Stiga Playoff

  • 16 962
  • 48

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Joku kun kyseli rightin puolen pelaajista...

Näin eräässä liikkeessä Stigan tuottaman virallisen Les Canadiens-väreihin maalatun joukkueen, niin siinä ainakin oli 2kpl rightin puolen pelaajia. Ne olivat siis näitä Stiga Stanley Cup-pelaajia ja niinkuin joku tosiaan aikaisemmin mainitsikin, niin pelaajat ovat fysiikaltaan/rakenteeltaan hieman erilaisia, kuin nämä Playoff-version pelaajat. Vaikka olen sellaista jengiä halunnut, niin jäi kuitenkin ostamatta. Oli niin törkeän surkeasti toteutettu koko homma; mustat kypärät(!?) ja punaiseksi tarkoitetun pelipaidan väri lähenteli ruskeaa(!). Itselläni on ihan Stockalta ostettu punapaitainen ja sinihousuinen/-kypäräinen jengi joka saa kelvata mulle jatkossakin stunttaamaan niin Les Habsia kuin IFK:takin.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Re: Re: Predator & Old TJ

Viestin lähetti Predator
Hey dude, niinkuin jenkeissä viehkosti sanotaan.

Siis olen nyt kyllä sinulle todella kateellinen! Muistatko että mistä sinulle on tuo upea peli tullut? Ja miten ihmeessä se The Original Kiekko voi olla vielä tallessa? Taidat olla perfektionisti? Ja tuo oli kohteliaisuus, eikä epäillys seksuaalisesta suuntautuneisuudesta tai uskontokunnasta.

Hey Predator,

Laite on kohta kuudettakymmenettä käyvän isäni ja hänen veljensä vanha ja isoäitini on sota-ajan lapsena ja karjalaisevakkona astetta tarkempi kaikista tavararoista. Joten kiekko oli monta vuotta hänen ompelulaatikossaan, kun peliä ei kukaan käyttänyt. Itse peli oli tallessa alkuperäisessä (!) säilytyslaatikossaan kesämökkimme vintiltä, kunnes sen sieltä bongasin.
 

Hayha

Jäsen
Re: Predator & Old TJ

Viestin lähetti dude

Mökillä on täysin ehjä ja pelikuntoinen, jopa alkuperäinen kiekko on tallessa, kuvaamanne kaltainen pöytälätkä, jossa on peltiukot. Joukkueina USA ja CCCP.

Pari kertaa ollaan pikkunosteessa kavereiden kanssa sitä pelattu ja kaikki ovat asiasta yhtä mieltä: Vanha on paljon parempi kuin uusi.


Munkin pappalta löytyy ilmeisesti samanlainen peli. Tosin taisin viimeksi pelata sillä yli viisi vuotta sitten, toivottavasti on tallessa vielä.
Ite en ainakaan tykännyt oikein tosta, koska ne pelaajat eivät saaneet sitä kiekkoa kaikkialta ja kiekko kulki todella huonosti siinä kentällä. Pelin vanhuus saattoi kyllä vaikuttaa..
Koska mun isä on sillä tainnut pelata joskus nuorena niin kai tollekin jo lähemmäs 40v. tulee ikää. Pitää muistaa kysyä, että kai se vielä tallella on sillä tuohan olisi jo aika klassikko.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
PREDA:

Sain lahjakasi Stiga play off pelin, ja itsekin ihmettelin, mistä saisi hankittua maalatut ukot. Vastauksesi perusteella päädyin, että yritän maalata ne itse. Koska olet mallari, niin voisitko vähän jeesata. Tässä pari kysymystä. Myös muut saavat antaa neuvoja. Lähtötausta on sellainen, että olen pienenä maalannut muovisia sotaukkoja oikeisiin väreihin, ja myös pienoismalleja on tullut maalailtua jonkin verran. Mutta en todellakaan ole mikään guru tuon siveltimen kanssa, joten apua kaivataan.

1. Kannattaako esim. sukkien raitoja maalatessa käyttää teippiä rajoitukseen, vaan yrittää vetää vapaalla kädellä.

2. Kuinka hyvin toimii väriprintterillä tehty logo tavallisella paperilla maalattua paitaa vasten.

3. Jos maalaa valkoista, niin pitääkö se maalata ennen tummia värejä, vai peittääkö nuo Humbrol maalit aina edellisen värin.
Jos esim. alla on maalattu tumman sininen, niin onnisuuko siihen päälle maalaamaan valkoista kunnolla, vai pitääkö ensin maalata valkoinen, ja yrittää sitten sen päälle vetää sininen maalipinta, vaikka tuota valkoista olisi vain ohut viiva sinistä vasten?

P.s. Teen ekaksi joukkueeksi HIFK:n.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Miten näin hyvä ketju on jäänyt unholaan? Muutaman vuoden Warhammer 40k-veijareita maalanneena alkoi tehdä mieli kaivaa Wanha Kunnon Stiga esiin! Taidan ostaa valkoisen joukkueen ja yrittää maalata Jokerimiehistön kohdalleen Games Workshopin maaleilla! Olisikin upeaa pelata oma Jokerit-IFK -matsi...

Ei perhana, pakko ostaa alkuviikolla niitä pelaajia...
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Nostanpa vanhan Stiga-ketjun pinnalle kun se kuitenkin näin joulun aikaan on ajankohtainen.

Viime aikoina on tullut kyseistä peliä taas pitkästä pitkästä aikaa lätkittyä ja joulukinkkua sulatellessa tahti tulee todennäköisesti vain kiihtymään. Viikonloppuna etsiskelin ostosreissulla noita NHL-joukkueita ja kun vihdoin niitä myyvän kaupan löysin, oli pettymys valtava. Niinpä ajattelin, että mieluummin maalaan itse kuin maksan mokomista yritelmistä. Niin ja olihan ne NHL-miehet muutenkin erilaisia verrattuna tavallisiin.

Minkäslaisia tuloksia muut maalaussuunnitelmia hautoneet ovat saaneet aikaan? Tuolta löytyy kuvaa jonkun tekemistä. Kuka tunnustaa?
 

hätrikki ||

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks
On tämäkin ketju nukkunut tarpeeksi...

Itsellä ajatuksena hommata nyt alennusmyynneistä legenda. Onko näkynyt kaupoissa? Joskus skidinä oli pöytälätkä joka kuitenkin ajan myötä päätyi heikossa hapessa kaatopaikalle. Hah muistan kuinka porukat kyllästy ainaiseen N-Y-T=NYT! huutoihin kun kiekko tippui jäälle.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tuosta maalaushommasta niin kuin jossain toisessa ketjussa joskus kerroin niin itse maalasin aikanaan paikallisjoukkueen -95 ja -01 väreihin, mikä oli helppoa kun väreinä oli vain musta ja valkoinen. Lakkaa en käyttänyt, mutta pari maalipintaa laitoin. Värit taisivat olla ihan akryylejä joita oli valmiina. Nimet ja numerot tulostin tarra-arkille jotka sitten leikkelin selkään, ihan riittävän hyvin ovat pysyneet. Erkkarista raastoin vielä Kiprulle takatukan.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Harvemmin ovat alennuksessa Stigat olleet. Omani taistelin Lepuskin Maxin päättäjäisistä. Kaikki lelut olivat -40%, ja bongailin porukalla noita Stigoja kärryissänsä. Kipitin leluosastolle, mutta eipä ollut yhtään Stigaa jäljellä. Näin kuitenkin yhden yksilön eräässä hyljätyssä kärryssä, jossa oli muutakin ihmeellistä kamaa, mm. yksinäinen kenkä ja muuta. Oli varmaan joku henkilökunnan käytössä ollut kärry, kysyinkin tätä henkilökunnalta, mutta eivät tienneet mitään koko kärrystä. Aikani kyttäilin (n. vartin) ja lopulta otin Stigun siitä messiin. Joskus 10min päästä haahuilin takaisin, ja kärry oli jonnekin jo hävinnyt. Kovaa peliä.

Keppien päässä olevat kumit pitää tuunata heti kiinni jollain liimalla, luistavat ihan järjestäin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Itsellä on miehistöinä Lukko-Ässät ja valitettavasti yksi pakin "koneisto" hajosi ja kaiken kukkuraksi pelaajan luistimeen jäi tuo tappi sisälle. Uuden koneiston saa varaosina hommattua, mutta ongelmallisempaa on saada toi tappi pois pelurin jalasta. Yksittäisiä pelureita ei taida saada hankittua vaan pitää hommata varmaankin tuo koko 6 pelaajan "sm-liigasetti"?

Kovia nää paikallismatsit on kyllä.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2. Kuinka hyvin toimii väriprintterillä tehty logo tavallisella paperilla maalattua paitaa vasten.

Neuvo tulee muutaman vuoden jäljessä. Minä en käyttäisi tavallista paperia, vaan menisin askarteluliikkeeseen ja ostaisin tyhjän siirtokuva-arkin (mitä käytetään pienoismalleissa). Tuolla tavalla saa tosi tarkkoja kuvia siirrettyä todella pienellä vaivalla. Ei muuta kuin arkki printteriin ja tulostaa logot ja muut. Tietenkin pitää lakata tuo arkki ennenkuin alkaa vedessä huljutella, muuten muste liukenee pois arkista. Kuviot vaan oikeaan paikkaan ja vielä lakkakerros päälle.
 

Mapleton

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago
Helsingissä on pelattu pöytälätkän sm sarjaa ainakin Tuomiokirkko srk omistamassa Gods Gas mestassa. Mikäs nykyään tilanne?

Me pelattiin nuorempana veljien kanssa otteluita , joissa laskettiin syöttöpisteet ja maalivahtien torjuntaprosentit ! huom :)
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Helsingissä on pelattu pöytälätkän sm sarjaa ainakin Tuomiokirkko srk omistamassa Gods Gas mestassa. Mikäs nykyään tilanne?

Tuolla pelataan edelleen ns. Stadin liigaa joka on siis paikallisliiga. Paikallisliigoista löytyy hyvä lista pöytäjääkiekkoliiton sivuilta http://poytajaakiekko.net/

SM-kisat ovat muuten 2008 Espoossa, 26.-27.01. Lisätiedot liiton sivuilla.

Noilta sivuilta luonnollisesti löytyy muutenkin todella paljon asiaa pöytäjääkiekkoon liittyen. Stigalla oli omilla sivuillaan aikoinaan kikkaopetuskoulu jossa oli videoina käyty läpi yleisimmät kikat, harmi kyllä linkit eivät sinne enää toiminut.

Ja ainoa oikea pöytälätkä on Stiga Play Off. Kaikki muut ovat turhuuksia.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Olen varmaan tässä pöytälätkäasiassa oman mielipiteeni kanssa aika yksikseni, kun totean, että vanhat kunnon kotimaiset Leijonalätkä peltiukoilla sekä Bock Plastin muoviukkoinen versio maistuvat minulle Stigaa paremmin. Erona Stigaan on vain se, ettei kiekko näissä mene maalin taakse. Peli on paljon nopeampaa kuin Stigassa, jossa vauhti hyytyy aina, kun kiekko menee maalin taakse ja pelaajat tuntuvat pyörivän aina väärään suuntaan, kuin on tarkoitus. Niin ikään takalaidan kourusta pakilla saa lähtemään sellaiset lämärit, että pelitilasta on syytä siirtää kaikki Ming-maljakot ja muut arvoesineet suojaan. varsinkin peltiukkoversio on suorastaan hengenvaarallinen. Lapoja käyristämällä niistä tuli ihan tappovehkeitä.

Keskushyökkääjästä meni muuten hiljattain rattaat paskaksi, enkä ole löytänyt mistään sopivaa varaosaa. Vinkkejä otetaan vastaan.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Onko näissä originaaleissa "pelipinta" aina ollut irroitettavaa mallia? junnuna samanlaisen omistaneena muistikuva sanoo pinnan olleen samaa pakettia laitojen kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå, Carolina Hurricanes
Minä oon ainakin ollu aina siinä uskossa, että se virallinen malli on juurikin tämä sama stigan markettimalli jossa on kiinteä tämä alusta, siis sellainen, ettei sitä voi irroittaa. Missä sellaisia irrotettavia pelialustoja on sitten saatavilla? Minä en itse ole moisista kuullutkaan:)

Ps. Siinä vähän lindahlin pelinäyttöjä: http://www.youtube.com/watch?v=AHtc3UODJfk&feature=related
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Mitä tuolla "irroitettavaa mallia" tarkoitetaan? Meikäläisen pelissä kenttä oli kai teoriassa irroitettavaa mallia, muttei sitä koskaan irroitettu. Pinta oli siis kiinnitetty runkoon jollain suhteellisen vahvalla liimalla. Paikoitelle pinta alkoi irtoilemaan kovan käytön seurauksena. Missään nimessä pelipinta ei ainakaan ollut laitojen kanssa samaa pakettia. Peli on ostettu noin vuonna 1985.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tämä on kyllä legendaarinen. Paljon tuli pelattua ja sitten tapeltua pelin jälkeen kun toinen pääsi aina lämmittämään häviäjää. Yksi inhottava "tyyppivika" muistuu mieleen. Usein niiden ohjainkeppien muovikiinnike (se pöydässä oleva reikä) halkesi ja siihen jäi terävä muovinen reuna, joka sitten viilteli sormenpäät.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Mitä tuolla "irroitettavaa mallia" tarkoitetaan?

Ostin siis tänään paikallisesta citymarketista kyseisen pelin. Kaupassa jo katsoin yhteen pakettiin, josta oli tämä "pelipinta" osittain taittunut kaksinkerroin.

Kotona vielä tarkistin paketin ja pinta todellakin on huonohkosti kiinni rungossa ts. kupruileva ja ilmeisesti kokonaan irroitettavissa? eli muistin tämän pinnan vaan olleen paksumpaa muovia ja samaa pakettia laitojen kanssa.
 

Mantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings
Stiga Playoff NHL joukkueet

Tiedoksi että NHL joukkueiden paras valikoima löytyy Lelushoppi.fi

Tänään lähti tilaus DET, SJ, PIT ja NJ (ihan vaan omille pojille lahjaksi...)

-Mantti-
 

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Tiedoksi että NHL joukkueiden paras valikoima löytyy Lelushoppi.fi

Tänään lähti tilaus DET, SJ, PIT ja NJ (ihan vaan omille pojille lahjaksi...)

-Mantti-
Stiga joukkueet.
Lekmerin sivuilta (joihin linkki vie) löytyy myös ainakin osa NHL-joukkueista ja Elitserien joukkueet ilmeisesti edullisemmin (9.90€/setti) kuin lelushoppi.fistä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Stiga joukkueet.
Lekmerin sivuilta (joihin linkki vie) löytyy myös ainakin osa NHL-joukkueista ja Elitserien joukkueet ilmeisesti edullisemmin (9.90€/setti) kuin lelushoppi.fistä.

Mutta missä ovat mestisjoukkueet!?-)

Onhan noita silti melkoinen valikoima. Ihailtavaa, miten pikkutarkasti noihin saadaan joukkueen peliasu painettua. Jokunen maajoukkue oli tarjolla ennen muinoin. Itseltäni löytyi Stigalle mm. Neuvostoliiton kultainen ykkösketju.

Itselläni oli poikasena ennen Stigaa myös Jofan peli, jossa ei päässyt maalin taakse ollenkaan. Jofaa ei saanut rikki millään, Stigan sai.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tätä ketjua lukiessa tuli mieleen villi ajatus. Josko sitä ostaisi oman Stigan ja rupeaisi taas vääntämään varmaan 15 vuoden tauon jälkeen? Jos edes pari kaveria ilmoittautuu peliporukkaan, niin tilaus on kyllä pakko laittaa eteenpäin.

Wanhoina hyvinä aikoina tuli tuota pelattua makuultaan joko oman kämpän tai kaverin kämpän lattialta, kaupunkiasunnoissa kun pöytätilaa ei liikaa ollut. Jokerifanina tuli vielä oman laidan yhtä ukkoa käristettyä mamman stendarilla tai jollain muulla tulilähteellä; tehtiin siitä Karalahti ja sanottiin, että huumeiden takia naama oli mitä oli. Naapuria kannattanut kaveri sitten leikkasi jalkoja, kirjoitti homoja selkään ja taisi jopa porata "janeckylle" rei'än päähän.

Kieltämättä oli kyllä tulisia matseja. Ukkoja kun ei siirretty pelipaikan vaihtuessa, niin kotietu oli taattu. Varsinkin kun "vierasmatsissa" omalta sentteriltä saattoi puuttua toinen jalka tai maalivahdin lapa saattanut katketa. Taisi sitten pelit päättyä siihen, että puolet kepeistä oli käyriä kuin kaverin ykkössentterin lapa ja jäässä reikiä kuin "Janeckyn" päässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös