Ilmoitukset

Koska huomautuksemme ja neuvomme eivät parantaneet nimimerkki juhis82:n viestien tasoa, hän selailee jatkossa palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. 

Nimimerkki heavylutaa18 saa myös parin viikon palstatauon keskityttyään asian sijasta nimimerkille kuittailuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Summit Series 1972

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 24.03.2018 klo 13.29.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Löysin tästä jääkiekon yhdestä merkittävimmistä turnauksista ennen pitkää tänä vuonna 16 vuotta täyttävän topikin vuodelta 2002 joka kuitenkin vaikutti hieman turhan vanhalta kuten myös lähinnä Summit Seriesiä koskevaa DVD:tä kysyvältä topikilta joten perustin uuden ja varmaankin laitan vielä Summit Seriesiä 1974 koskevan oman topikkinsa.

  Laitan ne myös tänne Maajoukkueen puolelle kun alkuperäinen ainoa Summit Seriesin topikki oli NHL-puolella.

  Summit Series loi pohjaa tapahtumalle nimeltä Canada Cup tai Kanada Cup suomalaisittain ja lisäksi myös lukuisille Super Series-turnauksille joista ehkä mainittavin oli lähinnä vuosien 1976-1977 Super Series jonka jälkeen turnauksen arvo jäi verraten pahasti Canada Cupin tai Kanada Cupin varjoon vaikka toki maineikas sekin turnaus oli.

  Summit Series on tosin tunnettu vuosina 1972 ja 1974 pelatun turnauksen osalta nimeltä Super Seriya erityisesti venäjänkielisissä lähteissä joskin venäjänkielisissä lähteissä on sekaannusten välttämiseksi painotettu juurikin erityisenä Super Seriyana juuri näitä Summit Seriesin vuosikertoja ja loppuja on usein merkitty Super Seriya NHL-nimikkeellä kun muutoin hyvin harvoin Summit Series 1972 ja 1974 on venäjänkielisissä lähteissä nimetty Super Seriya Canadana.

  Summit Seriesit olivat molemmilla kerroillaan (Vuonna 1976 Summit Series olisi vielä pidetty mikäli Canada Cup tai Kanada Cup olisi hylätty jonka jälkeen olisi mietitty vielä jotain muuta ammattilaisturnausta tai lopettu riitaisasti tuolloin kokonaan ammattilaisuus jääkiekosta ja jatkettu riitaa kohtalokkaankin pitkään kuin mitä se oli jo ollut jääkiekolle kansainvälisesti arvioiden, mutta tietenkään vuoden 1976 Summit Seriesiä ei tarvittu järjestää ja sen tilalla tietenkin järjestettiin vuosien 1976-1977 Super Series.) ainoita Kanadan varsinaisia maajoukkueturnauksia missä se pelasi kansainvälisesti jotain maata vastaan vuosien 1970-1976 kestäneellä kansainvälisellä jääkiekon boikottikausillaan.

  Varsinkin vuotta 1972 on Summit Seriesin osalta muisteltu enemmän koska tuolloin boikotti oli Kanadalta vielä vahva muuta kansainvälistä jääkiekkoa kohtaan toisin kuin enää vuonna 1974 jolloin paluu kohti kansainvälistä jääkiekkoa kohtaan oli jo kovaa vauhtia tulossa ja boikotti alkoi lähestyä loppuaan. Jos ei vieläkään lähinnä kasvojen säilytyksestä johtuen sitä voitu myöntää julkisesti niin kulissien takana voitiin jo myöntää paluun lähestyvän.

  Lisäksi Summit Series 1972 oli monien asiantuntijoiden tai muistelijoiden mielestä markkinoitu paremmin kuin vuoden 1974 vastaava ulkomaillekin.

  Summit Seriesin osalta sana on vapaa tässä topikissa vuoden 1972 osalta!
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Summit Seriesin 1972 osalta televisionäkyvyys turnaukselle oli Suomessa melko huono itsessään, mutta silti Yleisradio kuitenkin televisioi tätäkin tapahtumaa vaikkakin hieman ristiriitaisin tunnelmin koska toisin kuin esimerkiksi Ruotsin SVT, Norjan NRK ja Neuvostoliiton eri televisiokanavat Suomen rajapinnassa niin ottelulähetysmäärät YLE:n osalta puhuttaessa se tietääkseni keskittyi vain Neuvostoliiton alueella pelattuihin peleihin ja sillä oli otteluvarauksia myös Ruotsin ja Tsekkoslovakian yksittäisotteluihin.

  Se ei tainnut niitä näyttää.

  Norjan NRK näin esimerkiksi näytti kahdeksan ottelua joista kuusi keskittyen itse turnaukseen joista neljä olivat tietenkin Neuvostoliiton otteluja, mutta myös kaksi ottelua nähtiin NHL-ottelijoita täynnä olleesta Kanadasta. Muut kaksi ottelua olivat Ruotsin harjoitusotteluista.

  YLE:n lähettämät neljä ottelua selosti Anssi Kukkonen ilmeisesti myöhään illalla tai keskellä yötä pelattuina peleinä suorina lähetyksinä. Ja joistakin otteluista nähtiin myös uusintojakin.

  Varmuudella Suomessa Summit Seriesistä ja sen peleistä puhuttaessa ainakin viides ja kuudes ottelu eli ensimmäinen ja toinen Moskovassa pelatuista otteluista nähtiin myös uusintoina joista ensimmäinen ottelu nähtiin erittäin myöhään illalla tai vielä myöhempään yöllä kuin mitä ottelu oli pelattu, mutta toinen uusittiin ihan iltapäivällä. Tietääkseni TV1 näytti jokaisen ottelun Summit Seriesistä 1972 kun puhuttiin YLE:n kanavista.

  Tuon vuoden osalta hieman aiheen vierestä lausuttuna sinä vuonna Suomessa nähdyistä NHL-lähetyksistä puhuttaessa niitä tosiaan kerrottiin näytetyn muun muassa aiemmin Ruotsin SVT:lle tarjottujen runkosarjan päätösottelujenkin perusteella ja eräänlainen suosikkiseura tuntui olevan vuoden 1972 erittäin harvojen Suomessa nähtyjen Yleisradion NHL-lähetysten perusteella mikäli niitä nähtiin niin se oli St. Louis Blues ja eräänä Summit Seriesin 1972 ottelujen uusintapäivistä puhuttaessa oltiin nähty myös NHL-lähetyksistä puhuen NHL-dokumentteja, ilmeisesti TV1:ssä.

  Tuon kaiken osalta täytyy joskus tehdä todella perusteellinen tutkimus kunhan vain ehtii, mutta jo alustavan tutkimukseni perusteella 1970-luvun alussa juurikin vuonna 1972 vaikutti Suomessa NHL-myönteisyys jopa orastavalta ja 1960-luvun lopun tapaan kehittyvältä.