Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2023–2024

  • 348 873
  • 1 239
Vähintään sata minuuttia pelanneista tulokasvahdeista Annusella on paras torjuntaprosentti suht selkeästi ja toiseksi paras päästettyjen maalien keskiarvo (0,02 Kochetkovia perässä). Voittoprosenttikin taitaa olla aikalailla kärkeä, kahdeksasta pelistä 11 pistettä.

Myös joukkueen sisäisessä vertailussa Annunen on selkeästi Georgievin edellä. Numerot toki siinä mielessä vähän valehtelee, että Annunen on pelannut pelinsä lähinnä roskasakkeja vastaan. Olisiko aika antaa mahdollisuus ihan tosissaan otettavaa vastustajaa vastaan?
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Vähintään sata minuuttia pelanneista tulokasvahdeista Annusella on paras torjuntaprosentti suht selkeästi ja toiseksi paras päästettyjen maalien keskiarvo (0,02 Kochetkovia perässä). Voittoprosenttikin taitaa olla aikalailla kärkeä, kahdeksasta pelistä 11 pistettä.

Myös joukkueen sisäisessä vertailussa Annunen on selkeästi Georgievin edellä. Numerot toki siinä mielessä vähän valehtelee, että Annunen on pelannut pelinsä lähinnä roskasakkeja vastaan. Olisiko aika antaa mahdollisuus ihan tosissaan otettavaa vastustajaa vastaan?
Sen verran tiukka on keskisen divisioonan kärkikamppailu, että voi olla että Annunen joutuu hyvistä esityksistä huolimatta availemaan luukkua. Melko suuri ero tuleeko ensimmäisellä kierroksella vastaan Jets/Stars vai Predators.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Barkovilla olisi enää 14 pinnaa matkaa Mikko Koivuun kaikkien aikojen suomipörsissä, samalla myös nousisi top vitoseen. Floridalla vielä 14 peliä jäljellä, joten tasoihin pitäisi ainakin päästä ja todennäköisesti myös ohitse, mikäli pelaa kaikki loput pelit. Rantanen sitten painaa ensi kaudella nuoremman Koivun ohitse tilastoissa ehjänä pysyessään. Rantasella olisi vielä ohukainen mahdollisuus Tikkasen ohittamiseen tällä kaudella, eroa 24 pistettä. Sellainen seppä tuo matkustaja, että on jopa mahdollisuuksien rajoissa tuokin. Granlundilla puolestaan olisi yksi piste matkaa päästäkseen tasoihin kolmen kullan klubiin kuuluvan Valtteri Filppulan kanssa.

Lisäksi pojilla on kova vääntö menossa tämän kauden suomipörssin vitossijasta. Teräväinen, Maccelli, Granlund ja Heiskanen käyvät siitä tiukkaa kisaa. Itse löysin roponi Maccelliin.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Jumalauta nyt jätkät! Teksti-tv:lläkin kierros on neljä (4) sivua pitkä ja mitä te teette?!

0+3.

My God!
Vaakanaiselle sentään kakkossyöttö, joka kertaantuu helposti noin seitsemäksitoista pisteeksi.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Myös joukkueen sisäisessä vertailussa Annunen on selkeästi Georgievin edellä. Numerot toki siinä mielessä vähän valehtelee, että Annunen on pelannut pelinsä lähinnä roskasakkeja vastaan. Olisiko aika antaa mahdollisuus ihan tosissaan otettavaa vastustajaa vastaan?
Se mitä on koko kauden kaivattu, eli Georgijevin lepuuttaminen on viime aikoina toteutunut. Otteet olleet riittäviä siihen, että nuorukaista voi putkien väliin laittaa, joten eiköhän kotipeliputkeen pari peliä taas tule.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
4 peliä ja 9 pistettä suomeen kuulostaa jo ihan hyvältä tahdilta. Tuolla tahdilla 20p olis paperia usealla kierroksella, mutta jostain syystä toi ei oo vakiosuoritus.

Ahon normi-ilta 3+0 tehoilla noteerattiin tähdistöön. Teuvo keräsi -1 tilaston, mutta Kotka onnistui keräämään plussan ja 0+1 tehot. Aho miekkaili korkealla mailallaa yhteensä 4min istuntoa. 6-6 pelissä sattuu ja tapahtuu, mutta ratkaisu piti hakea rankuilta. Rankuilla ei Teuvo ja Sepe löytäneet keinoja maalin saamiseen. 7-6 tappioon päättyi peli. Pojat on menossa 11 pelin jälkeen pleijareihin ja vastustaja taistelee verissäpäin paikasta, joten nälkää taisi olla voittajalla hieman enemmän.

Pulju pääsi vaihteeksi taas irti reilun 9min suoritukseen ja Puusti jo totutusti painoi kaukalossa. Puusti onnistui keräämään itselleen miinuksen 2-4 tappioon päättyneessä matsissa. Vastapuolella painoi plussaa tauluun suomalaiskolmikko Hintz, Heiskanen ja Lindell, mutta Hakanpää ilmeisesti lepäilee jonkun syyn takia. Heiskanen onnistui keräämään ainoana suomalaisena matsista tehoja 0+1 suorituksella.

Mikko taas vaihteeksi teki mitä tahtoi ja palkittiin 2+1 illan myötä ykköstähden supersankarin viitalla. 6-1 voitossa myös Arsi pääsi mukaan tunnelmaan 0+1 tehoilla. Annunen istui koko pelin katsoen apaattisena joukkueen suoritusta. Pyyhtiä paineli jo kauden viidennessä pelissä kiikareilla, mutta hienoa siellä on pelejäkin kerätä.

Tolvasen 2min jäähy jäi hänelle käteen joukkueen 2-1 jatkoaikatappiossa. Maccelli ja Välimäki osallistuivat voittajan kokoonpanossa, mutta ei tehoja. Ehkä joskus sitten taas.

Siellä kausi alkaa kääntyä viimeiseen 10 peliin pikkuhiljaa kaikilla, vaikka vielä kaikilla on vähintään 11 peliä jäljellä. Mutta kevät on kuitenkin tulossa. Runkosarjojen tehotilastojen seuranta kiihtyy ja alkaa tämä hekumointi kuka tässä rikkoo ja kenen ennätyksiä vai rikkooko vain itsensä ja on kevään ratkaisupeleistä ulkona. Rane siellä puolihuolimattomasti on lähestynyt 39 maalin suorituksella taas uutta kymppilukua ja hurjimmat odottavat jo 50 maalin rikkomistakin. Ei mahdotonta. Samoin pisteitä tullut nyt pelinumeronsa verran ja eiköhän sieltä oma piste-ennätyskin voi rikkoontua. Aho painoi kierroksella nyt 30 maalin rajan rikki ja kyllä sielläkin kovaa tulosta ollaan lyömässä tiskiin. Maaliennätyksensä Aholla 8 maalin vajaus, mutta syöttöennätykseensä enää 4 syöttöä matkaan. Onneksi ei kaikkia tilastoja tarvi rikkoa samalla kaudella ja piste-enkka on vain 4 pisteen päässä.

Uran puolella aina sattuu ja tapahtuu myös. Otteluista ei tässä enää kerkeä kummoisia tapahtua, mutta jotakin ehkä sentään. Se nyt alkaa olla selviö, että Top100-listan viimeisenä kauden jälkeen on Sami "Gooni" Helenius 155 ottelun urallaan. Siinä sitten näille uusille tulokkaille tehtävää ensi kaudeksi. Maccelli ja Kupari siinä pari peliä ylempänä tällä hetkellä, mutta Matias ainakin kapuaa ylöspäin vielä kunnolla. Puustinen on onnistunut pääsemään 167 pelaajan joukkoon 40 pelin urallaan. Hatakka 190 pelaajan joukkoon 20 pelin rajalla. Pyyhtiä tekemässä loppukaudesta nousua ja Simo Saarisen legendaarinen 8 pelin ura alkaa olla paperia tällä vauhdilla.

Maaleissa nelosena painaa Sasha ja vitosena Rane. Kuudentena vielä saa olla Saku, joka piti kauden alussa vielä sijaa nro 4 hallussaan. Ahokin vain 7 maalia takana, joten yllättävän moni ohittaa kauden aikana näin korkealta sijalta. Vielä toki Aho ei ole tähän pystynyt.

Syötöissä Rane enää 4 jäljessä Lumpeesta ja Aholla taas puuttuu 1 passi 300 rajapyykistä. Heiskaselta myös yhden passin vajaus 200 rajapyykistä. Lehkonen saavutti Rautakallion ja eiköhän mene vielä ohikin. Kotka nosti Top50 rajaksi 96 syöttöä ja mikäli jatkaa vielä syöttelyä, niin rajaa jää valvomaan Pelle Viltonen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Hieno nosto tuo Haulan synttäripäivä, kun kaveri on meidän iäkkäin ukko tuolla Liigassa. Poissa on vanhempi kaarti, jota ei oikein koskaan ollutkaan tuosta Nuori Suomi "kaikki pelaa"-ikäluokista. Erik sitten edustaa -91 syntyneenä uudempaa aaltoa.

Kassu Kapanen näytti taas miten siellä reservissä on taitoa kunhan vain sattuu kiinnostamaan ja jatkoilla kiinnosti kuten serkkupoikaakin Liigassa. Kassulle +1 ja 0+1 yöltä. Kassulle 20p raja kaudelta rikki.

Saros penkitti Lankisen ja piti nollat. Kevin yritti sanoa osaavansa myös saman, mutta Juuse ei antanut Kevinille mahdollisuutta. Juuse palkittiin myös raadin toimesta ykköstähdeksi. 22 torjuntaa ilman takaiskuja on aina komeaa. Määttä pelasi nollarivin reilun 13min peliajalla. Onkohan Juuso Pärssinen unohdettu alas ihan kokonaan vai haluavatko vain ensin varmistaa pleijaripaikan?

Korpisalo napsi 18 torjuntaa ja päästi 2 taakseen. Vaikkei aivan unelmatilastoa, niin juuri riitti 90% suoritukseen ja joukkueen 5-2 voittoon. Haula näytti yöllä omaa arvoansa ja suoritti -4 lukemat. Mykistävän huonot lukemat ja vaikka laukoi ja taklasi pari kertaa, niin vain tuo -4 pomppaa silmille. Kähkönen istui luukkuvahtina ja seurasi kylvetystä tottunein elkein. Hatakkaa ei näkynyt peleissä.

Luostariselle plussa ja tusina maaleissa täyteen, mutta sekään ei riittänyt voittoon asti. Jatkoille sentään. Eetulle samalla 20p raja rikki. Lundell ja Mikkola jäi ilman tehoja. Mikäs sillä Sashalla nyt taas olikaan kun saikuttaa? Kakko keräsi miinuksen, mutta juhli silti joukkueen 4-3 voittoa jatkoilta.

Jos ei ikävuosissa, niin kokemuksessa on MG meidän kokenein suomalainen taalajäillä. Suoritus osoitti kokemusta Haulan tavoin ja -4 lukemalla esimerkkiä nuoremmille. Sai MG sentään 0+1 merkinnän kakkossyötöllään. 5-4 jatkoaikatappioon oli MG:n tyytyminen. Paremminkin ois voinut mennä.

Pyyhtiä keräsi taklauksen ja -1 saldon reilun 8min peliajalla. 4-2 tappio oli Pyyhtiänkin kohtalona.

Kauden osalta saimme 15. ja 16. pelaajan rikkomaan 20p rajan kauden osalta, kun Kassu ja Eetu onnistuivat.

Korpisalo painoi itsensä nyt kalakauppiaan uralukemille ja on nyt ottelumäärissä jaetulla sijalla 9. Tos Kala sentään vielä johtaa minuuteissa sekä muutoinkin tilastot hieman komeammat. Korppi on päästänyt jo 8. eniten maaleja, mutta sama on sijoitus myös torjunnoissa. Voitoissa edelleen Korpin on tyytyminen 10. sijaan, mutta tappioita on saatu silti 8. sijan arvoisesti.

Kassun uralla on jo komeat 450 peliä, mutta sillä ei tulla kauden aikana pääsemään enää Top50-listan sisäpuolelle, joten raja on kauden jälkeen Antti Niemen 464 ottelua. Saros ohitti otteluissa Juha Ylösen. Kakko saa seuraavassa pelissä kiinni Sirénin ja mikäli pelaa kaikissa jengin viimeisissä matseissa, niin runkosarjan viimeinen peli tulee olemaan Kaapon juhlapeli nro 300.

Maaleissa Eetu nousi Määtän ja Leinon ohi ja nyt 41 maalin saldolla operoidessaan joutuu odottelemaan hetken seuraavia ohituksia. Eihän se toki vaatisi kun kaksi hatullista ja Vatanen olisi saavutettu, mutta ei ehkä Eetu siihen lähde.

Syötöissä MG on vielä 11 päässä Tikistä, mutta päättyykö kausi ennen tätä saavutusta? Kassu hieman kauempana tavoittelee Top40-listan viimeistä paikkaa Donskoilta ja siihen matkaa 5 passin verran.

Mutta sitten rumpujen pärinää. MG:n pistetilastossa lukee 530 pistettä ja sama luku on myös sijan 13. haltijalla Filpulalla. MG himpun verran paremmalla pistekeskiarvolla tähän päätynyt vaikka olihan Filppulan ura komea. Vallella maaleja silti enemmän ja MG merkitään vielä sijalle 14. Vallen taakse. Kassulla 2p matkaa Donskoin ohittamiseen. Eetulla samainen 2p puuttuu 100p rajapyykistä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyvä nosto tuo Haula, enpä tajunnutkaan, että tosiaan 80-lukulaisia ei enää NHL:ssä pelaa nyt kun Raanta putosi pois. Häntä ennen Rask, Rinne, Koivu ja Filppula, jotka olivatkin oikeastaan se core 70-lukulaisten jäätyä pois. Mutta tosiaan, kuten yllä mainittua, kertoo lähinnä 80-luvun jälkipuoliskon pelaajatuotannosta Suomessa - hyviä pelaajia, muttei tähtiä, saati supertähtiä.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Kun täällä nyt on ollut puhetta näistä suomalaisen jääkiekkotuotannon ikäluokista niin päätimpä listata jokaisen vuoden aina Hagmanista Maccelliin (mielestäni) parhaan NHL pelaajan ja osassa vielä suluissa toinen mielestäni mainitsemisen arvoinen nimi. Kaikki nyt tietävät että 83 vuoden reservi on laaja, mutta itse yllätyin myös 94 vuodennlaajuudesta.
Myös 70 luvun puoliväli, 84, sekä ysärin loppu tuosta 94 ikäluokasta alkaen oli tunnetusti myös hyvää aikaa meille.

Lista alla, virheitä löytyy varmasti kun EP:stä pelaaja pelaajalta manuaalisesti itse nämä kaivelin.

55 - M. Hagman (Leinonen)
56 - K. Eloranta
57 - Mattsson
58 - Siltanen (Sinisalo)
59 - Javanainen
60 - Kurri (Ruotsalainen)
61 - Blomqvist
62 - Skriko
63 - Virta
64 - Ruuttu
65 - Tikkanen
66 - Lumme
67 (Ketterer) (vain luukkuvahtina)
68 - Numminen
69 - Nurminen
70 - Selänne
71 - Alatalo
72 - Ju. Ylönen
73 - Lehtinen (S. Kapanen)
74 - S. Koivu (Salo)
75 - Timonen (Niinimaa)
76 - Mi. Kiprusoff
77 - Lydman
78 - O. Jokinen (Bäckström)
79 - N. Hagman
80 - Miettinen (Väänänen)
81 - Kukkonen
82 - Rinne
83 - M. Koivu (J. Jokinen)
84 - Filppula
85 - Marjamäki
86 - Korpikoski
87 - Rask (Komarov)
88 - Koskinen
89 - Raanta
90 - Hartikainen
91 - Haula (Vatanen)
92 - Mi. Granlund
93 - Armia
94 - Teräväinen (Lindell)
95 - Barkov (Saros)
96 - Rantanen (Hintz)
97 - Aho
98 - Laine (Välimäki)
99 - Heiskanen (Tolvanen)
00 - Maccelli (Kotkaniemi)
01 - Lundell (Kakko)
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Puljun ketjussa on hehkutukset jo käynnissä, mutta aivan ansaitusti. Ottelun avausmaali Puljun nimiin ja lisänä +2 ottelusta matkaan ja tähän lämpöön ei pystynyt kuin pakiston Jooseppi Puljun lisäksi. On se kova, vaikka peliaika jäi alle 11min. Tuohon peliaikaan oli kyllä todella näkyvä pelaaja. Ehti Pulju jäähynkin ottaa, mutta kuittasi sen hienosti. Samoin peliin 4 taklausta ja ainakin pari näistä vaikutti ihan osuvan. Puustinen pelasi hiukan enemmän ja ilo oli hänenkin peliä seurata. Aihoita oli pisteille paremmissakin paikoissa kun mistä syöttöpisteensä sai ja väittäisin ettei kovin moni ukko olisi sitä syöttöä ohjannut häkkiin. Hienosti kuitenkin 0+1 ja plussapallo Puustisellekin. 4-0 johtolukemista moni saattoi jo uskoa voiton tulevan, mutta mitä vielä. Siellä alkoi sellainen kiri Lehkosen ja Ranen toimesta, että Ranenkin pakkaslukemat jäähtyivät -1 ja Lehkonen painoi plussan itselleen. Rane muuten alkupelissä menetti paljon kiekkoa ja oli katollaan, mutta paransi loppua kohden joukkueen tavoin. Kovasta tsempistä huolimatta duo jäi ilman tehomerkintöjä, mutta paikoista ei ollut pulaa. Ranen peliaika taas lähes 24min. Pakko se on arvostaa tuota Neittaanmäen suoritusvarmuutta, vaikka suomiketjussa tässä ollaan. Sieltä se jatkoillakin onnistui pisteille ja 4-5 oli loppulukemat. Annunen oli sitten ainoa joka ei näkynyt pelissä, mutta kyllä hän luukkuvahtina istui. Kivi on tippunut kentistä ja odottelee pleijareiden seiskapelejä.

Hatakka ja Haula painoivat ekan erän ekat tilastomerkinnät ottamalla perätysten kakkoset. Hatakan peliaika jäi 5:34 ja siitä herää kysymyksiä, mutta ei minulla ole vastauksia. Haula onnistui vielä keräämään 0+1 ja +2 tilastot pelistä. Ottelun sankari oli kuitenkin nollapelin pelannut Kähkönen, joka napsi 36 koppia. Ansaitusti ottelun ykköstähti.

Aho, Teuvo ja Kotka hoitivat 2-1 voitolla taas pisteitä joukkueelle ja pleijarit lähenee. Aho onnistui hoitamaan ylivoimalla voittomaalin melkoisella biljardimaalilla pakin luistinta käyttäen. Joku voisi luulla Ahon yrittäneen syöttöä, mutta kyllä siellä oli kulmat laskettu tarkasti. Jos Aho yrittää syöttää, niin sehän menee läpi. Aho palkittiin kakkostähtenä. Samalla Aholle 80p raja täyteen tältä kaudelta.

Korppi palkittiin ykköstähtenä joukkueen 5-3 voitossa. Alkuun näytti jo pahalta tilanteen ollessa 1-3, mutta sitten Korppi laittoi luukut loppupelin ajaksi kiinni ja matsi kääntyi. Korpille 33 torjuntaa.

Kyllä ne suomipojat osaa olla nöyriä ja hyviä joukkuekavereita. Ensin Lunkka syöttää Reinolle 49. maalin ottelun alkuun ja samalla saalistaa itselleen kauden 20. syöttöpisteen. Sitten pelin lopussa Eetu vielä syöttää Reinolle kauden 50. nyytin, vaikka vieressä olisi ollut Lunkkakin maalipaikassa. Helppoa se on Reinon olla tähti kun suomalaiset karttavat otsikoita. Lunkalle muuten komea +3 ilta ja Eetulle myös +1. Mikkola ei kerännyt plussia, mutta 5 taklausta ja yksi pikkukakkonen kuitenkin sekä 25min peliaika, joka oli melkein 5min enemmän kuin seuraavan pakin peliaika. Luottoa löytyy Mikkolalle ja sehän kelpaa. 4-1 voitto ilman Sashaa maistuu.

Heiskanen ottelun kakkostähtenä kiitos voittomaalin sekä +2 tilaston. Lindell ja Hintz onnistuivat keräämään -1 lukeman vaikka matsi päättyi 4-2 voittoon. Hakanpää lepäili pelin ajan. Maccelli joutui myös jäämään pisteittä ja keräsi -1 lukeman. Välimäki selvisi pikkukakkosella ja nollarivillä.

Vaakanainen pelasi lähes 20min peliajan ja tilastoihin tuli yksi taklaus. Matsissa Urho joutui tyytymään 3-2 jatkoaikatappioon.

Luukkonen taituroi itsensä ottelun kakkostähdeksi syöttämällä joukkueen viimeisen osuman. 4-1 voiton mahdollisti 32 koppia, joten komia oli ilta taas vaihteeksi. Jokiharjukin keräsi kaksi plussapalloa.

Armia keräsi +2 tilaston 5-1 voitossa. Ylönen laukoi ahkerasti, mutta jäi ilman tehoja. Tolvasella oli synkempää ja -3 lukemat eivät lämmitä. Lämpöä Eeli kuitenkin haki parilla taklauksella, mutta se tuskin kauhiasti helpotti.

Kauden osalta Rane ei vielä rikkonut 100p, kun ei saanut tehtyä 4p iltaa. Aho sentään rikkoi 80p rajan. Lunkalle 20 syöttö, mutta piste uupuu vielä 30p rikkomisesta. UPL syötti ekan ja nyt on 40 pelaajaa kerännyt tältä kaudelta tehoja. Korpisalo käy tiukkaa taistelua Sarosin kanssa päästetyissä maaleissa ja molemmilla nyt 144 maalia päästettynä. Hauskana knoppina heitä seuraavat UPL ja Kähkönen joilla molemmilla 110 päästettyä maalia. Kähkönen lähestyy neljäntenä kassarina tällä kaudella 1000 torjunnan rajaa, mutta vielä tarvii koppia ottaa siihen päästäkseen. Kaapolle eka nollapeli ja kauden 7. voitto. Aika vähän on voittoja tullut.

Korpisalo on nyt 9. eniten pelejä pelannut suomalaisveskari, kun Toskala jäi taakse pelimäärissä. Minuuteissa vielä Toskala 3min edellä. UPL nousi venttipaikalle jakamaan ottelumääriä Mattsonin kanssa ja 8 matsia vielä on ekaan sataseen. Top20-listan raja on myös tuossa 100 matsin tasossa ja siellä on Norrena odottelemassa. UPL nousi kuitenkin minuuteissa jo Top20-listalle ohi Norrenan. Kähkönen nousi nollapeleissä Top20-listalle jakamaan paikkaa Korpisalon kanssa ja tähän suoritukseen riittää 4 nollapeliä. Kähkönen nousi voitoissa sijalle 15 ja ohitti Nurmisen. Seuraava voitto olisi sitten Kaapolle uran 50. UPL ohitti Markkasen ja jakaa sijoitustaan Lankisen kanssa 44 voitolla.

Lindelliltä puuttuu vielä 6 peliä 600pelin rajapyykistä. Armialla 7 peliä 500pelin rajasta. Kotkalla 9 peliä 400pelin rajasta. Aholle seuraava maali on uran 250. ja eroa S.Koivuun enää 6 maalia. Heiskanen nousi Top50-listalle takaisin ja jakaa nyt sijaa 49. yhdessä 52 maalin miehien Rassen ja Pellen kanssa. Pulju olisi ollut tuossa kanssa jakopaikoilla, mutta hoiti maalillaan itsensä tukevasti listan sisäpuolelle turvautumatta jakopaikkoihin. Jesse on tullut listalle jäädäkseen.

Syötöissä Lundell jätti Jokiharjun taakseen ja seuraavalla olisi Sirén saavutettavissa. Luostarinen nosti itsensä Kakon ja Tolvasen seuraan. Puustinen tekee nousua kohti Top100-listaa, mutta vielä on 4 passia matkaa Kivirannan lukemiin ja matkalla tasoa voi nostaa myös Ylönenkin. Tiukassa on listalle pääsy tämän kauden aikana, mutta mahdollista kylläkin.

Pisteissä Pulju nosti itsensä Kari Elorannan ohitse ja seuraavan pisteen myötä on Ville Nieminenkin Puljun takana. Luostarinen on pistettä vaille 100p rajapyykistä. Puusti jatkaa nousuaan sijoilla ynnä muut.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Riitta-Liisa Roponen Trophy (tärkein suomalainen joukkueelleen)
2020-21 Aleksander Barkov
2021-22 Aleksander Barkov
2022-23 Mikko Rantanen

Tässä kategoriassa raatimme on myös sitä mieltä, että kyyyllä se Barkov taitaa tässäkin nyt tiukimmin olla ehdolla, Rantasen sijaan Aho roikkuu sitten Barkovin kintereillä ja Rantanen on kuitenkin sitten näitä kahta jonkun verran takana koska Coloradossa on Mäki-Kinnunen ykkösheppa, siinä missä Barkov ja Aho ovat omien jengiensä hidalgoja. Kattellaan nyt vielä saadaanko Aho tuolta nousemaan Barkovin ohi, raatimme mielestä olisi kiva kerrankin antaa joku palkinto Ahollekin joka useimmiten on näissä soitellut kolmosviulua Barkovin ja Rantasen takana.
Katselin tuossa Carolinan pelaajien statseja ja muistui tämä palkintokategoria mieleen. Kyllähän tässä Ahon pitäisi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto palkinnonsaajaksi.
On joukkueen paras niin maaleissa, syötöissä, pisteissä, tehotilastossa, pisteissä tasakentällisin kuin ylivoimalla. Lisäksi monella alueella, kuten tehotilastossa ja ylivoimapisteissä, ero muihin on häkellyttävä.

Muistissa on myös miten hän joulukuussa Carolinan nihkeämmän pelaamisen aikoihin esitti julkisen ulostulon joukkueen suorituksista ja sen jälkeen otti joukkueen reppuselkään vuodevaihteen tienoilla todella kovilla tehoilla.

Rantanen ja Barkov ovat varmastikin Ahon veroisia pelaajina, mutta ovatko heidän joukkueensa niin vahvasti yhden miehen tehoilun varassa?
 

Liitteet

  • Carolina.png
    Carolina.png
    30,7 KB · kertaa luettu: 147

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Oli muuten varsin kova yö suomalaisten maalivahtien osalta NHL:ssä ja AHL:ssä:

Kähkönen 36/36 ja 1. tähti
Luukkonen 32/33 ja 2. tähti ja 0+1
Korpisalo 33/36 ja 1. tähti

Blomqvist 34/35 ja 2. tähti
Mäkiniemi 27/27 ja 3. tähti
Kaskisuo 24/25 ja 1. tähti

Ja kaikille siis voitot.

Valitettavasti Leevi Meriläinen meni häviämään oman pelinsä 29/32 tilastoilla eikä saanut edes tähtiä. Ehdotan Suomen kansalaisuuden poistamista häneltä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katselin tuossa Carolinan pelaajien statseja ja muistui tämä palkintokategoria mieleen. Kyllähän tässä Ahon pitäisi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto palkinnonsaajaksi.
On joukkueen paras niin maaleissa, syötöissä, pisteissä, tehotilastossa, pisteissä tasakentällisin kuin ylivoimalla. Lisäksi monella alueella, kuten tehotilastossa ja ylivoimapisteissä, ero muihin on häkellyttävä.

Muistissa on myös miten hän joulukuussa Carolinan nihkeämmän pelaamisen aikoihin esitti julkisen ulostulon joukkueen suorituksista ja sen jälkeen otti joukkueen reppuselkään vuodevaihteen tienoilla todella kovilla tehoilla.

Rantanen ja Barkov ovat varmastikin Ahon veroisia pelaajina, mutta ovatko heidän joukkueensa niin vahvasti yhden miehen tehoilun varassa?
Tästä(kin) asiasta raatimme tulee kyllä taistelemaan runkosarjan loputtua toisiamme vastaan hiilihangoin ja liekinheittimin. Aho on tosiaan selkeä Carolinan ykkösheppa, mutta kun perkele sentään, Barkov on myös ihan elintärkeä Floridalle. Kumpi on omalle jengilleen tärkeämpi? Tä? Niin.

Monissa muissa kategorioissa Rantanen on jo monen kauden ajan painunut tilastoissa ja raatimme papereissa ohi Barkovin ja Ahon, mutta tähän kategoriaan Rantasta ei kyllä tämän kauden osalta tarvitse miettiä. Vaikka Mikko paineleekin naama peruslukemilla ja kissanristiäisten väsyttämänä tommosta 40 maalin ja 100 pisteen kautta tuolla, siellä on tosiaan Mäki-Kinnunen ja Kalle Maakari joista raatimme mielestä molemmat on olleet Coloradolle Matkustaja-Rantasta tärkeämpiä palasia tällä kaudella. Viime kaudella Mikko kyllä osoitti olevansa myös ihan kykenevä vetämään Coloradon kivirekeä ilmankin näitä kahta veijaria, ei siinä, tällä kaudella vaan semmoseen ei ole ollut tarvetta vaan on voinut lennonretkeästi matkustella Mäki-Kinnusen ennätyskauden siivellä. Barkovin ja Ahon kesken tämä vääntö tällä kaudella käydään.

Mutta, sitten pitäisi myös selvittää että kuka tästä kolmikosta Barkov-Rantanen-Aho nyt on sitten tämän kauden osalta ollut absoluuttisesti paras? Pisteissä mitattuna ero on selkeä, se on Rantanen, mutta raatimme vakaa uskomus on että Barkov ja myös Aho tekevät Rantasta enemmän sellaisia suorituksia mitä ei pistesarakkeissa näe. Aloituksissa Barkov on ykkönen, peliajassa Rantanen, plus-miinuksessa Aho on tässä kuin varkain pompannut johonkin 10 peliin tommoset +15 ylöspäin yhtäkkiä ja on ottanut siinä tilastossa kärkipaikan suomalaisista. Aholla ja Rantasella on yhtä paljon voittomaaleja. Sitten on näitä jotain ihmeellisiä SAT- ja USAT-tilastoja, joissa Barkov pyyhkii Rantasella ja Aholla lattiaa. Barkov ja Aho pelaavat kaiken tehoilunsa keskellä myös helvetisti alivoimaa, Rantanen ei käytännössä ollenkaan. Taklausmäärissä Barkov on vähän yllättäen kärjessä, kuten myös Give Away- ja Take Away -tilastoissa. Blokeissa Rantanen taas on lähellä Barkovia, ja Aho aika paljon kaksikkoa jäljessä. Tyhjään maaliin tehdyissä koko kolmikko on liikuttavasti ihan samoissa numeroissa, 2+3 kaikki pistelleet.

Mitä tästä kaikesta pitäisi nyt sitten päätellä? Sen, että paras kaivaa pesäpallomaila naftaliinista ja miinoittaa mahdolliset varauloskäynnit raatimme kauden päättävää palkintojenjakokokousta varten.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Lassi Alaselta hyvä tilastonosto. On noi suomalaiset pakit kyllä hyviä puolustamaan.

GAR-mallin mukaan eniten lisäarvoa puolustussuuntaan kaikista NHL-pakeista:

Heiskanen sijalla 1.
Määttä sijalla 4.
Välimäki sijalla 14.
Lindell sijalla 23.
Vaakanainen sijalla 36.
Hakanpää sijalla 43.





Täydennyksenä Mikkola 67, Jokiharju 78, Ristolainen 86. Eli kaikki suomalaiset vakituiset nhl-pakit mahtuvat keskimäärin joukkueen top3 pakkeihin puolustussuuntaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täydennyksenä Mikkola 67, Jokiharju 78, Ristolainen 86. Eli kaikki suomalaiset vakituiset nhl-pakit mahtuvat keskimäärin joukkueen top3 pakkeihin puolustussuuntaan.
Tämä on kyllä aika mukava juttu noita parhaat parhaita vastaan turnauksia ajatellen. Hyökkääjät hyökätköön, niitä Suomella kyllä on sen verran että pystyvät uskottavasti vastaamaan isompienkin maiden kalustoon. Puolustajissa ei sitten Heiskasta lukuunottamatta mitään terävintä kärkeä ole, mutta ne ketä on, ne puolustaa kyllä, niinku puolustajien kuuluukin. Pitäköön Ruotsi Karlssoninsa ja Dahlininsa ja mitä näitä tämmösiä hyökkäyspään kekkuleita niillä onkaan. Niko Mikkola syö McDavidin, Jani Hakanpää Matthewsin. Lindell, Määttä, Välimäki, ketänäitäon, ne raapivat sitten loput. Ristolaisella varmaan kuitenkin on taas just sattumalta painonnostotreenit kisojen aikaan, mutta jos ei tällä kertaa ole niin kyllä sekin saa tulla tonne vaikka jotain Bedardia järsimään.

Maalissakin Saros riittää, tai voi olla että Luukkonen onkin siellä jo edellä.

Kultamitaleita vaan tulee.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kassu Kapanen pelasi reilun 13min ottelun, taklasi, laukoi ja otti korkeasta mailasta boksia, mutta mikään ei auttanut vaan Kassun oli tyytyminen 2-1 jatkoaikatappioon.

Jäähyjä kaudella eniten on ottanut suomipojista Haula ja Mikkola ja molemmilla on 52 minuuttia. Kolmantena Rane 48min suorituksella. 30min ylittäjiä on Lundell, Kotkaniemi, Hakanpää ja Aho. 15 pelaajaa on kerännyt vähintään 20min. 26 pelaajaa vähintään 10min ja Kassu kuuluu tähän joukkoon 12min saldolla. Puustisella 40 peliin vain 6min ja Maccellilla 71 peliin samaiset 6min. Kuparillakin 27 peliin vain 4min jäähyjä, mutta eihän Kuparin peliajoilla ehdi edes jäähyillä. Maccelli on kyllä kunnon Lady Byng.

Aktiiveista Rasse on ainoa Top20-riehuja 369min suorituksella ja sillä ollaan juuri ja juuri listalla. Rane seuraa Rassea 346min saldolla ja jakaa venttipaikkaa Vallen kanssa. Haula sitten näiden takana 342min saldolla eli eiköhän ens kaudella saada riehujiakin aktiiveista Top20-listalle. Kapanen on listalla vasta 70. 108min suorituksella. Lundell tarvisi 3min jäähyn rikkoakseen 100 jäähyminuutin rajan, mutta kait se täytyy hoitaa kahdella kakkosella tai vaikka vitosen tappelulla. Top100-rajana on vaatimaton 42min ja siellä on pahat pojat Lindbohm, Koistinen ja Kari Lehtonen. Top200-listalle pääsee jo 4min suorituksella joten helppoa kun heinänteko.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jesse Puljujärvi on ottanut lujan kiinnityksen tämän kauden Assists are for Assistants -trophyyn, siellä on nyt taulussa 3+0 tehot. Alkukaudesta Joel Armia paineli kanssa pelkkää maalia maalin perään, mutta nyt sillä on jo tylsät 12+5, ei riitä tämmönen syöttöpisteillä mässäily Jessen tilastoja vastaan.

Mikael Pyyhtiä taas on pompannut vähän niinku takavasemmalta Kiikaripoika-pystin tavoittelijoiden kirkkaimpaan kärkeen, jotenkin se on onnistunut 7 peliä tällä kaudella pelaamaan nyt tässä lyhyen ajan sisällä, ilman tehopisteitä. Koppanen ja Matinpalo ovat toiset kiikaripojat, mutta ne on pelanneet vain 4 matsia kumpainenkin.

Tauski Peltonen -trophyä ollaan soviteltu Jani Hakanpään valtaviin kouriin, mutta kirjattakoon tässä vaiheessa aikakirjoihin että Niko Mikkola meni viime kierroksella ottamaan jonkunlaisen tappelunujakan NHL:n mukavimman miehen Brac Marchandin kanssa, tästä ei tosin tappeluvitosta Nikon tilastoihin tullut vaan taisi kaksiminuuttisella selvitä. Peli ei ole vielä ohi tämänkään pystin osalta.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Barkov +1, 0+1 ja Luostarinen 0+1. Maalikoosteessa ei selostaja viitsinyt edes mainita Luostarisen syötön tuoneen hänelle 100 tehopisteen rajapyykkiä täyteen. On se kova. Lundell istui ottelussa kakkosen, mutta Mikkola pisti paremmaksi ja otti 4min boksia tuosta lapsen kertomasta tilanteesta. Mikkola jäi matsissa myös pakkaselle -1 verran, mutta ei se mitään. Suomipojille 4-3 tappio.

Kakko painoi otteluun 0+1 tehot ja sai plussapallon, kun jengi hoiti 5-6 jatkoaikavoiton.

Avausmaalien erikoismies Pulju painoi nuotan pussiin taas ottelun alkuun. Se hymy maalin jälkeen kertoi, että nyt maistuu ja nyt kulkee. Kakkossyötön maalin antoi Puustinen, mutta Puusti kerkesi mennä jo vaihtoon ennen Puljun osumaa, joten vain Pulju sai plussapallon. Puljun suoritus noteerattiin myös ottelun kakkostähdellä. Siellä se vain painaa, vaikka moni oli sitä mieltä ettei riitä. Tehojen lisäksi vielä 3 taklausta tilastoihin. 1-4 voitossa hiljaisempia poikia olivat tappiolliset suomalaiset joista Aho keräsi -2 lukemat. Teuvo ja Kotka selvisivät nollarivillä.

Määttä suoritti nollarivin joukkueen hävitessä jatkoilla 3-4.

Haula oli +2 tilastollaan mukana kylvettämässä vastapuolta 6-3 lukemin, mutta tehot kiersivät. Hatakan poikaa ei näkynyt rosterissa, mutta Kaapo sentään oli luukkuvahtina luomassa tunnelmaa. Muuan Anssi Matti painoi kauden 59. byyrinsä.

Saros ei varsinaisesti sulkenut luukkuja, mutta hoiti kuitenkin 4-5 jatkoaikavoiton joukkueelleen 31 torjunnan iltapuhteella.

Rane piti syötöllään Neittaanmäen putket elossa. Shown kuitenkin varasti Armia, joka palkittiin ottelun ykköstähtenä ekassa erässä syntyneen 2-1 voittomaalin myötä. Jännästi pelin kaikki maalit ekaan erään. Armialle plussapallo ja Ylönenkin osallistui peliin. Annunen otti 25 koppia, mutta kun meni antamaan gloorian Armialle, niin tilastoihin ei tullut voittoa. Lehkonen jäi miinukselle yhden pykälän. Kiviranta jatkaa Game7 pelien odottelua ja ei saanut vastuuta kokoonpanossa.

Maccelli teki henkilökohtaisen maaliennätyksensä ja se on nyt 12 osumaa. Kyllähän Matias ensin painoi taas poikkikentän syötön läpi, mutta kun kolmion kautta kiekko kierrätettiin takaisin, niin pakko se oli Matiaksen laittaa jo ite sisään. Piste-ennätys vielä odottaa seuraavaa tehopistettä ja syöttöennätykseen onkin matkaa vielä muutama passi. Maccelli meinasi tehdä toisenkin, mutta seuralegendan poika pisti mailaa väliin ja tästä Matiakselle syöttöpinna. Maccellin +2, 1+1 ilta palkittiin ottelun kakkostähtenä. Välimäki tyytyi +2 lukemiin ja kolmeen taklaukseen 2-6 päättyneessä voitossa. Pyyhtiä on alkanut tosissaan tavoittelemaan paikkaa auringosta ja tuskin -3 lukemat jäävät valmennukselta huomioimatta. Huoltajalla meni koko ilta sulatessa pahoin paleltunuttta Mikaelia kopin lämmössä.

Tolvanen painoi ottelun avausmaalin ja tämä jäi myös voittomaaliksi. Seuraavaan Eeli ei osallistunut, mutta päätti sitten vielä syötellä pari maalia ja matsista 0-4 voitto. Eelin +2, 1+2 tehoilta siivitti hänet ottelun kakkostähdeksi. Vaakanainen oli innostunut poppareista tai sitten oli vain jotakin loukkia, mutta yhtä kaikki kokoonpanosta häntä ei löytynyt.

6-3 voitossa oli hieman hiljaisempaa suomalaisten voittajien osalta aina viimeiseen maaliin saakka kunnes Hintz ja Heiskanen onnistuivat päätymään Robertin maalin syöttäjiksi. Heiskanen keräsi kuitenkin +2 lukemat illasta ja vain Lindell onnistui päätymään -1 lukemiin. Esa sai myös kakkosen pelistä. Toisaalla tuttuun tapaan MG yritti vetää kivirekeä perässään ja saaliiksi 0+2, mutta se ei riittänyt taaskaan. MM-Skabat odottaa?

Annusesta saattaa tulla kauden osalta 8. suomalainen 10 pelin rikkova vaalimahti, kunhan vielä yhden matsin saa pelata. 8 niitä onkin koko kaudella esiintynyt, ettei määrät huimaa. Saros puolestaan otti jo kauden 32. voittonsa. Justus sä oot ihan poika vielä. Rane härnää hitaalla pistetahdillaan kriittisissä hetkissä ja vieläkin on 3p matkaa satasen rajalle. Heiskanen naulasi kauden 40. syöttönsä. Tolvanen vielä pisteen päässä uransa ensimmäisestä 40p kaudesta. Luostarinen rikkoi 10 syötön rajan.

Uran osalta Annusta voidaan jo verrata Hannu Kamppuriin ja molemmat jakavat 13 ottelun uran myötä sijaa 30. Lindell hiipii 5 pelin päässä 600 matsin juhlista ja Ahokin sinne on jo päätynyt 10 pelin päähän. Rane saavutti Siltasen ja hiipii 2 pelin päässä Raskista. Armialla 6 peliä vajausta 500 pelin juhlista. Pyyhtiä nousi Koppasen rinnalle ja molemmilla seuraava peli veisi heidät kaksinumeroisiin ottelumääriin.

Armia ravisteli maalillaan Korpikosken taakseen. Tolvanen juhlisti legendan ohittamista ja Hakki jäi taakse maalimäärissä. Tolvanen on kyllä nyt sellaisessa sumpussa, että melkein maali kun maali aiheuttaa joitakin muutoksia suomalaisten maalarien pörssissä. Tolvasen maalimäärissä myös Pitkänen. Seuraava maali nostaisi Eelin jo MaG:n ja Jarkko Ruutun rinnalle. Puljun maali hoiti hänet jo Niinimaan ja Kakon rinnalle. Hakki olisi heistä enää 2 maalin päässä. Maccelli jätti Pirjetän taakseen ja on nyt Tomppa Kallion kanssa samoissa maalilukemissa.

MG nostaa syöttöpörssissä Top10 rajaa ylöspäin ja Tiki olisi enää 9 passin päässä. Rane on hiipinyt jo kolmen passin päähän Lumpeen lukemista. Heiskasen kauden 40. passi oli samalla hänen uransa 200. syötttöpiste. Suomiyhteisömme onnittelee suorituksesta. Maccelli jätti Lehterän paikoillensa ja kirmasi ohi Leinosen aina Leinon rinnalle 79 passin myötä. Tolvanen rikkoi 60 syötön rajan. Kakko ja Luostarinen joutuivat toteamaan saman rajan rikkomisen jääneen vielä syötön vajaaksi.

Pisteissä Sashalla vielä 2 vajaus 700 pisteen rajapyykistä. Se onkin jo komea raja ja näitä heppuja on suomessa vain 5 tällä hetkellä jotka tähän on pystyneet. Ranella vielä viimeiseen 10 peliin suoritettavana 20p, niin voi saavuttaa Tikkasen. Kauden alkuvaiheilla tätä uumoilin melko mahdottomaksi tehtäväksi, mutta ei tuo nyt Ranelle olisi mikään mahdoton temppu enää. Eiköhän silti Tiki kauden päätteeksi vielä näyttele Ranelle kieltään. MG otti ja marssi pistetilaston sijalle 13. ohi Filppulan. Se on siinä. Armia paineli pisteissä nyt jo ohi Komarovin Leksan tosin vain maaliensa turvin vielä tässä vaiheessa. Pulju paineli hymyillen Nemon ohi, mutta hymy hieman hyytyi kun takaa tuli Tolvanen, joka jätti taakseen ensin Elorannan Karin ja sitten perään vielä Puljun ja Nemon. Eeli, Pulju ja Nemo ovat kaikki 117 pisteen miehiä. Maccellin tehoilta vei hänet ohi MaG:n ja Juha Ylösen. Luostarinen rikkoi tosiaan 100 tehopisteen rajan ja hänelläkin nyt ohitettavia riittää edessä joka pisteen myötä. Puusti painaa omassa tahdissaan jo kohti 20p rajaa, mutta ei siitä sen enempää.

Olipa kerrankin pisteitä ja tilastoissa muuttujia. Näin sitä pitää.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Korpisaloa on paljon tällä kaudella kritisoitu, mutta nyt hänet palkittiin kolmostähtenä joukkueen 6-2 voitossa. Korpilla koppi tarttui hyvin ja kerkesi pelissä 32 kertaa kiekon tielle. Hieno onnistuminen. UPL taas on saanut kauden aikana hehkutusta ja aivan syystäkin. Hienoa kautta UPL on pelannutkin, mutta tämä peli ei jatkanut sitä sarjaa. UPL sai minuutteja pelissä vain 8:49 ja tähän aikaan ehti ottaa 5 torjuntaa ja päästää 4 maalia. Synkkääkin synkempi ottelun alku ja tämän jälkeen olikin aika mennä murehtimaan pelin suoritusta vaihtoaitioon. Yhden pelin otanta on lyhyt ja ei se hyvä kausi tähän toivottavasti päättynyt. Ens peliin taas nollat, niin kaikki on taas tyytyväisiä. Jokiharju säesti suomalaista katastrofia ottamalla pakiston kovimmat pakkaslukemat -3 ja tätä syväjäätä sulatellaan vieläkin hallilla.

Kauden osalta UPL ja Korpisalo ovat pelanneet identtiset 47 ottelua ja minuutit ja torjunnatkin ovat aika samoissa. Muut tilastot ovat kyllä selkeästi UPL:n hyväksi. Koko uran osalta Korpisalo on hieman otteluissa edellä ja pitää jo 9.sijaa hallussaa hiljattain ohitetun Toskalan myötä. Raanta Korppia 9 matsia vielä edellä. UPL painoi ohi Mattsonin ottelumäärän ja on ottelumäärissä sijalla 21. ja 7 matsin päässä on Top20-listalle pääsy Norrenan seuraksi sekä uran 100. peli. Uran osalta Korpisalo ei juurikaan ole kehnommilla tilastoilla kuin UPL eli tämä kausi on ollut vain selkeästi heikompi. Korpisalo tarvitsisi vielä kolme 60min peliä, jotta nousisi minuuteissa seuraavalle tuhatluvulle ja se voipi olla ihan saavutettavissa vielä tälle kaudelle. Parilla lisäpelillä voisi ohittaa myös Raannan minuutit, mutta saapa nähdä ehtiikö minuutteja tulla tarpeeksi loppupeleistä. Torjuntoja Korppi tarvitsee vielä 70 noustakseen samalle tuhatluvulle Sarosin kanssa ja tässä tilastossa Korppi on jo 8. sijalla. Jokiharjun miinuksista huolimatta tämä kausi on vielä +12 lukemissa. Koko uran saldo on -32 ja tällä suorituksella takana on vain 11 suomalaista ja kaksi aktiivipelaajaa Laine ja Ristolainen. Ristolaisen saldona -182 on kyllä sen verran jäätävä, että sinne ei taida kovin nopeasti yltää yksikään suomalainen ja Rasse voi tätä ennätystä pitää nimissään vielä kiikkustuolissa istuessa. Laiha oli yö, mutta aina sitä vähän tarinaa saa aikaan tilastojen ihmeellisestä maailmasta.
 
Korpisaloa on paljon tällä kaudella kritisoitu, mutta nyt hänet palkittiin kolmostähtenä joukkueen 6-2 voitossa. Korpilla koppi tarttui hyvin ja kerkesi pelissä 32 kertaa kiekon tielle. Hieno onnistuminen.

Korpisalolla muutenkin vahva jakso menossa. Kolme voittoa putkessa ja edelliseen kuuteen starttiin viisi voittoa. Hyvä!
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
En minä jaksa nyt kaikkien tilastoihin perehtyä, kun pelaavat sitten yhtenä päivänä kaikki siellä samaan aikaan. Pelaisivat sellaisia sopivan kokoisia kierroksia, niin helppo tehdä suorituksista koostetta. Tosin siinä saataisiin hyvästellä ventin haku suomalaisille. Nyt päästiin 8+8 lukemiin ja tähän tarvittiin vain 10 pelaajan tiimityöskentelyä. Kysyn vain mitä teki nämä 15 muuta kenttäpelaajaa nollat taulussa? Veskareita en niin kovin syyttele, kun eihän se nyt periaatteessa ole heidän hommia hoitaa kiekkopelin jokaista osa-aluetta. Eihän veskareita viime kierroksella nähtykään kun Sarosin sulaminen ja Lankisen loppuerän nollapelin verran, niin vaikea siinä on tehoillakaan toiseen päähän. Lankisella muuten tulee pian 3000 torjuntaa täyteen.

Rane kyllä hääräsi maalilla, mutta en tiedä sitten miten se kiekko maaliin meni "omana maalina" kun koosteessa oli niin huonoa kuvakulmaa ja minulla oli aamu-unisen silmät katsoessani. Joka tapauksessa Rane ei maalia tästä saanut ja samalla myös Neittaanmäen putket tulivat päätökseen. Rane siis edelleen on 3p päässä 100p rajasta ja kyllä tässä alkaa huolettaa jo hieman, että voittaako tuo yksi sankari pelkillä syöttöpisteillään kaikki suomalaiset pistepörssissä. Älä Rane anna sen tapahtua, vaan ala nyt painamaan sitä mustaa yläpeltiin. En kehoita käyttämään nikotiinituotteita, vaan ihan niitä maaleja yritin tässä pyytää.

Ahon tehoillan ensimmäinen syöttö toi hänelle 50 syöttöpinnaa täyteen kauden osalta ja oma syöttöennätys 53 on enää kahden syötön päässä, kun vielä toinen syöttö tuli pelistä tilastoihin. Maaliennätys on vielä 6 maalin päässä, mutta sitten rumpujen pärinää sillä tämä kausi on Ahon tehokkain kausi tehopisteissä. Ahon aiempi ennätys on kaudelta 18-19 tehty 30+53 ja nyt tämän kauden summaus on 32+51. Samat 83 noista pluslaskuista tulee, mutta kyllä te tiedätte tämän kauden olevan jo nyt paras ja eiköhän pinnoja tule vielä lisääkin. Suomiyhteisömme onnittelee poikiamme rapakon takana näistä suorituksista. Hyvä Sepe. Eikä tässä vielä kaikki. Sepe on jotenkin tutkani alla onnistunut hiipimään Ruutusta ohi ilman omaa muistijälkeä tapahtuneesta. Olen toki saattanut sen täällä mainita sen tapahtuessa, mutta en minä siltikään sitä muista tapahtuneen. Ja samalla tosiaan ero Teuvoon on kaventunut taas vain yhteen syöttöpisteeseen. Enteileekö tämä taas Teuvon hurjaa pakomatkaa syöttöjen myötä vai joko Turbo antautuu väistämättömän edessä ja luovuttaa Aholle syöttöpörssin sijan 15? Aholle muuten kauden 50 syöttöpiste oli uran 300 syöttö, mutta ei tehdä tästä numeroa. Ihan kiva rajapyykki. Samoin uran 250. maali.

Sasha se taikoi itselleen myös 50 syöttöpinnaa tälle kaudelle täyteen ja maaleissakin pääsi jo 20 maalin tuntumaan, mutta ei ihan vielä puhjennut tuo raja. Ei tämä tehopisteissä ole Barkovin kausi, mutta kyllä tämäkin ihan ok tasoa on. Sasha sai kuitenkin nyt melkoisen rajan rikki ja vain 6 suomalaista on tähän päässyt sillä rajapyykki 700 PISTETTÄ on nyt rikottu. Sashan uralla 728 ottelua ja tehot 262+438= 700. Valtavan hieno saavutus ja vielä noin alhaisella pelimäärällä. Ei ihan piste per peli tahtia, mutta lähelle. Ja tämäkin kausi ottaa tuota kiinni ja ehkä uran lopussa voi ollakin piste per peli tahdissa. Tiedä häntä. Mutta ihan vinkkinä Sasha, niin ota nyt se Mikko nopeasti kiinni, kun kausi on kohta jo ohi ja eroa olisi vain 11 pinnaa. Oishan se kiva kulkea kesällä Top5-listan statuksella.

Roope se paineli tehoillallaan neljäntenä suomalaisena yli 60 tehopinnan. Maccelli ja MG maalasivat samalla kierroksella ja se on jo jonkin sortin ihme, mutta sitten molemmat ovat vielä pisteen takamatkalla 50p rajapyykistä, niin se on jo jotakin. Armian tehoilu vei hänet pisteen päähän 20p rajalta.

Pyyhtiä liittyi 211. pelaajana 10 pelin kerhoon urallaan. Aholle uran 250. maali. S.Koivu enää 5 maalin päässä. Hintz 3 maalia N.Hagmanista ja Top20-listalle pääsystä. Kakko vielä maalin päässä Hakin maalisaldosta. Barkovin 700 pistettä ansaitsee maininnan toistamiseen ja M.Koivun kiinniotto on seuraava tavoite. Ahon 550 pisteen ylitys myös ihan kiva mainita ja eroa J.Jokiseen enää 12 pistettä. Siinäpä kaikki tältä erää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös