Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Portot
Tänään tarjoillaan huippukiekkoa kotoisessa Suomessa. Vastus ei voi kauheasti enää parantua näillä main. Vastaan tulee NHL:n ulkopuolelta kallein jääkiekkojoukkue maailmassa.

Toivottavasti saadaan Regin takaisin ja näin paras mahdollinen kokoonpano tällä hetkellä olisi jäällä.

Mielenkiintoista on nähdä, käyttäytyykö Yakupov edelleen ylimielisesti vai menikö viimeksi muistutus perille. Tuomarityöskentelyä on myös mielenkiintoista katsella. Eiköhän sieltä revitä ainakin tämä tshekkiläinen Frano taas tuomitsemaan.

Edelliseen peliin saatiin umpipaska alku ja tulos oli sen mukainen. Tänään sit alusta asti joka äijä hereille!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Tähän matsiin mulla on kolme pointtia, joiden perään huutelen:
1) Eka kymppi
2) Hermopeli
3) Erikoistilanteet

Kaivoin parin viime kauden ajalta esille tilanteen ensimmäisen kympin kohdalla ja lopputuleman. Ensin SKAn maalit riippumatta siitä, kumman kotijäällä matsi oli.

6.10.2018 = 2-0 (6-2)
12.9.2018 = 0-0 (4-3 ja)
27.2.2018 = 1-0 (3-5)
2.12.2017 = 1-0 (4-3)
21.10.2017 = 0-0 (4-3 ja)
25.08.2017 = 1-0 (2-0)

Luvut käsipelillä, joten virhemahdollisuus on olemassa. Aika vahvasti näyttää kuitenkin siltä, että ensimmäisellä kympillä pitää olla hereillä: lähes poikkeuksetta SKA on ollut viimeiset pari kautta ensimmäisen kympin jälkeen johtoasemassa, mikä tukee mun fiiliksiä siitä, että SKA on perinteisesti tullut ainakin meitä vastaan erittäin kovaa vastaan ottelun alussa. Henkilökohtaisesti lähtisin tänään siitä, että matsin alkuun voidaan vetää minkälaista Hanlon hokia tahansa, kunhan kaverin rynnistys saadaan tapettua. Ei kukaan purnaa ekan kympin selviytymistaistelua, jos pelin päätteeksi kotijoukkue vie pisteet.

Mitä hermoihin tulee, niin SKA-matsit ovat voineet olla melkoisen kuumia. Kovalchuckin aikana nähtiin tuulimyllyjen heiluntaa sieltäkin suunnalta usein ja viime matsissa Tanskan Late kävi maalin jälkeen naputtelemassa mr. first draftia nokkaan. Myös Arenalla on vihellysten muodossa oltu ajoittain erityisen kiinnostuneita pietarilaisten yksilöistä. Aikanaan ei Kovyn tarvinnut kuin kiekkoon koskea tai ilmestyä kameroihin, niin buuaus alkoi.

Jokereilla ei ole varaa hölmöilyyn, vaan hermojen on pysyttävä kurissa. Viime matsissa Lauridsenin hyökkäys Jakupovin kimppuun jakoi täälläkin mielipiteitä, mutta karu fakta jäi tilastoihin:
30:40 = SKA 3-0 johtoon (yv-maali)
30:40 = Lauridsen suihkuun ja 5 min alivoima
31:28 = 4-0 (yv-maali)
32:49 = 5-0 (yv-maali)
33:01 = 5-1 (av-maali)

Se oli viimeistään gameover, kun juuri puolivälin jälkeen tilanne kääntyi ratkaisevasti kaverille. Anttilan AV-maali ei paljon momentumia kääntänyt, tilanne oli muuttunut ihan viimeistään tekemättömäksi Jakupovin iskettyä 5-0 taululle.

Henkilökohtaisesti toivoisin tänään katossa roikkuvan paidan mukaisesti tikkasmaista peliä. Kaverin parilta kuumaverisemmältä kärkiäijältä tyystin pelihalut pois jatkuvalla huutelulla, snadilla rottailulla ja vastaavalla ilman, että kaverille annetaan ylivoimaa. Mä olen tyytyväinen, jos meiltä löytyy se viime matsin "jakupov": kuumentaa kaverin isolle jäähylle ja iskee sivussa pari byyriä. Joo ei se Jakupov viime matsissa uusia kavereita saanut, mutta hänen joukkueensa vei pisteet ja hänellä oli siinä ratkaiseva rooli.

Tuosta viime matsin puolivälin jälkeisestä hetkestä päästään aika hyvin erikoistilannepelaamisiin. Kahteen minuuttiin ja yhdeksään sekuntiin kaveri iski viimeksi kolme häkkiä ylivoimalla. Ylipäätään SKA on niitä jengejä, joilla riittää kärjistetysti neljään ketjuun ylivoimapeliin pystyviä jätkiä joka matsissa. Jos alivoimanelikko hajoaa vähänkin, niin tuolla on taitoa hyödyntää se heti. Jäähyttömyyden sijaan kuitenkin huutelen sitä, että alivoiman on toimittava: SKA on niitä jengejä, joita vastaan ei voida lähteä vain sukkasilleen pellailemaan jäähyjä vältellen. Niitä tulee väkisin ja alivoimat on vain selvitettävä.

Alivoiman osalta kiinnitin Sotshi-matsissa huomiota siihen, miten Jokerit oli yllättävän epäfyysinen (onko tämä edes sana?) oman maalin edessä pelin ollessa käynnissä. Ero pari päivää aiemmin nähtyyn Moskovan Dynamon pakistoon oli hurja. Joo tuossa matsissa Sotshi ei tätä hyödyntänyt, mutta mulla heräsi pieni pelko siitä, pärjätäänkö tuolla pelillä pietarilaisia vastaan. Toivottavasti näissä tilanteissa kliseisesti sanoen tarjolla on makuupaikkoja pelkän mailahäirinnän lisäksi ja tuomarit antavat poikien pelata.

Ylivoiman merkitystä ei myöskään voi tässä matsissa väheksyä. SKA ei perinteisesti ihan liikaa paikkoja tasakentällisin anna, perstuntumalla ja ilman videoiden kelaamista heitä vastaan rokotetaan suhteessa muita joukkueita useammin juurikin ylivoimalla ja vastahyökkäyksin kuin pidempien hyökkäysten päätteeksi. Ja tuo on ihan luontevaa, kun kyseessä on niin laadukas ja paljon kiekkoa pitävä joukkue.

Mitä yhteistä noilla kolmella pointilla on? Ainakin se, että valmennuksen rooli korostuu. Mä näkisin itse, että tänään valmennuksen rooli on erityisen tärkeässä roolissa. Vaikka pelaajat kentällä ne maalit tekevät, niin näissä asetelmissa valmennuksen tuki tekemiselle on erityisen korostunut.

Ajoittain Marjamäen aikana Jokereilla on ollut vaikeuksia olla pelin alussa hereillä. Sitä en tiedä onko lataus mennyt yli vai vai eikö sitä ole ollut tarpeeksi, mutta väliäkö tuolla. Tämän on itsekin Marjamäki todennut monessa haastattelussa ja toivottavasti tänään ei kuultaisi sanoja "ei oltu alussa hereillä". Jos nämä sanat kuullaan tänään, niin mun sormi osoittaa suoraan Marjamäkeen ja hänen valmennusryhmäänsä. Sen joukkueen on oltava hereillä ja matsia voida hävitä tai tehdä liian vaikeaksi jo ekalla kympillä.

Samoin valmennuksen rooli korostuu hermopelissä. Yksilöt hölmöilevät jäällä, mutta valmennuksella pitää olla kykyä rauhoitella kuumana käyviä jätkiä, peluuttaa kuumia pelaajia kuumana käyvien pelaajien sijaan ja reagoida pelin aikana siten, ettei pelaajien tarvitse tehdä omia ratkaisujaan. Valmennuksen pitää myös kannustaa siihen, että kaverin elämää ei tehdä helpoksi.

Erikoistilanteissa taas peluutus on valmennuksen heiniä. Jesper Jensenin paikka ei ole ylivoimalla, vaikka palkkaa valmentamisesta saavan mielestä hän sinne kuuluisikin, piste. Vaikka hän tänään ylivoimalla onnistuisikin, niin pitäisin silti virheenä hänen rooliaan ylivoimalla. Sama juttu alivoimalla mitä tulee peluutukseen. Viime matsi oli Lepistöltä heikko. Ajassa 39:25 hyökkääjälle vihelletään jäähy. Valmennuksen ratkaisuna oli pistää surkeasti pelannut pakki jäälle tuohon paikkaan, ja miten kävikään? Omissa ei soinut, mutta kolmen epäonnistuneen purun jälkeen Lepistölle jäähy. Eikö meiltä olisi löytynyt tuohon paikkaan kuumempaa pelaajaa tappamaan erän lopun alivoima?

Katsellaan miten käy. Mä odotan hyvää viihdettä, mutta nämä matsit pietarilaisia vastaan ovat olleet vähän mitä ovat. Välillä ollaan otettu saatanan maukkaita voittoja ja välillä kaaduttu saappaat jalassa hyvän matsin jälkeen. Toisaalta taas muutamaan kertaan on oikein hävettänyt katsella menoa, kun meitä on viety kuin kusen täyttämää sorsaa sairaalassa. Jos tänään ei pisteitä tule, niin toivon ainakin meidän pelaavan siten, että huomenna joka jätkä voi katsoa peiliin.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko SKA:ta vastaan joskus ollut hyvät tuomarit?

Odotettavissa tänään siis sellaista tuomaritoimintaa, että vastaanlaista paskaa saa hakea Liigasta, jos sieltäkään.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Tomi Mäki ja Antti Pihlström

Lähde : jokerit.com
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Kokoonpanoon muutos: Viktor Lööv ei sairastumisen jälkeen ole vielä täydessä pelikunnossa ja jää sivuun. Tomi Mäki tulee mukaan 13. hyökkääjäksi. #Jokerit #KHLfi"
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
"Kokoonpanoon muutos: Viktor Lööv ei sairastumisen jälkeen ole vielä täydessä pelikunnossa ja jää sivuun. Tomi Mäki tulee mukaan 13. hyökkääjäksi. #Jokerit #KHLfi"
No eipä tarvitse Mäksän tänään kuin purra tuppea.
 
Lokomotiv oli hävinnyt pelin jo siinä vaiheessa, kun niiden kanukkivalmentaja veti täysillä slobojen kansallislaulun. Totaalinen pelle. -PeteX

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Portot
Päästäänkö yli 9000 katsojaan?
Ehkä juuri ja juuri. Alakerrassa aika täyttä. Yläkerrassa 3 halvinta osaa täynnä paria hajapaikkaa lukuunottamatta ja parissa muussa ei niin älyttömästi enää jäljellä. Neljässä osassa onkin sitten paljon myymättömiä +kiinni olevat. Pitäs tuo 9k ylittyy jos aitioissa on normaali SKA-pelin verran porukkaa.

Joka tapauksessa, surkeaa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Miksi Ossi huutaa tuolla studiossa? Kyllä me sut kuullaan vähemmälläkin.

Sellainen huomio myös, että Mäkisen englanti tuntuu paranevan kokoajan. Nyt ei enää se överijenkkiaksentti paista niin pahasti puheen läpi.
 
Pöö

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Tänään on sit oikeasti kova vastus, tänään pitää saada yhtä jäätävä esitys kuin vähän aikaa sitten TsSKA:ta vastaan pelattiin. Voittoon uskotaan, vaikka 4-1 numeroin.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
MI6, sympatiat: CIA, KGB. Inhokki: SPECTRE
Mäkinen sekoilee kun sanoo että Datsjuk ei ole koskaan ollut pistepörsseissä kärkisijoilla. No ei ihan ykkösenä toki, mutta kahdesti ollut kuitenkin NHL:n runkosarjan pistepörssin nelonen kun on takonut kauteen 97 pistettä.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Mitäs nää SKA:n paidat on? En muistaakseni oo ennen nähnyt, mutta voin olla väärässäkin.
Näyttäisi noiden retropaitojen vierasmallilta. Pari vuotta takaperin (ska.ru, artikkeli englanniksi) ainakin pitivät vastaavia Leningradin piirityksen päättymisen juhlapäivänä. Siihen en ota kantaa lukeeko tänään rinnassa Leningrad vai mitä ennen lähikuvaa.

edit: Joo, Leningrad lukee tänäänkin rinnassa kyrillisin kirjaimin. Olettaisin liittyvän samaan teemaan Leningradin piirityksessä, tammikuussa 1944 kun sattui päättymään.
 

63lmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvin on lähtenyt käyntiin.

Jos joku näyttänyt muutama kausi sitten videota tästä hetkestä miten toi Lauridsen pelaa, niin olisin epäillyt kyllä lavastetuksi peliksi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Missä Platt, miksi Niemi pelas Plattin paikalla?
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
MI6, sympatiat: CIA, KGB. Inhokki: SPECTRE
Millanen pistepotentiaali tolla Koskirannalla olisi jos pelaisi muualla kuin SKA:n nelosketjussa? Sieltä löytyy kuitenkin 45 pisteen kausi Sibiristä ja onhan tuo joskus SKA:ssakin painanut liki 30 pinnaa kauteen.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Komea niitti Jesseltä!
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Jokerit yv. Nyt hyvälle alulle maalilla jatkoa.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy