Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 287 851
  • 748

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seattlessa olisi myös tarvetta maalintekijälle, joten pidän mahdollisena, että Nymanille tarjoutuu tilaisuus murtautua kokoonpanoon aikaisemmin, jos homma lähtee pelittämään rapakon takana. Nymanista on minulle semmoinen kuva, että tarjoaa jo nytkin muutakin kuin vain maalintekotaitoja, eli on monipuolisempi jo kuin vaikka Laine.

Nymanilla on potentiaalia olla myös fyysinen pelaaja. Siis modernilla tavalla, eli vaikka erityistä vahvuutta kaksinkamppailuissa/laitojen lähellä. Vaatii toki erittäin kovaa treenimotivaatiota ja ennen kaikkea terveyttä, kuten kaikilla pelaajilla. Pelitaidot ja hyökkäyspään vaistot ovat hyvät. Puolustuspelaaminen on sitten aika junnutasoa vielä. Kuitenkin nyt pitäisi panostaa ennen kaikkea luisteluun ja räjähtävyyteen siinä, sekä kaksinkamppailuja ajatellen kehittää erityisesti keskivartalon lihaksistoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Veeti Miettisen kausi tuli viime yönä päätökseen ja hoiti sen kunnialla loppuun saakka jäähyilemättä. Neljään kauteen St. Cloud Staten yliopistossa 146 pelattua ottelua tilastoin 53+65=118 ja 0 jäähyminuuttia.

Viidennelle vuodelle jatkaminen ilmeisesti mahdollista, joten nyt valinnan aika että siirtyykö ammattilaiseksi vai jatkaako vielä yliopistossa pelailua:


 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Veeti Miettisen kausi tuli viime yönä päätökseen ja hoiti sen kunnialla loppuun saakka jäähyilemättä. Neljään kauteen St. Cloud Staten yliopistossa 146 pelattua ottelua tilastoin 53+65=118 ja 0 jäähyminuuttia.

Viidennelle vuodelle jatkaminen ilmeisesti mahdollista, joten nyt valinnan aika että siirtyykö ammattilaiseksi vai jatkaako vielä yliopistossa pelailua:




Eikös Toronton pidä sainata Miettinen tänä kesänä mikäli meinaavat oikeudet pitää?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eikös Toronton pidä sainata Miettinen tänä kesänä mikäli meinaavat oikeudet pitää?

Yleensä ne ovat voimassa tosiaan neljä kautta varauksesta, mutta siellä on paljon yksityiskohtia ja poikkeuksia pääsäännöstä joihin en ole perehtynyt. Jos Miettinen jatkaisi vielä vuoden yliopistossa, niin kai tuo NHL-pelaajaoikeuksien raukeaminen sitten voisi venyä ensi vuoteen. Tai ainakin Miettistä vuotta aiemmin varattu Flyersin Bryce Brodzinski näin esimerkinomaisesti on vielä Flyersin reservilistalla tähän kesään saakka, kun nyt saa päätökseen viidennen yliopistokautensa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nuo koronakaudet ovat antaneet lisää aikaa joillekin olla NCAA:ssa ja Miettinen pelaili 2020-21 kaudella siellä. En ole varma miten niitä muutettiin, mutta taannoisella Red Wingsin maalivahti varauksella Keith Petruzellilla oli tiettävästi mahdollisuus mennä vielä viidenneksi kaudeksi takaisin sinne. Päätti siirtyä ammattilaiseksi ja Detroitissa ei ollut kiinnostusta pitää häntä ja nyt pelaa Toronton AHL joukkueessa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Lambert 1+2
Pulli 0+2. Eetu 30/30 suoritus puolen pelin otannalta kun tarvi kääntää peli. 4-3 tappio Eetun tullessa sisään kääntyi 4-6 voitoksi. Huima poika.
Tuomaala 0+1
Tuomisto 0+1, Lambert 0+1
Raantakin päässyt peleille 28/32 suorituksella 4-3 tappio.
Pärssinen 0+1
Koppanen 1+1, Jolle 30/33 ja tappio, Merelä 1+0
Aatu 0+1
Niemelä 1+1 ja kakkostähti.
Aku 0+1
Vilen 0+1
Meriläinen pelastamaan peliä ja 6/6 suoritus vikaan erään. Jengi kavensi vikassa 2-3, mutta ei riittänyt. Leevi teki kuitenkin voitavansa.
Merelä 0+1
Tuomisto 1+0

Siinä jotakin nostoja viime ajoilta, mutta voipi olla joitakin unohtunut. Lambert pääsi ainakin kolmesti koittamaan tehoilua ja kahdesta pelistä 1+3 tehoilla tämän jakson tehokkain suomalainen. Lambert ottanut jo aika selvän piikkipaikan 19+28 tehoilla, kun Aatu tulee toisena 15+27 ja Tuomaala maalin pienemmällä tehomäärällä. Aku siellä pisteen päässä 40p tehopisteen rajasta. Vilenistä tuli 14. suomalainen joka tällä kaudella rikkooo 20p rajan. Pullista 25., joka rikkoo 10p rajan.

Veskareista kauden osalta voi mainita meillä olevan Jollen ainoana yli 2t pelatun minuutin veskari sekä Annusen ja Meriläisen yli 1t minuutin pelanneita. Yhteensä on 8 veskaria käynyt kehissä tällä kaudella. Raannan 4 peliä ja 86,11% jättää jossittelulle sijaa. Paljoa paremmin ei ole vetänyt 11 matsin Salminen 87,01%.

Jolle pelannut urallaan nyt 40 ja Raanta 30 peliä bussiliigaa. Jolle on liittynyt 30 suomalaisen kerhoon joilla on 20 voittoa bussiliigasta ja tähän jäi urallaan myös Korpisalo ainakin toistaiseksi.

Koppanen painoi juhlapelinsä 300 tehokkaana ja sai 1+1 tehot tuossa matsissa. Nyttemmin saldo on jo 301 peliä. On se jyrä. Maalipörssissä Koppa nousi jo jaetulle 16. sijalle yhdessä 45 maalin Härskin ja Makke G:n kanssa. Lambert painoi ventin täyteen ja sillä jaetulle 69.sijalle Jokelan ja Kemellin kanssa. Tuomisto poistui legendaarisesta 4 maalin massakerhosta ja kuuluu nyt 5 maalin kerhoon 5 muun sankarin kanssa. 4 maalin kerhoon jäi vielä kuitenkin 18 pelaajaa eli onneksi Antti ei jäänyt tuonne jumiin.

Koppasen urotyöt jatkuvat syötöissä ja hän nousi nyt 67 syötön myötä jakamaan 19 sijaa Tukosen ja Thomsonin kanssa. Pari hassua passia, niin paikka paranee jopa Top15-listalle. Lambert syötteli itsensä nyt Top100-listalle jaetulla 99. sijalla. Suoritukseen riitti 29 passia ja jakamassa ovat Hintz, Javanainen ja Henri Ikonen. Kovia nimiä kaikki, mutta kuka tuo Henri on? Ikonen on tuttu kyllä sukunimenä, mutta niitä on niin paljon ettei yksi Henri ole erottunut massasta. Heitetään lonkalta notta KalPan miehiä, mutta voipi olla ihan toinen ukko. Pärssinen on nyt 149 suomalainen, joka on heittänyt 20 passia bussiliigassa. Tuomiston myötä taas 201 pelaajaa on napsinut 10 syöttöpinnaa. Tuomisto nousi siis Top200-listalle jakopaikalle 198. ja jakoa sijasta tehdään Pyörälän, Palveen ja Juuso Ikosen kanssa. Taas Ikonen, mutta tämä taisi olla yksi niistä veljeksistä joiden isä oli Kiekko-Espoon miehiä.

Koppasen pisteet veivät hänet hätänumeroihin yhdessä Puustisen kanssa, mutta Puustinen on maaleissa edellä. Taakse jäi Hartikainen ja juuri uransa lopettanut Joensuu. Joensuu on Top20-listan viimeisenä tehoilla 42+69=111. Tänne ei tuurilla pääse, vaan pitää olla kova peluri. Lambert pääsi urallaan jo 50p. Vilenistä tuli yksi 187 suomalaisesta 20p miehestä. Tuomiston tehoilut nostivat urasaldon 5+10 ja taakse jäi monta pelimiestä, mutta mikä tärkeintä, niin hän nousi nyt Top200-listalle. Listan hännille jäi nyt Mäenalainen 7+7 suorituksella ja listalta putosi kokonaan pois Juuso Ikonen 4+10 tehoilla. Taas Ikonen, mutta nyt sekin putosi ja ei tarvi häntä enää mainita. Hei hei. Pullista 216. suomalainen 10p rajan rikkoja. Harvinaista kuin mikä.

Siinä kaikki nopeasti kasatut tilastot, mutta valitettavasti jotain saattaa mennä ohi, kun tulee pidempiä taukoja. Olkoon siinä. Kohtahan kausi onkin jo ohi.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Aatu Räty +2, 1+3 tehoilla ottelun ykköstähdeksi 5-2 voitossa ja loi painetta myös Lambertille suomipörssin voittotaisteluun. Paha vain, että Lambert syötti joukkueensa molemmat maalit ja näin etu on vielä 3p Aatuun. Lambert palkittiin kolmostähtenä, mutta Heinola vain syötti yhden ja siitä ei palkittu. Nikkanenpa ei lähtenyt pisteiden tehtailuun ollenkaan mukaan, mutta otti sentään miinuksen. Heinola -2.

Meriläinen otti 29 torjuntaa, mutta päästi kolme. 3-1 tappion myötä Meriläisen kansalaisuus on aiheuttanut pohdintaa NHL-ketjussa, mutta antaisin armoa kun pelaa kuitenkin Pellevillessä. Ihan hyvä poika se on kuten Korpisalokin ylempänä, mutta ei tuolla oikein voi menestyä. Thomson ja Matinpalokin keräsivät miinuksen ja Thomson vielä sai jäähyn kaupan päälle. Häviämisen kulttuuri sairastutti myös Järventien, joka ei ole pitkiin aikoihin enää ottanut osaa tämän organisaation häviöihin.

Merelä otti tehoilusta vapaapäivää ja laukoi ilman tulosta sekä haittasi joukkueensa peliä jäähyllään. 3-2 voittoa ei sentään Mereläkään onnistunut torpedoimaan. Tässä organisaatiossa on sitä voittamisen kulttuuria.

Jolle palkittiin kakkostähtenä hänen laitettua lähes täydellisesti luukut kiinni. 34 koppia tuli otettua, mutta yksi maali annettua vastustajalle. Koppanen hoiti ruutunsa ja syötti itsensä tilastoihin. Oli muuten kauden 20. piste. Näitähän on jo 15 20p rikkonutta tällä kaudella. Tuomaala keräsi miinuksen ja murehti suomipörssin voittotaistelun karkaamista.

Vilen otti miinusta 4-1 tappiossa eikä siellä paljon Halosen maali lämmittänyt.

Niemelä syötti avausmaalin ja kaikki näytti hyvältä. Sitten Kaskisuo laittoi luukut kiinni ja napsi 24 torjuntaa otteluun ja voitto lukemin 4-1 sekä vielä ottelun ykköstähden paikka. Niemelälle lopulta lukema -1 ja Hirvoselle samoin. Kokkonen onnistui pysymään nollilla.

Kemell keräsi kauden 20. syöttöpisteensä 0-3 voitossa ja Pärssisen kanssa molemmille plussapallot.

Nousiainen keräsi plussan ja 10min jäähyn ties mistä syystä. Lukeehan se tuolla tilastoriveillä, mutta en minä tiedä mitä pitää tehdä tuommoisen ansaitakseen. Helenius jäi ilman merkintöjä mitä nyt laukoi pari kertaa. 4-3 voitto kuitenkin kotiin vietäväksi.

Eetu Mäkiniemi nöyryytti vastustajaa 27 torjunnan nollapelillä. Eetu silti sai kunnian olla vasta kolmostähtenä. Shakira oli muuten kakkostähtenä. Pulli ei tehnyt voitossa mitään mistä tilastot kertoisivat. Aku otti jäähyn ja miinusta sekä istui myös kaverin puolesta boxissa. 4-0 tulos ei jättänyt Akulle mahdollisuutta pisteille.

Leeville kauden 20. peli. Mäkiniemi ja Tikkanen vielä yrittävät nousta 1000min miehiksi tälle kaudelle, mutta vielä tarviii molemmat pari peliä lisää. Meriläinen saavutti kolmantena suomalaisena kauden osalta 500 torjuntaa täyteen. Jolle nousi jo urallaan Top30-listalle jakaen 41 ottelun kokemuksella viimeistä paikkaa kolmen metrin Koskisen kanssa. Kaskisuosta saattaapi tulla pian 12. suomalainen, joka on pelannut yli 6000min bussiliigan kassarina, mutta ei mennä asioiden edellä. Ehkä ensi pelissä sitten. Mäkiniemeltä puuttuisi enää 8min 3000min rajasta. Kaskisuo on päästänyt nyt 12. eniten maaleja ja jakaa tätä saavutusta Kettererin kanssa. Mäkiniemellä yhtä monta päästetty kun Sarosilla, niin sillä hän intoutui nollan pitämään. Jolle tarvii vielä yhden keskimääräisen ottelun torjuntamäärän, niin ylittää 1000 torjunnan rajapyykin. Mäkiniemi jo jaetulla 12. sijalla nollapeleissä ja 7 nollapeliä 54 ottelun otannalla on aikamoinen suoritus.

Koppanen se jatkaa AHL-Jyrän statuksen sementoimista ja ottelumäärät komistuu yli kolmensadan peli peliltä. Koivula ollut peleistä ja ei oikein nouse, mutta Thomson siellä kanssa tavoittelee jo Top25-sijaa. Lassi kuitenkin taitaa ensi kaudeksi tulla Eurooppaan, niin ei siitä sen enempää. Heinola noussut kanssa jo Top60-listalle ja mikäli ei lopeta uskomasta mahdollisuuteensa, niin pelejä voi tulla vielä ensi kaudellakin. Uskoisin kyllä niitä tulevan ylhäällä, mutta ei tuosta suomalaishautomosta koskaan tiedä. Kaskisuo enää kahden pelin päässä Top100-listalta. Matinpalo nousi ohi nimimiehistä ja jätti Top200-listan viimeiselle sijalle keikkumaan nämä 56 matsin hurjat. Mäkiniemi enää kahden matsin päässä tuosta rajasta.

Aatu Räty on enää maalin päässä legendaarisesta Top50-listasta. Siellä jo jännittää listan portinvartijat eli 26 maalin Javanainen, Suomela ja Jarkko Ruutu. Eihän Räty niitä tiputa listalta pois, mutta nousee silti seuraksi. Kolme tarvitaan yli 26 maalin, jotta raja nousee eli aikaa on vielä listalla keikkua.

Syötöissä Koppanen jätti Tukosen ja Thomsonin taakseen ja siirtyi listalla ylöspäin Ritan ja Tony Salmelaisen seuraan. Aatu nousi syötöissä Top50-listalle komiasti ja suoraan sijalle 47. jota jakaa yhdessä 48 syötön Järventien, Summasen, Salon ja Sepän kanssa. Listalta ei vielä tippunut ketään, mutta alkaa siellä olla jo ylitarjontaa ja Salo ja Aatu tuskin kauan tuossa rajassa pysyvät. Roby kerännee syöttöjä kunhan joskus palaa kaukaloon. Lambert loikkasi Top100-listalle turvaan kunnolla ohittaen liudan nimimiehiä. Nyt siellä jaetulla viimeisellä sijalla jo puntti tutisee Hintzillä, Javanaisella ja Henri Ikosella. Seuraava joka 30 syöttöä saa kasaan pudottaa tuon kolmikon armotta listalta sijoille ynnä muut. Siellä on saalistamassa Kemell, Pulju, Tuomaala, Niemelä ja Aku lähietäisyydellä, mutta Pulju tosin ylhäällä.

Koppanen kapuaa pisteissäkin ylemmäs ja nyt tehot on jo 113 pistettä. Taakse jäi tällä kertaa Julius Honka ja Puustisen Valtteri. Seuraava ohitettava onkin sijalla 15 oleva Jakke Immonen, mutta kolme pinnaa pitäisi vielä saada ohitukseen tai oikeastaan 4, koska Jakella on 50 maalia. Sami Niku ei kauaa enää roiku Top30-pistepörssissä sillä Heinola hengittää jo aivan takana ja Thomsonkin iskuetäisyydellä. Aatu nousi kerralla 70p rajan yli ja samalla Top50-listalle jopa sijalle 47. Taakse jäi listan sisäpuolelle Teemu Laakso, Janne Grönvall ja Eeli Tolvanen, mutta Otto Somppi voi kerätä kamat ja poistua. Eelin 36+35 tehot ovat nyt tämän listan rajana. Näillä mennään.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Pärssinen keräsi plussapallon 4-3 voitossa ja Kemell 0+1 saldon.

Ottavaisen Ville iski ottelun avausmaalin ja samalla kauden 30. tehopisteensä ollen 8. suomalaispeluri, joka tähän on tällä kaudella pystynyt. Matsi päättyikin lopulta 7-3 voittoon, mutta silti Ville keräsi -1 lukeman. Petman pisti paremmaksi ja keräsi -2 ja Seppälä oli jääkuninkaana jopa -3 saldolla. Harvinaisen kylmäävät lukemat suomipojille kun matsi tosiaan päättyi 7-3 voittoon. Kuinka ne onnistuikin tuossa?

Uran otteluista ja maaleista ei kummempia tarinoita synny, mutta Kemellin syötöstä voidaan kirjoittaa muutama rivi. Jokke nousi 27 syötön kerhosta pois ja sinne jäivät Pulju, Tuomaala ja Niemelä ihmettelemään. 28 syötön kerhossa onkin sitten 6 peluria Joken seurana ja nimekkäimpänä Mikko Koivu. Mutta se pihvi tulee tässä eli 29 syötön kerholaiset pitävät Top100-listan viimeistä sijaa ja tähän joukkoon Jokke voisi päästä jo seuraavalla syötöllään. Siellä listan hännillä vapisevat jo Hintz, Javanainen ja Henri Ikonen. Jos ei se ole Jokke, joka nuo listalta tiputtaa, niin se voi olla sitten vaikka Tuomaala tai Niemelä. Pian se kuitenkin tulee aika hyvästellä tuo kolmikko ikuisesti Top100-listalta poies. Mainittakoon vielä, että Ottavaisen 30p ylityksen myötä näitä heppuja on suomenniemellä jo 148. Siinäpä nämä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Santtu Kinnunen laukaisi kahdesti ja näin auttoi joukkuetta 3-0 voittoon. Ei ne vedot toki maaliin mennyt, mutta näin tilastot kertoivat. Muutoin oli nollariviä.

Merelä laukoi 3 kertaa joukkueensa 2-0 tappiossa. Muutoin oli nollariviä. Merelä pohti karannutta NHL-unelmaansa ja murehti ettei ole auttamassa Tapparaa mestaruuteen.

Vilenin Topias syötti 1-1 tasoitusmaalin ja tästä alkanut kiri toi joukkueelle 1-3 voiton. Vilenille plussapallo ja kolme laukausta syöttöpisteen lisäksi. Kaskisuo availi luukkua ja pohti miten olisi ottanut kaikki kiinni ja voittanut jos olisi vain päässyt kehiin, mutta kun ei niin tappio tuli.

Tuomisto keräsi miinuksen ja Viro plussan sekä laukauksen 2-5 voitossa. Siinäpä maineteot tilastoissa.

Niemelä saalisti kakkossyötön jatkoajalla syntyneeseen 2-1 ratkaisumaaliin. Niemelä keräsi myös plussan ja laukauksen. Kokkonen laukoi kahdesti ja Hirvonen kerran. Hirvonen jäi -1 lukemaan ja istui myös boksissa kakkosen. Nikkanen painoi tappiopelissä tutun nollarivin ja Heinolakin sai vain laukauksen tilastoihin. Lambert sentään laukoi kolme kertaa ja saalisti hienon -2 lukeman.

Seppälä ja Ottavainen laukoivat kahdesti 0-2 tappiossa, mutta muutoin oli tilastot yhtä nollariviä Petmanin tavoin. Innolla jo katsoin voittajan kokoonpanosta Joni Jurmon tehoiluja, mutta eipä näkynyt peleissä. En minä mistään Jurmon liikkeistä tiedä, mutta sivustoilla näkyi kuitenkin sainaus Calgaryn nippuun. Ehkä sieltä vielä pelejä tulee kauden loppupuolella?

Nousiainen onnistui saalistamaan kakkossyötön joukkueen voitto-osumaan ja pelistä 3-2 voitto. Kim laukoi myös kerran pelissä, mutta maalisaldo näyttää edelleen kumman pyöreältä. Pyöreää nollaa oli myös Heleniuksen tilastorivit. Tappion kärsinyt Pullikin tyytyi vain yhdellä laukauksella rikkomaan nollarivinsä.

Maaleilla ei suomalaiset mässäilleet ja summaukseen tulee vain kolme syöttöpistettä kierrokselta. Eipä ollut myöskään maalivahtien yö, kun ainoastaan Kaskisuo oli luukkuvahtina. Kyllä kait Mäkiniemen olisi voinut olettaa olevan luukkuvahtina myös, mutta eipä ollut. Niemelän syöttö nosti hänet Kemellin rinnalle ja nyt on heidän keskinäistä kilvoittelua kumpi heistä pääsee Top100-listalle ensimmäisenä. Se on yhdestä passista kiinni molemmilla ellei toinen sitten erehdy laittamaan kahdella syötöllä rajaa ylemmäksi. Vilen odottelee myös yhden syötön vajauksella passiansa numero 20. Nousiainen nousi viimeinkin Top200-listan sisäpuolelle tehoillaan 2+13=15. Kim ohitti syötön myötä Juuso Ikosen, Saku Mäenalasen ja Kasper Björkqvistin. Ikonen oli listalta tippunut jo aiemmin ja nyt hyvästelemme myös Mäenalasen pois listalta. Kasper vielä jäi keikkumaan Top200-listan viimeiselle sijalle. Sellaista tänään bussiliigasta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Salkulle kaikkea hyvää vaan tarunhohtoisen valloitukseen!

Onneksi ei sattunut myöskään mitään koodi-idioottia yrittämään pahoinpitelyä huolimatta komeasta tuuletuksesta. Ehkä AHL:ssä on sen verran nuorempaa porukkaa ettei noita primitiivisiä luolahenkilöitä /puritaaneja ole ihan niin montaa riskeeraamassa kanssaihmisten henkeä ja terveyttä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Onneksi ei sattunut myöskään mitään koodi-idioottia yrittämään pahoinpitelyä huolimatta komeasta tuuletuksesta. Ehkä AHL:ssä on sen verran nuorempaa porukkaa ettei noita primitiivisiä luolahenkilöitä /puritaaneja ole ihan niin montaa riskeeraamassa kanssaihmisten henkeä ja terveyttä.
No olihan tuo nyt ihan erilainen tilanne kuin se mihin ilmeisesti viitataan. Semmoista lajiherkkua nämä veskarien maalit (varsinkin tällaiset tekemällä tehdyt) että tuuletuksessa pitäisi mennä Joe Thorntonin linjoille, että voisi katsoa överiksi.
 
Onneksi ei sattunut myöskään mitään koodi-idioottia yrittämään pahoinpitelyä huolimatta komeasta tuuletuksesta. Ehkä AHL:ssä on sen verran nuorempaa porukkaa ettei noita primitiivisiä luolahenkilöitä /puritaaneja ole ihan niin montaa riskeeraamassa kanssaihmisten henkeä ja terveyttä.

Tai sitten (todennäköisempi vaihtoehto) et itse ymmärrä ollenkaan tuota koodia.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Niemelä -1, 0+1, Kokkonen +1, 0+2 ja Hirvonen -1 eivät tehoilusta huolimatta onnistuneet voittamaan, vaan peli päättyi 3-4 tappioon. Voittoa juhli tutusti tehoillut Nikkanen, joka painoi maalin taas vaihteeksi. Nikkaselle myös plussapallo. Heinola sai yhden laukauksen tilastoihin, mutta Lambert loisti poissaolollaan kokoonpanosta. Nikkasen maali oli kauden 10 tehopiste ja nyt näitä 10p rikkoneita on jo 26.

Pulli keräsi kakkosen ja laukauksen 2-4 päättyneessä tappiossa. Eipä siitä sen enempää.

Kinnunen sai kakkossyötön ottelun viimeiseen maaliin ja nautiskeli 4-1 voiton tuomasta euforiasta. Salo otti heti alkuun kakkosen jonka aikana vastustaja rankaisi 1-0 osuman. Salo ei kyennyt tilastoihin saamaan kakkosen lisäksi muuta kun laukauksen ja -2 lukeman. Liukas ei myöskään säväyttänyt ja -1 ainoa merkintä tilastoissa.

6-4 maalintekokilpailussa odotin näkeväni Tuomaalalla tehoillan, mutta 2 laukausta ja 2min jäähy olivat ainoa merkintä voittavan joukkueen kärkiukolle. Tappion kärsinyt Merelä onnistui pääsemään syöttöpisteille, mutta hänen tilastoriville tuli myös -1.

Vilen hävisi joukkojensa mukana 7-4 pelin, mutta Vilenin tilastoriville ilmestyi kauden 20. syöttöpiste, pikkukakkonen, 3 laukausta ja vielä plussapallo. Voittoa ei silti Sulon perheessä juhlittu.

Thomson laukoi neljästi, Matinpalo kerran ja keräsi myös -2 lukeman. Meriläinen torjui 15 kertaa ja onnistui häviämään ottelu 1-2 lukemin. Vastapuolen kaveri otti sitten 36 koppia, joten Meriläinen saattoi hieman hävitä veskareiden taistelun. Vastapuolen kaveri ei valitettavasti ollut Kaskisuo, joka istuskeli luukkuvahtina pelin.

5-1 tappiopelissä Kemell keräsi 3 laukausta, mutta muutoin oli nollaa rivillä. Pärssistä ei näkynyt pelaamassa ties mistä syystä.

Viro syötti 2-0 osuman ja kaikki näytti vielä tässä vaiheessa hyvältä, mutta peli päättyi lopulta 2-4 tappioon. Virolle kuitenkin syötön lisäksi plussapallo. Tuomistolle ei plussia riittänyt, mutta yhden laukauksen sai tilastoriville.

Rädyn Aatu hoiti 2-1 voitossa itselleen laukauksen ja -1 lukeman. Ilmeisesti debyytin teki Lekkerimäki ja suoritti sen laukauksella ja plussapallolla. Harmillisesti Lekkerimäki kuuluu näihin wannabe-suomalaisiin ja joutuu edustamaan urallaan kolmea kruunua. Sääli sinänsä.

Aku Räty sai yhden laukauksen tililleen 4-0 tappiossa. Ei sentään miinuksia tilastoihin.

Niemelä painoi nyt itsensä Top100-listalle syötöissä ja 29 syöttöä riitti tähän jakopaikkaan. Seuraava syöttö nostaisi hänet 30 syötön rajalle ja siinä onkin sitten useampi 30 syöttöpisteen mies jakamassa, mutta 29 syötön miehet voidaan hyvästellä kun joskus tuo 30 syöttöpiste Niemelälle tai jollekin muulle tulee. Vilen liittyi 150 pelaajan kerhoon jotka kukin on saaneet vähintään 20 syöttöä tilastoihin. Viro pääsi jo lähelle Top200-listaa pisteissä ja pisteluku on jo sama kuin portivartija Björkqvistillä eli 14 pistettä. Seuraava pinna viekin Viron jo listan sisäpuolelle. Siinäpä tämä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Semmoista lajiherkkua nämä veskarien maalit (varsinkin tällaiset tekemällä tehdyt) että tuuletuksessa pitäisi mennä Joe Thorntonin linjoille, että voisi katsoa överiksi.
Ei nyt liity suomalaisiin, mutta tämä tuuletus AHL:n puolella on sen kuuluisan AHL-koodiston mukaan jo aivan liikaa. Ainakin Manitoban kapteenin mielestä, joka sitten kävi vielä ottelun loppuhetkillä Kochetkovin kimppuun.



 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ei nyt liity suomalaisiin, mutta tämä tuuletus AHL:n puolella on sen kuuluisan AHL-koodiston mukaan jo aivan liikaa. Ainakin Manitoban kapteenin mielestä, joka sitten kävi vielä ottelun loppuhetkillä Kochetkovin kimppuun.
No jaahas. Vaikea tietysti satavarmasti sanoa tästä kuvakulmasta, kun ei Kochetkovin housunetumusta missään vaiheessa kunnolla näy, mutta vahva veikkaus silti että Manitoban janari veti nyt ihan omat överinsä.

Käsittääkseni näissä on kuitenkin yleensä annettu toisella lailla siimaa, aivan kuten jos kyseessä on joku rajapyykki (ensimmäinen NHL-maali, tuhannes piste, tms.).

Mutta se OT:sta, Salmiselta tyylikkäästi tehty maali ja komea tuuletus, joka oli ihan linjassa tekoon.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Yleensä ne ovat voimassa tosiaan neljä kautta varauksesta, mutta siellä on paljon yksityiskohtia ja poikkeuksia pääsäännöstä joihin en ole perehtynyt. Jos Miettinen jatkaisi vielä vuoden yliopistossa, niin kai tuo NHL-pelaajaoikeuksien raukeaminen sitten voisi venyä ensi vuoteen. Tai ainakin Miettistä vuotta aiemmin varattu Flyersin Bryce Brodzinski näin esimerkinomaisesti on vielä Flyersin reservilistalla tähän kesään saakka, kun nyt saa päätökseen viidennen yliopistokautensa.
Taisi Covid aika tuoda mahdollisuuden viidenteen vuoteen. Se tai pitkä loukkaantuminen lienevät ainoat mahdolliset syyt
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
No jaahas. Vaikea tietysti satavarmasti sanoa tästä kuvakulmasta, kun ei Kochetkovin housunetumusta missään vaiheessa kunnolla näy, mutta vahva veikkaus silti että Manitoban janari veti nyt ihan omat överinsä.
Kuvastaa sitä, että vaikka jääkiekossa on näitä kirjoittamattomia "koodistoja", niin rajathan niissä ovat täysin häilyviä. Mikä nyt kenenkin mielestä on väärin tai liikaa ja mikä ei. Ehkä Kochetkovin valloittava persoona ja Manitoban kotikaukalo oli kapteenille sitten liikaa. Mutta se tosiaan OT:sta.

Aiheeseen liittyen Carolinassa 4.maalivahdiksi pudonnut Antti Raanta on nyt toisella AHL-visiitillään pelannut myös kahdessa ottelussa Chicago Wolvesin maalilla.

16.3. tappio kotona Manitoballe lukemin 2-6, torjuntoja 23/28 (82,1%)
20.3. jatkoaikatappio vieraissa Rockfordille lukemin 3-4, torjuntoja 28/32 (87,5%)

Torjuntavastuu on Wolvesissa pääosin ollut Adam Scheelin ja Keith Kinkaidin harteilla. Eikä nuo Raannan tilastot nyt ainakaan lupaa kovin paljon lisävastuuta. Eipä olisi vielä vuosi sitten NHL-playofien aikaan uskonut, että Antin tilanne olisi keväällä 2024 tällainen.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Kuvastaa sitä, että vaikka jääkiekossa on näitä kirjoittamattomia "koodistoja", niin rajathan niissä ovat täysin häilyviä. Mikä nyt kenenkin mielestä on väärin tai liikaa ja mikä ei. Ehkä Kochetkovin valloittava persoona ja Manitoban kotikaukalo oli kapteenille sitten liikaa. Mutta se tosiaan OT:sta.

Aiheeseen liittyen Carolinassa 4.maalivahdiksi pudonnut Antti Raanta on nyt toisella AHL-visiitillään pelannut myös kahdessa ottelussa Chicago Wolvesin maalilla.

16.3. tappio kotona Manitoballe lukemin 2-6, torjuntoja 23/28 (82,1%)
20.3. jatkoaikatappio vieraissa Rockfordille lukemin 3-4, torjuntoja 28/32 (87,5%)

Torjuntavastuu on Wolvesissa pääosin ollut Adam Scheelin ja Keith Kinkaidin harteilla. Eikä nuo Raannan tilastot nyt ainakaan lupaa kovin paljon lisävastuuta. Eipä olisi vielä vuosi sitten NHL-playofien aikaan uskonut, että Antin tilanne olisi keväällä 2024 tällainen.
Raanta on ollut niin klesana jo vuosia, että valitettavasti tämä nykyinen skenaario on ollut varsin mahdollinen lähes koska tahansa. Sääli, koska jos olisi pysynyt koossa kunnolla urallaan, olisi hyvän tason NHL-maalivahti todennäköisesti edelleen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Matinpalo +3 onnistui 5-2 voitossa keräämään itselleen syöttöpisteen. Samalla Matinpalolle 10p kauden osalta täyteen. Thomson vain pimahti kakkosen arvoisesti ja Meriläinen tsemppasi luukkuvahtina. Vastapuolella Kaskisuo otti 22 torjuntaa, mutta kun 4 meni omiin, niin ei voi sanoa onnistumiseksi tätä suoritusta.

Vilen onnistui 3-4 voitossa saalistamaan 0+1 tehot.

Tuomaala onnistui saamaan kauden 15. maalinsa, mutta jatkoilla Koppanen saalisti kauden 15. syöttöpisteensä ja voitti pelin. Jolle otti 23 koppia ja vaikka 3 menikin omiin, niin tasuriksi meni varsinainen ja jatkoilla voitto.

Kinnunen ei onnistunut kahdella laukauksellaan seurakavereitaan paremmin ja 0-1 jatkoaika tappioon päättyi peli. Voitokkaana matsin jälkeen juhli suomalaisista Salo, joka on hukannut Otto-pojan jonnekin katsomon ja lasaretin välimaastoon. Mikä lie Koivulalla, kun ei pelaa?

Merelän joukkue voitti 0-4 ja Waltteri saalisti itselleen pelistä plussapallon.

Tuomisto laukoi kolmesti, mutta tehoja ei tullut ja 1-1 tilanteessa jatkoille. Viro oli pelissä mukana nollarivillä. Jatkoilla sankariksi nousi Jokke, joka teki kauden 16. maalinsa. Pärssinen onnistui keräämään miinuksen ja jäähyn pelistä.

Helenius auttoi joukkueensa 3-4 voittoon kahdella laukauksella. En kyllä yhtään osaa sanoa miten ne auttoivat, mutta varmasti jotenkin. Muutoin nollarivi Samuelille.

Aatu Räty +3 laittoi 1+1 illan 5-1 voitossa ja haastaa nyt Lambertia toden teolla bussiliigan suomalaisten pörssivoitosta. Pisteen ero vielä Lambertin hyväksi.

Aku Räty pisti tehoissa paremmaksi 1+2 illalla ja ensimmäisellä tehopisteellä rikkoi 40p rajan ja on nyt 42p kanssa Tuomaalan rinnalla. Akun tehoilu tuotti 2-7 voiton ja Aku kakkostähtenä matsissa.

Seppälä painoi kauden 10 syötön ja tästä innostuneena myös muut suomalaiset heräsivät ja naulasivat voittomaaliksi jääneen kolmannen maalin Petmanin toimiessa kakkossyöttäjänä ja Ottavaisen viimeistelijänä. 3-2 oli lopulta loppunumerot. Seppälä keräsi vielä kaksi plussaa kun taas Ottavainen jäi -1 lukemaan.

Jollelle peli oli jo kauden 40. kun taas Kaskisuolle vasta 12. Uran osalta ottelumäärät ovatkin sitten aivan toistepäin ja Jolle nousi ottelunsa myötä nyt ohi Koskisen ja pitää sijaa 30. yksin hallussaan. Kaskisuo on nyt 12. suomalaisveskari joka on kyennyt ylittämään 6000 pelatun minuutin rajan. Jollen torjunnat lukemissa 999 ja tällä ei vielä pääse 31 suomalaisen veskarin seuraa joilla on ylitettynä 1000 torjunnan rajapyykki.

Kaskisuo on enää yhden pelin päässä himoitusta Top100-listasta ottelumäärissä. Aku Räty siirtyi 50 matsiin Pullin ja maalitykki Salmisen seuraksi. Aatu Räty nousi komeasti Top50-maalintekijöiden listalle jakamaan sijaa 48. yhdessä Suomelan, Javanaisen ja Jarkko Ruudun kanssa. Tuomaala nousi Top100-listalla tukevammin sisäpuolelle ja listan jakopaikalle taas tuli uutena nimenä Aku Räty 14 maalin myötä. 14 maalin miehet miehittävät sijat 97-108, joten hetken aikaa on rajana vielä tuo 14, mutta kun se ylittyy, niin moni ukko tippuu listalta. Syöttöpörssissä Koppanen nousi jo jaetulle 15. sijalle yhdessä 69 syötön Joensuun ja Nikun. Aatu Räty tukevoitti paikkaansa Top50-syöttäjien listalla ja ei turvaudu enää jaettuihin sijoihin. Seuraava syöttö olisi Aatun 50. Aku Räty on enää syötön päässä jaetusta Top100-syöttöpörssistä, mutta siinä on nyt niin monta ukkoa, että eiköhän joku paina rajan tuonne 30 syöttöön piakkoin ja loppuu nämä 29 syötön miesten pyristelyt listalla. Seppälä ja Vilen painavat venttikerhossa yhdessä ja onpa molemmilla sama määrä maalejakin.

Pisteiden osalta Koppanen jatkaa sijalla 16, mutta nyt ei Honka ole enää samalla pisteluvulla. Immosen Jakke on pisteen edellä, mutta ohi päästäkseen Joona tarvii 2 pistettä. Aatu Räty ohitti Vallen, mutta Raato oli samaan pistelukemaan parempi maalintekijä ja jatkaa vielä Aatun edellä. Kemellin uran 50p oikeuttaa hänet sijalle 86. Samu Tuomaala ja Aku Räty ovat nyt molemmat kahden pisteen päässä Esa Lindellistä sekä Top100-listasta. Eiköhän nahka rupea kohta valumaan alas listoilta. Matinpalon myötä nyt 217 peluria suomesta on yltänyt 10p rajapyykkiin.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Respectiä Kiekottomalle Miehelle mykistävän syväluotaavista tilastoniiloiluista. Jatka samaan malliin! Ja perään vielä virtuaalinen peukku.
Kiitoksia vain ja mielelläni näitä jatkaisin, mutta teen syväanalyysin tuossa kesällä ensi kauden tuotoksiin. Eihän nämä viiden ottelun kierrokset mitään, mutta sitten kun pelataan 15 peliä änäriä ja 15 peliä bussiliigaa samana yönä, niin ei tuohon riitä yksi kahvikupillinen. Joskus käy mielessä sellainenkin asia, että mitä kaikkea sitä ehtisi jos ei niiloilisi näin valtavasti. Toisaalta saan jotain mielihyvää niiloilusta niin se on periaatteessa vain yksi harrastus muiden joukossa. Toiset kerää postimerkkejä ja toiset niiloilee.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Valtteri Pullille yksi plussapallo 4-1 voitto-ottelussa. Ei näkynyt Jurmoa vieläkään tappion kärsineen rosterissa. Näinköhän Jurmon sainaus oli vain ensi kautta varten vai vieläkö nähdään kevään karkeloissa?

Muuta en tästä yhdestä kierroksesta vaivaudu kirjoittamaan. Plääh. Vain plussapallon tähden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös