Stereotyyppini muiden seurojen faneista.

  • 7 679
  • 55

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Niin, kauden alkuun on vielä aikaa kuukauden verran, joten päätimpä nostaa kissan pöydälle, eri joukkueiden faneja ja heidän ominaisuuksia käsittelevän ketjun muodossa.

Määrittelin jokaisen faniporukan sen mukaan, minkälaisen kuvan he ovat itsestään antaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana vieraillessaan maamme jääkiekkoskenen kotipesässä, Hämeenlinnassa.
Korostan siis, että seuraavat määritelmät kertovat minkälaisen kuvan juuri minä, miekkonen maamme jääkiekkoskenen pääkaupungista, olen saanut teistä, arvoisat vierasfanit niin Rinkelinmäellä, kuin elämässä yleensäkin


Vierasfanit Hämeenlinnassa (satunnaisessa järjestyksessä):


BLUES: Bluesfanit ovat pääasiassa sellaisia honteloita liippahousuisia pipapäitä. Uudet fanipaidat ostetaan ilmeisesti joka vuosi, tai sitten vanhaa pestään ja silitetään ahkerasti.
Pääasiallisin puheenaihe Hämeenlinnan hallissa on hampurilaispaikan puute, kovat penkit ja se kun kokismukille ei ole omaa paikkaa.
Suhteellisen harmitonta porukkaa vaikka ovatkin carrols-pullan suurkäyttäjiä.


HIFK: Nämä punanuttuiset ja kovaääniset Penttiläiset ovat perinteistään valitettavan tietoisia ja kovaäänisiä. Porukka on yhteislaulutaidoiltaan kuin suoraan kolmannen valtakunnan puoluepäiviltä. Kalja maistuu ja liput heiluvat. Toisinaan pitää pullistella huutelemalla, välillä homma menee painiksikin. Hämeenlinnan poliisissa on paljon ifk-faneja, tai ainakin he ovat aina ifk-peleissä koko matsin ajan tarkkailemassa muuten vain.
Värikästä porukkaa kuitenkin kaiken kaikkiaan.

PELICANS: Tällä Kerhon pikkuveljen faniporukalla on aina mukana se S-tanallinen rumpuryhmä, jonka infernaalinen meteli tuo mieleen sambakarnevaalit. Riettaat keltaiset paidat vilkkuvat kun porukka riekkuu ja laulaa suht hyvin yhteen.
Harmitonta porukkaa pääasiassa

SAIPA: Mahtaako johtua itä-suomalaisesta kulttuurista, mutta tämä porukka tuntuu lähtevän aina koko suvun kanssa reissuun. On mummot, vaarit ja veljen serkut samassa koossa. Viime vuosien taaperrus on hieman rokottanut menoa vaisumpaan suuntaan.

LUKKO: Lukon faniporukka koostunee pääasiassa opiskelijoista, Laitilan kanafarmareista sekä Olkiluodon duunareista. Porukka on aina ollut suht pieni ja jotenkin väritön. Tosin Hämeenlinnan seudulla on pari pitkätukkaista sudeetti-Lukkofania jotka saapuessaan yleensä tuplaavat tämän pitsinnyplääjäpopulaation.

ÄSSÄT: Nämä länsirannikon häpeäpilkun fanit ovat yleensä aina tajuttomassa hiivassa, silmät päässä seisten sitten hortoillaan fanilippu puolitangossa pitkin hallin käytäviä. Puhuvat satakuntaa, jonka tajuamisessa on hitaalla Hämisläisellä tekemistä.

TPS: Turkulaisista on jäänyt päähän ne sairaan suuret mustavalkoliput, Turussahan kaikki muukin on isompaa, vitutkin ovat ilmeisesti kuin pesuvateja. Suhteellisen asiallista porukkaa, mutta ehkä viimevuosien yllätysmenestys on saanut hieman ylimielisen mielenlaadun nousemaan esille. Siideriporukkaa.

JYP: Jypin porukka on aina ollut suht. asiallista, pitkästä matkasta johtuen porukka on kännissä kuin ankat. Porukka osaa kuitenkin käyttäytyä humalassa, toisin kuin Porilaiset ja tzzadilaiset

KÄRPÄT: Nämä ovat Liigan valopilkkuja, hyvä remmi, hyvä meteli ja muutenkin asiallista sakkia, eivät sylje lasiin mutta ovat silti kunnolla. Jos kaikkia olisivat kuin Kärppäfanit, niin kulttuuriministerillä olisi huomattavasti paremmat yöunet.

ILVES: Urbaanitapparan fanit tuntuvat olevan arkoja Helmisen parjaamisen suhteen, porukka on selkeästi siideriä juovampaa laatua kuin isoveljensä Tapparan fanit. Ipan faneista jää sellainen kuva, että he ovat valkokaulusporukkaa tai muuten vain Tapparalaisten esimiehiä.
Voitaisiin sanoa että Ipa on sellainen "tyttöjen tappara"
Ipalaiset lähtevät Hämeenlinnaan huuhtelamaan konttorin pölyjä kurkustaan ja humaltuneena alkavat huutelemaan.

TAPPARA: Tapparan eli punaniska-Ipan "Mattinäsä-porukka" on ehkä enemmän duunariporukkaa ja sitä kautta Ipalaisten alaisia. Nämä Lokomon duunarit suhtautuvat kuolemanvakavasti lätkään, katsomossa ei juuri ilkamoida, Kaurismäkimainen tunnelma vallitsee myös hallin ravintolassa. Ainostaan nuorempi kaarti ilkamoi, vanhemman kaartin seuratessa paheksuvin ilmein. Sudeettitapparalaisten suuri joukko pistää silmää Hämeenlinnassa. Ehdottamasti kaljan nimeen vannovaa porukkaa.

TZZADIN jokerit: Ensiksikin pahoittelen pahoitteluani koska unohdin ensimmäisestä versiostani teidät kokonaan.

Niin, nämä tzzadin pienemmän ja vähemmän perinteitä omaavan seuran kannattajat ovat sellaista ifk:n ja bluesin kannattajien välimuotoa. Ifk:n porukasta tuttu kova metelöinti pätee narrilaumaankin. Bluesin faneista tuttu kovien penkkien, mukitelineen sekä sen suomalaisen, mutta ei turkulaisen hampurilaispaikan puutteen kovaääninen ihmettely kuuluu olennaisesti tähän pelleilyyn.
Narrifanit ovat yleensä aina sellaisessa teinikännissä, uhotaan ja virtsataan reiluin ottein naapurien kenkiä kunniottamatta. Narrifanien populaatio tuntuu koostuvan suurelta osin Vantaalaisista, myös Keravalaiset näyttelevät suurta osaa.
Mahdollisesti tästä johtuen eräs liimaustuotetta valmistava liimafirma on antanut veikeän keltapunaisen mainoslakkinsa tämän ko. fanilauman vapaaseen käyttöön mainostarkoituksessa.

Hämiksen poliisilaitostakin tuntuu narripelit kiinnostavan, paikalta löytyy aina ainakin kaksi yksikköä tinanappeja.
Narrilauma tuntuu vähän sellaiselta tyttöjen versiolta ifk:sta, lähinnä kai siksi, koska narripelaajat keikkuvat jatkuvasti Demin ja Sinä minän sivuilla.


Että tälläinen kuva minulla on teistä. Tehkääpä omat listauksenne.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti ervatsalo


BLUES: Bluesfanit ovat pääasiassa sellaisia honteloita liippahousuisia pipapäitä. Uudet fanipaidat ostetaan ilmeisesti joka vuosi, tai sitten vanhaa pestään ja silitetään ahkerasti.
Pääasiallisin puheenaihe Hämeenlinnan hallissa on hampurilaispaikan puute, kovat penkit ja se kun kokismukille ei ole omaa paikkaa.
Suhteellisen harmitonta porukkaa vaikka ovatkin carrols-pullan suurkäyttäjiä.


[/B]

Pitänee näköjään lähteä ensi kaudella läänimme pääkaupungissa käymään, ja katsomaan onko se meininki tosiaan tuollaista... Ja sitten muuttaa sitä.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Missä erva narrifanit? Jäikö tarkoituksella pois?
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti ervatsalo

SAIPA: Mahtaako johtua itä-suomalaisesta kulttuurista, mutta tämä porukka tuntuu lähtevän aina koko suvun kanssa reissuun. On mummot, vaarit ja veljen serkut samassa koossa. Viime vuosien taaperrus on hieman rokottanut menoa vaisumpaan suuntaan.

Vaikka kyse onkin stereotypioista, kaipaisin lisää näkemyksiäsi asiasta. "On mummo, vaarit ja veljen serkut samassa koossa." Siis mitä? Vaisumpaan suuntaan on menty sitten pleijarivuosien. Se on valitettava tosiasia.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti lece
Missä erva narrifanit? Jäikö tarkoituksella pois?

Varmasti tarkoituksella. Erva todennäköisesti vääntää meistä ihan oman keissin, josta adjektiivit eivät lopu:p
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Hupsis tupsis, vanhuus ei tule yksin

Viestin lähetti lece
Missä erva narrifanit? Jäikö tarkoituksella pois?


Niin, näyttää siis siltä että menee se Hämisläinenkin vipuun. Jokerien kannattajathan unohtuivat tyystin. Korjaan tilanteen kuitenkin mitä pikimmiten.
Pahoittelen pahoitteluani arvon narrifanit.

Täältä tähän
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
HIFK:
Asenteella. SM-liigan kovimmat fanit. Punaniskat. Rokken roll.
LA-Areenan kovin meteli näiden punaniskojen ansiosta.

HPK:
Onko niitä faneja ollenkaan? Bluesin kotiotteluissa näkee ainoastaan satunnaisia faneja hassut Jatkoaika-lippikset päässä. Eikä HPK:n kotiotteluissakaan (ainakaan siinä minkä minä näin) tunnu olevan ns. fanikatsomoa. Siis sellaista joka kannustaisi omiaan ja tietty katsomonosa olisi värikäs tms. esim. fanipaidoista. Kävin katsomasa Jokerit-HPK -välieräottelun ja ihmettelin HPK-fanien osallistumista. "Fanikatsomossa" oli n. 7 henkilöä (Ervatsalo ja suku?) ja hiljaa olivat.

Ilves:
Eipä oikeen muistu mieleen muuta kuin tämä maailman rumin Ilves-fani keneen olen muutaman kerran törmännyt Hakametsässä.

Jokerit:
Jotenkin tulee tämä ervatsalon teinikänni mieleen.
Fanikatsomon keski-ikä n. 17 vuotta, olisiko sitäkään?
Kovaa kiroilua ja toisten kuolemisen toivomista. Niin, ja se ihme huligaaniryhmä. Mikä NWH olikaan.

JYP:
Rumpukatsomo. Pärinää.

Kärpät:
Kova uho. Suuret luulot. Juntit pohjosesta. Kaukana sivistyksestä.

Lukko:
Haalarit. Muistot ovat kaukana 90-luvun puolivälissä.

Pelicans:
Värikkäät paidat.

SaiPa:
Rumpu.

Tappara:
Paljon faneja. Hakametsässä vaikka fanikatsomo on kooltaan yksi SM-liigan suurimmista (ellei suurin?) niin meteli on ollut minimaalista. Espoossa OK.

TPS:
Lapsikatsomo. Teeeeeeeeepsi tekee kohta maaaaaaaalin, eikä Luussi sille miiitään vooi, EI VOI!

Ässät:
Ei sano mitään.
 

Aksu

Jäsen
Ensimmäiseksi... Kunniamaininta menee Raumalaisille Blues Brothers-hemmoille, jotka kiitettävästi käyvät myös Lappeenrannassa. Hieno meininki!

Ja joukkukohtaisesti:

Ässät ja Lukko. En ole vieraspelejä kummankaan tykönä käynyt moneen vuoteen katsomassa, joten en tiedä. Lappeenrannassa faneja ei näy. Muutama yksittäinen lipunheiluttelija, joten mahdotonta sanoa.

Tappara. Hakametsässä yllättävän hiljaista vaikka fanikatsomo on kiitettävän iso. Vieraissa... Reissuja vaihtelevasti. Kohtuullista, mutta hivenen valjua kuitenkin.

Ilves. Eipä ole viime vuosina usein Lappeenrannassa nähty. Erittäin huonojakin kokemuksia on muutamasta launtaipelistä, jonka pääasiallinen tavoite tuntui olevan riidan haastaminen ja armottoman kova humala (yksilöt leimaa porukan...). Hakametsässä hiljaista.

Hifk. Suomen paras lauma. Jätkämäisyyttä, jonka valitettavan hyvin tiedostavat. Uhoa... Paras sekä vieraissa että kotona.

Tps. Turussa on aina hiljaista. Tasaista puheenporinaa ja kannustus häipyy jonnekin hallin uumeniin. Penskat huutaa tepsiä. Ei hyvä. Vieraissakin hiljaista.

Jokerit. Kotona parempaan suuntaan, mutta vieläkin väkimäärään nähden vaisua. Vieraissa aina paljon kannattajia, johtunee pääasiassa suuresta fanimäärästä. Kisapuistossa paljon pikkupentuja, joille joululahjaksi ostettu Harkimon putiikista jokeri-lippu. Hiljaista. Teinivoittoista vieläkin (siis stereotypia tyypillisimmillään).

Blues. Kisapuiston reissuilla hyvin ääntä. Viimeisimmästä vieraspelistä aikaa. En osaa arvioida.

Pelicans. Vieraissa vaisua, kotona vaihtelevaa. Mennään menestyksen mukana, vai?

Kärpät. Kaikki kehuvat, vaikea sanoa. Raksilassa en ole ollut eikä Itä-Rajalle juurikaan kannattajia eksy.

Jyp. Hippoksella ihan hyvä meininki. Täällä eivät käy.

HPK. Rinkelinmäellä on hyvä kannustus. Vierasmatkat tähän suuntaan vähissä.

Saipa... Jaahas. Kotona parhaimmillaan loistava fiilis, mutta Etelä-Karjalainen yleisö menee menestyksen mukaan. Selkäänpuukotus alkaa alta aikayksikön mikäli kaukalossa ei kulje, mutta hyvät pelit esim. Jokereita vastaan innostavat hallin melkoiseen mekkalaan (Ainoa esimerkki viime vuodelta voittopeli Jokereita vastaan, jossa mökää kesti koko kolmas erä reilusti). Vieraissa suht pienillä porukoilla ihan mukavasti ääntä. Vierasmatkoja kaikkinensa todella vähän. Eikö lähtijöitä ole vai onko järjestelyissä vikaa? Tähän olen jäävi vastaamaan mitään. Murmeli kenties aikanaan kertoo tulevaisuuden näkymistä. Määrä erittäin paljon sidoksissa menestykseen. Eihän viime kauden loppupuolella kiinnostanut ketään kun pelit oli ohi käytännössä joulukuussa.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
BLUES : Paljon frendejä , otetaan kimpassa bisseä ( varsinkin LAssa ) , vähän alistuneita , kun tulee aina daijuun. OK lössiä
höpököö ( HPK ) : keskisormea näyttäviä , pussikalja junnujuntteja. Toyota Mark tai Datsun 100 A ja karvanopat.
ILVES : Hyviä hemmoja . Niiden kanssa tulee tosi hyvin juttuun. RAIMOOO !
JOKERIT : Paljon frendejä vanhemmissa faneissa. Nuoremmat fanit ovatkin sitten Keravan tyhmimpiä ihmisiä ( varsinkin ne " tytöt ) . Mölyävä Maalari Apina Pave
Jyp : rummut
Kärpät : Pohjoisen uhoavia juntteja , mutta joukossa myös hauskojakin ukkoja. Pitkä matka , kova känni.
Lukko : Kyl Raum o ain Raum. Forssin Masasta tulee aina juteltua
Pelicans : Niillä on kyllä mennyt menestys ( heh ! ) päähän !
SaiPa : Omissa oloissaan kovassa jurrissa. Huutavat aivan kun olisivat eri matsissa.
Tappara : Pääosin hyviä kannattajia ( siis ne tamperelaiset , mutta kyllä kuopiolainenTappara fani on tosi rasittava ) Paljon jengiä ja Jutila.
TPS : Omaa kivaa , turun murteella huudetut kuittailut huvittavat ihan vitusti. Kui säää tommottis menis tekemä ..........
Ässät : Nytetuanoinii , oleksäääää nähny Noimanniiii . Ennen vanhaa parhaat pelit oli Ässiä vastaan .
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Sputkikin miehityksestä.

Viestin lähetti Aksu
Vaikka kyse onkin stereotypioista, kaipaisin lisää näkemyksiäsi asiasta. "On mummo, vaarit ja veljen serkut samassa koossa." Siis mitä? Vaisumpaan suuntaan on menty sitten pleijarivuosien. Se on valitettava tosiasia.


Niin, tämä johtaa juurensa siitä takavuosien HPK-saipa pronssipelistä, jossa Kerho suorastaan teurasti saipan 5-1. Silloinhan Lappeenrannasta oli saapunut ainakin 10 bussillista saipalaisia, tähän joukkoon varmastikkin mahtui sukulaisiakin mukaan. Jos ei matkalaisten, niin ainakin sitten muitten sukulaisia.
Tämä Lappeenrantalaisporukka oli ikäjakautumaltaan kyllä sanamukaisesti vauvasta vaariin, eli tästä oli siis kyse.

Täältä tähän
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jokerit: Paljon tuttuja mullakin joukossa, hyvää tunnelmaa keskinäisissä molemmissa halleissa. HIFKin fanit dokaa enemmän Hjalliksessa kuin Jokerit Nordiksella. Oma harrastukseni: etsin aina joukosta tyypit, joilla on legendaarinen vihreä maailman rumin paita. Se, missä lukee Tele NMT-GSM. Ovat yleensä ns. veteraanihahmoja.

Blues: Näistä on tullut yllättäen kauden kohokohtia. Nimittäin LA-areenan keskinäisistä väännöistä. Siellä areenalla pelaa tarjoilu vähän turhankin hyvin ja HIFK saa aina myös reilua kannatusta kotiyleisöltäkin. Viime kauden paras kännimatsi oli Blues-.HIFK helmikuun alussa, vai mitä Korak?

HPK: sekalaista sakkia. Joukossa erityisen paljon opiskelijan oloisia tyyppejä. Kiekkotietämystä paljon, tilastot osataan ulkoa jne. Sikakatsomo ei käy vierasmatseissa ilmeisesti. Erityismaininta yhdelle pitkätukkaiselle hemmolle A5:ssä, joka on aina muuten kannustamassa HIFKiä, mutta HPK:n tullessa kylään vaihtuu päälle HPK-paita. Humalatilan edetessä kaveri on joskus unohtanut olevansa tänään vierasjoukkueen puolella. Mainio asennejätkä. Marko Palo on jumala.

Jyp: Paljon humalaisia aina. 300 km aikaa dokata. Mukana myös kauniita naisia. Ja mustasukkaisia juntahtavia poikaystäviä. Periaatteessa kivaa ryhmää ja vierasmatseissa nykäskylässä on aina hauskaa, siellä ne on selvin päin ja hiljempaa.

Pelicans: Ryppyotsaisia tyyppejä. Eivät omaa laajaa perspektiiviä ns. nousuihin ja laskuihin. Viimeksi suuttuivat, kun kysyttiin, että kuinkas monta liigakautta sitä onkaan takana ja mitkä ovat mestaruus/mitalivuodet? No, kyllä se siitä. Lahdessa ei moittimista, piilohifkiläisiä riittää. Varsinkin ne, jotka yhä edelleen kruisaavat jenkkiautoilla. Rokuja? Tyypit kutsuvat järjestään ottelutapahtumaa nimellä "peli". Ei matsi taikka vääntö taikka kinkerit taikka iltamat. Pelkästään peli.

Tappara: vakavikkoja. Kiekko on pyhä asia. Olut maistuu. Aina saat riidan aikaiseksi, kun menet kysäisemään tapparalaiselta Jutin kuulumisia tai väännät mustamakkarasta juttua.

Ipa: rennompi Tampereen jengi. Naisia myös mukana. Juovat myös siideriä. Raipe on pyhä asia.

Lukko; vähän mutta humalassa

Kärpät; eivät niin uhmakkaita ja vakavia kuin toisen uudemman jengin eli Pelicansin fanit. Yleensä pitemmällä etelän rundilla ja kunto alkaa olla sen mukainen. Naisia mukana, kauniita sellaisia.

TPS; sisäänpäinlämpiävää, siideriä menee erityisen paljon. Yllättävän huumorintajuisia pienenä annoksena. Suosikkiaihe on Jan Calounista vittuilu yhä edelleen. Kertokaa heille, että hän pelaa Bluesissa nykyään.

Saipa: hyvää ryhmää jostain syystä. Rempseä ote omaan jengiin, koska perspektiiviä on pitemmältäkin ajalta. Eivät ole haudanvakavia, jos omat häviävät. Voiton tullessa volyymi lisääntyy ja MacTavishia aletaan spekuloida takaisin.

Ässät: Nämä ovat meidän tyyppistä jengiä. Humalaa, örinää ja goonikiekko maistuu. Huippuhyvä vieraspaikkakunta, aina tapahtuu niin kaukalossa kuin katsomossakin kun Porissa käy. Murre on käsittämätöntä, varsinkin humalan edetessä

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

Huuhaa

Jäsen
Viestin lähetti Aksu
Ilves. Eipä ole viime vuosina usein Lappeenrannassa nähty. Erittäin huonojakin kokemuksia on muutamasta launtaipelistä, jonka pääasiallinen tavoite tuntui olevan riidan haastaminen ja armottoman kova humala (yksilöt leimaa porukan...). Hakametsässä hiljaista.

Voi tietysti olla noin, mutta eivät ne SaiPa-fanitkaan aina ihan pulmusia ole olleet. Ilveksen 65-vuotisjuhlaottelussa muutama vuosi sitten (tais olla ´96-97 -kausi) oli kyseessä Ilves-SaiPa -ottelu. No päättivät humaltuneet SaiPan ns. äijäfanit (noin 40-60 -vuotiaita) lähteä tampereelle iso lakana mukanaan, johon olivat kirjoittaneet isolla, että "Raipe on homo". Tuon lakanan kanssa nämä humaltuneet SaiPa-äijät sitten kiersivät ympäri Hakametsän katsomoa, jotta varmasti tuli kaikille selväksi. Ja järjestysmiehet eivät tehneet mitään tai en ainakaan havainnut, että asiaan olisi puututtu. Tietysti tämä on vain yksittäistapaus, myönnän sen.

Sanotaan nyt sitten nimenomaan stereotypioita joistakin faneista:

HIFK: Suomen parhaat ja äänekkäimmät fanit, loistavat myös vierasotteluissa ja useimmiten sankoin joukoin.

HPK: Sikakatsomo täynnä rääväsuita.

Ilves: Fanikatsomoa leimannut vuosien varrella rytmikäs (pääasiassa) alaikäisten "Haista vittu!" -huutelu, mutta ennen kuin joku/kukaan ehtii kovistelemaan, niin eihän tuota kyseistä räävittömyyttä taidettu rytmissä huutaa viime kaudella lainkaan. Tai ei ainakaan niissä peleissä, jotka näin Hakametsässä. Joka tapauksessa joskus saisi fanikatsomo miettiä mitä huutaa, usein sieltä päin on kuulunut melko sivistymätöntä "kannustusta". Pitäisi keskittyä toisin sanoen enemmän omien kannustukseen, kuin epäolennaisuuksiin.

Jokerit: Pave. Onko Jokereiden fanihuligaanipoppoo vielä voimissaan?....

Pelicans: Kannustaa hienosti omiaan, ei mollaa toisia.

Tappara: Fanikatsomo käsittääkseni pitkälti keskimäärin vanhempaa, kuin Ilveksellä. Kannustaminen aika perustasolla. Tapparahan on siitä tunnettu, että sillä on erityisen paljon faneja ympäri suomea, varsinkin käsittääkseni pääkaupunkiseudulla. Jopa Esko Aho on Tapparan miäs!

TPS: Ilmeisesti todella hyväkäytöksisiä. Jaksavat vuodesta toiseen huutaa tylsään tahtiin väsyneellä äänenpainolla rutinoituneesti sitä "TPS, TPS...." -kannustusta.

Ässät: Ässiten kotiluolahan oli aikoinaan varsinainen painajainen. Sylki lensi, mutta on tainnut meno rauhoittua melkoisesti Ässien taaperruksen takia.
 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Huuhaa


Voi tietysti olla noin, mutta eivät ne SaiPa-fanitkaan aina ihan pulmusia ole olleet. Ilveksen 65-vuotisjuhlaottelussa muutama vuosi sitten oli kyseessä Ilves-SaiPa -ottelu. No päättivät humaltuneet SaiPan ns. äijäfanit (noin 40-60 -vuotiaita) lähteä tampereelle iso lakana mukanaan, johon olivat kirjoittaneet isolla, että "Raipe on homo". Tuon lakanan kanssa nämä humaltuneet SaiPa-äijät sitten kiersivät ympäri Hakametsän katsomoa, jotta varmasti tuli kaikille selväksi. Ja järjestysmiehet eivät tehneet mitään tai en ainakaan havainnut, että asiaan olisi puututtu. Tietysti tämä on vain yksittäistapaus, myönnän sen.

En ollut paikan päällä, mutta luettuani asiasta silloin aikoinaan lievästi sanottuna hävetti aivan saatanasti. Tiedän kyseisen teon suorittaneet hemmot eikä heillä käsitykseni mukaan ole reissuihin (siis virallisesti järjestettyihin) sen jälkeen ollut asiaa.

Asiastahan tuli anteeksipyyntö mm. Aamulehden yleisönosastoon jne. Tosin ei tekijöiltä, mutta saipan kannattajien puolelta. Ja näitä helvetin typeryksiä tulee aina piisaamaan, valitettavasti...
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
HuuHaa & muut tamperelaiset , kysyisin vaan , että .......

Onko Hakametsän hallissa vielä elossa / voimissaan se iso Ilves heebo , joka huusi / huutaa läpi matsin : " ilives , ilives , ilives ".? Tuli vaan mieleen , kun en ole ukkoa viime matseissa havainnut . Ukkeli on noin 190 senttiä pitkä ja painokin lienee sama ..........
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Brewer
SaiPa : Omissa oloissaan kovassa jurrissa. Huutavat aivan kun olisivat eri matsissa.

=D

Ei kyllä mulla on samanlainen fiilis meidän faneista DDR-hallissa. Jotenkin vain tuntuu, että Helsingin vanha jäähalli kirvoittaa Etelä-Karjalaisen kusipään juomaan paljon kaljaa. Ehkä se johtuu siitä, ettei selvinpäin ole kiva katsoa 10-0 turpaanottamista..

Mutta laitetaas omia mielipiteitä muista. Mielipiteet suht tasaisesti kerätty niin Kisapuistosta, kuin SaiPan vieraspeleistäkin. Elkää sitten provosoituko, nämä ovat omia yleistäviä mielikuvia, eivät absoluuttisia totuuksia.

----

Blues

Erva sen jo sanoikin. Kliinisiä, kolme siideriä pelireissulla ottavia. Pelipaita aina moitteettoman puhdas. K-Espoon fanit olivat paljon enemmän jääkiekkofanien oloisia, vaikka samat ihmiset ovatkin (luultavasti) kyseessä.

HIFK

"Vittu tää halli on perseestä!" Kisapuistossa kuitenkin hyvin käyttäytyviä, äänekkäitä, ylimielisiäkin joskus. Tykkäävät kuitenkin jutella tuopin ääressä myös keltapaitaisen fanin kanssa. Kisapuistossa mieleen painunut jo vanhemman puoleinen fani (prkl en muista nimeä vanhasta pelipaidasta), joka jaksaa aina huutaa tilanteesta välittämättä: "II EF KOO! II EF KOO! PELIÄ II EF KOO!!". Kunnioitettavaa.

HPK

Pelipaita vuodelta miekka ja kilpi (esim. T. Kivelä). Vieraissa harvemmin paljoa näkyy ja silloinkin vain yksittäisinä (+30v) faneina. Kotihallissa maamme vittumoisimmat. Popkornit niskaan tappion uhatessa ja tappion jälkeen känniläiset yrittävät ojentaa meitä, koska satuimme voittamaan. Plussaa fiksuista järkkäreistä, vaikka moni heitä on haukkunutkin. Kokemukset jakaantuvat.

Ilves

Eipä tule paljoa mieleen. Neutraaleja niin vieraissa kuin kotonaankin.

Jokerit

Omat kokemukset pelkästään positiivisia. Tähän tietysti vaikuttaa yhteiset saba-pelit Jokerien fan clubin kanssa, sekä oma kokemus ratkaisevasta Jokerit - SaiPa -pudotuspeliottelusta -99. Tuolloin SaiPan kapteeni A. Santanen lahjoitti kaukalosta pois mennessään mailansa jokerifanille, joka puolestaan ojensi sen minulle. Sanoi, että osaan varmasti arvostaa sitä enemmän. Sitä mailaa arvostankin tuon eleen vuoksi äärettömän korkealle.

JYP

Vähän samaan kastiin HPK:n fanien kanssa mutta tappelunhaluisia ei onneksi ole löytynyt. Vittuilua tulee paljon niin vieraissa kuin kotonaankin. Hippoksella tietysti enemmän.

Kärpät

Kanssakäyminen oululaisten kanssa ollut lähes olematonta, joten eipä ole mielipidettäkään. Tai, ylimielisyys paistaa nettisivujen keskustelupalstan kautta mutta sieltä saanee väärän kuvan.

Lukko

Sama ongelma kuin oululaisten kanssa. Eipä ole tultua lukkofanien seurassa oleskeltua, joten neutraalit on tunnelmat.

Pelicans

Menestys noussut päähän. Pitävät omaa joukkuettaan liigan kolmen parhaan joukkueen kastissa. Varsinkin se SaiPa sieltä Venäjältä on ihan paska, pisteautomaatti. (Viime vuonna piti paikkansa, voi perkele jos jatkossakin.) Toivoisin yhtä katastrofikautta palauttamaan nämä maan pinnalle. Ennen viime kautta yksiä liigan miellyttävimmistä faneista. Plussaa myös siitä, ettei erityistä vittuilua tai väkivaltaisia uhkailuja ole Lahdessa juuri kuulunut.

Tappara

Nämäkin Tamperelaiset ovat melko kasvottomia. Vähän samanoloisia pelipaidaltaan, kuin Kerhon fanit, eli löytyy Laksolaa, löytyy Jutilaa tms..

TPS

Hmmh. Ärsyttävät järkkärit. "TEE PEE ÄS - TEE PEE ÄS - TEE PEE ÄS" x ziljoona.

Ässät

Meuhkaavia, ei kuitenkaan huimasti kannustavia. Haluaisivat olla HIFK:n faneja mutta syntyivät Poriin. Ei ongelmia Isomäellä, harvemmin jaksavat Kisapuistoon vaeltaa.

----

Loppuun vielä pari vastakommenttia:

HuuHaa: Lukihan siinä vielä "SaiPa perkele!". ;) No ei, järkyttävän huono homma ja täälläpäin 97% faneista ovat kironneet kyseisen muutaman henkilön ryhmän syvimpään helvettiin SaiPan fanien maineen pilaamisesta.

JHag: Touché! :D
 
Viimeksi muokattu:

Huuhaa

Jäsen
Viestin lähetti Aksu


En ollut paikan päällä, mutta luettuani asiasta silloin aikoinaan lievästi sanottuna hävetti aivan saatanasti. Tiedän kyseisen teon suorittaneet hemmot eikä heillä käsitykseni mukaan ole reissuihin (siis virallisesti järjestettyihin) sen jälkeen ollut asiaa.

Asiastahan tuli anteeksipyyntö mm. Aamulehden yleisönosastoon jne. Tosin ei tekijöiltä, mutta saipan kannattajien puolelta. Ja näitä helvetin typeryksiä tulee aina piisaamaan, valitettavasti...

No se on hyvä, jos ns. porttikielto rapsahti kyseisille äijille.

Joo, niimpä muuten tulikin tosiaan anteeksipyyntö Aamulehden yleisönosastoon, se oli hienosti tehty. Oliko anteeksipyytäjänä SaiPan faniklubin johtaja tms., kun en nyt tarkasti/varmasti muista?.... Tuliko muihinkin lehtiin anteeksipyyntö, kun kirjoitat, että mm. Aamulehteen?....

Siinä oot kyllä ihan oikeassa, että kyllähän noita typeryksiä on aivan varmasti joka joukkueen faneissa ja tulee aina olemaankin. Valitettavasti....

Brewerille: Nyt en ainakaan äkkiseltään muista kyseistä jannua (nähneeni).
 

ace

Jäsen
En lähde erittelemään eri joukkueiden faneja, mutta olen huomannut sen että pääkaupunkiseudun fanit kannustavat omiaan aivan kuin "laput silmillä" Tarkoitan että saatetaan buuata ja haistatella kun vastustajan pelaaja taklaa aivan puhtaasti oman joukkueen palaajan nurin. Sitten kun oma pelaaja taklaa törkeästi ja sääntöjenvastaisesti vastustajaa, huudetaan ylpeänä "miten kovia meidän pelaajat ovat" Tai jos oma pelaaja saa jäähyn selvästä rikkeestä, huudetaan ja haistatellaan tuomarille. Aivan kuin säännöt eivät koskisi omaa joukkuetta ollenkaan. Pienemmiltä paikkakunnilta tulleiden joukkueiden kannattajat kyllä selkeästi paremmin myöntävät oman joukkueen pelaajan sääntöjen vastaisuudet ja hyväksyvät seuraukset.

Tämä EI ole provo, vain huomio minkä olen tehnyt.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Huuhaa

Joo, niimpä muuten tulikin tosiaan anteeksipyyntö Aamulehden yleisönosastoon, se oli hienosti tehty. Oliko anteeksipyytäjänä SaiPan faniklubin johtaja tms., kun en nyt tarkasti/varmasti muista?.... Tuliko muihinkin lehtiin anteeksipyyntö, kun kirjoitat, että mm. Aamulehteen?....

Siinä oot kyllä ihan oikeassa, että kyllähän noita typeryksiä on aivan varmasti joka joukkueen faneissa ja tulee aina olemaankin. Valitettavasti....

Jos oikein muistan kirjoittaja oli faniklubin silloinen vetäjä, joka ei ole enää kuvioissa mukana. En tiedä mihin niitä kaikkinensa tuli, täälläpäin paikallisissa oli ainakin tuon Aamulehden lisäksi, mutta muita lehtiä en silloin nähnyt, joten en tiedä jakelusta.
 

Rocco

Jäsen
Innolla odotan mitä Sportin faneista kirjoitetaan kun liigaan noustaan. :D
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Noteerataan testamentissa

Viestin lähetti Rocco
Innolla odotan mitä Sportin faneista kirjoitetaan kun liigaan noustaan. :D

Pyydän tyttäreni pojanpojantytönpojan kirjoittavan Teistä jotain positiivistä .....................
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minulla ei ole ainakaan huonoa kuvaa yhdenkään joukkueen faneista. En tosin kuulukaan siihen katsojaryhmään, joka aktiivisesti etsisi kontaktia vierasjoukkueen faneihin, vaan mielelläni vietän erätauot omassa pienessä piirissäni ja itse peliä seuraan samassa porukassa jurottaen, vain Lukon tekemisiä kriittisesti kommentoiden. Mutta oikeastaan voisin liigajoukkueet jakaa kolmeen ryhmään.

Ensimmäinen ryhmä:

Kärpät:

Oulusta tulee kiitettävän paljon katsojia jopa niinkin kauas kuin Raumalle saakka. Porukka on hyvin käyttäytyvää ja älämölöä pidetään melkein koko pelin ajan. Koskaan en ole kuullut että kukaan olisi Raumalla Kärppä-faneja moittinut huonosta käytöksestä.

Toinen ryhmä:

Ässät, HIFK, Jokerit, Blues, Tappara, Ilves, TPS:

Tähän isoimpaan ryhmään kuuluvat sitten nämä joukkueet, jotka houkuttelevat aina jonkinlaisen faniporukan mukanaan Raumalle. Pääosin fiksua porukkaa, mutta aina joskus kuuluu että häiriöitä esiintyy, pääasiassa viikonloppupeleissä. Siihen tietysti vaikuttaa sekin, miten paikalliset alkuasukkaat heitä kohtelevat, ei ole kovin mukavaa saada juomatölkistä niskaansa kesken pelin, kuten muutama vuosi sitten espoolaisille tapahtui.

Kolmas ryhmä:

HPK, SaiPa, Pelicans, JYP:

Nämä joukkueet kuuluvat tähän kolmanteen ryhmään sen takia, että heidän mukanaan ei mitään faniporukkaa ole Raumalle saakka tullut ilmeisesti koskaan. Muutama yksittäinen fani aina löytyy, eivätkä he aiheuta häiriötä.

Tämän parempia mielikuvia ei minulla ole. Eli pääosin jääkiekkofanit ovat fiksua porukkaa kaikkialla, minun mielestäni.
 

Rocco

Jäsen
Re: Noteerataan testamentissa

Viestin lähetti Brewer


Pyydän tyttäreni pojanpojantytönpojan kirjoittavan Teistä jotain positiivistä .....................

Nopeasti kun laskee niin olet vuonna 2004... ainakin 127 vuotias! Äkkiä Guinnessin ennätysten kirja ja Ressu Redford paikalle!
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitan tähän omia näkemyksiä muutaman joukkueen faneista. Ja näkemykset perustuvat sekä siihen, miten he ovat Kisapuistossa toimineet, että siihen, minkälaisen kuvan olen heistä vieraspelimatkoillani saanut.

HPK

Mielestäni Kerho-fanit ovat mukavia. Oikeasti. Olen pari kertaa vieraillut Rinkelinmäellä, enkä ikinä ole saanut siellä mitään vittuilua osakseni. Erätauoilla sen sijaan on vaihdettu mielipiteitä muutaman tyypin kanssa, ja loppuun on sitten heitetty vaikkapa: "Onnea teillekin kolmanteen erään". Tottakai molemmat siis toivovat omansa voittavan, mutta pienet pirunsarvet päässä voi tuonkin heittää, ja hyvä mieli jää.

Ilves

Tamperelaiset ovat myös aivan mukavaa porukkaa, mutta kuitenkin jotenkin valjuja. Viime kaudella kävin Hakametsässä, ja positiiviset muistot jäi siitä reissusta. Joku Ilvesläinen muisti joka kerta käytävällä törmätessämme sanoa: "Jesse Welling on kova jätkä."

Pelicans

Allekirjoitan Murmelin näkemyksen. Viime kaudella Kisapuistossa vieressäni oli Pelicans-faneja, ja pakko sanoa, että vitutuskäyrä nousi tasaisesti koko pelin aikana ainakin minulla. Nämä fanit eivät nimittäin keskittyneet läheskään yhtä paljoa siihen omien kannattamiseen, kuin SaiPan haukkumiseen. "Vittu, divarikiekkoa!" "Pakkohan Pelicansinkin on pelata paskasti, kun vastustajakin niin tekee." Aina välillä jaksoivat sitten huutaa kolme kertaa "Pelicans!" No, sanotaan nyt kuitenkin tähän loppuun, että kyseessä olivat muistaakseni vain kolme lahtelaista, isompaa porukkaa ei silloin Lahdesta ollut.

Jokerit

Jokerifanit ovat ok. Itselleni on jäänyt kuva faneista, jotka voivat reilusti myöntää tappion, jos sellainen kohdalle osuu. Ainakin pari kertaa on Jokeri-fani tullut pelin jälkeen, ja sanonut: "Onnittelut voitosta, parempi voitti tänään." Tiedä sitten, ovatko asenteet muuttuneet sitten kevään mestaruuden, toivottavasti eivät. Helsingissä vieraillessani sain osakseni lähinnä pitkiä katseita, en muuta. Jokeri-faneissa minulla on muuten myös eräs virtuaaliystävä, jota tosin en ole ikinä livenä tavannut.

HIFK

Hifk:n faniporukasta pidän myös. Pieni ylimielisyys ehkä joskus havaittavissa, mutta muuten kivaa porukkaa. Eivätkä myöskään pelkää vaihtaa mielipiteitä muiden fanien kanssa. Muuten, joskus pari vuotta sitten Sputnik Cupin aikaan puhuin hallin ulkopuolella kännykkään, ja ohi mennyt HIFK-fani tuli siihen viereen, ja huuti puhelimeen "II ÄF KOO!" Kaverini linjan toisessa päässä säikähti aika pahasti, mutta hauskaa riitti. Tunnustaako joku Hifkin kannattaja tämän teon? :)

Muista faneista en nyt jaksa alkaa kirjoittelemaan, mutta tässä oli muutama. En yleistä mitään yllä olevista, uskon nimittäin, että jokaisen joukkueen faneista löytyy sekä kunnon pissipäitä, että mukavia kiekon ystäviä.

Huuhaa ja Aksu: Minua hävettää vieläkin joka ikinen kerta, kun kuulen tuosta lakana-asiasta... Että jotkut voivat olla tyhmiä! :(
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Poison

Huuhaa ja Aksu: Minua hävettää vieläkin joka ikinen kerta, kun kuulen tuosta lakana-asiasta... Että jotkut voivat olla tyhmiä! :(

Niin. Tuosta on jo aikaa eikä siinä mitään. Harmittaa vaan kun silloin tällöin tulee puheeksi. Eikä siinä mitään. Tapahtunut mikä tapahtunut, mutta tässä valtiossa olis kirveellä välillä töitä. Yksilöt nousevat massasta aina esiin ja helposti leimataan koko sakki (Jota Huuhaa ei missään nimessä tehnyt). Jääkiekossa fanien "leiri" on niin pirun helposti tunnistettavissa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös