mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Sean Dyche, Sir Bobby Robson
Pekka Rinteelle King Clancy Memorial pytty kotiin.
Tuosta vielä.

”Rinne has long been committed to supporting the community in Tennessee during his time with the Predators. Since establishing the 365 Pediatric Cancer Fund in 2012-13, alongside former teammate Shea Weber, the veteran goaltender has helped raise over $3 million for cancer research at Monroe Carell Jr. Children’s Hospital at Vanderbilt.

Rinne also works regularly with Best Buddies (a non-profit advocating for individuals with intellectual and developmental disabilities), Make-A-Wish, the Peterson Foundation for Parkinson’s (which raises awareness for the effects of Parkinson’s disease) as well as a number of other initiatives.”

 
“Joelinton is the worst brazilian since Stevie Wonder shaved his wife’s pussy.”

”The football was similar to Tony Pulis but at least Tony had a plan. I remember Steve would throw the ball in the middle in training and say “let’s play” like we were under 9’s. It was crazy.”

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvin nopealla silmäyksellä tuli scoutattua suomalaispelaajien ja-maaleja pudotuspeleistä.

2011 Ville Leino
2014 Mikael Granlund (huikee yksilösuoritus)
2016 Mikko Koivu, Joonas Donskoi (finaali #2)
2017 Kasperi Kapanen
2018 Erik Haula
2019 Mikko Rantanen
2020 Joel Fucking
2021 Sebastian Aho, Jesperi Kotkaniemi, Rantanen

Kurri tehtaili 2 1987 ja -88, Teemu tuloskaudella 1993 ja heti perään konferenssifinaaleissa 2007 iso maali vs Detroit.

Tiki x 2 1991 Edmontonin paidassa ja tehtyään lyhyen paluuvisiitin Manhattanille toiset 2 1997, vieläpä samassa ottelusarjassa vs Florida.

Rantasen Mikolla on siis nyt 2 parin vuoden sisään.
Artturi Lehkonen neljäntenä suomalaisnimenä vuoden 2021 playoffien jatkoaikamaalintekijöiden listalle. Miten näitä nyt näin monta tulee, verrattuna edellisiin vuosiin?

Jos en laskenut ihan päin helvettiä, niin tämän vuoden pleijareissa on voittaja haettu 26 kertaa jatkoajalta. Ei siis Jatkoajalta, vaan jatkoajalta. 72 pleijaripeliä on pelattu, ja näistä siis tommonen 36% menny jatkoajalle. En tiiä onko oikeesti normaalia enemmän, mutta tuntuu aika paljolta.

Pohjois-Amerikan ulkopuolisia jatkoaikamaalintekijöitä näyttäisi olevan tänä vuonna kuusi, yksi tanskalainen, yksi ruotsalainen, ja neljä suomalaista. Se on se voittamisen kulttuuri.
 
RAPORTOI

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
For Lehkonen, basically, the next 10 years, he will get everything free in Finland.

Viime pleijareissa Kiviranta löi itsensä otsikoihin ja sai kaiken ilmaiseksi, joten kyllä se nyt on Arsin vuoro saada sama kohtelu.
 
”Pojat ei hävinny tänään, ne ei vaan voittanu”

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä Tampa "murhannut" suomalaisia tehokkaasti tällä kaudella. Omakätisesti se on päättänyt kuuden finskin taipaleen ja tähtäimessä on nyt kolme lisää.

Epäsuorasti headcount vielä kasvaa. Floridassa olisi ollut Stanley Cup -voittajaksi laskettavia vielä 1–2 lisää. Ja tavallaan Bolts on vastuussa myös Nashvillen suomalaisleegion menetyksestä, koska lohkojaon vuoksi suomalaiset pakotettiin all-in Carolinan taakse jo niin alussa, eikä Nashville saanut edes mahdollisuutta kammeta tätä suomalaisten tylyttäjää pois.
 
Tsuba enker öm öm.
Suosikkijoukkue
Leijonat, U20
Katotaas pikaisesti ennen kauden alkua herättelemiäni kysymyksiä.

Tekeekö joku/jotkut kolmikosta Kähkönen/Lankinen/Husso itsestään pelaavan maalivahdin NHL:ssä?

Kähkönen ja Lankinen hienosti. Taisi Hussokin kakkosveskarin paikan napata.

Pystyvätkö Saros ja Korpisalo vielä nostamaan profiilejaan NHL-maalivahtien hierarkiassa?

Saros pelasi uransa parhaan kauden, ei riittänyt vezina-äänestykseen. Korpisalolla, kuten koko joukkueella vaikeampaa.

Nouseeko Heiskanen jo Norris-kandidaatiksi?

Ei noussut vielä tällä kaudella.

Miten Ristolaisella kulkee tauon jälkeen – vähän jäänyt piippuun, mutta edelleen nuori pelaaja joka lähestyy omaa primeään?

Hyvin aloitti mutta loppukausi olikin sitten taas "tutumpaa" Ristolaista mm-kieltäytymisineen ja selityksineen.

Nutivaara ja Määttä uusissa seuroissaan – onnistuvatko nappaamaan TOP4-roolia tai jopa vielä suurempaa?

Molemmilla vaikea alku, Nutivaara taisi koronankin sairastaa. Nousujohteinen kausi molemmilla, Määtällä huipentui mm-kisoihin ja Nutivaaralla playoffseihin. Ihan luottavaisin mielin olen edelleen näiden herrojen nhl-uran jatkumisen kanssa.

Mihin riittää Lehtosella tulokaskaudellaan?

Ei sitten Lehtoselta ihan saatu sitä mitä odotettiin. Torontossa ei tullut roolia ja Columbuksessa joukkueella ei kulkenut. Paransi loppua kohden. Mielenkiintoista mihin signaa ensi kaudeksi.

Pelaako Välimäki jopa Calder-ehdokkaan tasoisen kauden?

Ei pelannut. Oli muutenkin ehkä hiukan vaikeampaa kuin itse odotin ja toivoin. Ensi kaudelle isot odotukset.

Onnistuuko Heinola/Juolevi/Vaakanainen/Mikkola porukasta joku/jotkut murtautumaan NHL:ään?

Kukaan näistä ei varsinaisesti onnistunut, Mikkola ja Juolevi toki saivat ihan reilusti pelejä. Jokaisen kohdalla uusi yritys ensi kaudella. Juolevilla toki sopimus katkolla, hakeeko vauhtia euroopan puolelta kenties?

Nappaako Ruotsalainen pelipaikan Buffalosta?

Lopulta nappasi loukkaantumisten takia, mutta syksyllä on ihan uusi kilpailu pelipaikasta. Ei sementoinut paikkaansa.

Miten Kapanen esiintyy Crosbyn/Malkinin rinnalla?

Hyvinhän Kapanen pelasi, mutta monet taisivat odottaa vielä enemmän.

Pystyykö Kakko ottamaan Svechnikov-tyylisen stepin toisella kaudellaan?

Kehitystä tuli, mutta missä tehot? Jos Rangers saa sekaisin olevan paketin kasaan, ensi kaudella räjähtää.

Onko vieläkään Tolvasesta ja Vesalaisesta murtautumaan NHL:ään?

Tolvanen yllätti, ensi kaudella pitää pystyä sama uusimaan, ja paikka kokoonpanossa lienee jo nyt selvä. Vesalaisella vaikeampaa, pitäisikö tehdä puljut?

Mihin Hintz ja Kotkaniemi pelaavat itsensä joukkueidensa sentterihierarkiassa?

Kotkaniemi pelasi ok kauden. Vaikea sanoa tarkasti tasosta. Pudotuspelit tuntuu sopivan kaverille. Hintz taas pelasi käsittämättömän superkauden ja vielä loukkaantuneena. Ykkössentteri vaikka Seguin olisikin terveenä.


Miten kulkee Granlundilla ja Haulalla Nashvillessä?

Loppua kohden paransivat ja molemmat antoivat hyvät olympianäytöt. Jälleen seuran etsintä ja sopimusneuvottelut edessä.

Mikä on Koivun rooli ja pelillinen anti Columbuksessa?

Lopetti uransa ihan ok alun jälkeen.

Aho, Barkov ja Rantanen entistä lähempänä Hart-tason pelaajia?

Kyllä, Barkoville Selke ja Rantanen tähdistöön. Aholla vaikeampi kausi ja parani loppua kohden, mutta playoffeissa ei vieläkään riittänyt, tällä kertaa Pointia vastaan.

Bounceback-kausi Armialla/Donskoilla/Granlundilla/Haulalla/Lehkosella?

Kaikilta ihan hyvää tekemistä, monella sopimusneuvottelut ja tulevat semmoisen saamaan.


Tekeekö Lammikko/Luostarinen Barkoville seuraa Floridan kokoonpanosta?

Luostarinen aloitti erinomaisesti, mutta sitten seurasi yli 20 pelin kiikariputki, ja siirtorajalla tehdyt hankinnat veivät paikan kokoonpanosta. Ensi syksynä uusi taistelu pelipaikasta. Vaikka ensi syksynä aloittaisikin ahl:stä, olen silti luottavainen että Luostarisestä tulee vähintään hyvä kolmossentteri änäriin.

Lammikolla vaikeampaa mahtua kokoonpanoon ja mielenkiintoista nähdä mihin signaa ensi kaudeksi. Jossain nhl-seurassa voisi hyvinkin mahtua nelosen keskelle.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi suomalaispelaajien kausista.

Kapasen suorituksiin en ole pettynyt. 30 pistettä 40 pelissä eli 82 pelissä 60 pistettä, mikä olisi Kapasen piste-ennätys (44 pistettä on hänen nykyinen ennätyksensä). Toki, joku saattaa olla jostain syystä pettynyt, mutta en tiedä minkälaiset odotukset heillä on oikein ollut. Crosby ja Malkin eivät ole enää samoja pelaajia, mitä joskus olivat ja Kapanen ei ole mikään supertähti. Hänen kaltaiselle pelaajalleen tuo pistetahti on hyvä. Toivottavasti pysyy ensi kauden terveenä

Vesalaisesta olen lukenut, että ensi kaudella pitäisi paikka aueta Winnipegin kokoonpanosta. Tai näin ainakin on spekuloitu. Todennäköisesti moni kavereista Perreault, Statsny, Lewis ja Thompson vaihtaa maisemaa, ja Seattle saattaa napata yhden hyökkääjän. Ensi kaudella on tie vapaa. Jos ei onnistu, niin sitten voi alkaa miettiä, onko NHL se oikea paikka hänelle.

Monella suomalaisella hyökkääjällä on nyt sopimus katkolla ja saa nähdä, mihin päätyvät. Joskin monen kohdalla uskon heidän pysyvän nykyisissä seuroissaan esim. Granlund, Haula, Lehkonen. Armia saattaa hakea isoja rahoja muualta. Lehtonen on varmaan todennäköisin KHL:ään palaaja, jos ei löydy mielekästä roolia.

Omasta mielestäni tämä kausi oli suomalaispuolustajien osalta pettymys. Hyökkääjien osalta meni hyvin niin laadullisesti kuin määrällisesti. Maalivahdit eivät dominoineet kuin on totuttu, mutta kausi osoitti, että sieltä on tulossa uusia soihdunkantajia. Puolustajien osalta olin pettynyt, etteivät nuoret nousseet isoihin rooleihin, etenkin Välimäen osalta odotin hänen nappaavan top-4 -paikan. Lehtonenkin oli odotuksiin nähden pettymys. Pistetehtailu jätti monilta toivomisen varaa. No toivottavasti nähdään ensi kaudella samanlainen onnistumisten aalto pakkien osalta kuin tällä kaudella hyökkääjien puolesta.
 
Omasta mielestäni tämä kausi oli suomalaispuolustajien osalta pettymys. Hyökkääjien osalta meni hyvin niin laadullisesti kuin määrällisesti. Maalivahdit eivät dominoineet kuin on totuttu, mutta kausi osoitti, että sieltä on tulossa uusia soihdunkantajia. Puolustajien osalta olin pettynyt, etteivät nuoret nousseet isoihin rooleihin, etenkin Välimäen osalta odotin hänen nappaavan top-4 -paikan. Lehtonenkin oli odotuksiin nähden pettymys. Pistetehtailu jätti monilta toivomisen varaa. No toivottavasti nähdään ensi kaudella samanlainen onnistumisten aalto pakkien osalta kuin tällä kaudella hyökkääjien puolesta.
Mitä sitten maalivahdeilta odotti? Rask pelasi risana laadukasta peliä sen, mitä pelasi. Onhan se kausi tavallaan pettymys, kun niin vähän pelejä ja ei ihan huippua, mutta sille oli melko selkeä syy. Rinne ei ole enää avaava maalivahti ja pitää katsoa nuorempia. Niistä kuitenkin Saros oli loppurunkosarjan ehkä sarjan paras. Lankinen ja Kähkönen ottivat selkeästi roolia. Jopa enemmän kuin uskalsi varmaan kukaan odottaa. Korpisalon kausi oli kuten joukkueella. Ja Raanta on aina vaan rikki koko ajan. Hussolla olisi ehkä voinut olla parempikin kausi.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames ja New York Islanders
Välimäen osalta tosiaan kausi oli iso pettymys. Kauden lopullakin joutui monesti Sutterin koirankoppiin, joten saa nähdä millaista luottoa ensikaudelle on sitten luvassa. Ei Välimäellä välttämättä kiire top4 puolustajaksi ole, kun Hanifin ja mahdollisesti myös Mackey ja Giordano edellä, mutta vähitellen olisi hyvä Vämimäenkin niitä askelia eteenpäin ottaa. Joka tapauksessa kuten sanottu, niin Välimäeltä kausi oli pettymys.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mitä sitten maalivahdeilta odotti? Rask pelasi risana laadukasta peliä sen, mitä pelasi. Onhan se kausi tavallaan pettymys, kun niin vähän pelejä ja ei ihan huippua, mutta sille oli melko selkeä syy. Rinne ei ole enää avaava maalivahti ja pitää katsoa nuorempia. Niistä kuitenkin Saros oli loppurunkosarjan ehkä sarjan paras. Lankinen ja Kähkönen ottivat selkeästi roolia. Jopa enemmän kuin uskalsi varmaan kukaan odottaa. Korpisalon kausi oli kuten joukkueella. Ja Raanta on aina vaan rikki koko ajan. Hussolla olisi ehkä voinut olla parempikin kausi.
Omat odotukset veskojen osalta olivat maltilliset ja esimerkiksi Rinteen laskukausi on jatkunut jo pidempään, joten se ei tullut yllätyksenä. Rask alkaa olemaan siinä iässä, että se lasku on vääjäämätön ja hyvät otteet on vaan plussaa. Raanta nyt valitettavasti ei pysy kasassa. Koskinen ja Korpisalo olivat isoimpia pettymyksiä ja Saros isoin onnistuja. Olen ollut viime vuosina huolestunut, että ketkä tulevat olemaan luotettavia suomalaisia maalivahteja, joten siihen nähden Lankisen ja Kähkösen otteet ilahduttivat. Heistä saadaan uusia suomalaisia huippuja NHL:ään. Hussokin pääsee rauhassa kehittymään Binningtonin takana St. Louisissa, mikä on mielestäni hyvä paikka olla.

Ehkä yksilötasolla suomalaisvahtien kaudet eivät olleet niin häikäiseviä Sarosta lukuunottamatta. Kokonaiskuvassa olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Rask ja Rinne ovat jo vanhoja, joten tasonlasku on odotettua, ja Raannan loukkaantumisherkkyys on harmillista, muttei mitään uutta, Koskinen ei ole mikään huippuveska, mutta pelasi huonommin kuin odotin ja Korpisalolle sattui huonompi kausi, kuten koko jengille. Näistä vain Korpisalon huono kausi oli yllätys, muut olivat enemmän tai vähemmän odotusteni mukaisia. Kuitenkin Columbus oli kokonaisuutena huono koko kauden, joten ei voi liikaa yhden miehen niskaan kaataa. Odotan, että ensi kaudella Korpikoski ja joukkue pelaavat paremmin.

Pitää vielä mainita, että Hakanpää oli isoin positiivisin yllätys puolustajien osalta, vaikkei pisteillä mässäile, niin pystyy pelaamaan nelospakkina ja ykkösalivoimaa puolustavana puolustajana. Se on aina arvokasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy