Steve Buscemi

  • 3 819
  • 16
Kuten nimi kertoo aiheena on yksi planeettamme parhaimmista näyttelijöistä. Mies on ehdottomasti aliarvottettu, koska ei omaa Pitt/Clooney-pärstää, mutta tarkoitus onkin puhua loistavista roolisuorituksista.

Steve on erinomainen näyttelijä eikä kiiltokuvapoika, ja hänet voi bongata monesta surkeasta elokuvasta mukavana piristyksenä, eikä nolostua kuinka hän on tähänkin kinoon ryhtynyt. Loistavista sivurooleista voisin mainita Norther Winslow (Big Fish, ensin rauhallinen runoilija, sitten ryöstää pankin), Garland 'The Marietta Mangler' Greene (Con Air, miehisessä porukassa ehdottomasti pelottavin tyyppi) ja Theodore Donald 'Donny' Kerabatsos (The Big Lebowski, Coenin veljesten etäiseksi kirjottama hahmo jonka pelkistettyyn nerouteen pystyi vain miesten hovinäyttelijä). Jatkoksi voisin lisätä Map to the Stars Eddie (Escape from L.A.) ja Rockhound (Armageddon), jotka muistieni mukaan piristävät kehnoja elokuvia.

Päärooleista loistavia ovat Mr. Pink (Reservoir Dogs), Carl Showalter (Fargo) ja Seymour (Ghost World).

Nämä siis elokuvista, jotka olen nähnyt. Mies ei näyttele ikinä, vaan elää roolihahmon. Muutama uusi elokuva on tulossa.

ps. Niin tuon Saaren katoin, ja Buscemi oli ainoa näyttelijä robotin sijasta, mutta hävisi Scarlettin visuaaliselle viehättävyydelle. Muutenkin Baymainen kino.
 
Viimeksi muokattu:
kuutti kirjoitti:
Kuten nimi kertoo aiheena on planeettamme lahjakkain näyttelijä. Mies on ehdottomasti aliarvottettu, koska ei omaa Pitt/Clooney-pärstää, mutta tarkoitus onkin puhua loistavista roolisuorituksista.


Tuosta voi tietysti olla montaa mieltä kuinka arvostettuja näyttelijöitä nämä pittclooneyt ovat, mutta siitä ollaan samaa mieltä, että Buscemi on, ehkei nyt paras, mutta yksi parhaista näyttelijöistä.

Erityisesti Buscemin rooli the Sopranosissa Tony B:nä oli aivan loistava. Kun Tony vapautui linnasta 15 vuoden jälkeen kaikki puhuivat vain siitä millainen sekopää hän oli ollut ennen sinne joutumistaan, joten katsoja alkoi odottamaan kunnon verilöylyjä. Sitten kun Tony kertoikin tehneensä parannuksen alkoi armoton odotus; koska se sekoaa? Ja niinkuin arvata saattoi niin kyllähän siellä päässä jokin napsahti, en nyt muista hakkasiko ensin korealaisen vuokraisäntänsä, vai ampuiko Phil Leotardon kätyrin, mutta kuitenkin jälki oli aika tyylikästä. Lopultahan Tonyn B:n tappoi Tony S, mikä oli sinällään hieno hetki, sillä ettei Leotardon molopääjengi ehtinyt sitä tekemään.

Pulp Fictionissakin näytteli suhteellisen mitättömässä sivuroolissa. Mia Wallace ottaa yliannostuksen ja Vin Vega vie muijan diilerilleen, joka on Buscemin näyttelemä Buddy Holly. Adrealiinipiikkiä sydämeen vaan ja kaikki on taas ok.
 

Veivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
murhaajankädet kirjoitti:
Pulp Fictionissakin näytteli suhteellisen mitättömässä sivuroolissa. Mia Wallace ottaa yliannostuksen ja Vin Vega vie muijan diilerilleen, joka on Buscemin näyttelemä Buddy Holly. Adrealiinipiikkiä sydämeen vaan ja kaikki on taas ok.

Pientä viilausta, diileriä näytteli Eric Stoltz. Buscemi oli kyllä nimeltään Buddy Holly, mutta tarjoilijana Mialle ja Vinille.

Buscemi oli myös hyvä, muuten aika huonossa elokuvassa Armageddon. Vieläkin hymyilyttää hänen ratsastuksensa ydinpommin päällä.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Itse muistan Buscemin myös rock-komedia Sekopäistä (Airheads), yhtenä Lone Rangersin jäsenistä. "Trick question. Lemmy is God!"
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jes todellakin yksi parhaista superstaraluokan alapuolelle jäävästä porukasta.
Adam Sandlerin leffoissa muuten törmää aika hauskoihin pikkurooleihin mitä Buscemi vetää, samoin Rob Schneider on samoissa leffoissa yllättävän usein, taitaa olla kaveriporukan juttuja.

Tosiaan hauskoja sivurooleja on helvetisti ja jotenkin mies tuo aina laatua leffoihin, hauska että muut on huomannut saman.

Giovanni Ribisi on muuten mies joka heittää kanssa pikkurooleja useissa leffoissa ja osuu kyllä aina nappiin.
 

Natural

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Simon Gagne, Keith Primeau, JVR
Nyt on jäänyt kyllä se paras roolisuoritus huomaamatta. Reservoid dogsin Mr. Pink. Jumalauta Buscemi vetää hyvin. Siinä on kaveri ketä arvostan.

Tosiaan nämä sivuroolit ovat todella piristäviä. Herra Deedsissä nauroin oikeastaan vain Buscemille.

Loistava näyttelijä todentotta.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Natural kirjoitti:
Nyt on jäänyt kyllä se paras roolisuoritus huomaamatta. Reservoid dogsin Mr. Pink.
Nyt on hyvä syy nostaa tämä ketju tolpilleen kun RD tuli perjantaina töllöstä. Vaikka leffa on pullollaan toinen toistaan etevämpiä näyttelijöitä, kuten Michael Madsen, Harvey Keitel ja Tim Roth, Buscemin Mr Pink todellakin varastaa shown.

Mr Pinkiltä ei heru tippejä. Mr Pink on omasta mielestään porukan ainoa ammattilainen. Ja siinä kohdassa ei naama pysy peruslukemilla kun Mr Pink mottaa tuoliin sidottua poliisia turpaan ja satuttaa kätensä.

Off-topiccina sanon, että leffan suomentaja Timo Porri oli hänkin pistänyt parastaan. Erityisesti osui se kohta missä afroamerikkalaiseen henkilöön viitattiin nimekkeellä "jungle bunny". Porri oli pistänyt suomennokseksi "öljytikku" ;)
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
kuutti kirjoitti:
Päärooleista loistavia ovat Mr. Pink (Reservoir Dogs), Carl Showalter (Fargo) ja Seymour (Ghost World).

Ja noista juurikin tuo viimeinen, eli Ghost World. Se että Seymour oli melko tavallinen nyhverö ja vinyylifriikki, ei ole vielä mitään (hahmona), mutta kun sitä esittää Steve Buscemi, niin siitä hahmosta tulee aivan huikea, eikä edes ollenkaan tavallinen. Muka "kerrankin normaalin ihmisen rooli" - ja paskat. Oli muuten ensimmäinen Scarlett Johanssonin leffa, jonka näin ja kyllä vaan oli hyvin sekin vedetty ja ihanan sulokas muutenkin, vaikka vähän sakkorajoilla taisi kuvausaikana ollakin. Mutta näin leffan vasta 2002 alkuvuodesta, joten olihan se jo 18 sinä vuonna täyttävä. Nykyäänhän se näyttää ihan lumpulta.

Taannoin Hesarin välissä oli joku 4-sivuinen ja täyskokoinen H&M:n mainosliite, jonka mannekiinina oli kukas muu kuin Steve Buscemi. Siinä se jättikokoisena könötti joku väsynyt villareuhka päällään sunnuntaiaamuna mun keittiön pöydällä. Olin sanaton.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
En usko, että Buscemi on lahjakkain näyttelijä vaan hyvä valinta neuroottisiin säätäjärooleihin tyylin Reservoir Dogs ja Fargo. Joe Pesci on myös erinomainen näyttelijä, mutta vain siinä yhdessä roolissaan ala "Kuin Raivo Härkä", "Mafiaveljet" ja "Casino".

Hyvän näyttelijän mittari pitäisi olla se kuinka uskottavasti kykenee tulkitsemaan mahdollisemman erilaisia rooleja. Itse pidän Robert Duvallia yhtena kaikkien aikojen parhaista, vaikkei hänenkään roolinsa kyllä niin radikaalisti luonteeltaan toisistaan eroa. Esitti Duvall sitten dementoitunutta orjaplantaasin pitäjää(Convicts), neutraalia mafialakimiestä(Kummisetä), tunnettua diktaattoria(Stalin) tai letkeää everstiluutnanttia(ilmestyskirja) niin katsoja uskoo kaiken.

Tähdeltä vaaditaan kuitenkin lahjojen lisäksi myös box office karismaa, ja tässä mielessä Marlon Brandoa pidetään ansaitusti ykkösnimenä. Suosikkiroolini Brandolta on vähemmän tunnettu palkkamurhaajan rooli elokuvassa "Missouri Breaks". Hieman pitkäveteinen länkkäri, jota Brando hallitsee sivuosassa täydellisesti heti kun kuvaan ilmestyy jossain puolivälissä.

Otsikkoon liittyen Reservoir Dogsin 'Mr. Pink' on kyllä erittäin mieleenpainuva rooli. Säätämistä ja pätemistä samassa paketissa, mutta kuitenkin porukan eniten järkeään käyttävä kaveri.
 
Viimeksi muokattu:

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
kuutti kirjoitti:
Carl Showalter (Fargo)

Rupesi vaan naurattamaan kun muistin legendakohdan tästä leffasta; "OPEN THE FUCKING GATE"
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Ehdottomia suoskkinäyttelijöitäni Sean Pennin ohella.

Oivallisista rooleistaan mainitsematta pääosa "Trees Loungen" alkoholistina.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Helmut Steiger kirjoitti:
Oivallisista rooleistaan mainitsematta pääosa "Trees Loungen" alkoholistina.
Mainitaanpa tässä, että kyseinen pätkä on Buscemin itsensä ohjaama.

Parasta Buscemia nähdään mielestäni Fargossa. Yhteispeli Peter Stormaren (joka on myös selkeästi aliarvostettu näyttelijä) toimii loistavasti.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Monsters Inc.

Elokuvassa teki roolisuorituksen Randall Boggsin äänenä, taattua Buscemi-laatua. Mies on kyllä tämän jätkän haavenäyttelijä takaraivossa olevalle omalle elokuvaprojektille.
 
Helmut Steiger kirjoitti:
Ehdottomia suoskkinäyttelijöitäni Sean Pennin ohella.

Oivallisista rooleistaan mainitsematta pääosa "Trees Loungen" alkoholistina.

Tänään/eilen tuli viimein nähtyä Trees Lounge, vanha kunnon VHS. Mainio elokuva, täytyy sanoa. Henkilödraamat ovat iskeneet viime aikoina parhaiten, ja tämä oli mainio edustaja lajissaan. Loistavat henkilöhahmot, nerokasta elämän makuista huumoria, surumielisen kepeä tarina, osuvaa dialogia ja omaperäisiä yksityiskohtia. Ja niin, Steve oli pääroolissa kuin kotonaan, mahtavaa työtä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Steve Buscemi on pitkään ollut myös omia suosikkejani valkokankaalla.
Mainittakoon elokuva "Living in Oblivion" (suomennettu tavanomaisella laadulla "Hei, kamera käy!") , joka on todella hauska elokuva ja perustuu lähes kokonaan Buscemin loistavaan näyttelijän suoritukseen. Elokuva on komedia, mutta silti hyvä.
 

Tietsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK(NP#33), NYR, Everton, Azzurri, NuPS
Ehdottomasti yksi suosikeistani. Parhaiten on jäänyt mieleen roolisuoritus elokuvassa Con Air, jossa näyttelee erinomaisesti hellyyttävää psykopaattia nimeltä Garland Greene.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös