Ilmoitukset

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Summit Series 1972

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 24.03.2018 klo 13.29.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Löysin tästä jääkiekon yhdestä merkittävimmistä turnauksista ennen pitkää tänä vuonna 16 vuotta täyttävän topikin vuodelta 2002 joka kuitenkin vaikutti hieman turhan vanhalta kuten myös lähinnä Summit Seriesiä koskevaa DVD:tä kysyvältä topikilta joten perustin uuden ja varmaankin laitan vielä Summit Seriesiä 1974 koskevan oman topikkinsa.

  Laitan ne myös tänne Maajoukkueen puolelle kun alkuperäinen ainoa Summit Seriesin topikki oli NHL-puolella.

  Summit Series loi pohjaa tapahtumalle nimeltä Canada Cup tai Kanada Cup suomalaisittain ja lisäksi myös lukuisille Super Series-turnauksille joista ehkä mainittavin oli lähinnä vuosien 1976-1977 Super Series jonka jälkeen turnauksen arvo jäi verraten pahasti Canada Cupin tai Kanada Cupin varjoon vaikka toki maineikas sekin turnaus oli.

  Summit Series on tosin tunnettu vuosina 1972 ja 1974 pelatun turnauksen osalta nimeltä Super Seriya erityisesti venäjänkielisissä lähteissä joskin venäjänkielisissä lähteissä on sekaannusten välttämiseksi painotettu juurikin erityisenä Super Seriyana juuri näitä Summit Seriesin vuosikertoja ja loppuja on usein merkitty Super Seriya NHL-nimikkeellä kun muutoin hyvin harvoin Summit Series 1972 ja 1974 on venäjänkielisissä lähteissä nimetty Super Seriya Canadana.

  Summit Seriesit olivat molemmilla kerroillaan (Vuonna 1976 Summit Series olisi vielä pidetty mikäli Canada Cup tai Kanada Cup olisi hylätty jonka jälkeen olisi mietitty vielä jotain muuta ammattilaisturnausta tai lopettu riitaisasti tuolloin kokonaan ammattilaisuus jääkiekosta ja jatkettu riitaa kohtalokkaankin pitkään kuin mitä se oli jo ollut jääkiekolle kansainvälisesti arvioiden, mutta tietenkään vuoden 1976 Summit Seriesiä ei tarvittu järjestää ja sen tilalla tietenkin järjestettiin vuosien 1976-1977 Super Series.) ainoita Kanadan varsinaisia maajoukkueturnauksia missä se pelasi kansainvälisesti jotain maata vastaan vuosien 1970-1976 kestäneellä kansainvälisellä jääkiekon boikottikausillaan.

  Varsinkin vuotta 1972 on Summit Seriesin osalta muisteltu enemmän koska tuolloin boikotti oli Kanadalta vielä vahva muuta kansainvälistä jääkiekkoa kohtaan toisin kuin enää vuonna 1974 jolloin paluu kohti kansainvälistä jääkiekkoa kohtaan oli jo kovaa vauhtia tulossa ja boikotti alkoi lähestyä loppuaan. Jos ei vieläkään lähinnä kasvojen säilytyksestä johtuen sitä voitu myöntää julkisesti niin kulissien takana voitiin jo myöntää paluun lähestyvän.

  Lisäksi Summit Series 1972 oli monien asiantuntijoiden tai muistelijoiden mielestä markkinoitu paremmin kuin vuoden 1974 vastaava ulkomaillekin.

  Summit Seriesin osalta sana on vapaa tässä topikissa vuoden 1972 osalta!
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Summit Seriesin 1972 osalta televisionäkyvyys turnaukselle oli Suomessa melko huono itsessään, mutta silti Yleisradio kuitenkin televisioi tätäkin tapahtumaa vaikkakin hieman ristiriitaisin tunnelmin koska toisin kuin esimerkiksi Ruotsin SVT, Norjan NRK ja Neuvostoliiton eri televisiokanavat Suomen rajapinnassa niin ottelulähetysmäärät YLE:n osalta puhuttaessa se tietääkseni keskittyi vain Neuvostoliiton alueella pelattuihin peleihin ja sillä oli otteluvarauksia myös Ruotsin ja Tsekkoslovakian yksittäisotteluihin.

  Se ei tainnut niitä näyttää.

  Norjan NRK näin esimerkiksi näytti kahdeksan ottelua joista kuusi keskittyen itse turnaukseen joista neljä olivat tietenkin Neuvostoliiton otteluja, mutta myös kaksi ottelua nähtiin NHL-ottelijoita täynnä olleesta Kanadasta. Muut kaksi ottelua olivat Ruotsin harjoitusotteluista.

  YLE:n lähettämät neljä ottelua selosti Anssi Kukkonen ilmeisesti myöhään illalla tai keskellä yötä pelattuina peleinä suorina lähetyksinä. Ja joistakin otteluista nähtiin myös uusintojakin.

  Varmuudella Suomessa Summit Seriesistä ja sen peleistä puhuttaessa ainakin viides ja kuudes ottelu eli ensimmäinen ja toinen Moskovassa pelatuista otteluista nähtiin myös uusintoina joista ensimmäinen ottelu nähtiin erittäin myöhään illalla tai vielä myöhempään yöllä kuin mitä ottelu oli pelattu, mutta toinen uusittiin ihan iltapäivällä. Tietääkseni TV1 näytti jokaisen ottelun Summit Seriesistä 1972 kun puhuttiin YLE:n kanavista.

  Tuon vuoden osalta hieman aiheen vierestä lausuttuna sinä vuonna Suomessa nähdyistä NHL-lähetyksistä puhuttaessa niitä tosiaan kerrottiin näytetyn muun muassa aiemmin Ruotsin SVT:lle tarjottujen runkosarjan päätösottelujenkin perusteella ja eräänlainen suosikkiseura tuntui olevan vuoden 1972 erittäin harvojen Suomessa nähtyjen Yleisradion NHL-lähetysten perusteella mikäli niitä nähtiin niin se oli St. Louis Blues ja eräänä Summit Seriesin 1972 ottelujen uusintapäivistä puhuttaessa oltiin nähty myös NHL-lähetyksistä puhuen NHL-dokumentteja, ilmeisesti TV1:ssä.

  Tuon kaiken osalta täytyy joskus tehdä todella perusteellinen tutkimus kunhan vain ehtii, mutta jo alustavan tutkimukseni perusteella 1970-luvun alussa juurikin vuonna 1972 vaikutti Suomessa NHL-myönteisyys jopa orastavalta ja 1960-luvun lopun tapaan kehittyvältä.