Suomi-sarja 2019–2020

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Suomi-sarjajoukkueiden sopimustilanteet 7.7.2019 mennessä:

Kuten kolmena edeltävänäkin kautena, ajattelin myös nyt näin vajaata kuukautta ennen jääkauden alkua kasata yhteen nippuun jokaisen Suomi-sarjaan osallistuvan joukkueen sopimustilanteen niin pelaajien kuin valmennuksenkin osalta, jotta nähdään missä kukin jengi tällä hetkellä menee.

Totuttuun tapaan osa joukkueista on ollut hyvinkin aktiivisena kesän aikana ja tiedotellut tämän tästä sopimuksia eetteriin, kun taas muutamat eivät ole vaivautuneet kertoilemaan oikeastaan yhtikäs mitään. Jokainen tietenkin taaplaa tyylillään, mutta olisihan se nyt jo sarjan kiinnostusenkin kannalta hienoa, että kaikki seurat aktivoituisivat 2010-luvulle.

Virheitä tai mahdollisia puutteita saattaa alle tulevasta listauksesta jälleen löytyä, joten korjatkaa ihmeessä. Hakasulkujen sisällä olevat pelaajat ovat joko mukana harjoitusryhmässä tai try-outilla kyseisessä joukkueessa.

D-Kiekko

Valmennus: Jari Tapper & Ville-Veikko Pohjanvirta
Pelaajat: 17 sopimusta (2 maalivahtia, 6 puolustajaa [+2] & 9 hyökkääjää [+5])

FPS

Valmennus: Asko Rantanen
Pelaajat: 15 sopimusta (2 maalivahtia, 4 puolustajaa & 9 hyökkääjää)

Haukat

Valmennus: Sami Helenius & Jarmo Räihä
Pelaajat: 14 sopimusta (1 maalivahti, 4 puolustajaa & 9 hyökkääjää)

HC Giants

Valmennus: Jesper Jalonen
Pelaajat: 13 sopimusta (2 maalivahtia, 2 puolustajaa & 9 hyökkääjää)

HCIK

Valmennus: ?
Pelaajat: 0 sopimusta (0 maalivahtia, 0 puolustajaa & 0 hyökkääjää)

Hunters

Valmennus: Mikko Juutilainen & Tero Oinonen
Pelaajat: 22 sopimusta (3 maalivahtia, 6 puolustajaa [+2] & 13 hyökkääjä [+1])

JHT

Valmennus: Ville Kautiainen
Pelaajat: 14 sopimusta (2 maalivahtia, 5 puolustajaa & 7 hyökkääjää)

Karhu HT

Valmennus: Tommy Flinck & Robin Leppänen
Pelaajat: 17 sopimusta (2 maalivahtia, 6 puolustajaa & 9 hyökkääjää)

Kiekko-Espoo

Valmennus: Kim Hirschovits
Pelaajat: 11 sopimusta (0 maalivahtia, 4 puolustajaa & 7 hyökkääjää)

Laser HT

Valmennus: Janne Saarenpää, Janne Hildén & Jani Erkinmikko
Pelaajat: 19 sopimusta (3 maalivahtia, 4 puolustajaa & 12 hyökkääjäa)

Muik Hockey

Valmennus: Marcus Ittonen
Pelaajat: 19 sopimusta (2 maalivahtia, 7 puolustajaa [+2] & 10 hyökkääjää)

Pyry

Valmennus: Niko Raiskio, Janne Ojanen, Harri Kohvakka & Jacob Hyde
Pelaajat: 17 sopimusta (2 maalivahtia, 9 puolustajaa & 6 hyökkääjää [+6])

Raahe-Kiekko

Valmennus: Joni Hannuksela
Pelaajat: 7 sopimusta (1 maalivahti, 2 puolustajaa & 4 hyökkääjää)

Riemu

Valmennus: ?
Pelaajat: 0 sopimusta (0 maalivahtia, 0 puolustajaa & 0 hyökkääjää)

S-Kiekko

Valmennus: Pasi Määttänen & Mika Hormalainen
Pelaajat: 13 sopimusta (2 maalivahtia, 3 puolustajaa & 8 hyökkääjää)

Titaanit

Valmennus: Mika Iltola, Kari Mehtonen & Tino Turkia
Pelaajat: 17 sopimusta (3 maalivahtia, 7 puolustajaa [+1] & 7 hyökkääjää [+1])


  • Lähimpänä valmista palettia (= 25–27 pelaajaa) on tällä hetkellä viime kaudella komeasti 2. sijalle yltänyt Hunters, jolta puuttuu enää 3–5 sopimusta.

  • Laser HT, Muik Hockey, D-Kiekko, Karhu HT, Pyry ja Titaanit metsästävät markkinoilta puolestaan 7–10 sopimuksen nippua ennen sarjapelien alkua.

  • FPS, Haukat, JHT, HC Giants ja S-Kiekko tarvitsevat sitä vastoin 11–14 pelaajaa riveihinsä, jotteivät miehet lopu pitkän sarjakauden aikana kesken.

  • Kiekko-Espoolla lienee haussa vielä reilut kolme kentällistä (15–16 pelaajaa), kun taas Raahe-Kiekolla vastaava jahti pitää sisällään neljä kentällistä (19–20 pelaajaa).

  • HCIK kertoili tässä taannoin facebook-sivuillaan, että 17 pelimiestä viime kauden nipusta olisivat valmiita kirjoittamaan jatkosopimuksen, mutta kun niitä ei ole vielä julkaistu, niin kaarinalaisilla on valmennuksen ohella haussa vielä täysi pumppu.

  • Samat sävelet koskevat Riemua, joka on tapoihinsa kuuluvasti viettänyt jälleen täydellistä radiohiljaisuutta kesällä, jotta jyväskyläläiset voivat ”Suomi-sarjan mustana hevosena” sitten taas talvella kurittaa muita joukkueita kiekkopelien merkeissä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko on tällä viikolla julkistanut Jarkko Heikkilän, Andres Katon ja Joni Suomisen jatkot, joten sopimuksia on 10 kappaletta kasassa. Lisää tarvitaan vielä paljon.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Kiekko-Espoollakin on nyt tulevan kauden runko kasassa. Sarjan kärjestä löytynevät taas Hunters ja Pyry. En oikein osaa sanoa ketkä noita eniten haastavat, mutta täytyy toivoa, että kotikylän porukka pysyy vauhdissa mukana.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
mites tuo oma junioripuoli mahtaa toimia Munsalassa?
Mahtaako niitä edes ollakkaan? Niinsanottu II joukkue tahkoaa III divaria ja parhaat A-ikäiset yrittää hakeutua Hermeksen rinkiin ja loput ehkä alueen muihin seuroihin kuten IFK Lepplax ja Jeppis HT
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Harjoitusotteluita ja pelaajamateriaalia katsoessa vaikuttaa siltä, että Pyry ja Hunters ovat ennakkosuosikkeja alkusarjaan lähdettäessä.

Haastajista mainitsen ainakin oman suosikkijoukkueeni, Kiekko-Espoon. Materiaali ei välttämättä varsinaisesti sykähdytä, mutta BJR:n siirtyminen Kiekko-Espoon alaisuuteen saattaa tuoda puoli joukkueellista mestis-tasoisia "varamiehiä" BJR:n A-junnuista.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Pyry, Hunters, FPS, K-Espoo ja tietenki JHT. Meillä on jalkeilla ainakin nuori hyvä jalkainen ja erittäin taitava joukkue. Minusta tuntuu, että tämä viisikko jakaa kärkisijat pommin varmasti. Nämä myös ovat ne seurat, jotka vuosi vuoden jälkeen löytyy ylhäältä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Sarjan alkuun reilu viikkoa ja joukkueet lienevät ainakin lähes valmiita. Tältä pohjalta haluaisin kuulla näkemyksiä voimasuhteista. Itse näen Pyryn ja Huntersin ennakkosuosikkeina. Haastajina sitten Kiekko-Espoo ja FPS. Muista en oikein osaa sanoa.

Kiekko-Espoota seuraan eniten ja mielestäni pelaajamateriaali on viime kautta parempi. Leveyttä on enemmän. Laatua on enemmän. Lisäksi varamiehiä pitäisi nyt löytyä aiempaa paremmin, kun BJR:n A-juniorijoukkue siirtyi Kiekko-Espoon alaisuuteen. Suurin kysymysmerkki on mielestäni valmennus. Hirso on fiksu jätkä ja varmasti arvostettu joukkueen sisällä, mutta kyseessä on kuitenkin se ensimmäinen kausi. Tämän perusteella en pidä Kiekko-Espoota ennakkosuosikkina sarjaan lähdettäessä.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kiekko-Espoota seuraan eniten ja mielestäni pelaajamateriaali on viime kautta parempi. Leveyttä on enemmän. Laatua on enemmän. Lisäksi varamiehiä pitäisi nyt löytyä aiempaa paremmin, kun BJR:n A-juniorijoukkue siirtyi Kiekko-Espoon alaisuuteen. Suurin kysymysmerkki on mielestäni valmennus. Hirso on fiksu jätkä ja varmasti arvostettu joukkueen sisällä, mutta kyseessä on kuitenkin se ensimmäinen kausi. Tämän perusteella en pidä Kiekko-Espoota ennakkosuosikkina sarjaan lähdettäessä.
Kiekko-Espoon puolustus on kuitenkin heikentynyt viimekaudesta samalla kun hyökkäykseen on tullut todella kovia nimiä. Puolustus varmaankin kaipaisi jotain todellista liideriä Santalan korvaajaksi. A junnuissa on niin kovia nimiä että moni heistä on varmaankin "liian hyvä" tähän sarjaan. Se kuinka moni A junnu pelaa Kiekko-Espoossa ratkaisupeleissä ratkaisee paljon.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Kiekko-Espoolla on kyllä tavallaan hyvät resurssit siellä juniori puolella. Lainat/paikkaukset tekee Espoosta omilla papereilla ihan ykkös suosikin ohessa Pyryn kanssa. Veikkaan että haastajat tulee olemaan Hunters, Fps, JHT, D-Kiekko ja K-Laser. Etenkin K-Laser saattaa olla tälle kautta yllättävän kova.

Peräpäätä tulee hallitsemaan Raahe Kiekko ja Karhu HT. Tässä minun näkemys, joka on yleensä sarjan alkaessa osoittautunut ihan vääräksi.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Kausihan alkaa parin päivän kuluttua! Keskutelu ei ole ollut mitenkään järin suurta tulevasta Suomi-sarja-kaudesta täällä, joten koitetaanpa avata vähän peliä perinteisellä sijoitusveikkauksella, ja minun veikkaukseni on tässä:

1. K-Espoo
2. Hunters
3. Pyry
4. JHT
5. FPS
6. D-Kiekko
7. S-Kiekko
8. Laser HT
-
9. Titaanit
10. HCIK
11. Riemu
12. Haukat
13. Raahe-Kiekko
14. HC Giants
15. Karhu HT
16. Muik Hockey

Mielestäni Top 6 on todella tasainen ja erottuu muusta joukosta. Tänä vuonna en ihan uskalla veikata Pyryä aivan kärkipaikalle, kun joukkueen iskukyky on pieni kysymysmerkki mutta kyllä kärkisijoista pitäisi taistella. FPS ei ole harjoitusotteluissa vakuuttanut, mutta uskon ihan yhtä lailla olevan kärkisijoilla.

Sijat 7-11 varmaan tulee olemaan aika tasaista vääntöä. Jotenkin odotan S-Kiekon olevan pitkästä aikaa aika korkealla ja Titaanienkin parantavan roimasti viime kaudesta. Loput sijat sitten voivatkin mennä miten vaan, mutta veikkasin nyt noin. Katsotaan kuinka tulee pitämään paikkansa, kun alkusarja on päätöksessään!
 

Zigismund

Jäsen
1. Kiekko-Espoo
- Omissa papereissa selvä ennakkosuosikki.
2. Pyry
- Ainoa joukkue, joka pystyy hieman Kiekko-Espoota haastamaan.
3. Hunters
- Muutama kova menetys, jotka saatiin korvattua erinomaisesti. Jälleen kärkikahinoissa.
4. D-Kiekko
- Muutama kova hankinta jo valmiiksi hyvään runkoon.
5. HCIK
- Hyökkäys hyvällä mallilla, puolustuksesta puuttunee vielä muutama nimi?
6. FPS
- Ei pysty haastamaan terävintä kärkeä. Taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.
---
7. JHT
- Aikaisempia kausia nimettömämpi nippu. Taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.
8. Riemu
- Tasapainoinen nippu. Helppo laittaa noin puoliväliin.
9. Raahe-Kiekko
- Yllättäjä. Paljon riippuu, millä tasolla ulkomaalaiset pelaavat.
10. Haukat
- Toinen yllättäjä. Muutama puolustaja vielä, niin taistelee pudotuspelipaikasta.
---
11. Laser HT
- Tippuuko muutaman huippuyksilön jälkeen taso liikaa? Samanlainen lähtötilanne, kuin viime kauteen.
12. S-Kiekko
- Pudotuspelipaikka on kovan työn takana. Yllätys se ei kuitenkaan olisi.
13. Karhu HT
- Vähän sama, kuin Laser HT:lla. Tippuuko taso kärkiketjun jälkeen liikaa?
14. Titaanit
- Pudostuspeleihin on kova tunku, valitettavasti Titaanit jäävät ulkopuolelle.
15. HC Giants
- Hieman vahvistunut viime kaudesta. Se ei kuitenkaan vielä riitä pudotuspeleihin.
16. Muik Hockey
- Lähtee jälleen tutuista lähtökohdista kauteen.

Tämä oli nopean Eliteprospects-scouttauksen tulos. Keskikasti oli erittäin haastava sijoittaa. Laittaisin joukkueet seuraanlaisiin lokeroihin:
Sija 1: Kiekko-Espoo
Sija 2: Pyry
Sija 3: Hunters
Sijat 4-7: D-Kiekko, HCIK, FPS, JHT
Sijat 8-12: Riemu, Raahe-Kiekko, Haukat, Laser HT, S-Kiekko
Sijat 13-14: Karhu HT, Titaanit
Sijat 15-16: HC Giants, Muik Hockey
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Tämä oli nopean Eliteprospects-scouttauksen tulos. Keskikasti oli erittäin haastava sijoittaa. Laittaisin joukkueet seuraanlaisiin lokeroihin:
Sija 1: Kiekko-Espoo
Sija 2: Pyry
Sija 3: Hunters
Sijat 4-7: D-Kiekko, HCIK, FPS, JHT
Sijat 8-12: Riemu, Raahe-Kiekko, Haukat, Laser HT, S-Kiekko
Sijat 13-14: Karhu HT, Titaanit
Sijat 15-16: HC Giants, Muik Hockey
Pakko tunnustaa, että en ole ihan perillä muista joukkueista, mutta ihmetyttää miten Kiekko-Espoo on "perinyt" Hokin aseman.

Viime kaudesta hyökkäys on vahvistunut, puolustus vähän heikentynyt, maalivahtiosasto samalla tasolla ja valmennus heikentynyt tai samalla tasolla. Hirson ensimmäinen kausi valmentajana. Materiaali on viime kautta laajempi. Samoin halli. Tuossa siis erot viime kauteen, jolloin päästiin välieriin. Nämä yhteensä tarkoittaisi, että sarjan taso on laskenut enemmän kuin yhden Hokin lähdön verran.

Hyvä myös muistaa, että Kiekko-Espoo on täysin amatööripohjalla, joten treenimäärät ovat varsin maltilliset. Osa Hokin vahvuudesta viime kaudella tuli juuri suuremmista harjoitusmääristä.

Olen sitä mieltä, että Kiekko-Espoo on yksi suosikeista, mutta ylivertaisen suosikin asema tosiaan tarkoittaisi sarjan tason huomattavaa laskua.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Omat arvioni ovat seuraavat. MuIK ei varmaan enää ole jumbona ! S-Kiekko vahvistunut, samoin Laser ja D-Kiekko.

1. K-Espoo
2. Pyry
3. Hunters
4. FPS
5. D-Kiekko
6. Laser HT
7. S-Kiekko
8. JHT
9. Titaanit
10. HCIK
11. Karhu HT
12. Haukat
13. MuIK
14. HC Giants
15. Riemu
16. Raahe-Kiekko
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Omat arvioni ovat seuraavat. MuIK ei varmaan enää ole jumbona ! S-Kiekko vahvistunut, samoin Laser ja D-Kiekko.

1. K-Espoo
2. Pyry
3. Hunters
4. FPS
5. D-Kiekko
6. Laser HT
7. S-Kiekko
8. JHT
9. Titaanit
10. HCIK
11. Karhu HT
12. Haukat
13. MuIK
14. HC Giants
15. Riemu
16. Raahe-Kiekko
Nyt pisti palstatoveri kuin omasta näppäimistöstä
 

Zigismund

Jäsen
Pakko tunnustaa, että en ole ihan perillä muista joukkueista, mutta ihmetyttää miten Kiekko-Espoo on "perinyt" Hokin aseman.

Viime kaudesta hyökkäys on vahvistunut, puolustus vähän heikentynyt, maalivahtiosasto samalla tasolla ja valmennus heikentynyt tai samalla tasolla. Hirson ensimmäinen kausi valmentajana. Materiaali on viime kautta laajempi. Samoin halli. Tuossa siis erot viime kauteen, jolloin päästiin välieriin. Nämä yhteensä tarkoittaisi, että sarjan taso on laskenut enemmän kuin yhden Hokin lähdön verran.

Hyvä myös muistaa, että Kiekko-Espoo on täysin amatööripohjalla, joten treenimäärät ovat varsin maltilliset. Osa Hokin vahvuudesta viime kaudella tuli juuri suuremmista harjoitusmääristä.

Olen sitä mieltä, että Kiekko-Espoo on yksi suosikeista, mutta ylivertaisen suosikin asema tosiaan tarkoittaisi sarjan tason huomattavaa laskua.
Hokkihan tosiaan voitti runkosarjan näytöstyyliin, mutta ennen kauden alkua se ei tainnut olla selkeä suosikki. Nopeasti katsottuna Hokki, Kiekko-Espoo ja Pyry olivat palstalaisten mielestä ennakolta muita kovempia. Nämä kolmehan lopulta valtasivatkin kärkisijat.

En minäkään hirveän hyvin perillä ole sarjan kaikista joukkueista, mutta vaikka miten kääntelisin, en saisi haastajaa Kiekko-Espoolle. Pyryllä pienet mahdollisuudet.

Sarjan taso on heikentynyt Hokin verran, tuskin yhtään enempää. Kiekko-Espoon hyökkäykseen on nyt tullut sellaista ukkoa sisään, että mahtaako moista hyökkäystä ollut Suomi-sarjassa hetkeen (jos koskaan?). Ketterän hyökkäys viimeisellä kaudella oli aika kova. Kiekko-Espoon puolustus ei ole heikentynyt niin paljon, jos ollenkaan, että Kiekko-Espoo olisi ainakaan heikentynyt. Harjoitusmääriä tai valmentajia en osaa ottaa huomioon, koska ei ole mitään hajua joukkueiden reenimääristä eikä ole kyllä tietoa yli puolista valmentajistakaan.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viime kaudesta hyökkäys on vahvistunut, puolustus vähän heikentynyt, maalivahtiosasto samalla tasolla ja valmennus heikentynyt tai samalla tasolla. Hirson ensimmäinen kausi valmentajana. Materiaali on viime kautta laajempi. Samoin halli.
En minäkään Kiekko-Espoota minään ylivertaisena suosikkina näkisi, mutta maalivahtiosastosta olen eri mieltä. Viimekaudella Kiekko-Espoo oli pulassa silloin kun Nieminen ei pelannut. Avenilla oli heikko kausi varmaan osin armeijan takia, mutta nyt toisena maalivahtina oleva Lindroos tuntuu olevan eri puusta. Ainakin harjoitusotteluiden perusteella uskon, että hän pystyy haastamaan Niemisen jopa ykkösmaalivahdin paikasta taistellessa. Uskon toki myös, että Nieminen haluaa pelata viimekautista vähemmän.

Valmennus on kysymysmerkki. Näkisin, ettei Kiekko-Espoon viimekauden sijoitus johtunut hyvästä valmennuksesta vaan pelaajiston laadusta. Siinä mielessä Hirsolla ei ole mitään jättimäisiä saappaita täytettävänä. Ainakin menttaalipuolella ja joukkueen piiskamisessa pelamaan sen 110 lasissa Hirso on varmasti kova luu. Taktinen osaaminen onkin sitten isompi kysymysmerkki. Vaan ei siellä muillakaan mitään ihmemiehiä ole valmennuksessa.

Sarjassa on kuitenkin muillakin joukkueilla ihan hyviä rostereita. Eiköhän me parin viikon päästä olla jo paljon viisaampia joukkueiden voimasuhteiden suhteen kun pari ensimmäistä viikonloppua on pelattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös Pohja