Suomalaiset jalkapalloilijat ulkomaiden sarjoissa

  • 13 047
  • 81

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Joel Pohjanplao ja Jesse Joronen pelaa ensi kaudella Serie A:ssa! Upeeta!
Toki ei välttämättä Venetziassa. Pohjanpalosta, joka voitti Serie B:n maalikuninkuuden, on ilmeisesti kiinnostunut muun muassa Lazio. Jorosta , joka myös pelasi isossa roolissa hyvän kauden, huhuillaan Torinoon. Mutta joka tapauksessa huippu juttu, ei noita suomalaisia liikaa top - 5 sarjoissa pelaa.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Vaikka kausi 2023-24 ei maajoukkueen osalta ollut mitenkään erityinen, niin seurajoukkuepuolella tapahtui kyllä hienoja asioita. Kirkkaimpana tietenkin Luken historiallinen kausi, jonka perään sitten Jollen ja Jorosen huikeat otteet Venetsian riveissä, jotka johti Serie A-paikkaan ensi kaudelle.

Sinisalo pelasi myös huippukauden Exeterissä ja seuraava siirto on taas astetta korkeammalle. Kamara pelasi itsensä Leedsin avauksen ukoksi ja jäi pelin päähän Valioliigapaikasta. Fredrik Jensen keräsi uransa ennätysminuutit Bundesliigassa ja sivussa keräsi tehot 2+5. Källmanille Puolassa ihan mukiinmenevät tehot 9+7. "Junnuosastolta" Peltola, Terho ja Liimatta edistävät uriansa kovemmissa sarjoissa, vaikka Peltolan siirto jenkkeihin olikin pienimuotoinen pettymys. Antman oli kova maajoukkueessa, mutta paha loukki syksyllä vaikeutti kautta huomattavasti.

Nykyisestä maajoukkueringistä Pukki ja Luke on 34-vuotiaita, mutta seuraava "aalto" vakioukkoja on 31v tai sitä nuorempia. Nyt kun lupaavia nuoria pelaajia on tyrkyllä, niin Huuhkajien tulevaisuuden pitäisi olla ihan valoisa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jimi Tauriainen pääsi lisäksi haistelemaan tunnelmaa Chelsean edustuksessa ja ihan kentänkin puolelta. Harmittaa että Pochettino lähti koska selkeästi näki Tauriaisessa potentiaalia.

Saa nähdä meneekö ensi kausi lainalla esim Championshipissä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Ja kyllähän Kaan Kairinenkin pelasi isossa roolissa Sparta Prahan vireissä, kun joukkue voitti Tsekin mestaruuden sekä Cupin. Ei sekään, mikään surkea sarja ole.

Robin Lod taas on tällä kaudella MLS:ssä tehnyt 14 peliin 5+9. Aika hyvässä iskussa. Harmi, että noita tehoja ei koskaa maajoukkueessa saada irti.

Kyllähän ihan hyviä palikoita on kaikilla muilla paikoilla paitsi puolustuksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös