoa selittelyjen varaa. Tämä ottelu oli voitettavissa ja se piti voittaa. Centrebet tarjosi kertoimet 1.33 - 7.60 - 3.40 ja se kertoo hyvin ottelun ennakkoasetelmat. Kotijoukkue oli selkeä ennakkosuosikki. PaKa kumminkin kaatui lukuisiin omiin virheisiin omassapäässä ja keskialueela sekä K-Oulun tehokkuuteen. Ja kun PaKaa vaivaa vielä krooninen tehottomuus, niin päästään 2-7 tulokseen.

Omiin meni seitsemän, mutta Rämet pelasi siitä huolimatta ihan kelpo pelin. K-Oulun maalit tuli hyviltä tekopaikoilta. Toisessa päädyssä K-Oulun Korhonen pääsi 35 torjunnastaan huolimatta varsin helpolla. Korhonen peittää maalin hyvin ja räpyläkädessä näyttää olevan hyvät refleksit.
Oululaiset vieraili kauden alussa Kuusamossa voittaen pelin 2-5. Mielestäni tämän päivän peli oli K-Oululta selvästi huonompaa, mutta siitä huolimatta tuli suurinumeroisempi voitto.

Päätuomari Kalliota pitää myös muistaa kehaista. Varsin mallikas suoritus ja arvosana lähentelee sitä kaksinumeroista lukua. Peli oli siisti ja Kallio näki sen eikä helppoja tms. jäähyjä jaettu tietyn kiintiön saavuttamiseksi. Pieni tahra tulee kumminkin kilpeen (eihän kenellekään kymppiä voi antaa), kun kolmannessa erässä meni muutama, Suomi-sarjan yleiseen linjaan verraten, selvä rike läpi.

Viikonloppuna saapuu ylitorniolaiset vierailulle. Virralla on muutama päivä aikaa ravistella nuorta joukkuetta. Virheiden määrää on pystyttävä vähentämään ja viimeistelyyn on saatava terävyyttä. Suosittelenkin koko köörille opusta Maalintekotaito for Dummies.

Toivottavasti Vaate-Harri on ollut aktiivisena ja siirtoikkunan auetessa Kuusamoon saapuu yksi tai useampi maaleja tehtailevaa hyökkääjää. Vaan mistä sellaisia kesken kauden saa, ellei osta sopimusta ulos. Ja siihen ei ole varaa. Tänään pelissä oli 8 varsinaista hyökkääjää höystettynä kolmella B-juniorilla. Virta peluutti myös puolustajia hyökkääjinä, jotta tärkeimmille miehille saadaan hieman aikaa puhaltaa.
 

Anfortas

Jäsen
PaKa - EtPo-72 3-2ja. (La 11.12. Kuusamo)

Eletään ilmeisesti kaikein vilkkainta pikkujouluaikaa, kun halliin oli vaivautunut paikalle alle puolet normaalista katsojamäärästä. Kauden pohjanoteeraus 193 katsojalla.
EtPo saapui vierailulle vain 12 kenttäpelaajalla ja antoi näin hieman etua kotijoukkueelle. Ja sitten kuuluukin kysymys: miksei PaKa käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja lähtenyt luistelemaan vierailta jalkoja alta? PaKa pystyy paljon kovempaan vauhdin pitoon ja se on nähty monesti.

Ensimmäinen erä alkoi niin kuin viimeisimmät kotipelit yleensä, hieman sekavaa ja varovaista. EtPo vartioi tarkasti omaa päätä ja kävi satunnaisesti vierailemassa Rämetin maalilla. Hieman kärjistäen EtPo pelasi neljällä pakilla ja yhdellä 'target' pelaajalla, joka pinkoi kärkkymään, kun PaKa menetti kiekon. Kun kiekko saatiin haltuun niin se nakattiin puolenkentän avauksella kärkkyjälle. Erässä tehtiin varmaan ennätys pitkienkiekkojen määrässä. Kahdenviivansyöttö sääntö takaisin ja kärkkyjät ¤"#¤$@£$@€£"#. Kun kahdessa peräkkäisessä ottelussa vastustaja on käyttänyt tätä samaa taktiikkaa, niin pistää jo ihan syletyttämään, *pthyi*. Kotiyleisön onneksi EtPo ei onnistunut taktiikassaan lähellekään yhtä hyvin, kuin K-Oulu pari päivää aiemmin.
Erässä nähtiin kaksi maali ja ne teki kuin tekikin virailijat. Komeita molemmat. Ensimmäisessä Rautio tälläsi suoraan syötöstä B-pisteeltä ja Pietsalo pääsi pistämään reboundin ohi jäässä maanneen Rämetin. Toinen tuli ylivoimalla ja oli hieman halvan oloinen. Pietsalo laukoi B-pisteiden välistä ranteella Rämetin längistä. Noin kaukaa tullut laukaus pitää pystyä ottamaan, ellei sitten joku päässyt ohjaamaan.
PaKalla oli myös tukku paikkoja, mutta maalinteko on tällä hetkellä tervanjuontia. Erän puolessa välissä pääsivät Niko Virtanen, Velimatti Virtanen ja Hannola lyhyen ajan sisällä testaamaan EtPon Alapuraisen taitoja, mutta yritykset oli vaisuja. Sami Virtanen kilautti tolppaa rystylaukauksella.
Päätuomari Leinonen osoitti, että Suomi-sarjassa saa taklata kovaa, kunhan sen tekee puhtaasti. Kuka ikinä olikaan tämä jyrän alle jäänyt kaveri, jonka Hannola pisti levyksi siniviivalle. Etpolainen lähti nostamaan hyökkäystä omista ihaillen kiekkoa lavassa. Hannola kaarsi suoraan kohti ja torppasi miehen pystyyn. Taklaus oli sen verran kova, että etpolaisen piti vähän aikaa kuunnella lintujen viserrystä ja vetää happea.

Toinen erä sitten pelattiin vain yhtä päätyä. Näin suvereenia hallintaa näkee harvemmin, mutta kun maalinteko on PaKalle niin vaikeaa kuin onkin, niin nähtiin vain yksi maali. Hannola otti vauhtia omista ja purjehti aina toiseen päättyn. Pienet veivit pienessä kulmassa ja lirutus maalivahdin jalkojen välistä. Suvereenista hallinnasta huolimatta EtPolle merkittiin vain 13 torjuntaa (onkohan jokainen torjunta laskettu mukaan, hieman epäillyttää näin pieni luku). Niko Virtanen kilautti kerran ylärimaa ja kiekko otti rimasta sellaisen kierteen, että jäähän tullessaan kieri yli päätyviivan - maalin vierestä tietenkin. Nyt kun rva Fortuna näyttää joukkueelle persettä, niin se näyttääkin oikein antaumuksella.
EtPon peli oli sitä samaa kuin ensimmäisessäkin, eli kiekon roiskimista keskíalueelle tai aina pitkäksi toiseen päätyyn.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman hyvin. Toisesta hyökkäyksestä kiekko maaliin peli oli tasan 2-2. Moilanen toi kiekon alueelle ja laukoi heti siniviivan jälkeen. Alapurainen torjui ja Karjalainen pääsi laukomaan reboundin B-pisteeltä maaliin. Alapurainen oli hyvin Karjalaisen laukauksessa mukana, mutta kotiyleisön onneksi kiekko meni mailan ali verkon perukoille. Erän alku oli jälleen kotijoukkueen hallintaa, mutta vähän ennen erän puoltaväliä tulleet jäähyt sekoitti pakan. EtPo sai juonesta kiinni ja peli tasoittui.
Kovasta yrityksestä ja lukuisista paikoista huolimatta kiekkoa ei jälleenkään saatu maaliin asti ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ei tarvittu kauaa pelata, kun peli ratkesi PaKan hyväksi. Hannola onnistui riistämään kiekon EtPon pakilta hieman kyseenalaisin keinoin ja ratkaisi pelin. Hannola veti pienellä koukulla pakin lantiosta, joka horjahti ja menetti kiekon. Hannola pääsi puolittain läpi veti viuhuvan lämärin taka-alanurkkaan.
Vaikka voitto ja kaksi pistettä tulikin, niin vähän jäi paskan makua suuhun.

PaKan peliä vaivaa tällä hetkellä maalinteon vaikeus. Iso, iso mörkö. Paikkoja tulee, mutta kiekkoa ei saada maaliin asti. Ihan sääliksi käy poikia. Nyt on vaikeaa, todella vaikeaa.
Kuka on se aleksanterisuuri, joka aukaisee Gordionin solmun? Kenellä on se miekka, jolla solmu saadaan auki? Ketsuppipurkin korkki on kiinni ja lujassa onkin.
Toinen silmiinpistävä ongelma on tärkeimpien pakkien huolimattomuus. Huonoja syöttöjä (tai syöttämättä jättämisiä) ja kiekon menetyksiä tulee liikaa.

Päätuomari Leinoselle hyvät paperit, lukuunottamatta kolmannen erän linjaa. 1. ja 2. erä mentiin suht tarkaa, mutta kolmannessa vihellettiin valikoiden.
Iso käsi myös siitä, ettei jokaista kaatumista vihelletty. Pohjoislohkossakin kun on näitä pellehyppääjiä, jäähyjen kalastelijoita.

Virralla on viikko aikaa harjoituttaa maalintekoa ennen alkusarjan viimeistä peliä. Haukuputaan Ahmat on ollut toistaiseksi ylitsepääsemätön este tällä kaudella. Mikä olisikaan parempi joululahja, kuin suurinumeroinen voitto.
 

lebardi

Jäsen
Joo etpo pelin yleisömäärä kyllä vähän ihmetytti,oli kyllä kauden pohjanoteeraus.Peli oli kyllä mielestäni hyvä ja vauhdikas,ensimmäinen erä tosin aika sekava.Vaikka voitto tuli jatkoajalla niin hyvä niin, kyllä se etpo hyvän vastuksen antoi.Tästä on hyvä jatkaa Ahmat peliin ja kyseisestä pelistä voitto olisi todella tärkeä.
 

Laitalinkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raahe-K:n peli paranemassa

Raahe-K:n peli näyttäisi paranevan, liekö uusi ilme tullut
Ritoniemen lähdön seurauksena. Joka tapauksessa
Raahe oli jo voittaa RoKin eilisessä pelissä.

Alla linkki lehtijuttuun RoKi - Raahe-K

http://www.rokihockey.fi/tiedotearkisto/?num=12277
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
RoKi - Raahe-K

Otteluraportin kirjoittajan mielestä parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut antaa Toni Karjalalle.
No ei todellakaan. Ennen viime hetken ryhdistäytymistä ykköspakkimme pelasi alle taitojensa ja mussutti tuomarille joka välissä. Raahen kolmas maali syntyi Karjalan istuessa älytöntä huitomisjäähyään.
Kolmoskentän pelaajista lähimmäs omaa tasoaan pääsi Rautio. Luoma ja Erkinjuntti tyytyivät pelailemaan, Mikkola oli kuin unessa.
Joka tapauksessa tuli todistetuksi, että pisteet voi saada huonollakin pelillä.
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Re: RoKi - Raahe-K

Viestin lähetti Defense
Otteluraportin kirjoittajan mielestä parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut antaa Toni Karjalalle.
No ei todellakaan. Ennen viime hetken ryhdistäytymistä ykköspakkimme pelasi alle taitojensa ja mussutti tuomarille joka välissä. Raahen kolmas maali syntyi Karjalan istuessa älytöntä huitomisjäähyään.
Kolmoskentän pelaajista lähimmäs omaa tasoaan pääsi Rautio. Luoma ja Erkinjuntti tyytyivät pelailemaan, Mikkola oli kuin unessa.
Joka tapauksessa tuli todistetuksi, että pisteet voi saada huonollakin pelillä.

Otteluraportin kirjoittaneen kanssa täysin samaa mieltä.
Karjalan olisi todellakin voinut palkita parhaana.
Ilman Tonia pisteet olisi jääneet haaveeksi, niin komean shown mies lopussa järjesti. Tuomareille "mussutus" oli täysin aiheellista, miestä koukittiin ja hakattiin mailalla kuin vierasta sikaa. Tuomari oli ottanut sen linjan että parempaa pelaajaa saa rikkoa niin paljon kuin mahdollista.
Todella jännittävä pelin loppu oli, pääasia on että huonollakin pelillä Roki voittaa.
Kyllä tämä tästä, Palsolan Sakke oli myös katsomassa peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Palkintoraati varmaankin teki ratkaisunsa koko pelin eikä pelkästään kahden viimeisen minuutin perusteella. Ja näki onnistumisten lisäksi myös virheet ja turhautumisen, toisin sanoen oli tehtäviensä tasalla.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Palkintoraati, Karjala ja tuomari

Defensille sen verran, että aika aiheesta Karjala taisi lauantaina turhautua. Mailaa tuli käsille ja kasvoille (taisi tulla lavasta suuhun) aika tiuhaan tahtiin ja tuomari Keränen ei tainnut ihan koko aikaa olla tehtäviensä tasalla, vaikka kelpo ottelun vihelsikin. Ei palkintoraatikaan voi jättää huomioimatta, jos Karjala tuo joukkueen omalla nousullaan ensin tasoihin ja samanlaisen nousun seurauksena Karjalan reboundista Rautio sai kunnian iskeä voittomaalin. Kaikille sattuu virheitä silloin tällöin varsinkin ahneesti hyökkäyksiä tukeville pakeille. Karjala korjasi omat virheensä ja Roki vei pisteet. Karjala oli ansaitusti palkintoraadin illan valinta.

Kuten Rollo jo sanoikin huono pelikin riittää Rokille tällä erää.Pisteet tuli, vaikka Raahe oli niskan päällä ensimmäiset kaksi erää.
Harvemmin on Roki viime vuosina noussut 1-4 tappioasemasta jatkoaikavoittoon 5-4. Areenallakin alkaa pikku hiljaa olemaan fiilistä, kun pelit menee jännäksi. Ensi viikonloppuna Roki kohtaa syyskierroksen viimeisessä ottelussa K-Oulun.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Palkintoraati, Karjala ja tuomari

Viestin lähetti upnorth24
Karjala oli ansaitusti palkintoraadin illan valinta.

Paitsi että ei ollut. RoKin parhaana palkittiin ansaitusti Jani Rautio. Lue otteluraportti! Aiheetta enempään.
 

Anfortas

Jäsen
PaKa - Ahmat 2-1 (la 18.12. Kuusamo)

Vihdoinkin! Vasta kauden neljäs mittelö haukiputaalaisia vastaan toi PaKalle voiton. Tänään nähtiin jälleen tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä myös toisin päin.
Pikkujoulut rokottaa PaKan laihaa kassaa edelleen, kun paikalle oli saapunut vain 205 katsojaa.

Kuva kovaa luistelevasta ja aggressiivisesti karvaavasta karhulaumasta on enää muisto vain, sen verran flegmaattinen kotijoukkue jälleen nähtiin (alkukauden otteisiin verrattuna).
Vaikka PaKa hienokseltaan hallitsi erää ja onnistui saamaan useamman pyörityksen vieraiden päätyyn, niin siitä huolimatta ei Ahmat joutunut erityisen koville. Hyökkäykset ja pyöritykset olivat välillä näyttäviäkin, mutta maalintekopaikoille oli vaikea päästä ja vähistä paikoista ei kiekkoa maaliin asti saatu. Kerran Tuomola pisti kiemuroillaan koko Ahma poppoon nippuun ja sai maalivahdinkin jo jäihin, mutta viimeistely epäonnistui.
Yksi maali erässä nähtiin, kun PaKan pyörityksen päätteeksi vierailijoiden puolustaja avasi pitkällä syötöllä punaviivalla kärkkyneelle Halmeelle. Halme otti muutaman potkun vauhtia ja laukoi tulisen lämärin heti siniviivan jälkeen. Kiekko meni Rämetin kainalosta ja lirui kiulallisen hiljaa maaliin. Luvattoman helppo maali aivan erän viimeisillä sekunneilla. Noin kaukaa tulevat kudit pitää pystyä ottamaan.

Toinen erä oli astetta selvempää kotijoukkueen hallintaa ja Ahmat joutui välillä pahoihin vaikeuksiin omassa päässään. Se tiesi jälleen hikisiä hetkiä hyvin torjuneelle Hannulalle.
Heti erän alussa PaKa onnistui tasoittamaan ottelun, kun Tuomola nakkasi kulmasta korkean syötön maalille. Mistä/kenestä kiekko ikinä maalin menikään, niin se merkittiin maalinedus ruuhkassa olleelle Hannolalle. Erän loppuun Hannola teki illan toisen ja samalla voittomaalin, kun 2:1 hyökkäyksen päätteeksi laukoi maalivahdin kilpipuolelta sisään.

Kolmanteen erään vierailijat pistivät isompaa vaihdetta silmään ja hallitsivat erää. PaKa vähensi karvaamista ja luovutti aloitteen tekemisen suosiolla Ahmoille. Ahmoilla oli lukuisia hyviä tekopaikkoja, mutta siitä huolimatta eivät saaneet maalia aikaan. Rämet ei joutunut edes kunnolla venymään, mitä nyt kerran ylärima kilahti.
Viimeisellä minuutilla Ahmat yritti kavennusta ilman maalivahtia onnistumatta siinä. Ei kyllä PaKakaan saanut kiekko sivurautaa lähemmäksi vaikka edessä maali oli tyhjä. Hannola pääsi yrittämään hattutemppua tyhjiin, mutta laukoi kohti pakkia.

Kolmannessa erässä otteet koventui selvästi ja poikittaiset niskanseudulle, huitomiset yms. ei olleet ollenkaan harvinaisia. Erän puolessa välissä päätuomari Vasunta kyllästyi vierailijoiden Halmeen jatkuvaan napinaan ja palkitsi kaverin 10min käytösrangaistuksella. Ilmeisesti tarinan kerronnassa oli jotain ongelmaa, eikä Finlandia-palkintoa irronnut. Ahmojen paras pistemies, Huttula, oli toinen "hyvin" ansioitunut tarinaniskijä. Kaverista oli päätuomarille jatkuvasti riesaa. Ottelun viimeisillä minuuteilla Ahmat lähti nostamaan viimeisiä hyökkäyksiään ja kiekkoa kuskannut Manninen törmäsi linjatuomariin sillä seurauksella, että kaatui ja PaKa sai kiekon. Manninen ei tätä sulattanut, vaan pamautti kirvesiskulla toimitsijoiden aitiota suojaavaa pleksiä. Vasunta palkitsi Mannisen suihkukomennuksella totaalisesta hermojen menettämisestä.
Kotiyleisön onneksi edellisen pelin yksin ratkaissut Tauriainen oli vain varjo normaalista tasostaan ja jäi ilman tehoja. Ettei vaan pikkutunneille venyneistä pikkujouluista ole liian vähän aikaa?
 

Laitalinkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Anfortas

Jäsen
Vähän menee topicin vierestä, mutta RoKi - K-Oulu raporttia lukiessa pistää silmään seuraavat lauseet:
"Ilari Sainio, joka huomionosoituksen lisäksi nousi RoKin kaikkien aikojen tehotilastossa kärkeen"
"Tilastoon on laskettu kaikki tehopisteet kaudesta 1995-96 lähtien."


Mikä se sellainen kaikkien aikojen -lista, johon on laskettu mukaan vain osa kaikista kausista? Käsittääkseni RoKin historia ulottuu paljon kauemmaksi, kuin kauteen '95-'96. Sattuikohan listan laatijalla nimeämisessä lapsus, vai onko allekirjoittaneella ongelmia ymmärtämisen kanssa.

Olisi kiva lueskella kaikkien aikojen joukkue kohtasia tilastoja. Aina Centers, IFK Leplax, YPA aikakausista alkaen. Ja millaisia olivatkaan tulokset, kun Pallo-Karhut aikoinaan jyräsi tietään kakkos divisioonaan. Hämärää muistikuvaa on, että silloin tehtiin maaleja ja paljon.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Rokin ennätyksistä

Anfortas tiedusteli tai ihmetteli Rokin ennätyksiä ja erityisesti sitä miksi tilastoja on laskettu vasta kaudesta 95-96 lähtien. Vastaus tulee tässä. Rokin taival jääkiekon vanhassa II-divarissa alkoi keväällä 95 tapahtuneen nousun seurauksena. Sitä ennen Roki taisi pelata pääasiassa III-divarissa ja legendaarisessa kalottiliigassa. Näiltä ajoilta ei varmaankaan ole säilynyt kirjattuja tilastoja (korjatkaa joku jos olen väärässä), joten tämän takia Rokin ennätykset ovat kaudelta 95-96 lähtien.

Ilari Sainio nousi viime lauantain syötöllään ohi Rokin tehotilastoja kauan halliinneen ja pitkään Et-Possakin pelanneen Konstantin Astrakhantsevin ohi 252 pisteeseen. Konsta tarvitsi 251 pisterajan saavuttamiseen 101 peliä ja Sainio nousi tehotilaston ykköseksi 268 pelin jälkeen. Rokin ennätykset löytyvät seuran sivuilta varsin hyvin järjestettyinä. Tässä linkki:

http://www.rokihockey.fi/ottelut_ja_tilastot/ennatykset/

Kaikkien aikojen tilastoja olisi tosiaan hieno lueskella. Menneiltä vuosilta on kuitenkin aika rajoitetusti säilynyt vanhoja tilastoja. Varsinkin 70-80-lukujen alasarjojen tilastoja ei tunnu löytyvän mistään.
Raahe-Kiekon sivuilta (alla oleva linkki) löytyy hienosti koottu arkisto suomisarjan kautta-aikojen tilastoista.

http://www.raahe-kiekko.com/suomisarja/index.php

Anfortakselle ja kaikille muille Pallo-Karhuja kannattaville voisi lähettää sellaisia terveisiä, että Pakaa koskevia ennätys- tai muitakaan tilastoja ei löydy ainakaan seuran umpisurkeilta nettisivuilta. Voisiko niitä kenties parantaa jossain vaiheessa?
 

Laitalinkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
RoKi ja sitten muut

RoKi näyttää Pohjoislohkossa menevän omia teitään, mutta
seuraavista sijoista vielä taistellaan kevään kuluessa. PaKa
on odotetusti kirinyt mentäessä kohti joulua, mutta kevät on
kyllä suuri arvoitus. Jos materiaali täydennystä ei tule Play
Off-paikka saattaa jäädä unelmaksi. Ahmat ovat edelleen
positiivinen yllätys, mutta tulee tippumaan alaspäin. Raahe
nousee keväällä, kunhan joukkueen sisäiset ongelmat pidetään
kurissa. K-Oulu on hieman miinuksella, mutta uskon parantavan
keväällä vielä pelejään. SHT näköjään hiipuu ja ei ole kovin
uhkaava tekijä tällä hetkellä. Sarjan mielenkiinnon kannalta
Seinäjoella kannattaisi tehdä jotakin. Jeppis ja EtPo saavat
keskenään ratkaista jumbosijan. Mikäli RoKi saa 1 - 2 vahvistusta
joukkueeseensa se on myöskin varteenotettava tekijä
kevään Play Off-peleissä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Pahoittelut kun etelän huitoja tulee tungeksimaan ketjuun mutta laittakaapas esille pohjoislohkon allstaars-kentällisenne

Tässä tietämättömän eteläläisen lähinnä pisteiden valosta tehty sommitelma.

Hyökkäys

Jani Rautio - Juho Luoma - Tero Huttula

Puolustajat

Sami Ekoluoma - Toni Karjala

Maalivahti

Lauri Rämet (saadaan yksi PalloKarhukin)
 

Spazek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fps, Pa-Ka.
Koitetaas sitten väsätä jotain allstars kentällistä:

Hyökkäys:

Ville Moilanen - Jani Rautio - Tero Huttula

Puolustajat:

Toni Karjala - Lari Virtanen

Maalivahti

Lauri Rämet

Kylläpäs siitä tuli nyt vähän Pa-Ka voittoinen, mutta ei voi mitään ku siel on hyviä pelimiehiä. =)
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Ei siihen allstars kenttään kahta sentteriä sovi (Rautio,Huttula).

Hyökkäys:
Luoma-Rautio-Pietsalo

Puolustus:
Karjala-Multas

Maalivahti:
Kaarlejärvi (Rämet)

Siinäpä se.
Hyvää joulua kaikille jatkoaikalaisille.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rollon kentällinen sopii minullekin, paitsi että ottaisin Karjalan pakkipariksi Lari Virtasen.

Hyvää joulua kaikille jääkiekkoihmisille!
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Mitäpä kuuluu pelaajarintamalla Kuusamoon? Onko uusia miehiä saatu tauon jälkeen? Virtahan puhui tuossa ennen joulua, että uutta verta voisi olla kehissä vuodenvaihteen jälkeen.

Ahmat menetti Huttulan, ja tämä ei voi olla näkymättä Haukiputaalaisten otteissa.

Raahe sai Falinin Hokista, Ek lähti, pari junnua lähti(lähdössä)armeijaan.

Rokin treeneissä ei ole ainakaan vielä uusia naamoja näkynyt, tänään harjoituspeli Haaparannan Asplöveniä vastaan ja perjantai aamuna pohjanmaan turneelle lähtö.

Tässä nelikko,+ SHT joista pitäisi kevään playoff joukkueet löytyä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Viestin lähetti Rollo
Mitäpä kuuluu pelaajarintamalla Kuusamoon?

Ei tullu korviin vielä mitään uutta, mutta vahvasti vaikuttaa siltä että jengi vahvistuu. Toivottavasti joku tehokas pelaaja vaihteeksi joka ratkoisi pelejä tekemällä maaleja! Niitä tarvitaan. Play offeihin mennään, vaikka väkisin....
 

dwarfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viikonloppuna alkaa sitten pohjoislohkonkin, millä mielin joukkueet lähtevät kohti kevättä? Onko pelaajistossa tapahtunut mitään muutoksia?

Päivän lehti tietää kertoa, että jo ennen joulua Jeppiksessä pelanneet Hermes-pelaajat Kotajärvi, Pukalovic ja Pesonen jatkavat joukkueessa, mahdollisesti lisääkin pelaajia Hermeksen suunnalta saattaa tulla.
Sormensa murtanut Kimmo Maarala on myös taa pelikunnossa, toisin kuin Harri-Heikki Niemi, jonka kausi on ohi polvivamman takia.

Eli kurssi on Jeppiksellä ylöspäin, tavoitteena ei enempää eikä vähempää kuin playoffseihin pääsy.
 

Anfortas

Jäsen
PaKa - K-Oulu 5-0 (La 8.1. Kuusamo)

Näin saatiin kevätkausi Kuusamossakin avattua. Yleisöä oli saapunut halliin reilusti, ehkä ennätysmäärä, ja siihen suurimpana syynä oli ilmainen sisäänpääsy. Ovella sitten sai lahjoittaa rahaa Aasian katastrofikeräykseen omantunnon mukaan.

Ensimmäisen erän alussa näki, ettei ainakaan kotijoukkueella ole minkäänlaista pelituntumaan. Ensimmäiset 5min oli sekavaa peliä. Heti erän alkuun PaKa pääsi kokeilemaan ylivoimaakin, mutta kuviot oli pahasti ruosteessa. Mutta kun erä alkoi lähestymään puoltaväliä niin otti kotijoukkue komennon ja mitä pitemmälle erä meni, sitä selvempää hallinta oli. Erä oli maaliton, vaikka paikkoja oli useita. Moilanen pääsi läpiajoon ja vain puolustajan koukku yläkädestä esti ensimmäisen maalin. Joku toinen tuomari olisi voinut antaa rangaistuslaukauksenkin, niin selvästi Moilanen oli läpi. Melkein heti perään Karjalainen pääsi lähietäisyydeltä laukomaan suoraan syötöstä, mutta K-Oulun maali pysyi edelleen koskemattomana. Ajassa 17.57 saatiin kiekko jo maaliinkin, mutta jostain syystä se hylättiin. VM.Virtanen onnistui sohimaan ruuhkasta kiekon maaliin, jonka jälkeen tuomari vihelsi pelin poikki (kiekko oli ennen vihellystä maalissa). Heti vihellyksen jälkeen vierailijoiden Syrjä löi Virtasta poikittaisella selkään. Tilanteen ainut tilastomerkintä olikin Syrjän jäähy. Ainakin yleisölle jäi maalin hylkäämisen syy epäselväksi.

Toisen erän ensimmäiset minuutit oli jälleen hieman hakemista ja sekavaa peliä, mutta sen jälkeen PaKa otti kentän täysin suvereeniin hallintaan. K-Oulu joutui altavastaajana rikkomaan ja "ajautui" jäähysumaan. PaKa pääsi ajoittain pyörittämään ylivoimaa kahdellakin miehellä, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu millään. PaKan maalinteko-ongelmista, tai kirouksesta, kertoo jotain se, että Multas laukoi kaksi kertaa parin minuutin välein ylärimaan. Ylivoimalla Tuljakov hauskuutti yleisöä puhkomalla K-Oulun neliön täysin rei'ille. Yleisöllä oli hauskaa ja muutamat "*tanan helminen" -huudot kuultiin.

Ensimmäinen maali nähtiin vasta toisen erän puolessa välissä, kun Karjalainen laukoi kotijoukkueen hirmuisella lämärillä johtoon. Karjalainen toi kiekon aluelle, kurvasi B-pisteen päälle ja ampui Korhosen räpylän yli takaylänurkkaan. Kuuluttaja ei ehtinyt maaliin vielä syöttäjää kertomaan, kun kiekko oli uudestaan K-Oulun maalissa. Tuomola sai keskialoituksen jälkeen kiekon ja polki vauhdilla K-Oulun päätyyn. Ville kiersi maalin ja lirutti kiekon vanhanaikaisella Korhosen jalkojenvälistä. Sen verran Korhonen oli mukana, että kiekko juuri ja juuri liukui torjunnasta viivan yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin VM. Virtanen pääsi jälleen maalin makuun ja tällä kertaa maali hyväksyttiin. Veli-Matti kahvitti B-pisteiden välissä puolustajan ja laukoi ranteella hallistusti ohi Korhosen.

Kolmannessa erässä PaKa hieman löysäsi, vaikka tilanne oli vasta 3-0. PaKa keskittyi enemmän Rämetin nollaan kuin hyökkäyspäässä pyörimiseen. Erän ensimmäinen maali nähtiin 5min jälkeen, kun Multas pääsi laukomaan ylivoimalla viivasta. Kauhea pommi painui vastustamattomasti maalin kattoon. Ottelun viimeinen maali nähtiin 5min ennen summerin soimista, kun Kilpijärvi pääsi nousemaan puolustajan estelyistä huolimatta maalin eteen ja veivasi kiekon Korhosen kilpipuolelta takakulmaan.

Kokonaisuudessaan PaKa pelasi tänään hyvän ja ehjän ottelun ja oli koko ajan vähintään kaksi potkua vierailijoita edellä. Vain PaKan huono viimeistely ja K-Oulun Korhosen loistavat torjunnat pitivät numerot noinkin pieninä. Varsinkin toisen erän jäähysumassa Korhonen piti K-Oulun "nenää pinnalla". PaKan Rämet kirjasi tilille nollapelin varsin helposti. K-Oululla oli muutama maalintekopaikka, jotka olivat sitäkin vaarallisempia, mutta Rämet esti vierailijoiden maalintekoaikeet. 5-0 lopputulos ei anna ottelusta ihan oikeaa kuvaa, sillä numerot olisi voineet olla parammalla viimeistelyllä huomattavasti suuremmat. Toisen erän jälkeen torjunnat oli: Rämet 11, Korhonen 37.
Päätuomari Leinonen piti alusta loppuun asti samaa tiukkaa linjaa. Tiukkalinja sopi PaKalla hyvin, koska K-Oululla oli vaikeuksia pysyä kyydissä ja joutuivat rikkomaan.
 

Laitalinkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei mitään muuttunut!

Tälle palstalle ei kopioida kokonaisia lehtiartikkeleita ja varsinkaan ilman mitään lähdeviitettä.


-Moderaattorit-
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös