Summit Series 2007, alle 20v, Kanada-Venäjä

  • 9 521
  • 55

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The Hockey News kertoo 5.6.2007 numerossaan, että Kanada ja Venäjä uusivat vuoden 1972 8 pelin ottelusarjan. Tällä kertaa ottelusarjassa kohtaavat alle 20-vuotiaat Kanadan ja Venäjän pelaajat. Otteluista 4 pelataan Kanadassa ja 4 Venäjällä. Ajankohta on 27.8-29.9.2007.

Ihan mielenkiintoinen ottelusarja, mutta toisaalta aivan yhdentekevä verrattuna siihen, että olisi uusittu 35 vuoden takainen parhaiden pelaajien välinen Summit Series.
 

kovalev

Jäsen
The Hockey News kertoo 5.6.2007 numerossaan, että Kanada ja Venäjä uusivat vuoden 1972 8 pelin ottelusarjan. Tällä kertaa ottelusarjassa kohtaavat alle 20-vuotiaat Kanadan ja Venäjän pelaajat. Otteluista 4 pelataan Kanadassa ja 4 Venäjällä. Ajankohta on 27.8-29.9.2007.

Ihan mielenkiintoinen ottelusarja, mutta toisaalta aivan yhdentekevä verrattuna siihen, että olisi uusittu 35 vuoden takainen parhaiden pelaajien välinen Summit Series.

Ei sinulla mitään linkkiä asian tiimoilta ?

Mielenkiintoinen ja varmasti kovatasoinen tournamentti tulee, edellyttäen että molemmat maat saavat kaikki parhaansa mukaan. Venäjän nuoret pelaavat varmasti suuremmalla sydämellä kuin vanhat pierut ja siksi tämä voi olla urheilullisesti paljon antoisampi vaihtoehto. Muutenkin nuorten pelejä seuraa nykyään mielummin.

Tietysti se "Ihan kaikki parhaat" olisi unelma, joka ehkä vielä sekin joskus toteutuu.

Saapa nähdä näytetäänkö näitä töllöstä, tuskin.
 

Nipsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, Canadiens
Loistava idea, kyllähän näitä nuorten pelejä aina mielellään seuraa. Toivottavasti vain kaikki parhaat tosiaan ovat mukana. Toivotaan että myös tv huomioi nämä ottelut.
 
Todella mielenkiintoinen viritys. Nyt vain toivotaan, että kaikki parhaat saadaan mukaan, että turhat jossittelut sen suhteen voidaan jättää pois.

Erityisen herkullinen tilanne tällainen ottelusarja on eräiden keskustelupalstojen eräille nimeltämainitsemattomille kirjoittajille. Tietysti jos oma joukkue häviää, niin on taas helppo kadota...

E: Koska kyseessä on "alle 20-v" pelit, niin tarkoittaako se samaa kuin 88'-syntyneet ja sitä nuoremmat?

Kunpa muuten kyseessä olisikin ollut esim. alle 23-v. Voi sitä huippupelaajien määrää...
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Mielestäni ihan helvetin hyvä juttu! Niin kuin sanottu, ei toki pärjää sille että oltaisiin pelattu parhailla kokoonpanoilla, mutta selkeästi tyhjää parempi. Ja luulen, että tämä toimii ikään kuin harjoitteluna oikeaa Summit Seriesia varten, jos kaikki menee hyvin niin voidaan hyvinkin nähdä todellinen titaanien taisto.

Melkoisen huono ajankohta vaan, kun Crosbyt, Malkinit, Ovechkinit ja kumppanit ovat juuri täyttäneet 20...Mutta onhan siellä silti ihan kovia nimiä, Kanadalta tulee heti mieleen Staal ja Toews. Venäjältä ei NHL-pelaajia taida löytyä, mutta kovia junnuja silti.

Voisiko joku vähän asiantuntevampi tyyppi heittää jotain kattavampia veikkauksia kokoonpanoista?

Pakko nämä on jostain nähdä. Vaikka SopCastilta sitten.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Melkoisen huono ajankohta vaan, kun Crosbyt, Malkinit, Ovechkinit ja kumppanit ovat juuri täyttäneet 20...Mutta onhan siellä silti ihan kovia nimiä, Kanadalta tulee heti mieleen Staal ja Toews.

"the National Hockey League rejected the proposal for a variety of logistical reasons"
http://www.theglobeandmail.com/serv...y-12/BNStory/GlobeSportsHockey/ericDuhatschek

NHL ei ole tässä hommassa mukana joten ei siellä pitäisi NHL pelaajia ollenkaan pelata, vaikka iän puolesta mahtuisivatkin mukaan.

Toki tuolla myös sanotaan että, "This late summer Canada/Russia series will feature the best players under the age of 20, who are eligible to compete in the 2008 IIHF World Junior Championship in December in the Czech Republic."

Eli perjaatteessa NHL pelaajatkin voisivat pelata, mutta en jaksa millään uskoa että heitä mukaan päästetään.
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Tässä ois sitten Venäjän kokoonpano Summitin

MV
Semen Varlamov, Vadim Zhelobnyuk, Sergey Bobrovsky

D
Pavel Doronin, Alexey Grishin, Igor Zubov, Valeriy Zhukov, Kirill Tulupov, Evgeny Kurbatov, Konstantin Alexeev, Yury Aleksandrov, Maxim Chudinov, Ivan Vishnevsky, Vyachesav Voinov

F
Andrey Popov, Evgeniy Bodrov, Mihail Gluhov, Artem Anisimov, Alexander Ryabev, Maxim Mamin, Maxim Mayorov, Vyacheslav Soloduhin, Sergey Zachupenko, Egor Averin, Sergey Korostin, Ilya Koblukov, Alexander Vasyunov, Nikita Filatov, Evgeny Dadonov, Anton Golovatsky, Kirill Petrov

Mut missä ovat Cherepanov ja Bashkirovin veljekset?!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Täällä on Kanadan alustava kokoonpano:

http://www.hockeycanada.ca/index.cfm/ci_id/14990/la_id/1/ss_id/24821/season_id/213/team_id/726.htm

Mukana on yksi 1990 syntynyt pelaaja eli superlupaus John Tavares. Hän on niin nuori, että pääsee mukaan vuoden 2009 NHL-draftiin. Sutterin klaani on edustettuna Kanadan joukkueessa, kun Brent valmentaa ja Brandon pelaa. Dave Gagnerin poika Sam on joukkueessa, samoin Clark Gilliesin poika Colton. Angelo Esposito ei velvoittavasta sukunimestään huolimatta ole sukua vuoden 1972 Summit Seriesin tähtihyökkäjä Phil Espositolle tai tämän maalivahtiveljelle Tonylle.
 

Chintiki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa

Chintiki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Vähän on semmonen fiilis, että kaverin nimi vain unohtui mun lähteestä (gazeta.ru). Osa peleistä pelataan kuitenki Omskissa. Aika oudolta tuntuis, jos ei kaveria päästetään pelamaan kotiyleisön etein.

Sama tuli minulla mieleen. Kun nyt tuntuu että molemmat maat ovat tosissaan ja parhaat juniorit ovat mukana, niin olisi ollut erittäin outoa jos Venäjän yksi parhaista jossei paras pelaaja jätettäisiin pois, vaikka RSL:n kausi on käynnissä.
 
Tässä ois sitten Venäjän kokoonpano Summitin...

Jos vertaa tuota sinun listaa ja TSN:n listaa, niin voi huomata, että TSN:llä on noin puolet enemmän pelaajia mitä Gazetan listalla.

Jos nyt puhutaan näistä TSN:n (ilmeisesti virallisista) listoista, niin Kanadalla on kokoonpano muotoa 3+8+15 eli normaalin tuntuinen "kisamiehistö" kun taas Venäjä peluuttaa kahta joukkueellista eli 6+16+28. Tai sitten Venäjä karsii vielä joukkojaan, mene ja tiedä.

Mielenkiintoista on huomata, että siinä missä Venäjän tuplasti isommasta pelaajalistasta löytyy yhteensä 12 NHL:ään varattua pelaajaa, Kanadan riveistä löytyy pelkästään ykköskierroksella varattuja pelaajia 14 plus lisäksi varmat ykköskierroksen nimet Tavares ja Doughty. Oikeastaan vain Steve Stamkosin puuttuminen ihmetyttää. Eihän näillä varauksilla voi suoraan mitata joukkueita varsinkin kun tiedetään Venäjän tilanne, mutta jännä knoppi kuitenkin.
 

Ferris

Jäsen
Tämäkin sarja on sitten alkanut. Sen mitä tuosta toisesta erästä ehdin katsella, niin Venäjä pelasi ylivoimalla lähes koko ajan. Siitä huolimatta Kanadan teki maalit (2). Tilanne on siis 4-2 tokan erän jälkeen. Suurta hypeä nauttinut Varlamov on laskenut ilmeisesti ainakin ekan ja vikan Kanadan maaleista helpohkosti längeistään. Toki heitti pari ihan mukavaa torjuntaakin kehiin.

First Period

Goals:
06:46 RUS 17 Vyacheslav Solodukhin (22 Ilya Kablukov )
09:59 RUS 14 Alexander Ryabev (24 Alexander Vasyunov ) PP
15:47 CAN 21 Stefan Legein (12 Brandon Sutter )
16:28 CAN 19 Kyle Turris PS

Penalties:
00:59 CAN 2 Luke Schenn (High Sticking-2 minutes)
02:10 CAN 10 Zach Hamill (Tripping-2 minutes)
04:26 RUS 30 Vyatcheslav Voynov (Tripping-2 minutes)
09:23 CAN 9 Sam Gagner (Hooking-2 minutes)
09:23 CAN 9 Sam Gagner (Hooking-2 minutes)
10:47 RUS 4 Igor Zubov (Roughing-2 minutes)
11:47 CAN 16 David Perron (Roughing-2 minutes)
16:28 RUS 4 Igor Zubov (Penalty Shot-0 minutes)

Second Period

Goals:
00:58 CAN 17 Brad Marchand (9 Sam Gagner 28 Claude Giroux)
18:50 CAN 9 Sam Gagner (17 Brad Marchand )

Penalties:
03:35 CAN 19 Kyle Turris (High Sticking-2 minutes)
05:36 CAN 27 Karl Alzner (Delay of Game-2 minutes)
07:57 RUS 30 Vyatcheslav Voynov (Holding-2 minutes)
11:07 CAN 21 Stefan Legein (Elbowing-2 minutes)
11:50 CAN 5 Keaton Ellerby (Delay of Game-2 minutes)
15:52 CAN 2 Luke Schenn (Tripping-2 minutes)

http://www.hockeycanada.ca/index.cfm/ci_id/11728/la_id/1/ss_id/24821/game_id/1337.htm
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tilanne on siis 4-2 tokan erän jälkeen. Suurta hypeä nauttinut Varlamov on laskenut ilmeisesti ainakin ekan ja vikan Kanadan maaleista helpohkosti längeistään. Toki heitti pari ihan mukavaa torjuntaakin kehiin.

Ja 4-2 tuo ottelu sitten lopulta päättyikin. Varlamov oli suoraan sanoen paska, kolme maalia meni helposti puikoista ja yhdessä hän luovutti, jolloin Marchand pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjiin. Cherepanov oli melko näkymätön, ja ilman sen suurempaa "homerismia" voin sanoa, että Kablukovin kenttä oli Venäjän paras kenttä. Toisena laiturina oli Mayorov, toinen laituri jäi epäselväksi streamin pätkimisen takia.

Kanadan puolelta taasen mieleen jäivät Gagnerin tajuttomat kädet, Legeinin taistelu ja Sutterin peli kokonaisuudessaan. Myös Turris, Lucic ja Boychuk väläyttelivät ajoittain taitojaan hyökkäyksessä, ja pakistosta allekirjoittaneen vakuuttivat parhaan pelaajan palkinnon saanut Caps-pick Alzner, ja paljon laukauksia blokannut Luke Schenn (vai olikohan Drew Doughty, streami pätki paljon). Paljon hypetetty Tavares oli oikeastaan täysin näkymätön.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Cherepanov oli melko näkymätön, ja ilman sen suurempaa "homerismia" voin sanoa, että Kablukovin kenttä oli Venäjän paras kenttä.

Katsoitko ollenkaan peliä? Cherepanov oli venäjän paras pelaaja kiistatta, kun oli kentällä. Nevinovi ei vain antanut pojalle peliaikaa jostain ihmeen syystä... Aina, kun Chere oli kentälle värkkäsi hän joukkueelleen maalintekopaikan. Taisi olla toisessa erässä, kun Chere sai kiekon niin heti 4 kanukkia kimpussa, tilanne kuvasi hyvin kuinka kanada otti miehen silmätikuksi. Ylivoima-aikaa Chere ei saanut oikein yhtään, välillä taisi käväistä, mutta aika äkkiä kutsui taas Kablukovin kenttä. Tuolla peliajalle ei edes 99 tee ihmeitä.
 

Ferris

Jäsen
Ja 4-2 tuo ottelu sitten lopulta päättyikin. Varlamov oli suoraan sanoen paska, kolme maalia meni helposti puikoista ja yhdessä hän luovutti, jolloin Marchand pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjiin.

Juu, ei vakuuttanut Varlamovin pojan esitys sen 30 viimeisen minuutin pohjalta mitä näin. Mason oli toisessa päässä huomattavasti parempi. Jotenkin sellaista sähläämisen meininkiä oli Varlamovilla.

...pakistosta allekirjoittaneen vakuuttivat parhaan pelaajan palkinnon saanut Caps-pick Alzner, ja paljon laukauksia blokannut Luke Schenn (vai olikohan Drew Doughty, streami pätki paljon)

Alzner ei allekirjoittaneesta esittänyt mitään kauhean erikoista kyllä. Olin todella yllättänyt että sai sen karvareuhkan päähänsä parhaana pelaajana. Tokassa erässä oli se yksi loistava mailapelastus, mutta päällimmäisenä jäi mieleen nuo jäähyt, joista jokainen oli vähän sellainen turha. Toki ei mitään suuria virheitäkään kaverilta nähty. Doughtyä nuo selostajat tuntuivat hehkuttavan koko ajan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kanada meni äsken 1-0 johtoon ylivoimalla, kun 1. erää on pelattu n. 13-14 minuuttia. Vahinko, että ei ehdi katsoa peliä enempää.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Kanada johtaa kahden erän jälkeen 2-0 ja Venäjällä ei ole mitään jakoa. Tulee mieleen että niitä ei edes kiinnostaisi pelata näitä pelejä, ja kun niin kauhealla innolla näitä oltiin järjestämässä...
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
JoukaHainen kirjoitti:
Katsoitko ollenkaan peliä? Cherepanov oli venäjän paras pelaaja kiistatta, kun oli kentällä. Nevinovi ei vain antanut pojalle peliaikaa jostain ihmeen syystä... Aina, kun Chere oli kentälle värkkäsi hän joukkueelleen maalintekopaikan. Taisi olla toisessa erässä, kun Chere sai kiekon niin heti 4 kanukkia kimpussa, tilanne kuvasi hyvin kuinka kanada otti miehen silmätikuksi. Ylivoima-aikaa Chere ei saanut oikein yhtään, välillä taisi käväistä, mutta aika äkkiä kutsui taas Kablukovin kenttä. Tuolla peliajalle ei edes 99 tee ihmeitä.

Katsoin pelin toistamiseen, ja kysyn vuorostaan sinulta, että katsoitko peliä ollenkaan? Mielestäni Cherepanov ei todellakaan ollut Venäjän paras pelaaja kentällä ollessaan, johtuiko tämä sitten miehestä itsestään, häneen kohdistuneesta vartioinnista, vaiko kenties valmentajasta, en tiedä, luultavasti kaikkien näiden asioiden summa. Ja muuten, Cherepanov oli lähes tulkoon jokaisessa ylivoimassa mukana, joissain tapauksissa Anisimovin kenttä aloitti kun Chere oli juuri ollut kentällä, kunnes lopussa Chere ja Anisimov pelasivat ylivoimat yhdessä.

Ferris kirjoitti:
Alzner ei allekirjoittaneesta esittänyt mitään kauhean erikoista kyllä. Olin todella yllättänyt että sai sen karvareuhkan päähänsä parhaana pelaajana. Tokassa erässä oli se yksi loistava mailapelastus, mutta päällimmäisenä jäi mieleen nuo jäähyt, joista jokainen oli vähän sellainen turha. Toki ei mitään suuria virheitäkään kaverilta nähty.

Niin, Alzner ei ole sellainen puolustaja joka esittelisi ottelun aikana taikatemppujaan, vaan pelaa varmaa peruspeliä puolustuspäässä. Alznerin tapainen pelaaja on pelannut silloin hyvän pelin, kun hänestä ei seuraavan päivän lehdissä revitellä mitään suuria otsikoita. Kokoahan Alznerilta löytyy mukavasti, mutta kun tämä puolustava puolustaja ei mitenkään ylifyysisesti tilanteitaan pelaa, niin aika varjoissa mies yleensä luutii. Ja tämähän ei ole ollenkaan huono juttu, kunhan oma peli luistaa ja tehotilasto on plussan puolella.

B-Jacket kirjoitti:
Hienoa kuulla pelin nähneiltä positiivisia kommentteja Legeinistä ja Masonista. Mason oli kuulemma toisten kommenttienkin mielestä hyvä varsinkin kolmannessa erässä, mutta toinen kahdesta maalista olisi mennyt helposti?

Venäjän puolelta kiinnitittekö huomita Mayoroviin? Pimennossa?

Mason aloitti ottelun melko epävarmasti. Kiekot pomppi, ensimmäinen maali olisi ollut otettavissa maskista huolimatta, ja toinen maali olikin todellinen emämunaus. Tämän hutiloinnin jälkeen Mason kävi vaihtoaitiossa, piti pienet palaverit koutsi Sutterin ja maalivahtivalmentaja Corey Hirschin kanssa, ja pelasi loppupelin hienosti. Erityisesti muutamassa 5-3 -tilanteessa Venäjä pääsi pyörittämään kuvioitaan vaarallisen näköisesti, mutta Mason toimi viimeisenä lukkona maalinsa suulla ja nollasi Venäjän kahdessa viimeisessä erässä. Loistavana mailapelaajana tunnettu Mason antaa Columbus-faneille varmasti iloa tulevaisuudessa.

Mayorov pelasi mielestäni Venäjän parhaassa kentässä yhdessä sentteri Kablukovin ja laituri Solodukhinin kanssa. Mayorovhan olisi taitojensa perusteella mennyt kesän draftissa ensimmäisellä kierroksella, joten jos miehen kehitys jatkuu ja saatte houkuteltua hänet Columbukseen, ei tiedä mitä tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Niin, Alzner ei ole sellainen puolustaja joka esittelisi ottelun aikana taikatemppujaan, vaan pelaa varmaa peruspeliä puolustuspäässä. Alznerin tapainen pelaaja on pelannut silloin hyvän pelin, kun hänestä ei seuraavan päivän lehdissä revitellä mitään suuria otsikoita. Kokoahan Alznerilta löytyy mukavasti, mutta kun tämä puolustava puolustaja ei mitenkään ylifyysisesti tilanteitaan pelaa, niin aika varjoissa mies yleensä luutii. Ja tämähän ei ole ollenkaan huono juttu, kunhan oma peli luistaa ja tehotilasto on plussan puolella.

Viisauksia puhelee Chip. Itselleni tämä oli eka kerta kun Alznerin näin kaukalossa, joten ehkä odotukset olivat vähän liian korkeat. Tuo mitä kirjoitit osuu kyllä hyvin kohdilleen sen kanssa mitä Alznerista on saanut lukea. Tasaista suorittamista illasta toiseen ilman sen suurempaa säihkymistä. Ehkä voisi verrata Calle Johanssoniin tai Teppo Nummiseen tyyliltään?

Tässä muuten vajaan kuuden minuutin kooste ekan pelin maaleista:

http://youtube.com/watch?v=BLJhrmiUIy8


Ei ole paljoa Venäjällä ollut jakoja tämän päivän sumupelissä, vaikka nuo numerot eivät suuremmat ole. Aika harvassa on ollut kotijoukkueen todelliset maalipaikat. Joutuvat melkein järestään vetämään kaukaa ja tämähän sopii kanukeille.

Ihmetyttää myös tuo venäläisten melko valju esiintyminen kotikentällään. Onko Kanadan puolustuspelaaminen todella noin hyvää, etteivät venäläiset saa mitään aikaiseksi? Kanada sen sijaan toisessa erässä pyöritteli kyllä todella nätisti pariin otteeseen. Jopa kotiyleisö huomasi tämän ja antoi kotijoukkueelle vihellyskonsertin.

Pelkäänpä, että kanadalaiset tulevat jyräämään venäläisten yli melko puhtaasti kun siirrytään meren toiselle puolen.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Cherepanov suffered a concussion

Chere ei sitten päässyt näyttämään taitojaan kotijäälle. Toivottavasti mitään vakavempaa ei ole kyseessä. Itseasiassa aika sama enään pelaako vai eikö tässä sarjassa. Olisi ollut vain mukava nähdä mies kotijäällä. Jos jotain hyvää hakee niin nyt ei ainakaan tarvitse penkkiä lämmittää.

http://allhockey.ru/news/9606/

Ja muuten kyllä Cherepanov pelasi ensimmäisessä ottelussa ihan ok. Valittiin venäjän parhaimmaksi pelaajaksi ottelussa. Toisen ottelun kolmannessa erässä Cherepanov pääsi vihdoin pelaamaan Anisimovin kanssa ja heti alkoi pyöriä paremmin. Harmi vain, että tuota ei nyt nähdä ainakaan seuraavissa kahdessa ottelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös