Su 16.3 Tappara-JYP (3.puolivälierä)

  • 19 012
  • 110

kepardi

Jäsen
Psyykkaustahan nämä Dufvan jutut onnesta selvästi ovat. Ei lyö omia ja yrittää vähätellä vastustajaa. Että oikein vaihtokin kesken kun Tappara teki maalin... Enemmän oli onnea vaikkapa Immosen syöttöpisteessä, vai onko niitä aina tapana lahjoittaa tuolla tavalla? Tai siinä ettei tuomarit pidä ensimmäistäkään Immosen taklausta jäähyn arvoisena, vaikka kädet on jokaisessa ylhäällä. Ja vielä enemmän onnea Tuokkolan torjunnoissa. Näyttää että joka toisen tilanteen hoitaa enemmän tai vähemmän tuurilla. Tai sitten vaan Salmelan pompun jälkeen alkoi paikat tutiseen.

Kunhan jatkossakin pysyy Immonen pois valotaululta niin pitäisi Tapparalle kääntyä. Ja ainakin tältä illalta itseluottamus karisi selvästi Ojasen hienon oivalluksen jälkeen. Immonen jätti myöhemmin oman pään alotuksen suosiolla väliin Ojasta vastaan. Myös Tapparan nelonen piti tehomiehet hyvin kurissa ja itse asiassa pyörittelikin ihan näyttävästi välillä. Hienosti Tappara lisäsi jälleen ensimmäisen erän jälkeen kierroksia ja alkoi myös jakaan painavia taklauksia. Ei varmasti helppoa Jypin ylikuormitetuille miehille.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hyvä peli oli kaikin puolin. Tämän takia vissiin jaksaa aina sen 56 ottelua odotella, on tämä sellaista karkkia kiekkofanille. Tasainen parivaljakko vielä lisää katsomisen hienoutta ja hirveyttä.

Tappara oli mielestäni paljon parempi kuin keskiviikkona. Peli ei heitellyt enää niin paljoa ottelun sisällä, ja siinä oli jo ihan järjestelmällisyyttäkin. Alku oli taas vaisu ja vaikka nyt jo nähtiin pari väläystä siitä miten JYPin alun prässi saadaan purettua, niin silti melkoisessa purjeessa mentiin alku. JYP ei vain saanut kiekkoa reppuun vaikka taas tuotiin kultatarjottimella kiekkoa siihen maalille.

Pyymäen tilanteesta olen sitä mieltä että hän osui kaveriin lonkalla. Oli jo menossa ohi tilanteesta, eikä kyllä mitenkään kääntänyt tai ojentanut jalkaansa. Mietinkin siinä että onko polvitaklaus, sellainen joka kohdistuu polveen vai sellainen joka suoritetaan polvella? Viisaat voivat kertoa. Joka tapauksessa SM-Liiga-tuomio annettiin ja perään vielä se Benoitin poikkarijäähy. Hieno veto ja 0-1.

JYP sitten lopussa väsähti taas. Minä en löydä Dufvan logiikkaa kun alku mennään hirveällä kiimalla ja sitten kaksi erää vain ohjaillaan ja yritetään vastaiskuilla. Samalla Tappara kiittää kun se saa ohjat käsiinsä ja taas kerran se tuli rinnalle ja ohi. Odottelin sarjan ekan pelin jälkeen että Dufva voisi enemmänkin yllättää taktiikallaan, mutta ei, samaa pään seinään hakkaamista.

Kolmannessa erässä JYP ei saanut enää mitään kiriä aikaan, ja ainakin verrattuna ensimmäisen pelin loppuun Tappara selvisi tosi helpolla. Jopa se aivan onneton Lindroosin vihellys, ja sen jälkeinen ylivoima jäi JYPin osalta todella torsoksi. Kiekkoa ei saatu liikkeeseen keskialueella, ja rännikiekkoihin ei ollut voimaa mennä. Tappara oli muutenkin todella vahva kaksinkamppailuissa ja karvauspelissä.

Kyllä tämä jotenkin ehjempi esitys oli kuin se keskiviikon ottelu ja toivottavasti Jyväskylässä nyt onnistuu myös puolustuspeli. Tässä parissa on todella pienet marginaalit ja se antaa Tapparalle taas lisää toivoa vierasvoitosta. Toivoa antaa ehkä myös se, ettei JYPin alkurynnistys ollut enää yhtä totaalinen kuin keskiviikkona, joten josko se pikkuhiljaa alkaisi menettää tehoaan. Se nähdään tiistaina.
 
Viimeksi muokattu:

jym

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällainen peli tällä kertaa. JYPillä oli avaimet ratkaista peli ekassa erässä, mutta ei saatu kun yksi sisään. Olisi pitänyt pistää ainakin pari lisää. Loppu meni sitten miten meni. Ensi viikolla jatketaan.
 

dwarfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo-o. Kotiuduin juuri hetki sitten.

Heti alkuun: Tappara ei ansaitse välieräpaikkaa JOS mittarina käytettäisiin kannustusta. Ei elämä miten hiljainen halli. HÄVETKÄÄ! Muka pyhättö, jossa pitäisi kengätkin suurin piirtein ottaa pois kun sisään astelee. Pyh! Tästä joku vääräleuka kuitenkin vetää porot nokkaan, mutta faktat faktoina: Tampereella ollaan kuin kirkossa. Playoff huumaa nähnytkään.

Ai? Minä taas en ole kuullut yhtä hienoa kannustusta vielä yhdessäkään (runkosarjan) pelissä. Lisäksi tämä allekirjoittanut taputti siellä C-päädyn metelin keskellä niin raivoisasti, että sai mustelman käteensä. En ollut muuten ennen tiennytkään, että on oikeasti mahdollisuus saada mustelma kämmenläskiinsä -taputtamalla.

Ei Jyppifanienkaan hieno kannustus kuulunut sinne C-päätyyn silloin, kun siellä porukka piti meteliä. Hiljaisina hetkinä, sekä ennen erien alkua kantautui kyllä hyvä huuto toisestakin päästä hallia.
 

-backley-

Jäsen
Suosikkijoukkue
L U K K O
Hallissa olleena ja jonkinlaista puolueettomuutta (?) edustavana lataisin seuraavanlaisia (tyhjänpäiväisiä?) kommentteja:

-parempi voitti

-Jyppi peluuttaa todella paljon ykköstään, Tapparan peluutus selkeästi tasaisempaa

-Jyppi häviää fysiikassa ja kovuudessa

-polvitaklauksesta ei hallin mediakuution kuvan perusteella kannata antaa kovin painavia lausuntoja suuntaan tai toiseen, kuvakulma ja tarkkuus eivät kertakaikkiaan kerro tarpeeksi. Joka tapauksessa seuraukset kovat loukkaantuneelle, siitä harmittelut Jypin suuntaan.

-hallissa olematon tunnelma

-vanha Janne antoi oppia isän kädestä Immoselle, harvinainen ja hieno oivallus, onneks tällasiakin vielä näkee

-Tapparan ekaa maalia edeltävä alivoima oli käsittämättömän passiivista Jypiltä, neliö oli pieni ja liikkui tuskin nimeksi, saati että olisi antanut painetta kiekolliselle, Lehterä sai huseerata aivan rauhassa kiekon kanssa b-pisteen kaarella
 
Pahimmassa tapauksessa Forsberg on poissa 6-8 kuukautta...(Hiljaseks vetää..)

Onkos vamman laadusta jo tarkempaa tietoa, vai mihin tämä perustuu? Forsberg meinaan seisoskeli hallin käytävällä yhden kävelykepin tukemana, joten tuskin tuo jalka aivan mäsäksi meni. Toivottavasti toipuu nopeasti pelikuntoon.

Kuutiohidastuksen perusteella Pyymäki tuli tilanteeseen kylki ja olkapää edellä, eli aivan oikeaoppisesti, mutta etujalka osui Forsbergin jalan sisäpuolelle. Ei missään nimessä mikään tappoyritys, vaan valitettava törmääminen.

Tällä voi olla isoakin merkitystä seuraavaan peliin. JYP joutunee muuttamaan pakkisapluunaansa ja Niskavaara ei kuulosta oikealta kaverilta näihin peleihin. Pyymäessä Tappara taas menettää aktiivisen taklaajan ja vahvan myötäkarvaajan. Toistaiseksi varamiehenä on ollu mielenkiintoinen Nichlas Hardt. Tanskan mies ei ole puolustuspelissä lähelläkään Pyymäen tasoa ja luulen että fysiikkakin on kovilla tiukassa vääntöpelissä. Mutta sen sijaan Hardtilla on ratkaisijan lahjoja, ja jos miehelle saadaan kiekko lapaan tekopaikassa, niin sieltä saattaa tulla maali -- Pyymäkihän on maalintekijänä suorastaan kirottu ja vetäisisi tyhjästä futismaalistakin tolppaan. Aika hurjaan paikkaan Hardt joutuu, jos pitää pelata jarrumiehen roolissa yhtä liigan parhaita ketjuja vastaan...

Tulossa todella ratkaisevan tuntuinen TI-KE ottelupari. Jos Tapparan ryöstö onnistuisi Jyväskylässä, niin JYPillä olisi todella epäkiitollinen asetelma lähteä hakemaan pakkovoittoa, edellisen ehtoon vielä painaessa pohkeissa.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Höpö höpö! Taklaustilanteessa jalat nimenomaan ovat tavallista lävemällä, sillä se parantaa omaa tasapainoaja vie painopistettä alemmaksi. Tuossa tilanteessa ei ollut mitään mahdollisuutta väistää osumaa, sillä Forsbergin väistö tapahtuu niin viime hetkellä, ettei enään ollut mitään tehtävissä. Ja siksi toisekseen tuollaisessa taklauksessa on mahdollisuudet loukkaantua taklaajan ja taklattavan välillä 50-50.
Puhutko nyt omakohtaisesta kokemuksesta kaksinkamppailutilanteissa joukkuepelien parissa, vai? Jos tuollaisessa asennossa taklaa niin eihän siihen saa voimaa lainkaan ja taklauskin osuu johonkin vatsan kohdalle. Vauhdinotto ja linjan hakeminen vaatii tietenkin tasapainoisen asennon, mutta kyllä itse taklaus pitää vetää yläkropalla hartia edellä. Aika monet kyllä vetävät myös kädet tai kyynärpää edellä, mutta se onkin jo toinen tarina se...

Lisäksi taklaajan ja taklattavan loukkaantumisriski ei ole lähelläkään 50/50. Aika harvoin sitä taklaaja jää keräilemään kamppeitaan, koska fyysinen etu on lähes aina aloitteen tekijällä.

Ko. tilannetta voisi jankata varmaan loputtomiin, mutta oma näkemykseni on, että Pyymäki lähti taklaukseen vähän liian myöhään ja turhan matalasta asennosta jalat levällään, ja tajutessaan taklauksen menevän ohi ei korjannut asentoaan vaan luisteli tilanteen läpi vasen polvi edellä. Pyymäki olisi siis voinut suosiolla luovuttaa ja vetää vasemman jalan pois tai pyörähtää taaksepäin, mutta teki sekunnin kymmenesosassa typerän ratkaisun jolla oli typerät seuraukset Forsbergin kannalta. Harmi sinänsä, ettei JYPistä kukaan pistänyt Pyymäkeä tilille tai laittanut kunnon torikokousta pystyyn samaan tapaan kuin Salmela ja Pikkarainen 1. matsissa kun Pihlman naputteli Lehtoa käsille. Joukkueesta valitettavasti vähän puuttuu munaa näihin pleijaripeleihin. Taklauksetkin olivat tänään hieman hakusessa.

Forsbergilla on ilmeisesti polven sivuside ainakin osittain revennyt, JYPin lääkäri arvioi sen tarkoittavan automaattisesti vähintään parin viikon huilaamista, mutta itse uskoisin sen pitävän miehen pois luistimilta ainakin kuukauden tai pari. Jos vaatii leikkauksen niin silloin n. 6 kk lienee minimiaika kuntoutumiseen.

Immonen tosiaan hyytyi silminnähden viimeistään Ojasen nöyryyttävän kikan jälkeen, mutta on Jakkekin sen verran pelejä nähnyt, että saa nollattua asian seuraavaan matsiin mennessä ja luulisi kaverilla olevan silloin kahta kauheammin näyttöhaluja kotiyleisön edessä. Ojaselta muuten hieno ele ettei käynyt kuittailemassa Immoselle vaikka tuhannen euron paikka siihen olisi ollutkin, siinä se kokemus ja pelivuodet näkyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Hevosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onkos vamman laadusta jo tarkempaa tietoa, vai mihin tämä perustuu? Forsberg meinaan seisoskeli hallin käytävällä yhden kävelykepin tukemana, joten tuskin tuo jalka aivan mäsäksi meni.
Tuleehan Forsbergille tositoimista SM-Liigassa se kuuden kuukauden huili, sillä runkosarjahan starttaa vasta syyskuun puolivälissä ja pelit päättyvät koko jyväskyläläisjoukkueelta alkavalla viikolla.

Jyväskylän Jos:n (Jos Onnea Suotais, rah-rah-rah) bald..päävalmentaja ymmärtää toivottavasti jättää jatkossa sen Kangasniemen kokoonpanon ulkopuolelle ja osoittaa näin vastustajan kunnioittamisen olevan omaa egoa tärkeämpää. Jos ei nääs "ammattimiehen" (Kangasniemi) kasetti kestä rehellisiä taklauksia (Enlund), vaan täytyy hakea puolenkentän verran kostoa, jonka lopulta saakin kera jäähyn, niin kauaksi ovat Miskan kunnian päivät jääkiekkoilijana jääneet.

Janne näytti tosiaan aloituksen ja maalinteon mallia. Hyvää tilannetajua osoitti myös Hakametsän videotauluvastaava pyörittäessään tuota maalia uudestaan ja uudestaan kolmannen erän alussa, oli "Maitojuna#26":lla ainakin aikaa ottaa opikseen. Kolmannen erän loppupuolen Tapparan puolustusalueen aloituksessa olisi voinut sitten tasoittaa puntit, mutta kun ei, niin ei.

Joku Jossilainen jossitteli, että jos jyväskyläläiset pääsisivät runkosarjatasolleen, niin... Niinpä, jos meidän ykköskenttämme ja varsinkin koko liigan tehokkain ykköspakkiparimme saisi edes ylivoimansa kuntoon, niin...
Benoitin otteet ovat kieltämättä vain varjo runkosarjasta, mutta yksi uusi elementti näyttää pleijareihin tulleen. Mies menee nykyään suht' hanakasti "turvamieheksi" erinäköisiin keskustelutuokioihin, joissa on mukana joku kallisarvoisempi tai heiveröisempi pelaajamme. En mää ainakaan kovin usein niin nähnyt runkosarjassa tapahtuvan.

Saviano on uskomaton, huikea pörrääjä! Jos Jokerit jossain vaiheessa vastaan tulee, niin Helenius saa vetää piikkilankaa polviensa väliin tai muuten Steve pyyhältää Samin jalkojenkin välistä.

Huomenna vasta lisää, Josn ykköskentälle lepoa ei ole ainakaan liikaa. Jos tiistaina jo taas jaksaakin, niin keskiviikolle ei taida paukut enää riittää. Näinköhän "Havu" muuten jää kavereitaan vastaan kokonaan nollille, yksi ainoa 2-minuuttinen tilillään?
 
Onkos vamman laadusta jo tarkempaa tietoa, vai mihin tämä perustuu? Forsberg meinaan seisoskeli hallin käytävällä yhden kävelykepin tukemana, joten tuskin tuo jalka aivan mäsäksi meni. Toivottavasti toipuu nopeasti pelikuntoon.

Kun itselläni paukahti polvi niin kävelin samana iltana vielä. Olin toki melkoisessa vitutushumalassa. Väitän kuitenkin ammattiurheilijoilla olevan paremmat lääkkeet (kuulemma antavat puudutuksiakin) ja huomattavasti kovempi kivunsietokyky. Eturistiside mm. on aika helppo diagnosoida, kuten aika moni muukin urheiluvamma. Nämä siis jos kunnolla paukahtaa. Pienemmät vammat, vaikkakin lopputulema olisi sama, selviävät yleensä sitten vasta magneettikuvissa tai tähystämällä. Eli siis seisoskelu hallilla sauvan kanssa ei kerro mitään suuntaan tai toiseen.

Mutta tiukka sarjahan tämä on. Ojaselta aivan mainio suoritus maalissaan.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Wallinheimolla mentäisiin 4:n joukkoon. Ehkä sitten ensi kaudella paremmilla pakeilla ja maalivahdilla. Toivottavasti tajuasivat pistää tiistaina Suomalaisen maaliin sen verran epävarmaa on Pekin peli ollut.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Wallinheimolla mentäisiin 4:n joukkoon. Ehkä sitten ensi kaudella paremmilla pakeilla ja maalivahdilla. Toivottavasti tajuasivat pistää tiistaina Suomalaisen maaliin sen verran epävarmaa on Pekin peli ollut.

JYP olisi varmaan Suomi-sarjassa, jos Risto Dufva luottaisi radioanalyyseihisi.

Ne on nimittäin järjestään aivan paskapuhetta, mutta eihän siitä, näissähän saa aina hyvät naurut. Kiitos siitäkin.

Pelistä on kaikki tärkein sanottu, ei playoff-pelejä voiteta, kun se jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia..
 

Handyy

Jäsen
Onko kyse tuurista vai huolimattomuudesta, jos ei osu kiekkoon? Tai jos ei saa kiekkoa suunnattua maalia kohti, saatika tyhjään kohtaan? Eipä siinä ole tuurilla juurikaan tekemistä asian kanssa.
Kelpaako sitten niin päin että Tapparalla kävi tuuri, kun JYPin pelaajat eivät saaneet viimeisteltyä Tapparan karkeiden puolustuksen virheiden jälkeen vapaista paikoista?
 

teippi-77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ducks
Pahimmassa tapauksessa Forsberg on poissa 6-8 kuukautta...(Hiljaseks vetää..) Mitäs jos aiheutettais samanlaiset Salmelalle, Lehterälle, Enlundille...
Ihan oikeesti, lähikuva kertoi jalkojen levityksen ja olisi ollut mahdollista vetää ohi...

Pelillisesti Tappara parempi, mutta myöntäkää edes törkyydet, ei tarvitse tollaisia hävetä...
Melko erilainen on näkemys kuin kiekkoasiantuntijoilla Canalilla ja usealla muulla kuin Jyp fanilla, kuitenkin itsellä mennyt eturistiside ja molemmat kierukat samalla kertaa hajalle ja 6kk huililla selvisin. T.Ruutu selvisi pienemmällä, taisi palata jo 3kk jälkeen jäälle, ja eturistisidevamma on kertaluokkaa hankalampi kuin mitä ilmeisimmin Forsbergin sivusidevamma, luulen että ensikesän ensimmäisessä harjoituspelissä on jo mukana.

Toinen asia mikä pistää silmään on vertaus Forsberg vs Salmela, Lehterä, Enlund... :)

Itse muuhun otteluun: RD on ööö miten sen hienosti sanoo ööö tyhmä? Virtanen penkin päässä ilman vammaa, olisitte myyneet miehen pois tammikuussa, ottajia olisi varmasti ollut. Hyvä ja ennen kaikkea älykäs pelimies joka saanut huilailla, mikse ei yv ja av aikaakaan voinut antaa ja näin kuormitusta hieman keventää?

Tuurilla ne isotkin laivat seilaa, näin ainakin sanonta sanoo ja ilmeisesti Tappara on se suuri laiva, kohti isoa satamaa tässä purjehditaan, mutta vasta paljon myöhemmin kuin Jypin jolla on ajautunut karille siihen sataman viereen noin 3pv päästä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
JYP olisi varmaan Suomi-sarjassa, jos Risto Dufva luottaisi radioanalyyseihisi.

Ne on nimittäin järjestään aivan paskapuhetta, mutta eihän siitä, näissähän saa aina hyvät naurut. Kiitos siitäkin.

Pelistä on kaikki tärkein sanottu, ei playoff-pelejä voiteta, kun se jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia..

Ei kyllä perustu radioanalyysiin.
 

Toniii

Jäsen
- Tappara pelillisesti parempi ja ansaitsi voittonsa
- Tuokkola ihan ok, riittävän hyvä JYPin voittavaksi maalivahdiksi, jos vaan hyökkäyspään tehoja saadaan lisättyä
- jos haetaan avojään pommia, niin taklaajan on osattava taklata siten, että polvet eivät osu vastakkain, siitä syntyy pahaa jälkeä
- JYP vaikutti lopussa väsyneeltä
 
Kelpaako sitten niin päin että Tapparalla kävi tuuri, kun JYPin pelaajat eivät saaneet viimeisteltyä Tapparan karkeiden puolustuksen virheiden jälkeen vapaista paikoista?
Kyllä mulle se kelpaa mainiosti. Toivottavasti jatkavat samaan malliin!

Ihmettelen edelleen miten jotkut saavat eilisestäkin tappiosta Tuokkolaa syytettyä - yhtään helppoa ei mennyt. Ok, pomputteli ja haparoi välillä, mutta ei toheloinut yhtään maaliin ja sehän se on olennaisinta.

Ja vielä kerran Pyymäestä, nyt kun sen katsoi pariin kertaan rauhallisesti.
-Jalat eivät ole mitenkään levällään, eikä niitä levitä.
-Hakee selvästi kontaktia hartioilla, kuten ylävartalon liikkeestä voi nähdä, kädetkin pysyvät hienosti alhaalla.
-Hakiessaan kontaktia siirtää painon luonnollisesti vasemmalle puolelleen, jolloin vasen jalkakin koukistuu.
-Forsbergin väistön takia ensimmäinen kontakti tuleekin polvella olkapään sijaan.
= epäonninen tapaturma. Toivottavasti kaveri paranee pian.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Jooh, parempi voitti eilen. Ei Tappara tosin mitenkään selkeästi parempi ollut, mutta huolellisempi viimeistelyissä, ja pienet on ne marginaalit. Vähän tosin pisti silmään JYPin jopa liiallinen "dump 'n' chase" kiekon ylöstuontityyli. Ei meillä taida niitä kiekkotaitureita liiemmin olla, kun ei normikeinoilla ylös päästä. Tapparalta kyllä onnistuu...

Itse muuhun otteluun: RD on ööö miten sen hienosti sanoo ööö tyhmä? Virtanen penkin päässä ilman vammaa, olisitte myyneet miehen pois tammikuussa, ottajia olisi varmasti ollut. Hyvä ja ennen kaikkea älykäs pelimies joka saanut huilailla, mikse ei yv ja av aikaakaan voinut antaa ja näin kuormitusta hieman keventää?
Noh, ei Virtasta nyt AV:lle voi laittaa, vai voisitko kuvitella Virtasen blokkaamassa Tapparan pakkien viivatykityksiä? Virtanen "halveksuu kuolemaa" omalla tyylillään, ts. hyökkäyspäässä laitaväännöissä, joissa pieneksi mieheksi pystyy yllättävän hyvin suojaamaan. Mutta YV:llä olisin minäkin Virtasta kehiin kaivannut, eikä nyt olisi ollut pahitteeksi tosiaankaan hämärän rajamailla kulkevaa Pileä vaihtaa Virtaseen. Pile olisi voinut vaikka koittaa neloskentässä vähän eri roolia...

Hatunnosto vielä Ojasen maalille, vaikka se oluen ääressä paikallisessa kuppilassa suunnattomasti vituttikin. Hieno yksilösuoritus, josta (toivottavasti) Immonen oppi jotain uutta tulevaisuutta varten. Jos ei itse tekemään, niin ainakin tulkitsemaan vastustajan asentoa, että voisi vastaavat estää tulevaisuudessa...
Ja mitä tulee Immosen taklauksiin, välillä ne kädet nousee, myönnetään, mutta on se nyt vähän liioiteltua sanoa että ne aina nousee. En nyt jaksa etsiä tapparatyyppien quotea tähän. Suurin osa taklauksista on kuitenkin ihan puhtaita.

Ja mitä tuohon polvitaklaukseen tulee, oli siinä huonolla tuurillakin osuutta asiaan, ja ei mitenkään hirveän törkeältä vaikuttanut, mutta oli siinä Pyymäellä tosiaan mahdollisuus ajaa suosiolla ohi kun tajusi olevansa myöhässä. Siitä vaan olisi varmaan saanut kuulla myöhemmin (kun olisi ollut JYPin alkavassa hyökkäystilanteessa ihan ulkona), joten päätti nyt edes jotenkin napsauttaa. Nopea tilanne, eikä ehtinyt punnitsemaan seurauksia: näitä sattuu. Kyllä tuosta varmaan 1 ottelu extrahuilia tulee, tai ainakin ihmettelen, jos ei tule. Enempi voi olla sitten jo yliampuvaa. Harmittaa tietysti Fopan kohtalo, mies esiintyi ihan edukseen sen aikaa kun sai pelata.

Tuokkolaan ei kaaduttu, ja minusta tuo matsi oli Tuokkolalta sarjan toistaiseksi paras, joten Suomalaiseen vaihtaminen alkaisi olla vähän turha riski enää. Varsinainen moka kuitenkin tehtiin jo aiemmin, kun Suomalaiselle ei annettu runkosarjan lopussa peliaikaa. Tapparaa vastaan olisi itse asiassa pitänyt aloittaa Suomalaisen, muita vastustajia vastaan Tuokkola olisi ollut sitten pop.
Ja siitä Tuokkolan salibandymaisesta torjuntayrityksestä (joka ihan hitusella onnea olisi onnistunutkin) Tapparan tasoitusmaalissa: selostajat totesivat, että Pekin maila katkesi edeltävässä torjuntatilanteessa ja se vaikutti sitten asentoon ja sivuttaisliikkeeseen. Tiedä häntä, tv-kuvasta tuota itse en huomannut.
 

Kaivanto

Jäsen
Wallinheimolla mentäisiin 4:n joukkoon.

Niin tämä on se heppu, joka ratkaisi edellisen JYP-Tappara-sarjan henkilökohtaisella panoksellaan. JYP vei ratkaisevassa ottelussa Hippoksella Tapparaa kuin kuoriämpäriä, kunnes Sinkku yritti Nurmen vetoon huonolla menestyksellä Hrivnakin lanseeraamaa luistimen kärjellä -torjuntaa ja imuroi hetkeä myöhemmin Niemisen vedon ilman maskia B-pisteen takakaarelta.
 
Ja siitä Tuokkolan salibandymaisesta torjuntayrityksestä (joka ihan hitusella onnea olisi onnistunutkin) Tapparan tasoitusmaalissa: selostajat totesivat, että Pekin maila katkesi edeltävässä torjuntatilanteessa ja se vaikutti sitten asentoon ja sivuttaisliikkeeseen. Tiedä häntä, tv-kuvasta tuota itse en huomannut.
Ihan ehjältä se maila näytti. Kortelainen nyt on noiden hienojen analyysiensa kanssa aina enemmän tai vähemmän kassalla.. Enemmänkin laittaisin tuon asennon sen piikkiin, että oli polvillaan jo toisella kulmalla ja siitä nopeampi oli mennä pää edellä toiselle kulmalle, kuin nousta ylös ja mennä jalat edellä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja siitä Tuokkolan salibandymaisesta torjuntayrityksestä (joka ihan hitusella onnea olisi onnistunutkin) Tapparan tasoitusmaalissa: selostajat totesivat, että Pekin maila katkesi edeltävässä torjuntatilanteessa ja se vaikutti sitten asentoon ja sivuttaisliikkeeseen. Tiedä häntä, tv-kuvasta tuota itse en huomannut.

Oliko Tuokkolalla sitten pelaajan maila kädessään vai pelasiko hän rikkinäisellä mailalla? Nimittäin mielestäni hänellä käsissään oli jonkinlainen maila. Toki saatan muistaa väärinkin. Vittumaisiahan nuo maalin takaa kimmonneet laukaukset ovat, mutta ei se torjuntayrityskään ihan ketterimmästä päästä ollut.

Huomisesta matsista tulee valitettavasti ensimmäinen, jota en paikanpäältä seuraa, mutta eletään sitten ilvesten leirissä telkkarin välityksellä. Edelleen vahva usko on vierasvoittoon, kuten oli ennen ensimmäistäkin Hippoksella pelattua matsia. Jos onnistutaan eliminoimaan se eka kymppi ja pysytään jäähyltä poissa hieman tehokkaammin. Saa nähdä onko Jyp muuttanut pelityyliään hieman passiivisemmaksi ja kyttäilevämmäksi, kun jo keskiviikkona taas Hakametsässä pelataan. Huominen tuon näyttää.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
-Jyppi häviää fysiikassa ja kovuudessa

Mukava saada sentään joitain "kirkkaiden lasien" takaa nähtyjä huomioita pelistä, kun näissä ketjuissa tuntuvat jyppiläiset ja kahvaralaiset lähinnä kilpaa paukuttelevan henkseleitään. Tuo kyllä pisti tv:n välitykselläkin silmään, ettei JYPin fyysinen peli ollut lähelläkään sitä tasoa kuin viimeksi kotihallissa, jossa nähtiin useita komeita pommeja. Juuri tuon kaltaisella aktiivisella paineen lyömisellä Tappara saadaan vaikeuksiin, mutta ehkäpä ei vaan puhti riitänyt. Kolmannen erän lopun kirikin jäi olemattomaksi, kyllä tässä alkaa itseäkin pelottaa että nämä luottopelaajat peluutetaan puhki, kun esimerkiksi Mäntymaan minuutteja katselee... Pelitahti on kuitenkin kovaa, ja nyt on seuraavaksi edessä matsit peräkkäisinä päivinä.

Ansaittu voitto Tapparalle, sitä on turha kiistää. Aina voi jossitella, miten pelissä olisi käynyt, jos JYP olisi onnistunut viimeistelyssä murhaavan tehokkaasti niin kuin joissain runkosarjan peleissä. Tällä tarkoitan siis ensimmäistä erää, olisihan esim. 0-3 ollut aika paljon parempi kuin 0-1, Hytösen tyhjä maali ja siinä 5min ylivoimalla olisi toisen maalin voinut tehdä, näin esimerkkinä. Mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Ja kyllähän tärkeämpää olisi pelata ehjä 60-minuuttinen, eikä kusta sitä toista erää jatkossakin niin täydellisesti.

Itse uskoisin että seuraavan pelin voittaja vie koko sarjan. Jo nyt voitaneen kuitenkin todeta, että molemmat joukkueet ovat tarjonneet paitsi erittäin tasaisen playoff-sarjan, myös todella viihdyttävää peliä. Tätä eivät tuntuneet ainakaan eilisessä pelissä tamperelaiset hirveästi arvostavan, niin surkea meininki tuntui hallissa olevan. Joskin niin vaikutti vieraskannattajatkin olevan hiljaisempia kuin ekassa kohtaamisessa.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Puhutko nyt omakohtaisesta kokemuksesta kaksinkamppailutilanteissa joukkuepelien parissa, vai? Jos tuollaisessa asennossa taklaa niin eihän siihen saa voimaa lainkaan ja taklauskin osuu johonkin vatsan kohdalle. Vauhdinotto ja linjan hakeminen vaatii tietenkin tasapainoisen asennon, mutta kyllä itse taklaus pitää vetää yläkropalla hartia edellä.
Kyllä tuota kokemusta kiekon pelaamisesta on yli 20 vuotta takana, joten aika pitkälle nojaan siihen, mutta myös ihan seuraamisen pohjalta tulleeseen. Kyllähän taklatessa ja varsinkin ihan päin ajettaessa pitää painopiste olla alhaalla, jalat tukevassa asennossa (lue auki), paino luistinten etuosalla ja kevyt noja taklattavan suuntaan. Siinä kohtaa kun on päätöksen takaluksesta tehnyt ja vauhdilla ajamassa kohti, niin vauhdin pysäyttäminen/suunnan muuttaminen on aika vaikeaa. Yleisin polvitaklaus tapahtuu siten, että taklattava ehtii viemään kropan alta pois, jonka seurauksena ylävartalot ajaa ohi, mutta jalat ottavat kosketuksen. Osuman seuraus johtuu yleensä siittä, että onko taklattavan paino vielä tuolla osuman saaneella jalalla vai ei. Jos paino ei ole jalla, tapahtuu yleensä pahalta näyttävä jalan heilahtaminen taakse, mikä ei yleensä ole vahingollinen, koska jalka antaa periksi. Jos taas paino on vielä osuma jalalla, niin silloin joustoa ei niin paljoa tapahdu ja kummankin jalan nivelielle kohdistuu melkoinen rasitus. Se, että kumpaa sattuu ja kuinka paljon on taas tuurista kiinni, miten jalat sattuvat osumaan yhteen. Tuo Pyymäen taklaus on aika perinteinen ja sopii yllä kuvattuun. Vaikka nelosen sivuilla ei tuota taklausta nyt kunnolla näe, niin kyllä siittä silti selviää, että Pyymäki ajaa tilanteeseen osumaan ylävartaloon tavoitellen. Ikävä tapahtuma, mutta täysin vahinko ja enemmän kuin yksi ottelu pannaa olisi vääryys. Törkeää tilanteesta ei saa millään.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Ja siitä Tuokkolan salibandymaisesta torjuntayrityksestä (joka ihan hitusella onnea olisi onnistunutkin) Tapparan tasoitusmaalissa: selostajat totesivat, että Pekin maila katkesi edeltävässä torjuntatilanteessa ja se vaikutti sitten asentoon ja sivuttaisliikkeeseen. Tiedä häntä, tv-kuvasta tuota itse en huomannut.
En nähnyt missä vaiheessa maila meni rikki, mutta maalin jälkeen Tuokkola antoi mailansa Kaijomaalle, joka kävi vaihtamassa mailan uuteen. Voi olla että siihen tuli jonkinlainen halkeama, joka ei kuitenkaan näkynyt kauas.

Ja kuten totesit, Virtasta ei alivoimaan laittaa kuin äärimmäisessä hädässä. Eilen oli jo riittävän paha, että L. Helmistä piti peluuttaa av:ssa Forsbergin loukkaannuttua.
 
Viimeksi muokattu:

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Wallinheimo

Niin tämä on se heppu, joka ratkaisi edellisen JYP-Tappara-sarjan henkilökohtaisella panoksellaan. JYP vei ratkaisevassa ottelussa Hippoksella Tapparaa kuin kuoriämpäriä, kunnes Sinkku yritti Nurmen vetoon huonolla menestyksellä Hrivnakin lanseeraamaa luistimen kärjellä -torjuntaa ja imuroi hetkeä myöhemmin Niemisen vedon ilman maskia B-pisteen takakaarelta.

Ja selitelli myöhemmin, että "mää olin kyllä loukkaantunut".

Tuokkola ei ole onnistunut, mutta eipä Wallinheimokaan JYPiä välieriin veisi.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä Pyymäen taklauksesta voi enää muuta sanoa kuin sen, että mielipiteet vaihtelevat – täysin odotetusti – niin valmentajien kuin fanienkin kesken. Viralliseen tuomioon on kaikkien osapuolten ja itsenikin kuitenkin tyydyttävä ja ennen päätöksen antamista varmasti kelataan tapahtuma kaikilta mahdollisilta nauhoilta moneen kertaan. Uskotaan päätöksen siis heijastelevan sitä mitä tilanteessa lopulta oikeasti tapahtui. Jospa totuus on, että Pyymäki ei sitten vain osaa taklata...

Louhivaara loukkasi myös ilmeisesti kätensä sunnuntain pelissä. Tätä ei ole nostettu pahemmin esille ja mies varmasti pelaa puudutettuna/paikattuna lopuissakin peleissä, mutta otteet eivät silloin voi olla yhtä hyvät kuin täysin terveenä. (Sama pätee Forsbergiin, eli loukkaantunut polvi voitaisiin ehkä tukea tai puuduttaa sinne päin pelikuntoon, mutta ei taida maksaa vaivaa roikottaa puolikuntoista pakkia kokoonpanossa.)

Tuokkolan maila meni tosiaan vaihtoon Lehterän ekan maalin jälkeen, joten jokin vika siinä oli - en kuitenkaan muista nähneeni mitään halkeamaa tms. vaikka aitiopaikalta tilannetta seurasin. Ei se maila kuitenkaan torjuntaa estänyt jos ei auttanutkaan, Peki oli vain liian hidas ja Lehterä liian nopea (kuten Tapparan 3. maalissakin, jossa kiekko hipaisi Tuokkolan hanskakättä, mutta ei tarpeeksi mennäkseen maalin ohi). Siihen ekaan maaliin olisi kyllä liigatason maalivahdin pitänyt ehtiä 9 kertaa 10:stä. Ehkä nyt sattui sitten se 1 kerta 10:stä. Myös pelin vimeistään Tapparalle kääntänyt kolmas maali olisi pitänyt nopean kädenliikkeen jälkeen löytyä hanskasta. Ei se Mäntymaan ahteri nyt niin kova maski ole, ettei sieltä yhtä kiekkoa näe.

Ei Wallinheimokaan mikään sateentekijä ole, mutta maajoukkuetason veskari kuitenkin ja Sinkun tsemppaavat otteet kentällä sekä pukukopissa olisivat nyt kultaakin kalliimpia kun joukkue pyristelee raivoisan yliyrittämisen ja suohon vajoamisen välillä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös