Stars 02/03

  • 10 739
  • 138

M10

Jäsen
33 pelattu, väliarvion paikka!

Tein tuossa kauden alussa pientä pohjustusta Starsin tulevasta kaudesta pelaaja pelaajalta. Jutustani tulleiden kiitoksien kannustamana käyn läpi nyt pelaajat yksitellen, arvostellen heidän edesottamukset numeroin, menneiden 33 ottelun perusteella.

MAALIVAHDIT

Marty Turco: 9+
Turco on ollut parempi kuin moni osasi edes odottaa. Miehen potentiaali tiedettiin kaikkialla mutta hänen "consistensy" tuli yllätyksenä. Viisi nollapeliä ja paras torjuntaprosentti. Kuka Belfour?

Ron Tugnutt: 7,5
Ei ole ollut ihan omalla tasollaan. Kahdeksasta pelistä vain kolme voittoa. Pystyy parempaan.

PUOLUSTUS

Derian Hatcher: 9
"Daddy" on palannut omalle tasolleen ja jatkaa siitä mihin viime vuonna jäi. Jakaa +/- tilaston kakkossijan koko liigassa.

Sergei Zubov: 9+
Muutamien viime vuosien aikana näytti siltä että Zubovin ura on hiljalleen laskusuunnassa. Vielä mitä. Dave Tibbetin vapaammissa pelillisissä ympyröissä Zubie on kuin kotonaan. Tekee tätä pistevauhtia (nyt 4+22) huimat 65 pistettä ja palaa tämän kauden jälkeen taas sinne THN:n top50-listalle.

Richard Matvichuk: 8
Ei ole missään nimessä pettänyt mutta parempaakin voitaisiin "Fopan painajaiselta" odottaa. Tehot 0+2 ovat Matvillekin jo heikot. Loistavan Philippe Boucherin tulo on hieman vähentänyt vastuuta. Pleijareissa kuitenkin taas kova luu.

Darryl Sydor: 8+
Juuri sellainen alkukausi kuin odotinkin. Suht hyvät tehot (3+13), jääaikaa yv:ssa ja joka ilta ne varmat 17minuuttia. Nhl:n keskikastia parempi puolustaja.

Philippe Boucher: 9
Olin kesällä enemmän kuin iloinen, kun luin töissä Espn:ltä Starsin hankkineen Boucherin. Enkä juhlinut turhaan. Tämä 190 senttinen ja sata kiloinen rightin pakki johtaa Hatcherin kanssa Starsin +/- tilastoa, pelaa joka ilta yli 20minuuttia hyvällä tasolla ja on valmis aina uhraamaan itsensä joukkuetovereidensa puolesta. Mitä enempää voi vaatia?

Stephane Robidas: 7+
Robidas tuo hitusen laajuutta puolustajien rosteriin, muttei mitään muuta. Huonompi painos Sydorista. Kanadalainen visiiripää taklaa muttei horjuta, uhoaa muttei tee mitään.

Sami Helenius: Ei arvosanaa
Mielestäni on turha antaa mitään numeroita Samille joka ei ole päässyt antamaan kunnon näyttöjä, eikä ole edes tappellut sitten viime kevään. Toivoo sisimmässään siirtoa, kuten minäkin.


HYÖKKÄYS

Mike Modano: 9+
Dallasin vaarallisin pelaaja, ollut sitä jo usean vuoden. Liigan monipuolisin pelaaja kerää illasta toiseen pisteitä ja kehuja. Kumma ettei muuan phillyn vajaaälyinenlommoposki arvosta näinkin hienoa ja rehtiä pelaajaa..

Jere Lehtinen: 8,5
Nyt olisi Jerellä mahdollisuus tehdä maaliennätyksensä ja tarrata kiinni taas Selkeen. Pelannut hyvän alkukauden ja saanut aina ketjukaverinsa näyttämään hyvältä.

Bill Guerin: 9-
Ollut juuri sitä mitä odotettiin muttei yhtään enempää. Puolustaa itseään ja seurakavereitaan, tekee maaleja, tuo johtajuutta. Menossa kohti 35+ maalin kautta. Uskon että "kill bill" pelaa lopun urastaan Texasissa Modanon rinnalla.

Pierre Turgeon: 9-
Kuten kesällä ennustin, Turgeon is back! Melkein piste per peli-tahti miellyttää jokaista Dallas fania. On aivan käsittämättömän hyvä luomaan maalintekotilanteita vaikeistakin olosuhteista. Kivoja pisteputkia..

Scott Young: 7,5
Inhottaa antaa noin huono numero hyvälle pelaajalle, mutta fakta on fakta. Tehot 7+8=15 ovat jotain aivan muuta kuin odotettiin. Missään nimessä en mitään yli 35 maalin kautta venaillut mutta nyt on tekemistä yli 20 maaliinkin. Näytti jo saavansa moottorit käyntiin, mutta ei.
Mutta odottakaas kun pleijarit alkaa ja etsitään suurten otteluiden ratkaisijaa. Keep an eye on #48...

Jason Arnott: 8
Sydäntä riipaiseva loukkaantuminen heti avausottelussa Pepsillä. Jasonilta jäi yhdeksän ottelua väliin ja palattuaan oli mr. nobody. Tehtyään hat-trickin ollut aivan uusi mies ja tehnyt yhdeksän maalia. Jos jatkaa samaan malliin tulee olemaan "difference maker" keväällä.

Ulf Dahlen: 9-
28 ottelussa tehot 10+8. Seitsemän yv-maalia. Ruotsalainen on ollut parempi kuin kukaan osasi odottaa. Moni puki miehen ylle kolmosketjun laiturin haarniskaa mutta paikka ykkös- tai kakkosketjussa on ollut ilmiselvä tälle konkarille. Ymmärtää pelin paremmin kuin keskiverto Nhl-pelaaja.

Niko Kapanen: 8+
Kuka olisi uskonut? Teki Nhl-kauden ensimmäisen maalin eikä tuulettanut tyylinsä mukaisesti. Tehnyt molemmat maalinsa kautta-aikain parasta maalivahtia vastaan. Pelannut mielestäni huikealla 15minuutin keskiarvolla (Miehen nimi, maine, ja koko huomioon ottaen). Kuuluu Nhl:n eliittiin vastustajan puolustajien avaussyöttöjen katkojana. Saa vastuuta ykkös av:ssa. Suuri kiitos Dave Tibbetille joka uskalsi luottaa Lalliin!

Brenden Morrow: 8,5
Morrow on pelannut samalla tavalla kuin kolmena aiempana vuotenaankin; syöttö tai maali joka toisessa ottelussa ja aina vastustajan ihon alla. Taklaa kovaa, ajaa aina kohti maalia ja pistää reboundit sisään. Brendenin kaltaisia miehiä jokainen menestyvä joukkue tarvii. Tehnyt eniten av-maaleja Dallasista (3). Ei tee tänäkään vuonna niitä toivottuja 30maalia mutta miksi tarvisi? Niitä miehiä Starsilla on jo 2-4, riittää että Morrow takoo parikymmentä maalia, ottaa yli sata minuuttia, tappelee silloin tällöin, ärsyttää vastustajaa ja oppii kokeneemmiltaan pikku niksejä..

Manny Malhotra: 7,5
Enemmän kuin sopiva neloskentän sentteri. Tasaisuus on ehkä vielä pieni ongelma mutta eiköhän sekin löydy ajan mittaan. Yllättävän hyvä aloittaja. Tehoja ei ole vieläkään juuri nimeksikään, miehen rooliksi Showssa onkin muodostumassa 3/4-kentän taklaavasentteri. Todd Simpsonin kanssa orastava rivalry..

Rob DiMaio: 8+
Kuka olisi uskonut osa 2. Teki alkukaudesta maaleja kuin 40 maalin tekijä, sitten hiipui. Oli osa Starsin superkenttää DiMaio-Kapanen-Lehtinen. Yllättävän tärkeä mies, oikea charlie hustle. Yksi Barry Melrosen suosikkipelaajista. Tämä terrieri ei pelkää mitään.

Aaron Downey: 8
Hoitanut hommansa kiitettävästi, pitää omistaan huolta. Teki maalinkin. Hyviä tappeluvastustajia ja hyvää menestystä myllyissä. A.A centerin suosikki. Rehellinen enforcer eikä mikään spotpicker..

Kirk Muller: 6,5
Kausi 01-02 taisi olla Kirkin viimeinen tuloksellisesti hyvä vuosi. Ei ole löytänyt oikein rooliaan ja pelannut vain parikymmentä peliä. Kyttää loukkaantumisia. Pleijareissa saattaa olla jotain käyttöä, mutta muuten taitaa lopettaminen olla lähellä tämän kauden jälkeen.

Scott Pellerin: 6,5
Periaatteessa samat sanat kuin Mullerilla. Treidi tekisi hyvää. Jalat liikkuvat vielä kohtuullisesti tällä Hobey Baker-voittajalla. Käyttöä kahden suunnan pelaamisessa.


Siinä ne. Ottakaa kantaa jos kiinnostaa. Erityisesti odotan Justuksen mielipidettä näistä arvioista.
Tappelupuolelle ajattelin pistää vielä Starsin tämän kauden myllyistä hieman anaalilyysiä...
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Erittäin hyvin pureskeltu M10! Eipä noihin paljoa ole lisättävää. Samoilla linjoilla ollaan. Ehkä muutaman kommentin lisäisin:

Tugnuttilla on kyllä epäkiitollinen tehtävä. 8 peliä on todella vähän, että minkäänlainen pelituntuma pysyisi. On siis todellinen joukkuepelaaja, että nurisematta istuu penkillä ja tekee parhaansa tilaisuuden saatuaan.

Robidas tekee samaa hommaa mitä Brad Lukowich olisi voinut tehdä. Ehkä rightin pelaajana pystyy paremmin avaamaan kolmosparin oikeassa laidassa.

Jos Lehtinen tekee 25-30 maalia tällä kaudella tuolla ylivoimapelimäärällä, hänen tulisi saada NHL:n You're Unbelievable Trophy!

Downey voisi tapella enemmän! ;)
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Modano cleared to play

Dallasin pelin aivot ja muna eli Mike Modano selvitti NHL:n asettamat palikkatestit, jotka tehdään kaikille aivotärähdyksen saaneille pelaajille eli torstaina Nääsville saa tuta iskukykyisen Starsin. Ulf Dahlenin status on vielä epäselvä. Koipi kuvataan joulun jälkeen uudestaan.

GM Armstrong kommentoi syitä, miksi Starsin pelaajat eivät kostaneet millään tavalla JR:lle viime viikolla:

Would there have been wisdom in saying 'You know what? The hell with it. Let's go settle this now.'"?

Armstrong replied: "No, there wouldn't have been because the league would come down harder on that than they came down on Jeremy Roenick. I can guarantee that. :That's an unfortunate part that they way the league is situated right now they protect players that do that by not allowinng what would be street justice or whatever. I don't condone that.

"I think you have to be able to have a work environment where it is safe to work. That would only lead on to Donald Brashear then going after Pierre Turgeon. That's the problem that I have with it -- the reoccuring nightmare with the same person."
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Matvichuk ja Helenius sivussa, ketä ylös?

Sami Helenius sai polvensa pois paikaltaan lauantain Utah-Chicago -ottelussa juuri pahinpaan mahdolliseen aikaan. Matvichukin loukkaantuminen olisi kenties avannut paikan järkäleelle, mutta nyt on edessä vähintään parin viikon huili.

John Erskine nostetaan satavarmasti farmista ylös loppuviikosta, kun Starsin seuraava peli lähestyy (lauantaina). Erskine on pelannut 36 ottelua tehoilla 2+7, 219 PIM ja +/- sarakkeessa löytyy positiivinen lukema 7. GM Armstrong sanoi, ettei treidejä tapahdu, vaan toinenkin pakki nostetaan Utahista loukkaantumisten varalta ylös seitsemänneksi puolustajaksi, mutta kuka?

Tilastojen ja kokemuksen perusteella se voisi olla Greg Hawgood, joka pelasi viime kaudellakin 2 ottelua tähtipaidoissa. Tällä kaudella Hawgood on paukuttanut 6+22 pelaamissaan 36 ottelussa, mutta +/- on -6. Muita ehdokkaita ovat Mark Wotton (3+13 PIM 46 +/- -1), Alexei Komarov (3+7, PIM 18, +/- -7) ja Jeff MacMillan (5+3, PIM 57, +/- -2). Ei siis mikään mahdottoman leveä ja nimekäs kalusto tarjottavana puolustukseen, jos enemmän loukkaantumisia sattuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin ketäs sinne jää?

Hatcher-Zubov
Sydor-Boucher
Robidas

Eipä noilla kavereilla suurempaa hätää tule olemaan, Hawgoodia veikkaan nostettavaks ylös.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Mahdollinen ostaja löytynyt

Hicks on löytänyt potentiaalisen ostajan Dallas Starsille. Dallas Morning Newsin mukaan entinen autokauppias David McDavid (mikä mielikuvituksellinen nimi!!!) olisi tällä hetkellä vahvin ehdokas. (Möisitkö hyvän jääkiekkojoukkueen autokauppiaalle?) Myös internetmiljonääri Todd Wagnerin nimi on esiintynyt viiden ostajaehdokkaan joukossa. Wagner on Dallas Mavericks-omistaja Mark Cubanin yhtiötoveri nettiyhtiö Broadcast.comista, jonka Yahoo osti 1999 lähes 6 miljardilla taalalla.

Ulf Dahlen palaa joukkueen harjoituksiin tänään loukattuaan uudestaan nilkkansa toissaviikolla.

Jälleen yksi syy lisää rakastaa Dave Tippettiä: Bill Guerin totesi BaD-radion haastattelussa, ettei olisi missään tapauksessa tullut Dallasiin, jos Ken Hitchcock olisi ollut valmentajana. Guerin sanoi Lemairen alaisuudessa (NJ) kyllästyneensä tiukkaan systeemipelaamiseen, eikä halunnut enää uuttä "päänsärkyä".
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
NOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

Claudeamus Lemieux Starsiin! Kauhea painajainen, voisiko joku herättää!!?? Tämä kauppa nostaa varmasti Detroit-Dallas -otteluiden tunnetilan ihan uusiin ulottuvuuksiin. Shokki päällä, ei pysty paljoa kommentoimaan. Jos JOTAIN positiivista asiasta hakemalla hakee, niin se on se, että eipähän oo Clemiöö missään muussa seurassa sikailemassa. Jos et voi käännyttää heitä, liity heihin. Kaiken kaikkiaan, voi perse ja hiukset!
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Kyllä!! Claude on uusi hankinta....Kokemusta niin pahassa kuin pahassa =)
Play-offeissa varmaan mies paikallaan, kun en muutakaan keksi miksi se sinne piti saada.
Eipä fanit rapakon takanakaan ilosta hyppele!!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Dallas Starsin mennyt, nykyinen ja tuleva eli katsaus pelaajien sopimustilanteisiin, ketä lähtee, ketä jää, kenen pitäisi lähteä tai jäädä. Vaikka Dallasissa on totuttu, että joukkueen omistajalla on pohjaton säkki rahaa kylvettävänään, on Hicks sanonut, että 66 miljoonaa dollaria on katto, jonka yli ei mennä. Tämänhetkisten sopimuspelaajien palkat vievät 57,5 miljoonaa taalaa, joten edessä on GM Armstrongin kannalta haasteellinen kesä.

Maalivahdit

Marty Turco
Rajoitettu vapaa agentti
Joukkueen toiseksi tärkein neuvottelukumppani. Turco tulee tekemään usean vuoden ja ison pahvin. Stars ei anna Turcon tehdä Nabokoveja, vaan maksaa kiltisti Turksille kunnon korvauksen. Tällä se takaa itselleen huippumaalivahdin useiksi vuosiksi.

Ron Tugnutt
Sopimus voimassa 2003-04
Ronnie jatkaa takuuvarmana kakkosmokkena. Erinomainen joukkuepelaaja.

Puolustajat:

Phillipe Boucher
Sopimus voimassa 2004-05
Erinomainen ensimmäinen kausi Starsissa, vaikka tehot olivatkin kateissa pudotuspeleissä.

John Erskine
Rajoitettu vapaa agentti
Jos Matvichukista päätetään luopua, nousee ykkösmiehistöön takuuvarmasti. Jos ei, on edessä jälleen kova taistelu paikasta auringossa. Ei tee vielä isoa sopimusta.

Derian Hatcher
Rajoittamaton vapaa agentti
Joukkueen tärkeimmät neuvottelut. 2 kuukautta aikaa vääntää riittävän houkutteleva diili kapteenille, fyysiselle pelotteelle, joukkuepelaajalle...Hatcherin arvon tajuaa vasta, kun hän ei ole kentällä.

Richard Matvichuk
Rajoitettu vapaa agentti
Matty pelasi 2,2 miljoonan sopimuksen loppuun ja paha pelko on, että kausi jäi viimeiseksi Stars-paidassa. Kausi oli edellisiin verrattuna vaisu ja organisaatiossa saatetaan ajatella, että nuori Erskine on hänet valmis korvaamaan. Mikäli Hatcherin kanssa jatkosopimusta ei saada väännettyä, Matty jää. Muuten, valitettavasti en usko siihen.

Lyle Odelein
Joukkueen optio 2003-04
Heipä hei! Ei tarvetta, ei käyttöä.

Stephane Robidas
Rajoitettu vapaa agentti
Pelasi erittäin hyvän kauden. Fifty-sixty mahdollisuudet jatkosoppariin. Paljon riippuu Turco-Hatcher-Matvichukin sopimustilanteen kehittymisestä ja siitä onko rahakirstun pohjalla enää kolikoita.

Darryl Sydor
Sopimus voimassa 2006-07
Hyvä runkosarja, vaisut pleijarit. Jatkaa varmasti.

Sergei Zubov
Sopimus voimassa 2004-05
Loistava runkosarja, hyvät pudotuspelit. Jatkaa ja pitkään.

Hyökkääjät:

Jason Arnott
Sopimus voimassa 2003-04
Arnott teki viime kesänä jatkosopimuksen Starsin kanssa, joka pitää miehen joukkueessa ainakin lakkoon saakka.

Stu Barnes
Sopimus voimassa 2003-04
Jatkaa Starsissa.

Ulf Dahlen
Rajoittamaton vapaa agentti
Jotta Hatcherille ja Turcolle saadaan sopimus, en usko, että Dahlen tulee sellaista saamaan.

Rob DiMaio
Sopimus voimassa 2003-04
Edullisena miehenä ja erinomaisen kauden jälkeen jatkaa Starsin 3-4 ketjussa.

Aaron Downey
Joukkueen optio 2003-04
Tuskin maksaa maltaita pitää Downey mukana pelotteena runkosarjassa.

Bill Guerin
Sopimus voimassa 2006-07
Viime kesän saalis. Jatkaa ja pitkään.

Niko Kapanen
Sopimus voimassa 2003-04
Halpa ja hyvän rookiekauden pelannut Kapanen jatkaa siitä mihin kausi päättyi.

Jere Lehtinen
Sopimus voimassa 2003-04
Lehtinen on vuoden päästä UFA ja lakko häämöttää. Ei välttämättä paras hetki olla UFA. Yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja saattaa tehdä jatkopahvin jo kauden aikana.

Claude Lemieux
Sopimus voimassa 2003-04
Toivottavasti Stars kauppaa raakin muualle tai ostaa sopimuksen ulos. Ei käyttöä. Ei hyötyä.

Manny Malhotra
Sopimus voimassa 2003-04
Manny ei täysin vakuuttanut. Saattaa olla kauppatavaraa.

Mike Modano
Sopimus voimassa 2003-04
Modano jälleen UFA ensi kesänä. Jatkopahvi väännetään heti kun Fedorov on käynyt nostamassa senttereiden hintaa.

Brenden Morrow
Sopimus voimassa 2004-05
Runkopelaaja istui training campin puoliväliin saakka sopimusneuvotteluiden ollessa kesken. Jatkaa toivottavasti pitkään.

Kirk Muller
Rajoittamaton vapaa agentti
Muller on ollut ikään ja hintaan nähden hyvä, mutta taitaa olla aika sanoa goodbye.

David Oliver
Rajoittamaton vapaa agentti
Pelasi ison osan kautta farmissa, mutta loppukaudella ja pudotuspeleissä ylhäällä. Tekee jonkun joukkueen kanssa mukavan sopimuksen. Ei Starsin.

Steve Ott
Sopimus voimassa 2004-05
Steve voisi korvata Lemieuxin ja Mullerin.

Pierre Turgeon
Sopimus voimassa 2005-06
Alkaa olla 6 miljoonan dollarin palkkansa ja no-trade -pykälänsä kanssa melkoinen rasite Dallasille. Ei ole ollut sitä, mitä 2 vuotta sitten odotettiin. Vaikea sanoa tulevasta, jollei suostu kauppapykälän purkamiseen. Jos suostuu, adios.

Scott Young
Sopimus voimassa 2003-04
Pelaa kauden ainakin siirtorajaan asti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Habbyn kommentti Montreal -ketjusta:

"Kanadalainen RDS-kanava kertoo, että Stars olisi ostanut ulos Pierre Turgeonin sopimuksen. Muut mediat eivät ole vielä sanoneet sanaakaan asiasta, mutta yleensä RDS on ollut varsin luotettava lähde eivätkä he ole juuri varmistamattomia huhuja levitelleet."

Tuo helpottaisi aika mukavasti Dallasin pelaajabudjetin tilannetta. Uskoisinpa että tuo säästö kaytetään Hatcherin jatkopahviin.
 

esakunttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stars, Bleg & Chelsea
Kuulostaa ihan hyvältä. Turgeon on ollut kokoajan oikeastaan jäässä pieniä hyviä hetkiä lukuunottamatta. Tuo $6M palkka on todellakin turhan suuri noihin tehoihin nähden. Samalla tietysti aukeaa uusille kavereille näytyönpaikkoja ja enemmän vastuuta.

Entäs, kuinka suurta palkkaa veikkailette tai onko huhuja kuulunut tuosta Daddyn mahdollisesta jatkosopimuksesta. Onkohan jotain luokkaa 7miljoonaa vai pysytäänkö kohtuudessa? Aivan sama kyllä, kapteenista ja huippupuolustajasta oikeastaan mitä tahansa maksaa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ei ostanut Stars Turgeonin sopimusta ulos. Olisi tullut liian kalliiksi maksaa 2/3 jäljellä olevasta sopparista. Sen sijaan Turgeon laitettiin waiversiin, mutta on turha luulo, että mikään joukkue nappaisi 6 miljoonan miehen sieltä. Waivers-listalle laittaminen mahdollistaa kuitenkin sen, että kunhan Turgeon sen läpäisee, Stars voi neuvotella halvemmasta hinnasta, kun Pierren sopimusta ostetaan ulos.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En tiedä oliko syksyllä kun Dallasin pelejä enemmän seurasin kaikki ne Turgeonin kauden hyvät hetket, mutta sillon hän oli kakkosketjun henki ja elämä. Erityisesti yhteispeli Youngin kanssa sujui loistavasti ja Arnott pääsi nauttimaan näiden töiden hedelmistä ja laittamaan kiekkoa sitten tyhjiin. Itseasiassa näin jälkeenpäin ajateltuna ketju muistutti aika lailli New Jerseyn Sykora, Elias, Arnott ketjua, jossa työnjako oli samanlainen. Toki 6$M on on hemmetin paljon rahaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös