Stefano Giliati Bluesiin

  • 10 460
  • 30

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Avataan tälle tämän päivän ainoalle nimekkäälle hankinnalle oma ketju.

Giliatia ei ole tullut kovin tarkasti seurattua, mutta ilmeisesti aika tulisieluinen kaiffari, joka osaa myös laittaa kiekkoa pussiin. Ehkä vähän jännä hankinta, toivottavasti loukkaantumiset ovat takanapäin ja pääsee kehittymään vielä paremmaksi pelaajaksi. Tämän hetken joukkueessa on isoja aukkoja, joten Giliati saanee ison roolin ainakin alkukaudesta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tehot viime kaudella SaiPassa 18+18 = 36. Tällä kaudella maalimäärä romahti mystisesti, toki ottelumääräkin jäi 35:een. Runkosarjassa tehot 4+14=18. Pudotuspeleissä 13 otteluun 2+5=7. Ite katoin muutaman SaiPan playoff-matsin eikä ainakaan asennetta puuttunut. Ehkä ennemmin vähän turhaa höntyilyä.

Tuskin on sateentekijä mutta toisaalta ei varmaan myöskään tyhjä arpa.
 

Bacon

Jäsen
Vai tuli Giliati teille. Täytyy sanoa, että hieman vihlaisee, kun kaveri oli yksi suosikkipelaajani. Toki tämä ei mikään yllätys ollut, eikös häntä sinne huhuttu ja kauan aikaa sitten.

Jos nyt jotain itse pelaajasta pystyn kertomaan niin helkkarin nopea luistelija ja muutenkin kyllä todella viihdyttävä pelaaja. Ikinä ei tiedä mitä sieltä tulee, kun hän on kentällä. Parhaimmillaan jakelee sellaisia syöttöjä, että harva niihin pystyy ja suojaa todella hyvin vauhdissa kiekkoa, mutta miinuksena sieltä tulee todella paljon epäonnistuneita sokkosyöttöjä. Myös kaveri hermostuu todella helposti ja ottaa paljon täysin turhia jäähyjä. Vaikka 18 maalia pyssyttikin niin en näe kaveria maalintekijänä vaan ennemmin pelinrakentajana. Tosin tämä pelinrakentaja osaa ajaa surutta maalillekin. Eiköhän hänestä ole teille vielä iloa.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Vaikea sanoa, millaisen pelimiehen saatte sinne Espooseen. Ensimmäisellä kaudellaan osasi hyödyntää vahvuuksiaan mainiosti. Ehtymätön luisteluvoima, suoraviivaisia sekä tarvittaessa koukerompia ratkaisuja hyökkäyksissä, sekä pientä hämmentämistä. Teki maalejakin!

Toisella kaudella oli suoraan sanottuna aika turhake. Ratkaisut olivat toisinaan aivan surkeita, ja katkaisi syöttöketjuja aivan kamalilla sokkosyötöillä ja aiheutti näin vaaratilanteita omaan päätyyn. Viimeisimpinä mieleen jäivät syöttö Auvitun 4-4 -tasoitusmaaliin SaiPa-JYP -sarjan 7. pelissä ja varsin oivaltava esityö Vahalahden iskemään voittomaaliin pronssiottelussa. Lisäksi kuumentuu varsin helposti ja taklaa itsensä suihkuun pari kertaa kaudessa.

Koheltamisen ja tehottomuuden vastapainoksi on sanottava, että rouhi ihan kiitettävästi ja teki varsinkin alkukaudesta tilaa ketjukavereilleen hyökkäyspäässä niin, että imi vastustajan kovanaamat itseensä ja antoi muille rauhan pelata. Jollain pervolla tavalla ihan sympaattinen kaveri, ja kaikesta kohelluksesta huolimatta pidän hänen tyylistään.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Giliatilla on myös ihan oma pelikirja, jonka mukaan pelaa. Tästä Tirkkonen ei ymmärrettävästi ollut erityisen mielissään ja Stefano istuikin siksi välillä SaiPan kokoonpanon poppariosastolla.
Parhaimmillaan erittäin viihdyttävä ja tehokaskin pelaaja, joka on vielä uskomattoman nopea.
Huonoimmillaan rasite joukkueelleen, turhia kuumenemisia ja surkeita ratkaisuja kiekollisena.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Nostellaas tätä. Hei olisiko tässä meille puhdasverinen maalintekijä sitten... Ryan Kellerin? En ole yhtäkään Blegin harkkapeliä nähnyt mutta Giliati ollut kuulemma erittäin nälkäinen maalinedustalla. Olisiko täällä jollakulla kommenttia miten mies on pelannut tähän mennessä? Ollut näkymätön ja käynyt noukkimassa pari maalia, vaiko todella näkyvässä roolissa jatkuvasti hakien ratkaisuita? Miten hyvin yhteispeli Hirson kanssa on toiminut?
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Vain granin matsi nähtynä, mutta nimenomaan todella näkyvä silloin ja viimekauden widingiin verrattuna aika eri tavalla mukana hirson jutuissa. Ja kyllähän hirso syöttää osaa.

Pomminvarma 20 maalia, jos pelaa edes melkein ehjän kauden.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vantaan ja Granin matsin nähtynä voin sanoa, että Giliati on ihan eri kategoriassa kuin Widde. Saa Hirsonkin näyttämään paremmalta. Vauhtia ja yritystä riittää, sekä maalivainua. Olisi voinut iskeä pari maalia enemmänkin, mm. Granissa missasi läpiajon, mutta Widde ei päässyt edes kokeilemaan sellaisista.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kiva että on intoa mutta katotaan nyt kuitenkin miten lähtee kulkemaan kun liigapelit alkaa. Vertailun vuoksi viime kauden tehot: Giliati 35 peliä 4+14, Widing 55 peliä 7+17.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vertailun vuoksi viime kauden tehot: Giliati 35 peliä 4+14, Widing 55 peliä 7+17.

Onhan nää aina ihan kivoja, mutta mitään johtopäätöksiä näistä ei voi vetää... Eri joukkue, eri terveystilanne, eri kausi jne. Menneet on menneitä, niillä ei saa tai menetä yhtään pistettä tai maalia.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos nyt pilkkua ja pisteitä jaksaa viilailla niin nuo Widingin tehothan näyttivät olevan viime kaudella kylläkin 10+7. Giliatin nyt luulisi pystyvän tuon pistemäärän suunnilleen tuplaamaan. Ilmeisesti aika taiteilijasieluinen tyyppi ja värikäs pelaaja niin hyvässä kuin pahassa joten hyvä että tuntuu kulkevan alusta lähtien.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Joo, katoin näköjään kiireessä väärin noita Widden tehoja. Pointti nyt oli lähinnä se ettei viime vuonna tähän aikaan tiennyt mitä tuleman pitää eikä minusta suuria johtopäätöksiä voi vielä Giliatistakaan vetää.

Toivotaan toki että onnistuu. Ja varmasti on myös mainio tyyppi ja kova panemaan.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Giliatti tekee ensi kaudella sellaiset 35-40 pistettä joista vähintään 20 maaleja. Saa ottaa talteen. Toki välillä tulee kilahduksia myös pään sisällä ja pelirangaistuksia nähtäneen hienojen otteiden vastapainoksi. Siinä on kuitenkin Hirsolle sellainen syömähammas, että jälki voi olla yllättävänkin kovaa.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Voi vittu. Eihän nyt ketään hankintaa lähdetä vertaamaan Daniel Widingiin? Widingissä yhdistyi Ryan J. Murphyn pelinlukutaito, Jaakko Uhlbäckin asenne ja kolmasosa Hannes Hyvösen vedosta (ja nyt selvennyksenä Jaakko Uhlbäckin asenteessa ei ollut mitään vikaa, kuten ei myöskään Hyvösen vedossa).

Myöskään Kelleriin vertaaminen ei ole reilua. Keller oli ominaisuuksiltaan paras pelaaja "maalintekijänä", joka on koskaan SM-liigassa pelannut.

Mielenkiinnolla odotellaan ensi kautta. Mielenkiintoisia pelaajia rosterissa läjäpäin. Gilliati tehnee parikymmentä häkkiä. Blues voi noilla kiekollisilla pakkijunnuilla varsinkin alkukaudesta tehdä rumaa jälkeä yv:llä, kunhan viivojen paikat selkeää pelaajille.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi vittu. Eihän nyt ketään hankintaa lähdetä vertaamaan Daniel Widingiin?

Kaipa tuo vertailu on sikäli aiheellista jos kaveria ollaan istuttamassa tuohon Hirson laidalle jossa Widing paljolti pelasi. Siinä jäi Hirsoltakin muutama pinna vähemmäksi sen peluuttamisen kunniaksi, sanoisin. Dibenedettosta puhumattakaan. Että jos nyt käy niin että kauteen lähdetään näin niin parempi sitten ainoan oikeasti taidokkaan puhtaan sentterin ympärille pistää hyökkääjiä jotka osaavat jotain tehdäkin ja Giliati vaikuttaa hyvältä siihen jos homma näyttää toimivan. Toivottavasti Honejsek on pelimies koska kuulostaisi hyvältä tuon kaksikon rinnalle koska Giliatihan on käsittääkseni enemmänkin pelinrakentaja kuin varsinainen maalintekijä niin tuon kaksikon rinnalle se oikea sniper olisi ehkä aika tuhoisaa.
 
Viimeksi muokattu:

atsku

Jäsen
Giliati on nimenomaan maalintekijä, eikä niinkään pelinrakentaja. Lähtönopeus on luokkaa liigan paras, mutta koheltaa ja ylipelaa tilanteissa. Toki ikä voi tehdä hyvää miehelle ja mies rauhoittuu pikkuhiljaa. Käytännössä ratkaisi muutaman pleijarimatsin käsittämättömillä aivopieruillaan viime kaudella vastustajan eduksi.
Parhaimmillaan huikea, huonoimmillaan sietämätön.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt on Giliati tullu nähtyä livenä ja täytyy sanoa että tää analyysi osu ja uppos:
Jos nyt jotain itse pelaajasta pystyn kertomaan niin helkkarin nopea luistelija ja muutenkin kyllä todella viihdyttävä pelaaja. Ikinä ei tiedä mitä sieltä tulee, kun hän on kentällä. Parhaimmillaan jakelee sellaisia syöttöjä, että harva niihin pystyy ja suojaa todella hyvin vauhdissa kiekkoa, mutta miinuksena sieltä tulee todella paljon epäonnistuneita sokkosyöttöjä. Myös kaveri hermostuu todella helposti ja ottaa paljon täysin turhia jäähyjä.
Täytyy sanoa että kyllä mä diggaan sellaisista pelaajista joiden pelityyli erottuu massasta, ja Giliaatti on ehdottamasti tällainen pelaaja. Kaikki kunnia tunnolisille kahden suunan pelaajille mutta kyllä persooniakin on kiva katsella........ainakin sillon kun ne on pelipäällä. Toki taitelijasielut on pellihuumorinsa suhteen välillä maanisdepresiivisä eli välillä kulkee ja toisinaan ei. Mutta yksi peli Giliatia takana ja kyllä tässä kaverissa on potentiaalia nousta yhdeksi omakasi suosikiksi tosta joukkueesta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Kun Giliatikin on saanut tietyiltä nimimerkeiltä aikalailla kritiikkiä tyydyn vain toteamaan että mies on jo nyt tehnyt yhtä monta pistettä kuin viime kaudella ja että mies on 40 tehopisteen tahdissa. Vähän enemmän "johtajuutta" mieheltä kaipaisin mutta tykkään kyllä. Jatkosopimusta?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kun Giliatikin on saanut tietyiltä nimimerkeiltä aikalailla kritiikkiä tyydyn vain toteamaan että mies on jo nyt tehnyt yhtä monta pistettä kuin viime kaudella ja että mies on 40 tehopisteen tahdissa. Vähän enemmän "johtajuutta" mieheltä kaipaisin mutta tykkään kyllä. Jatkosopimusta?

Kuuluu vähän samaan kategoriaan kuin marina siitä ettei Hirso ole riittävän hyvä meidän ykkösenaksi. En tiedä millaisessa fantasiamaailmassa silloin eletään ennenkaikkea seuran resurssien suhteen. Giliati suojaa hyvin kiekkoa mutta vastapainoksi hautoo liikaa kiekkoa. Uskaltaisin kuitenkin väittää että hintalaatusuhteeltaan ihan ok kakkos-kolmosketjun laituri. Tehot puhuvat siinä mielessä puolestaan.
 
Viimeksi muokattu:

Esboo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Giliatin pitäis saada enemmän hyödynnettyä nopeuttaan. Tällä hetkellä tuo kiekon kyllä vauhdilla alueelle, mutta nopeisiin ratkaisuihin ei kuitenkaan pysty. Vastustaja saa rauhassa vetäytyä puolustusasemiin, kun Gili pyörii isoa ympyrää hyökkäysalueella. Tässä mielessä se hyöty mikä nopeudesta saadaan, hukataan turhaan pörräämiseen. Onhan se syöttöjä saanut maalille heitoilla, mutta maaleja olen häneltä itse odottanut paljon enemmän. Nopeasti alueelle, veto ja ribarit sisään?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Osasyynä tähän on tietty se, että Giliatin saapuessa hyökkäysalueelle, ketjukaverit ovat vasta ylittämässä punaviivaa.. Itse sanoisin, että ajaisi suoraa maalia kohti, enemmän suoraviivaisuutta nimenomaan kohti maalia. Laukauksia, maalilleajoa, haastamista. Ketjukaverit voivat sitten tulla perässä iskemään nuo riparit sisään.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän Giliati hautoo kiekkoa liikaa, mutta se on myös pelaaja, joka tiukoissa vähämaalisissa otteluissa voi ratkaista pelejä nopeudellaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jotain vissiin tapahtunut siellä höntsäcupissa kun Giliati on tullut sieltä takaisin ihan uutena miehenä. Tänään mieheltä kauden kauden paras peli.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Nelosen haastattelussa Waheeb osasi sanoa, että jonkun mukaan Gili on hymyillyt Spengler-cupin jälkeen aivan eri tavalla, kuin aiemmin eli joulutauko ja Cänädä-paita taisivat auttaa miestä kummasti.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Nelosen haastattelussa Waheeb osasi sanoa, että jonkun mukaan Gili on hymyillyt Spengler-cupin jälkeen aivan eri tavalla, kuin aiemmin eli joulutauko ja Cänädä-paita taisivat auttaa miestä kummasti.

Viime matsissa kun muutamien tyyppien kanssa ihmeteltiin Giliatin parantunutta pelivirettä heitin hassutteluna että Gili taisi saada kunnolla siellä Sveitsin reissullaan. Tiedä vaikka niin olisikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös