Suomen joukkue MM-kisoihin

  • 9 378
  • 137

op777

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juhani Tamminen
Nro Pp Nimi Seura Synt.aika Synt.paikka Pit. Pa. L/R

19 MV Fredrik Norrena TPS 29.11.1973 Pietarsaari 183 85 L
30 MV Jussi Markkanen Edmonton 08.05.1975 Imatra 182 83 L
31 MV Kari Lehtonen Jokerit 16.11.1983 Helsinki 186 77 L


3 P Petteri Nummelin Lugano 25.11.1972 Turku 178 83 L
4 P Kimmo Timonen Nashville 18.03.1975 Kuopio 178 88 L
9 P Toni Lydman Calgary 25.09.1977 Lahti 185 90 L
13 P Jere Karalahti Nashville 25.03.1975 Helsinki 189 100 R
36 P Marko Tuulola HPK 07.02.1971 Hämeenlinna 184 93 L
44 P Janne Niinimaa Edmonton 22.05.1975 Raahe 186 99 L
66 P Tom Koivisto Jokerit 04.06.1974 Turku 179 85 R


8 H Janne Ojanen Tappara 09.04.1968 Tampere 189 91 L
10 H Niklas Hagman Florida 05.12.1979 Espoo 184 90 L
12 H Olli Jokinen Florida 05.12.1978 Kuopio 188 90 L
14 H Raimo Helminen Ilves 11.03.1964 Tampere 183 90 L
17 H Tomi Kallio Atlanta 27.01.1977 Turku 184 85 L
20 H Antti Miettinen HPK 03.07.1980 Hämeenlinna 182 84 R
21 H Niko Kapanen Utah Grizzlies 29.04.1978 Hattula 177 81 L
27 H Juha Lind Södertälje 02.01.1974 Helsinki 181 83 L
29 H Timo Pärssinen Anaheim 19.01.1977 Lohjan mlk 178 86 L
32 H Kimmo Rintanen Kloten 07.08.1973 Rauman mlk 181 88 L
39 H Vesa Viitakoski Ilves 13.02.1971 Lappeenranta 190 96 L
41 H Antti Aalto Jokerit 04.03.1975 Lappeenranta 187 96 L
56 H Lasse Pirjetä Kärpät 04.04.1974 Haukipudas 192 103 L

op777
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Raipe messissä, eli Duffin eikun Guinnessin ennätysten kirjaan tulee uusi suomalaismerkintä. Onnea vaan ennätysten metsästykseen.
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan ne Helminen ja Lind mukana, sentään. :) Pirjetä on ainakin minulle jonkinlainen yllätys... No, jos Pirjetä hyvin pelaa, niin mikäs siinä.

Maalivahtiosastoon olen enemmän kuin tyytyväinen, Aravirta uskalsi kerrankin luottaa "uusiin" miehiin.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peluutus?

Aika mielenkiintoiselta näyttää, äkkiseltään en lähde Aravirtaa suuremmin kritisoimaan (Mikä tosin on varma kevään merkki minun puoleltani.), mutta olisi mielenkiintoista tietää, minkälaiset suunnitelmat Aralla on peluuttamisesta.

Porukassa on nähdäkseni kuusi sentteriä:
(Ojanen, Aalto, Jokinen, Helminen, Kapanen, Miettinen)
Onko tästä nyt tulossa Aran uusi tavaramerkki, että valitaan pelaajat ja peluutetaan heitä sitten vapaana olevalla paikalla?

Puolustuksesta sen verran, että näyttää tänä vuonna kohtuullisen hyvältä. Nummelinin jättäisin kyllä kotiin, hyökäystehoahan mieheltä löytyy, mutta oli jo Krjala-turnauksessakin vaikeuksissa taklaus- ja kulmapelissä.

Millainenhan on Niko Kapasen kunto?

--
tt
 

Kopander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Colorado Avalanche
Liverpool
Pirjetän mukaan pääsy oli näin Kärppälasien läpi katsottuna todella positiivinen uutinen, eli sitähän kehtaa hehkuttaa kahdessakin ketjussa. :)

Itse pidin narripakki Koiviston mukaan pääsyä pienoisenä yllätyksenä. Ei sillä että Tomppa huono valinta olisi, mutta kuitenkin. Toivottavasti hän saa vastuuta nimenomaan ylivoimalla, puolustuspäässä hänellä on ajoittain vaikeuksia. Mutta eihän sitä vielä tiedä kenen passit se Ara leimaa. Raipe on taas mukana, mitä siihen nyt sanoisi.

edit: Kyllä, joukkueessa on kuusi sentteriä, mutta vaihdappas Miettinen Pirjetään niin sitten ne on vielä oikein.
 

Kyri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Atlanta Thrashers
Esim näin:

Lind-Ojanen-Rintanen
Hagman-Jokinen-Kallio
Viitakoski-Aalto-Pirjetä
Pärssinen-Kapanen-Miettinen
Helminen

Niinimaa-Nummelin
Timonen-Karalahti
Tuulola-Lydman
Koivisto

Markkanen/Norrena
(Lehtonen)
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kokoonpano näyttää tässä vaiheessa aivan hyvältä. Muutama passi varmaan jätetään leimaamatta, olis mukava tietää keiden. Jos Koivu tulee niin ei ainakaan oo sentteri-pulaa... Pirjetä on yllätys, mutta pelasi hyvän Karjala-turnauksen.

Niin Raipe on muuten se pelaaja, jonka kentällinen piti nollat USA:n, Kanadan ja Venäjän parhaita joukkueita vastaan. Tietenkään tämä ei muuta tätä kumoamatonta saunakaveri-argumenttia mihinkään, koska saunakaveri on saunakaveri on saunakaveri.

MM-kisoissa on roolit ja peluutus saatava mitättömässä ajassa kuntoon: ratkaisevaa on siis miten tästä nimilistasta syntyy parissa viikossa joukkue. Tässä suhteessa Ara on tehnyt yleensä loistavaa jälkeä.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ihan jees

Aika odotettu joukkue.

Maalivahtiosasto on oikeastaan täysin odotetun kaltainen. Tähän osastoon en myöskään usko Suomen kaatuvan. Markkanen on ilmeisesti ykkönen ja Norre kakkonen, Lehtonen on "haistelemassa ilmapiiriä", mutta pystyy kyllä tarvittaessa pelaamaankin, toivottavasti ei tarvitse.

Ainoat ihmetykset aiheuttaa puolustus. Timonen, Nummelin JA Koivisto, mitä helvettiä ne kaikki siellä tekee? Kaksi noista kolmesta olisi riittänyt mainiosti, mieluiten vielä Koikka pois, sen verran näkymättömäksi mies vaipui Ruotsin puristuksessa ja Numppa on sitäpaitsi pelannut helvetin hyvin viimeisissä MM-kisoissa, vaikkei mies todellakaan kuulu suosikkeihini. Ai niin Haakana Koikan tilalle ja tuokin osasto olisi hyvä. Mahdollisuudet ovat nyt siinä, että Koiviston tai Nummelinin passi jää leimaamatta ja Väänänen tulisi NHL:stä.

Hyökkäys on ihan jees. Miettinen pelannee laidassa, samoin kuin Pirjetä ja luultavasti myös Kapanen. Eikös Kapanen pelannut Utahissakin välillä laiturina? Ainoa ihmetyksen aihe on ikihyytyjä Rintasen valinta. Joo joo, muistan kyllä että itsekin olin vuosi (?) sitten ottamassa miestä joukueeseen ja vilttiinhän tuo joutui. Koska Rintsi on viimeksi onnistunut MM-kisoissa? Siis muitakin kuin jotain "Puolaa" vastaan.

Hahmottelenpas vielä ketjujakin:

Hagman - Jokinen - Kallio
Pärssinen - Aalto - Miettinen
Lind - Ojanen - Kapanen
Viitakoski - Helminen - Pirjetä
Rintanen

Timonen - Karalahti
Niinimaa - Lydman
Nummelin - Tuulola
Koivisto

Markkanen
Norrena
Lehtonen

Jotenkin noin.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Muutamasta pelaajasta...

Joo, kyllä Rintsin tilalle ois löytynyt paljon parempiakin pelaajia. Kumma heppu, seurajoukkueissa ihan kurgo mutta aina ihan totaalisen jäässä maajoukkueessa.

Helmisen valinta oli odotettu. Kyllä mies pelas sen verran hyvät olympialaiset.

Pirjetälle onnittelut, aivan loistavaa! Näin jo painajaista että Turunen valittiin mutta Lazya ei. Onneksi se oli vaan unta...huh!=D

Kapasen valinta vähän niin ja näin. Aika riskiä ottaa farmista MM-joukkueeseen. Mutta jos vain pelaa kuten maajoukkueessa on yleensä pelannut, niin perun sanani.
 

zaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Ässät
Hagman-Jokinen-kallio
Lind-Ojanen-Rintanen
Pärssinen-Kapanen-Miettinen
Viitakoski-Helminen-Aalto
Pirjetä

Timonen-Karalahti
Niinimaa-Koivisto
Nummelin-Lydman
Tuulola

Markkanen
Norrena
Lehtonen
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Maalivahtiosasto pitäisi olla kunnossa. Maalivahteihin Suomi ei tulevissa kisoissa kaadu. Puolustukseen olisin minäkin ottanut fyysisemmän Haakanan Koiviston tilalle. Oman pään puolustuspelissä voi tulla vaikeuksia.

Miksi Niko Kapanen piti valita kisoihin, vaikka viime kevään mm-kisat menivät häneltä huonosti ja lisäksi näytöt tältä kaudelta ovat heppoiset? Pärssinen todisti kuntonsa viikonloppuna, mutta Kapasen pelikunnosta ei ole mitään tietoa. Ja kun Raipekin on odotetusti mukana, niin puhtaita laitureita olisi saanut olla ainakin yksi enemmän....
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Raipe,Lind,Rintanen.

Siinä mielestäni tämän kertaisen maajoukkueen virhevalinnat. Rintanen hyytyy kovassa paikassa,Lindin kaltaisia karvaaja/hyrrääjiä on muitakin,paremmilla käsillä varustettuna.Mutta pitäähän jonkun valita ne levytkin pukukopissa.Raipe ei enää ole omasta mielestäni sen tason mies,että ei pysty antamaan samaa panosta,mitä joku nuorempi kaveri ei pystyisi samassa roolissa.Nyt olisi ollut hyvä aika ajaa Raipen stuntti sisään kuvioihin.Vaikka Pakaslahti Jokereista hoitamaan puolustavan sentterin hommat ja aloitukset.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Viestin lähetti Erno
Maalivahtiosasto pitäisi olla kunnossa. Maalivahteihin Suomi ei tulevissa kisoissa kaadu. Puolustukseen olisin minäkin ottanut fyysisemmän Haakanan Koiviston tilalle. Oman pään puolustuspelissä voi tulla vaikeuksia.

Miksi Niko Kapanen piti valita kisoihin, vaikka viime kevään mm-kisat menivät häneltä huonosti ja lisäksi näytöt tältä kaudelta ovat heppoiset? Pärssinen todisti kuntonsa viikonloppuna, mutta Kapasen pelikunnosta ei ole mitään tietoa. Ja kun Raipekin on odotetusti mukana, niin puhtaita laitureita olisi saanut olla ainakin yksi enemmän....
Kirjoitetaan nyt sitten tähänkin ketjuun kun se näyttää olevan tapana. Maalivahtiosasto on tosiaan OK, mutta en lähtisi kritisoimaan puolustustakaan. Onhan meillä Karalahti vastaamassa fyysisyydestä, joten Haakanaa ei tarvita.

Niko Kapasen valinta ihmetyttää minuakin eniten. Viime MM meni tosiaan heikosti ja nykykunnosta ei ole mitään hajua. Hasardivalinta kaiken kaikkiaan. Raipen valinnan ymmärrän jos rooli on puhtaasti puolustava. Juha Lind vähän ihmetyttää, mutta täytyyhän jonkun soittaa Kari Peitsamoa pukuhuoneessa.:) Somervuoren kannalta sääli, ettei kisapaikkaa tullut, mutta kevään maajoukkueväännöissä potku ei sitten kuitenkaan aivan riittänyt. Pirjetän valinta saattaa joitakin ihmetyttää, mutta hyvä juttu Lasselle ja Kärpille!
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkein joukkue josta en keksi mitään

Mutta löytyihän yksi asia. Olisin erittäin mielelläni nähnyt Eero "liukasluikku" Somervuoren kisoissa. Pelasi hyvän Karjala-turnauksen, vauhtia riittää ja uskalta haastaa.
Olisin nähnyt mielelläni ketjun Somervuori-Jokinen-Miettinen.
Ai kenet olisin jättänyt pois.
Tässä järjestyksessä:
Kapanen
Viitakoski
Lind
Rintanen
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
On muuten kumma juttu. Olen katsonut samoja MM-kisoja kuin te, mutta en minä ole Kimmo Rintasta minään epäonnistujana pitänyt. Hyökkäyspäässä se on ollut joka kisassa vaarallisempi, kuin esimerkiksi Raipe tai J Lind. Puolustustyöskentely kulmissa on ollut heikkoa, mutta Rintsi onkin enemmän keskittynyt puolustajien blokkaamiseen viivalta ja häirintäpeliin b-pisteiden ja keskiviivan väliltä. Näin ainakin minä olen hänen peliesityksensä arvioinut. Lienen sitten täysin väärässä.

Linnun vahvuudet ovat pukukopissa ja vauhdissa, mutta muuten hänenkaltaisiaan pelaajia on tusinassa 13. Ainakin maajoukkueeseen kelpaavia. Somervuori koki kyllä karvaan kohtalon.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Muistakaa että kaikkien passit voi leimata heti, ja silti voi myöhemmin vaihtaa joukkueeseen NHL:stä vapautuvia pelaajia.

Kuka muistaa miten tämä uudehko sääntö meneekään tarkasti ottaen?
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Joopa-joo

Ekassa Orjala-turnauspelissä (Venäjä) korkealla profiililla pelasivat hyökkääjistä Aalto, Ojanen, Pirjetä, Rintanen ja Miettinen.

C-miehistöllä matkassa ollutta Tsekkiä vastaan erottuivat oikeastaan enää Aalto ja Pirjetä, sekä tietenkin debyytin tehnyt Pärä.

Ruotsi-pelissä Ojanen ja Miettinen väsäsivät tärkeät maalit. Muutoin esillä oli oikeastaan vain Aalto. Hänenkin auransa kaventui melkoisesti, mutta vääntää kuin hirvi.

Mitä tästä opimme? Sen ainakin, ettei SM-liigahyökkääjistä kannata välttämättä odottaa ison roolin ratkaisijoita MömMöm-kisoissa. Toivotaan että Amerikan avuilla on asenne kohdallaan ja bailausvietti jaksaa odottaa vielä hetkisen.

Varauksitta allekirjoitan hyökkääjistä Pirjetän, Aallon ja ehkä Miettisenkin. Pärä oli pirteä Tsekki-pelissä, kai se siitä. Olen perintiesesti pitänyt Ojasta ja Rintasta hyytyjätyyppeinä, toivon olevani kerrankin väärässä.

Aalto on juuri nyt kovassa vedossa, myös Lasse ansaitsee mahdollisuuden, tänä keväänä nähtyä draivia ja asennetta häneltä on odotettu turhaan jo vuosia.

Puolustajista ihmettelen hieman Koikan valintaa, tai sitten Timosen, jonka nykykuntoa en juuri tunne. Kime taisi ainakin Olympialaisissa olla paska, muistanko nyt ihan väärin?

Haakanan poisjäännin ymmärrän sikäli että mukana ovat Jere ja Lydman. Kuitenkin olisin kyllä katsellut mielelläni Haakanan siivouspalvelua alakerrassa.

Tässä nyt tällaisia ensifiiliksiä listan nopean lukemisen jälkeen. Palataan asiaan myöhemmin.

Ai-niin. Maalivahtiosasto näyttää H-LEVETIN hyvältä. Toivottavasti Kaakku ei ehdi pilata Lehtosta kisojen aikana.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
aivan odotetunlainen oli tämä mm miehistö. Ei pienintäkään sanomista löydy minulta ainakaan ja mitä kentällisiin tulee niin laitampa minäkin nyt sitten omat tähän.

Hagman - Jokinen - Kallio
Timonen - Karalahti

Pärssinen - Kapanen - Miettinen
Nummelin - Koivisto

Viitakoski - Helminen - Ojanen
Niinimaa - Tuulola

Lind - Aalto - Pirjetä
Lydman - Rintanen

1. Jussi Markkanen
2. Fredrik Norrena
3. Kari Lehtonen
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mitäs Laiska/Lepo-Lasse tekee jengissä? Tippuu kyllä ensimmäisenä pois, kun tulee vahvistuksia. Veikkaan, ettei Lasse pelaa peliäkään. Ja onneksi olkoon Raipe, kuningas-leijona. ME on kohta sinun!
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Onko tarkaa tietoa miten tällä hetkellä NHL-pudotus pelejä tahkoavat pelaajat suhtautuvat mahdolliseen kutsuun kisoihin. Siis jos joukkue tippuu jatkosta. Eli onko ja varmoja EI lähtijöitä.
Mahdollisia on siis ainakin Kapanen, Ylönen,Ruutu, Koivu, Numminen,Väänänen,Lumme,Hurme,Salo(puuttuuko joku)?
 

Pioneer

Jäsen
Varsin odotetun kaltainen maajoukkue, josta ei liiemmin valitettavaa löydy. Ehkä suurin ihmetyksen aihe on senttereiden lukumäärä (Ojanen, Helminen, Aalto, Kapanen, Jokinen), joka viittaa vahvasti siihen, että Aravirta olettaa Montrealin etenevän toiselle kierrokselle. Kapanen pelannee laidassa. Puolustajavalinnan osuminen Tuulolaan oli iloinen yllätys. Tämä valinta tehtiin varmaankin nelikosta Luoma-Grönvall-Tuulola-Haakana ja näistä Tuulola erottuu monipuolisuudellaan. Valinta tosin olisi voinut osua keneen hyvänsä näistä, siksi tasainen nelikko oli.

Ketjukoostumusarvailuihin yhdyn omalla veikkauksellani:

Hagman-Jokinen-Kallio
Kapanen-J.Ojanen-Pärssinen
Miettinen-Aalto-Rintanen
Viitakoski-Helminen-Pirjetä
Lind

Timonen-Karalahti
Nummelin-Niinimaa
Koivisto-Lydman
Tuulola

Markkanen
Norrena
Lehtonen
 

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
Nyt täytyy kyllä myöntää että olen erittäin tyytyväinen kisa joukkueeseen! Eiköhän N.Kapanen ole kuitenkin kehittynyt pelaajana Utahissa ja Dallasissakin muutamia pelejä. Ainoa asia joka minua ihmetyttää on se että Kimmo Rintanen valittiin. Mikäs muuten oli A-J Niemen tilanne kun ei kelvannut, loukkaantunut? Jos on loukkaantunut niin ymmärrän yskän, muuten ehdottomasti Tuulolan tilalle.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Tsot-tsot

Viestin lähetti Kempes
Mitäs Laiska/Lepo-Lasse tekee jengissä? Tippuu kyllä ensimmäisenä pois, kun tulee vahvistuksia. Veikkaan, ettei Lasse pelaa peliäkään. Ja onneksi olkoon Raipe, kuningas-leijona. ME on kohta sinun!

Etkö ole kuullut Pirjetän uudesta Super-Lasse nimestä. Mieshän pelaa elämänsä kevättä.

Seurataan niitä pelejä, jos kerran kommentoidaan.

Lasse oli ainoa Kärppä-peluri puolivälierässä ja pelasi loistavalla asenteella ja otteella myöskin Orjala-turnauksen. Tosin ei sekään välttämättä riitä mihinkään todellisissa kansainvälsisissä mittelöissä. Lasse on kuitenkin mahdollisuutensa ansainnut. piste.
 

toniy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,
San Jose Sharks.
Leijonat toniyn tapaan

Hagman - Jokinen - Kallio
Pärssinen - Kapanen - Miettinen
Aalto - Ojanen - Rintanen
Viitakoski - Helminen - Pirjetä
Lind

Timonen - Karalahti
Niinimaa - Koivisto
Lydman - Nummelin
Tuulola

Markkanen (Norrena)
Lehtonen
 

slurguzim

Jäsen
lintu laulaa

Lisään oman ihmettelyni Lindin valintaa koskevaan ihmettelyyn.

Lind tuo sitä kokemusta ja kylmäpäisyyttä, jota tarvitaan, kun panokset kovenevat. Mikäli Suomi selviää loppuotteluun asti, on hän luottopaikkansa aina tähän mennessä lunastanut. Nimittäin homma, johon moni ei pystykään alitajunnan haratessa vastaan, on maalinteko finaaleissa.

On totta, että mies on hieman pimennossa alkupeleissä ja katsoja mielessään kyseenalaistaa tämän pukukoppi-dj:n nostamisen kokoonpanoon. Eihän hän mikään sateentekijä ole, mutta mies paikallaan silloin kun tarvitaan. Aina voidaan spekuloida hänen valintaansa, sillä monta muuta tulijaa olisi. Jospa nyt olisi jonkun muun vuoro ottaa hänen roolinsa...Samalla loppuisi kritisointikin, kun miestä ei enää valittaisi seuraavana vuonna.

On muuten isoja jässiköitä joukkueen hyökkäyskalustossa. Neljä kookasta sentteriä ja kontrastiksi näitä pikkumiehiä, kuten Pärssinen ja Lind. Puolustuksen hyökkäysvoimakin on kohdillaan. Odotettavissa liikkuvaa hyökkäyspeliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös