Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2022–2023

  • 414 263
  • 1 368

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Ihan hulppeita tehoja on noiden pisimpien pisteputkien aikana Teemu ja Jari lyöneet taululle, huomaa että kun tuon tason pelaajat ovat olleet kuumana niin siinä ei ole mitään hikisiä 0+1 -tehojen iltoja pahemmin matkan varrelle osunut.

Jari Kurrilla noiden listan putkien aikana 45 pelissä tehot 49+45=94, Teemu Selänteellä 74 pelissä 57+70=127.

Kurrilla oli suht komea prime muutenkin. Seitsemän kauden aikana paukutti 789 pistettä (ppg 1,48). Tuohon aikaan pelatun 80 ottelun runkosarjalla se tietää seitsemää 119 pisteen kautta putkeen. Tietty Kurri missasi joitain pelejä joten oikea keskiarvo on 112p/kausi. Ei huono sekään. Toki lähinnä naurettavaa kun vertaa siihen ukkoon kuka vieressä latoi ennätyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Aika härski kyllä tuo Laineen 15 ottelun pisteputki, jossa iski kevyet 18 maalia. Tais olla se kuuluisa marraskuu?
Tuli tuon viestin jälkeen vilkuiltua noita putkia läpi, ja Laineen tapauksessa ei itse asiassa ollut.

Laineen 15 ottelun putki alkoi 16.02.2018 ja päättyi 20.03.2018 pelattuun otteluun, jossa Laine jäi Kingsiä vastaan nollille. Tuohon 15 ottelun jaksoon Laine teki kerran 3 maalia, neljä kertaa 2 maalia ja seitsemän kertaa 1 maalin. Multipoint otteluita oli kaikkiaan 9 kappaletta. Ainoastaan kolmessa ottelussa putken aikana Laine jäi maaleitta, ja näistä hän sai kasaan tehot 0+2, 0+1 ja 0+1. Eli tasaista suorittamista Laineelta tuo ajanjakso.

E: Hauska huomio vielä Laineen loppukaudesta oli sekin, että tuon 15 ottelun pisteputken jälkeen mies pelasi 7 peliä putkeen kiikareilla, ja sai lopulta pisteputken jälkeisessä loppukauden 10 ottelussa kasaan ainoastaan 1+1. Hot and cold, vai miten se menikään.
 
Viimeksi muokattu:

Zohan

Jäsen
Tuli tuon viestin jälkeen vilkuiltua noita putkia läpi, ja Laineen tapauksessa ei itse asiassa ollut.

Laineen 15 ottelun putki alkoi 16.02.2018 ja päättyi 20.03.2018 pelattuun otteluun, jossa Laine jäi Kingsiä vastaan nollille. Tuohon 15 ottelun jaksoon Laine teki kerran 3 maalia, neljä kertaa 2 maalia ja seitsemän kertaa 1 maalin. Multipoint otteluita oli kaikkiaan 9 kappaletta. Ainoastaan kolmessa ottelussa putken aikana Laine jäi maaleitta, ja näistä hän sai kasaan tehot 0+2, 0+1 ja 0+1. Eli tasaista suorittamista Laineelta tuo ajanjakso.

Marraskuussa 2018 Laine näköjään iski 12 otteluun 18 maalia.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Marraskuussa 2018 Laine näköjään iski 12 otteluun 18 maalia.

Ja tuohonkin mahtui kolme peliä kiikareilla. Peli peliltä saldot olivat seuraavat.

3+0, 1+0, 1+0, 0+0, 0+0, 0+1, 3+0, 1+0, 2+0, 5+0, 0+0, 2+0.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jesse Ylönen 30 peliin 6+8=14p semmosella 13-15min peliajalla. Tullut itselle aika puskista about 0.5ppg

Viimeiseen 5 peliin 4+1 13min peliajalla
Kiinnittänyt noissa Ylösen maaleissa huomion, että kuti on kunnossa ja vihaisesti laittanut ranteella taidolla sisään.

Ei ole ollut mitään pomppumaaleja vaan tyylillä yläkulmiin.

Lisätään nyt vielä Kasperi Kapasen vahva alku St. Louisissa. Kiinnitti huomion heti siirtonsa jälkeen kun oli parit maalit tehnyt ilmeisen pirteiden esitysten jälkeen, että NHL Tonightissa nostivat hänet ja Bluesin trade deadlinen onnistujiin, että noin hyvä ja käyttökelpoinen pelaaja waiversista oli todella hyvä Bluesille.

KIva että lähtenyt heti hyvissä merkeissä siellä.

Nytkin kun katsoo niin Kapasella 17.27 peliaikaa, 6 laukausta ja 2+1 taululle. Hieno homma.

Lisäksi jälleen koko pelin Rangersilta katsoneena niin Niko Mikkola on siellä kyllä iso ja jämäkkä osa Rangersin puolustusta. Pelaa isoa roolia niin puolustuspäässä kuin tukee hyvin hyökkäyksissäkin, vaikka tehoja nyt ei tule oikein yhtään mutta se tärkein eli puolustushomma sujuu.
 
Viimeksi muokattu:

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Joonas Korpisalo on pelannut kaikki ottelunsa mainiosti Kingsin maalilla. Yllättävän vähän on hänestä ollut juttua tällä palstalla. Mahtaako Korpparilla olla edes omaa ketjua?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kiva nähdä ja kuulla, että Kapasella on lähtenyt Bluesissa kulkemaan. Toivottavasti pystyy jatkamaan hyviä otteita ensi kaudellakin, kun tuntuu, että Kapasella on ollut ongelma säilyttää tasonsa pitemmällä aikavälillä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rantanen 48 maalia, 10 matsia jäljellä. Kyyllä sieltä se 50 tulee. Tuleehan? Pakko tulla. Ei nyt mitään loukkaantumisia tai jotain vitun outoa 10 matsin 0+3 jääkautta enää tähän hätään.

Aho ja Hintz, 33 maalia kummallakin, Aholla 10 matsia, Hintzillä 9 matsia jäljellä. Tuskin menee 40 rikki kummallakaan.

Barkov pääsi jo möngertämään itsensä 20 maaliin, ja Laine ja Lehkonen on muista 20 maalin rajan puhkoneista ilmeisesti loppurunkosarjan lasaretissa, joten siihen rajaan nuo varmasti kaikki jää, ellei Barkov ala aivan typeräksi 9 jäljellä olevassa matsissaan.

Muut 20 maalin hätyyttelijät:
- Tolvanen 17 maalia, 10 matsia jäljellä
- Luostarinen 16 maalia, 9 matsia
- Kotkaniemi 14 maalia, 10 matsia
- Kakko 14 maalia, 9 matsia
- Kapanen 14 maalia, 9 matsia
- Teräväinen 12 maalia, 10 matsia

Näistä näkisin just nyt, että Tolvanen ja Kapanen vaikuttaisivat realistisimmilta hauilta 20 maalin rikkojiksi. Sitten olisi 8 rajan rikkojaa tällä kaudella, ja uusi hieno ennätys siitä! Tolvasella on enää yhtä hattutemppua vajaa, ja Kapanen on vallan mainioon lentoon päässyt St. Louisiin siirryttyään.

Luostarisellakaan ei oo enää ku 4 maalia rajaan matkaa, mutta viimeisiin 4 maaliinsa Luostarinen on tarvinnut 17 peliä. Mahdollistahan tuo kyllä vielä on Luostarisenkin saavuttaa, maali joka toiseen peliin ja se on siinä. Kotkaniemi ja Teräväinen tarvitsisivat jotain ihme symbioottisia suonenvetoja, tuskin sellaisia enää saavat jäljellä olevissa peleissään 20 maaliin pääsemiseen. Kakkoonkaan en usko. Olen menettänyt uskoni. Olen uskoton. Usko, toivo ja rakkaus, pienin niistä on uskoni Kakkoon.

Yllämainittujen nimien lisäksi Heiskanen ja Granlund ovat päässeet 10 maalin rajan yli, tuon rajan hätyyttelijät:

- Lundell 9 maalia, 9 matsia jäljellä
- Macelinho 8 maalia, 8 matsia
- Haula 8 maalia, 9 matsia
- Kiviranta 7 maalia, 10 matsia
- Lindell 7 maalia, 10 matsia
- Ylönen 6 maalia, 9 matsia
- Hakanpää 6 maalia, 10 matsia
- Pärssinen 5 maalia, 10 matsia
- Puljujärvi 5 maalia, 10 matsia
- Määttä 5 maalia, 10 matsia

Tuosta porukasta vaadin Lundellin, Machellin ja Haulan vääntävän itsensä vaikka väkisin 10 maalin kerhoon. Lundell on tehnyt viimeksi kuukausi sitten maalin, osuisi nyt perkele taas sekin poika. Maggelli ei maaleja juurikaan tee, mutta enää ois kahta vajaa kymppi silti vaikka kuinka Matsson aina yrittää syöttöjä hakea. Haula tekee väkisinkin pari maalia vielä jos vaan terveenä pysyy. Ennätykseen riittäisi, että kaksikin noista pääsisi 10 maalin rajan yli, mutta kyllä me siitä lähdetään että kaikki nuo on rajan yli kammettava.

Muista en sit tiiä, Kiviranta ku kertaalleen tekisi fucking-temppunsa niin siinähän se olisi sitten jo. Lindell sais oikein kunnolla nyt lähteä Hakanpään kanssa hyökkäyksen kärkeen kikkailemaan, aikaa on kyllä vielä, maali sieltä ja toinen tuolta, sit vielä yks jostain pitäis kaivaa. Ylösellä on ollut muikea meno Montrealissa, sama jos jatkuu niin saattaa hänkin päästä kympin sakkiin. Puljulla on vitun vaikeeta saada yhtään mitään aikaan missään, nyt varsinkin kun on poppareilla taas, ja Pärssisellä tais joku loukki olla päällä, joten eipä noista ja listan muista pakeista kukaan taida enää kymppiä saada rikki.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Tuli mieleen nyt kun Kapasenkin peli näyttää taas vaihteeksi kulkevan ja kahden muunkin siirtolistan kautta kulkeneiden Tolvasen ja Välimäenkin kaudet ovat olleet suomalaisittain tämän kauden valopilkkuja, niin tuli mieleen onko miten aikaisemmin suomalaisten osalta waiver listan kautta joukkueen vaihdos onnistunut näin hyvin?
Tai ylipäältään onko siirtolistan kautta siirtynyt kuinka paljon suomalaisia aikaisemmin, ainakin Vatasen muistan viimeisellä kaudellaan siirtyneen Dallasiin ja Jussi Jokinen viimeisellä kaudella useemmankin kerran. Antti Niemi ja Niklas Hagman taisi olla pari vanhempaa tapausta jotka tulivat myös ekana mieleen. Muistini on lyhyt niin onko näistä olemassa jonkinnäköistä tilastoa mistä vertailla mikä on ollut näillä pelaajilla pidemmän tähtäimen onnistumisprosentti?
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Yllämainittujen nimien lisäksi Heiskanen ja Granlund ovat päässeet 10 maalin rajan yli, tuon rajan hätyyttelijät:

- Macelinho 8 maalia, 8 matsia


Tuosta porukasta vaadin Lundellin, Machellin ja Haulan vääntävän itsensä vaikka väkisin 10 maalin kerhoon.

(leikkasin lainatusta viestistä muut kohdat pois)

Machupicchu kävi näköjään lukemassa Jatkoaikaa, ja suutuksissaan jatkuvasta nimen väärinkirjoituksesta hän päätti iskeä 10 maalin rajan täyteen saman tien yhdessä ottelussa. Haulakin on jo maalin päässä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tosiaan, MacGyver vittuillakseen teki eilen 2 maalia ja oli 15. suomalainen tämän kauden aikana joka moisen tempun tekaisi. Tällä saldolla jaetaan jo kaikkien aikojen kärkipaikkaa kauden 2018-19 kanssa, ja yksi maali enää Lundellille tai Haulalle niin 2022-23 saisi ennätyksen itelleen.

Itseäni kiduttaakseni menin räpläämään @morukara tekemää nhlcountries.tk -sivustoa nyt sitten, ja kaivelemaan miten tämä suomalaisten ennätysmäärä 10 maalin rajan rikkojia tällä kaudella vertautuu muiden maalaisten kanssa. Kanukeista ja jenkeistä nyt on turha edes puhua, ja perkeleen ruotsalaisillakin on melkein kaksi kertaa niin paljon rajan ylittäjiä kuin Suomella.. mutta aika hyvin suomalaiset pärjäävät sotarikollisten saldoihin verrattuna, Putinin ystävillä on 17 yli 10 maalin ylittäjää tällä hetkellä. Tsekeillä on vain 8, slovakeilla yksi ainoa. Sveitsiläisiä änärimiehiä on tällä kaudella näköjään 11 kpl pelannut, mutta näitä peräti 7 on jo paiskonut päälle 10 maalia, kovalla keskiarvolla siellä alppitorvimiehet painelee.

Tehdääs näistäkin joku saatanan taulukko tähän, koska tästähän mulle maksetaan:

50​
40​
30​
20​
10​
Yht.ka.
Suomi
1​
2​
3​
9​
15​
9+15
Ruotsi
5​
6​
18​
29​
8+15
Sotarikolliset
1​
2​
5​
9​
17​
11+18
Tsekki
1​
3​
4​
8​
9+13
Slovakia
1​
1​
4+9
Saksa
1​
1​
2​
4​
17+26
Sveitsi
2​
2​
3​
7​
15+21
Ranska
0​
4+7
Norja
1​
1​
22+43
Tanska
1​
1​
9+14
Latvia
0​
5+7

Tuossa siis maittain 50, 40, 30, 20 ja 10 maalin rajan ylittäneet, ja sitten yhteenlaskettuna kaikki numerot. Laitoinpa vielä tuonne kootusti eri maiden "Average Joe"-pelaajan tehot, eli paljonko pointseja kunkin maan kansalaiset ovat keskiarvoisesti tehneet. Muutamia kommentteja kaikesta:

- Vaikka ruotsalaisilla onkin paljon 10 maalin rikkojia, ei niillä tuolla ihan kärkitiloilla ole kuitenkaan ketään. Suomella, Tsekeillä, sotarikollisilla ja Saksalla on kaikilla parempi maalintekijä kuin Ruotsin paras mies.
- USAlla on kolme yli 40 maalin miestä, Kanadalla vain kaksi, mutta näistä toinen on sitten luonnonoikku-McDavid joka on mennyt jo 60 maalin yli. USAn ja Kanadan muita maalintekijämääriä en jaksa laskea, Kanadalla on yhteensä 121 kpl 10 maalin rikkojia, ja USAlla 87 kpl.
- Tsekin Pastrnak on toistaiseksi ainoa yli 50 maalin päässyt ei-McDavid, Rantas-Mikko ja Draisaitl Saksasta varmasti myös tuohon kastiin pääsevät, pohjoisamerikkalaisista Point, Robertson, Tage Thompson ja Jack Hughes ehkä myös. Ruotsalaisista varmaan 3-4 kpl luulisi 40 maalin yli lopulta pääsevän, mutta tuskin saavat ketään 50 maalin yli.
- Pistekeskiarvoissa aika moni pyörii tuossa jossain 8+15 saldon hujakoilla, kummallinen homma. Suomella parempi lukema ku Ruotsilla! Ja itseasiassa Suomella myös parempi kuin USAlla ja Kanadalla, nekin ovat noissa saman hehtaarin lukemissa 8+14 ja 8+13
- Saksan ja Sveitsin miekkoset on lukumääriinsä nähden painaneet hirmutehoja, ja norjalaisten ainoa edustaja Zuccarello vetää turskien lukemat ihan omiin sfääreihinsä.
- Slovakian, Ranskan ja Latvian miehillä ei pistekeskiarvoja katsomalla oo mitään käyttöä, lähtekää menee. Näillä mailla on yhteensä 1 kpl 10 maalin rajan ylittäjiä, eikö teitä hävetä?
- Sotarikollisten väen kusipäistä en tahdo mitään kirjoittaa, saisivat kaikki mennä Venäjälle keskenään pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Norjahan on average joe statseilla tarkasteltuna suorastaan ylivertainen kiekkomaa tällä hetkellä. Saksa ja Sveitsi seuraavat perässä. Onneksi ei ole best vs. best turnausta nyt. Eihän Suomella olisi mitään jakoja noita vastaan.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Vaikka pistepörsseissä suomalaiset eivät olekaan teksti-tv:n 238/1 sivulla edustettuna, kuin Rantasen toimesta, niin ei tämä kausi ole aivan munilleen mennyt. Nimittäin kun katsotaan suomalaisten pisteitä/ottelu tilastoa, niin kymmenessä vuodessa ollaan menty paljon eteenpäin. Vuonna 2013 meillä oli viisi pelaajaa, jotka suorittivat runkosarjan 0,5 pistettä/peli -tahdilla ja kolme, joilla keskiarvo oli yli 0,7 ppg, yli 0,9 tai 1 ppg pelaajia ei ollut yhtään neljällä kaudella vuosina 2013-2017. Nyt näitäkin ukkoja on vakiintunut määrä, eli 4-5 pelaajaa viitenä viime vuonna. Lisäksi yli 0,5 ppg suorittaneita on tällä kaudella ollut tähän mennessä 15 miestä, eli kolminkertainen määrä kauteen 13-14 verrattuna.
 

Liitteet

  • ppg 14-23.jpg
    ppg 14-23.jpg
    67,6 KB · kertaa luettu: 108

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka pistepörsseissä suomalaiset eivät olekaan teksti-tv:n 238/1 sivulla edustettuna, kuin Rantasen toimesta, niin ei tämä kausi ole aivan munilleen mennyt. Nimittäin kun katsotaan suomalaisten pisteitä/ottelu tilastoa, niin kymmenessä vuodessa ollaan menty paljon eteenpäin. Vuonna 2013 meillä oli viisi pelaajaa, jotka suorittivat runkosarjan 0,5 pistettä/peli -tahdilla ja kolme, joilla keskiarvo oli yli 0,7 ppg, yli 0,9 tai 1 ppg pelaajia ei ollut yhtään neljällä kaudella vuosina 2013-2017. Nyt näitäkin ukkoja on vakiintunut määrä, eli 4-5 pelaajaa viitenä viime vuonna. Lisäksi yli 0,5 ppg suorittaneita on tällä kaudella ollut tähän mennessä 15 miestä, eli kolminkertainen määrä kauteen 13-14 verrattuna.
Uskon, toivon ja rukoilen että Aho saisi vielä itsensä kammettua tälläkin kaudella piste per peli -junaan, eikä Barkov ja Hintz tipahda sieltä enää pois. Rantanenhan vois jo vetää kiikareilla loput pelit, ja silti olisi junan loundge-vaunussa. Laine on nyt 55 pelin ja 52 pisteen saldossa, jos mies vielä loppurunkkarin peleihin tervehtyy ja heittelee jotain 0+3 tehoja sentterin tontiltaan, niin voisi vielä olla mahikset saada viideskin ukko piste per peli junaan mukaan, noiden Rantanen-Barkov-Aho-Hintz -kultakortti-vakiomatkustajien kaveriksi.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lundell teki kauden 10. maalinsa, ja koska McElli rikkoi tuon rajan jo aiemmin, niin nyt on sitten tällä kaudella ennätysmäärä eli 16kpl suomalaisia 10 maalin rikkojia. Kolme Teksti-TV huutoa! Haula on vielä yhtä maalia vajaa, siitä on tultava vielä 17. nimi listalle. Kiviranta ja Lindell kärkkyvät vielä 7 maalissa, ja Ylönen jos jatkaa pirteitä otteitaan Montrealissa niin hänkin voi vielä itsensä rajan yli punnertaa.

Ja nyt se Puljukin on kai taas saamassa paikan pelaavasta kokoonpanosta, Teräväisen ja Kotkaniemen rinnalta. Tuo kaksikko painelee toisinaan puolihuolimattomasti 1+4 ja 3+0 tehoja yhteen iltaan, niin mikseipä Puljukin saisi muutamia maaleja tuollasten veijojen rinnalla, kun ei enää tarvii joidenkin mcdavidien ja draisaitlien rinnalla vetää kivirekeä.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Lundell teki kauden 10. maalinsa, ja koska McElli rikkoi tuon rajan jo aiemmin, niin nyt on sitten tällä kaudella ennätysmäärä eli 16kpl suomalaisia 10 maalin rikkojia. Kolme Teksti-TV huutoa! Haula on vielä yhtä maalia vajaa, siitä on tultava vielä 17. nimi listalle. Kiviranta ja Lindell kärkkyvät vielä 7 maalissa, ja Ylönen jos jatkaa pirteitä otteitaan Montrealissa niin hänkin voi vielä itsensä rajan yli punnertaa.
Erik teki sen mitä häneltä odotettiin.
Hänessä toteutuu loistavasti sanonta: pojasta polvi paranee.
Viestiäsi oli pakko lyhentää, loppuosa meni JRR Tolkien-maiseen tarinointiin...
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienosti tosiaan koko Haula-Lundell-Magkelos kolmikko vastasi huutoon, ja punnersivat itsensä 10 maalin joukkoon koko porukka pikatahtia.

Nyt olisi sitten Tolvasen ja Luostarisen vuoro ottaa mallia ja harppoa 20 maalin yli, niin saataisiin ennätys noistakin. Tolvaselta puuttuu 3 maalia, Luostariselta 4. 14 maalin KKK-osasto Kakko-Kapanen-Kotkaniemi saa myös näyttää vielä että täältä tullaan tytöt ja tytöt.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miro Heiskanen meni Sebastian Ahon ohi tämän kauden pistepörssissä. Minä en tiedä onko tämä hyvä vai huono uutinen.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Miro Heiskanen meni Sebastian Ahon ohi tämän kauden pistepörssissä. Minä en tiedä onko tämä hyvä vai huono uutinen.
Dallasin suomalaiset tekivät 7 tehopistettä neljän ottelun kierroksella. Minä en tiedä onko tämä hyvä vai huono uutinen.
 

noppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
235
Miro Heiskanen meni Sebastian Ahon ohi tämän kauden pistepörssissä. Minä en tiedä onko tämä hyvä vai huono uutinen.
Kuten liitteestä näemme, myös Kaikkivaltiaallamme on ollut asian suhteen vaikeuksia.

Sydämeni jätti kolme lyöntiä välistä kun tämän aamulla havaitsin, onkohan pyhissä kirjoituksissa tällaisesta jotain mainintaa, onko tämä kenties lopun aikojen merkki??
 

Liitteet

  • Screenshot_20230401_080909_Teksti-TV.jpg
    Screenshot_20230401_080909_Teksti-TV.jpg
    128,1 KB · kertaa luettu: 484

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten liitteestä näemme, myös Kaikkivaltiaallamme on ollut asian suhteen vaikeuksia.

Sydämeni jätti kolme lyöntiä välistä kun tämän aamulla havaitsin, onkohan pyhissä kirjoituksissa tällaisesta jotain mainintaa, onko tämä kenties lopun aikojen merkki??
Antikristus saattaa olla herännyt. Äkkiä, messutkaa ”MATS SUNDIN ÄR HOMOSEXUEL, HOMOSEXUEL, HOMOSEXUEL” niin saamme ehkä ajettua Perkele Forsbergin takaisin sinne minne se kuuluukin, eli Örnsköldsvikiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös