Suomi-Kanada su 19.2

  • 41 142
  • 206
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
tombraider kirjoitti:
Nieminen kakkoseen Jussin tilalle tuomaan kovuutta ja Jussi kolmosen laitaan tuomaan taitoa. Hentunen kisakylään tekemään iltapalaa joukkueelle.

Itse näkisin mieluusti Laaksosen kakkosessa J.Jokisen tilalla, Niemisen nelosessa. Hagman/Hentunen vilttiin.

Toivottavasti Erkka kuitenkin älyää laittaa Nieminen-Ruutu -parivaljakon kentälle samaan aikaan. Johan siinä sakicilla ja kumppaneilla pää sekoaa, kun kahdesta suunnasta tulee ärsyttävää päänaukomista ja kuumennusta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tässä pelissä sitten ratkotaan voittaako Suomi alkulohkon vai ei. Kolme voittoa alla ja eilinen tsekkivoitto vielä nostamassa itsetuntoa. Suomi on joukkueena onnistunut enemmän kuin hyvin tässä turnauksessa ja tämä luo kyllä yllättävän hyvät alkuasetelmat ottelulle vaikka Kanada ennakkosuosikki onkin.

Vähän ylemmäs nuo laukaukset läheltä, niin Kanadan poijilla riittää ihmeteltävää. On tuo Suomen ykkönen hyvä koostumus,sillä jos pelaa Teemun pois jää Saku tekemään maaleja ja jos senkin pelaa pois niin sitten Jere pitää räkäkiekot sisään. Jäähyjä Kanadan ei passaa tänään ottaa jos meinaa Suomelle pärjätä, sillä yv on sen verran hyvissä kuosissa että maaleja tulee.
 

JokeriJoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Montreal Canadiens
Analyytikko kirjoitti:
Tällä hetkellä Suomi nousee ja kaatuu legendaarisen tupuhupulupu-ketjumme varassa, joten tänään sitä vauhtia ja jättäkää kanukkien puolustajat pujottelukepeiksi!
Ei Suomella edes ole kasassa legendaarista tupuhupulupu -ketjua.

Siinä olet sinänsä oikeassa, että paljon Suomen painaa se, miten ykkösketjumme pelaa. Tosin tällä hetkellä joukkueessa on samanlainen ilme, minkälainen oli Raadon kanssa. Tätä ilmettä ei Erkan komennuksella nähty vielä viime kevään MM-kisoissa, mutta nyt on pojilla asenne kohdallaan. Tänään voisi kakkosketjun säätää muotoon Peltonen-O.Jokinen-Nemo ja antaa tukea ykköselle. J.Jokinen nostamaan kolmosketjun tasoa. Eli ketjut näin:

Selänne-Koivu-Lehtinen
Peltonen-O.Jokinen-Nieminen
J.Jokinen-Kapanen-Hentunen
Laaksonen-Koivu-Ruutu
13. hyökkääjä Hagman.

Itseä kiinnostaa tänään erittäin suuresti se, miten Petteri Nummelin hoitaa puolustuspään tehtävät.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
tombraider kirjoitti:
Turha mitään Kanadan " valtavaa" fyysisyyttä on täällä hehkuttaa, sillä kyllä ne meidänkin kaverit on änärissä pelannut ja pelaa edelleen. Kai ne nyt s**tana kestää samat mällit Torinossakin.

NHL-pelaajistamme fyysisiä pakkeja ovat vain Salo, Berg ja Lydman. Täysin vastakkaista puolta edustaa Timonen ja Nummelin, ja tänään saa taas hiukset pystyssä katsoa kun nämä pelaavat nasheja ja bertuzzeja vastaan... jos pelaavat.
 

Maxell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Red Wings,HJK, Brad Norton fan club
kymppipaita kirjoitti:
Ruutu on todennäköisesti tänään varovainen taklauksissaan. Voi muuten sattua Jarkkoa leukaan, kun Bertuzzi & co. antaa takaisin.

Toivottavasti Jake jatkaa eilisestä eli kovia, PUHTAITA niittejä.
En itse millään usko, että ainakaan Doanista olisi mitään vastusta Jakelle jos nyrkkihippaan lähettäisiin. Bertuzzi jo pelkästään kokonsa puolesta pistäisi varmasti paremmin hanttiin, mutta Jake olisi silti se ennakkosuosikki näissä pareissa.
 

miskaa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres
En oikein jaksa uskoa, että Ruutu alkaisi ainakaan Bertuzzia ärsyttämään tai edes toisinpäin. Sen minkä Ruutu häviää tappelussa, sen hän voittaa taklauksilla ja yleisellä ärsyttämisellä. Kaikinpuolin tärkeämpi pelaaja kentällä, kuin boksissa.
 

redpecka

Jäsen
Riistoporvari kirjoitti:
Suomi voi hyvinkin voittaa tänään, koska itseluottamus ja tsemppi on nyt huipussaan ja koska Kanada ei tällaisessa alkusarjan pelissä 'pelaa täysillä' ainakaan sen jälkeen, jos tappio häämöttää.
Jaa, itse näkisin että jos ei heti alkuun "pelaa täysillä", niin siinä vaiheessa ainakin pelaavat jos tappiolla ovat/tappio häämöttää. Mitä itse muistan, niin häviöllä olleessaan kanukit juuri keksivät kaiken mahdollisen ja mahdottoman kääntääkseen ottelun tai pedatakseen asetelmia/fiiliksiä seuraaviin peleihin. Siis jopa alkusarjoissa.

Se luonne. Mutta tsiigaillaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maxell kirjoitti:
Toivottavasti Jake jatkaa eilisestä eli kovia, PUHTAITA niittejä.
En itse millään usko, että ainakaan Doanista olisi mitään vastusta Jakelle jos nyrkkihippaan lähettäisiin. Bertuzzi jo pelkästään kokonsa puolesta pistäisi varmasti paremmin hanttiin, mutta Jake olisi silti se ennakkosuosikki näissä pareissa.
Varmasti nähdään tänään lisää kovia ja puhtaita taklauksia. Kanadalaiset osaavat ottaa näitä vielä vastaan ja antavat myös takaisin, joten Ruudun ja Niemisen kaltaisten pelaajien merkitys fyysisellä puolella nousee tässä ottelussa toiseen potenssiin. Pelaamalla tasan fyysisen puolen ottelusta ja ärsyttämällä pari jäähyä Kanadalle, Suomi on lähellä voittoa tästä ottelusta. Itse nostaisin Ruudun tässä pelissä ehkä kolmoseen. Mies on näyttänyt NHL:ssä hoitavansa hommansa vaikka ykkösketjussa lähes 20 minuuttia ottelussa pelaavana hyökkääjänä, joten kyllä mies pystyy vähintään Suomen joukkueen kolmosessa pelaamaan.

Ruudun ei kannata lähteä Bertuzzin tai Doanin kanssa nyrkkitalkoisiin. Näissä pareissa ei ole nimittäin tarjolla kuin pronssia.
 

Mace

Jäsen
nuck kirjoitti:
Ruudun ei kannata lähteä Bertuzzin tai Doanin kanssa nyrkkitalkoisiin. Näissä pareissa ei ole nimittäin tarjolla kuin pronssia.

Juurikin näin. Ja Jarkko tietää sen varmasti itsekin eikä lähde turhaan hölmöilemään.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
nuck kirjoitti:
Ruudun ei kannata lähteä Bertuzzin tai Doanin kanssa nyrkkitalkoisiin. Näissä pareissa ei ole nimittäin tarjolla kuin pronssia.

Ja eiköhän Bertuzzi jatkaisi Vancouverin kopissa pronssin jakamisella, jos Ruutulla pimenisi. Toivottavasti Ruutu saa jarrutettua ja ärsytettyä kanuskeja parhaansa mukaan. Vielä kun kakkoselle ja kolmoselle lisää onnistumisia, niin Kanadakin on kaadettavissa.

Veikkaan siltikin Kanadan vievän 4-0.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Voitto tai edes tasapeli tästä ottelusta olisi jo jonkin suuruusluokan ihme, sitä paljon heppoinen Suomen puolustus on. Lisäksi Suomi on tällä hetkellä, jälleen kerran, täysin ykkösketjunsa varassa, mikä on huolestuttavaa. Draper on maailman paras pimentäjä, eivätkä Doan ja Smyth kovin paljon kalpene.

Maalivahtipelin on oltava huipussaan, Niitty kyllä torjuu ensimmäiset kudit, mutta tiputtaa lähes kaiken, joten pakkien on oltava viisarit pystyssä kokoajan.

Kanadan heikkouksiin lukeutuu tällä hetkellä ehkä ainoastaan maalivahtipeli, mikäli Brodeur on maalilla. Veikkaan kuitenkin, että Kanukit tulevat valtaisalla sykkeellä otteluun Sveitsi-tappion sytyttäminä, ja peli päättyy 2-4. Suomen maalit Selänne ja Timonen, Kanadalta Iginla 2, Bertuzzi ja Gagne.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
nuck kirjoitti:
Ruudun ei kannata lähteä Bertuzzin tai Doanin kanssa nyrkkitalkoisiin. Näissä pareissa ei ole nimittäin tarjolla kuin pronssia.

Paitsi että Suomi selviää yhden pelin loppuun ilman Ruutua mutta selviäisikö Kanada ilman Bertuzzia?

Toivottavasti illan pelissä ei nähdä mitään sikailuja kenenkään puolelta, kovaa ja fyysistä ottelua odotan. Ja haluan nähdäkin.
 

Bryan McCabe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators, Kärpät, New York Rangers,
Saku #11 kirjoitti:
Voitto tai edes tasapeli tästä ottelusta olisi jo jonkin suuruusluokan ihme, sitä paljon heppoinen Suomen puolustus on.

No en sanoisi että heppoinen puolustus mutta ehkä vähän keskinkertainen koska onhan esim. Timonen ja Salo todella hyviä puolustajia eikä Kanadallakaan mitkään todella hyvät puolustajat ole..... Se kyllä vähän huolestuttaa kun Suomi pelaa vähän niinkuin 1. ketjun varassa koska 3. ja 4. ketju ovat semmosia että kun Kanadalla on 1. tai 2. jäällä niin on kyllä aika paha paikka sillä ei suomi niillä pärjää kanadaa vastaan..... Mutta olihan tuo todella (turnauksen ylivoimaisesti yllättävin) ottelu kun Kanada hävisi Sveitsille 0-2 koska Sveitsi on kyllä aika pitkästi maalivahtipelin armoilla. Kanadahan on suunnitellut paljon muutoksia kokoonpanoonsa Suomi otteluun.

Kanadan päävalmentaja Pat Quinn totesi näin:
Quinn myös osoitti pettymyksensä joukkueensa kurittomuuteen Sveitsiä vastaan ja nimesi tästä esimerkiksi Chris Prongerin ottaman jäähyn poikittaisesta mailasta toisessa erässä. Prongerin ottaessa jäähynsä Kanada pelasi jo vajaalla, ja seuranneesta kahden miehen ylivoimasta Sveitsi ja nimenmaan Paul Di Pietro teki toisen maalinsa.

- Se oli kuritonta. En sanoisi, että pelissä nähtiin huonoja tuomioita vaan huonoja päätöksiä, Quinn moitti omaa joukkuettaan ja antoi synninpäästön ottelun tuomaristolle, erityisesti venäläiselle päätuomarille Vjatsheslav Bulanoville.

Päävalmentaja Quinn olettaa joukkueenjohdon tekevän joitakin ketjumuutoksia pelaavaan kokoonpanoon jo Suomea vastaan. Quinnin mukaan Joe Sakicin johtama ykkösketju ja Brad Richardsin johtama nelosketju ovat "OK", mutta se ei hänelle vielä riitä.

- Muiden ketjujen on syytä pelata paremmin, joten ehkä teemme niihin jotain muutoksia, Quinn ennakoi.

Eli muutoksia tulee aivan varmasti. Suomella on hyvät mahdollisuudet tehdä maaleja juuri ylivoimalla koska Kanada on ottanut joka ottelussa tosi paljon jäähyjä, mutta veikkaan ottelua Kanadalle 5-3 tai 4-2.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Rentoa fiilistä!

Tänään on todella hienoa seurata ottelua Kanadaa vastaan. Suomella ei ole oikeastaan minkäänlaista paniikkia, vaikka häviäisi ottelun. Keskiviikkona on se tärkein ottelu. Nyt vaan rentoa fiilistä kehiin ja ketjukoostumuksia kuntoon. Mukavaa on saada seurata upeaa kiekkoviihdettä. Kanadalla on sikäli sellainen tilanne, että he ovat periaatteessa pakkovoiton edessä. Häviö Suomelle ja leijonien häviö Saksalle voisi parhaimmassa/pahimmassa tapauksessa tarkoittaa sitä, että Kanada ei pääsisi 4-joukkoon. Tietysti maalierolla etc, on paljon merkitystä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muistetaan nyt kuitenkin se, että Bertuzzi on lähinnä täytepelaaja Kanadan joukkueessa. Tuskin yltyy väkivaltaisuuksiin, koska tietää miten niissä saattaa käydä.

Kanadan ratkaisupelaajia ovat pikemminkin Thornton-Nash, Iginla ja Heatley. Brodeurin on onnistuttavan pelaamaan nappipeli, mikäli Kanada aikoo taistella voitosta. Samanlaista imurointia kuin Vokoun ei ole varaa esittää. Saisi Brodeur saada maajoukkueessa jotain taas kiinnikin.
 

Maxell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Red Wings,HJK, Brad Norton fan club
Toronton Fan 590 Sport Radion mukaan Roberto Luongo aloittaa Kanadan maalilla, joten Suomen tehtävä vain vaikeutui. Itse uskon, että Luongo pystyy paljon varmempaan peliin kuin Martin Brodeur.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No nythän on Kanadallakin jotain mahkuja... Vetoa tuli jo lyötyä Suomen puolesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pascal Lemoix kirjoitti:
Muistetaan nyt kuitenkin se, että Bertuzzi on lähinnä täytepelaaja Kanadan joukkueessa. Tuskin yltyy väkivaltaisuuksiin, koska tietää miten niissä saattaa käydä.

Kanadan ratkaisupelaajia ovat pikemminkin Thornton-Nash, Iginla ja Heatley. Brodeurin on onnistuttavan pelaamaan nappipeli, mikäli Kanada aikoo taistella voitosta. Samanlaista imurointia kuin Vokoun ei ole varaa esittää. Saisi Brodeur saada maajoukkueessa jotain taas kiinnikin.
Niin, tasakenttäpelissä Bertuzzi on pelannut paljon joukkueen nelosessa (Richardsin ketju), mutta ylivoimassa mies pelaa paljon. Kyllä Buzz on tämän ylivoimaroolin vuoksi yksi Kanadan joukkueen ratkaisupelaajista. Hän on muuten pelannut tähän mennessä erittäin hyvät kisat.
 

puujalkapakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Suomi ja Kärpät
Saku #11 kirjoitti:
Niitty kyllä torjuu ensimmäiset kudit, mutta tiputtaa lähes kaiken, joten pakkien on oltava viisarit pystyssä kokoajan.

No peli ei ainakaan maalivahtin kaadu. Niittymäki on pelannut erittäin hyvin kummankin pelinsä, niin enpä usko, että alkaa imemään yhtäkkiä Kanada-pelissä. Sitä paitsi hän osaa olla Kanadaa vastaan maalissa, sillä he pelaavat sellaista peliä, mihin Niittymäki on NHL:ssä tottunut... Niittymäki on maailman parhaita veskareita, eli ei varmasti häneen peli kaadu, jos edes kaatuu..

Itse veikkaan Suomen voittavan vähämaalisessa ottelussa. Peli päättyy jotain 2-1 tai 3-2...
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
puujalkapakki kirjoitti:
No peli ei ainakaan maalivahtin kaadu. Niittymäki on pelannut erittäin hyvin kummankin pelinsä, niin enpä usko, että alkaa imemään yhtäkkiä Kanada-pelissä. Sitä paitsi hän osaa olla Kanadaa vastaan maalissa, sillä he pelaavat sellaista peliä, mihin Niittymäki on NHL:ssä tottunut... Niittymäki on maailman parhaita veskareita, eli ei varmasti häneen peli kaadu, jos edes kaatuu..
No on se nyt jumalauta luetun ymmärtäminenkin nykyään vaikeaa. Totesin, että Niittymäki torjuu ensimmäiset kiekot, mutta tiputtaa lähes kaiken joten pakkien on oltava tiukkana maalin edustalla. Oletko erimieltä?
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
On muuten mielenkiintoista huomata, miten Petteri Nummelinin kyseenalaisten puolustustaitojen yhteydessä mainitaan pelotteena aina Rick Nashin nimi. Johtuneeko siitä viime MM-kisojen ylivoimaisesti huvittavimmasta tilanteesta, jossa Nummelin neutraloi ja jopa pukkasi kumoon 1 vastaan 1 -tilanteessa kenenkäs muun kuin kyseisen Rick Nashin? ;)

Eli englanniksi: Nash is Nummelin's bitch!
 
Aika kauan jaksavat kokoonpanoja pantata. Eihän sillä nyt pitäisi olla mitään merkitystä, koska ne julkistaa ja ainakin joukkue tietää ne jo aamujäiden jälkeen. Oikein jännittää vieläkö se J.Jokinen siellä kakkosessa pyristelee. Uskon kyllä, että Erkka on tilastojensakin kautta huomannut, että se ketju ei toimi optimaalisesti. Kyllä olisi mielestäni jo aika laittaa se Laaksonen sinne koittamaan. Toisaalta, koska tänään ei missään nimessä ole pakkovoitto peli niin voi hyvinkin olla, että vielä koitetaan, koska ei Saksa pelikään ole pakkovoittopeli.

Kakkosessa voisi oikeastaan koittaa ketä tahansa kolmikosta Laaksonen, Hagman tai Nieminen. Näistä pidän Laaksosta parhaimpana vaihtoehtona kokemuksensa ja käsiensä ansiosta ja fyysisyyskin riittää. Hagman taas voisi sopia vauhtinsa ja yhteisten kokemusten varsinkin O.J:n kanssa. Niemistä pidän selkeästi huonoimpana vaihtoehtona, koska hän on selkeästi kolmikon hitain ja hänellä on vähiten kiekollisen vastuun kokemusta, jota kakkosen työmyyräkin tarvitsee. Lisäksi hän on jäähyherkin. Fyysisyydessä ehkä ykkönen, mutta senkin pitäisi olla oikeanlaista peliäeteenpäinvievää fyysisyyttä eikä vain oman pään pysäyttäviä taklauksia ja vääntöä.
 
Onhan Kanadalla leveyttä enemmän ja kovemmat maalivahdit tällä hetkellä. Mutta ei voi puhua, että nykyään lähtökohtaisesti Kanada voittaisi täysin varmasti ottelun. Tutut jutut ratkasee, eli maalivahdin pitää onnistua, maaliluvut matalina, ykköskentän on pystyttävä ratkaisuihin (koska muissa kentissä kiekollista taitoa ei ole rajattomasti) ja erien alut on otettava tarkasti. Jos heti ensimmäisessä erässä lähdetään 0-2 takaa-ajoon niin kyllähän se vaikeaa on.

Muistetaan kuitenkin, että Sveitsi kaatoi Kanadan, ja WC-finaalissa tai viime olympiakohtaamisessa ei olla hävitty maan parhaille NHL-miehille kuin yhdellä maalilla. Eli järkevällä pelillä ja omien vahvuuksien mukaan voittoa hakemaan.
 

M10

Jäsen
Uskoakseni Jussi Jokinen jatkaa kakkoskentän laidassa tänä iltana, mutta jos Erkka jostain syystä rikkoo tuon kentän niin toivon että hän laittaa siihen laitaan Ville Niemisen. Hän osoitti viime kaudella erinomaisilla otteillaan Tapparassa, että pystyy hyvään kiekolliseen peliin huipputasolla. 27 pistettä 26 pelissä SM-liigassa oli osoitus Niemisen kiekollisesta potentiaalista. Kun vielä tietää hänen vääntövoiman ja tarpeeksi hyvän luistelunopeuden, on hän mielestäni ainut mies, jota tuohon kakkoskenttään Kanadaa vastaan voisi harkita.

Mutta kuten sanoin, uskon että Juicy Jokinen jatkaa kakkosessa ja hyvä niin. Jos kolmessa ottelussa ei ole vielä loksahtanut kaikki täydellisesti kohdalleen, niin mielestäni on typerää painaa paniikkinappulaa, kuten täällä jotkut ovat jo valmiita tekemään. Antakaa aikaa Jussi Jokiselle, sillä hän on ylivoimaisesti paras vaihtoehto tuohon kakkosen laitaan porukasta Jokinen, Hagman, Laaksonen, Nieminen, Hentunen ja Ruutu. Tässä asiassa olen P.Sihvosen kanssa samaa mieltä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomen hyökkäyksessä on viisi kärkinimeä ja sitten tasossa iso aukko. Tuomo Ruudun mentävä. Mutta viidellä hyvälläkin taistelee joka ilta voitosta. Jussi Jokista fyysisempi vaihtoehto saattaisi sopia kakkosketjuun paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös