Suomi-sarjan karsintalohko 1 kaudella 2007–2008

  • 10 625
  • 23

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Avataanpa tälle oma ketju kun ei sitä vielä täällä näkynyt. Kuten varsinainen Suomi-sarja, tämäkin alkaa 5.1. Joukkueet ovat:

Ahmat, Haukipudas
EtPo -72, Ylitornio
Jeppis, Pietarsaari
Raahe-Kiekko
TIHC, Tornio
YJK, Ylivieska

Täytyy sanoa että ei tässä mistään mutasarjasta voi puhua, sillä lohko on todella mielenkiintoinen ja laadukas. Mukana on viisi Suomi-sarjassa alkukauden pelannutta joukkuetta ja näistäkin kaksi karsi paikasta varsinaiseen Suomi-sarjaan. Kun vielä muistaa sen että mm. YJK riisti pisteitä JHT:ltä ja Hermekseltä alkukaudella ja Ahmat piinasi Raahe-Kiekkoa ja EtPo RoKia niin mielenkiintoisia pelejä on tulossa. Tuskin maltan odottaa!
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Aivan varmasti näin.
Ei muuta kuin sankoin joukoin hallille Raahessakin...
 

Gleni Metro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kyllä.

Tihc, tulee ärjyyn kovaa tulevassa sarjassa!! kovia pelejä varmasti joka suuntaan tulossa. Raahe - Jeppis matsejal odotan innolla!!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Moilanen & Mustonen

Raahe-Kiekko sai pientä jobinpostia. Ville Moilasen ja Roope Mustosen pelit on tältä kaudelta pelattu, kumpikin loppukauden sairastuvalla.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Miltä näyttää Raahen tilanne? Joko joukkue on herännyt taistelemaan maineesta ja kunniasta vai laskeudutaanko suosiolla sarjaporrasta alemmas? Kiinostaa myös Samuli Puikon edesottamukset. Oli viime vuonna Rovaniemellä yksi silmiinpistävistä taitureista, mutta on ilmeisesti jäänyt tällä kaudella johonkin pimentoon.. Jokohan Puikon olisi nyt aika laittaa parastaan!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Paremmalta tilanne näyttää kuin sarjan alussa, kun Jeppikseltä ja YJK:lta tuli nokkaan. Avainpelaajista sivussa tällä hetkellä ovat Pat Ahosilta ja Roope Mustonen, en tiedä nähdäänkö kumpaakaan enää RaKin nutussa tällä kaudella, toivottavasti nähdään. Tuorein ilouutinen on Ville Moilasen paluu, mies oli jo jättänyt leikin sikseen tältä kaudelta, mutta tervehtyikin sitten odotettua nopeammin ja voi olla jo lauantaina kokoonpanossa. Kyllä joukkue siis herännyt on ja uusia vastuunkantajia on tullut paljon kärkimiesten ollessa poissa. Ennen kaikkea Mika Lehtomäki on astunut esiin ja kaverissa on kyllä todellista potentiaalia tulla hyväksi pelaajaksi tällä tasolla, ja miksei ylempänäkin.

Puikko on pieniä heräilemisen merkkejä osoitellut viime peleissä, TIHC:ta vastaan tuli tehot 0+2. Mutta ei ole kuitenkaan viime kauden veroisessa vireessä ollut. Edellytyksiä on paljon parempaan, kuin mitä tähän mennessä on nähty.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Avainpelaajista sivussa tällä hetkellä ovat Pat Ahosilta ja Roope Mustonen, en tiedä nähdäänkö kumpaakaan enää RaKin nutussa tällä kaudella, toivottavasti nähdään.

Finhockeyn mukaan Ahosilta pelasi viime viikonloppuna SiiHT:n riveissä II-divarin jatkosarjaa. Tehot avauspelissä 1+3. Eli näyttäisi siltä, ettei enää Raahe-K:ssa pelaa.
 

laiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään taas sarjapelin muodossa Länsi-Pohjan derby eli TIHC-Et-Po 72. Edellinen sarjapeli näiden kesken taitaa olla 90-luvun lopulta, ellen kovin paljon väärin muista. Joku voinee vahvistaa?

Et-Po vienee pelin kotiin, varsinkin jos (ja kun) TIHC lähtee Et-Pon pelityyliin mukaan. Enkä kyllä usko, että TIHC:sta on haastamaan vaikka laajemmalla pelaajaringillä pelaavatkin. Mutta laatu ratkaisee...

Laittakaapas kommenttia, jos joku käytte paikalla katselemassa paikallispeliä.
 
P

Playerofthegame

Et-Po vienee pelin kotiin, varsinkin jos (ja kun) TIHC lähtee Et-Pon pelityyliin mukaan.
Et-Pon pelityylihän on suurinpiirtein semmonen, että kiekko syötellään reppuun, mutta mitä tarkottaa pelityyliin mukaan lähteminen? Yrittääkö käettömät miehet samaa ja oma tarkoin harjoteltu koheltaminen menee vituiksi? Paikalla varmaan ollu aikalailla kiinnostunutta porukkaa kattomassa...
 

laiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Et-Pon pelityylihän on suurinpiirtein semmonen, että kiekko syötellään reppuun, mutta mitä tarkottaa pelityyliin mukaan lähteminen? Yrittääkö käettömät miehet samaa ja oma tarkoin harjoteltu koheltaminen menee vituiksi? Paikalla varmaan ollu aikalailla kiinnostunutta porukkaa kattomassa...

Juurikin tuota, mitä sanoit. Sehän on nähty jo monena vuonna, ettei se aina tunnu onnistuvan (kaudesta ja pelimiehistä riippumatta) RoKin miehiltäkään järjettömällä koohottamisella, kiekon päätyyn heittämisellä ja luistelukilpailulla. Jos tämänpäiväinen tulos on Suomi-Sarjan ja II-divarin tasoero niin huhhuh... pikkusen on Tornion pojilla vielä matkaa sarjanousuun :D

Koskas ja minkä takia Väänänen ja Pukema muuten tulleet takaisin muailmalta?

Aika paljon Finhockeyn mukaan ollut yleisöä (585) paikalla, toivottavasti EtPon kotipeliinkiin myöhemmin keväällä saadaan yleisöä yli 300 tms.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Juurikin tuota, mitä sanoit. Sehän on nähty jo monena vuonna, ettei se aina tunnu onnistuvan (kaudesta ja pelimiehistä riippumatta) RoKin miehiltäkään järjettömällä koohottamisella, kiekon päätyyn heittämisellä ja luistelukilpailulla.

Ei se Rokillakaan tuskin mitään järjetöntä "koohottamista" ole ollut, jos ovat monena vuonna peräkkäin vieneet pohjoista lohkoa mennen tullen. Mm. Et-Po:lta puuttuu tämä luisteluvoima (koohotus), joka toisi muuten hyvän "klap-klap"-pelaamisen kanssa joskus jopa tulosta. =)
 

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
Eipä taida Tihc olla vielä valmis suomi sarjaan vaikkakin se tänä vuonna tavotteena olikin. Mielenkiintoista tästä lohkosta tekee sen että yksi tämän kauden suomi sarja joukkueista tippuu 2 divariin. Olisi varmasti Esim Jeppikselle tai Ahmoille aika katkeraa syötävää ensi kausi pelatessa mutasarjaa. Jeppishän oli tietojeni mukaan vielä satsannut vähän enemmän tähän kauteen kuin viime kauteen ja tässä on tulos.
 

ParkTudor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Mikäs Ylivieskassa on ollut tilanne? Onko jollain palstalaisella tietoa YJK:sta? Itse en ole tällä kaudella paikalle pelejä päässyt pelaamaan, vaikka henkisesti olen pukukopissakin ollut!

Sitten eiliseen peliin. YJK latoi Jeppistä kirjaimellisesti pataan. "Jeppiksellä herjajengi" - lausahdus pitää paikkansa aika hyvin. Tapani RAIKKU Nikkilä oli ainakin hurjassa vedossa! Liekö vauhti haettu keskiviikon puolalaisista vai mistä, mutta eilen se ainakin toimi! Hyvä niin, tälle lihavalle pikku paskiaiselle on tehot kaivattua mammonaa ja kiitosta. Niitä on odoteltu ja kyllä se joskus ruuti kuivaa! Heinosen Tomi eli HAANO on myös ollut hirveässä kunnossa tässä kivikovassa karsintasarjassa. Pistäkäähän joku tietoa miten Ylivieskessa on pelit menny, ja myös jälkipeleistä ravintola Musta Leskessä voi raportoida! Onko valmentaja taa käynyt ratsaamassa pelaajia? Ainiin, mutta Rohmu Reunanenhan pelaa etelässä, aivan aivan.
 

ShitBreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, NHL
Koskas ja minkä takia Väänänen ja Pukema muuten tulleet takaisin muailmalta?
Tasan viikko sitte molemmat pelasivat vielä Sportin A:n matsissa TuToa vastaan. Molemmat olivat aika lailla nelosketjun äijiä Sportissa. Molemmat kun vielä ovat 87-syntyneitä, eli niitä joita saa peluuttaa max 5 kappaletta mahdollisissa liigakarsinnoissa, ei Pukemalle eikä Väänäselle mitään käyttöä löytynyt. Väänänen ainakin aivan turisti tolle A-divaritasolle, sen huomasi varsinkin noissa matseissa kärkipään joukkueita vastaan. Pukema varmaankin olisi kokoonpanoon mahtunut jos olisi ollut vuoden nuorempi. Sportin valmentajat eivät pystyneet lupaamaan näille kahdelle peliaikaa loppukaudesta. Nyt kun Sportin B-junnut nopeasti varmistavat paikan ensi vuoden Sm-karsintasarjaan, olisivat Pukema ja Väänänen jääneet monen B-junnunkin taakse.

Mutta hyvin näyttää ainakin Pukema aloittaneen: 2+1 ekassa matsissa. Varmaan tuplasi samalla kauden pisteensä.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Täällä onkin kovin hiljaista. oiler99:kin on Raahen suunnalla suu supussa, kun Raahe-Kiekko näyttää hiema haparoivan vakuuttavan alkukauden jälkeen. Turhissa peleissä pisteillä loistanut Bat Ahosilta taisi ainakin pakata laukkunsa, mutta miten kävi muiden Kuopion suunnalta tulleiden vahvistusten ja luisteluihmeenä pidetyn puolustajan (Wonfor) kanssa?

Pahasti näyttää siltä, että ainakin Ahmoja uhkaa putoaminen sarjaporrasta alemmas. TIHC vahvistui siirtotakarajalla, kun Kemijärveltä Tornioon siirtyivät alasarjan pistehirmut Mielonen ja Väliranta sekä RoKinkin riveissä muinoin pelannut Petri Lukkarila. Vahvistukset näyttivät ainakin eilen vievän TIHC:tä kohti suomisarjaa, kun Raahe kaatui vieraissa peräti 9-2. Et-Po pitää vakuuttavin ottein lohkon kärkipaikkaa ja näillä näkymin YT:llä nähdään suomisarjaa ensi kaudellakin, jos Saukkoriipi vielä suostuu rahoittamaan...
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
TIHC:n vahvistumisen myötä on todennäköistä, että putoamassa ovat tästä lähtien vahvimmin Ahmat ja Raki. Jeppis tuskin romahtaa, eikä YJK:lta voi odottaa myöskään tappioputkea. EtPo on ollut jopa yllättävän kova luu. Raahessa näyttäisi olevan vielä mm. Batmanin ja Mustosen lähdettyä riittämiin pelimiehiä sarjapaikan säilyttämiseen. Pahoin kuitenkin pelkään, että motivaatio ja kiri ilmaantuvat liian myöhään, jos lainkaan.

PS. Itse luulin, ettei Kekin kaksikko saa karsintasarjassa kokeineita SS:n joukkueita vastaan mitään kummempaa aikaiseksi. Positiivisesti yllättyneenä olen seurannut nyt poikien otteita ja todennut, että tulipas oltua pahasti väärässä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raatesalmelle kenkää

Huonosti on tosiaan viime peleissä mennyt ja tänään sitten sai Raatesalmi lähteä joukkueen peräsimestä. Tilalle tuli viime kaudella valmentanut Tinke Elfving ja saapa nähdä josko nuo muualle lähteneet pelimiehet Ahosillan johdolla vielä palaisivat takaisin. Seuran listoilla kuitenkin ainakin Finhockeyn mukaan vielä ovat.

TIHC-peli oli se viimeinen niitti Raatesalmen valmennukselle Raahessa, sen jälkeen seurajohto heräsi ja vaihtoi valmentajaa. Saa nähdä riittääkö aika, että joukkue saadaan taas pelaamaan sillä taidothan eivät minnekään ole hävinneet. Porukka on nyt vaan saatava hereille, sillä putoaminen uhkaa eikä aikaa ole paljon jäljellä.

Niin ja Upnorthille: kyllä siellä vielä pari Kuopion miestä on, Pulkkinen ja juurikin luisteluihme Wonfor.
 
Viimeksi muokattu:
Huonosti on tosiaan viime peleissä mennyt ja tänään sitten sai Raatesalmi lähteä joukkueen peräsimestä. Tilalle tuli viime kaudella valmentanut Tinke Elfving ja saapa nähdä josko nuo muualle lähteneet pelimiehet Ahosillan johdolla vielä palaisivat takaisin. Seuran listoilla kuitenkin ainakin Finhockeyn mukaan vielä ovat.

Kuten myös SiiHT:n. SJL:n siirtolistan mukaan ovat siirtyneet 17.1. Siilinjärvelle, joten paluuta tällä kaudella ei taida olla. Raahe tullee siis putoamaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - YJK 7-2

Juu, tänään nähtiin jäällä aivan toisenlainen Raki kuin viikko sitten, ja sen sai vastustaja YJK tuntea nahoissaan. Kaikesta näki, että joukkue nauttii taas pelaamisesta täysin rinnoin. Peli kulki ja komeita maaleja nähtiin.

Valmentajanvaihdos tosiaan herätti koko joukkueen ja eiköhän tässä Suomi-sarjassa säilytä, sen verta vakuuttava esitys oli tänään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Valmetaja vaihdettiin siis syystä. Nythän peli näyttää jo paremmalta. Eiköhän Ahmat ole jo varma tippuja. Itse veikkaan, että Jeppis ottaa vielä ronskin loppukirin ja taistelee kunnolla sarjapaikasta.

PS. Yllätyin itse Puikon menosta! Viime vuonna mies oli Rokissa itse varmuus... Nyt kun olen muutaman matsin nähnyt, niin voin sanoa, että onneksi ei saanut sopparia Rovaniemelle! Mikä miestä vaivaa? Sykkiikö sininen sydän noin vahvasti, että suoritus on puolinainen "vieraassa" paidassa?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En tiedä mikä Puikkoa oikein vaivaa, liekö koti-ikävää tai jotain. Kun harjoituspeleissä kuitenkin esiintyi edukseen, mutta sen jälkeen on hiljaisempaa ollut. Toivottavasti ensi kausi olisi parempi sitten, pelaa hän Raahessa tai jossain muualla.
 

laiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karsintalohko 1 yhtä (merkityksetöntä) peliä vaille valmis. Jeppis-Ahmat vielä jäljellä, mutta Ahmat on jumbo ja Jeppis paikkansa Suomi-sarjassa säilyttänyt. YJK vei lohkon voiton, Raahelle kakkospaikka ja Et-Polle kolmospaikka. Jeppis siis neljäs. Ahmat ja TIHC jatkavat II-divarissa ensi kaudella. Ellei sarjasysteemi taas muutu ja aletaan säälipaikkoja jakaa.

TIHC:lla ei sitten potku riittänyt nousuun asti, paikkaa kyllä tarjottiin useamman viikon ajan. Mutta minkäs teet kun ei kasetti kestä. Eikä kestänyt ihan loppuun asti tänään Ylitorniollakaan...
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Sarjasijoitukset muodostuivat loppupeleissä kuitenkin sellaisiksi, kuin rosterit antoivat odottaa. Harmittaa todella, ettei Tornio vieläkään noussut. Ei TICH:llä huono porukka ollut, mutta sarja vaan muodostui tälle keväälle liian tasokkaaksi uusien järjestelmien vuoksi.

Saas nähdä, pelaavatko herrat Mielonen ja Väliranta ensi kaudella Kekissä kakkosta vai onko ottajia/lähtijöitä muihin seuroihin sarjaporrasta ylöspäin??? Varmaa on kuitenkin se, että ensi vuonna Tornion nousu ei näillä säännöillä ainakaan helpotu. Veikkaus ensi kaudelle: Keki taitaa jatkaa samaan malliin muutamien lisävahvistusten kera ja hoitelee lohkovoiton Paka:n ottaessa kakkospaikan...=)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös