Suomen presidentinvaalin 2024 liveseuranta

  • 131 511
  • 3 006

Alejandro

Jäsen
Trumpin käyttämä englanti on heikompaa kuin Stubbin, toistuvasti ongelmia sanojen lausumisessa ja käytetty kieli on huomattavasti yksinkertaisempaa.

Toki osittain tarkoituksella, että vaikuttaa kansam mieheltä.
Tästä tuli anekdootti mieleen: Kaverini oli 10 vuotta sitten opiskelijavaihdossa Etelä-Koreassa ja hänen yhdysvaltalainen vaihtarituttu valitteli, kun kaverini puhui niin hienolla sanastolla englantia. Ja kaverillani on vielä jenkki-, eikä brittiaksentti.

Jotenkin hämmentävää edes ajatella tätä kuviota näin suomalaisena.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Haavistoa äänestettiin, koska Haavistosta haluttiin presidentti.
Stubbia äänestettiin, koska Haavistosta ei haluttu presidenttiä. Näin tiivistetysti.
Ei kovin vahva mandaatti Stubbille.
Tuo nyt on huonon häviäjän ankeaa haistapaskaa. Kai joku riensi äänestämään myös Haavistoa, ettei vaan Stubbia tarvitsisi katsella. Aika moni tosin totesi, että sai valita kahdesta hyvästä ehdokkaasta. Se on todella hyvä viesti.

Äänestäjillä oli kaksi vaihtoehtoa, suht tasaista oli, toinen on voittamassa kolmisen %-yksikön verran. Mandaatti on riittävä ja viranhoidon kannalta täydellinen, vaikka voitto irtoaisi yhdellä äänellä.
 
Viimeksi muokattu:

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on myös hyvä huomio, vaikka uskonkin että heterona Haavisto olisi voittanut. Mutta heikompaa vastustajaa vastaan Haavisto olisi voittanut nytkin. Eli tottakai Stubbin erinomaisuus ehdokkaana oli suuressa roolissa tässä tuloksessa, eikä siksi hänen presidenttiyttään voi pistää minkään homofobian piikkiin.

Niin tuota varmaan jossitellaan. Mun äänen sai Stubb ja olisi saanut vaikka Haavisto olisi hetero.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Anteeksi, mitä mä just luin? Mitä ihmeen väliä sillä on onko ehdokas homo vai hetero. Eiköhän tässä ole kunnianhimo ihan muissa asioissa, mm. politiikassa jossa voi vaikuttaa maiden suhteisiin.
Kannattaa lukea vielä kerran uudestaan ja ellei aukea, ni lue muutama kerta vielä ja ellei sittenkään aukea, niin kysy privalla
 

Alejandro

Jäsen
Kun Ahtisaari valittiin presidentiksi, niin toimittajien ensimmäinen kysymys oli että meneekö hän Mäntyniemessä ensimmäisenä iltana saunaan. Nyt Stubbilta kysytään jotain tylsiä asiakysymyksiä. Presidentti-instituutio on etääntynyt kansasta.
Valitettavasti ulkopoliittinen tilanne Euroopassa on nyt täysin erilainen verrattuna Maran aikakauteen. Toivottavasti jo seuraavissa vaaleissa voimme palata takaisin näihin saunakysymyksiin.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Häkkänen, ei sanaakaan reservistä eroamisesta.
 

Risujemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jokainen näkee, millainen vaikutus oli "noviisin" korvaaminen uskattovuudella Kutsutaankohan Duudsonit kylään tulevana kesänä? Tikkataulut lienevät edelleen tallessa.

Nää Wikipediaankin asti ilmestyneet jutut Stubbin biseksuaalisuudesta taitavat ainakin siinä mielessä pitää paikkaansa että aikamoista perseennuolemista Haavistoa kohtaan tuli äsken tuossa haastattelussa. Haavisto melkeimpä antoi pakit eikä lähtenyt samalle nuoleskelulinjalle.

Mutta joo, kahdesta huonosta vaihtoehdosta vähemmän huono tuli valittua.
Tämä on muuten huvittavaa seurattavaa, että vaikka Stubb on ollut pitkään politiikassa mukana, ainoat asiat mistä häntä voidaan pilkata on kyselytunnilla esitetty väärä prosenttiluku, tikkatauluna oleminen lapsille tai viimeisimpänä keksitty bi-seksuaalisuus (joka kerettiin jo kumota Hesareiden toimesta). Mitään oikeaa kohua ei siis ole ja tuskin tuleekaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Noi on mukavia noi parikymppiset ihmiset, kun ne suoraan sanoo sen mitä vanhemmat ihmiset vähän peittelee. Jo viikolla paikassa X nuori nainen melkein itki, kun ei siitä Pekasta ehkää tuu pressaa ja esihenkilönsä vähän siinä punasteli vieressä, mutta miten on huomenna, taidan mennä katsomaan. Tämä oli ikävästi kirjoitettu. Myönnän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös