Su 30.3.2008 Jokerit - Blues (4. välieräottelu) ‎

  • 33 388
  • 176

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Se on sitten pakkovoitto ja kauden toistaiseksi kovin paikka edessä. Eli näin "leppoisat" lähtökohdat tähän otteluun Bluesin kannalta.

Pelilliset työkalut voittoon ovat kyllä olemassa mutta mites se henkinen puoli? Nyt tarvittaisiin viileyttä ja tappamisen meininkiä hyökkäyspäässä, perjantaina sitä ei totisesti löytynyt. En lähde sen kummemmin arvailemaan Blues-pelaajien henkisiä kykyjä, toteanpa vaan että tätähän olen tavallaan odottanut syksystä asti: niitä matseja jolloin joukkue todella punnitaan. Näin ollen odotankin ottelun alkamista malttamattomana.

Pelillisistä asioista sen verran että nyt jumalauta vähän laatua niihin laukauksiin, ja suunnaksi ylänurkat.

Gusse pelaa sitten näköjään Huzzerin paikalla. Todella uhkarohkea veto Matikaiselta. Gusse on edellisen kerran pelannut... niin milloin? Helmikuussa ehkä?
Kyllä mä olisin laittanut Kurjen Heiskasen pariksi ja mennyt kuudella.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saatanan paskianen. Tiiätte kyllä kuka.
Taas tulee se flegmaattisuuden kuningas antamaan vastustajalle syöttöjä. Samalla taisteleva Jokerisydämen omaava pelaaja syö flegun poppareita katsomossa.
 

Faga

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En muista milloin oma pelaaja on aiheuttanut yhtä negatiivista mielipahaa kuin Hirso nykyään. Vaikka Pete on löytänyt jälleen kevätkunnon, ei tuo kolmonen hirveän lupaavalta näytä. Itseasiassa neloselta odottaisin paljon enemmän, jos he vaan saisivat kunnolla peliaikaa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siis voi jumalauta. Kim Hirschovits vie Arto Koiviston paikan kokoonpanossa. Se on niin väärin, mutta katsotaan nyt. Harmi kun joutuu vielä katsomaan Hirsoa Jokeripaidassa...
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tärkein ottelu

play off-sarjassa on aina seuraava ottelu. Joten toivotaan että näitä "seuraavia" otteluita on enää kaksi tässä sarjassa, tänään ja huomenna.

No Blues on tietysti asiasta toista mieltä ja nyt katsotaan onko jengi sisuuntunut jatkoaikatappiosta. Itse uskon - ja toivon myös -, että espoolaiset lähtevät pelaamaan täysillä omilla vahvuuksillaan heti alusta asti. Nyt on ollut vuorokausi aikaa toipua ja palautua, joten eiköhän tässä pelissä ihan puhdas ja uusi asetelma on.

Koska sarja on paras seitsemästä -poikki ja pelit ovat olleet niin tasaisia, niin ei voi ruvetakaan ajattelemaan mitään "voitto tänään ja huomenna finaaliin"-unelmia, jokainen vaihto vaan täysillä, oli vastassa sitten Laatikaista, Lostedtiä, Kelleriä tai ketä vaan. Jälleen kerran kuulutan Jokereilta alusta asti positiivista aggresiivisuutta, ainakaan samalla tavalla ei saa perseillä kuin viime kotipelin alussa. Eikä myöskään olla niin flegmaattinen kuin kaksi erä Espoossa - toki myös silloin kunnia Bluesin hyvälle pelille.

Toivottavasti Puurula nyt näyttää, ettei perjantai ollut mikään tuuripeli, vaan on saanut OIKEASTI itseluottamusta torjunnoista. Brucklerista kirjoittelinki jo, ettei taida miehen kasetti kestää koko sarjaa - no yleensä kun näin kirjoittaa, niin sieltä tulee kuittaus huippupelinä tai jotain...

Toiveissa olisi minullakin, että yleisömäärä olisi viisinumeroinen, vaan toiveeksi taitaa jäädä. Samoin toiveeksi jäi se, että Hirso olisi penkitetty katsomon puolelle tosiaan loppukauden ajaksi, mutta siellä mies taas surffailee, niin että Jokeri-fanit häpeää ja Espoo-fanit nauraa. Eikö Heiskanen voisi nyt ajaa kovaa päin Hirsoa, vaikka kostona Osalan telomisesta. tai Lostedt, kun näköjään on kokoonpanossa?

Toivottavasti ei nähdä sunnuntaihöntsää, vaan kunnon play off-lätkää. Jokohan nyt tulisi kotivoitto näiden joukkueiden välille ja jokohan nyt Jokerien peli päättyisi varsinaisella peliajalla?
 

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Tuleekohan maalta taas ne kymmenen junttia sinne Areenan toiseen päähän heiluttelemaan niitä k-espoon lippuja ja huutelemaan Huikealle Jampalle törkeyksiä? Pysykää poissa, kiitos.

No ne saattaa aiheuttaa kuitenkin sen, että yleisöä on nipin napin se yli 7000. Toki ei tuokaan vielä tunnelman luontiin riitä.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Toivottavasti Puurula nyt näyttää, ettei perjantai ollut mikään tuuripeli, vaan on saanut OIKEASTI itseluottamusta torjunnoista.

HJ:n ryhdistäytyminen tapahtui mielestäni jo kakkosottelun kolmanteen erään lähdettäessä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei se määrä, vaan laatu ;) Et kai kuvittele sentään, että hallin koko vaikuttaisi siihen, onko yleisömäärä hyvä vai huono. Toki 7000 on suht kehno määrä tässä vaiheessa, mutta ompahan paikalla ainakin ne, joita jääkiekko ja Jokerit (ja Blues) kiinnostaa. Monesti silloin on playoffseissa välittynytkin parempi fiilis otteluissa, kun ei ole enää jullit firman ilmaislipuilla kannustamassa jyppiä jne.

Jokerit on pelannut tällä kaudella paljon huonoja kotipelejä ja hävinnyt kurittomuuden piikkiin. Playoffseissa sitä ei ole näkynyt, eikä ole varaa nytkään. Voitolla iso askel eteenpäin, häviöllä taas paluu todelliseksi haastajaksi jos nyt ollaan lievästi niskan päällä.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun tyypin vaihtoa on kulunut noin 40 sekuntia, niin armoton "Hirso vaihtoon" huuto päälle vaan. Ja kun arvatenkin tottelee komentoa, niin rajut aplodit ja räkäinen nauru päälle.

"Kim Hirschovits! On katsomos! Oi Hirschovits on katsomos! On meillä sillon mahis voittoon! Kun Hirschovits on katsomos!" säv. Oh when the saints..

Vakavasti ottaen, vituttaa kyllä että se on jälleen kerran Artsi joka tekee tilaa flegmaattisuuden ruumillistumalle. Taputukset vaihtoon menemisen jälkeen lienevät taas paikallaan..
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tänään on Jokereilla voittamalla hyvä paikka pistää Blues selkä seinää vasten. Hävitessään Blues on tilanteessa jossa sen pitäisi pystyä voittamaan Jokerit kolmesti peräkkäin, sekä saada oma kotikirouksensa Jokereita vastaan kahdesti rikki ja sitä tilannetta en usko Bluesin kokemattoman joukkueen ja valmentajan pystyvän enää voitokseen kääntämään.

Mitä mitä, etkös se ollut flint hyvä sinä itse, joka muutama päivä sitten todisteli Bluesin joukkueen kokemusta? :D


Eimuttajoo, nyt täytyy sanoa, että olen täysin samaa mieltä lainauksen kanssa. Tämän päivän voittaja vie erittäin suurella todennäköisyydellä koko sarjan. Uskoin ennen perjantaita sen ottelun voittajan menevän finaaliin, mutta kun se päättyi VÄÄRIN, pitää toivoa, että erehtymättömän erehtyväinen vaistoni oli väärässä.

Eli tänään Bluesin pitää säilyttää sama ilme ja hallinta kuin perjantaina, mutta vääntää sitä ruuvia vielä vähän kireämmälle ja tehdä niistä paikoistaan maalit. Tolppalaukauksia ja jatkuvia ohivetoja ei saa enää tulla. Erittäin tärkeää olisi päästä myös vihdoin maalille reboundeihin, sillä niitähän Puurula sylkee ihan törkeän paljon. Tähän asti narripuolustus on pystynyt estämään Bluesin lähentelyt, mutta toivottavasti tänään sitten repeisi.

Toivotaan, että oikeus voittaa ja Blues vie pelin.
 

trap

Jäsen
Saa nähdä mitä tästä tulee. Pelin voittaja voittaa koko sarjan, ja tällä hetkellä vähän pelottaa, että se ei ole Blues. Tämä joukkue on kuitenkin tehnyt suurempiakin ihmeitä, joten turha tässä vielä on paskoa housuun.

Lostedt kokoonpanossa, loistavaa. Gusse kolmosparissa kuulostaa huonolta, mutta ei voi mitään.

Niin ja tuomareista täytyy vielä lisätä... Olisivat nyt laittaneet vaikka sen Levosen Helsinkiin, nyt on sellainen kaksikko että taitavat mennä vähän turhankin helposti kotiyleisön huutoihin - veikkaan, että tänään nähdään ainakin muutama sellainen tilanne missä käsi nousee joku 2 sekuntia jonkun tilanteen jälkeen, kun yleisö on siitä mylvinyt.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mitä mitä, etkös se ollut flint hyvä sinä itse, joka muutama päivä sitten todisteli Bluesin joukkueen kokemusta? :D

En muista näin tehneeni, jos arvata pitäisi niin eiköhän se ole ollut Brad. Alusta asti olen johdonmukaisesti ainakin verrannut Bluesin valmentaja Matikaista kokemattomaan märkäkorvaan.

Kohta mennään...
 

Brad

Jäsen
Saa nähdä mitä tästä tulee. Pelin voittaja voittaa koko sarjan, ja tällä hetkellä vähän pelottaa, että se ei ole Blues.

Mistä näin päättelet, että tämän matsin voittaja voittaa koko sarjan? Jokerit ei ole kahteen vuoteen hävinnyt Espoossa, ei ne siellä huomennakaan häviä, todennäköisesti ei koko sarjan aikana.

Jos Blues vie tänään, niin sarja alkaa taas alusta ja Jokerit on taas vahvoilla huomenna.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hei Kimi, hei!

Sulla on Kimi peli ollut sekaisin melekein kahden kuukauden ajan, joten olisiko nyt aika nousta suosta ja saada taas jotain aikaiseksi? Älä nyt saatana tee tätä minulle, kun juuri toisaalla kerroin että sinulla on vain vaikeuksia huonon periodin jälkeen löytää pelisi uudestaan, että paskot allesi totaalisesti ja kipsaat itsesi koko loppukaudeksi. Vähän nyt munaa siihen hommaan, mahdollisuuksia on tarjottu ja aiempia et ole pystynyt käyttämään. Nyt olisi aika vastata huutoon. Jos ei muuta, niin hoidat sitten sen yhden filmaajan pois niin, ettei taatusti pelaa enää tällä kaudella.
 

Sic

Jäsen
Eikös radio trombit (www.trombit.net) selosta kaikki Bluesin playoff-matsit? Selostajat tosin taitavat olla jonkin sortin opiskelijoita, mutta eipä se sinällään haittaa.

Ei tänään taida peliä kuulua tuolta kun selostavat Veikkausliigan liigacuppia 16:45 alkaen. Näinhän tuolla lukeekin:

Sunnuntaina 30.3. pelattavat kamppailut ovat TPS-FC Haka (klo 14.15) ja FC Lahti-HJK (klo 16.45).
Lisäksi sunnuntaina kuulet liigacupin lomassa myös tilannepäivityksiä toimittajaltamme SM-liigan 4. välieräottelusta Jokerit-Blues.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Taitaa olla Blues valinnut tämän päivän tuomarit. Partanen ja Rönn; luvassa jäähyjä Jokereille ja paljon. Ellei sitten Hjallis ole maksanut kyseisille tuomareille.

Toivottavasti nähdään hyvä ottelu! Matka kohtia Areenaa alkakoon...
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Tänään Bluesilla kauden tärkein ottelu edessä. Tänään häviö, niin finaalit ovat helvetin kaukana. Voitolla taas palattaisiin lähtöasemiin. Blues ei ole koko kaudella tainnut perseille sellaisia pelejä, joita ei saa hävitä, pitää luottaa ettei niin käy tänäänkään.

Vastus on melkein kovin mahdollinen, mutta edelleen olen luottavainen, koska Puurula on vastassa. Okei, hyvin Jamppa on pelannut, mutta Puurula on aina Puurula, ei koskaan tiedä milloin se helppo livahtaa. Perjantaina pelasi voiton Jokereille, joten tänään voisi pelata sen Bluesille.

Jos yhtään tämän kauden Bluesia tunnen, niin tänään joka jätkä laittaa itsensä täydellisesti likoon joukkueen edestä (tätähän on toki tapahtunut koko kauden) ja hyökkäys + puolustuspeli toimii yhtenäisesti, jolloin Brücklerin ei tarvitse gameseivereitä ottaa. Brücksin pitää muutenkin tänään näyttää, miksi hän on NHL-tason maalivahti. Kestääkö pää? Pakko kestää.

Luottavainen fiilis illan pelin suhtee, sarja menee tasoihin tänään. Jasu Uhlbäck ratkaisee.
 

fakta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Matikainen testiin

Kuten ketjussa on aiemminkin todettu niin Jokereiden kokemus on tavallaan paistanut läpi tässä sarjassa. Vaikka joukkueet ovat pelanneet tasaisesti, Blues jopa ollut niskan päällä suuren osan toisesta ja kolmannesta ottelusta, niin jollain tavalla huomaa sen eron, ainoa ero joukkueiden välillä juuri nyt - taito pelata parasta peliään tärkeissä paikoissa ja sivaltaa se voittomaali vaikka joukkue on 2/3 pelistä ollut alakynnessä. Tuntuu että Jokerit ei ole tarvinnut yhtä monta maalipaikkaa kuin Blues ratkaistaakseen ottelun.

Kun lisätään se tosiasia että Jokerit on päihittänyt Bluesin Espoossa jo kahdesti jatkoerän jälkeen niin tässä korostuukin henkinen puoli. Siksi tämän illan otteluun valmistautuminen ja joukkueen preppaaminen on varmaan Matikaisen valmentajauran kovin haaste. Bluesin täytyy jollain tavalla 1) jatkaa pelaamista samaan, energiseen malliin, 2) saada ratkaisuja aikaan paremmalla prosentilla sekä 3) silti pelata pikkaisen fiksumpaa puolustuspeliä jottei Jokerit pääse rokottamaan kuten pääsivät kahdesti varsinaisella peliajalla perjantaina. Vaikkei Matikainen toiseen kohtaan pystykään hirveästi vaikuttamaan niin koko paketti on niin vaikea käsitellä että nostan hattua Bluesin valmennusjohdolle mikäli onnistuvat motivoimaan joukkuetta ja saamaan sen uskomaan sataprosenttisesti omiin mahdollisuuksiinsa niin että se näkyy "täydellisen" onnistuneena latauksena iltapäivän mittelöön. Sheddenillä on kokemusta vaikka muille jakaa ja Matikainenkin on onnistunut loistavasti tällä kaudella, mutta jos Blues vielä nousee tästä 2-2:een (täysin mahdollista) niin vuoden valmentaja-titteli on jo lähellä.
 
Viimeksi muokattu:

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Lostedt kokoonpanossa, loistavaa. Gusse kolmosparissa kuulostaa huonolta, mutta ei voi mitään.

.

Tapahtuuko tänään se että "käskyttäjä" Matikainen ,käskee Lostedin ajamaan Leinoa takaa ja lopulta Lostedt ottaa turpaansa Heleniukselta ja molemmat huilaavat seuraavan pelin? hmm tuo kävi mielessä mutta tapahtuuko se onkin toinen juttu.

Muusta pelistä sen verran että Jokerien Areena pelaaminen on ollut surkeaa viime peleissä ja varsinkin omanpään merkkauspeli on ontunut pahasti, samoin viisikkojen tiiviys , veikkaankin 3-3 ja jatkoajalla eka kympillä tulee ratkaisu suuntaan tai toiseen.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Bluesin ensimmäinen "finaalipeli"

Eli käytännössä pakkovoitto kuten täällä on jo todettukin useaan otteeseen. Nyt on viimeistään löydyttävä se viimeinenkin taisteluhenki, jolla sarja saadaan jatkumaan ja voitto kotiin tuodaan. Tasaista on ollut - kaikki kunnia Jokereiden tasonnostolle ja erityisesti ykkösnyrkille (voi kun meillä olisi samanlainen). Mutta ei auta - neljällä ketjulla ja hyvillä jaloilla liikkeelle. Toivotaan lisäksi Narri-puolustukselle pari pahaa kiekonmenetystä (taas) ja Puurulalle huonompi peli välillä (tähän en kyllä enää jaksa uskoa - mies on veska paikallaan). Paras jengi voittakoon.

Huomioni keskittyy tänään siihen saako Leino vieläkään jäähyä sikailuistaan
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos ei muuta, niin hoidat sitten sen yhden filmaajan pois niin, ettei taatusti pelaa enää tällä kaudella.

Tulisiko sulla taas reisille, jos näkisit toisen Kimin kirvesiskun?

Taitaa olla Blues valinnut tämän päivän tuomarit. Partanen ja Rönn; luvassa jäähyjä Jokereille ja paljon. Ellei sitten Hjallis ole maksanut kyseisille tuomareille.

Pahasti runkosarjassa flopannut maajoukkuevalmentajahan voi SadoMasoLiigassa Kummolan läskiperseen suojista haukkua tuomareita munan imijöiksi ilman seurauksia ja täällä itketään puolueellisuudesta. Valot päälle siellä keravalla.
Hjallis ja Kummola suojelee itkuiikka Sheddeniä tänäänkin, jos pillittäjä kanukilla pettää tänäänkin hermo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös