Suomen pelaavat sentterit Latviassa

  • 2 010
  • 28

Suomen pelaavat sentterit?


  • Äänestäjiä
    190

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomella on runsauden pulaa senttereistä Olli Jokisen tulon myötä.

Auta Erkkaa ja kerro mielipiteesi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
OJ - Koivu - Pirnes - Hahl

Ei juuri vaihtoehtoja alkuturnauksen perusteella. Santala oli tänään ihan ok, mutta se ei riitä Kanadaa vastaan. Viuhkola oli tänään ihan sukka. Eli onko Piku vain pienten pelien mies? Ei riittänyt ainakaan USA:ta vastaan.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
OJ - Koivu - Pirnes - Hahl

Viuhkola ulos ilman muuta, Santalan ja Pirneksen välillä valinta oli jo vaikeampaa. Mutta jotenkin Pirneksen tsemppi on tehnyt vaikutuksen.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokinen, Santala, Koivu, Hahl.

Viuhkola joutaisi mun puolesta kotiin, mutta tuskin taitaa tulla kun on tähän asti kaikki ottelut pelannut.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Jokinen, Koivu ja Hahl ilman muuta. Viimeinen sentteri on vaikeampi valita. Melkeinpä kokoonpanossa voisi pitää sekä Santalan että Viuhkolan. Toinen 13. hyökkääjäksi. Sitten vain katsotaan, kumpi käyttää saamansa tilaisuuden seuraavissa peleissä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olli Jokinen, totta kai.
Mikko Koivu, pelannut todella hienosti myös hyökkäyspäässä kaksi edellistä peliä.
Riku Hahl, kantava voima Suomen nelosessa. Ei syytä laittaa hyllylle.
Jari Viuhkola, vaikeampi on sanoa neljäs sentteri, mutta päädyin Viuhkolaan. Uskon vielä kenttään Kallio-Viuhkola-Hentunen.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melkoisen hankala kysymys. Itsellä rosvosektori pyörähtää melkoisen alussa Tommi Santalan kohdalle. Ykkökentän esitys ei täytä sille vaadittavia kriteereitä kahdessa viime pelissä, missä Santala esiintyi keskellä.

O.Jokinen on mielestäni selkeästi ykkössentteri ja lähtisin liikkeelle Olympia kisoista tutulla yhdistelmällä Peltonen-O.Jokinen-J.Jokinen. Tässä tapauksessa A. Miettinen jää sentterittä ja mielestäni kuuluu selvästi kokoonpanoon. Onko pari tuttu Santala jää sitten kysymysmerkiksi.

Mielestäni nelosena J.Ruutu-Hahl-Bergeiheim on onnistunut hyvin ja sen voisi säilyttää ehjänä kokonaisuutena.

T.Ruutu ja Koivu ovat pelanneet keskenään hyvin yhteen. Ketju oli Jokinen-Koivu-Ruutu sai jälkeäkin aikaan. Iso kysymys on mielestäni saako mainitut miehet mitään aikaan ilman J.Jokista. J.Jokinen on ollut tärkeänä moottorina Suomen maaleissa molemmissa pelaamissaaan kentissä hyvillä syötöillään. (Jos vielä pistäisi maalipaikkansa sisään hätyyttelisi kisojen pistepörssin kärkeä.) Mielestäni Jokisen voi laittaa ykköseen. Toisaalta toimisiko Miettinen ykkösessä?

Neljäs sentteri ja asema on mielestäni sitten ksymysmerkki. Pirnes on pelannut mielestäni hyvää ja energistä kahden suunnan peliä, mutta tehot puuttuu. Koivu ja Hahl on menneet mielestäni samassa roolissa hivenen edelle. Jari Viuhkola ja Tommi Santala poikkea näistä kolmesta selkeästi tekemällä peliä. Toisaalta miehet ei liiku kentällä niin energisesti. Tällä hetkellä minä kallistun valinnassani Viuhkolaan, koska Viuhkolan kenttä Kärppäpakkeineen on ollut huomattavan tehokas. Kentän tekemää maalimäärää 8 (Lehtonen(1), Kukkonen (2), Bergenheim(1), Viuhkola(1) ja Kallio (3)) ei pidä väheksyä.

Siinäpä pohjsutusta ajattuksilleni. Silti Erkka on mielestäni tehnyt hyvää työtä kilpailuttamalla joukkuetta. Hyvät esitykset palkitaan. Toisaalta turnaus kuluttaa. Rita on levännyt mies ja tuo helpolla uutta energiaa.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Tepa kirjoitti:
Melkoisen hankala kysymys. Itsellä rosvosektori pyörähtää melkoisen alussa Tommi Santalan kohdalle. Ykkökentän esitys ei täytä sille vaadittavia kriteereitä kahdessa viime pelissä, missä Santala esiintyi keskellä.

Santala on pelannut keskellä vain ainoan välisarjan pelin. Siinä ykkösketjukin pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
O.Jokinen - Koivu - Pirnes - Hahl

Koivu, Pirnes ja Hahl ovat esittäneet parhaita otteita pelanneista. Jokisenkin taidot tiedetään ja ehdottomasti pelaavassa kokoonpanossa. Koivu ollut yksi pirteimpiä pelaajia. Pirnes saanut paljon vastuuta av:llakin ja hoitanut hommansa hyvin, samoten Hahl.
 

Smyth#94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Edmonton Oilers, (Chicago Blackhawks)
Viuhkola on pelannu ihan huonosti koko turnauksen ajan, joten sen voi jättää saman tien katsomon puolelle. Sen taso ei taida oikeen näissä ympyröissä riittää vaikka SM-liigassa kova tekijä onkin. Pirneksellä on vähän sama juttu, kyllähän se yrittää ja silleen mutta ei senkään pelilliset taidot riitä MM-tasolle.
Mielestäni siis Tommi Santalan täytyy olla se neljäs sentteri näiden kolmen itsestään selvän lisäksi. Santalan SM-liigakausi ei todellakaan mennyt ihan odotetusti, mutta nousihan se sentään vajaassa kaudessa Jokereiden pistepörssin ykköseksi. Lisäksi Santala nosti eilen selvästi Antti Miettisen tasoa, kun he pääsivät jälleen pelaamaan yhdessä. Miettinenkin oli pelannut pari edellistä ottelua varsin heikosti, mutta nyt hän oli kuin uusi mies, enkä keksi siihen muuta syytä kuin sen, että hän pääsi pelaamaan jälleen tutun sentterin kanssa.
Santala siis jatkamaan pelaamista Miettisen ja Peltosen kanssa, Viuhkola katsomoon ja Jokinen tilalle (ei välttämättä samaan ketjuun)
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Viuhkolan esitykset ovat toistaiseksi olleet aikamoisen kova pettymys itselleni. Pudotuspelien perusteella odotin huomattavasti parempaa. Ruotsin turnauksen pelejä en jaksanut katsoa mutta kuuleman mukaan sielläkin kulki ainakin paremmin kuin nyt. Ihan purematta en niele niitä väitöksiä, ettei Piku yksinkertaisesti ole riittävän hyvä tuollekaan tasolle, sillä viime vuoden kisoissa Viuhkola oli Suomen ehdotonta parhaimmistoa päästyään kentälle. Nyt vain ei tunnu kulkevan, joten vilttiin vaan. Pirnes sen sijaan pelasi varsin hyvin ne vaihdot mitä näissä kisoissa pääsi pelaamaan ja mielelläni näkisin Essin vielä tositoimissa. Hänen etunaan on vielä se että rooli kuin rooli käy. Santala ei eilen tehnyt minkäänlaista vaikutusta, mutta kovasti täällä on väki häntä Pirneksen edelle laittamassa.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
TML kirjoitti:
Hahl ja Santala, ei mitään käyttöö. Kontiola ois menny heittämällä näitten ohi!

Kontiola who?

Pahimmillaan kuuluu samaan luokkaan mm-tasolla kuin Santala. Hirveetä surffausta ja Tommi nyt sentään pysyy jaloillaan kun vähän tönitään kulmissa. Ja en kato Jokerit lasien läpi. Vaan ihan järkeä käyttämällä.

Kontiooola siiiirtää siirtää ja Kanada yksin läpi.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Jokinen-Koivu-Santala-Hahl.

Perustelin näitä jo tuolla Maajoukkue-osiossa, mutta sanottakoon nyt siis vielä Santalasta, että isokokoisena pelaajana, joka kestää taklauksia paremmin kuin Pirnes, sopii hyvin kolmosen keskelle. Etenkin jos laidoilla pelaa miettisiä ja kallioita.
 

TML

Jäsen
Mulli kirjoitti:
Kontiola who?

Pahimmillaan kuuluu samaan luokkaan mm-tasolla kuin Santala. Hirveetä surffausta ja Tommi nyt sentään pysyy jaloillaan kun vähän tönitään kulmissa.

Kontiooola siiiirtää siirtää ja Kanada yksin läpi.

Noniin. Siinä oikein pääkaupunkilaisen kommentti jokerien pelejä nähneenä.

Tommi Santala. Mikäs senki äijän meriitit on? Kaks maalia viimesen minuutin sisällä viime kaudella. Oon kuullu huhua että mies on sm-liigan kallein pelaaja. On tosiaan rahansa ansainnut. Niin hyviä tehoja ja oikein vahva jyrä. Oikein pisti silmään mies kun pelas viime kaudella.
Kontiola vei pisteet sekä runkosarjassa, että PLAYOFFEISSA.

Konna on pehmeempi, mutta mitäs sitten. Ei siä mitään painikisoja järkätä. Ohan joukkueessa Ville Peltonen ja Tomi Kalliokin. Kontiola olisi helposti paras pelisilmä TOP3:ssa Suomen joukkueessa noissakin karkeloissa.

Kontiola surffaa? Niin vai oiskohan se Santala sittenki. Olipa erittäin pätevä matsi eilen Santalalta. Vau!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kolme sentteriä oli helppo nimetä, eli OJ, Hahl ja Koivu. Päädyin sitten hetken pohtimisen jälkeen Viuhkolaan, koska uskon, että hänellä on edelleen annettavaa näissä kisoissa. On totta, että hän ei ole parastaan saanut irti, mutta loputon ketjujen vatkaaminen ei myöskään ole hyvä asia.

Toinen vaihtoehtoni pelaavaksi sentteriksi olisi ollut Pirnes ja sitten Viuhkola olisi ollu 13. hyökkääjä, jolle olisi annettu peliaikaa petripakaslahtimaisesti erikoistilanteissa, nyt tosin lähinnä yv:ssä. Mutta tällaisia ajattelisin pelaaviksi ketjuiksi. Hentusen voisi heittää yv:ssä rightin miehenä maskimieheksi ja hakemaan paikkaa maalin nurkilta.

Peltonen-O. Jokinen-J.Jokinen

Kallio-Viuhkola-Miettinen

Rita-Koivu-T. Ruutu

J. Ruutu-Hahl-Bergenheim

13. Hentunen/Pirnes

Tässä nyt pikaista miettimistä sen kummempia taktisia hienouksia pohtimatta.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
Oisit taas lukenut tarkemmin en meinaan kehunut Santalaan oikeestaan mitenkään. Sanoin vain, että Tommi sentään pysyy tolpillaan.

Ja Kontiolalla oli mahiksensa vakuuttaa valmennusjohto mutta mitään ihmeellisempää ei tapahtunut. Ja mitä vitun väliä niillä pisteillä on runkkarissa ja pleijareissa jotka tosin jäivät aika lyhykäisiksi Petrillä ja kun ei hän mitään erikoista esittänyt Ruotsin turneella ja siellä jos missä olisi sitten pitänyt vakuuttaa. Mutta ei.

Ei Santala kuitenkaan eilen mitenkään paskasti pelannut, ihan ok peli siltä osin, että pelissä oli viimeksi mukana Ruotsin turnajaisissa.

Kyllä kai se Petrin aika joskus tulee mutta sen aika ei ollut nyt.
 

TML

Jäsen
Mulli kirjoitti:
Oisit taas lukenut tarkemmin en meinaan kehunut Santalaan oikeestaan mitenkään. Sanoin vain, että Tommi sentään pysyy tolpillaan.

Vau. No se onkin hyvä peruste valita kisoihin. Pysyy tolpillaan. Täytyy lisätä omaankin ansioluetteloon.
Mulli kirjoitti:
Ja Kontiolalla oli mahiksensa vakuuttaa valmennusjohto mutta mitään ihmeellisempää ei tapahtunut. Ja mitä vitun väliä niillä pisteillä on runkkarissa ja pleijareissa jotka tosin jäivät aika lyhykäisiksi Petrillä ja kun ei hän mitään erikoista esittänyt Ruotsin turneella ja siellä jos missä olisi sitten pitänyt vakuuttaa. Mutta ei.

Kallio, Pirnes, Hahl. Vain muutamia mainitakseni jotka jäivät Konnan taakse tässä turnauksessa, Ceska Pojistovna Cup 1.-4.9.2005, CZE.
Ei konna mielestäni ole yhtään sen huonommin pelannut kuin edellämainitut sankaritkaan mutta totuutenahan on se lause jonka joskus kuulin, että "Jokainen pääkaupunkiseutulainen joka osaa luistella eteenpäin, ja pikkasen taakse, on päässyt kokeilemaan maajoukkuepaitaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa Konna tulee mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jokinen, Santala, Koivu ja Hahl.
Varalla Viuhkola.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
TML sitä minäkin toivon kunha mies vielä tuosta kehittyy tietyillä osa-alueilla.

Turha tästä sen enempää on vääntää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös