Suomalaisten jääkiekko-seurojen ranking

  • 13 410
  • 81

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Maajoukkueista on IIHF:n sivujen kautta saatavilla rankingit, jotka allekirjoittaneelle on mukavaa seurattavaa. Onko tosiaan niin, ettei mistään löydy seurajoukkueiden ranking-systeemiä listattuna? Eikö tämä aihe kiinnosta muita kuin minua? Voisin kuvitella seurajoukkueidenkin olevan kiinnostuneita siitä, miten oma seura on rankattuna ja onko kehitystä tapahtunut, vaiko tiputtu alaspäin. Nousulla listalla ylöspäin voi paukutella henkseleitä ja vakuuttaa naapurin massimiehen laittamaan firmansa tarran seuran tukijoiden listaan. Voisipa joku löytää hallillekin katsomaan miten tämä tekemisen meininkin näkyy kentällä. Systeemi voisi olla jotenkin niin, että vaikuttimena olisi viimeiset 3-5 kautta. Kuntopuntareitahan löytyy otteluiden kohdalta, mutta tämmöinen kausia kattava seuran kokonaistilanne taitaa puuttua? Olisikohan joku muu ollut asiasta kiinnostunut ja tehnytkin jo omaksi ilokseen tälläistä seurojen seurantaa? Nyt olisi loistava tilaisuus tuoda omaa epävirallista excel-listausta julkisesti nähtäville tähän ketjuun ja mielellään myös päivittyvää listausta kaudesta toiseen. Oikeastaan tämä olisi mielestäni loistava lisä liiton sivuille ja sieltä ihan virallista statusta tälle listaukselle.

Helppoahan listan tekeminen ei ole, mutta ei myöskään suhteettoman vaikeaa. Liiga on selkeästi toteutettavissa ja vielä helppo. Pisteytysten päättäminen täytyisi miettiä niin, että pisteitä riittää myös alempien divisioonien joukkueille siten, että sarjaan osallistumisestakin jo saisi pisteitä. Sitten olisi pohdittava miten liigan viimeiset seurat saavat pisteitä suhteessa Mestiksen kärkiseuroihin. Liigastatus on ehdoton, varsinkin suljetun liigan ansiosta. Voisiko kuitenkin Mestiksen voittaja saada enemmän ranking-pisteitä kaudesta, kun liigan viimeinen? Näin olisi edes teoriassa osoittaa Mestis-seuran menestystä arvostettavan enemmän kuin liigassa selviytymistä, joka suljetun liigan kautta on tehty mahdolliseksi. Sama pohdinta pisteytyksestä koskee jokaista sarjatasoa.

Oma lukunsa on rautaliigan lohkojen arvostaminen kaikille tasapuolisesti. Paljon pohdittavaa siis ja arkistojen kaivelemista, mutta kyllä tästä saisi mielenkiintoisen listauksen aikaiseksi. Jokainen kausi on omanlaisensa ja oman seuratyön panostuksen näkee sarjataulukosta. Kuntopuntarin kautta näkisi hieman pidempää perspektiiviä miten seura todella on suorittanut suhteessa muihin viimeisen viiden kauden aikana. Ikuinen sarjan nelonen voisi seurarankingin kautta huomata suhteessa suorittavan paremmin, kuin kauden komeetat ja tämä osaltaan voisi luoda uskoa omaan tekemiseen. Pienen paikallisen hypen voi saavuttaa eteenpäin menevällä toiminnalla ja kun sitä tukevat mittarit, kuten seura-ranking, niin silloin myös yleisö voi ottaa seuran toiminnan enemmän tosissaan. Kyllähän ne toimistolla edes yrittää.

Joo idealismiahan tämä on ja melkoista haihattelua, että tällä olisi todellisuudessa mitään merkitystä mihinkään. Maa on pieni ja kiekkoilu heti Mestiksestä alaspäin enemmän harrastustoimintaa puolitosissaan. Realiteetit ovat mitä ovat ja vaikeaa on yleisöä saada maksamaan lippuja alasarjoihin ja sponsoritulot ovat kiven alla. Sillähän se liigan sulkeminenkin aikanaan perusteltiin. Ysärillä oli silti mielenkiintoista seurata miten liigaan noustiin ja liigasta pudottiin. Nyt tämän sulkutoimenpiteen kautta on näivetetty kaikki sarjatasot ja todellista nousua yrittävät seurat ovat hurjalla takamatkalla turvassa lihonneisiin liigaseuroihin. Ilman liigan avaamista ei tämä kuilu tule koskaan pienenemään. Seurojen tavoitteet ovat kilpailla ja osalla vain tarjota mahdollisuus harrastaa. Alasarjoista tuskin kovin vakavissaan kukaan tähtää liiganousuun, varsinkaan pieneltä markkina-alueelta, mutta tämän pitäisi olla mahdollista ainakin teoriassa. Esimerkkinä paikallinen rahamies osti jalkapalloseuran ja nosti sen veikkausliigaan mitalistiksi, mutta olisiko sama onnistunut saman kaupungin suomi-sarja jengin ostamisella? Spekulaatiota tietenkin, koska fudis kiinnosti kyseistä rahamiestä lätkää enemmän. Ainakin matka olisi ollut kivisempi, kuin suoraa nousua ei olisi ollut tiedossa pelaamalla.

Mutta otsikon aiheesta sana vapaa ja jos jollakin on esittää valmista rankingia, niin aina parempi. Oma aika ei ole toistaiseksi tämän tekemiseen riittänyt. Olisiko tälläiselle kiekkokulttuuriteolle tilausta? Vai jääkö tämä postaus valumaan ketju ketjulta unholaan? Hulluhan minä olen, mutta olenko ainoa?
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Edellinen viesti ei mielipiteitä saanut, mutta siitä rohkaistuneena päätin jatkaa yksinäistä ketjun kirjoittelua. Opiskelupäivänä ei opiskelu innosta, joten mikäs sen mukavampaa kuin tehdä jotakin täysin turhaa, mutta kiinnostavaa. Tässä esimerkkinä omaa ajatustani nyt Liigan osalta ja tarkoitus on jaksaa/ehtiä tehdä vastaavaa taulukkoa Mestiksen osalta ja yhdistää nämä jollakin pistelaskusysteemillä yhdeksi listaksi suosien Mestiksen mestaria suhteessa Liigan heikoimpiin. Pisteet varmasti muuttuvat kun pitää miettiä alemmille sarjoille omat pisteet pohjalle ja siten nostaa myös Liigan pisteiden painoitusarvoja. Lisää pitäisi siis olla tulossa huomioiden myös divarijengitkin aikanaan ja siksi tämä ketju pysyköön täällä osiossa.

Päätin ottaa tähän ensimmäiseen listaukseen huomioon 20-luvun kaudet, joten ensimmäinen kausi on 19-20. Tämä kausihan jäi runkosarjaan ja pleijarit jäivät tuolloin pelaamatta. Tässä versiossa runkosarjan viimeisestä sijasta sai 1 pisteen ja siitä noustiin piste kerrallaan, niin että runkosarjan voittaja sai 15 pistettä. Pleijareista pisteitä jaoin Mestarille 20 ja laskin siitä aina 2 pistettä pois, jolloin viimeiseksi pleijareissa jäänyt sai vielä 2 pistettä. Tällä systeemillä kaudesta saatavat minimipisteet olivat 1 piste ja maksimi 35 pistettä. Koronakaudesta kun jäi pleijarit pois, niin näiden neljän kauden minimipisteet olivat 4 pistettä ja maksimi 120 pistettä. Trendi on laskettu vertaamalla sijoitusta 3 edellisen kauden muutokseen. Tasapisteissä olevat seurat ovat sijoitettu huomioiden edellisen kauden pisteissä paremmuusjärjestys. Tarkoituksena on lisätä meneillään oleva kausi tähän vielä lisäämään pisteitä, mutta seuraavan kauden jälkeen putoaisi vanhin kausi pois ja jäljelle jäisi vaikuttamaan 5 viimeistä kautta. Tässä siis oma versioni epävirallisesta seura rankingista viimeiseltä 4 kaudelta.

Tappara oli vakuuttava tällä ajanjaksolla ja jäi täydestä pistepotista vain 11 pistettä. SaiPa taas oli luokaton ja sai vaivaiset 6 pistettä enemmän, kuin mitä pelkästä osallistumisesta sai. Sen enempää en lähde tätä listausta spekuloimaan, mutta jos tämä jotakin ajatuksia herättää lukijoissa, niin kommentteja saapi antaa. En kehota pidättelemään hengitystä odotellessa seuraavia rankingeja.

Ranking 2019-2023 (4 kautta)
SijoitusJoukkuePisteetTrendi
1Tappara1090
2Lukko86+2
3Ilves85+2
4HIFK85-1
5TPS75-3
6Kärpät630
7Pelicans61+3
8KooKoo56-1
9KalPa55-1
10Jukurit36-1
11HPK310
12Ässät28+2
13Jyp150
14Sport15-2
15SaiPa100
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Mutta otsikon aiheesta sana vapaa ja jos jollakin on esittää valmista rankingia, niin aina parempi. Oma aika ei ole toistaiseksi tämän tekemiseen riittänyt. Olisiko tälläiselle kiekkokulttuuriteolle tilausta? Vai jääkö tämä postaus valumaan ketju ketjulta unholaan? Hulluhan minä olen, mutta olenko ainoa?
Omasta mielestäni erittäin kiinnostava. Arvostan aina tällaista työtä. Toki jos parannusehdoituksen saa sanoa, niin jotenkin tuo neljä vuotta on tökkiin. 5 ja 10 ovat omastamielessä enemmän tällaisissa yhteyksissä käytetyt aikamääreet.

Hyvää työtä
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kiitos ja olet oikeassa. Neljä vuotta oli pelkkää laiskuutta, kun otin aloituksen 20-luvulta ja siitä 5 vuodesta puuttuu vielä tämä nykyinen kausi. Asia korjaantuu jo vuoden päästä... ellen sitten tylsisty tosissani ja lisää 18-19 kautta tuonne mukaan myöhemmin. Ensi kaudesta eteenpäin kuitenkin tavoite saada pyörimään 5 edellisen kauden ranking. Mestiksen saan varmasti kohtuullisen helposti lisättyä ja ehkä vielä Suomi-Sarjankin, mutta nuo divarien lohkot, jatkosarjat, nousut, laskut, välisarjat yms tulee kyllä tuottamaan haasteita, että ensin edes ymmärtää miten ne kuviot siellä menee. Ja lisämausteena nimien muuttumiset, konkat sekä muut hassuttelut, niin koita sieltä tietää mikä seura oli edellisellä kaudella samalla nimellä. Ja esim Jokerit lähtee nollista uutena seurana, mutta miten pitäisi kohdella Peliittoja? Ehkäpä Peliitat on sama seura, kuin viime kauden konkurssiseura tässä rankingissa. Mutta paljon tulee virheitä olemaan, kun taulukon joskus ehkä valmiiksi saan. Saa auttaa jos kokee intohimoa asiaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mielenkiintoinen projekti. Onnea matkaan!

Ei tuo neljän vuoden tarkastelujakso nyt ihan hatusta vedetty ole. Esimerkiksi jääkiekkomaajoukkueiden IIHF-rankingissa on käytössä yksi olympiadi eli neljät MM-kisat ja yhdet olympialaiset. IIHF-rankingissa on painotettu eri vuosia myös niin, että uusimman vuoden pisteet lasketaan täysimääräisinä ja niiden painoarvo putoaa 25% vuodessa 100 % / 75% / 50% / 25 %. Ymmärtääkseni painotuksen idea on, että ranking kuvaa sillä tavalla paremmin joukkueiden nykyhetken tasoa, vaikka siinä pyritäänkin ottamaan huomioon pidemmän aikavälin menestyminen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tuo onkin ihan hyvä pointti painottaa edellistä kautta enemmän kuin aiempia sekä myös tuo olympiadin nosto. Saas nähdä miten tekis. Ja vielä enemmän millä ajalla näitä vääntäisi, kun olisi niitä oikeitakin elämän asioita kilpailemassa huvin ja harrastuksen kanssa. Mut aika näyttää mitä tulee jos on tullakseen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Puolivalmiita töitä ei pitäisi esitellä, mutta kun maltti on luokkaa olematon, niin tässäpä tämä Mestiksen osalta. Idea sama kuin yllä olevan Liigan taulukon kanssa. Vielä en lähtenyt painottamaan kausien merkityksiä, vaikka se idea olikin ihan varteenotettava. Tässä tulikin sitten heti niitä haasteita, mitä ounastelinkin ja en niihin nyt jaksanut vielä miettiä ratkaisua. Kehitys kehittyy sitä mukaan kun data karttuu ja se on hidasta. K-Espoo ja FPS eivät saaneet yhtään pistettä kaudesta 2019-2020 ja SaPKo taas ei niitä saanut kaudesta 2022-2023, koska eivät pelanneet Mestiksessä. Se miten näistä kausista pisteitä myöhemmin jaan on vielä arvoitus, joten näillä mennään. Zemgale kävi ottamassa 3 irtopistettä viime kaudesta, mutta jätin sen listalta kokonaan pois, koska se ei ole suomalainen seura. Zemgalen mukana olo vaikutti kuitenkin pisteiden antamiseen viime kauden osalta.

Mielenkiintoista oli huomata Ketterän suorittavan samalla varmuudella Mestiksessä, kuin Tappara liigassa. Nyt pitääkin miettiä seuraavaksi näiden kahden sarjatason erottava pistelasku eli jos lisäisin suoraan liigan pisteisiin ylimääräisen 100 pistettä liigapaikasta, niin silloin Saipa saisi niukin naukin pitää etumatkansa Ketterään. Toisaalta tekisi mieli antaa hieman kunnioitusta Ketterän tekemisestä, että voisi olla edes tässä rankingissa ylempänä liigan heikoimpia. Vaikeita päätöksiä. Onhan SaiPan resurssit selkeästi isommat ja joukkue laadukas Mestikseen verrattuna, mutta toisaalta haluan antaa ison painoarvon urheilulliselle menestykselle.

Vaikeuksia pisteytykseen jatkossa tekee myös nyt SaPKon ja Peliittojen pelaaminen eri sarjatasolla. Hyviä mielipiteitä ja ehdotuksia kaivataan oman pohdinnan tueksi.

Ranking 2019-2023 (4 kautta)
SijoitusJoukkuePisteetTrendi
1Ketterä1090
2K-Espoo91+1
3JoKP85-1
4IPK690
5Hermes62+1
6KeuPa HT60-1
7RoKi570
8KOOVEE40+1
9K-Vantaa34+1
10TUTO Hockey32+1
11FPS31-3
12Hokki240
13SaPKo140
14Peliitat120
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Huhheijaa mikä sirkus tuolla Suomi-Sarjassa onkaan. Nyt kun siitä koitti ottaa oikein selvää tilastojen kautta, niin ihmettelen tietääkö seuratkaan miten kaudet etenevät. Nousukarsintoja on tai sitten ei ja tie voi viedä alaspäin jos karsinnat viitsitään järjestää. Varmaankin näille on syynsä? Ehkä alhaalta ei ollut ilmaistu nousuhalukkuutta ja siksi ei turhia karsintoja pidetty? En minä tiedä, mutta toivottavasti joku edes tietää. Tilastojen valossa näyttää mielivaltaiselta ja poukkoilevalta toiminnalta. Ensimmäinen seurannan kausi mentiin 16 joukkueella, kaksi seuraavaa 14 joukkueella ja viime kausi 12 joukkueella. Olen 12 kannalla sarjatasosta riippumatta ja karsinnat joka tason väliin, joka ikinen kausi. Nyt meneillään oleva kausi mennään 12, mutta lähellä oli 13 joukkueen kausi.

Pisteytys on todella kehnosti tässä versiossa, mutta parempaakaan en juuri nyt saanut aikaan. Ehtiihän näitä vielä suunnitella myöhemmin uusiksi. Olen halunnut antaa oman painonsa runkosarjasta ja isomman painoarvon pleijareista. Koronakaudella 19-20, millä oli mukana mm. K-Espoo ja FPS, pelattiin ensin alkusarjaa, sitten ylempää ja alempaa jatkosarjaa, jonka jälkeen pleijarit, jonne pääsi vielä alemman alkusarjan kaksi parasta. Lisäksi oli karsinnat. Tältä kaudelta tuli annettua liikaa ranking-pisteitä suhteessa seuraaviin kausiin, joissa oli selkeämpi logiikka. Toisaalta sama kaikille, mutta pitää vielä muutella näitä paremman systeemin kautta.

Mestisjengejä kävi keräämässä Suomi-Sarjasta ranking-pisteitä Mestiksen karsintojen kautta. Mestisjengit olivat Peliitat, TUTO, SaPKo, KOOVEE ja FPS ja viimeksi mainittu pelasi myös täyden kauden sarjassa tällä ajalla. Ne kaikki kuten K-Espoo on kuitenkin poistettu tästä listasta. Listan kaksi alinta joukkuetta VG-62 ja Warkis saivat nousukarsinnasta muutaman pisteen, mutta ne eivät ole Suomi-Sarjassa pelanneet täyttä kautta. Joukkueet on jätetty listan hännille, huomioimatta miten Rautaliigassa seurat ovat pärjänneet. En siis väitä näiden kahden olevan Rautaliigan kovimmat jengit. HC Giants ja Laser HT putosivat matkalla alemmalle sarjatasolle ja heidän tilalleen nousivat LeKi ja Virkiä. HC Giants kummittelee vielä vanhoilla meriiteillä näiden nousijoiden edellä. D-Kiekko oli ennen viime kautta rankingin ylivoimainen ykkönen, mutta sarjapaikasta luopuminen pudotti heti useamman sijan alaspäin. Samalla kaudella sarjapaikan jätti myös Karhu HT sekä nyt tuoreimpana juuri kauden kynnyksellä HCIK.

Resurssit tällä tasolla on mitä on ja hattua täytyy nostaa näille kaikille seuroille. Nokian ylpeys on ottanut niukasti kärkipaikan tuoreen Mestaruutensa ansiosta. Mielenkiintoista nähdä kuinka moni näistä seuroista pysyy näillä listoilla. Harmittavaa on joutua talouden vuoksi jättämään hyvin urheilullisesti pärjääviä seuroja listoilta. Tätä on Suomi-kiekko kuitenkin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Onnea ja menestystä tuleviin kausiin.

Ranking 2019-2023 (4 kautta)
SijoitusJoukkuePisteetTrendi
1Pyry126+2
2JHT1260
3Hunters117+1
4D-Kiekko116-3*
5RaaheK1090
6Haukat69+1
7Karhu HT66-1*
8HCIK65+1*
9S-Kiekko44+2
10Titaanit44-1
11Riemu41-1
12Muik Hockey360
13HC Giants310*
14LeKi28+1*
15Virkiä22+1*
16Laser HT12-2*
17Warkis40*
18VG-6230*
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Rautaliigan ranking oli verrattain helppo tehdä ja kohtuullisen selkeä ja tasapuolinen. Hieman voi tässäkin nurista eri kokoisten lohkojen pisteiden painotuksista. Seuranta-ajalla oli 7 joukkueen lohkoja ja 11 joukkueen lohkoja. Tämän sarjan pistelaskuun olen kohtuullisen tyytyväinen. Osa seuroista nousi, kuten Virkiä ja LeKi, ja useampi seura katosi muutoin kuvasta tai siirtyi alempiin divareihin. Nimen vaihdot yms erikoisuudet aiheutti ylimääräistä selvittelyä. Tässä taulukossa ei ole muita kausia huomioitu vielä mitenkään, vaan rankingin kaikki pisteet on saatu rautaliigasta. Teoreettinen maksimi on 140 pistettä, mutta nousukarsinnoista voi saada bonareita. Siten Virkiä ja LeKi on saaneet pisteitä yli 3 kauden maksimin 105, jos joku sitä ihmettelisi.

Virkiä ja LeKi olivat kolmen kauden pisteillä ainoat 100 pisteen ylittäneet seurat ja ansaitusti jatkoivat Suomi-Sarjaan. Kovaa suorittamista myös nykyiseltä kärjeltä. KOOVEE II ja Wolf on suorittaneet viimeisen 4 kauden ajan 32 pisteen keskiarvolla maksimin ollessa kaudesta 35. Joka vuosi kärkikahinoissa. Spekulaatiota ja nostoja voisi tehdä enemmänkin, mutta turhaa näitä tässä enempää selittelee. Tilastot on tilastoja ja pulinat pois.

Kommentteja ja kehitysideoita voipi antaa tähän projektiin. Seuraavaksi koitan väsätä kolmosesta taulukkoa. Tää on todella koukuttavaa ja mielenkiintoista.


Ranking 2019-2023 (4 kautta)
SijoitusJoukkuePisteetTrendi
1KOOVEE II128+4
2Wolf128+1
3Et-Po123+8
4RNK Hoci122+4
5Gladiators119+7
6Warkis119+3
7VTS116-1
8KuKi113+5
9VG-62112+6
10LaJy112-3
11PEPO110+7
12Virkiä108-11
13Kisa-Eagles107+6
14LeKi106-12
15MIF105+9
16K-Ahma105+6
17Tuuski99+10
18KuRy99-4
19KISE98-15
20SuKiKa95+3
21Urho94+8
22Cowboys93-5
23GrIFK92+7
24Haka92-4
25Uplakers90-9
26HC Vantaa90-16
27APV85-2
28IKK84+7
29YJK83-1
30Jäähonka82+10
31Kraft82+3
32HiHo82+1
33Pyry AK77-2
34Viikingit77-8
35IFK Lepplax76+11
36LLuja74-15
37KUKI HT72+10
38Chiefs72+3
39KHT71-2
40PKS68+8
41ValKi66-2
42KPK62+2
43LiKi60+7
44HAKI59+1
45TIHC59-3
46KoMu HT59-14
47H.K.H.54-11
48Centers52-10
49LeKi-7549+2
50Shakers48-7
51KelA43+8
52Pingviinit41+1
53PJK40-4
54KeKi39+7
55Pelikaanit390
56Karjalan Kopla35-4
57LuKi-82340
58Nikkarit337
59Laser HT32UUSI
60KaPa-5131-6
61LL-8926-5
62Jää-Ahmat25UUSI
63TeKi24-5
64KJK22+9
65Pesä22+11
66Kiekkohait16+9
67Highsticks HT14+11
68He-Ki14-6
69Rockets14-9
70JIlves12-7
71PaKa11-4
72Karhu HT II11-8
73Hokkarit7-7
74OKK Karre4-6
75KeKi3-6
76AHK3-5
77Hurtat3-7
78Iitti Hockey3-6
79KK-V2UUSI
80NKV2UUSI
81UU2UUSI
82Laser HT Ak2-8
83EVU1UUSI
84Rauma Tigers1UUSI
85Pantterit1-6
86VaPS Hockey1-9
 

Iksu13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kiekko-Espoo, EKS
Voisiko sarjatasot arvottaa 50 tai 100 pisteen eroilla esimerkiksi? En tiedä kuinka esim IIHF painottaa sarjatasoja mm-kisoissa ja olympiakarsintojen ja -kisojen arvoja. Seuraavaksi tulee olemaan paljonkin ongelmia kun etelässä ollaan vaihdeltu alemman III-divisioonan ja IV-divisioonan välillä pelitapaa joka kausi. Tällä kaudella taas keväälle tulee etelään jopa V-divisioona.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Voisiko sarjatasot arvottaa 50 tai 100 pisteen eroilla esimerkiksi? En tiedä kuinka esim IIHF painottaa sarjatasoja mm-kisoissa ja olympiakarsintojen ja -kisojen arvoja. Seuraavaksi tulee olemaan paljonkin ongelmia kun etelässä ollaan vaihdeltu alemman III-divisioonan ja IV-divisioonan välillä pelitapaa joka kausi. Tällä kaudella taas keväälle tulee etelään jopa V-divisioona.

Täytyy saada ensin data syötettyä alempienkin osalta ja sitten lähteä rakentamaan tuota tasopisteytystä. Laskeskelin Liigan ja Mestiksen välille juuri tuon 100 pisteen rajan, jolla SaiPa olisi vielä turvassa. Se taas onko se mielekästä, ettei Mestiksen 5 kertaa peräkkäin voittava seura olisi Rankingissa suljetun Liigan 5 kertaa putkeen häviävää edellä? Onneksi saan sen itse päättää kun itse teen.

Yksi ajatus olisi tehdä 5 v ranking ja antaa esim VI-divarin läpivedosta 20p/kausi pohjalle, IV-divarin 40p/kausi, III-divarin 60p/kausi jne. Rakentaa pisteytys muiden sarjojen kanssa samalle tasolle, esim joka sarjassa voittajalle sama pistepotti, jonka päälle nuo sarjatason antamat lisäpisteet. Saa nähdä millainen siitä tulisi. Senhän näkee vasta käytännössä.

Ja kyllä. Joka kaudella vaihtuva pelitapa se on juurikin se haastavin asia huomioida. Saa kehittyä ja kehittää jääkiekkoa, mutta tarviiko sitä ihan joka kaudelle keksiä uutta sarjajärjestelmää. Moni näistä tietenkin johtuu äkillisistä vetäytymisistä juuri ennen kauden alkua ja sitä kautta väärää joukkuemäärää yms. Tai eriparisia joukkuemääriä, kun pelimatkoja kohtuullistetaan lohkojaolla.
 

J Lehtinen 26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heinolan Peliitat
Kiitos ja olet oikeassa. Neljä vuotta oli pelkkää laiskuutta, kun otin aloituksen 20-luvulta ja siitä 5 vuodesta puuttuu vielä tämä nykyinen kausi. Asia korjaantuu jo vuoden päästä... ellen sitten tylsisty tosissani ja lisää 18-19 kautta tuonne mukaan myöhemmin. Ensi kaudesta eteenpäin kuitenkin tavoite saada pyörimään 5 edellisen kauden ranking. Mestiksen saan varmasti kohtuullisen helposti lisättyä ja ehkä vielä Suomi-Sarjankin, mutta nuo divarien lohkot, jatkosarjat, nousut, laskut, välisarjat yms tulee kyllä tuottamaan haasteita, että ensin edes ymmärtää miten ne kuviot siellä menee. Ja lisämausteena nimien muuttumiset, konkat sekä muut hassuttelut, niin koita sieltä tietää mikä seura oli edellisellä kaudella samalla nimellä. Ja esim Jokerit lähtee nollista uutena seurana, mutta miten pitäisi kohdella Peliittoja? Ehkäpä Peliitat on sama seura, kuin viime kauden konkurssiseura tässä rankingissa. Mutta paljon tulee virheitä olemaan, kun taulukon joskus ehkä valmiiksi saan. Saa auttaa jos kokee intohimoa asiaan.
Peliitat on Peliitat, pelasi sitten Mestistä tai ll divisioonaa. Logo, fanit ja yhteisö jää, vaikka taustayhtiö kaatuisikin!
Peliitat Forever
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kolmosdivarin ranking olisi tässä. Paljon oli selviteltäviä asioita tämänkin sarjan osalta. Vain 55 seuraa sai pisteitä kaikilta neljältä kaudelta, sillä nousijoita ja tippujia oli, kuten kuuluukin sekä myös näitä seuroja, jotka ovat poistuneet kiekkokartalta. Melkoista salapoliisityötä sai tehdä seurojen vaiheita katsellessa. Virheiden määrä kasvaa vauhdin kasvaessa ja jos joku sellaisen tästä havaitsee, niin palautetta tänne.

Pisteytys oli taas haasteena, kun yhdellä kaudella oli yhdessä lohkossa jopa 28 seuraa ja toisessa taas 6 seuraa. Osassa pääsi kaikki pleijareihin ja osassa taas ei, joten oliko pleijareihin päässyt lohkon viimeinen ansainnut pisteitä enemmän, kuin toisen lohkon 9., joka ei päässyt pleijareihin. Yritin näihin luoda jotain järkeä ja annoin runkosarjan voittajille joka lohkon osalta 30 pistettä ja pleijareiden voitosta 40 pistettä. Nousukarsintoihin pääsystä on voinut saada jotain bonareita. Tavoittelin lohkon viimeisille kohtuullisen samanlaista pisteytystä, mutta se ei aivan toteutunut. Hankala jakaa kaudesta 30 pistettä 28 tai 6 seuralle, toisessa 5.sija on hyvä suoritus ja toisessa olet toiseksi viimeinen, mutta silti toiseksi viimeinen pelaa lohkon pleijareissa. Jostain lohkosta voi siis tulla enemmän pisteitä, mutta näillä nyt mennään.

Vielä pitäisi 4-divari koostaa ja alkaisi olla seurat järjestyksessä. Sitten vielä pohtia pisteytys kestämään sarjajärjestelmien muutokset ja sarjatasojen pisteiden kertoimet. Kyllä tää tästä hioutuu.

Ranking 2019-2023 (4 kautta)
SijoitusJoukkuePisteetTrendi
1Hokkarit2800
2AHK269+4
3RoPo267+5
4HCK Salamat257+3
5UU255+11
6Kiva254+6
7PoU251+8
8HC Ludwig250+5
9PiPS244+2
10Iitti Hockey236+7
11Titaanit/Piranha´s233+3
12UJK232+6
13Popula229+8
14Hurtat227+10
15K-Kissat225+8
16Parru HT221+14
17KieHa221+3
18Joukkue IF219+1
19Laser HT Akatemia219-9
20Kiekko-Karhut218+6
21HPK Icedogs214+11
22Kajastus213+11
23TarU212+2
24PeTo210+11
25JPK208+6
26VaPS Hockey207+8
27A-Rangers205+2
28PaKa205-26
29Pantterit205-26
30RU204-8
31Kiekkohait203-27
32KJK202-27
33Nikkarit198-24
34Kiekko-67195+8
35PyPo193+1
36He-Ki187+11
37YKI184-9
38Panthers183+12
39PaRa170+19
40KeuPa HT II170+1
41Tu-Ki169+10
42Muik Hockey II167-5
43Urho II166+17
44HaU166+4
45Näädät165-2
46Viikingit Akatemia165-8
47PUS161+6
48Fortuna160+6
49Kiekko-Veljet159-22
50AaKoo157-11
51SoPa156+5
52Cobrat150-7
53KaVo149+4
54ParSport147+1
55TuK-V142+7
56KK-81138+11
57PK 83137+4
58PESÄ136-18
59PiTa134+7
60USiKi134-1
61MIF Team132+13
62IKK 2131-10
63RuoSkA130+10
64Highsticks HT129-20
65Wolf Team126-19
66JHT Ak123+22
67Virkiä II122+22
68Uplakers Ak117-19
69KK-V113+27
70TUS105-1
71OYUS1040
72Sepot103+13
73KiPS102+26
74EVU99+34
75Lämärit99-12
76Jääsudet97-12
77KY96+14
78OKK Karre95-13
79Liekit88-11
80JIlves85-10
81KuKu79-9
82TeKi78+32
83S-Kiekko Team77+23
84PKS76-9
85LeKi-7574-9
86Raahe-K II/A73+24
87GrIFK 273+20
88Sables73+2
89Jäähonka72-12
90LuKi-8272-12
91Rauma Tigers71UUSI
92Kuru Hockey70UUSI
93KUKI HT70-14
94NKV69UUSI
95JäHi69-2
96KeKi69-16
97Ahmat67UUSI
98Hawks66-17
99PEPO Ak64UUSI
100Shakers64UUSI
101Pelikaanit64-19
102ValKi64-19
103SuPS62-5
104Los Bombers62-20
105HCPJ61UUSI
106HJK61-12
107IFK Mariehamn61-21
108Storm60-13
109APV / M II60-22
110OoKoo59-10
111Kraft Academy58UUSI
112KiePo54-7
113IPK Team51-21
114Pyry M245-17
115Jää-Tiikerit39-14
116HCE39-14
117IHK38-14
118Teräs-Kiekko Akatemia38-14
119K-Espoo EKS33-3
120HJK Klubi28-11
121Tavastia21-10
122Team IFK Lepplax21-10
123VG-62 II20UUSI
124Akaan Kiekko20-11
125Kiilat18UUSI
126Mean Machine18-11
127JyKi17UUSI
128PKS VIIHDE17-11
129LäKi16-11
130OKK Gröna14UUSI
131Tiikerit12-12
132MaKo11-10
133OKK Tankki11-13
134KoPo10-13
135MST9-12
136LJK7-12
137PT-806-12
138Urbaanilegendat3-12
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Paikallinen mysteerihenkilö antoi yksityisviestillä palautetta kolmosen listauksesta Lappi Liigan osalta.

Sarjan kärkiseuroihin lukeutunut Pantterit lopetti toimintansa kauteen 21-22 ja tämä harmitti tälläistä tilastonörttiä ja pienten menestyvien seurojen kannattajaa. Nyt juuri tulleen palautteen mukaan ja tätä pohjanneen nettisurffailun pohjalta näyttääkin siltä, että tarinassa olisi uusi luku Kuru Hockeyn muodossa. Kuru Hockey on siis ilmeisesti perustettu Pantterien rungon päälle. Seuralla taitaa olla täysin uudet omistajat ja seura on teknisesti täysin uusi. Ei siis teknisesti voida puhua samasta seurasta, mutta käytännössä näin siis olisi. Näiden seurojen pisteet voikin siis laskea yhteen ja päästään 275 pisteeseen heti Hokkareiden taakse kakkospaikalle. Listan diktaattorina korjailen nämä yhteen tulevassa listauksessa ellei palstalta joku esitä vakuuttavasti vastaväitteitä.

Ja isot kiitokset yksityisviestin kirjoittajalle. Näitä alueen erikoisuuksia ei voi tietää kuin paikalliset tietäjät.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Voisiko sarjatasot arvottaa 50 tai 100 pisteen eroilla esimerkiksi? En tiedä kuinka esim IIHF painottaa sarjatasoja mm-kisoissa ja olympiakarsintojen ja -kisojen arvoja. Seuraavaksi tulee olemaan paljonkin ongelmia kun etelässä ollaan vaihdeltu alemman III-divisioonan ja IV-divisioonan välillä pelitapaa joka kausi. Tällä kaudella taas keväälle tulee etelään jopa V-divisioona.

IIHF:llä ei käsitttääkseni ole sarjatasojen välillä eroja. Olympialaisten rankingissa taas mennään karsintaturnausten järjestyksen perusteella. Vaikka 2022 kisojen viimeisten karsintaturnausten kakkoset olivat Valko-Venäjä, Ranska ja Norja. Näistä Valko-Venäjä jäi huonoimmaksi kerättyään kolme pistettä (lohko meni 9-3-3-3). Ranska ja Norja saivat molemmat kuusi pistettä, ja Norja oli maalin verrran parempi. (+4 vs. +3). Näin ollen siis Norja oli olympialaisten 13., Ranska 14. ja Valko-Venäjä 15..

Kisoissa pelasi tai karsintoihin osallistui 45 maata, ja näille sijoituspisteet.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Nelosdivari olkaa hyvät eli seurannan alin kilpasarjataso. Kaudella 2017-2018 on viimeksi pelattu vitosdivaria ja yllä kommentissa on mainittu vitosta olevan suunnitteilla pääkaupunkiseudulle. Nyt kuitenkin 20-luvun sarjatasot käyty läpi. Ajattelin koostaa näistä nyt yhdistetyn taulukon ja yhdenmukaisen pisteytyksen. Muutoksia voi tulla sijoituksiin, mikäli aiemmat pisteytykset olivat liian hatusta vedettyjä. Pisteytystä suunnitellessa piti saada kaikki data nähtäville, jotta tietää kaikki erilaiset variaatiot miten näitä sarjoja on vedetty. Nyt ymmärrän 20-luvun sarjojen systeemit paremmin ja voin luoda paremmat "säännöt".

Alustavia suunnitelmia on ja varioin näitä excelissä kunnes saan itseä tyydyttävimmän mallin. Malli tulee antamaan eri sarjatasojen osalle yhteisen sarjasta saatavan maksimipotin, joka tulenee olemaan 70 pistettä. Huomioin jo alkuun mahdollisen vitosen tulemista myöhemmin mukaan ja hahmottelin nelosen maksimipisteitä 100 pisteeseen. Kolmosen maksimina voisi olla 150 ja näin kolmosen kehnoimmat menestyjät voisivat jäädä alle 100 pisteen ja siten sijoittua rankingissa nelosen seurojen taakse. Arvostan menestymistä enemmän kuin sarjassa kituuttamista. Kakkosen voittajalle tulisi 200, Suomi-Sarjan voittajalle 250, Mestiksen voittajalle 300 ja Liigan mestarille 350. Runkosarjan voittajalle 40% kauden maksimista ja Pleijareiden voittajalle 60% maksimista. Pelkkä kevään mestaruus ei siis automaattisesti takaa isointa pistepottia jos runkosarjan on vetänyt kehnosti ja päässyt viimeisenä pleijareihin mukaan.

Mielipiteitä saa esittää.


Ranking 2019-2023 (4 kautta)
SijoitusJoukkuePisteetTrendi
1MaKo2590
2MHT2220
3KJT Haukat203+1
4Hawks195+2
5Jää-Tiikerit172+2
6IHK169+4
7KoPo155+5
8LÄU / SENAATTOR154-5
9Tavastia144+4
10Hokkarit II135+4
11KK-V135-6
12Pyry M2130+11
13Mean Machine125+2
14Rockets124+16
15GrIFK 2114-7
16HJK112-7
17Hunters Team102+21
18Dynamo99-7
19Tiikerit96+2
20PKS VIIHDE95-4
21Akaan Kiekko93-3
22LJK85+5
23OKK Tankki85+3
24LäKi84+16
25KaVoima83-8
26K-Espoo EKS79-7
27HAKI Tiimi77-7
28PT-8072+4
29HJK Klubi70-7
30Rauma Tigers70-6
31EVU66-6
32PaRa64-4
33Storm II61-4
34Storm53-3
35KelA HC50-2
36KPK II49-2
37OKK Gröna44-2
38Uplakers 244-2
39Wolf Team43UUSI
40HCE42+3
41Kylmärinki39-4
42Urbaanilegendat31-3
43SiSu30UUSI
44MaVe29-3
45JIlves 228-3
46LT Kings Team12-2
47Karhu HT II10-2
48LT Kings Team II10-2
49KelA Chiefs10-2
50KiePo10-2
51ParSport II10-2
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Loin pisteytystä uudelleen ja laadin itselleni monimutkaiset laskukaavat, joita en tahdo oikein itsekään ymmärtää. Ideana kuitenkin oli pyrkiä tasaamaan lohkojen välisiä eroja siten, että saman sarjatasojen lohkovoittajat, keskikasti ja jumbot, olisivat tasa-arvoisesti pisteytetty. Käytin ylemmän viestin pistelaskua eli sarjatason pisteet liikkuvat haitarilla 0-70, mutta niin ettei nyt ihan nollille jäisi kukaan. Nelosesta saa kauden läpi viennistä 30 pisteen lisän ja tämä lisä nousee sarjatasoittain +50 pistettä. Pistearvot muutoin samat kaikilla sarjatasoilla. Runkosarjan voittajan painotus pisteistä on 40% ja "mestarin" pistepotti pleijareista on 60%. Tässä mallissa mestaruuden arvo ei siis asetu tähtitieteellisiin mittoihin, mutta antaa toki isoimman pistepotin. Runkosarjan ykkönen voi kuitenkin "hopealle" jäädessä saavuttaa isomman pistepotin "mestariin" nähden, jos "mestari" nousee runkosarjan 10.sijalta "mestariksi". Mestaruus on aina vaikea voittaa ja mietin olisiko mestaruutta pitänyt painottaa enemmän pisteissä, mutta nyt tämä meni kuitenkin tällä pisteytyksellä. Mielipiteitä voi esittää ja näitä voi myöhemmin muokkailla vielä. Ongelmana vain olisi muokkausten koskeminen joka kautta ja silloin on kova työ tsekata kaikkien kaavojen toimivan oikein kun pisteytykset muuttuvat ja solujen viittaukset liikkuvat. En siis ole varsinainen Excel-velho, jotta osaisin luoda monen kauden ja monen sarjatasojen väliset excelit toimimaan pomminvarmasti oikein. Ehkä siksi tämä ranking onkin jäänyt tekemättä.

Valmiina on nyt vanhat pohjat ja muokkailen vielä uusilla pisteillä nuo viime kauden tilastot kuntoon ja tiputtelen näitä taulukoita nelosesta alkaen, joka on jo valmiina. Nelosen sekä muidenkin sarjatasojen yksittäin laitettavissa Rankingeissa on huomioituna vain siltä sarjatasolta kerätyt pisteet. Lopullinen viimeiseksi tuleva kaikkia seuroja koskeva Ranking huomio kaikilta sarjatasoilta kerätyt pisteet yhteen. Tässä nyt nelosen taulukko alla.

Virheitä voi löytyä ja olisin aika ihmeissäni, jos niitä ei löytyisi. Jos siis huomaat, ettei omaa tuttua seuraa ole listalla ja olet varma sen nelosessa pelanneen välillä 2019-2023, niin ilmoittele. Korjailen virheitä jaksaessani. Listan viimeisenä sarakkeena oleva kausi tarkoittaa siis viimeistä pelattua kautta nelosessa. Osa seuroista on voinut päästä kirkkaampiin valoihin, mutta osa on poistunut jo kiekkokartalta kokonaan.

Ranking2023Pisteet
SijoitusJoukkueYhteensäTrendiTasoKausi
1MaKo38304.Div L22022-2023
2MHT36104.Div L22022-2023
3KJT Haukat32614.Div L12022-2023
4LÄU / SENAATTOR281-14.Div L22022-2023
5Hokkarit II26124.Div L22022-2023
6KoPo25424.Div L12022-2023
7Hawks23494.Div L12022-2023
8Mean Machine23354.Div L32022-2023
9Jää-Tiikerit21864.Div L12022-2023
10IHK211124.Div L12022-2023
11PKS VIIHDE19504.Div L32021-2022
12KK-V195-74.Div L32021-2022
13Dynamo195-74.Div L12021-2022
14Pyry M2193134.Div L22022-2023
15Akaan Kiekko192-34.Div L22022-2023
16Tiikerit188-24.Div L12021-2022
17Rockets187164.Div L32022-2023
18Hunters Team177164.Div L12022-2023
19Tavastia17474.Div L12022-2023
20LJK172-34.Div L12022-2023
21KaVoima166-124.Div L12021-2022
22PT-80159-44.Div L12022-2023
23HAKI Tiimi157-134.Div L12021-2022
24OKK Tankki147-14.Div L12022-2023
25LäKi146134.Div L32022-2023
26HCE145104.Div L32022-2023
27HJK122-84.Div L12021-2022
28OKK Gröna119-84.Div L12021-2022
29GrIFK 2119-84.Div L12021-2022
30KelA HC109-64.Div L12020-2021
31KPK II108-64.Div L22020-2021
32Rauma Tigers100-44.Div L32021-2022
33Kylmärinki99-44.Div L22021-2022
34PaRa94-44.Div L32019-2020
35K-Espoo EKS91-44.Div L12021-2022
36Storm II91-44.Div L12020-2021
37JIlves 285-24.Div L22020-2021
38Uplakers 277-14.Div L22019-2020
39SiSu64UUSI4.Div L22022-2023
40Wolf Team63UUSI4.Div L12022-2023
41MaVe62-24.Div L12019-2020
42Urbaanilegendat55-24.Div L12020-2021
43HJK Klubi43-24.Div L12021-2022
44EVU41-24.Div L12021-2022
45Storm40-24.Div L12021-2022
46LT Kings Team39-24.Div L12019-2020
47ParSport II38-24.Div L22019-2020
48Karhu HT II36-24.Div L32021-2022
49KelA Chiefs36-24.Div L12019-2020
50KiePo36-24.Div L22019-2020
51LT Kings Team II34-24.Div L12021-2022
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tässä nyt kolmosen Ranking. Toistan itseäni joka viestissä, mutta tässä huomioituna vain 3.Divarin pisteitä. Viime kauden nousijoita lista siis kohtelee laskevasti, sillä pisteitä ei luonnollisesti tältä kaudelta tullut. Tämä kauneusvirhe korjaantuu kuitenkin koko listaukseen, mihin pisteet lasketaan kaikista sarjoista yhteen.

Lappi-liigan erikoisuutena oli tämä yhden palstalaisen huomio Panttereista, joka lopetti kauteen 2021-2022 ja rungosta jatkettiin uudella seuralla ja nimellä Kuru Hockey kaudelle 2022-2023. Palstalaisen mielipide oli se, että kyseessä olisi sama seura paikalliselle yleisölle. Mietin miten sen sitten pisteyttäisi, kun teknisesti on kuitenkin kaksi aivan eri seuraa. Loin siis yhdistelmäjoukkueen listauksen ulkopuolelle laskemalla Pantterit/Kuru Hockeyn yhteen, mutta säilytin varsinaisessa listauksessa silti lakkautetun Pantterin sekä perustetun Kuru Hockeyn. Tämä listan vääryys poistuu kun Kuru Hockey on pelannut omalla nimellään viisi kautta ja päästään pudottamaan Pantterit listalta pois kokonaan. Toivottavasti tämä ratkaisu kelpaa Lappi-liigan seuraajille.

Ja virheistä raportointia, niin saadaan lista toimimaan.


Pantterit/Kuru Hockey5943.Div L52022-2023
Ranking2023PisteetIII-Divisioona
SijoitusJoukkueYhteensäTrendiTasoKausi
1Hokkarit59213.Div L22022-2023
2AHK58513.Div L22022-2023
3RoPo57843.Div L52022-2023
4HCK Salamat56813.Div L12022-2023
5HC Ludwig56463.Div L12022-2023
6Kiva56363.Div L32022-2023
7UU55893.Div L72022-2023
8PoU55093.Div L82022-2023
9PiPS54363.Div L82022-2023
10Iitti Hockey53743.Div L42022-2023
11KieHa53523.Div L32022-2023
12UJK53473.Div L62022-2023
13Kiekko-Karhut53173.Div L22022-2023
14Titaanit/Piranha´s53143.Div L42022-2023
15VaPS Hockey52773.Div L22022-2023
16K-Kissat52673.Div L12022-2023
17Popula52383.Div L72022-2023
18Hurtat52093.Div L82022-2023
19Laser HT Akatemia517-93.Div L72022-2023
20TarU51643.Div L62022-2023
21Kajastus515103.Div L82022-2023
22Parru HT513113.Div L42022-2023
23Joukkue IF510-23.Div L12022-2023
24A-Rangers50153.Div L12022-2023
25RU49313.Div L82022-2023
26JPK49293.Div L32022-2023
27Kiekko-67488123.Div L62022-2023
28YKI48823.Div L52022-2023
29PyPo48293.Div L72022-2023
30Urho II480123.Div L32022-2023
31Panthers479143.Div L42022-2023
32KeuPa HT II47103.Div L32022-2023
33HPK Icedogs460203.Div L22022-2023
34SoPa455133.Div L52022-2023
35PeTo450243.Div L82022-2023
36AaKoo450-23.Div L42022-2023
37TuKi447123.Div L52022-2023
38PUS445133.Div L12022-2023
39Muik Hockey II445-23.Div L32022-2023
40Pantterit444-393.Div L52021-2022
41HaU44373.Div L72022-2023
42KaVo44243.Div L22022-2023
43Viikingit Akatemia440-33.Div L12022-2023
44Cobrat436-33.Div L72022-2023
45Kiekkohait436-413.Div L62021-2022
46KJK435-403.Div L22021-2022
47TuK-V43373.Div L62022-2023
48Nikkarit432-403.Div L12021-2022
49PaKa432-403.Div L72021-2022
50PK 8342803.Div L22022-2023
51USiKi427-83.Div L22022-2023
52Näädät426-83.Div L12022-2023
53RuoSkA42353.Div L22022-2023
54ParSport42213.Div L62022-2023
55He-Ki41993.Div L32022-2023
56IKK 239813.Div L32022-2023
57PaRa395123.Div L62022-2023
58MIF Team38993.Div L32022-2023
59PiTa38933.Div L12022-2023
60Fortuna38653.Div L22022-2023
61Kiekko-Veljet383-333.Div L32021-2022
62Sepot37863.Div L82022-2023
63OYUS375-33.Div L72022-2023
64Uplakers Ak357-283.Div L22021-2022
65JäHi35513.Div L22022-2023
66KK-8135073.Div L82022-2023
67Wolf Team326-153.Div L22021-2022
68KY318103.Div L42022-2023
69Lämärit312-133.Div L52021-2022
70TUS28973.Div L32022-2023
71PESÄ286-103.Div L42021-2022
72Highsticks HT284-93.Div L32021-2022
73S-Kiekko Team278113.Div L32022-2023
74JHT Ak277273.Div L72022-2023
75Virkiä II273283.Div L32022-2023
76OoKoo25763.Div L82022-2023
77KiePo25743.Div L22022-2023
78HJK24773.Div L12022-2023
79KK-V243303.Div L62022-2023
80KiPS243273.Div L52022-2023
81Storm24353.Div L12022-2023
82GrIFK 2241103.Div L12022-2023
83OKK Karre240-133.Div L12020-2021
84Jääsudet234-133.Div L82021-2022
85Jilves233-133.Div L22021-2022
86Sables227123.Div L22022-2023
87KuKu225-133.Div L32020-2021
88TeKi219323.Div L72022-2023
89EVU213353.Div L12022-2023
90Liekit212-153.Div L62020-2021
91Raahe-K II/A210203.Div L72022-2023
92K-Espoo EKS210123.Div L12022-2023
93Pyry M2205-173.Div L22020-2021
94SuPS199123.Div L72022-2023
95APV / M II197-163.Div L32020-2021
96Hawks182-163.Div L12021-2022
97Teräs-Kiekko Akatemia171-143.Div L72020-2021
98IHK151-113.Div L12021-2022
99Kuru Hockey150UUSI3.Div L52022-2023
100Rauma Tigers150UUSI3.Div L62022-2023
101Jäähonka150-133.Div L12019-2020
102KUKI HT150-133.Div L72019-2020
103LeKi-75150-133.Div L82019-2020
104PKS150-133.Div L62019-2020
105Pelikaanit148-123.Div L22019-2020
106Ahmat146UUSI3.Div L72022-2023
107NKV146UUSI3.Div L12022-2023
108LuKi-82145-143.Div L62019-2020
109Jää-Tiikerit144-143.Div L1 KS2021-2022
110ValKi144-143.Div L42019-2020
111Shakers143UUSI3.Div L12022-2023
112KeKi142-153.Div L52021-2022
113IFK Mariehamn139-143.Div L62020-2021
114HCPJ138UUSI3.Div L22022-2023
115Los Bombers136-153.Div L32019-2020
116Tavastia135-143.Div L12021-2022
117Kraft Academy133UUSI3.Div L32022-2023
118PEPO Ak129UUSI3.Div L42022-2023
119IPK Team122-143.Div L82020-2021
120Akaan Kiekko107-123.Div L22019-2020
121Tiikerit90-113.Div L12019-2020
122HCE89-103.Div L62020-2021
123OKK Tankki89-103.Div L12019-2020
124KoPo88-103.Div L12019-2020
125Team IFK Lepplax II88-103.Div L32019-2020
126Mean Machine87-103.Div L62020-2021
127MST87-103.Div L12019-2020
128VG-62 II86UUSI3.Div L62022-2023
129PKS VIIHDE85-113.Div L62020-2021
130LJK85-113.Div L12019-2020
131JyKi84UUSI3.Div L32022-2023
132Kiilat84UUSI3.Div L72022-2023
133LäKi84-123.Div L62020-2021
134PT-8084-123.Div L12019-2020
135OKK Gröna83UUSI3.Div L12022-2023
136Urbaanilegendat81-133.Div L12019-2020
137HJK Klubi68-123.Div L12021-2022
138MaKo11-123.Div L2 KS2019-2020
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
IIHF:llä ei käsitttääkseni ole sarjatasojen välillä eroja. Olympialaisten rankingissa taas mennään karsintaturnausten järjestyksen perusteella.
En ole ihan varma ymmärsinkö oikein, mitä tarkoitit, mutta ainakin IIHF Rankingissa sarjatasoilla on merkitystä, kuinka monta pistettä sijoituksesta saa. Pääsarjan MM-kisojen kullasta saa paljon enemmän pisteitä kuin vaikka IA-divisioonan voittamisesta.

Itse asiassa tänä vuonna MM- tai olympiakullasta saatavat maksimipisteet kasvoivat 1200 pisteestä 1600 pisteeseen, koska rankingissa olevien maiden määrä on kasvanut lähes 60:een. 400 pistettä lisäämällä saatiin kasvunvaraa 20 joukkueelle.

IIHF Rankingin Wikipedia-sivulta näkee melko kätevästi, miten systeemi toimii.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
En ole ihan varma ymmärsinkö oikein, mitä tarkoitit, mutta ainakin IIHF Rankingissa sarjatasoilla on merkitystä, kuinka monta pistettä sijoituksesta saa. Pääsarjan MM-kisojen kullasta saa paljon enemmän pisteitä kuin vaikka IA-divisioonan voittamisesta.

Tarkoitin sitä, että 16. ja 17. sijan välillä ei ole isompaa eroa kuin muilla peräkkäisillä sijoituksilla. Eli huonomman ylimmältä tasolta pudonneen ja paremman sinne nousseen välillä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Selvennyksenä vielä hieman pisteytystä. Liigan runkosarjan voittaja ja mestari voi saada maksimissaan 350 pistettä kaudesta. Minimillään liigakauden suorittamisesta saa 284 pistettä ja niistä 280 on kaikille liigaseuroille. Sarjojen välillä tiputaan 50 pistettä kerrallaan eli Mestiksen mestari voi saada 300 pistettä. Liigaseuroista pleijareiden ulkopuolelle jääneillä on yksittäisellä kaudella riski jäädä Mestiksen mestarin taakse kauden rankingissa. Vain totaalisella taapertamisella ja toistuvalla pleijareiden ulkopuolelle jäämisellä voi jäädä 5 kauden otannassa Mestisseurojen taakse. Niitäkin seuroja Liiga valitettavasti elättää. Mestiksessä kuitenkin myös kärki vaihtuu kaudesta toiseen, joten Liigaseura saa sitäkin kautta etua Mestikseen nähden. Kestomenestyjiä tähän ensimmäiseen Rankingiin silti mahtuu, mutta tämä kattaakin vain neljä kautta. Onko Ketterä tänäkin vuonna korkealla tai entä K-Espoo? Mielenkiintoinen kausi siis tulossa ja toivoa sopii, että jaksan myös kauden jälkeen tehdä Rankingin... pohjat on ainakin olemassa, niin ei ole yhtä kova työmaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Vielä nopeasti Rautaliigan ranking ja sitten nopeasti Hippokselle seuraamaan Mestistä. Samat lätinät kuin aiempiin viesteihin. Virheistä raporttia, niin korjaillaan.


Ranking2023PisteetRautaliiga
SijoitusJoukkueYhteensäTrendiSarjatasoKausi
1KOOVEE II78442.Div L22022-2023
2Wolf77702.Div L12022-2023
3Et-Po77652.Div L52022-2023
4RNK Hoci76462.Div L62022-2023
5VTS75922.Div L52022-2023
6KuKi75792.Div L62022-2023
7Kisa-Eagles75162.Div L22022-2023
8Gladiators74962.Div L42022-2023
9Warkis74932.Div L42022-2023
10LaJy748-12.Div L62022-2023
11K-Ahma74082.Div L22022-2023
12PEPO73782.Div L42022-2023
13VG-62729112.Div L62022-2023
14GrIFK724112.Div L12022-2023
15Cowboys720-42.Div L52022-2023
16KuRy71922.Div L32022-2023
17MIF718132.Div L32022-2023
18Tuuski717102.Div L12022-2023
19Haka717-22.Div L62022-2023
20SuKiKa71362.Div L42022-2023
21Uplakers707-52.Div L22022-2023
22YJK70412.Div L52022-2023
23APV697-12.Div L32022-2023
24HiHo69292.Div L22022-2023
25Urho68992.Div L42022-2023
26Pyry AK68312.Div L22022-2023
27IKK678102.Div L32022-2023
28KHT67842.Div L12022-2023
29Kraft67562.Div L32022-2023
30Viikingit670-12.Div L12022-2023
31IFK Lepplax663122.Div L32022-2023
32KPK65872.Div L22022-2023
33Chiefs65582.Div L62022-2023
34TIHC64722.Div L52022-2023
35HAKI64252.Div L12022-2023
36LiKi63682.Div L52022-2023
37KelA60192.Div L12022-2023
38Virkiä598-372.Div L32021-2022
39KISE593-362.Div L52021-2022
40LeKi590-362.Div L22021-2022
41HC Vantaa582-352.Div L12021-2022
42Pingviinit58032.Div L22022-2023
43Jäähonka55752.Div L12022-2023
44KUKI HT54562.Div L52022-2023
45Lluja537-242.Div L62021-2022
46PKS53152.Div L62022-2023
47ValKi52322.Div L42022-2023
48H.K.H.514-172.Div L12021-2022
49Shakers491-112.Div L12021-2022
50PJK468-82.Div L52021-2022
51LeKi-7546132.Div L42022-2023
52LuKi-8244342.Div L62022-2023
53Pelikaanit43422.Div L42022-2023
54KoMu HT374-72.Div L32020-2021
55KeKi35252.Div L52022-2023
56Centers343-42.Div L32021-2022
57TeKi306-42.Div L52020-2021
58Karjalan Kopla200-12.Div L42019-2020
59Nikkarit19872.Div L22022-2023
60Laser HT195UUSI2.Div L52022-2023
61KaPa-51192-32.Div L42019-2020
62Pesä18952.Div L42022-2023
63KJK18572.Div L22022-2023
64Jää-Ahmat183UUSI2.Div L12022-2023
65LL-89179-62.Div L42019-2020
66Kiekkohait173-12.Div L62022-2023
67He-Ki158-62.Div L32019-2020
68Rockets158-62.Div L32019-2020
69PaKa15022.Div L5KS2022-2023
70Highsticks HT147-12.Div L32022-2023
71Jilves144-82.Div L22020-2021
72Karhu HT II141-82.Div L62019-2020
73Hokkarit22-52.Div L2KS2022-2023
74KK-V10UUSI2.Div L6KS2022-2023
75NKV10UUSI2.Div L1KS2022-2023
76UU10UUSI2.Div L5KS2022-2023
77OKK Karre9-52.Div L1KS2019-2020
78Laser HT Ak6-52.Div L5KS2021-2022
79AHK6-52.Div L2KS2019-2020
80Hurtat6-52.Div L4KS2019-2020
81Iitti Hockey6-52.Div L1KS2019-2020
82EVU5UUSI2.Div L1KS2022-2023
83Rauma Tigers5UUSI2.Div L6KS2022-2023
84VaPS Hockey5-72.Div L2KS2021-2022
85Pantterit4-72.Div L5KS2021-2022
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Olin illalla mukana tekemässä KeuPa HT:n yleisöennätystä, joka nyt kirjataan lukemaan 2865. Pelistä ei kauheasti jäänyt kerrottavaa ja eipä se liity tähän aiheeseenkaan. Jokerit voitti ja se oli tärkeintä, vaikka jätettiinkin KeuPalle piste. Mutta pelistä kotiuduttu ja hieman taas istuttu ruudun ääressä. Tässä nyt vuorossa Suomi-sarjan Ranking kuluvan vuosikymmenen neljältä ensimmäiseltä kaudelta. Samat säännöt pätevät mitä aiemmissakin rankingeissa. Olkaapa hövelit ja antakaa palautetta jos sille on aihetta.

Ranking2023SUOMI-SARJA
SijaJoukkuePisteetTrendiSarjatasoKausi
1JHT9501Suomi-sarja2022-2023
2Pyry9481Suomi-sarja2022-2023
3Hunters9392Suomi-sarja2022-2023
4RaaheK9330Suomi-sarja2022-2023
5Haukat8662Suomi-sarja2022-2023
6HCIK8532Suomi-sarja2022-2023
7S-Kiekko7935Suomi-sarja2022-2023
8Titaanit7933Suomi-sarja2022-2023
9Riemu7920Suomi-sarja2022-2023
10Muik Hockey7900Suomi-sarja2022-2023
11D-Kiekko731-10S-S/M KS2021-2022
12Karhu HT650-6Suomi-sarja2021-2022
13HC Giants5850S-S/2.Div KS2021-2022
14Laser HT5600S-S/2.Div KS2021-2022
15K-Espoo2500S-S/M KS2019-2020
16FPS2460S-S/M KS2019-2020
17LeKi2410Suomi-sarja2022-2023
18Virkiä2320Suomi-sarja2022-2023
19Warkis40S-S/2.Div KS2021-2022
20VG-6230S-S/2.Div KS2021-2022
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ja vielä samoilla höyryillä Mestiksen Ranking 2019-2023 kausilta. Huomenna sitten Liiga ja sen jälkeen työstän ne vielä yhdeksi taulukoksi. Joku voisi miettiä, että se on vaan kun laittaa ne allekain, mutta on siinä omaa säätöä. Lisäksi olen hifistellyt lisää rivejä siihen isoon rankingiin, niin siihen liittyen pitää tarkistella asioita.

Zemgale on listalla ylimääräisenä, koska tämähän on suomalaisten seurojen ranking.

RANKING2023MESTIS
SijoitusseuraPisteetTrendiSarjatasoKausi
1Ketterä11920Mestis2022-2023
2JoKP11580Mestis2022-2023
3IPK11290Mestis2022-2023
4KeuPa HT11020Mestis2022-2023
5Hermes10890Mestis2022-2023
6KOOVEE10620Mestis2022-2023
7TUTO Hockey10380Mestis2022-2023
8K-Vantaa10140Mestis2022-2023
9Hokki9900Mestis2022-2023
10RoKi9602Mestis2022-2023
11Peliitat957-1M/M KS2022-2023
12K-Espoo8871Mestis2022-2023
13FPS7681M/M KS2022-2023
14SaPKo674-3Mestis2021-2022
15JHT50S-S/M KS2022-2023
16Pyry3UUSIS-S/M KS2022-2023
17D-Kiekko2-1S-S/M KS2021-2022
Zemgale243Mestis2022-2023
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös