Suomen Idols 2013

  • 76 517
  • 315

Fordél

Jäsen
No on kyllä taso paska (niinkun onkin) jos toi esitys oli jotenkin parasta ikinä.

Ei se ollut "jotenkin parasta ikinä". Esim. viime vuoden Diandran vedot oli parempia, mutta enpä usko, että uutta Didiä saadaan ihan heti.

Ja kun sitä pakettia arvioidaan, pitää katsoa kokonaisuutta. Lauluääni, tulkinta, persoona jne. Musta tossa pysty jo pienen näytteeen perusteella sanomaan, että moni eri osa-alue on kunnossa. Toisin kuin monella nuorella, joilla oli ehkä hyvä laulutaito, mutta ei tulkintaa taikka persoonaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Cata - Our Trojan War - YouTube

Tämä plikka taisi vilahtaa tämän päivän karsinnassa. Veteli sitä Adelen James Bond Skyfallia. Sanoisin että on hyvin lähellä voittaa koko paskan. Äänessä oli voimavaroja vielä tätä Youtube-kipaletta enemmänkin laulaa muut ns. suohon.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Mitään varsinaista friikkiosastoa ei ole nähty, tai sitten en ole sattunut ohjelman ääreen juuri silloin, kun on, mutta jollain tavalla se eilinen, itseään kitaralla säestänyt räppäri, menee lähelle. Ei se mitään myötähäpeää herättänyt, mutta toimi hyvänä esimerkkinä esityksestä joka on omiaan kotibileisiin eikä muualle.

Ehkä jossain välissä tulee huonojen laulajien koosteita, jota katsoessa voi tuntea itsensä hieman paremmaksi ihmiseksi.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Sini olikin aika symppis tuomari. Ja lisäksi ihan viisasta tekstiä tuntuu suusta tulevan. Mutta sen biisi on paska...siitä ei pääse mihinkään.

Mutta ihan hyvä, että on uutta verta tuomareissa. Muutenhan tämä on jo nähty. Saapi nähdä löytyykö ehdokkaiden joukosta edes ketään helmeä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jotain ajatuksia tästä kaudesta.

Eilinen kitararäppäri oli pirun omaperäisesti kopioinut Max Milnerin Voice UK karsintavedon. Taisi vakavissaan kuvitella tuollaisen menevän läpi kunhan sotketaan joku tuttu kotimainen ja lose yourself yhteen. Mainittavina vitseinä voi tapetille nostaa pari muutakin jopa jatkoon mennyttä räppäriä. Riku Kyöperi ja sitten tämä lähikaupan tyttö "hitin" tehnyt tapaus.

Huomiota herättää myös se miten nyt on trendikästä katsoa kieroon kaikkea vähänkin rokimpaa. Sini toteutti tätä Aleksis Härkösen kohdalla, mutta suodatti mielellään paljon tuota karmeampaa kuraa jatkoon. Yhtenä esimerkkinä Cy Grantia kiekaissut nuori neiti. Sinille vinkiksi ettei laulutaidon ja sen hienouden mittari ole jos tekniikka ja sisältö korvataan huutamisella.

Muutoin ihan perushuttuahan tämä on. Tuomarit toki saisivat olla huomattavasti kusipäisempiä.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Aleksis Härkönen, Catharina Zuhlke ja nyt eilisestä Oulun jaksosta kolmantena mukaan huikean vedon tarjoillut Samuli Pesonen. Siinä J.Hotin dream team tällä hetkellä, kun jäljellä on vielä Tampereen koelaulut. Cata tuli mukaan Jonen roadtripin kautta joten ei ole koelauluista naiset säväyttäneet allekirjoittanutta millään muotoa. Muutama sinne päin, mutta ei mitään tajunnan räjäyttäjää. Eilinen se vika miniblondi oli ihan jees, mutta biisivalinta ja lopuksi vielä kommentti tästä aiheesta Jonen suuntaan toivat liikaa dejavuuta erään Anna Abreun koelaulusta. Tarkkaan oli tyttö läksynsä tehnyt. Kiitos Jonelle, ettei tarttunut tähän, eihän toi tyttö olisi sen jälkeen mahtunut enää ovesta ulos.

Tampereelle siis seuraavaksi ja suurella mielenkiinnolla odotan, tuleeko tämä wannabe-julkkis uudestaan yrittämään vai onko löytänyt elämäänsä oikeaa sisältöä.

Linkki: MTV3 ja Idols sivut, vanha stoori arkistoista.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tampereelle siis seuraavaksi ja suurella mielenkiinnolla odotan, tuleeko tämä wannabe-julkkis uudestaan yrittämään vai onko löytänyt elämäänsä oikeaa sisältöä.

Linkki: MTV3 ja Idols sivut, vanha stoori arkistoista.

Koskas tuo Tampereen jakso tulee ulos? Siellä on eräs jatkoaikalainen, jonka voisin kuvitella pääsevän lähetykseen.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Koskas tuo Tampereen jakso tulee ulos?

Tänään maanantaina kello 20:00, heti sen jälkeen kun Siperian metsissä on yksi lentäjä paloiteltu ja grillattu syötävään kuntoon.

Hieman Idols-historiaa Tampereen koelauluja odotellessa. Tuli tuossa törmättyä YouTubessa Diandran koelauluun. Ehkä kaikkien aikojen paras koelaulu mitä on Suomen Idols-historiassa nähty. Mutta enpäs muistanutkaan tota Laura Voutilaisen sähläystä. Siis oikeasti, voi vittu mitä pelleilyä. Muistaakseni Jone Nikula jossain muussa yhteydessä tuosta ripittikin Lauraa ja ihan aiheesta. Täysin käsittämätöntä mennä katkaisemaan toisen laulua täysin turhan asian takia, varsinkin kun vetää huikealla tasolla.

Diandra Flores @ Idols koelaulut Helsinki - YouTube
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jaahas ja lähes yksinpuheluna jatkan tätä ketjua. Ihmettelen hieman hiljaisuutta, koska kyllähän tämä nyky Suomen Idols on ennen kaikkea toteutukseltaan hyvää tasoa ja vaikka tuomariston suhteen olikin hieman epäilyksiä ennakkoon, ihan ok toi kvartetti on hommansa klaarannut. Ja entäs toi viimeksi nähty torstai-illan jakson loppupuffi seuraavasta jaksosta? Sanoisin, että varsin mielenkiintoista, ilmeisesti jonnekin varuskuntaan porukka roudataan. Mitä siellä tapahtuu, on täydellinen arvoitus.

Kaikki jaksot tuli katsottua, mutta kaikkia koelauluja ei tullut nähtyä, tämä siksi koska Maikkari jostain syystä esitteli osan jatkoon päässeistä vain lyhyillä, noin viiden sekunnin pituisilla klipeillä. Vaikka ohjelmassa onkin jatkossa todella paljon muuttuvia elementtejä, esimerkiksi joku hyvin jaksosta toiseen vetävä romahtaa aivan loppuvaiheessa (case Kristian Meurman), niin silti väitän, että tästä viisikosta löytyy voittaja:

Aleksis Härkönen
Catharina Zuhlke
Samuli Pesonen
Tomi Permanto
Mitra Kaislaranta

Jos Idols voittaja 2013 on joku muu kuin yksikään näistä em. viidestä, lupaan ostaa tähän ketjuun viidelle eniten kirjoittaneelle nimimerkille "sen oikean" Idols voittajan levyn heti kun se joskus julkaistaan. Top 5 listan tsekkaan sillä samalla kohtaa, kun viimeinen näistä viidestä mahdollisesti putoaa jatkosta ja laitan heti yksityisviestit näille viidelle.

Tämä itsevarmuus kumpuaa aiemmilta Idols-kausilta. Suomessa on Idols-voittaja kruunattu 2000-luvulla kuusi kertaa ja käsi sydämellä voin sanoa, että näistä viisi olen kruunannut voittajaksi koelaulun jälkeen. Hanna Pakarinen, Ari Koivunen, Koop Arponen, Martti Saarinen ja Diandra Flores on sellainen viisikko, että ei se toisaalta suuria ihmeitä vaatinutkaan, mutta pystyykö joku kaikki tuotantokaudet nähnyt sanomaan, että tiesi nähneensä voittajan jo koelaulussa? Se ainoa puuttuva jäsen tästä kerhosta on Ilkka Jääskeläinen, jota en olisi aikoinaan edes päästänyt jatkoon. Jääskeläisen voittaessa tuon "tässä on voittaja" kolmen sanan lauseen totesin ääneen Katri Ylanderin kohdalla, joka sijoittui lopulta toiseksi. Täysin käsittämätön tulos joka tosin on myöhemmin korjaantunut albumilistoilla ja moneen kertaan.

Ensimmäistä kertaa tämän ohjelman historian aikana en pysty nimeämään koelaulujen jälkeen sitä yhtä voittajasuosikkia. Jos ase olisi ohimolla niin sanoisin, että road trip-osuudessa nähty ja sen jälkeen YouTuben materiaalin kautta artistiin paremmin tutustuen Catharina Zuhlke kuullosti juuri niin monipuoliselta artistilta, jolla on eväät tämän kilpailun voittamiseen. Samuli Pesosella jos pää kestää niin on aivan varmasti vähintään semifinaalissa. Tomi Permanto kuullosti koelaulussa brittipopparilta ja tuli vahva Koop Arponen dejavuu. Aleksis Härkösen koelaulu ei mennyt mihinkään top 3 listoille, ei lähellekään, mutta huikea potentiaali sieltä jännityksen seasta kumpusi kotisohvalle asti. Mitra Kaislaranta oli Catharinan tavoin Jonen road tripin tuloksia. Todella vahva laulaja ja varman oloinen. Menee pitkälle.

Road trip-osuudesta tuli muuten mieleen juuri nämä kaksi uudistusta tähän ohjelmaan eli nämä Jonen kierrokset, sekä "kidnappaus" koelauluihin kaverin ehdotuksesta. Näillä kahdella uudistuksella Idols pääsi ikään kuin käsiksi näihin lahjakkaisiin laulajiin joita maassamme riittää ja paljon, mutta jotka eivät ole joko saaneet aikaiseksi lähteä kilpailuun mukaan tai sitten ovat viimeiseen asti karttaneet Idols-formaattia. Aika monen kohdallahan tämä juuri tuli esiin haastatteluissa, että "niin monta kertaa olen miettinyt, että pitäisi mennä" tms.
 
Viimeksi muokattu:

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Koelaulut olivat kyllä positiivisen yllättävät, nimenomaan tuotannon puolelta. Tuomaristo veti todella hyvin ja nyt ei mitään sketsejä vedelty, joten siitä isot plussat.

Tälle kaudelle on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa selvää ennakkosuosikkia, kukaan ei mielestäni noussut tekemään wow faktoria. Mutta katsellaan, ilmeisesti siis teatteri ei nyt ole sama teatteri kuin ennen vanhaa? Mielestäni teatteri kuuluu tähän ohjelmaan juuri sellaisena kuin se on aina ollutkin.
 

Fordél

Jäsen
Tampereella taidettiin nähdä ensimmäistä kertaa maailmankuulu nigerialaishuijaus livenä. Nigerian poika veti esityksensä loppuolen aikalailla kokonaan nuotinvierestä, mutta niin vain keplotteli itsensä jatkoon. Tuomaritkin tajusivat varmaan vasta jälkikäteen katsoessaan lähetystä, että tuli päästettyä tuokin kaveri jatkoon. Käsittämätöntä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuli mieleen, että kuka mahtaa olla parhaiten Idols-kisassa menestynyt artisti, jonka koelaulua ei nähty koelaulujaksoissa? Olisin Ylanderia ehdottanut, koska hänestä ei mitään muistikuvaa ole, mutta J.Hotti tuossa jo sen teorian kuoppasikin.
Ts kuka on tullut eniten puskista?

Ja toinen kysymys: onko tämä Tomi Permanto Miia Permannon veli? En huomannut mainittiinko tätä ohjelmassa. Molemmat ruotsinsuomalaisia kuitenkin?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ja toinen kysymys: onko tämä Tomi Permanto Miia Permannon veli? En huomannut mainittiinko tätä ohjelmassa. Molemmat ruotsinsuomalaisia kuitenkin?

Kieltämättä sama ajatus nousi itsellänikin pintaan, mutta tietoa ei ole.

ToNi Permanto on muuten jo tässä vaiheessa hyvin lähellä top3 sijoitusta. Tällä kertaa ei edetty pelkästään lihaksilla, tatskoilla ja naamalla. Tuo oikeasti miellyttävä popparisaundi edellä mentiin ja sitä tuki mainiosti ulkoiset avut. Odotan varmasti monen muun liisan tapaan pinkki puhelin kädessä wherever you will go -vetoa Baronalla.

Tyttöjen/naisten kohdalla vaikea linjata vielä oikeastaan mitään. Asiaan voi palata kunhan nyt ensin karsitaan se yletön määrä niitä turhia rihanna-adeleita pois jaloista. Nikulan road tripin viimeinen tapaus jäänyt mieleen parin muun ohella. Nimiä en kuitenkaan vaivautunut taltioimaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tampereella taidettiin nähdä ensimmäistä kertaa maailmankuulu nigerialaishuijaus livenä. Nigerian poika veti esityksensä loppuolen aikalailla kokonaan nuotinvierestä, mutta niin vain keplotteli itsensä jatkoon. Tuomaritkin tajusivat varmaan vasta jälkikäteen katsoessaan lähetystä, että tuli päästettyä tuokin kaveri jatkoon. Käsittämätöntä.

Vähemmistöt vähemmistöinä. Itse pääasiasta riippumatta ymmärretään ja sillai..

Tosiaan itse olen aika luottavainen ettei mitään kiintiösäälipaikkoja jaella tästä eteenpäin. Eli tasavirtaisimmat miehet, värikkäät kasvot omaavat tapaukset sekä me kotimaiset juntit kotimatkalle jos itse asia ei suju. Voice of Finland näytti ainakin ettei Ikennan homma sittenkään vienyt päätyyn saakka.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Aleksis Kivi. Upposi. Mitä vittua? Siis mitä helvettiä toi jannu touhusi, ei voi käsittää. Jonkunlainen suosikki komealla Strato-luikauttelulla, enpä tiedä mitään näistä enää. Tuntuu päin persettä menevän lähes kaikilla.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Aleksis Härkösen koelaulu ei mennyt mihinkään top 3 listoille, ei lähellekään, mutta huikea potentiaali sieltä jännityksen seasta kumpusi kotisohvalle asti.

Aleksis Kivi. Upposi. Mitä vittua? Siis mitä helvettiä toi jannu touhusi, ei voi käsittää.

Tässä yksi klassinen Idols-näyte siitä miten kaiken hyvän voit tuhota alle minuutissa ja syitä on vain yksi: jännitys. Peli on raakaa ja niin pitääkin olla. Tosin kyllähän tuolla mentiin jatkoon niin surkeilla vedoilla (mm. se tamperelainen pikkublondi joka peitti oman suunsakin kesken laulun, oli se niin shaissea, Teuvon homopartnerin Bon Jovi raiskaus ja Salkkari speden onneton räpellys), että olisin nähnyt Aleksin ansaitsevan toisen tsäänssin lähinnä ton suht onnistuneen koelaulun ansiosta. Ei tullut.

Surkeeta settiä muutenkin tämän iltainen jakso. Eikö Maikkari ihan oikeasti löydä noiden helvetin kaiken maailman uusintojen seasta Idolsille paria tuntia aikaa per jakso niin ei tartteis juosten kusta noita eri vaiheita läpi? Taas jäi iso määrä jatkoon päässeiden lauluja kuulematta, enemmän keskityttiin näihin epäonnistujiin ja niitä saatanan rivejä rakennettiin sitten loppuvaiheessa lähes kolmasosa ohjelma-ajasta. Ei näin!

Seuraavaksi mennään nelihenkisen tiimein eteenpäin ja vihdoin ja viimein myös säestys tulee mukaan, päästään eroon näistä acappella vedoista.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Porilaisia ainakin kaksi "teatterivaiheessa", joista Viia meni varmuudella neliryhmiin.

Tosiaan, miksi helvetissä nähdään niin vähän laulusuorituksia tässä vaiheessa kisaa. Paljon jäi näkemättä, ja joojoo netistä ne kokonaan näkisi, mutta silti.

Itsellä Idolsin mielenkiinto säilyy edelleen, jokainen kausi katsottu, eikä tämäkään kausi tee poikkeusta.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Nyt on tehtävä vielä jälkikäteen melkoinen jymypaljastus. Tampereen koelaulut pidettiin Sampolassa - kuvien myötä annettiin ymmärtää, että ne olisi tehty Ratinan sisätiloissa. Ratinan ja Sampolan välillä on noin 1.5 kilsaa. Telkkarissa annettiin ymmärtää että laulajat pulpahtivat Ratinan lehtereille suoraan Ratinan sisätiloista.

Saisinkohan tästä jonkinlaisen mitalin tai peräti mediapalkinnon? Eikös se jannukin, joka paljasti venäläisen sukellusveneen trikkikuvan, saanut jotain? Voi laittaa yyveenä infoa mahdollisista gaalaesiintymisestä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tässä yksi klassinen Idols-näyte siitä miten kaiken hyvän voit tuhota alle minuutissa ja syitä on vain yksi: jännitys.

Jännitys on eri asia kuin tyhmyys. Jos sinulla on hevimpään musiikkiin suuntautuva ääni, laula sen mukaisia biisejä. Tässä tapauksessa kyseessä oli vielä pirun ohut ja hento soundi tyylilajiinsa. Tällöin ei tosiaan ole varaa kikkailuihin.

Mr. Permanto veti rivilaulunsa ihan ok-tasoisesti ja alan saamaan otetta millaisen musiikin edustaja hän on. Tässä onkin sitten osaaville tytöille aika helvetin iso vuori kiivettäväksi jos meinaavat voiton napata. Kotoisessa Idolsissa ei ole koskaan ollut näin kokonaisvaltaisen oloista pakettia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ihan hyvää kamaa on ollut nämä koelaulut/eka "teatteri"viikonloppu tähän saakka. Ihan jokaista jaksoa en ole katsonut, mutta olisinko jotain neljä-viisi katsellut, ja olen kyllä viihtynyt. Mitään selkeää suosikkia en ole itselleni vielä löytänyt, mutta olen joissain määrin tykännyt tästä Nikosta. Kyseessä on siis se tyyppi, joka veti koelauluissa vaatimattomasti Bohemian Rhapsodyn. Ei se nyt varmastikaan täydellinen esitys ollut, mutta silti kaverin tyylistä ja itseluottamuksesta on pakko tykätä.

Saas nähdä. Eiköhän kaveri tulla sitten myös livelähetyksissä näkemään, joten sittenhän tuon varsinaisesti näkee kunnolla että millainen esiintyjä on kyseessä. Jos on yhtään samanlainen kuin tähän saakka, niin varmasti kamppailee kisan voitosta.

EDIT:

Niin ja joo, tuomaristo on ollut mielestäni ihan hyvä. Tietystikään meininki ei ole ihan yhtä ilkeää kuin ensimmäisillä tuotantokausilla, mutta silti ihan pätevää porukkaa siellä on. Nikula ja Jussi69 ovat varmaankin ovat suosikkini tuosta porukasta, mutta kyllähän tuo Lauri Ylönenkin ja myös Sini Sabotage sillä omalla erilaisella tyylillään täyttää paikkansa tuolla.
 
Viimeksi muokattu:

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
En kyllä tykkää tuosta armeijakokeilusta yhtään, ei pääse oikein laulajien äänet tuossa esiin. Joo, huippulaulajahan laulaa paikassa kuin paikassa. Mutta tuskin on hirveästi varoiteltu tuollaisesta vaihtoehdosta. Monella huomasi että oli kylmä laulaa ja kyllähän se silloin ääneen vaikuttaa.

Jonen Road Trip porukasta se "svengaava" veti aivan vihkoon, ja pääsi kuitenkin jatkoon. Mutta eiköhän tuolla jatkossa ole ne jotka ansaitseekin olla. Livelauluissa sitten taas kuunnellaan rihannoja yms. ja sekös ainakin itseäni nakertaa.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Aleksis Härkönen
Catharina Zuhlke
Samuli Pesonen
Tomi Permanto
Mitra Kaislaranta

Utin "teatteriviikonloppu" ohi ja Baronaan lähtijät selvillä.

Kova kato kävi allekirjoittaneen viisikossa. Härkönen, out. Pesonen, out. Permanto, out. Eli vain kaksi, viisikon molemmat naiset, jatkoon: Cata ja Mitra. Boston-Detroit matsin takia jäi lähetys näkemättä, pitää tsekata Katsomosta myöhemmin, että mitä viimeisenä päivänä Utissa oikein tapahtui.

Linkki: MTV3:n Idols-sivut ja uutinen jatkoon menijöistä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tuo Mitra kyllä vakuutti allekirjoittaneen, tykkään mimmin asenteesta ja meiningistä, ja ei ulkonäössäkään ole itselleni mitään vikaa. Menee varmasti pitkälle. Jotenkin silti aika tasapaksua tuo porukka edelleen on. Noh annetaan livelähetyksien näyttää. Kunhan ei vain tulisi taas sitä samaa rnb shittiä mitä ollaan aikaisempina vuosina jouduttu katsomaan.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Mitralle ohje: nyt se lakki äkkiä vittuun. Tollasta lätsää pitää vaan todellinen maailmanstara tai sitten totaalisesta pöpeliköstä ponnistava. Maalla sellainen terve suhde omaan ulkonäköön helposti katoaa, kun ei ole muita vertailukohtia kuin paikalliset rehupuntit ja traktoripirut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan ok finalistit. Nikon, Erikan tai Nicolan olisi korvannut sillä 17vee turkulaisella Mirellalla vai mikä olikaan. Tuo Niko ei muutenkaan enää vakuuttanut, mutta toki esiintyminen on ihan ok. Ihan ok.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös