Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2023–2024

  • 350 000
  • 1 241

Zohan

Jäsen
Mielenkiintoista jos videon tapahtumien perusteella myös Lundellille annettiin kymppi.

Ottelun jo pelillisesti ratkettua tuomarit eivät varmaan halunneet mitään ylilyöntejä enää tapahtuvan. Kaikki kentällä nujakan aikana olleet suihkuun. Oli melkoisen tyhjää vaihtopenkeillä sen jälkeen.

Lundell muuten kyllä aina antaa takaisin, jos joku häntä rupeaa tuuppimaan. Ei peräänny näistä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Piste per peli -junassa on puutunut tunnelma. Mikko, Sebastian ja Aleksander eivät jaksa syödä enää yhtään pippuripihvin palastakaan. Sebastian yrittää kertoa millaista all star -tapahtumassa oli, mutta juttu kuolee nopeasti sen jälkeen kun Sebastian on kertonut mitä aamupalalla oli tarjolla ja kuinka hauskan jutun hän kuuli stadionin popcorn-jonossa, muuta kerrottavaa hänellä ei oikein tapahtumasta olekaan. Mikko mallailee Stanley Cup -sormustaan ja miettii mihin sormeen olisi paras laittaa seuraava, Aleksander taas katselee puhelimestaan kuvia takanreunukseltaan ja sommittelee mielessään miten asettelee tulevan Selke-palkintonsa takanreunalla jo möllöttävän yksilön kanssa siten että ne olisivat siinä kivasti symmetriassa, ja harmittelee että kukaan ei ole vielä tarjonnut Tori.fi:ssä yhtään mitään hänen sinne myyntiin pistämänsä "Lady Byng" -ovistopperista, vaikka Aleksander on tiputtanut lähtöhinnan jo kolmeen euroon. Roopea ei oo enää junassa näkynyt, ja tuskin enää näkyykään. Artturista Mikko jollain asemalla kertoi että se on tullut takaisin pelaamaan ja odotelkaapa vaan, se saattaa tänne vielä rykäistä itsensä, mutta ei Sebastian ja Aleksander oikein siihenkään usko. Poissa ovat ne vilkkaat asemanvälit kun junassa piipahteli milloin mitkäkin Jokiharjut ja Ylöset, Jeesus-Puustista unohtamatta.

Toukka-junassakin tunnelma on kohtalaisen vaisu, vaikka sinne saatiinkin Nikolaksen ja Joonan kaveriksi sympaattinen kielinenä-Jesse. Jesse istuu junassa tyynen rauhallisesti, ja selittää Nikolakselle ja Joonalle englannin kieliopin saloja ja kertoo juurta jaksain kuinka mennä-verbiä taivutetaan ja mitä prepositioita mihinkin tilanteeseen on sopiva laittaa, ja aina välillä hän samalla kaivelee kielellä nenäänsä, kuin alleviivatakseen että jumalauta mä oon nykyään yks kielimies, niinku se yks kielinainenkin on nykyään yks kielimies, tai se on kai aina ollutkin, miten se nyt menikään sekään juttu. PuLaAho-ketjun menoa aikoinaan telkkarista tatti ojossa seuranneet Nikolas ja Joona kuuntelevat Jesseä silmät ymmyrkäisinä, ja yrittävät välillä ehdottaa Jesselle että eikö sun kannattaisi vähän niitä pisteitäkin joskus tehdä, että onhan toki hienoa että englanti nykyään sujuu ja lonkat on vetreemmässä kunnossa kuin 80-vuotiaalla mummolla, mutta ne pisteetkin.. mutta Jesse ei kuuntele vaan hokee englannin kielen pronominejä ja katselee sanakirjasta miten sanotaan oikeaoppisesti lausuen "Kultainen noutaja", se on nimittäin GOULDEN RETRIIVER, juunou, it is taim, jees.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kaapo Kakko on aivan tulessa ja painoi taas tehopisteen. Jos hänen syöttö oli aivan tarkoituksella haettu, niin tämähän oli aivan huikeaa spelööga, mutta väittäisin puolenvaihdon olleen jotakin muuta. Yhtä kaikki sieltä se 0+1 napsahti tilille. Peliaika ei yltänyt aivan 14 min, mutta ihan kivasti siinäkin ehtii. Jatkoilla Kaapolla riitti vielä virtaa juhlia voittoa. Nyt on jo huikaisevan kova 6+4 kasassa ja Kakko liittyi 24. suomalaisena tähän kymppikerhoon. Tämä ei ole se lentokonejuttu, vaan ihan tehopisteistä puhe. Kakko on myös jo 4 pelin pisteputkessa. Sieltä se nyt tulee Kaapon loppukauden plussalle saattava ennätysputki. Vielä kerkeää yli 30p kauteen tällä piste per peli tahdilla, vaikka eihän sillä junaan ole asiaa.

Seuraava matsi puuttuu kokonaan @morukara yhteenvetosivulta, mutta onneksi katsonkin tilastoja toisaalta. Maccelli -1 yritti kovasti huolehtia voittoa tehoilla 0+2, mutta ei riittänyt. Välimäki -2 piti myös välipäivää ja pelasikin vain 10 min ottelun. Vastapuolen suomalaisista parhaiten esillä oli Annunen, joka taputti rytmikkäästi luukkuvahtina omiaan kannustaen. Rane istui 4 min boxissa ja Arsikin 2 min. Tehot kiersivät vaikka peliaika oli kohdillaan. Kivirannalle peliaikaa vain 8 ja puoli min ja siinä ajassa ei ehtinyt edes jäähylle. Pelin suomalaishahmo tappiosta huolimatta oli Maccelli. Muille risuja.

Puljujärvi kävi takatukka peruukissa nostamassa Jagrin paidan kattoon ennen pelin alkua. Peruukki jäi kuulemma päähän ja jotenkin pelissä sitten valui silmille, jolloin Pulju törmäili kentällä yhteensä 4 mieheen ja näin hänelle merkittiin näistä taklaukset. Valmentaja huomasi ettei Pulju näe mitään, joten komensi sitten 5 min peliajalle jääneen Puljun ottamaan peruukkia pois, mutta kukaan ei tiedä minne hän katosi. Etsintöjä jatketaan edelleen. Pisteet jäi myös luonnollisesti odottamaan Puljun seuraavaan otteluun eikä joukkue edes voittanut. Puustista ei näkynyt myöskään rosterissa, joten siinäpä tämän yön pelien raportit.

Lehkosella enää 3 peliä matkaan rajapyykkiin 500 ottelua. Välimäki painoi uransa 200. otteluun sellaisen näytöksen, että varmasti itseäänkin hävettää. Tai en minä tiedä miten se pelasi, mutta ainakin kehnot tilastot. Paremminkin voisi juhlia. Maccellin syöttötaidot ovat sitä luokkaa, että jopa Aki-Petteri Berg joutui jäämään taakse uran syöttöpörssissä. Kakko sen sijaan on vielä kaukana tästä aikamme pakkisuuruudesta. Olihan hän iso. Jossain vaiheessa kautta saatoin naureskella sille, että onko Leinosen tavoittaminen Kakolle realismia, mutta niin vain hän on enää pisteen päässää sekä Leinosesta että Tolvasesta. Leinosen ohi pääsee vaikka kakkossyötöllä, mutta Tolvasen ohittamiseen tarvii pisteen enemmän. Maccelli jatkaa tasaista nousua kohti ekaa satasta ja matkaa enää 9 pistettä siihen.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Seuraava matsi puuttuu kokonaan @morukara yhteenvetosivulta,
Hmmm, aivan, kiitti huomiosta. Jotenkin se oli jäänyt päivittymättä. Yhden mahdollisen syyn nyt korjasin, täytyypä tarkkailla tilannetta jatkossa.

Mutta asiaan. Suomalaisten jäähypörssiä johtavat Haula ja Rantanen (hiukan yllättäen). Tuloksentekopuolella on tämä kausi ollut vähän pettymys. Olisin odottanut mm. Lundellilta, Luostariselta, Kotkaniemeltä ja Pärssiseltä vähän enemmän. Ja Kakolta toki.

Ristolainen on taas poissa pelistä. Ohjelmassa on jokin "ylävartalon operaatio" 2-3 viikon kuluttua. Ikävästi hänellekin on alkanut kertyä noita loukkaantumishuolia.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Vaakanainen onnistui löytämään itsensä kokoonpanon ulkopuolelta. Syistä en tiedä mitään, joten ne voi olla puhtaasti pelillisiä taikka jotain ihan muuta. Toivotaan Urholle pelejä, vaikka näkyy niitä voittoja tulevan ilman Urhoa. UPL joutui antautumaan 4 kertaa ja torjuntoja kertyi vaatimattomasti 11. Aika hurjalla prosentilla Ankat onnistui maaleja tekemään ja vastaavasti UPL:n prosentit alkoi seiskalla. Ei näin. Jokiharjun peliaika 27:29 oli aika huima ja vain länsinaapurimme Rasmus kellotti pakeista isomman peliajan. Henri hurjasteli myös syöttöpisteen itselleen sekä kaksi plussapalloa. Hyvinhän se meni vaikkei voittoa tullut.

Heiskasesta taisi tulla faija ja ilmeisesti siitä syystä jätti pelin välistä. Hakanpäällä taas oli jotain loukin tynkää ja hänkin oli kokoonpanosta ulkona. Kahden ison vastuun pakin puuttuminen saattoi vaikuttaa asiaan ja rankkareilla tuli tappio. Ei auttanut vaikka Hintz +1 syötti yhden ja Lindell paineli yli 25 min ja maalasi kertaalleen. Hintzin syöttö nosti hänen kauden saldoksi 50 pistettä ja tähän ei olekaan pystynyt suomalaisista tällä kaudella kuin Rane, Aho ja Sasha.

Kapanen -1 pelaili yli 16 min ottelun ilman mainetekoja ja eihän sillä auteta joukkuetta voittoon.

Määttä pelasi melkein 18 min ja tässä ajassa saldoksi tuli 2 laukausta ja 2 min boxia. Tolvasella meni vielä kehnommin ja -1 taulussa ei ollut mukava kärsiä jatkoilla tappiota.

Maccelli ja Välimäki pelasivat yön ilman tehoja ja takkiinhan sieltä tuli taas aavikon lapsille.

MG jäi joukkuensa kanssa nollille ja saldoksi -1. Kähkönen ei luukkuvahtina myöskään kyennyt mainetekoihin.

Aho pisti taas rutiinisuorituksella +2 ja 1+1 saldoa pöytään. Teuvo ja Kotka pelailivat molemmat hieman vähemmän joskin Kotkaniemen kohdalla tämä alle 10 min ei poikkea paljoa normaalista. Silti molemmille +1 ja Jesperille maali ja Teuvolle syöttö. Kotka kerkesi myös istua kakkosta jossakin kohtaa. Selkeä voitto ja Aholle merkittiin ottelun voittomaali. Ahon maali oli hänen kauden 20. ja Kotkaniemen 10. Samalla Kotkalle kauden 20. tehopiste 13. suomalaisena.

Korpisalon joukkue otti voiton, mutta Korpisalon työmaa oli tällä kertaa olla luukkuvahtina.

UPL on kasannut nyt 77 peliä ja se on yhden enemmän kuin Hurmeella eli UPL on matseissa sijalla 22. Seuraavana edessä Mattson, mutta matkaa vielä sinne 15 peliä. Mirolle pelin välistä jättäminen oli varmasti yhtä juhlaa, mutta tuore isä voi pelata juhlapelinsä sitten myöhemmin ja 400. peli odottaa vielä hetken. Eeli voi nyt kertoa pelanneensa enemmän pelejä änärissä kuin Hakki. Ei sillä silti korkealla olla listoilla. Kuparin pelit on nyt jämähtänyt tuonne Top100-listan jakopaikalle, mutta sitä en tiedä loukkaantuiko sitten uudelleen vai miksi ei pelejä suomalaishautomossa tule.

Aholle vielä 5 maalia ja aletaan olla Legendojen luvuilla. Lehtinen saa siis olla vielä 8. paras maalintekijä. Lindellin maali nosti hänet jo 49 osumaan, mutta vaikka Nemo jäi jo taakse, niin Top50-listalle ei tällä suorituksella pääse. Siellä on Kaapo ja Miro 50 maalin miehinä naureskelemassa Esalle. Ruuttu on Teuvoa enää 3 syöttöä edellä ja sitten Aho taas 6 syöttöä Teuvoa jäljessä. Kisa seurakavereilla jatkuu. Hintz jätti nyt Pikku-Hakin taakseen ja pitää yksin sijaa 33. 155 syötöllä. Roopen seuraava ohitettava onkin liikkuva maali ja siellä edellä painaa Haula ja sitten vielä Heiskanen. Vielä ei kannata vilkkua laittaa päälle.

Pisteissä sijalla 12. Filppula alkaa tuntea jo pientä kuumotusta, kun Aho on enää 3 pisteen päässä. Hintz taas on matkalla 5 pisteen päässä olevaan 300p rajapyykkiin. Kotkaniemi nousi viimein maalien turvin Rautakallion ohi tasapistein ja lähtee jahtaamaan seuraavaksi Armiaa. Siinäpä taas jotakin nostoja.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomi-pojat innostuivat lätkimään maaleja ja jättivät syöttöpisteet pois, paitsi no Rantas-Mikko nyt meni ahneena yhden syöttöpisteen keräämään ja pilasi sillä hienon maalisuoran. 6+1, paljon hienompi ois ollu 6+0 illan saldoksi.

Raatimme jäseniä on alettu kaivaa esiin kuka mistäkin tynnyristä, haudasta ja vankityrmästä, piakkoin on nimittäin aika pohtia vielä välitilinpäätös Teksti TV Analyysi Raadin vuosittaisille ja erittäin perinteikkäille palkinnoille. Siellä on monta vaikeaa valintaa tehtävänä, paras suomalainen, tärkein joukkueelleen, paras maalivahti, isoin floppi, kauden yllättäjä, hemmetin vaikeita valintoja saatana, tässä alkaa jo etukäteen vituttamaan kun pitää taas viikkokaudet tapella kynsin ja hampain ja nyrkkiraudoin ja polttopulloin muiden raatimme jäsenten kanssa että päästäisiin edes jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen, tai saataisiin ainakin väärässä olevat tajuttomiksi.

Kaapo Kakko, siinä vaikkapa yksi esimerkki, raatimme oli jo hahmotellut Kaapon nimen valmiiksi floppi-palkintoon, mutta nyt Kaapo on tullut ryminällä takaisin ja olemme kumittaneet erään pösilöimmän raatimme jäsenen otsalla Kaapon nimen pystistä pois. Mutta kuka siihen sitten laitettaisiin? Patrik Lainetta emme laita, koska osa meistä on humaaneja ihmisiä ja ymmärrämme että hänen kieltämättä odotuksiin nähden erittäin huonosti menneen kautensa takana on sellaisia odottamattomia ongelmia joiden kanssa kamppaillessa menee jääkiekko taka-alalle. Vaikeaa. Täytyy kaivaa jo jakoavain esille neuvotteluja varten.

Paras maalivahti, pitäis olla selkeä, Juuse Saros, eikö vain, mutta kun Sarosin kausi on ollut vähän sitä ja tätä, Vezina-hommia on ihan turha tämän kauden jälkeen kaavailla, ja Ukko-Pekka Luukkonen on tuolta noussut takarivistä haastamaan ihan tosissaan.

Barkov-Aho-Rantanen, miten näistä nyt revitään että kuka on paras, tai tärkein joukkueelleen? Ihan vitun mahdotonta hommaa. Jakoavain on jo kädessä, ja toisessa kädessä... hetkinen, missä minun toinen käteni on? Voi jumalauta tuo yksi oli jo kaivanut moottorisahansa esiin. Minun on nyt päätettävä tämä väliaikaraportin etukäteistiedotustilaisuus tähän, ennen kuin pyörryn verenhukkaan, minun on päästävä sairaalaan. No niin, laitetaans tuosta käsi jääpussien sisään, ei tää oo eka kerta ku näin käy, tää on jo rutiinihommaa, ja ei muuta ku suunta kohti sairaalaa. Vähän jo päässä heittää, mutta niinhän siellä aina heittää. Moikka! Muistakaa sammuttaa tulipalot ennen ku kaikki on vaipuneet tajuttomuuteen!
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
@FASlapsi joutui sairaalaan pitkän kauden tuomien rasitusten johdosta, mutta eiköhän sieltä tulla sivupersoonien kanssa takaisin pian. Uskoisin jopa jollakin sivupersoonalla olevan kädetkin, jolla kymmensormijärjestelmä taipuu. Tsemppiä sinne raatihuoneelle taisteluihin.

Minä sen sijaan jatkan vain tätä monotonisen tylsää kuvailua yön otteluista tilastojen pohjalta. Ja muitta mutkitta siirrytään Korpisaloon, joka otti 31 koppia ottelusta, mutta ei voinut mitään kun Lundell painoi kiekon yläseen. 3 päästettyä maalia tuolla torjuntamäärällä toi kuitenkin ihan kivat statsit. Lunkka ja Barkov taiteili molemmat itsensä plussalle, mutta Lunkan rivillä komeileva maali sekä 4 taklausta saa enemmän glooriaa. Vielä jatkoilla tehty voittomaali. Joskushan on jatkoilla tehty maali voinut olla ratkaisematta peliä, mutta ne on ollut outoja jatkoaikoja ja tuskin sentään NHL on koskaan tälläistä jatkoaikaa nähnyt. Taisi olla MM-skaboissa joskus tämmöinen jatkoerä, mutta nythän aivoni vie asiasta kukkaruukkuun, joten painetaan jarrua. Niin Mikkola ja Luostarinen tosiaan saivat vain miinukset tilille ja en keksi heidän tilastoistaan mitään ilonaiheita, joten siirrytään eteenpäin.

Heiskanen painoi uransa 400. ottelun ja tekaisi siinä myös maalin, mutta tappiosta tulleet -2 lukemat tuskin nostattivat juhlafiilistä korkealle. No ehkä se faijahuuruissa ei edes harmittanut. Lindell keräsi myös -2, mutta Hintz tyytyi vain yhteen. Hakanpää mietiskeli kaukalon ulkopuolella sitä, että kannattaako jokaisen kiekon eteen hypätä, kun se sattuu. Vaikkei suomalaisilla oikein sujunut, niin onneksi meillä oli silti tässäkin ottelussa voittomaalin tekijänä sinivalkoinen ylpeytemme Kaapo Kakko. Kakolle nyt siis +1 ja 1+0. Kakko painaa vaatimattomasti viiden ottelun pisteputkessa. Aina uskonut Kakon vielä tulevan. On se huima poika.

Puustinen +2 näyttää vieneen Puljun paikan kokoonpanosta ja kiitti tekemällä otteluun kauden toisen maalinsa. Vaikka Pulju olisi kiva nähdä rosterissa, niin ei sitä kovin pahoillaan osaa olla jos paikan vie Puusti. Käy se näinkin. Eiköhän se Pulju sieltä vielä jostain putkahda esiin, kun sehän on vähän kun Paavo Väyrynen.

Haula puikkelehti hienosti läpiajoon ja teki ihan komian häkin. Eihän tästä ottelusta kannata enempää mainita.

Kupari pelasi melkein 6 min joukkueen voitossa ja komea nollarivi saaliiksi. Kiva saada Kupari taas kehiin.

Justus jatkoi taputtamista luukkuvahtina ja hänen tsempillä Kivirantakin keräsi 2 plussapalloa. Lehkonen sai myös yhden, mutta Ranelle ei sitten jäänyt yhtään. Rane kuitenkin syötti, kuten kaikki tietävät lapsen kiukutteluviestistä. Arsi painoi kiekon nuottaan ja on kyllä tämäkin poika loukkinsa jälkeen ihan kovassa kevätkunnossa. Eihän tässä voi kun odottaa kevättä, kun jengissä on pleijareihin laittaa Kivirantaa ja Lehkosta ratkomaan pelejä. Kevään miehiä nämä.

Lankisen suoritus ei ollut tilastojen valossa kovinkaan kummoinen, mutta 23 torjunnan myötä sai silti juhlia 5-3 voittoa. Saros seuraili peliä luukkuvahdin roolissa.

10 matsin kierrokselle mahtui melkein kaikkiin peleihin suomalaisia, mutta jäi Lainetta vajaaksi. Koska Patrik palaat kehiin?

Kevin on muuten kerännyt nyt 41 voittoa ja tappiota on sama määrä. Ihan vain knoppia kehiin seuraavaa peliä silmällä pitäen, että ura olisi nyt hieman vaa'ankielellä. Voittava vai häviävä veskari? Barkov painoi nyt itsensä Top20-listalle jakamatta paikkaa Ristolaisen kanssa. Rassen kohtalona on tippua kaikilta listoilta mille häntä olen laittanut ja jos ei terveyttä piisaa, niin turha on haaveilla listalle pääsystä uudelleen. Top20-listan alaraja on nyt 714 peliä, mutta Sasha nostanee tämä rajan tuonne 735 asti, kunnes sinne jää keikkumaan Tuomo Ruutu viimeiselle sijalle. Artturi kaipaa vielä kahta peliä rikkoakseen 500 matsin rajapyykin. Miron suoritus 400 matsin rajapyykin rikkomisesta oli jo 56 kerta, kun suomalainen tähän pystyy. Lunkka taiteilee vielä 10 matsin päässä 200 matsin pyykistä. Kupari nosti nyt Top100-listan rajaksi 152 ottelua ja täten hyvästelemme Raimo Summasen ja Antti Aallon tältä listalta tippuneina. Alatalon Mika jatkaa rallattelua listan hännänhuippuna vielä Kuparin kanssa samoilla lukemilla, mutta eiköhän Rasmus jätä Alatalon yksin hyvinkin pian.

Kuuden maalin iltamat saa innon heräämään maalipörssin tutkailuun. Haulan maali ei kuitenkaan aiheuta isompaa kiimaa, kun hän vain otti Teuvoa hieman kiinni ja on nyt 2 maalin päässä. Arsin maalilla jäi Reijo taakse, mutta toinen pakkisuuruus Lumme on vielä useamman maalin päässä eli tarkalleen 6 maalin päässä. Heiskasen ja Kakon maalit nostivat heidät nyt Puljun rinnalle. Tämä onkin siitä herkullinen tilanne, että nyt nämä kolme vielä jakavat sulassa sovussa paikan Top50-listalla, mutta tämä tuolileikki jättää yhden ilman paikkaa, kunhan kaksi näistä onnistuu maalinteossa ja tavoittavat Pelle Viltosen. Kuka tämä yksi epäonninen soturi on. Ja entä mitä tähän sanoo 49 maalin Esa. Lundell tulee vielä takana, mutta on Määtän kanssa vasta 38 kerhossa. Puustinen jätti yhden maalin kerhon tuplaamalla maalimääränsä 2 maaliin. Urho muisti onnitella Puustista kerhon läksiäistapahtumassa, mutta tarkkasilmäiset näkivät Urhon silmänurkassa epätoivon tuoman kyyneleen.

Ranen syöttö ei ylitä uutiskynnystä ja pisteestäkään ei suurta spektaakkelia saa rakennettua. 600p rajapyykki on kuitenkin vain 16 pisteen päässä ja sehän hoituu vielä tälle keväälle. Haula jatkaa Niinimaan tavoittelua, Heiskasella tähtäimessä jo Lyden pisteluvut ja Arsi miettii jo Miettistä. Mutta Kakon poikahan paineli legenda Leinosen ohi ja nyt tässä 109 pisteen porukassa on tunkua, kun Tolvanenkin siellä maaliahneena on Kakon edellä samoissa pisteissä. Lunkka nousi Markus Granlundin seuraksi dalmatialaiskerhoon ja seuraava tehohetki nostaa hänet ohi sekä Markuksesta, että myös 102 pisteen Juha Ylösestä. Puustisen kauden 10p jäi vielä odottelemaan syntymistä, mutta emme ole unohtaneet hänen kahden kauden takaista syöttöpistettä ja hän on nyt 143. suomalainen, jolla on kasassa yhtä monta pistettä kun on sormia. Ja tämä siis normaaleista käsistä eikä näistä lapsen sirkkelöidyistä käsistä tehty mielikuvaharjoitus. Sormia siis kuuluu olla 10. Tämä kymppikerho, joka ei siis edelleenkään liity mitenkään lentokoneisiin on Kiprujen perhekerho, missä Marko ja Miikka ylpeästi edustaa 0+10 saldolla. Kalakauppias Tos Kala kertoilee kerhossa myös legendaa 5-3av ja kuka olisi sitäkään osannut veikata. Viides kerhon jäsen on tämä 7 maalin hurja Ruotsalainen, joka on siis ihan suomalainen Arttu. No siinä nyt kaikki tällä kertaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jokiharju ruvennut tosissaan ottamaan roolia ja vaikka jääkin kärkipakin peliajoista, niin peliaikaa tulee kyllä hyvin ja +1, 0+1 tilastoissa 3-2 voitossa ei varmaan sitä peliaikaa heikennä. Jokiharju kerkesi ottamaan lepiä myös boxissa. Syöttö oli muuten kauden 10. UPL jatkaa väkeviä otteita ja 29 koppia 31 kohti tulleesta vedosta ei ole kovin huono iltapuhde. Armiaa ja Ylöstä ei kyllä voida syyttää UPL:n kiusaamisesta, kun kumpikin kieltäytyi ampumasta maanmiestään. Armia kellotti hieman reilun 13 min peliajan, mutta Ylönen alle 9 min ja kerkesi silti saada -1 lukeman.

Ristoa ei ollut jengillä ikävä 3-1 voitossa, mutta minä kyllä kaipaisin Rasmusta kehiin.

Vaaka teki mainion esityön syöttämällä omalla alueella kaverille kiekon, joka sitten purjehti yksin läpi maalintekoon. Ei se nyt ihan takatolpalle laittanut, mutta erittäin oivaltava syöttö se oli. Tai ainakin syöttö. Silti -1 lukemat tauluun ja lähes 20 min peliaika. Syötöllä komeasti 10p kaudelta kasaan. Ei silti dominointi riittänyt kun vastapuoli latoi 7 häkkiä, tosin näistä osa meni Lainen tukikampanjan piiriin, niin lähes kuin Patrik olisi tehoillut.

Välimäki ja Maccelli onnistuivat päätymään plussalle, vaikka ottivatkin 3-6 kuokkaan. Periaatteessa aika epäreilu matsi kun Anssi Matti tekee maaleja vaikka millä ruumiinosalla kunhan vain on kentällä. Joskus mietittiin voisiko Laine olla 1.varaus jos ei aina menisi amerikan mantereelle etu drafteissa. Nyt kun kauden aikana on painettu jo yli 50 maalia, niin tuntuu hieman turhauttavalta. Ehkä se draft meni ihan oikein tai mistäs sitä tietää miten olisi Torontossa kulkenut. No mutta takaisin asiaan eli Maccelli paukautti kauden yhdeksännen osuman ja painoi jo suomipörssissä 5. sijalle ohi Teuvon.

Otteluissa Armia saavutti jo pakkilegenda Ossin ja matsin päässä on itse Pate. Maccelli nousee kohti Top100-listaa. Nyt hän ohitti Kari Takon ja jahtaa jo Pirjetän Lassea. Ylösellä 4 peliä matkaa ekaan sataseen, mutta isäpappa naureskelee vielä kahvipöydässä pojan pelimäärille. Maccelli nousi maaleissa venttikerhoon, jossa on seurana Ojasen Janne. Syötöissä Jokiharju jatkaa matkaa ja taakse jäi Pulju ja Lundell. Siren vielä 4 pistettä edellä seuraavana ohitettavana. Vaaka tavoittelee nyt 20. syöttöpistettään ja äiti sitä pojalleen kovasti toivoo, kun ei halua Urhon liikkuvan näissä hähmäisissä kerhoissa kaiken maailman Karalahtien kanssa. Luostarinen tuntee jo pistepörssissä takaa huohotusta, kun Matias siellä puuskuttaa enää 2p päässä. Jokiharjun katse on jo terästäytyt Top70-listan ovilla seisovaan Sirenin Villeen, joka näyttää 82 pistettään Henrille, jolla on vain 80. Ihan kivasti on pyöreät, mutta ei vielä riitä sanoo Ville. Vaakan urakin on menossa pyöreissä pisteissä ja kasassa nyt 20p.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Jokiharju ruvennut tosissaan ottamaan roolia ja vaikka jääkin kärkipakin peliajoista, niin peliaikaa tulee kyllä hyvin ja +1, 0+1 tilastoissa 3-2 voitossa ei varmaan sitä peliaikaa heikennä.
Viimeiseen 10 peliin 1+3 ja +-10!

Haluaisin nostaa myös esille muutenkin Jokiharjun +- saldon (+12) joka on joukkueensa pakeista paras ja koko kokoonpanostakin kalpenee vain Mittelstadtin +13 lukemalle, toiseksi paras joukkueessa onkin sitten Greenway +6 tilastolla.

Buffalossa on tällä kaudella pelannut 9 pakkia joista 4 on plussalla, Henri tässäkin ylivoimaisessa kärjessä kun ykkösheppa Dahlinilla taas huonoin (-7) tilasto.

Vaikka Jokiharju on ykköskierroksen varauksena tietty ollut aikoinaan lupaava pelaaja, niin aika rauhassa on tuo saanut pelata jo 6 kautta ja 321 peliä tuolla tehden itsestään tärkeän palasen Buffalon puolustusta. Ei Henristä mitään Slavinia tai edes Lindelliä koskaan tule, mutta tuollainen 15-25 pisteen top4 av soturi vielä 10 vuodeksi eteenpäin hänestä voi hyvinkin tulla.

Jokiharju on hyvä esimerkki siitä "melkein NHL pelaajan" ja ykköskentän tähtipelaajan statuksen väliin tippuvasta hiljaisesta hiihtäjästä josta kukaan ei puhu, muttei kukaan kyseenalaistakaan ja nämä pelaajat näin hiljaisena suomalaisena sytyttävät.
 
Mattias Samuelssonin loukkaantuminen oli Jokiharjulle kyllä onnenpotku. Tuon myötä Jokiharju nousi ykköspariin Dahlinin rinnalle ja ne 16 minuutin illat vaihtuivat 25 minuutin iltoihin.

En ole ihan varma Jokiharjun tärkeydestä Buffalossa pidemmän päälle, mutta ainakin nyt roolia on tarjolla ja hyvin siihen on vastannutkin.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
En ole ihan varma Jokiharjun tärkeydestä Buffalossa pidemmän päälle
Joo en meinannut että olisi mikään tärkeä palanen niinkään bufgalon runkoa, vaan sellainen muuten tärkeä ns. "pakollinen palanen" ihan minkä tahansa joukkueen rakennetta, halpa, harmaa ja hyödyllinen. Vakiokalustoa toisin sanoen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Viimeiseen 10 peliin 1+3 ja +-10!

Haluaisin nostaa myös esille muutenkin Jokiharjun +- saldon (+12) joka on joukkueensa pakeista paras ja koko kokoonpanostakin kalpenee vain Mittelstadtin +13 lukemalle, toiseksi paras joukkueessa onkin sitten Greenway +6 tilastolla.

Buffalossa on tällä kaudella pelannut 9 pakkia joista 4 on plussalla, Henri tässäkin ylivoimaisessa kärjessä kun ykkösheppa Dahlinilla taas huonoin (-7) tilasto.

Vaikka Jokiharju on ykköskierroksen varauksena tietty ollut aikoinaan lupaava pelaaja, niin aika rauhassa on tuo saanut pelata jo 6 kautta ja 321 peliä tuolla tehden itsestään tärkeän palasen Buffalon puolustusta. Ei Henristä mitään Slavinia tai edes Lindelliä koskaan tule, mutta tuollainen 15-25 pisteen top4 av soturi vielä 10 vuodeksi eteenpäin hänestä voi hyvinkin tulla.

Jokiharju on hyvä esimerkki siitä "melkein NHL pelaajan" ja ykköskentän tähtipelaajan statuksen väliin tippuvasta hiljaisesta hiihtäjästä josta kukaan ei puhu, muttei kukaan kyseenalaistakaan ja nämä pelaajat näin hiljaisena suomalaisena sytyttävät.
Viimeiseen 3 peliin 1+3 ja +5!

Ihan pakko oli laittaa, että on tämä hurja kolmen pelin otanta, kun suhteutetaan koko kauteen. Itse pidän tästä ukosta ja vaikkei ole ihan ykköskorin kaveri, niin pystyy kyllä ihan hyvään suoritukseen monessa jengissä. Ei tää ny sentään mikään Lindell oo, mut siellä vakiokalustossa kuitenkin. Hyvä nosto tästä näkymättömästä sankarista. Kyllä ne otsikot kerrotaan muista ukoista.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Suomalaisia kenttä täynnä ja tehopisteitä odotettavissa runsain mitoin, mutta mitä vielä. Sitä pelataan 0-0 peliä aina viimeisen erän loppuun kunnes Ahon venttimaali ratkaisee pelin 19 sekuntia ennen 60min täyttymistä. No sentään Aho oli esillä ratkaisijana ja 1+0 tehot kierrokselta. Aholle luonnollisesti pelin ainoasta maalista mukaan plussa sekä laukauksia 4 ja taklauksia 5. Ahon panos siis totutun aktiivinen, mutta ehkä tuo 5 taklausta hieman ampui yli normaalin pelin sillä en nyt minään pommikoneena Ahoa pidä. Aholle myös toisena suomalaisena 60p suoritus tältä kaudelta. Teuvo ja Jesperi pelasivat pelin taas aikaisemman pelin tavoin pienillä peliajoilla siinä 10min havinoilla. Barkov, Lundell ja Luostarinen onnistui pelailemaan nollarivin, mutta Mikkola oli ottamassa vastaan tuota Ahon maalia ja sai miinuksen tilastoihin.

Annusen pojan kausi on nyt saanut käänteen missä hänelle annetaan pelejä enemmän kuin tämä sovittu kaksi per kausi. Justus suoriutui vastuusta ihan hyvin ottaen 28 koppia ja vieden osaltaan peliä jatkoille 1-1 tilanteessa. Jatkoilla kuitenkin tuli toinen takaisku iltaan ja voittoa ei päässyt nautiskelemaan. Justusta harmitti pelin jälkeen, kun yleensä jengi voittaa jos veskari päästää 2 tai vähemmän, mutta ei tänään. Rane syötti joukkueen ainokaisen maalin ja keräsi plussapallon. Kiviranta pelasi lähes 20min vähemmän kuin Rane ja jäi Arsin tavoin ilman tehoja. Määttä oli tämän ottelun voittaja, mutta tilastojen kautta ei tästä mitään sankaritarinaa saa rakennettua.

Kaikki loppuu aikanaan ja nyt Kaapon pistehurjastelu loppui, vaikka joukkue ottikin vakuuttavan 5-1 voiton. Kakko kyllä reiluun 13min peliin ehti 2 laukausta toimittaa veskarille, mutta ei onnistumisia. Turhauttaahan se, mutta tarviiko sitä silti 4 min ottaa boksia. Haulan poika kerkesi pelata hieman enemmän ottelussa, mutta numeroista huolimatta keräsi itselleen plussapallon sekä vielä 4 niittiä ja yhden pikkukakkosen.

Heiskaselle merkattiin ottelusta kakkossyöttö joukkueensa ainokaiseen maaliin. Tämä oli kyllä ihan ansaittu syöttö, kun piti ensin kiekon hyökkäysalueella ja kolmen pelaajan välistä pelasi pehmeillä käsillä kiekon eteenpäin kaverille. Lindell keräsi miinuksen tilille ja Hintz suoritti nollarivin. Hakanpää jatkoi ottelun katsomista kaukalon ulkopuolelta. Korpisalo nautiskeli voitosta luukkuvahtina.

Legenda Puustinen toimi syöttölautana joukkueensa kolmannessa maalissa ja liittyi nyt kauden osalta 10p kerhoon yhdessä 26 suomalaispelimannin kanssa. Puustille lähes 11min peliaikaa ja oli taklauksia, laukauksia ja plussaa tilillä. Ylönen selvisi 4-1 kylvetyksestä huolimatta plussalle, kun taas Armian osaksi tuli olla 2 asteen pakkasukko. Tehoja ei tästäkään ottelusta tullut suomalaisille yhtä enempää.

Kassu Kapanen oli istumassa pikkukakkosta 4-0 voitossa ja vaikka pelasi reilun 11min pelin, niin yhteen laukaukseen jäi suoritus.

Tolvanen riehui 5-2 voitossa kentällä melkein 15min ja sai tilille pari taklausta, 4 laukausta, pikkukakkosen sekä vielä -1 merkinnän. Miten se Eeli nyt on näin tehottomaksi mennyt. Ei tällä piste-ennätystä tule.

Saros hoiti oman tonttinsa yhden takaiskun ja 27 torjunnan varmuudella. Joukkuekaverit tekivät osansa ja 4-1 voitolla taas yksi voitto tilastoriville ja siitähän Juuse tykkää. Lankinen keskittyi haistelemaan hallin tunnelmaa pohtien voisiko joskus hänkin päästä pelaamaan.

Kierroksella kehissä 2 veskarin lisäksi 21 kenttäpelaajaa ja kyllähän tätä ilotulitusta voi pitää huikaisevana onnistumisena. Tehot suomeen jopa 1+3. On ne kovia seppiä.

Uran otteluita tässä enimmäkseen vain voi seurata, kun tehoja ei tule. Teuvo 2 matsin päässä sijasta 25, jolla Jarkko Ruutu patsastelee. Teuvolle pyöreä luku täyteen 650 ottelua. Esalle peli numero 580 ja hänellä 2 peliä matkaan Sinisalon lukemille. Artturin seuraava peli on hänen uransa 500. peli ja näitä heppuja on suomesta häntä ennen 41. Armia nyt saavutti 480 pelin Laineen. Toivon kovasti, että Laine on joskus Joppea korkeammalla, kun katsotaan uran matseja sillä Joppehan on paljon vanhempi kaveri kun Pate. Ylösen satasen raja enää 3 pelin päässä. Puustinen juhli varttisatasta ja Heponiemi hirnahteli Valtterille onnitteluviestin kerhoon pääsystä.

Ahon maali pitää hänet edelleen samoilla sijoilla, mutta Lehtinen on enää 4 maalin päässä. Ranen ja Heiskasen syötöt olivat vain osa tarinaa eikä juuri näiden syöttöjen myötä jaksa kehitellä takaa-ajoja yms, kun ei ole ohituskaistalle vielä mitään asiaa. Puustisen jokainen liike on aina jonkunsortin ohitus ja niin tämäkin syöttö. Mutta tuolla pohjalla on niin paljon näitä ukkoja, etten niitä jaksa eritellä. Seuraava syöttö olisi Valtterin uran 10. ja siitä pitää jo juhlia rakentaa. Pyöreät on aina tilastoniiloille tärkeitä lukuja. Pistepörssin osalta Ranen piste ei sen enempää lämmitä, mutta Ahon piste toi hänet jo kahden pisteen päähän parhaasta tusinasta. Filppula juhlii mestaruuksia ja häntä ei tämä kiinnosta yhtään. Olkoon tässä tämä paatos. 4 pistettä koko kierrokselta. Ei täällä tapahdu oikein mitään kiinnostavaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Toki Lankinen pelasi just edellilsen pelin, mutta mitäpä sitä turhaan hyvää tarinankerrontaa pilaamaan.
Juu pääsehän Lankinen toisinaan kehiin, mutta 11 peliä on startannut tällä kaudella. Sitten on näitä pelejä 5, jossa on päässyt kesken pelin koittamaan. Sarosilla 45 starttia, niin ehkä enemmän peilasin tähän ajatukseen tarinaa. Kyllä Lankinen varmasti pärjäisi jossain toisessa jengissä myös isommalla pelimäärällä, mutta Sarosta hankala syrjäyttää. Saroksella oli vähän sama tilanne, kun Pleksi pelaili kaikki pelit ja Juuse stunttaili vain välillä. Saroksen etuna oli Rinteen kanssa ikäero, mutta Lankinen on saman ikäinen kun Saros.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Luukkonen vetää kyllä upeaa kautta. Maalivahtien fanina siistiä kun päässyt seuraamaan 6K:n matkaa junnukisoista kohti Puhveli-lauman luotetuksi veräjänvartijaksi. Ei huoleta niin paljon jos vaikkapa seuraaviin olympialaisiin lähdettäessä Saros sattuisi loukkaantumaan. UPL on minun mielestä selkeä Suomen kärkivahti heti Juusen jälkeen ja varmasti tulee pelaamaan vielä hienon uran.

Toivon, uskon ja oletan että näiden otteiden jatkuessa siihen FASlapsen Niittymäki Trophyyn saadaan kauden päätteeksi uusi nimi sen perustylsän Saros-putken sijaan.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
UPL tosiaan painoi matsissa kolmostähteen oikeuttavan suorituksen ja tähän suoritukseen mahtui myös itse aiheutettu av-harjoitus. Voitto tilille, 25 torjuntaa ja vain yksi takaisku. Jokiharju säesti yli 25min peliajalla, mutta tällä kertaa ilman tehoja. Laineen Pate jatkoi omaa taisteluaan tärkeimpien asioiden kanssa ja eihän tässä kaudessa enää hänen panostaan joukkue tarvitse, kun pleijarit ei ole enää tavoitteena. Toivottavasti nähdään silti Pate pian taas tositoimissa auttamassa joukkuettaan voittoihin.

Kuparin poika seuraili sekavin tuntein joukkueen jatkoaikavoittoa. Pelaamaan ei pääse nykyään kovinkaan usein. Onkohan loukista toipumisessa vielä haasteita vai eikö vain taso enää loukin jälkeen riitä? Tiedä häntä, mutta nuorelle kaverille meinaa pian nousta tie pystyyn tässä maailmankuulussa suomalaishautomossa.

Pelattiin siellä kolmaskin peli, mutta siellä ei suomalaisia näkynyt. 0+0 on nolla, joten ei tässä paljoa tarvitse tilastoja kaivella.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Määttä +1 kavereineen järjesti 6-1 kylvetyksen johon Kapasen -1 poppoo ei kyennyt vastaamaan oikein mitenkään. Kapasen peliaika oli alle 9 min kun taas Määtää pääsi yli 17 min peliaikaan.

Haula pelaili lähes 18min, mutta ei 4-3 voitossa osallistunut tehopisteiden jakeluun. Armia sen sijaan keräsi ottelusta erään lapsen harmiksi syöttöpisteen. Ylönen pelaili ilman kiinnostavia tilastomerkintöjä reilun 8min ottelun ja Armia noin tuplat tästä.

Suomalaisia köyhiä hemmoteltiiin subin näyttämällä pelin ja minäkin sain katsella mitä tilastojen takana tapahtuu. Kakko -1 oli ainoa suomalainen soturi kentällä ja puolustan hänen miinuksen tuloa sillä, ettei se nyt ihan Kaapon suorituksesta ollut kiinni. Kaapo pelasi reilun 13min peliajan ja tilastoihin merkattiin kaksi laukausta. Toinen laukaus oli ihan laadukas ja tuli aika samoilta paikoilta kun aiempi maali oli tullut. Kakon laukaus kilahteli maalirautoihin ja näin Kakon suoritus ei kehuja kerää tilastoissa. Siitä kun olisi ollut tolppa sisään mallinen jatkumo, niin juhlisin villisti Kakon olevan supertähti. 2-1 voitossa ei ollut montaa tehopisteiden jakeluhetkeä, joten Kaapo missasi tästä pisteet. Tällä menolla unohdamme pian sen pisteputken, jossa kaikki näytti jo ihan hyvältä.

Barkov onnistui ainakin tarkkasilmäisten mielestä laittamaan lapaa väliin ja maali numero 256 on tosiasia. Sasha nyt viimein jätti Koivun taakse maalipörssissä ja pitää sijaa 4. yksin hallussaan. Toki siellä se yksi hullu on enää 5 maalin päässä, että näinköhän saa Sasha kauaa nauttia tuosta sijasta. Maali oli tärkeä kolmannen erän lopun tasoitus, jolla joukkue pääsi jatkoille ja peli päättyi 3-2 voittoon. Herrasmies kerkesi Mikkolan tavoin ihastella tunnelmaa boxissakin. L&M kaksikko ei saanut tehoja sen enempää, kuin plussiakaan, mutta Lunkka keräsi suomalaisista ainoana plussapallon.

Rane +1 oli monessa mukana, mutta ehtiihän sitä kun pelaa yli 24min ottelussa. Rane hoiti syötön kun joukkue painoi 2-0 johtoon sekä kauden 30. ja uran 250. maalillaan tasoitti pelin 3-3 vikassa erässä. Sitten tuli hieman ikävämpi hetki katsoa boxista joukkueen av-harjoitusten päättyvän takaiskuun ja tästä ei tultu enää tasoihin, joten 3-4 tappioon päättyi matsi. Arsi +1 painoi jo uransa 500. ottelun ja avasi sen tyylikkäästi naulaamalla otttelun avausmaalin. Kiviranta ei vajaan 7min peliajalla ehtinyt ihmeitä tekemään. Maalissa ei näkynyt Justusta, mutta luukkuvahdin roolia oli tarjolla tänään.

Korpisalo istui luukkuvahtina koko pitkän pelin, jossa oma joukkue kairasi voittolaukauksilla 4-3 voiton.

Heiskanen kakkostähtenä ja Aho kolmostähtenä eli ei se huonosti mennyt heillä. Miro painoi syötöt molempiin joukkueen maaleihin ja Aho taas teki läpiajosta joukkueensa ainoan. Mirolle Roopen tavoin plussat, mutta Lindell joutui tyytymään nollakeliin. Hakanpää edelleen muissa touhuissa. Aholle tappiosta huolimatta plussa tilille, mutta Teuvolle ja Kotkalle vain nollaa tarjolla. Turbon peliaika oli hieman yli 13min, joten vastuuta taas hieman enemmän mitä tässä viime peleissä on saanut.

Tolvasen poika otti joukkueensa kanssa 5-2 kuokkaan ja reilun 11min aikana saldoksi tuli totaalinen nollarivi ilman laukauksia tai taklauksia. Eeli herätys, siellä on ennätys tulossa jos vähän edes tehoilisit.

MG kakkostähtenä ja Saros kolmostähtenä. MG teki kauden seitsemännellä osumalla 2-1 kavennusmaalin, mutta sitten hänkin masentui muistaessaan missä jengissä hän pelaa. Miken peliaika 23:27 ja seuraava jengin hyökkääjä kellotti 19:34. Tästä hätäisemmät voisi päätellä kehen tässä luotetaan. On se johtaja. Kähkönen pelasi silti enemmän, kun vain lopussa joutui käydä vaihdon puolella toteamassa, että tyhjiinhän ne vastustajat sitten laittaa 4-2 maalin. Kähköselle 3 takaiskua ja 31 torjuntaa. Saros joutui ottamaan vain 23 koppia, mutta 2 päästettyä maalia takasi voiton Juuselle. Lankinen pohtii edelleen miten hän voisi saada peliaikaa tuon hurjan kakkosena ollessaan.

Vaakanainen +1 ei päässyt ampumaan voittolaukauksia ja niinhän siinä silloin käypi, että tappio tulee. 3-2 voitto karkasi siis kuninkaille. Urho kellotti liki 23min ottelusta ja oli pakeista toiseksi eniten kentällä. Pisteitä ei jostain kummasta syystä nyt tänään tullut Urholle, mutta ehkä sitten ensi pelissä taas maalilaulut soi Urhon viimeistellessä totuttuun tapaan.

Kähkönen on nyt sijalla 16. pelatuissa otteluissa veskareiden tilastoissa ja jakaa tämän mahtavan suorituksen 128 matsin Markkasen kanssa. Minuuteissa Kaapo on jo mennyt ohi Jussista. Torjunnoissa Kaapo on jo pari sijaa ylempänä, kun jostain syystä niitä joutuu ottamaan hieman muita enemmän pärjätäkseen. Kaapo on nyt niitä kerännyt yli 3500 ja tämä luku ylittyi viime ottelun kiekkosateessa. MG lähestyy 8 pelin vajauksella uransa 800. ottelua. Arsi liittyi nyt 42. suomalaisen tavoin 500 matsin kerhoon ja seuraavana ohituslistalla on Sean. Armia ohitti Laineen pelatuissa otteluissa. Kakko ohitti Nutivaaran. Lundell pyysi kertomaan, että hänellä on MG:n tavoin myös 8 peliä matkaa rajapyykille, mutta tässä puhuttiin jostain 200 matsin pyykistä. Ylönen pelaa seuraavassa pelissä The Gretzky pelinsä, jonka jälkeen on vuorossa sadas matsi.

Jokisen Olli on 321 maalin suomalaismies ja tällä on hallussa 3.sija uran suomalaismaalareiden pörssissä. Kahdesta ensimmäisestä ei tarvinne puhua ihan hetkeen, kun heidän maalimäärät alkavat numerolla 6. 4. sija on nyt Barkovin 256 maalin suorituksella. 5.sija S.Koivu 255 maalia. Rane tulee seuraavana ja maalimäärä nyt 250. Eiköhän Koivu tule kohta huomaamaan, ettei paikkaa ole enää enää Top5-listalla tarjolla. Sitten on nämä Tiki 244 ja Jere 243 kaverit. Aho painoi yöllä maalin nro 240. Tässä on sitä mielenkiintoa, jota tilastoniilot hekumoivat. Legendoja ja noviiseja sekaisin ja sijat vaihtuvat useamminkin kauden mittaan. Näistä mä tykkään. Heiskasen kauden 30 syöttö oli samalla uran 190 syöttö ja tällä suorituksella ei tapahtunut mitään muutoksia pörssissä. Seuraavaan ohitettavaan on matkaa 8 syöttöä.

Pisteissä MG painoi itsensä ohi Lehtisen Jerestä ja on nyt taas Ahon takana seuraavana. Aho kuitenkin on vain pisteen päässä sijan 12. haltijasta Filppulasta, joten eiköhän Aho hoida taas jonkun kaverin tuohon heidän väliinsä pian. Onnea MG taas yhden legendan ohituksesta. Heiskanen on pelannut urallaan yli puolet vähemmän matseja kuin Lyde, mutta siellä hän silti painaa pisteen päässä Lyden saavutuksista. Eiköhän nämä knopit riitä tältä kierrokselta.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Tulee Armialle kyllä tiukka loppukausi kun jäljellä oleviin 22 peliin pitäisi tehdä vain yksi piste niin maailma pysyisi taas radallaan ja Armialla olisi kauden päätteeksi jo neljättä kertaa nuo 14 pistettä. Joku perinteinen loukkaantuminen voisi vaikka auttaa niin ei vahingossakaan tule liikaa pisteitä, vai olisiko tuota ihan soitettava Heleniuksen Samille ja kysyttävä neuvoa?
Jokatapauksessa mikähän on NHL:n ennätys tuolla saralla jos karsitaan jotkut nollan ja yhden pisteen kaudet pois? Siis eniten samaan pistemäärään päätyneitä kausia putkeen.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tulee Armialle kyllä tiukka loppukausi kun jäljellä oleviin 22 peliin pitäisi tehdä vain yksi piste niin maailma pysyisi taas radallaan ja Armialla olisi kauden päätteeksi jo neljättä kertaa nuo 14 pistettä. Joku perinteinen loukkaantuminen voisi vaikka auttaa niin ei vahingossakaan tule liikaa pisteitä, vai olisiko tuota ihan soitettava Heleniuksen Samille ja kysyttävä neuvoa?
Jokatapauksessa mikähän on NHL:n ennätys tuolla saralla jos karsitaan jotkut nollan ja yhden pisteen kaudet pois? Siis eniten samaan pistemäärään päätyneitä kausia putkeen.
Sundinilla oli muistaakseni joka kaudella 82 pistettä.
 
Makkelilla kymppi täyteen maalisarakkeessa. Välimäeltä nappisyöttö tuohon maaliin.
Takana suomalaisten pistepärssissä on sellaisia nimiä kuten Teräväinen, Granlund, Tolvanen, Haula ja Lundell.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Haulan poika nappasi miinusta tilille 4-1 kylvetyksessä. Erik ehkä oli kunnioituksesta mykkänä vaikka osa onkin sitä mieltä ettei sellaista ominaisuutta porilaisista löydy, mutta olen eri mieltä sillä näkihän sen kotoisessa Liigassa Määtän Ramin maalatessa. Haula kunnioitti vastustajaa, joka painoi 100p tälle kaudelle. Siinä kerkeä itse niin tehoilemaan. Merelä kehuskeli pelanneensa tämän kanssa, mutta ei näitä farmiläppiä kukaan kuuntele.

7-6 peli saa tilastoniilon iloitsemaan joka kerta, että nyt on tullut suomalaisille tehoja. Nooh totuus harvemmin on odotusten kaltainen ja eihän siellä Rassea ollut häviämässä eikä sen puoleen pingviinikuningasta voittamassa. Mutta oli siellä yksi Puustinen ja hän ei tehoitta jäänyt, +1 ja kakkossyöttö, mut ne näyttää tilastoissa ihan samanlaisilta kun ykkössyötöt eli ei mitään hätää. Taas jossain muualla saatiin varmaan 20p rikki yhden pelin saldoilla ja se jos mikä on epäreilua meitä suomalaisia kohtaan, meille 0+1.

Väitän täysin ilman perusteita, että kun otin täällä puheeksi Ahon ohittavan Teuvon uran syöttötilastoissa, niin sen jälkeen ei varmaan yhdessäkään pelissä Aho ole ottanut Teuvoa kiinni, vaan päinvastoin. Tänäänkin ainoa suomalaistehopiste tuli Teuvolle syötön muodossa ja karkumatka Ahoon uratilastoissa jatkuu. Itse ottelussa jos pysytään, niin 2-2 tilanteessa voittolaukauksille, jossa molemmat jo mainitut kävivät epäonnistumassa. Pelissäkin Aho keräsi -1 tilaston, joten ei ollut Sepen ilta. Kotka hoiti omat hommansa ilman turhia tilastomerkintöjä. Jokiharjun luutimisesta takalinjoilla ei ole paljoa sanottavaa, mutta kyllä ainakin peliaikaa tuli kivasti sekä vielä 3 laukausta. Viimeisenä sitten koko kierroksen kuningas Ukko-Pekka, joka otti kiinni 2 lukuunottamatta kaiken, torjui 30 kutia ja oli kolmostähtenä. Suomalainen veskarituotanto voi edelleen hyvin.

Oli aikoja jolloin Kakko teki taikoja, mutta pisteputki alkaa olla haalistunut muisto. Kaapolle -1 tilastoihin 4-2 tappiossa. En vielä hautaa sinun uraasi, mutta nyt niitä tehoja Kaapo.

Näkymätön Olli teki tärkeää duuniansa taas pyyteettömästi keräten yhden laukauksen reiluun 17min peliaikaan. Vaikka minä Ollia arvostankin ja pidän hyvänä pakkina, niin kyllä nämä perusluudat on tilastoniilon painajaisia. Pakko on tähän syssyyn vielä arvostettava Patrikaisen suoritusta, kuinka seuralegendana pelaat vieraspaidassa 1+1 ottelun ja ratkaiset jatkoilla. Legenda saa tehdä myös näin ja tuskin kukaan edes harmittelee joukkueen tappiota, kun oma legenda ratkaisi pelin. No saa se harmittaa tietenkin. Annetaan tämän nyt olla.

Yllä jo avattiin tuota Maccellin urotekoa sekä Välimäen huikaisevaa alustusta tähän maaliin, mutta jätettiin silti kertomatta heidän molempien saaneen ottelusta myös plussapallot. Kuparin Rasmus ei saanut palloa, vaikka olikin voittamassa näitä kaksosia 4-3 jatkoaikavoitossa. Kuparin suorituksen voi selittää 7:30 peliaika. No pääsi edes pelailemaan taas.

Lankinen hyppi riemusta kuullessaan pelivuoron koittaneen ja suoriutui siitä raadin mielestä oikein mallikkaasti päätellen siitä, että hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Siihen näköjään riitti tänään 4-2 voitto ja 29 torjuntaa. Ihan komeat tilastothan Kevin itselleen hoiti, joten ansaittu valinta varmasti. Saros itsevarmasti kehui Lankisen suoritusta lähes yhtä hyvänä kun hänen omaansa ja muistutti pelaavansa taas seuraavan pelin. Kevin katseli alistuneena tyhjyyteen ja häneltä jäi huomaamatta Sarosin varovainen hermostunut pälyily koutsin suuntaan. Niin ja pelissä oli mukana myös Urho, joka urhoollisesti keräsi plussapallon joukkueensa ainoana pakkina. Itseasiassa vain kaksi pelaajaa pääsi jengistä plussalle ja Urho oli näistä se toinen. Tehot ne vain jäi piippuun.

Lankisen uralle on mahtunut minuutteja, mutta 70min puuttuu vielä 6000min rajasta. Tuohon kyenneitä Härmäläisiä on ollut historian hämärissä yhteensä 18. Haulan ura on nyt siinä vaiheessa ottelumäärissä, että voisi jopa kuvitella seurankin tämän noteeraavan jotenkin somessa. Kupari hoiti itsensä nyt turvallisemmin Top100-listalle ja Alatalon Mika on nyt yksi viimeisellä sijalla 152 ottelun urallaan. Maccelli on tulossa nostamaan tuota rajaa vielä tämän kauden aikana terveenä pysyessään.

Ainoa maalari oli Matias ja hän jätti maalillaan Ojasen Jannen yksin venttikerhoon. Tuplakakkoskerhossa Maccellin lisäksi myös Laukkasen Janne. Samalla Matias siirtyi legendaarisen Top70-listan sisäpuolelle jakaen tätä viimeistä sijaa Jannen kanssa. Syöttöpörssissä Ruuttu alkaa jo tuntemaan Teuvon hengityksen ja eroa on enää 2 syöttöä. Aho jäänyt jo 7 syötön päähän Teuvosta. Suomesta löytyy 14 pelaajaa, jotka on saanut 300 syötön rajan rikki ja Ruuttu ei ole yksi näistä, kun jäi 2 syötön päähän rajasta. Onko Teuvo 15.? Välimäen yksittäiset syötöt osuvat väliin, jossa ei ohitustilanteita synny, mutta tähän on tulossa muutos. Pakkilegendoja on tulossa eteen jo seuraavalla syötöllä ja muutenkin nyt alkaa ohitettavia taas syöttö kerrallaan. Puustinen pääsi 10 syötön Kiprusoff-kerhoon. Jätetään tämä tähän. Pisteistä ei mitään sanottavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös