Suljettu liiga = talousongelmat??

  • 3 734
  • 26

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Palataanpa näin kauden loppumetreillä jälleen tähän vanhaan kunnon lempiaiheeseen. Eli mitä mieltä ootte systeemistä ekan kauden jälkeen?
<BR>Alunperin liigan sulkemistahan perusteltiin seurojen talouden tasapainottamisella, ja ettei tulisi näiden \"vahinkonousujen\" kautta uusia talousongelmallisia. No onks tässä onnistuttu? Itse olin aluks suljettua liigaa vastaan, ihan urheilullisesti. Sitten se tuntuikin ihan hyväksyttävältä, kun tarkemmin ajatteli taloudellisia edellytyksiä. Nyt en oo enään ihan varma mistään..
<BR>Hyviä esimerkkejä liigasta ovat JYP ja Ässät, jotka pienentivät pelaajabudjettiaan (monen muun seuran tapaan) täksi kaudeksi tasapainottaakseen talouttaan. Muistan vielä syksyn veikkaajalehdessä olleen Mika Saarisen kommentin \"Jypillä ei ole tälle kaudelle urheilullisia tavoitteita\". Tuo oli mun mielestä aika raju komnmentti. Miettikää, ainoana tavoitteena on saada katsojilta rahat pois! Menestyksellä ei väliä... No tää tavoite on kyl heijastunu (muutaman pelin nähneenä) joukkueen otteissa.
<BR>Ongelmaks kaavailtiin tätä kevättä, kun liigan pohjaseurat eivät voi enää päästä playoffeihin ja katsojat kaikkoaa \"merkityksettömistä peleistä\". No liigan onneks taistelu playoff paikoista tuli odotettua kiihkeämmäks, eikä \"pohjalle\" oo jääny ku JYP ja Ässät. Näillä yleisötavoite jää saavuttamatta, mut huonomminkin ois voinu mennä. Oma käsitykseni kuitenkin on, ettei tältä kaudelta ykskään liigaseura mitään talouden romahtamista koe. Nolla-tulos lienee yleisin ja muutamat jäävät odotetusti vähän miinukselle.
<BR>Mestiksessä tilanne näyttää kuitenkin paljon ongelmallisemmalta. Talouden rauhoittaminen tosiaan oli muutamilla (Sport, Jokipojat) tarpeen, mut valitettavasti yleisömäärät ovat pudonneet odotettua enemmän. Mestisyleisölle liigan sulkeminen tais olla siis aika kova pala. Harva kuitenkaan on tullu ajatelleeks, et tällä hetkellä ei liigavalmiita seuroja mestiksessä yksinkertaisesti ole, vaikka tilanne olisi pysynyt ennallaan. No tähän tietysti voi olla montaa mieltä, kuten et jos liiga ei olis suljettu, niin yleisöä olis enemmän -> budjetti korkeempi -> liigavalmius..
<BR>Onhan se totta, ettei mestismestaruus kovin paljoo lämmitä, kun nousumahdollisuuksia ei käytännössä oo. Outoo on kuitenkin se, että yleisömäärät ovat pudonneet lähes kaikilla (pl nousijat), vaikka seura olis monena kautena divarissa hädin tuskin päässy pudotupeleihin. Kai se usko oman seuran noususta on sit ollu kaikilla niin vahva, että vaikkei joukkue nyt pärjää, niin ehkä sit ens vuonna... Eli nyt on koko v..un mestiskiekko hylätty täysin. Tää on varmasti ollu myös osasyy siihen, että moni seura on velkaantunut vuosien saatossa. Yleisö on vaatinut liikaa tai ainakin resursseihin nähden paljon. Ei kai mikään divarijoukkue oo velkaantunut aiheetta, kai ne korkeet pelaajabudjetit on kaikissa tapauksissa takana tai sit talouden pito on ollu tosi hukassa.
<BR>Joka tapauksessa mestis on ja oli ekalla kaudellaan pettymys, (vaikka näin ei oman suosikkijoukkueeni taustavoimat ajattele). Jos kuitenkin ottaa kaikkien joukkueiden intressit huomioon, niin voiko tästä tilanteesta olla tyytyväinen? Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei ens kaudeks liigaan olis millään nyky-mestisjoukkueista asiaa.
<BR>Täs koko hommassa kuitenkin ottaa eniten päähän se, että nää Jypit ja Ässät voi pelleillä miten haluaa liigassa, eikä putoamispeikkoa ole. Kuinkahan kauan niiden fanit kattelee tota, jos urheilulliset tavoitteet ei pian astu kuvioihin? Se jonkunlainen vaihtuvuuden mahdollisuus olis kuitenkin pitänyt jättää, sillä tuskin kukaan voi olla sitä mieltä, ettei tää nykysysteemi vähennä väkeä katsomosta.
<BR>Toinen ongelma tässä on se, että liigan ja mestiksen välinen kynnys kasvaa. Onhan se tehnyt sitä jo alusta asti, mut erityisesti viimesen kymmenen vuoden aikana. Jos liigan pienimpien budjetti on lähes 15 milj. ja mestiksessä liikutaan parin miljoonan molemmin puolin, niin onhan siinä kynnystä. Tää sama suuntaus vaan jatkuu nyt, kun suurella osalla mestisjoukkueita on paineita budjettien pudottamiseen ja liigassa tuskin ens vuodeks enää mennään alaspäin. Liigassa on viimevuosina entistä enemmän tullut yleinen mielipide, että täältä ei saa pudota, ei millään. Muuten seuran talous romahtaa vuosiksi täysin... Eli liigasta putoaminen on noussut niin hirveeks peikoks, että kynnys näiden sarjojen välillä vaan jatkaa kasvamistaan. Tähän sitä siis ollaan tultu ja valitettavasti sama suuntaus jatkuu.. Hyviä keinoja tän eron kaventamiseks tavitaan, sillä onhan tästä kohta urheilullisuus kaukana, kun bisnes jyrää. <IMG SRC="http://www.jatkoaika.net/keskustelu/images/smiles/icon_confused.gif">
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Sinähän sanoit suurinpiirtein kaiken oleellisen, joten turha tässä on enää lähteä perusasioita kertaamaan. Ongelman ydin on juuri tuo mainittu liigan ja divarien välinen kuilu, ja juuri siksi on hyvä, että esim. täällä aktivoiduttiin puolustamaan tuota urheiluruutunäkyvyyttäkin.
<BR>Kukaan muu kuin aladivarifanit itse ei pienempien seurojen näkyvyyttä/intressejä puolusta. Jos halutaan toimia vastavoimana isompien seurojen ylivaltaa vastaan, on todellakin pidettävä ääntä.
<BR>
<BR>Minullekin on ollut lievä yllätys tuo liigan odotettua pienempi yleisöromahdus keväällä. Mutta nähdäkseni siitä kuin myös \"mestisromahduksesta\" on paljastunut yksi selkeä asia: Unelmat ne on, jotka jyllää!!
<BR>Ulkopuolisesta koko liiga voi vaikuttaa lähinnä Suomen mielenkiinnottomimmalta sarjalta Tepsi-Jokeri-piirileikkeineen, mutta ihmeesti nuo liigan \"pikkuseurojen\" fanit tuntuvat aktivoituvan siitäkin kilpajuoksusta, kuka pääsee playoffs-viivan yläpuolelle ekana ottamaan turpiinsa. Ja koska kukaan ei unelmoi liigassa karsinnasta, sen puuttuminen ei olekaan niin paha juttu.
<BR>
<BR>Ja aivan samalla logiikalla divaria on seurattu. Kun on ollut se periaatteellinen mahdollisuus liiganousuun, sarjassa on ollut jännite. Nyt se on pariksi vuodeksi poissa! Näin ollen aladivarifanien onkin jo valmistauduttava kevääseen 2003, jolloin piti järjestää seuraavat liigakarsinnat. Mitä me vastaamme heille, jotka silloin sanovat, että \"eihän teillä ole yhtään talouskelpoista liigaseuraa\"?? Siinä se kohtalonkysymys. Jos vastausta ei löydy, mestiskiekko jatkanee taantumistaan.
<BR>
<BR>Tuota kevättä odotellessa minäkin valitsen mieluummin Kuparivuoren kuin Kupittaan.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Minusta siinä vaiheessa on menty väärään suuntaan, kun liiganousua vaikeutettiin aikoinaan kohtuuttomasti. Tämän takia putoamista on syytäkin pelätä, mutta entä jos divarin voittaja nousisi suoraan ja liigan viimeinen tippuisi? Ehkä se ei aina ole täysin oikeudenmukaista, mutta ainakin pudonneella liigajoukkueella olisi hyvä mahdollisuus yrittää seuraavien vuosien aikana nousua takaisin. Sitäpaitsi näin ei tarvitsisi divarijoukkueenkaan kasata liigajoukkuetta divariin voidakseen edes haaveilla noususta. Eri asia on sitten joukkueet tyyliin Pelicans, joka rämpii ensimmäisellä kaudella, mutta seuraavalla kaudella taistelee playoff-paikasta. Olisi ollut vääryys, jos tämä joukkue joutuisikin pelaamaan nyt divarissa.
<BR>
<BR>Mitä tulee yleisömäärien tippumiseen, niin monien katsojien (minunkin) mielestä jo se pelkkä urheillullinen mahdollisuus nousuun edes teoriassa on paljon mielenkiintoisempaa kuin teennäinen \"mestaruus\". Kilpaillaan siitä, mikä on Suomen 14. paras joukkue? Typerää.
<BR>
<BR>Mehän voimme nyt miettiä niitä hyötyjä ja haittoja, mitä liigan sulkeminen toi tullessaan.
<BR>Liigalle sillä ei tainnut olla oikeastaan mitään merkitystä, paitsi Ässien jo pitkään jatkuneet turhat pelit.
<BR>
<BR>Sen sijaan Mestiksessä on yleisömäärät tippuneet reilusti. KooKoolla ja Jokipojilla käy nykyään arviolta vajaa puolet siitä, mitä viime kaudella. Joensuussakin on oltu talousvaikeuksissa jo viime konkurssista lähtien ja yleisömäärät on pysynyt suunnilleen samana tähän asti, mutta kuluneella kaudella ne tipahtivat reilusti. Mitä siitä voi päätellä? Tai KooKoo, runkosarjan 6. sijan vaihtumineen viisi sijaa alemmaksi (ja helvetin viihdyttävät ottelut <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">) ei voi vaikuttaa noin paljon.
<BR>
<BR>Mitä väliä liigalle olisi ollut, jos se olisi ollut auki entiseen tapaan? Ei mitään, sen sijaan divarissa oltaisiin oltu varmaan paljon iloisempia.
<BR>
<BR>Ja keväällä 2003 on luultavasti vain entistä vähemmän \"liigakelpoisia\" joukkueita, kun suljettu liiga vain lisää talousvaikeuksia entisestään.
 

Lada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mestiksen ongelmana onkin juuri tämä, kun yleisöä ei kiinnosta mestiksen seuraaminen. Esimerkiksi Hyvinkäällä on asukkaita n.40 000, mutta runkosarjan peleissä käy yleisöä säännöllisesti 450 katsojaa. Syy? Hämeenlinnassa/Helsingissä/Espoossa pelataan liigaa. Moni varmasti ajattelee, että parempi mennä katsomaan liigaa 90 mk:n hintaan, kuin mennä mestismatsiin 40 mk:n hintaan. Osasyy on varmasti mestiksen markkinointi ja näkyvyys. Mestistä kutsutaan Amatöörisarjaksi, ja mieleen tulee väkisinkin kuva jostain toivottomasta räpellyksestä. Omasta mielestäni Mestiksen seuraaminen on kuitenkin hyvää viihdettä, ja peli on hyvin tasokasta. Vielä jos telkkarissa alettaisiin näyttämään Mestistä, niin suosio olisi taattu.
 

Mirko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, EtPo, Virkiä, SR-Team
Mielessä kävi heti ensimmäisenä tuo Sportin Patrik Westerbackin kommentti pohjalaisessa joka meni näin: \"Mestis se (nimi kuulostaa) on vähän niinku mehupurkki\" no täytyy sanoa että syy ei ole yksin suljetun liigan nimittäin sportin velat ovat 4vuoden sisällä tulleita, siitä huolimatta olen sitä mieltä että suljettu liiga on perseestä (anteeksi kiroiluni) kyllä mestiksestä löytyy parempia joukkueita kuin esim. Ässät vaikka Sport, jukurit, Tuto esimerkkeinä. <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif">[addsig]
 
Väitätkö Mirko ihan tosissaan, että Sport ym. ovat todellakin parempia joukkueita kuin tämänhetkinen Ässät? Olisiko Ässät päässyt mielestäsi Mestiksessä edes pleijareihin? Joukkueiden (ja sarjojen) tasoeroa voi miettiä esimerkiksi sillä tavalla, että Ässien tämänhetkisestä joukkueesta noin 15 pelaajaa pelaa ensi kaudella SM-liigassa tai vastaavassa sarjassa. Mainitsemistasi kolmesta Mestis-joukkueesta löytyy ehkä yhteensä yhtä paljon ensi kauden liigapelaajia.
<BR>
<BR>Mikäli tarkoitus oli vain provosoida, nin onnistuit.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joo, siltä täs nyt tuntuu ettei 2003 oo yhtään liigakelpoista joukkuetta mestiksessä (tai ainakin vielä vähemmän kuin nyt). Tämä nykysuuntaus syventää vaan näiden sarjojen välistä kuilua ja rahat loppuu mestiksestä, näin on.
<BR>Kyl mä kuitenkin uskon, et tää sulkeminen on vaikuttanut myös liigassa. Luulen, että Porissa ja Jyväskylässä kävis enemmän porukkaa, jos tosiaan tapeltas karsintaan joutumista vastaan. Tällöinhän usein on jouduttu vielä tekeen viimehetken pelaajahankintoja, jotka on tuonu uutta säpinää kentälle. Nää viimehetken hankinnat sit onkin usein vieny jumboseurojen taloutta entistä enemmän pakkaselle ja nämä ilmiöt nyt ilmeisesti on haluttu poistaa. Liigan yleisömäärä/ottelu on pudonnut viimevuodesta, vaikka Kärpät (paljon yleisöä vetävänä) palaskin kehiin. Nää oireet ei kuitenkaan liigassa nyt olleet niin pahat, kuin olis voinu olla. Jos vaikka kymmenen kierrosta sitten olis Jypin ja Ässien lisäks Pelikaanien ja Saipan pääsy pleijareihin ollu erittäin epätodennäköistä, niin varmasti olis yleisömäärät vieläkin pienempiä. Tilannehan sit vielä kertautuu näissä \"suurkaupungeissa\", koska ei sielläkään kiinnosta kattoo huonoa peliä \"pisteautomaattia\" vastaan. Nythän on nää viivan pinnassa olevat osoittautuneetkin tosi vaarallisiks, joten \"helpot pisteet\" on ollu vähissä. No mahtuuhan mukaan myös näiden \"kiusaajien\" (JYP, Ässät) muutamat hienot pelit.
<BR>Hyvinkäällä jääkiekon kiinnostavuuteen vaikuttaa varmasti monen kiekkokaupungin läheisyys. Paljon Ahmojen yleisömäärät aiempina kausilla ovat olleet? Ei täällä Mikkelissäkään paljoo enempää asukkaita oo, mut katsojia riittää. Tietenkin joku nousuhuuma on vieläkin päällä, mut varmaan sekin vaikuttaa et lähimpään Liiga-/Mestiskaupunkiin on matkaa yli 100 km. Jopa lähimpään Suomisarjakaupunkiinkin 95 km (Heinola). Tietenkin jos mennään 10-15 vuotta taaksepäin, niin Jukureidenkin nykykatsojamäärillä ei oltais edes divarin kärkikastissa, mut tässä tilanteessa nää tuntuu ihan hyviltä.
<BR>Mirkon esimerkki oli ehkä vähän huono, mut paremmuuttahan vois aina kokeilla karsinnoilla. Ei se liigakokemuksen määrä välttämättä mikään suora tason mittari oo. Nuoren joukkueen nälkä voi olla keväällä yllättävänkin kova ja ainakin Jukureissa myös joukkueen yhtenäisyys on silmiinpistävää, vaikkei mitään tähtiä ookkaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
hyvinkäällä kävi ensimmäisellä divarikaudella melkein 1000 ihmistä joka pelissä, usein ylikin. seuraava kausi alko samoissa merkeissä, mutta kun voittoja ei tullu, tippu katsojamäärät 700:ään. viime kaudella 500-600 muistaakseni, ja tällä kaudella nyt 400-500. itse hauskuus oli, että sponsoroidussa ottelussa oli 700+ katsojaa, ja seuraavassa, kauden viimeisessä runkosarjaottelussa kookoota vastaan oli 800+ katsojaa, vaikka se ei ollut ilmainen. kookoo -ottelu tosin oli ahmojen divariuran tärkein runkosarjaottelu, ehkä se kiinnosti.. <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">
<BR>
<BR>ahmojen taloudellisesta tilanteesta ei kai kenelläkään oo tällä hetkellä hyvää sanottavaa <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_frown.gif">[addsig]
 

juudas

Jäsen
Olen iloinen siitä että nyt tässäkin ketjussa puhutaan \"unelmasta\". Aiemmin tällä kaudella olen käynyt sekä tämän palstan että liigapalstan puolella pitkän keskustelusarjan suljetun liigan vaikutuksista. Jos ihminen käyttää vapaa-aikaansa urheilun seuraamiseen, hän haluaa jännitystä, hän haluaa tarinan. Jännitystä ei ole ilman että voitolla on jotain merkitystä ja tarinaa ei synny ellei ole jännitteitä. Mestis on nämä näkökohdat huomioonottaen todella pahassa suossa!
<BR>
<BR>On suorastaan naurettavaa (sanon nyt suoraan) lähteä vakauttelemaan taloutta mestiksessä. Jääkiekossa joukkueen saaman rahan määrä kulkee käsi kädessä joukkuetta kohtaan tunnetun kiinnostuksen kanssa. Tästä syystä, ja vain tästä syystä (!), mestisseuroilla on talousongelmia: ne eivät kiinnosta!
<BR>Lisäksi ongelmia voi tietenkin luoda itsekin huonolla taloudenpidolla, mutta tyhmyyttä ei paranna mikään...
<BR>
<BR>Mestiksessä ei voi olla liigakelpoista seuraa niin kauan kuin mestis on mielenkiinnoton. Joka tämän kieltää on todella rankasti väärässä. Lisäksi tässä on lähtökohta, jonka sivuuttaminen on mahdotonta. Tässä on koko ilmiön kivijalka. Mielenkiinto, unelma.
<BR>
<BR>Olen antanut esimerkin ja annan taas: SaiPalla kävi katsojia sarjan aikana ihan kohtuullisesti vaikka kukaan heistä ei tosissaan veikkaa SaiPan olevan mestari. MUTTA jos tehtäisiin sääntö, jonka mukaan SaiPa EI VOI olla mestari, katsojamäärät putoaisivat mestistasolle. Miksi? Koska unelmat ja jännitys puuttuvat. Olen todella todella hämmästynyt siitä että näiden asioiden ymmärtäminen on monille niin työlästä.
<BR>
<BR>Ehdotankin että joku näistä asiantuntevista aladivarifaneista muokkaa mielipidekirjoituksen, jonka voisimme kaikki \"allekirjoittaa\" (kunhan olemme sitä täällä yhdessä muokkailleet) ja lähettää sen sitten lehtiin. Olen lähettänyt jo HS:n urheilutoimituksella pyynnön käsitellä aihetta laajemmin ja mukana tilastoja katsojaluvuista, mutta kiinnostusta ei toimituksesta ole näemmä ainakaan vielä löytynyt.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Loistavaa Juudas! Sunhan se pitäs vääntää kunnon kolumni aiheesta, kun kerran osaat noin hyvin tiivistää. Mestistä tosiaan vaivaa just nää mainitsemas asiat, mut itse en ehkä kuitenkaan kato asioita noin mustavalkoisesti, vaikka samalla linjalla kanssas oonkin.
<BR>Mestiksen merkityksestä on helppo olla yhtä mieltä, sitä ei ole. Voidaan tietysti sanoo, että amatöörisarjan mestaruus ja rahapalkinto merkitsee jotain, mut... Mikä hemmetti muuten on amatöörisarja?? Ei ainakaan mestis, sillä mielestäni ani harva mestiksessäkään tekee päätyönä jotain muuta kuin pelaa jääkiekkoa. Juttelin tossa erään pelaajan kanssa, joka sano et esim. playoffien aikana korkeintaan muutama joukkueesta tekee edes jotain sivutyötä. Rahapalkinnot, jotka muuten ovat aika tuntuvat (voittajalle 450 000 <IMG SRC="http://www.jatkoaika.net/keskustelu/images/smiles/icon_biggrin.gif">, 2. 250 000, 3. 150 000, 4. 100 000...), eivät välttämättä ketään kiinnosta. Raha ei ehkä näy missään. Miten yksittäinen pelaaja siitä hyötyy? Jos seura käyttää palkintorahat vaikka velkojen maksuun, niin eipä niistä katsojakaan paljoo kostu, jos ajatellaan seuraavaan kauteen satsauksia..
<BR>Talouden tasapainotuksella tarkoitin aiemmin sitä, että ei varmaan oo järkee tehdä ylisuuria budjetteja, jos porukkaa ei käy, eikä nousuun oo mahdollisuuksia. Tilanne on tietysti vaikea, sillä jos pienennetään budjettia tarpeeks, niin entistä vähemmän käy yleisöä jne.. Ainoo tie on siis mielestäni tehdä seuran toimintaa paikkakunnalla kiinnostavaks. Jos on yleinen mielipide, ettei kiinnosta, ei kiinnosta... niin ei varmaan kohta ketään kiinnostakaan. Tässä vaan on ehkä turhan paljon jätetty seurojen omille harteille tää sarjan kiinnostavuuden rakentaminen. Jos päättäjät suhtautuu koko sarjaan näin, niin vaikeeks menee...
<BR>Toivottavasti jo ens kaudeks saatais jotain uutta porkkanaa sarjan kiinnostavuuden lisäämiseks. Minkähän ihmeen takia mm. veikkaus alkoi karttaa mestistä näin keväällä? Milloin on viimeks ollu mestistä vedonlyönnissä? Oisko aika pistää sinnekin vähän palautetta...? <IMG SRC="http://www.jatkoaika.net/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif"> Itse muuten lopetin tossa talvella koko veikkaaja-lehden tilaamisen protestiks niiden suhtautumiselle. Laskekaapa mestiksen osuus palstamillimetreinä koko jääkiekon osuudesta lehdessä.. Oisko jotain 0,00....%
<BR>
<BR>Lopuksi haluaisin vielä kysyä, että kuka tunnustaa olevansa juudaksen mainitsema aladivarifani (mikä se on? <IMG SRC="http://www.jatkoaika.net/keskustelu/images/smiles/icon_eek.gif">)? En minä ainakaan...
 

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Hesari on tänään kirjoitellut Juudaksen kaipaamasta aiheesta (http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20010314UR17&pvm=20010314). Hauskaa on Hesarin logiikka että 1240 on noin 800. Hesari on laskenut, että katsojakeskiarvot ovat about samat kuin viimekaudella Kärpistä puhdistettuina. Mitäköhän sarjaa ne kärppäpelien katsojat sitten katsoivat ellei divaria? Kyllä Kärppien lähtö divarista on vähentänyt myös divarin uutisointia, satunnaisten kävijöiden kiinnostusta sarjaan...
<BR>
<BR>Hauskana yksityiskohtana Hesarin jutusta: \"Kouvolan Kiekon manageri Esa Sirén korostaa, että KooKoo sai viime kaudella kahdesta Kärppien vierailusta lippuluukulta 200 000 markan bruttotulot. Nyt koko kauden irtolippujen myynti tuotti yhtä paljon.\" Siis yleisö ei ole Kouvolassakaan hylännyt sarjaa <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
<BR>
<BR>Japelle: itse lopetin samasta syystä Arvaajan tilaamisen jo muutama kausi sitten ja siirryin Kiekkolehden tilaajaksi. Toinen asia: mm. minä tunnustaudun aladivarifaniksi. Tiedän, että tällä palstalla kirjoittavista nimimerkeistä usea muukin tunnustautuu.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos esimerkiksi Ässät ja JyP mielestään ovat niin ylivoimaisia mestiksen kärkijoukkueisiin verrattuna niin miksi liigakarsintoja vastustetaan niin voimakkaasti. Nyt olisi jo ollut paikallaan 4 joukkueen liigakarsinta joko kaksinkertaisena sarjana (Ässät, JyP, TuTo ja Jukurit) tai mitkä nyt lopulta sitten ovatkin mestiksen 2 parasta joukkuetta taikka otteluparit paras viidestä TuTo-Ässät, JyP-Jukurit, saattaisi Mikkelinkin halli käydä ahtaaksi.
<BR>
<BR>Miten luulisitte Suomen futismaajoukkueen katsojamäärille käyvän jos Englanti, Ranska, Saksa ja muut isot jalkapallomaat ilmoittaisivat että Suomella ei ole taloudellisia mahdollisuuksia pelata heitä vastaan ja MM- ja EM-kisamahdollisuus suljetaan Suomelta ja Suomi saa jatkossa pelata amatöörimaailmanmestaruudesta sarjassa jossa Suomen lisäksi pelaisivat esim. Albania, Moldova, Färsaaret, Viro ja vaikkapa Kirgisia. Tähän asti ei kovinkaan realistista ole ollut Suomen selviytyminen MM-lopputurnaukseen mutta unelmat elävät ja kotsomot täyttyvät. Ei Suomen futismaajoukkue keräisi 40.000 katsojaa jos panoksena joukkueelle olisi vaikkapa 500.000 mk:n rahapalkkio.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Ei saatana mikä juttu... Anteeksi, mutta Jokipojilla yleisömäärät suunnilleen puolittunut, KooKoolla vielä enemmän, Sportilla myös reilusti. Puhumattakaan siitä, että KooKoo ja Jokipojat on jatkuvasti rikkonut ennätyksiä kuluneella kaudella. Ei ole yleisö hylännyt mestistä, ei suinkaan... Keskiarvo vaan näyttää paremmalta kuin se todellisuudessa onkaan, koska Jukurit korvasi Sapkon.
 

Mirko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, EtPo, Virkiä, SR-Team
Ässät on parhaimmillaan Play-offs joukkue mutta tällä hetkellä moni mestis joukkue mukaanlukien sport voittaisi porilaiset.[addsig]
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Hyvä idea Juudas tuo lehtikirjoitus! Eipä taida Hesarillakaan olla kunnon tietoa suljetun liigan herättämän vastarinnan laajuudesta. Sinähän tosiaan voisit summarisoida pääkohdat esim. siitä liigasivulla \"yamman\" kanssa käymästäsi debatista.
<BR>Mutta miten sen kollektiivinen allekirjoitus tällaisilta nimimerkeiltä onnistuisi?
 

juudas

Jäsen
No niin. Pikaisesti taas...
<BR>
<BR>Tulin juuri K-Vantaa-Sport -pelistä ja olen ollut koko päivän \"lennossa\", joten Hesarinkin avasin vasta nyt. Selvästi on toimittaja miettinyt syöttämiäni asioita (ellei ole sattumaa), ei vaan tunnu olevan samaa mieltä. Divari on kovin kaukainen stadilaiselle toimittajalle, selvähän se.
<BR>
<BR>Minä olin hieman haaveillut että esimerkiksi arvon ZEITGEIST olisi tässä asiassa pääpäsmäri... <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
<BR>Tähän on kaksi syytä: juttujesi perusteella tietämyksesi on todella laajalla pohjalla ja lisäksi teen tälle hetkellä pääsääntöisesti 12h työpäiviä, joten olen aika kuitti ja kiireessä...
<BR>(nämä kirjoitukset pitää yrittää tsekkailla työn lomassa, heh)
<BR>
<BR>Kollektiivinen allekirjoitus on ongelma, mutta ehkä sen voisi toteuttaa siten, että yksi antaisi mielipidekirjoituksessa nimensä ja ilmoittaisi kirjoituksen lopussa että tekstillä on verkossa annettu n allekirjoitusta eli joku keräisi antamaansa sähköpostiosoitteeseen muiden lähettämät \"allekirjoitukset\" eli nimet. Tämä sähköpostiosoite, johon kerätään, voitaisiin pistää kirjoituksen kanssa monille kiekkosaiteille ja lisäksi seurojen kotisivujen foorumeille. Eli sitten vain laskisi montako mailia on tullut sähköpostiin...
<BR>
<BR>Tämä oli hetken mielijohde kiireessä. Moni teistä kuitenkin selvästi jakaa \"ahdistukseni\" asiassa. Onhan tämä helvettiä kun on niin mieltynyt miettimään sitä mikä olisi oikein... <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_cool.gif">
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Väsyksissä ja työn uuvuttamina ollaan täälläkin (noh, ehkä myös hieman Kuparivuoren keikan). Ehdotan, että katsotaan nyt ensin, miten mestisplayoffsit vetävät yleisöä. Tämän jälkeen voimme todennäköisesti todeta, että eihän homma juuri kiinnostanut muualla kuin Mikkelissä.
<BR>Sitten voimme tehdä lyhennelmän jostain Juudaksen vanhasta debatista tai heittää tänne jonkun threadin, jossa sorvataan yhteistä kannanottoa. Voinhan minäkin sellaisen tänne luonnokseksi väsätä, jos ei kukaan muu ensin ehdi.
<BR>
<BR>Koska kanssamme samaa mieltä on todella laaja joukko jääkiekkoihmisiä, on tärkeää, ettei juttu henkilöidy vain yhteen tai kahteen friikkiin.
<BR>
<BR>Jos sanon aivan rehellisesti, puhuin ja saarnasin viime vuonna TA:n piirissä niin paljon suljettua liigaa vastaan, etten millään jaksaisi enää olla priimus motorina siinä jutussa. Julkisuuttakin tuli jonkin verran, mutta eipä auttanut. Olisi kyllä hyvä, jos kritiikkiä jaksettaisiin edelleen pitää yllä.
<BR>
<BR>Nyt ajattelin vain seurata alempia karsintoja...
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt kun on otettu ansiokkaasti kantaa ylen urheilutarjonnasta jopa niin hyvin että Laura Ruohola kertoi eilen urheiluruudussa mestiksen playoffsien tulokset niin seuraava kannanotto/mielenilmaisu olisi suljetusta sm-liigasta.
<BR>
<BR>www.sm-liiga.fi palaute
<BR>
<BR>Olen laittanut korteni kekoon joten nyt vaan jään odottelemaan että joko ensi kaudeksi Sm-liiga peruu typerän päätöksen liigan sulkemisesta ja palauttaa kilpaurheilun kunniaan.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Muistaakseni liiga jo aiemmin talvella päätti, että ensi kausi pelataan myös 13 joukkueen suljettuna sarjana. Mutta ainahan liigaa voi negatiivisella palautteella kiusata, sen se on ansainnut.
 

Mirko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, EtPo, Virkiä, SR-Team
Itse olen sitä jo HENK.Koht antanut kummolalle ja Helkovaaralle, en vain muistanut sanoa että \"varo ettei talos pala\" palamaan mikä tuntuu olevan liigassa tunnettu lause joka myös tehoaa.[addsig]
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo Teemu ja Mirko; en minäkään henkilökohtaisesti usko että näiden luupää herrojen kuten Urpo Helkovaara mielipidettä saadaan millään käännytettyä mutta negatiivinen palaute SM-liigan päättäjille on aina paikallaan. Eiköhän nää Upi ja kumppanit totea parin vuoden päästä että liigan ja mestiksen yleisömääriin ei ole ollut mitään vaikutusta liigan sulkemisella joten liiga suljetaan vielä 10 vuodeksi vaikkapa vuoteen 2013 asti ja katsotaan sitten onko maksukykyisiä seuroja ehdolla.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Minäkin olen jo viime vuonna heittänyt vastaavanlaista palautetta liigalle ja tuntuu, että homma ei olekaan ehkä ihan yhtä helppoa kuin tuossa urheiluruutuprojektissa...
<BR>
<BR>Ehkä tehokkaampi tie edetä olisi vaikuttaa suureen yleisöön niin, että liigan imago heikkenisi ja se havaittaisiin sellaiseksi kuin se \"todella\" on, tylsäksi, suljetuksi sarjaksi. Ei liigassa tunnuta välittävän alempien divareiden kohtalosta, vaan nimenomaan liigan yleisömäärät tulisi myös saada alas.
<BR>Miten sitten vaikutetaan suureen yleisöön? Ei muuta kuin perinteisen aktivismin keinoin: mediaan ujuttautuminen, mielipidekirjoitukset, julisteet, flyerit jne. Näitä kokeiltiinkin jonkin verran TA:n piirissä viime talvena, mutta 2003-kevääksi olisi oltava vielä moninkertaisesti aktiivisempaa toimintaa, jos tuo cockin mainitsema 2013-kauhukuva uhkaa toteutua.
<BR>
<BR>Tuo Tamin ajaminen liigajohtoon olisi tietysti yksi mahdollinen strategia...
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
Fiilistelyä. Mitäpä liikkui jengillä näihin aikoihin mielessä?

Ainakin samantyyliset vitutukset nousevat pintaan yhdellä jos toisella.
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
Banninkin uhalla nostan toisen pikku ketjun josta jo aikoinaan on keskusteltu.
 

Fordél

Jäsen
Mulla meni ainakin mielenkiinto koko lajia kohtaan eilisen KooKoon lopettamispäätöksen myötä!

Pitäkää kabinettinne ja sulkeekaa vaikka koko Suomi! Ehdotan, että tämän kauden jälkeen suljetaan myös play offsit eli ne jotka sinne tänä vuonna pääsivät, peleevat pleijareita seuraavat 27 vuotta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös