Suomi-sarjan otteluseuranta 2023–2024

  • 60 847
  • 297
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Se oli yllätyksellinen kierros varsinkin Savonlinnan ja Järvenpään osalta. Haukkaparvi murjoi sarjakärjen täysin jäänrakoon. Pyrylläkö syyskauden päätössaunailta ja ajatukset jo saunan lauteilla?

Riemu on vaikean alkukauden jälkeen kääntänyt kurssinsa vahvaan nousuun neljän peräkkäisen voiton ansiosta.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Olihan erikoinen viiden pelin kierros - kuka olisi ennalta uskonut, että Kotkassa mätetään 15 maalia, tai että Pyry, JHT ja SaPKo häviävät vastustajilleen yhteensä 0-18! Varsinkin viimeksimainitun kotitappio Riemulle oli aikamoinen ylläri, minkä seurauksena Raahe-Kiekko sai uuden ja yllättävän näkökulman sarjataulukkoon, eli jumbosijan. Jyväskylässä on kuitenkin tuota pitkäaikaista kiekkokulttuuria, eikä Riemu sitten näemmä alistunutkaan noin vain sarjan pohjalle, vaikka jossain vaiheessa syksyä siltä aika ilmiselvästi näytti.
 
Viimeksi muokattu:
Jos tänään SaPKo olisi voittanut Riemun 4 - 0, niin olisi voinut sanoa, että Riemu onnistui pelitapahtumiin nähden kohtuullisen hyvin. Mutta Riemu voitti 0 - 4, vaikka oli täysin altavastaaja pelissä. Maalit ratkaisevat ja jonkunhan on Riemullekin hävittävä. SaPKo on nyt mielestäni tämän tehtävän suorittanut, kaksi peliä, kaksi tappiota.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
LeKi - Raahe-Kiekko 6-2

Kaksi erää mentiin Lempäälässä tasatahtiin, kunnes LeKi karkasi kolmannen erän alussa kahden maalin johtoon. Siihen Raahe-Kiekko ei enää pystynyt vastaamaan ja lopulta kotijoukkue kaunisteli lukemia vielä kahden lisämaalin verran. Risto Liikalle siis tappio debyytissään Ratsumiesten penkin takana. Huomenna vieraskiertueen toinen peli Nokialla Pyryä vastaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pyry - Raahe-Kiekko 1-5

Vakuuttava vierasvoitto Nokialta, josta ei tällä kaudella vielä yksikään vierasjoukkue ole pisteitä hakenut. Peli ratkesi viimeistään siinä vaiheessa, kun Eetu Suoranta karkasi Pyry-puolustukselta alivoimalla iskemään Raahe-Kiekon neljännen maalin.

Mutta 0-3-johdossakaan ei oikeastaan missään vaiheessa tuntunut siltä, että peli hävittäisiin. Raahe-Kiekko puolusti hyvin ja Miska Olander hoiti ne vähät vaaranpaikat mitä tuli. Hyvä esitys Raahe-Kiekolta ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikon kotipeliin Huntersia vastaan.
 
Hunters - SaPKo 2-6
Mitäpä tuosta pelistä voi sanoa. Hunters meni pelin alussa 2-0 johtoon ja SaPKo tasoitti erän loppuun mennessä. Toisessa erässä SaPKo teki kolme ja Hunters jäi nollille. kolmannessa erässä SaPKo kaunisteli vielä lukemat 2-6. SaPKo sai kolmannessa erässä viiden minuutin jäähyn polvitaklauksesta. joskus kai polvitaklauksesta on annettu 2+ 10 min, mutta kun pelaaja no: 14 Aarnimetsä loukkaantui niin pahasti, että joukkuekavereiden piti taluttaa mies vaihtoaitioon oli viisi minuuttia selviö. Huntersilla oli vaihtoaition luukussa joku ihmeparantaja, koska Aarnimetsäkin lähti vaihtoaitiossa kävelemään normaalisti kun jäältä pääsi ja palasi tosi toimiin parin minuutin päästä.
SaPKon pelistä voi havaita jonkinlaista pelisysteemiä, kun taas Huntersin peliä vaivaa ilmeinen taktisen pelin puute. Pelaajat sinällään ovat varmasti pelimiehiä ja tuolla rosterilla pitäisi pärjätä paremmin.
SaPKolla oli paljon läpiajoja ja yksi rankkarikin (ilman tulosta). Maalivahti Laine pelasi hyvän pelin alun kahdesta takaiskusta huolimatta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Hunters 4-3

Tasainen peli joka olisi voinut kääntyä toisinkin päin. Kotijoukkueen hyökkäyspeli näytti ajoittain todella hyvältä, mutta omassa päässä sattui nukahduksia joista Hunters rokotti. Varsinkin vieraiden 2-2-maalissa koko Raahe-Kiekon ylivoimaviisikko nukkui totaalisesti ja Joona Kalliomäellä oli kaikki tila ja aika laittaa kiekko maaliin.

Kolmannessa erässä Raahe-Kiekko käänsi pelin itselleen kahdella pikamaalilla 15 sekunnissa ja laittoi sen jälkeen liinat kiinni. Hunters ei oikein löytänyt keinoja Raahe-Kiekon viisikkopuolustuksen ohittamiseksi. Voitolla noustiin pois sarjan jumbosijalta ja seuraavaksi suunnataan huomenna Seinäjoelle.
 

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
JHT- S-Kiekko 6-7

Komia vierasvoitto! Paljon maaleja ja ilmeisesti tapahtumia. Kertokaas ny, Kalajokiset. JHT:n face sivut on hipi hiljaa tapahtumasta. Miten se ny meni, ottelu siis?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
S-Kiekko - Raahe-Kiekko 3-5

Tasainen peli Seinäjoella, jonka Raahe-Kiekko lopulta ratkaisi kolmannen erän lopussa hattutempun pelissä iskeneen Ville Viitasen maaleilla. Kolmas erä oli S-Kiekon hallintaa mutta Miska Olander oli mies paikallaan tänään. Voitolla noustiin kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Tästä on hyvä jatkaa ensi perjantain kotipeliin JHT:tä vastaan.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
JHT - Hunters a'la jumbo finaali 4-1 kotivoitto.
Kohtuu syvissä on oltu, jospa tämä vapauttas pikkusen kravattia löysemmälle.

Mahdollisuuksia on vielä moneen lähtöön, mutta eletään nyt maltillisesti. Ensiviikon loppuna Raahe, aijai... voiko parempaa tähän tarjotakkaan.
 

The Rock

Jäsen
Hunters katkaisi tänään peräti seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa ja nousi pois sarjan jumbopaikalta, pätkittyään kotikaukalossaan vierailleen Haukat maalein 7-2.

Huntersin pelaaminen näytti koko pelin ajan oikeinkin hyvältä, joten jokohan se homma alkaisi Porvoossakin pikkuhiljaa taas toimia? Tämän illan voitolla voi olla varsin suuri buustiarvo joukkueen loppukauden tekemiseen, sillä pudotuspelipaikkakin on edelleen vielä täysin mahdollista saavuttaa.
 
Huntersin pelissä oli enemmän yritystä kuin seitsemässä edellisessä pelissä yhteensä. Luistin liikkui ja koko joukkue puolusti. Mollberg oli liekeissä, ehti joka paikkaan, teki maaleja ja syötteli oikeaikaisesti. En muista milloin Mollberg on noin hyvin pelannut, vaikka Huntersin kärkipelaajia onkin. Toivottavasti tämä moodi jää nyt Huntersille päälle loppukaudeksi, eikä jää yksittäiseksi suonenvedoksi. Haukatkaan ei pelannut huonosti, mutta Hunters oli vaan parempi.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Raahe johtaa tiukasti 4-3. JHT kuitenkin ehkäpä hiukan kuskin paikalla, mutta ei kädet riitä rattiin asti. Tiukka 3:s erä tulossa. Camaaan!
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
No näinpä, näinpä. Nopea analyysi. Raahe 5 ja JHT 4. Ei vois juuri enempää ketuttaa. Toinen ja kolmas erä oli täysin JHT:n, mutta kun ei osuta ei osuta. Raahelle tietenkin kaikki kunnia, hyvin puollustettu. Oman pään lähdöistä Raahe rankaisi kahdesti, mutta näihin ei peli ratkennut. Peli ratkesi Raahen erittäin hyvään viimeistelyyn paikoista. No jumbona on hyvä olla, toivottavasti kuitenki kiekko jumalat alkavat kevään myötä pistämään pöksyjä jalkaan, jottei jatkuva shitti haise.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Huhhuh, kyllä meinasi jännittää lopussa mutta onneksi kestettiin. Hieno peli tänään kertakaikkiaan, yksi parhaista paikallispeleistä mitä on vähään aikaan tullut nähtyä. Viikon päästä Kalajoella sitten uusintaottelu.
 

Kebis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LeKi
Tiukka on vääntö kakkospaikasta, eikä neljäntenä majaileva sapkokaan ole mitenkään kaukana.

Tänään LeKiltä jälleen tärkeä voitto toistamiseen Järvenpäästä, vaikka pari vitosta tulikin..
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Virkiä - Raahe-Kiekko 4-0

Voittoputki katkesi tylysti, kun Virkiä jätti kotonaan Raahe-Kiekon nollille. Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta toinen ja kolmas erä sitten täysin Virkiän. Miska Olanderille tänään 51 torjuntaa. Ensi perjantaina sitten JHT:n vieraaksi Kalajoelle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
JHT - Raahe-Kiekko 4-3 ja

Jatkoaikatappio Kalajoella. Tasainen peli oli taas. Kolmas erä oli Raahe-Kiekon hallintaa mutta ei saatu yhtä maalia enempää aikaiseksi. Jatkoaikaa ei ehditty kauaa pelata kun Palola ratkaisi pelin. Huomenna sitten kotikaukalossa S-Kiekko vastassa.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
@oiler99 se on juurikin näin. Raahe vei kolmatta erää täysin.

Eka erä oli puhtaasti meidän, toinen vähän sekava ja kolmas Raahen. Mikä parasta Jere Espo teki väli vuosien jälkeen paluun JHT "edari" paitaan ja esiintyi varsin hyvin. Oli mukava meininki katsomossa ja tärkeät 2 pinnaa JHT:lle, millä ohitettiin Hunters ja S-Kiekko.

Tulee tiukat viimeiset 3 matsia. Cama HT!
 

Lapinmarkus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
2-divisioona ja suomisarja joukkueet
Pilli taskussa Lintosella 57 minuuttia ja aivan perse vihellys rakille 60m omasta maalista. Jäähy ja peli pakettiin. Kiitos..
 
SaPKo - Pyry 3-4

Eilen pelattiin Savonlinnassa tämän kauden paras kotiottelu, kun ennakkosuosikki Pyry kohtasi kovasti siipirikkoisen SaPKon. Pelissä riitti tilanteita ja vauhtia kaikki kolme erää, eikä kotijoukkuekaan väsynyt vaikka pelasi kolmella ketjulla ja viidellä pakilla. SaPKo oli niskan päällä ainakin torjuntojen puolesta, SaPKon Ahopelto 24 ja Pyryn Mattila 47. Pyryn pelistä näki, että se oli tehokasta ja järjestelmällistä ja varsinkin ylivoima oli kiusallisen hyvää.
Vaikka tappio tuli, voi SaPKon joukkue olla ylpeä esityksestään, edes 0-2 tilanteessa ei päät painuneet, vaan kova luistelu jatkui läpi ottelun. Tuollaisilla otteilla keväästä voi odottaa pitkää, mutta kapea materiaali voi tuoda isoja ongelmia. Tänään Kotkassa voi olla vaihteeksi väsynyt SaPKo eilisen pelin jäljiltä.
Pyryn esitys oli perusvarma ja ei ole mikään ihme, että on sarjan kärkijoukkue.
 

Saapa nähä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT, Kärpät
Pilli taskussa Lintosella 57 minuuttia ja aivan perse vihellys rakille 60m omasta maalista. Jäähy ja peli pakettiin. Kiitos..
Jos koukkii noin paljon, pitää saada jäähy. Molemmin puolin jäi viheltämättä, kun se pilli oli taskussa mutta toisinaan vihellettiin mistä pitikin, ja tuosta piti viheltää ja sattui viheltämään. Yleensä Lintonen viheltää ihan kaikesta ja vähän enemmänkin.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Kävin eilen elämäni ekaa kertaa kattos Lapualla Suomi-sarjaa ja oikein paikallispelin. Luulin meneväni oikein kyläjuhlaan, missä intohimoinen kotiyleisö piiskaa Virkiän voittoon. Toki Virkiä voitti Seinäjoen, mutta tunnelma oli kyllä pettymys, joku yksittäinen huutelija, muuten suut supussa pientä taputusta. Inva paikalla toki innokas rummuttaja, mistä propsit hänelle.
Peli oli kyllä aika vauhdikas, mutta tunnelma oli kyllä vaisu. Oisko sitten Lapualaisilla tipaton tammikuu menossa, mistä johtuen oli hiljaista.
Parempi tunnelma löytyy ihan keskimaan alueen rautaliigasta (2 div)
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
SaPKo - Pyry 3-4

Pyryn Mattila 47..

Nyt palasit ajassa taaksepäin muutaman vuoden, eikä siinä mitään:) Mäkisen Ossi siellä oli maalissa ja hyvin tosiaan torjuikin varsinkin ratkaisevilla loppuhetkillä.

Pyryn peli on sen shokki-raahetappion jälkeen parantanut lähes sille tasolle, jossa oltiin loppusyksystä. Sen jälkeen on tullut neljä voittoa putkeen ja perussuoritustaso on nykyään jälleen tarpeeksi kova voittojen keräämiseen. Tänään revanssin paikka ennen joulua Pyryä pöllyttäneistä Haukoista.

Lupaavaa on, mutta hieman huolta herättää Veli-Matti Mäkisen puuttuminen Pyryn maalilta viime peleissä. Toivottavasti ei mitään vakavampaa, tosin sukunimikaima Ossi on kantanut isoja saappaita miehekkäästi Veli-Matin ollessa pois.
 
Mistä lie tuo Mattila mielen alitajunnan syvyyksistä tuli. Tarkistin torjunnat Itä-Savosta ja siitä vielä luin Mäkinen, mutta minuutissa se muuttui Mattilaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös