Suomi-sarjan alkulohko 3 kaudella 2008–2009

  • 8 453
  • 24

comrad

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, HPK
Tänään alkaa sitten 3-lohkokin, ja vielä aivan täydellä kierroksella. Täällä voi käydä jälkipelit, kirjoittaa peliraportit sekä rustata muita asiantäyteisiä ja fiksuja kommentteja.

Let The Game Begin!!!
 
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olipa kierros

Pieniä yllätyksiä heti avauskierroksella

Luja HT - FPS 7 - 4
GrIFK - Salamat 6 - 4
VG-62 - VT-HT 2 - 4

Ensimmäinen kierros lupailee tasaista lohkoa. Vermuntila näytti heti viime kauden suomi-sarjalaiselle oman kuntonsa ja Luja ja GrIFK kellauttiva takavuosien mestisseurat.

Hienoa!

Nyt paikalla olijoilta raportteja. Kiitos.
 

Salama44

Jäsen
Salamoilla oli tänään karmea vajaus hyökkäyspäässä kun mukana oli 10 hyökkääjästä vain 6 pelaajaa Granin 13 hyökkääjää vastaan. Kahdeksan puolustajaa Granin 6 vastaan tasoitti hieman tilannetta.

Yllättävän tasaisissa merkeissä kenttätapahtumat kuitenkin menivät vaikka ihan ensimmäisen erän alussa näytti, että Salamat ei oikein pääse mukaan. Ihmekö tuo kun yhtään harjoituspeliä ei ollut takana. Toisessa erässä näytti Salamoiden kannalta parhaalta kun joukkue kävi kahteen otteeseen johdossa ja haki vielä lisämaalia. Kolmannen erän alussa Grani sitten lisäsi laajemalla materiaalilla vauhtia ja yritystä ja onnistui maalaamaan kahdesti kun taas Salamat ei onnistunut maalaamaan vastahyökkäyksistä eikä ylivoimapelillä.

Kun/jos Salamat saa tuon hyökkäyspään pelaajatilanteen kuntoon niin varmasti se taistelee tämän lohkon joukkueiden kanssa ihan tasapäisesti vaikka on vähän vaarallista tehdä Granin perusteella kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Sen verran heppoista oli vastustajankin puolustuspeli eikä kummankaan ylivoimapeli toiminut.

Aika vähän oli katsojia tässä lohkossa ensimmäisellä kierroksella, k.a. 145.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
VT-HT - LLuja 5-4. Sarjanousijalle jo toinen perättäinen voitto.

Tasaiselta vaikuttaa tämä lohko kun LLuja voitti FPS:n ja heti perään konttasi sarjanousijaa vastaan. Viikonloppuna sitten sarjanousija ja GrIFK mittaavat FPS:n ja Salamat pelaa perättäisinä päivinä VG-62:ta ja LLujaa vastaan. Toivottavasti Salamat on saanut hyökkääjiä lisää.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
No niin, tänään sitten korkataan Kirkkonummen jäähalli tällä kaudella kun Salamoita vastaan luistelee VG-62 ja samaan aikaan Forssassa FPS saa vastaansa Granin...

Mielenkiinnolla odotellaan mitä jätkät saa kotiaskissa aikaiseksi ja montako hyökkääjää on rosterissa tällä kertaa?
 

Salama44

Jäsen
Mielenkiinnolla odotellaan mitä jätkät saa kotiaskissa aikaiseksi ja montako hyökkääjää on rosterissa tällä kertaa?
Salamat on saanut vain yhden hyökkääjän lisää ja raataa tänään 8 puolustajalla ja 7 hyökkääjällä. Tiukkaa tekee vastustajan 18 kenttäpelaajaa ja 4 hyökkäysketjua vastaan.

Uusi pelaaja tänään on Petri Savolainen. Kirkkonummelaisista kokoonpanossa on vain edellisessä ottelussa pistetilinsä yhdellä syötöllä avannut Jarmo Viidik.
 

Salama44

Jäsen
Salamat jäi ainoana kahden kierroksen jälkeen nollakerhoon. Ei se vaan riitä tuolla materiaalilla, että on 14-15 kenttäpelaajaa. Kolmannessa erässä tulee noutaja. Huomenna on paha paikka, jos ei löydy yhtään hyökkääjää lisää.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Samat numerot vaan toistuu peli peliltä...

Salamat ovat taatusti putoamiskarsinnoissa mikäli tuohon ryhmään ei saada hyvin pikaisesti kentällistä vanhoja pelimiehiä mukaan! Yksi hyökkäämään kykenevä ketju ei riitä jos niitä paria muuta pyöritetään omassa päässä kuin pässiä narussa... Ja maalivahtipeli nyt on mitä on, mutta näyttää olevan tuo touhu aika heikoissa kantimissa muissakin joukkueissa;-)

Toivotaan nyt huhujen konkretisoituvan ja ketjullisen edelliskausien Mestis-ukkoja ilmestyvän rosteriin?
 

Salama44

Jäsen
Salamat-VT-HT 1-14

Tämä lohkon ääripäät kohtasivat Kirkkonummella. Näytti aivan siltä kuin Mestiksen KooKoo olisi tullut vahingossa pelaamaan Salamoita vastaan sillä niin huikaiseva oli tasoero kaikilla pelin osa-alueilla. VT-HT on ehdottomasti tämän lohkon paras joukkue tähän asti nähdyn perusteella eikä se ole vahingossa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Joukkue luistelee hyvin ja pitää nätisti kiekkoa hallussaan hyvällä tekniikalla eikä roiski summittaisia pomppukiekkosyöttöjä. Kun se vielä eliminoi Salamoiden ainoan peliä tekemään kykenevän kentällisen hyvällä puolustuspelillä niin loppunumerot ovat sen mukaiset.

Salamoilla oli tänään enemmän pelaajia kuin aikaisemmissa peleissä, mutta yhteispeli ei luonnollisestikkaan toimi kun kaverit eivät ole pelanneet yhtään yhdessä. Toinen joukkue on pelannut sarjapelien lisäksi vielä tupalasti lisää harjoituspelejä täydellä miehistöllä Salamoiden vasta kootessa joukkuettaan pelaaja pelaaajalta kasaan kun alkusarjasta on pelattu jo viidesosa. Salamoiden osalta valmistautuminen tähän kauteen on ollut surkea ja sillä on paljon töitä edessään, jotta se saa kauden aikana kokoon sellaisen joukkueen jolla se säilyttää sarjapaikan Suomi-sarjan karsintasarjassa.
 

John Copter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
Salamoiden vasta kootessa joukkuettaan pelaaja pelaaajalta kasaan kun alkusarjasta on pelattu jo viidesosa. Salamoiden osalta valmistautuminen tähän kauteen on ollut surkea ja sillä on paljon töitä edessään, jotta se saa kauden aikana kokoon sellaisen joukkueen jolla se säilyttää sarjapaikan Suomi-sarjan karsintasarjassa.

En usko salamoilla kovin valoisaa tulevaisuutta olevan, esim. yksi kokoonpanossa luetelluista pelaajista ei edes tiedä mitä seuraa on viimeksi edustanut vaan pyysi paperinsa salamoihin aivan väärästä joukkueesta eikä tämän takia ole saanut edustusoikeutta Salamoihin.

Ja osa pelaajista on esim muiden suomisarja- sekä II-divisioona joukkueiden hylkimiä.
Tuntuu että Salamoihin pääsee pelaamaan vain ilmoittautumalla... Kaikki kunnia Kivekkäälle hänen pitkästä urastaan, mutta olisin suonut arvokkaamman lopun tämän pelaajan uralle
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Joo, Salamoiden taivalta on surullista seurata. Eilen Mestiksessä, huomenna 2-divarissa. Kovat lukemat pisti Tempo taululle ja nyt jälkeenpäin harmittaa että en tiennyt ottelusta, kun olisi voinut Espoosta helposti lähteä katsomaan vanhan kotikylän joukkueen otteita. Tunneside edelleen vahva, kun on aikanaan elänyt tekojääradan rakennuksesta halliprojektin kautta Suomi-sarjan vuosiin ja tämän syksyn comebackiin.

Raumalla eletään muuten aikamoista kontrastia paikallisessa kiekkokulttuurissa. Kovalla budjetilla pelaava Lukko on viime vuosina pelannut vähän niin ja näin, vaikka rahaa on laitettu joukkueeseen hullun lailla. Talkoovoimin pyörivä VT-HT sen sijaan oli melkein nousta Mestikseen asti muutama vuosi sitten mutta lopulta homma jatkuikin uudelleen 3-divarista josta on tie tuonut takaisin Suomi-sarjaan. Ainakin viime kaudella VT-HT:n pelit olivat huikean paljon viihdyttävämpiä mitä Oravan totaalikiekko SM-liigassa. Milloinkohan noi pelaa Granissa? Sinne voisi eksyä.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rumat oli numerot. Pitää myös muistaa että Vermuntilan porukassa luistelee vanhoja Mestis konkareita eli ei ole mikään turha porukka.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
No jos esim. Jää-Kotkien riveissä vuosikausia kovia kokeneet ja karaistuneet Tervot ja Julkuset ovat uusien raumalaissukupolvien ohella vielä messissä, niin sittenhän ei Tempolla pitäisi olla mitään hätää:)

Uudempi suosikkini VG tuntui aloittaneen vähän Tempoa vaisummin, mutta eilinen nousu Forssaa vastaan oli vaikuttava.

Taitaa käydä niin, että Tempo voittaa, VG on taas loppusarjan karsijan paikalla ehkäpä kuitenkin Forssan kanssa? Elleivät sitten Luja tai Grani yllätä? Salamat pohdiskelee varmaan olemisensa perusteita tämän kauden.

Sinänsä tällaista vanhaa Suomi-sarjan seuraajaa kiinnostaa tämä hiukan edelliskausia vähemmän, kun Mestiksessäkin on taas pitkästä aikaa panosta. Liigastakin joudutaan karsimaan, mutta runkosarja on edelleen aika turha, kun melkein kaikki pääsevät pleijareihin ja karsijakin ratkaistaan play-outeilla.

Mutta mitäs kuuluu Jää-Kotkille nykyään? Hautauduttu syvälle kakkosen syövereihin eikä näkyä paremmasta(ko)? 10 vuotta sitten oli eri meininki.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Milloinkohan noi pelaa Granissa? Sinne voisi eksyä.

12.10.2008 14:30 Kauniainen GrIFK - VT-HT

Näin Tempon Rovaniemellä joitakin vuosia sitten, kun joukkue kävi näyttämässä Suikkasen valmentamalle RoKille pelaamisen mallia. Teki vaikutuksen, terveiset Napapiiriltä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mutta mitäs kuuluu Jää-Kotkille nykyään? Hautauduttu syvälle kakkosen syövereihin eikä näkyä paremmasta(ko)? 10 vuotta sitten oli eri meininki.

Taitavat itse asiassa vääntää kolmosdivarissa. Jos kotisivujen pelaajalista pitää kutinsa, niin luulisi että noilla kavereilla olisi vielä annettavaa korkeammallakin. Ex-divariäijistä bongaa heti ensi silmäyksellä Valavuon, Laihin ja Pajusen. Mutta on tuolla varmaan muitakin. Jaakko Harikkala ei kai kuitenkaan ole tämä ex-liigapakki, kun on hyökkääjäksi merkitty?
 

Salama44

Jäsen
Viimeksi muokattu:

Yze#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, FPS
Johan oli taas karmea peli FPS:ltä. Ekan minuutin jälkeen luulin et jaa, tää on tässä, läpihuutojuttu. Mut ei niin ei. Salamat omaa maalivahdin, FPS ei. Osa maaleista voidaan laittaa Joonas Laaksosen piikkiin. Missähän se Porin vahvistus Ville Salminen luuraa? Kuulemma miestä ei näkynyt harjoituksissakaan. Ei taida pelaaminen sittenkään kiinnostaa. FPS tarvitsisi porukkaan kyllä muutaman pelimiehen lisää ja kokeneemman maalivahdin jos ylemmästä karsintasarjasta aiotaan edes ajatella. Monta häkkipäätä näkyi pelissä jälleen olevan, Asko etunenässä.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
GrIFK sitten voitti VT-HT:n rankkarikisan jälkeen, maalein 6-5. Pikkasen tuomareiden avustuksella ja pikkasen myös vierasjoukkueen huonon viimeistelyn avittamana. Tempolla oli kolmannen erän loppupupolella hirveästi kunnon maalintekopaikkoja mutta granin maalivahti veti yleensä pitemmän korren tai sitten kiekko meni yli maalin. Tammisella ainakin monta avopaikkaa. Jatkoajalla tuli sitten tosi ruma taklaus, kun granin pelaaja torppasi keskialueella VT-HT:n hyökkääjää (oliko nyt #71) suoraan päähän. Kukaan kolmesta tuomarista ei sitten nähnyt tilannetta ja tempon kaveri ei pysynyt pystyssä kun yritti poistua jäältä, tasapaino ei toiminut yhtään. Sitten pelin käynnistyttyä Tempolle joukkuerangaistus ja 3-5 alivoimalla melkein koko lopun jatkoajasta vierasjoukkueelle osui paremmat maalipaikat, mutta ei kiekko mennyt edes tuurilla sisään.

Granilaiset laitto kyllä kiekkoa hyvällä prosentilla sisään, Tempo taas hallitsi peliä jopa alivoimalla ja sai luotua todella näyttäviäkin hyökkäyskuvioita mutta tällä kertaa se riitti vain viiteen maaliin.
 

Salama44

Jäsen
Tänään on mielenkiintoista nähdä (tai oikeastaan kuulla) miten Salamat onnistuu VT-HT:n vieraana. Kotiottelussa tuli murkatappio 1-14. Sen jälkeen Salamat on voittanut kaikki ottelunsa. Kaksi varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla.

Rosterissa on nyt 3 maalivahtia, 11 puolustajaa ja 15 hyökkääjää. Uusimpina pelaajina hyökkääjät Sebastian Renlund ja Tuomas Veräväinen. Pelaajia alkaa olla nyt normaalimäärä ja ensimmäistä kertaa toivottavasti pelissä on neljä hyökkäysketjua. Edellinen peli meni täysin pieleen jo maalivahtivalinnan suhteen. Sen lisäksi pelaajia oli liian vähän ja niistäkin osa istui koko ajan jäähyaitiossa. Sen verran mitä olen VT-HT:n pelejä tuon jälkeen nähnyt mm. Grania vastaan niin joukkue ei ole mitenkään lyömätön, jos maalivahtipeli ja puolustuspeli ovat kunnossa. Toivottavasti Jarno Niinimäki on taas tänään mukana, sillä Salamat tarvitsisi kyllä häntä tällaiseen otteluun.

Edit: Salamoilla on tänään Vermuntilassa 7 pakkia ja neljä hyökkäysketjua. Maalissa pelaa itseoikeutetusti Matti Korhonen. Jarno Niinimäki on mukana, mutta puolustaja Matti Tevanen puuttuu.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Vermuntilassa on tasaista. Kahden erän jälkeen tilanne on tasan 1-1. Salamoiden johtomaalin teki uusi hyökkääjä Sebastian Renlund ylivoimalla. Myös VT-HT tasoitti pelin ylivoimalla ensimmäisen erän lopussa.

Kirkkonummella tilanne oli kahden erän jälkeen oli 0-11 , joten eteenpäin on menty. Tulee jännitävä kolmas erä. . .

Kolmannessa erässä Salamat "romahti" vaikka pääsi heti erän alussa 1-2 johtoon. Riemua ei kestänyt kuitenkaan kuin 1 1/2 minuuttia kun VT-HT tasoitti ja siirtyi myös 2-4 johtoon. Salamat kavensi ja pääsi hakemaan vielä ylivoimalla tasoitusta, mutta töpeksi alivoimamaalin ja VT-HT karkasi lopullisesti voittoon. Yksi heikko erä tuli tässäkin pelissä ja puolustuksessa oli ainakin Matti Tevasen kokoinen aukko.
 
Viimeksi muokattu:

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sain mielenhäiriössä idean ja kävin katsomassa tänään GrIFK-Salamat-ottelun. Oli kyllä aikamoista sontaa koko peli. Harhasyöttöjä, puolustamisesta ei tietoakaan, yksin yrittämistä, epätoivoisia ratkaisuja, avopaikoista epäonnistumisia...

Kai tämä on sitten sitä Suomi-sarjaa. Ottelu päättyi siis jatkoajankin jälkeen 4-4 ja GrIFK oli vähemmän huono voittomaalikilpailussa.

Maaleja, taklauksia ja jäähyjä nähtiin paljon, mutta ei ottelua hyvällä tahdollakaan kovin viihdyttäväksi voi sanoa.

Ottelun mielenkiintoisin tuomariratkaisu nähtiin toisen erän lopussa, kun GrIFK:n pelaaja laitettiin kaksiminuuttiselle koukkaamisesta samanaikaisesti, kun samasta tilanteesta koukattu Salamoiden pelaaja sai kaksiminuuttisen sukeltamisesta.
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Ottelun mielenkiintoisin tuomariratkaisu nähtiin toisen erän lopussa, kun GrIFK:n pelaaja laitettiin kaksiminuuttiselle koukkaamisesta samanaikaisesti, kun samasta tilanteesta koukattu Salamoiden pelaaja sai kaksiminuuttisen sukeltamisesta.

Samanlaisia tuomariratkaisuja olen nähnyt Suomi-sarjassa ennenkin eikä minun logiikkani ymmärrä tuomarin ratkaisua, ehkäpä olen niin pihalla jääkiekon säännöistä.

Taitaa kuitenkin olla niin että Suomi-sarjan suola ja sokeri onkin siinä että näitä outoja ratkaisuja sattuu niin tuomareille kuin pelaajillekin.
 

Salama44

Jäsen
Salamat otti revanssin!

Edellisellä Kirkkonummen vierailulla Salamat pelasi vajaalla miehistöllä vasta alkukauden pelaamatta jääneitä harjoituspelejä. Turpaan tuli 1-14 niin että tukka lähti. Tänään Salamoilla oli yhtä pelaajaa vaille täysi miehistö ja VT-HT:lla oli muutama pelaaja vähemmän. Ehkä ajateltiin että edellisen pelin perusteella Salamat katuu muutamalla maalilla vaikka on hieman vajausta. Toisin kuitenkin kävi. Salamat voitti 7-6 vl.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli tasan 1-1 kun ehdin paikalle. Toisen erän alussa Salamat siirtyi nopeasti 3-1 johtoon kun kaikki onnistui. Heti perään sössittiin se johto yhtä nopeaan tahtiin ja VT-HT meni vielä maalin johtoonkin. Tässä kohtaa alkoi paljastua Salamoiden puolustuspelin heikkous. Tehtiin erittäin huonoja purkuyrityksiä omalta puolustusalueelta keskialueelle. Kikkailtiin, leikittiin ja hidasteltiin kiekon kanssa kunnes vastustaja sai sen pois. Salamat siirtyi kuitenkin toisessa erässä vielä uudelleen johtoon tekemällä ensin komean YV. maalin ja sitten vielä toisen maalin kiekon liruessa ihanan hitaasti maaliviivan yli.

Kolmannen erän alussa Salamat pääsi uudelleen 6-4 johtoon, mutta sama leikkiminen omalla puolustusalueella kuitenkin jatkui ja VT-HT tuli taas tasoihin 6-6. Salamoilla oli paljon ylivoimaa ja se jopa toimi ajoittan aika hyvin vaikka olikin liian seisovaa. Jos noita 1-2 maalia ei olisi annettu liian huonojen purkukiekkojen vuoksi Salamoilla olisi ollut tänään erinomaiset mahdollisuudet ottaa täydet 3 pistettä. Ottelun loppu ennen jatkoaikaa oli draamaattinen. Ensin Salamoilla oli mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla ja sitten aivan lopussa Matti Korhonen pelasti Salamat jatkoajalle parilla ilmiömäisellä jalkatorjunnalla. Toisen tilanteen hän aiheutti vielä itse kun purkuyritys meni syötöksi vastustajan hyökkääjälle.

Nyt näytti siltä että nyt kun Kivekäs ja Katavisto pelasivat eri ketjussa kuin Niinimäki ja Ahvenainen niin Salamat pystyi luomaan tilanteita useammalla ketjulla. Näin pitää olla jatkossakin, koska Salamoiden osalta sarjatilanne on niin tiukka että jatkossa pitää pystyä pelaamaan voitosta jokaisessa ottelussa. Kahteen ensimmäiseen ketjuun täytyy vain löytää hyvä täydentävä kolmas pelaaja jotta homma toimii. Ei ole mahdotonta sekään että joku konkari tiputetaan kolmosketjun johtavaksi pelaajaksi jos useampi näistä nuorista uusista pelajista pääsee vauhtiin. Sitten vielä jotakin tolkkua siihen puolustuspeliin johtotilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Zigismund

Jäsen
Todella tiukkaa vääntö käydään viimeisestä jatkopaikasta. VG-62 ja VT-HT:n lasken jo varmoiksi jatkoon pääsijöiksi.

FPS ja Salamat ovat ainakin parantaneet peliään huimasti. Luja kai hieman hiipumassa ja Grangullan nykykunnosta ei tietoa ole.
Uskon kuitenkin, että FPS ottaa jatkopaikan ykköskenttänsä ansiosta!
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Todella värikäs lohko on kyseessä, sillä ennakolta selviä pelejä ei muiden lohkojen tavoin täällä tunneta. Fopsin pääsyyn kolmen sakkiin on täälläkin vahva luotto, kunhan vielä maalivahti- ja puolustuskalustoon saadaan leveyttä ja terveyttä.

Lujankaan hyytymisestä ei voi olla yhtään varma. Naantalista kun kävivät hekin FPS:n tavoin pisteet ryöstämässä. Forssalaisillekin lujalaiset taipuivat RKK-ketjusta huolimatta vain maalilla. Eilinen Grani-Luja taisi olla aikamoista kuraa, sillä pelissä jaettiin yhteensä vaatimattomat 22 pikkukakkosta, joista 19 tuli yksitellen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös