Suomi-sarjan otteluseuranta 2023–2024

  • 60 916
  • 297
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Junkkareiden surkea vierassaldo sai jatkoa Lempäälässä, kun LeKi taitteli vieraansa pakettiin 8-3. Pirkanmaan rundin molemmissa otteluissa JHT johti 0-2 ekan erän jälkeen, mutta sitten neljän muun erän maaliero onkin 13-2 kotijoukkueiden eduksi...

Loppuuko siellä kunto vai pää vai molemmat? Sen verran oli pinna kireellä kalajokisilla jo Nokialla ja tänään Mr. Palola tsemppasi itsensä suihkuun, niin ainakin pääkoppa taitaa falskata tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U15 ja U13
Yleisöä vaatimattomat 927 tällä kertaa (perhetapahtumapäivä, ohjelmaa pitkin päivää ja lopuksi hieno kiekkopeli).
Tulos 7-0.
Toisessa erässä kolme maalia 36 sekuntiin. Eipä tuollaistakaan muista nähneeni.

Laajennuksena Linnankundin kuvailemaan täydelliseen kiekkopäivään: koko viikonloppu näyttää olleen Talvisalossa lähellä täydellistä: 21-0. Suomi-sarjan peli 7-0, U20-joukkueen pelit 6-0 ja 8-0. Olisikohan tuo jo jonkinlaista historiaa, ainakin paikallista?
 

The Rock

Jäsen
SaPKo saa tällä hetkellä aika kylmää kyytiä Lapualla, kun Virkiä johtaa reilun 11 minuutin pelaamisen jälkeen jo 4-0. Voiko maalivahti Ahopellon puuttuminen tolppien välistä vaikuttaa noin paljon pässipaitojen itseluottamukseen, vai onko Virkiä vain saanut viime kaudelta tutun tehovaihteen silmään?
 
SaPKon pelistä tulee hakematta mieleen Kummelilause "Pojat, me on hävitty tää peli" jo viiden minuutin pelin jälkeen. Mitään SaPKon pelin osa-aluetta ei pääse kehumaan, niin perseestä oli koko ensimmäinen erä. Toki Virkiä oli hyvä, mutta enemmän SaPKo oli huono.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Vakavasti sanottuna SaPKo taitaa tarvita uuden kakkosmaalivahdin. Ahopelto riittää mutta kakkoset näköjään ei.
 

The Rock

Jäsen
SaPKo pistelee peliä jännäksi ja tekee muutenkin varsin kovaa nousua: 6-0 => 6-4. Jokohan lapualaisvaihtoaitiossa ja -katsomossa kakkuli tuoksuu?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Viimeisellä yvllä vielä kiekko raudoista ulos. Paremmalla viimeistelyllä siitä 6-5 ja kuka tietää, mitä olisi tapahtunut. Sairaselle lampaanperse, koska ei pelin ratkettua enää haeta mitään pommeja.
 

The Rock

Jäsen
Leijonat.tv päätti sitten, ettei Haukat – Riemu-matsin jatkoaikaa tarvitse näyttää kuin vain vähän alusta, koska se ei sitten ilmeisesti kiinnostanut ketään... hohhoijaa sentään.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
JHT jatkaa voitokasta kotipeli saldoaan Pyryn kustannuksella lukemin 4-2.

Tiukka tasainen peli kaiken kaikkiaan. Molemmilla oli omat hetkensä ja väittäisin, että erikoistilanne pelaaminen ratkaisi tänään.

Myöskin yleisöä oli löytänyt lehtereille varsin kivasti.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Leijonat.tv päätti sitten, ettei Haukat – Riemu-matsin jatkoaikaa tarvitse näyttää kuin vain vähän alusta, koska se ei sitten ilmeisesti kiinnostanut ketään... hohhoijaa sentään.
Samaan halliin oli aikataulutettu klo 18.30 alkamaan seuraava peli, joten lähetys siirtyi tuohon KJT Haukat Orangen U13 AA -otteluun.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Pyry 2-3 ja

Olihan hyvä peli ja hyvä esitys Raahe-Kiekolta. Pyryllä ehkä vähän painoi eilinen Kalajoen peli jaloissa, ei nähty lähellekään parasta Pyryä tänään kaukalossa. Raahe-Kiekko haastoi hyvin ja oli todella lähellä voittoa. Viimeinen silaus maalipaikoissa jäi kuitenkin tänään puuttumaan. Jatkoajalla Jarkko Heikkilän maalintekoyritys jäi hieman torsoksi ja seuraavasta tilanteesta Pyry ratkaisi pelin. Pienestä oli kiinni, mutta pistekin sarjajohtajalta on hyvä suoritus.
 
SaPKo - Riemu 3-4 JA
SaPKo se osaa olla huono vieraspeleissä. Tänään ensimmäinen erä näytti siltä, että peli on hallussa ja 0-2 taululla. Näin varmaan ajatteli myös SaPKon pelaajat ottaen vierapelivaihteen päälle ja toisen erän jälkeen oltiinkin tasan 2-2. Kolmas erä ei mitään tähtihetkiä tarjonnut, vajaa viisi minuuttia ennen loppua SaPKo sai maalin, mutta vajaa minuutti siitä SaPKon maalivahdin ja pelaajan välillä oli maalin takana jonkinlainen informaatiokatkos ja kiekko menetettiin Riemun pelaajalle, joka siirsi kiekon maalin eteen ja siitä Riemun Vili Peräkylä teki hattutempun kolmannen osuman. Jatkoilla sitten Riemu pääsi sitten tekemään voittomaalin. Jos jotain positiivista haluaa näin Porvoossa pitkään asuneelle pelistä tuoda esille, niin tämä Peräkylä on Huntersin lahja keskisuomalaiselle kiekkoilulle. Muuten peli oli läppäriltä seurattuna mainoslausetta mukaillen niin paskaa ettei sanotuksi saa.
 

Veterano

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Liitteet

  • 1IMG_7203s.jpg
    1IMG_7203s.jpg
    750,5 KB · kertaa luettu: 72

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
SaPKo - Riemu 3-4 JA
Muuten peli oli läppäriltä seurattuna mainoslausetta mukaillen niin paskaa ettei sanotuksi saa.
Toisinsanoen ottelu ei aiheuttanut SaPKon pelaajille eikä kannattajilleen liiemmälti ilon hetkiä. Toisaalta kotijoukkueen pelaaja-aitiosta kuultiin jopa Riemunkiljahduksia.
 
No ensimmäisessä erässä hiipi hyvä olo korvien väliin. Sitä pahemmalta se sitten tuntui kun peli alkoi hajoilemaan. Mutta huomenna voitto kotona, niin kaikki on unohdettu.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U15 ja U13
Toisinsanoen ottelu ei aiheuttanut SaPKon pelaajille eikä kannattajilleen liiemmälti ilon hetkiä. Toisaalta kotijoukkueen pelaaja-aitiosta kuultiin jopa Riemunkiljahduksia.

En voinut välttyä näkemästä poikien kehonkieltä ja ilmeitä, silmänliikkeitä myöten. Aika hyviin asemiin liigahallissa kun satuin. Kyllä eleet kertoivat pelin ratkettua, että mitä hittoa tuli tehtyä. Ja että lauantaina on toinen peli. Eiköhän oppi mennyt jo perille.

Nyt viimeistään pojat tietävät, että tässä sarjassa voi hävitä mille tahansa joukkueelle varsinkin vieraissa. Riemukin pelaa tunnusrallatuksensa mukaisesti riemulla ja rakkaudesta lajiin. Ja ilman ura- ja nousupaineita, siis rennosti. Kokemustahan heillä on. Mestis-pelejä takana enemmän kuin SaPKon torstaisella rosterilla, samoin käsittääkseni pelejä ylimmällä U20 -tasolla. SaPKon kohtaaminen oli heille selvästi syksyn tapaus ja pässien voittaminen erityisen riemullista.

Varsinkin ykköskenttä on heillä laadukas. Riemulla on ollut paljon maalin tappioita. Kyllä saa pässipojat Talvisalossakin parin viikon kuluttua panna parastaan voittaakseen. Toivottavasti näemme silloin - minä tosin vain ruudulta - kahden vanhan, minua vain puoli vuosisataa nuoremman herrasmiespelaajan Piitulaisen ja Rauvolan toverillisen kohtaamisen, kun emme sitä torstaina nähneet.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekon tuplapelireissu Kotkaan ja Porvooseen sujui mollivoittoisesti, kun tuloksena oli tappiot molemmista peleistä. Paikkoja kyllä oli molemmissa peleissä, mutta mistään ei oikein mennyt sisään. Titaanit ja Hunters puolestaan rokottivat Ratsumiesten virheistä armotta. Pudotuspelimahdollisuudet kokivat aika ison kolauksen, näistä peleistä olisi pitänyt pisteitä ottaa. Perjantaina sitten jatkuu kotikaukalossa Virkiää vastaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Virkiä 3-5

Umpisurkea esitys Raahe-Kiekolta tänään varsinkin omassa päässä. Ei tällä tasolla voi pelata omassa päässä noin lepsusti kuin Raahe-Kiekko tänään pelasi. Kyllä Virkiän tasoinen joukkue niistä rankaisee armotta ja niin kävi tänään. Mikko Taarillakaan ei ollut ihan paras päivänsä tolppien välissä, vaikka Virkiän maaleista yksikään ei veskarin piikkiin mene. Peiliin katsomisen paikka koko joukkueella tuollaisen koomailun jälkeen.
 
SaPKo - LeKi 5 - 2
Pitkästä aikaa SaPKolta yritteliäs ja peloton peliesitys. Peli oli erittäin tasainen ja ratkesi a) mv. Ahopellon useaan huipputorjuntaan ja b) SaPKon kahteen tyhjiin tehtyyn maaliin. LeKi ei pelannut huonosti vaan SaPKo pelasi hyvin. Kummankaan joukkueen peli ei ollut virheetöntä, mutta tämän sarjan peliksi hyvä esitys molemmilta.
ainut huolestuttava asia oli yleisömäärä, alle neljäsataa on vähän Savonlinnassa tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
JHT - Muik 5-2.

Tiukka tasainen peli, missä oli erityisen paljon tunnetta. Kuitenkin Kotijoukkue hitusen niskan päällä. Uskomaton homma miten pyhätön taika on aika vankkumaton. Viimeisiin vuosiin runkosarja pelejä ei ole liikaa hävitty kotona.

Nyt vaan uuteen nousuun ja paikka pudotuspeleihin. Ei yhtään haittaisi, vaikka Nokialaiset tulisi ensimmäisellä kierroksella vastaan. On kyllä niin pirun tasainen sarja, että menee tiukille ihan jokainen sijoitus.

Camooooon HT!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Muik Hockey 1-3

Tiukka ja tasainen peli Raahessa, Muik oli pitkään nollapelissä kiinni kunnes Raahe-Kiekko onnistui ylivoimalla kaventamaan kolmannen erän loppuminuuteilla. Viimeisellä minuutilla kotijoukkueella oli paikkoja tasoittaa peli, mutta sihti oli hukassa ja laukaukset menivät yli maalin. Muik ratkaisi pelin tekemällä 3-1-maalin tyhjiin sekunti ennen loppua aiheuttaen Ratsumiehille viidennen peräkkäisen tappion. Huonoja uutisia tuli Aapo Muotion loukkaantumisen muodossa, toivottavasti ei ole pitkää saikkua luvassa. Sairaslista on jo muutenkin ihan tarpeeksi pitkä.
 
Viimeksi muokattu:
SaPKo -Haukat 6 - 4
Aika tasaista peli oli, mutta SaPKo näytti olevan himpun verran edellä pelaamisessa ja myös maaleissa. Vauhtia oli varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta loppua kohden näytti SaPKo luisteluvoimaiselmmalta. Uusi pelaaja Valtteri Nurminen teki ensimmäisen maalinsa SaPKon riveissä muutaman minuutin pelin jälkeen. Muutenkin kaveri sopii SaPKon pelityyliin ja ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen peli uudessa seurassa ja ensimmäinen miesten peli tällä tasolla, niin on odotettavissa kauden mittaan hyviä suorituksia.
Haukoista jäi mieleen Posti, jonka luistelu ja kiekollinen peli oli laadukasta.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
En ole ikinä nähnyt noin vaisua ja halutonta JHT:ta, kuin tänään Seinäjoella ensimmäisessä erässä. Onko jouluripuli jo iskenyt Junkkareihin vai mikä mättää?
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Haukat päättänyt eilisen räpistelyn jälkeen näyttää osaavansa pelata. Kahden erän jälkeen Pyryä vastaan tilanne 6-0.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös