Stephen Dixon Ässiin

  • 150 494
  • 412

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt on mopon sarvet lujilla.

Dixon on lähtökohtaisesti huikea haku ja ääripäässä, mitä Poriin on mahdollista saada. Hyvällä asenteella pelaava kahden suunnan kanukki, joka on videoitten mukaan erittäin hyvä maalin edessä. Nopeat kädet ja hyvä pelikäsitys sekä taito sijoittua. Asenteesta kertonee parhaiten Brynäsin kapteenistopaikka.

Kyllä Kiven kelpaa. Ei ole Porissa hetkeen ollut paperilla yhtä vahvaa nippua.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jeps, elämää suurempi sentterisaaga ratkesi vihdoin ja paljon spekuloitu Dixon sainautui Ässiin. Pelaajasta en etukäteen kovastikaan tiedä, mutta tässä tilastojen ja uran pohjalta potentiaaliset plussat ja miinukset.

+ U18 ja U20 mestari Team Canadan paidassa. Kovia saavutuksia jo sinänsä minkä lisäksi jo mukana olo noissa porukoissa on saavutus itsessään 7. kierroksen varaukselle. Kaverilla täytyy siis olla osaamista joka ei tilastoissa heti näy.
+ Ahl-tehot ovat hyvät, parantanut rekordia joka kausi.
+ Myös Ruotsista hyvät tehot, ollut jopa joukkueen varakapteeni. Brynäs olisi halunnut pelaajan takaisin mikä kertoo arvostuksesta.
+ Pelannut viime kaudella Amurissa johon verrattuna Pori lienee vaatimaton kulttuurishokki.
+ Motivaatio takuulla kunnossa jos haluaa vielä Khl:aan.

- Tilastot pudotuspeleistä melko vaatimattomat.
- Mikä Venäjällä meni vikaan?

Äkkiä katsoen plussaa on enemmän kuin miinusta ja kyllähän Dixon paperilla on aika lailla parasta mitä Poriin voitiin tässä tilanteessa saada. Odotukset ovat vaihteeksi erittäin korkealla.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Hieno kaappaus Oravalta! Top 5 sena Sm-liigassa. Hienoa, että kaveri valitsi Sm-liigan KHL:n sijaan. Varmaan näkyy myös Dixonin lompakossakin, kun Orava sai kaverin pään kääntymään kohti Poria.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä onkin kait nyt se kaikkein suurin kysymys.. toivottavasti tosiaan tulee aidosti motivoituneena, eikä suinkaan sillä asenteella että pakko se joku työpaikka nyt oli vain saada. Toisaalta, miestä kehutaan varauksetta että on työmoraaliltaan erinomainen ja todellinen joukkuepelaaja, joten lähdetään siitä oletusarvosta että ongelmia ei tule..

Isoa kalaa tavoiteltiin, ja se saatiin. Ei puhettakaan siitä, etteikö rahallinen panostus olisi myöskin megaluokkaa. Hyvät pelaajat maksaa. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että pelaaja hankittiin euroopasta, jolloin tiedetään että kyseessä on nimenomaan isoon kaukaloon sopiva sentteri. Mielestäni on melko turhaa kyseenalaistaa Dixonin motivaatiota. Kuten joku taannoin mainitsi, niin Kanadan U20 maajoukkueessa kaksi vuotta, antaa olettaa ettei asennevammaisesta pelaajasta ole kysymys. Kaveri alkaa vasta lähestyä kiekkoilijan parasta ikää, eikä Ässiin siirtyminen välttämättä tarkoita sitä että olisi heittänyt hanskat tiskiin NHL:n suhteen. Lisäksi KHL on melko kova liiga jossa suurta vastuuta nauttivat pääasiassa pelaajat jotka olisivat änärissäkin vakiokokoonpanon miehiä. Siispä olisiko hän valinnut SM-liigan ja Ässät mm. suuren vastuun takia?
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Sandersson kirjoitti:
Dixon tulossa Ässiin, tämä kuultu varmasta lähteestä.

Told ya. Rahasta siinä väännettiin jonkin aikaa.

Onnistuessaan kaveri on huippuhankinta tähän liigaan. Sopii myös Toivolan kuvaukseen hyvin, sillä on kahden suunnan hyökkääjä, jossa on pelinrakentajan aineksia. Olen tähän kaveriin tyytyväinen!
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Pakko olla tyytyväinen hankintaan. Otteet Brynäsissa, AHL:ssa ja edustukset Canadan U20 maajoukkueessa antavat odottaa hyvää. Ja jos pitää paikkansa että haluaa vielä takaisin KHL:aan niin tuskinpa motivaationkaan kanssakaan ongelmia tulee olemaan. Smolenak ja Dixon ovat Toivolalta hyviä työnäytteitä, täytyy myöntää että ainakin itse olin hieman väärässä omissa spekulaatioissani kun Mikan sopimus julkistettiin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hieno kaappaus Oravalta! Top 5 sena Sm-liigassa. Hienoa, että kaveri valitsi Sm-liigan KHL:n sijaan. Varmaan näkyy myös Dixonin lompakossakin, kun Orava sai kaverin pään kääntymään kohti Poria.

Todella hyvä hankinta ja ehdottomasti nostaa entisestään Ässien osakkeita puhuttaessa kuuden joukkoon pääsystä. Todennäköisesti on kyllä melko kallis, sillä KHL:ään olisi varmasti myös mies päässyt, mutta eiköhän Orava tiedä nuo rahajutut paremmin. Uusikartanon kenttä toimi viime kaudella loistavasti ja nyt saitte myös Zabon rinnalle kunnon tarjoilijan. Hieno homma koko liigalle!

(Ei nyt mielestäni silti viiden parhaan sentterin joukkoon mene, mutta kymmenen joukkoon kylläkin.)
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tietysti tässä nyt viittaan n. kuuden vuoden takaisiin asioihin, mutta ainakaan noitten U20-esitysten perusteella ei tarvinne kyllä työmoraalista huolehtia. Oli noissa kisoissaan aika jäätävä raataja ja puolustusosaaja, hyökkäyssuuntaan rooli olematon, mikä tietysti on rosteria katsoessa ihan ymmärrettävää.

On itsessään saavutus päästä Kanadan joukkueeseen kaksissa kisoissa, mutta lisäksi on hyvä muistaa että tuo vuoden 2005 oli se "kaikkein aikojen joukkue". Kaikkineen vahva ikäluokka, alaikäisissä Crosby, plus työsulun takia joukkueessa oli nippu pelaajia jotka normaalina vuonna eivät olisi olleet käytettävissä NHL-kiireiden vuoksi: Bergeron tietysti satavarma NHL-mies koska pelasi siellä jo edellisen kauden, ja lisäksi todennäköisinä Carter ja Richards sekä erittäin mahdollisesti Getzlaf ja Perry (plus pakit, mutta ne nyt eivät liity tähän). Siellä oli jopa viisi "ylimääräistä" tähtistatuksen pelaajaa hyökkäyksessä, joten on erittäin kova saavutus mahtua tuohon porukkaan. Dixonin tapauksessa juurikin puolustusosaaminen, asenne ja joukkuepelaaminen mahdollistivat tämän.

Mutta ei siitä sen enempää, kyllä lähes kaikki herran historiassa viittaa siihen että Porissa ollaan tulevalla kaudella tyytyväisiä. Tilastot vaikuttavat riittäviltä liigaan, ja tilastot tuppaavat tällä kaverilla olemaan se heikoin osa-alue.
 

MisfitX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Geneve Servette
Olisikohan nuorella kaverilla ollut nyt myos hinkua pelata joukkueessa, jolla on menestymismahdollisuuksia. Joo, sopii mielestani ensi kuvaamaan ensi kauden Assia. :) Mutta kylla KHL:n puolellakin on toiveissa saattanut olla joku toinen seura. Ja kun sopimusta kovempaan seuraan ei sitten siella auennut, oli Toivolan tilaisuus iskea.

Tama ajatuskuvio ei perustunut minkaanlaiseen tietoon. Mutta vaikka viime kausi KHL:ssa ei ollut ihan huippua, niin eipa hanta toisaalta pahemmin myoskaan moitittu. Viela nytkin Sveitsin leirilla kommentit olivat pikemminkin positiivisia. Jonkun harkkapelin (olikohan Luganoa vastaan) jalkeen olin kommenteista ymmartavinani, etta hanen ketjunsa pelia pidettiin kaikkein valmiimpana, eika vahiten Dixonista johtuen. Sitten seuraavasta pelista mies kuitenkin oli jo sivussa. Ehka tuo voisi kertoa myos omasta halusta muualle ja hyvassa vauhdissa olleista neuvotteluista. Tieda hanta...
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno kaappaus Oravalta! Top 5 sena Sm-liigassa.

Kuten jo aikaisemmin tuolla rakennus-ketjussakin kirjoittelin on Dixon hyvä hankinta, jonka oikeastaan ainoa suuri miinus on tuo Vellihousun esiin nostama hyytyminen playoffeissa. En silti missään nimessä nostaisi lähtökohtaisesti kaveria liigan top5 senttereihin, mutta ehdottomasti top10. Minulle tulee samantien mieleen Riku Hahl kun katson hänen tehojaan Ruotsissa. Heillä on myös yhteistä tuo hyvä alaspäin pelaaminen, varakapteenin nauha Ruotsissa ja vahva maajoukkuetausta, joskin Hahlilla tämä on miesten tasolta. Hahl on toisaalta lähes poikkeuksetta nostanut pistekeskiarvoaan playoffeissa, mutta runkosarjassa Dixon on tehokkaampi.

Ennakkoon yksi liigan parhaita senttereitä!

Tähän olisi mukava saada hieman tarkennusta. Yksi liigan parhaista tarkoittaa minusta jotain top3 sentteriä, mitä sinä sillä tarkoitit?
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Dixon on hyvä haku Ässiltä. Vaikkei viime kausi pisteiden valossa sujunutkaan KHL:ssä kovin maireasti, niin silti tässä hankinnassa on etuna se, että Dixon on pelannut jo useamman kauden isossa laatikossa Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Totuttautuminen kotoiseen liigaan käy sen vuoksi helpommin.

Puhtaasti paperilla Dixon on selvästi kovemman kaliberin sentteri kuin Pelsujen Hodgman tai TPS:n Stone. Näitä kolmea on mielenkiintoista seurata ja vertailla kauden mittaan - vieläpä kun näistä samoista pelaajista tässä kisaa käytiin.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Puhtaasti paperilla Dixon on selvästi kovemman kaliberin sentteri kuin Pelsujen Hodgman tai TPS:n Stone. Näitä kolmea on mielenkiintoista seurata ja vertailla kauden mittaan - vieläpä kun näistä samoista pelaajista tässä kisaa käytiin.

Mitä minuun korviini on kantautunut, niin Ässät tosiaan sai Dixonin, koska olivat valmiita odottamaan pisimpään ja tiesivät, että pystyvät tekemään todennänäköisesti kovimman tarjouksen.

Hodgman ja Stone ovat huomattavasi edullisempia pelaajia, kun Dixon. Mutta ei toki tarkoita sitä, että olisivat välttämättä huonompia.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt paukahti ulos niin mukavia uutisia, että vanhankin täytyy vääntäytyä pitkästä aikaa palstalle tuulettamaan. Nyt on pakko todeta, että alkaa Ässienkin rosterissa olemaan laatua, jämämiesten kaatopaikka ja viimeinen tsäänssi on taaksejäänyttä aikakautta. Ihan ilmainen kaveri ei ole kyseessä, joten toivottavasti Sulolla ei talousmopedi kuitenkaan ihan laukalle lähtenyt...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minulle tulee samantien mieleen Riku Hahl kun katson hänen tehojaan Ruotsissa...

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat Hahlin ja Dixonin vertailulla, kummatkin työmyyriä, hyviä puolustavia pelaajia etc, mutta täytyy myös todeta, että otan Dixonin huomattavasti mieluummin kuin ottaisin Hahlin.
Hahl on juuri sellainen prototyyppi pelaajasta, joita Suomen maajoukkueetkin ovat olleet täynnä monena vuotena tässä 2000- luvulla. Mitään todella suurta ja ihmeellistä ei kuitenkaan koskaan voitettu ennen viime kevättä (vuonna 1 jälkeen MG:n:))). Voihan se olla, että Dixonkaan ei saa mitään taianomaista aikaiseksi, mutta se on kuitenkin vielä näkemättä. Hahlista tiedetään, että magiikkaa ei jäällä tulla näkemään.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat Hahlin ja Dixonin vertailulla, kummatkin työmyyriä, hyviä puolustavia pelaajia etc, mutta täytyy myös todeta, että otan Dixonin huomattavasti mieluummin kuin ottaisin Hahlin.

Minulle kyllä kelpaisi myös Riku Hahl, mutta se taitanee olla utopiaa.

Silkasta mielenkiinnosta tuli muuten katsottua on Dixonilla yhtään tuttua joukkueessa ja kyllä vain, Kristian Kudroc oli Brynäsissä yhtä aikaa. Vaihtoi tosin seuraa melko pian, toivottavasti taustalla ei ollut ongelmia.
 

Paksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Porin Koirat
Silkasta mielenkiinnosta tuli muuten katsottua on Dixonilla yhtään tuttua joukkueessa ja kyllä vain, Kristian Kudroc oli Brynäsissä yhtä aikaa. Vaihtoi tosin seuraa melko pian, toivottavasti taustalla ei ollut ongelmia.

Vai ongelmia... Toivotaan tosiaan ettei juu. Ikinä ei voi olla liian vainoharhainen.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hahl on juuri sellainen prototyyppi pelaajasta, joita Suomen maajoukkueetkin ovat olleet täynnä monena vuotena tässä 2000- luvulla.

Aika rankasti vähätellään Hahlin maajoukkueuraa tässä. Dixon pelasi sitä täysin samaa roolia nuorten MJ:ssa mitä Riku on hoidellut meillä miehissä. Lisäksi myös Hahl on ollut u18 (kapteeni) ja u20 joukkueissa, jotka eivät tietenkään ole saman tasoisia kuin Kanadan vastaavat, mutta kuitenkin kisoissa on silti oltu. Hahl on vetänyt World Cupin, neljät MM-kisat ja pelannut viimeiset 7-vuotta EHT:lla vähintään yhdessä turnauksessa. Pelannut lähes sata peliä runkosarjaa NHL:ssa, joiden lisäksi reilut kolmekymmentä playoffeissa, ollen mm. konferenssi finaaleissa Coloradon kanssa.

Riku Hahl on aika lähelle kotimainen versio Dixonista, joskin hieman vanhempi. Hahlista pakko mainita yksi mielenkiintoinen fakta, joka on erittäin harvinaista Suomalaisten pelaajien keskuudessa. Riku Hahlin pistekeskiarvo on jokaisessa hänen koluamassaan sarjassa noussut playoffeissa, myös NHL:ssa. Hän ei ole varmasti erityisen näyttävä pelaaja, eikä tee kentällä mitään ihme temppuja, mutta onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä miten ne pisteet tehdään?
 
Suosikkijoukkue
Ässät

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Noniin, jälleen kerran kun on itse poissa netin äärestä muutaman päivän niin eiköhän se sentteri vihdoinkin napsahtanut! :)

Tyytyväinen täytyy olla, että löytyi sellainen "tunnettu" nimi, joka olisi varmasti kelvannut useampiin muihinkin SM-liigajoukkueisiin. Näytöt sitten kentällä ratkaisevat onko mies "piros" vai "caldwell". Toivottavasti kyseessä ei ole pelkästään rahanperässä juokseva palkkasoturi vaan asennetta löytyy myös puolustaa. Tästä asenteesta voisi kieliä Brynäsin vuosilta "A" rinnassa...

Welcome to Ässät, Mr. Dixon!

ps. onko soppari muuten 1v vai kenties 1+1v, kellään tietoa tästä?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyseessä on 1 vuoden sopimus ilman optioita.

No tämä olikin todennäköisempää, koska kyse on Ässien mittapuussa kalliista pelaajasta ja tuskin Dixonkaan haluaa vielä sitouttaa itseään Poriin vuotta pidemmäksi ajaksi.

Hyvä näinkin.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ässien ja liigan Tärkein sentteri, ainakin tällee keulimisvaiheessa.. :)


Hahaha illan paras :D toki tämä on varmasti läpällä heitetty tähän, mutta tyhmänä on pakko tarrata koukkuun! Meinaatko että Dixon menee Filppulan,Granlundin,Perriinin ja Lindgreenin edelle tärkeimmissä senttereissä? :)

no ei todellakaan, edes keulimisvaiheessa :)
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hahaha illan paras :D toki tämä on varmasti läpällä heitetty tähän, mutta tyhmänä on pakko tarrata koukkuun! Meinaatko että Dixon menee Filppulan,Granlundin,Perriinin ja Lindgreenin edelle tärkeimmissä senttereissä? :)

no ei todellakaan, edes keulimisvaiheessa :)

Perrinin kanssa tulee tiukka kisa, muut ovat kyllä edellä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hahaha illan paras :D toki tämä on varmasti läpällä heitetty tähän, mutta tyhmänä on pakko tarrata koukkuun! Meinaatko että Dixon menee Filppulan,Granlundin,Perriinin ja Lindgreenin edelle tärkeimmissä senttereissä? :)

no ei todellakaan, edes keulimisvaiheessa :)

Tottakai menee, ei Porissa oo tämmeseen totuttu. :)

Nyt kun vähän keula laskee niin täsmennetään sen verran että varsinkin omanpään aloituksissa, ottelun viimeisen minuutin puolustustaisteluissa yms. Dixon on tärkeimpiä senttereitä, nimenomaan kiekottomassa roolissa.
Jos ei ole niin sitten on kaikki ennakkotiedot miehestä viturallaan.

Se on ainakin se minun odotusarvoni pelaajalle, pisteet on kaikki vaan plussaa tietty kun niitäkin jonkin verran tulee.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perrinin kanssa tulee tiukka kisa, muut ovat kyllä edellä.

Erkki kuitenkin veteli runkosarjan piste per peli tahtiin ja pudotuspeleissä "rikkinäisenäkin" ihan hyvin. Sopii yrittää samaa :)

Ei vaan....Onnea hankinnasta Poriin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös