Stanley Cup, 7. ottelu

  • 3 524
  • 43

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onnittelut Colorado Avalanchelle!

Onnittelut Colorado Avalanchelle! Mestaruus oli jo joukkueen toinen viimeiseen kuuteen vuoteen ja pohjautui pitkälle joukkueen loistavaan rakennustyöhön, jossa joukkue on onnistunut erinomaisesti scouttauksessaan ja lisäksi joukkueeseen on satsattu taloudellisesti suuresti. Onnittelut kuuluvat luonnollisesti koko organisaatiolle. Lisäksi erityisonnittelut muutamalle pelaajalle;

<h4>Onnittelut Ray Bourquelle!</h4>

Bourque pelasi pitkän ja loisteliaan Bostonissa, jossa hän ei kuitenkaan koskaan mestaruutta saanut. Siirto uran loppuhetkillä mestaruutta tosissaan tavoittelevaan Coloradoon oli Bourquen kannalta suuri voitto, vaikka hän olisi toisaalta toivonut uransa loppuvan Bruinsissa, jonka puolesta hän taisteli ja omistautui 20:n vuoden ajan.
Avalanche pystyi tarjoamaan miehelle kuitenkin sitä, mitä Bruins ei olisi lähitulevaisuudessa pystynyt, Herra Stanleyn.

Bourque tullaan muistamaan ehkä kaikkien aikojen puolustajana koko maailmassa ja lisäksi hänet tullaan nyt muistamaan sinä suurena pelaajana, jonka uran kohokohta oli yli 20 vuotta kestäneen uran jälkeen Herra Stanleyn nostaminen ilmaan Colorado Avalanchen mestaruuden ratkeamisen jälkeen vuonna 2001.

<h4>Onnittelut Ville Niemiselle!</h4>

Ville on käynyt pitkän ja raskaan tien kohti kannua ja omistaa voiton varmasti isälleen.

<h4>Onnittelut myös Joe Sakicille ja Jon Klemmille!</h4>

Herrat Sakic ja Klemm pitivät British Columbian mainetta yllä ja tuovat kannun kotiseudulleen jälleen. Sakic on syntynyt Burnabyssa ja on Burnabyn asukkaiden suuri sankari. Sensijaan Klemm pitää Cranbrookin mainetta kunniassa. Voidaan sanoa, että Cranbrookin asukkaille kotiseudun poikien voittama Stanley Cup jo tuttua. Ennen Klemmiä Stanleyn Cranbrookiin ovat "tuoneet" viime vuonna Scott Niedermayer, vuonna 1999 Brad Lukowich, vuonna 1998 ja 1997 Steve Yzerman, vuonna 1996 Jon Klemm edellisen kerran ja vuonna 1995 Scott Niedermayer.

<h4>Suuret ratkaisut ja yhteenveto</h4>

<h4>Pelilliset huomiot</h4>

Coloradon ja Devilsien välistä sarjaa oli mielenkiintoista seurata. Nämä joukkueet näyttivät faneille, että pelillä on kuitenkin tulevaisuutta.
Ottelut olivat nopeuden, taktiikan ja loistavien yksilöiden taistelukenttä, jossa ratkaisut syntyivät yllättäen - tosin usein vastustajan virheistä.

Mutta toisaalta juuri virheistä tulleet ratkaisut osoittavat, kuinka joukkueet onnistuivat taktiikkansa luonnissa pitämällä vastustajan parhaat yksilöt aisoissa. Yksilöt eivät päässeet tekemään sarjan kannalta ratkaisevia ratkaisuja, vaan voitot tulivat koko joukkueen työn ja virheiden minimoimisen kautta.

Kaikki tämä ei kiellä kuitenkaan tuota hyvin surullista faktaa, että NHL kaukaloiden koon ja toisaalta nyky-pelaajien koon vuoksi trap-tyylinen puolustusvoittoinen pelityyli on tullut NHL:ään jäädäkseen. Mutta nämä kaksi joukkuetta heidän loistavan nopeuden ja poikkeuksellisen lahjakkaiden yksilöiden kautta ovat näyttäneet, että - huolimatta trap-voittoisesta pelityylistä - pelistä saa erittäin mielenkiintoisen myös pelatessa trappia.

Tärkein pelillinen ratkaisu trap-tyylin murtamiseen oli joukkueiden esittämä loistava suunnanmuutospeli. Joukkueet nostivat suunnanmuutospelin uudelle tasolle ja muutama sarjan ratkaisumaali syntyikin juuri hyvän suunnanmuutospelin kautta.

Ehkä paras esimerkki suunnanmuutospelin vaikutuksesta on ottelussa numero viisi tullut Alexander Mogilnyn ratkaisumaali.
Tuo maalihan syntyi seuraavasti; Avsilla oli kiekko ja se hyökkäsi 2-2 hyökkäystä kun kiekko lipesi Eric Messierin mailasta ja meni Brian Rafalskille. Sensijaan, että Rafalski olisi alkanut leipomaan kiekkoa tai peruuttamaan perinteiseen tapaan oman maalin taakse odottamaan hyökkäyksen avausta, Rafalski antoi nopean syötön Alexander Mogilnylle. Mogilny vastaanotti kiekon ja välittömästi tämän jälkeen syötti sen eteenpäin Scott Gomezille, joka oli Devilsien pelaajista lähimpänä Avsien puolustussiniviivaa. Gomez ylitti siniviivan, syötti viivan yli luistelleelle Mogilnylle ja tämä laukoi tuon ottelun ratkaisun.

Molemmat joukkueet käyttivät todella paljon nopeaa suunnanmuutospeliä, joka on selvästi tulevaisuuden suunta. Pelityyli on siinä mielessä katsojien kannalta hyvä, että sen avulla joukkueet saavat huomattavasti aikaisempaa enemmän maalipaikkoja ja taitavien, hyökkäyssuuntaan hyvin pelaavien puolustajien (tyyppiesimerkki Rafalski) taidot nousevat entistä suurempaan rooliin. Lisäksi suunnanmuutos pelillä trap-tyyli voidaan osittain murtaa.

Toinen merkittävä pelillinen huomio keskittyi joukkueiden kolmosketjuihin. Monella joukkueella kolmosessa pelaa pelaajia, joiden avut ovat lähestulkoon yksin vastustajan taklaamisessa ja eliminoimisessa. Avseilla ja Devilseillä kolmosessa pelaa sensijaan pelaajia kuten John Madden, Ville Nieminen ja Dan Hinote; vahvoja, nopeita pelaajia, jotka osaavat taklaamisen lisäksi laittaa kiekon maaliin ja karvata ylhäältä.

<h4>Sarjan ratkaisut</h4>

Mielestäni sarjan suurimmat ratkaisut nähtiin maalivahtipelissä, ykkösketjujen onnistumisessa ja voiton tahdossa.

<h4>Maalivahtipeli</h4>

Roy voitti lopulta selvästi Brodeurin ja oli Coloradon voiton takuumies. Conn Smythe Trophy ei mennyt turhaan Roylle, niin loistava St. Patrick oli. Sensijaan Brodeur ei vakuuttanut finaalissa ollenkaan samalla tavalla ja vaikka New Jersey olisikin voittanut seitsemännen ottelun, en jaksa uskoa, että Conn Smythe olisi mennyt Brodeurille. Näiden maalivahtien kaksintaistelussa saattoi olla myös pitkälle kantautuvia vaikutuksia. Voi nimittäin olla, että juuri tämä sarja ratkaisi, kuka tulee olemaan Team Kanadan ykkösmaalivahti tulevissa Olympialaisissa...

<h4>Ykkösketjut</h4>

Devilsien ykkösketju (jos ykkösketjuna pitää Elias-Sykora-normaalisti Arnott ketjua) ei vakuuttanut, eikä ratkaissut sarjaa seitsemännessä ottelussa, sensijaan Sakic ja Tanguay sen tekivät. Tämä riittää kertomaan kaiken. Turha spekuloida siitä, miten sarjassa olisi käynyt, jos Sykoran tulinen laukaus olisi mennyt sentin tai kaksi sisemmälle maalia seitsemännessä ottelussa.

<h4>Voiton tahto</h4>

Colorado halusi lopulta voittoa enemmän. Avseilla oli muutama suuri voiton tahdon motiivi. Nämä olivat numero 77 ja loukkaantunut Forsberg, joille voittoa pelattiin. Lisäksi yhtenä suurena tekijänä oli viime kauden joukkueiden menestys. Devilsit eivät olleet niin nälkäisiä kuin viime kaudella. Tämän näki ehkä selvimmin kapteeni Stevensin otteista.

Kaiken kaikkiaan, Avalanche ansaitsi voittonsa pelaamalla loistavan runkosarjan ja loistavat playoffit. Avalanchen pelaajilla on nyt aihetta suureen juhlaan.
Olen erittäin onnellinen Ray Bourquen puolesta. Tähän olisi hyvä lopettaa pitkä ja loistelias ura.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Finaalisarja sai arvoisensa päätöksen kun Avs voitti ja Raymond sai Cupin. Hieno homma ja onnittelun Bourquelle, Niemiselle ja koko Avalanchen porukalle!

Robinson sanoi että he hävisivät sarjan jo kuudennessa pelissä. Näin voi olla, koska heillä oli mahdollisuus katkaista sarja, mutta he epäonnistuivat. Valmentajien taistelu meni myös Hartleylle. Nyt mies on omalla alallaan "big". Bobin apuna oli muuten Bryan Trottier -Isles legenda-, kuinka mones sormus tämä nyt jo miehelle mahtaa olla. Avalanchen valmennus on varmasti hyvässä hoidossa, Hartley on nuori ja innokas kaveri ja Trottier omaa pelikokemusta. Kun mies oli vielä pelaajanakin kova on hänen panoksensa arvokas seuralle.

Lacroix ei ole mikään media-GM muuten kuin joka keväisillä suurilla kaupoillaan. Silti kaveri on tehnyt hyvää työtä seuran eteen ja iso osa menestyksestä kuuluu myös hänelle. Harvalla seuralla on johto näin hyvässä kunnossa.

Finaaleissa tuli kuitenkin esille myös Avalanchen heikkous. Joukkueen hyökkäykseen tarvisi hankkia ensi kaudeksi lisää syvyyttä maalintekoa ajatellen. Nyt vastuu jäi pitkälle vain Sakicin porukan varaan. Myös Deadmarshin paikalle laituri voisi tulla kyseeseen. Ok, siellä on Nieminen, mutta yksi lisää ei tekisi välttämättä pahaa. Reid ja muutama muu voivat lähteä. Tilalle voisi olla tarjolla ainakin Lapointe. Tai Peca! Riippuu tietysti paljon siitä keitä suuria pelaajia tämän kevään joukkueesta on jäljellä ensi kaudella. Peca voisi joka tapauksessa sopia joukkueeseen mukavasti.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Loistava kirjoitus Nuckhead...:cool:

Kyllä oli upeita Sakicin maali ja Tanguayn ensimmäinen!:D
Ei voisi finaalit jännittävämmäksi mennä...7:s peli ja ihana voitto trap Devilsistä!:p
Roy näytti "taas" epäilijöille, että osaa myös voittaa.
Conn Smyth meni oikeaan osoitteeseen.
Onnea Avalanche ja onnea Ray&Roy...

Jännää nähdä ketkä mestareista jatkavat joukkueessa ja ketkä tulevat Suomeen Jokereita vastaan.:confused:

Lacroix sanoi, ennen finaaleja, että jos mestaruus tulee niin suurin osa tähdistä (elleivät kaikki) pysyvät joukkueessa!:rolleyes:
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onnittelut Coloradolle

Avalanchen mestaruus tänä keväänä oli mahtava asia, sillä tämä oli Bourquen viimeinen tilaisuus. Upea hetki nähdä Rayn nostavan kannun ylös. St.Patrick on myös Todella Suuri Pelaaja, samoin kuin Joe Sakic, unohtamatta Niemisen Villeä. Mahtavaa! :)
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Olenko ainoa jolle on jäänyt väljä maku finaaleista.Vähän niinkuin jois haaleaa tunnin tuopissa ollutta kaljaa.Mielestäni se suuri taistelu puuttui eli Devils ei pystynyt pelaamaan sen arvoista peliä mitä finaaleissa olis pitänyt vaan tuntui kun hekin halusivat että Porkki saa kannun.

Onnittelut kuitenkin Coloradolle ja toivotaan että ensi kaudella taisteltais taas verenmaku suussa.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Onnittelut!

Onnittelut Coloradolle, Niemiselle ja ennen kaikkea Bourquelle myös täältä Devilsin fanilta. Olihan se silti hienoa, että Raykin sai nimen kannun kylkeen ja suomalaisten pieni Stanley Cupin voittajien lista sai jatkoa, vaikka oli kyllä muuten hieman apea olo, olihan häviävänä osapuolena oma suosikki.

Mutta Devils, ensi vuonna otetaan se kannu takaisin, toivottavasti :)
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mixun kanssa olen samaa mieltä. Taistelu puuttui ja oikein
missään vaiheessa ei tuntunut finaalit olevan menossa. Lähinnä syyttävä sormi osoittaa Devilsiä, jonka kolme voittoakin tuntuivat tulleen ikäänkuin vanhasta muistista puolihuolimattomasti. Jatkoaikojen totaalinen puute puoltaa tätä kantaa. Oikeastaan
ainoassakaan ottelussa ei nähty minkäänlaista loppukliimaksia (pelillistä).

Tulos tietenkin satutarinan loppuineen ja Tamperelaisine Stanley-Cupvoittajineen oli hieno. Saataisiinkohan me Tepolle ja Sonjalle vielä se Stanley Cup jossain vaiheessa ?
 
Viimeksi muokattu:

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Onnea vaan, Avs...

Viestin lähetti Henkka
Jerseyn pakit tänään todella surkeita. Rafalski menetti ekassa maalissa kiekon, Colin White mokasi toisen, josta Colorado pääs ylivoimahyökkäykseen ja O'donnel otti kolmanteen maaliin johtaneen typerän jäähyn. Lisäksi Stevenskin lentää Sakicin käsittelyssä, joten paremmasta joukkueesta ei ole mitään epäselvyyttä.

Ja eikös se ollut Rafalski, joka jätti Tanquayn torppaamatta 2-0-rebound maalissakin?
Jossain määrin voisi G7:n - ja koko finaalisarjankin - ilmentymänä pitää pakkiparia Stevens-Rafalski. Kaikilla meikäläisen mittareilla mitattuna he pelasivat rajusti alle kykyjensä. Eivät he toki ainoat alavireiset olleet, sattuivatpahan (osin tietysti suuresta peliajasta johtuen) aitiopaikalta katselemaan aikas montaa Avalanche-maalia (näkeeköhän Stevens jo painajaisia Burnaby-Joesta? Heh).

Sangen raskaasti epäonnistui myös maalivahtipeli ja runkosarjassa loistanut hyökkäys, etunenässä tietty A-line. Mistä oikein kertoo se, että A-linen parhaat hetket olivat ilman Arnottia (sekä ennen että jälkeen A:n loukkaantumisen)? Viimeisessä koitoksessa kelpo suoritukseen kykeni oikeastaan vain Sykora; Mogilnyn pörrääminen oli kyllä näkyvää, mutta käytännössä merkityksetöntä.
Kaiken kaikkiaan kohtuuttoman helpolla St.Pat pääsi viimeisessä pelissä... Sakic ja Tanguay olivat loistavia. Ei voi kuin nöyrästi kumartaa.

Summa summarum: Vaisut finaalit, mutta parempi voitti, ja sehän on sentään oikeudenmukaista jos mikään!
Ja eihän sitä voinut liikuttumatta katsella, kun
A) Ray Bourque vihdoin pääsi The Kannuun sormenjälkensä jättämään...
B) Ville Niemisen terveiset kotimaahan päättyivät sanoihin "emmää pysty"...
C) Foppan naama esti näkemästä Nimon Kannun noston... :(

Sehän oli sitten siinä.
Nyt nautitaan kesästä (jos näillä lämpöasteilla siitä voidaan vielä puhua) ja suunnataan okuläärit kohti tulevaa Jussia ja draftia! Mielenkiintoisia aikoja lienee tiedossa...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Minusta Colorado näytti epäilijöille olevansa sitä, mitä pitikin, ja Roykin onnistui jälleen tiukassa paikassa. Oli Devils sitten alle tasonsa eli ei, se hävisi. That's it. On turha yrittää vesittää tunnelmaa puhumalla jotenkin valjuista finaaleista. Häviäjän osa on aina katkera..:)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mind over matter

Avs halusi mestaruutta enemmän kuin Devils ja vei voiton materiasta. Ainoastaan Sykora vaikutti siltä että hän todella haluaa voittoa mutta valitettavasti yhden miehen mieletön taistelu ei pystynyt siivittämään paholaisia voittoon. Kiitos kumminkin Sykoralla loistavasta taistelusta.

Ja sitten onnitteluihin, Onnea Avs, Avsin kannattajat, Ray Bourque ja Ville Nieminen.
Flintstone

PS. Patrick Roy näytti tälle epäilijälle että tiukassa paikassa St. Patrick on vielä mies paikallaan ja vei selvän voiton omasta suosikistani Martin Brodeurista.

PPS. ja tämä katkerien tappioiden jääkiekkokausi on sitten vihdoin ohi, muistoihin jäi siis Jokereiden todella katkera tappio Kärpille, Suomen katkera tappio finaaleissa Tsekille, Tapparan ikävä tappio finaaleissa Tepsille ja Devilsin tappio Avsille. :(
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
G7

Olipas UMPISURKEAA tuomaripeliä vikassa finaalissa, voi luoja. Jos ei olisi paremmin tiennyt niin olisi voinut luulla että tuomareina olivat Marko Lepaus ja Pekka Haajanen, sen verran surkeita puhalluksia tuli. Onneksi lopputulokseen dumaritkaan eivät voineet vaikuttaa tarpeeksi.

Olenko muuten ainoa jonka mielestä Eric Messier ei ole NHL-tason pelaaja? Mielestäni kentän ylivoimaisesti suurin kivikäsi, hidas kuin Martti Ahtisaari ja tyhmiä jäähyjä jatkuvalla syötöllä. Uskomatonta miten mies saa yhtä paljon peliaikaa kuin Nimo ja Drury.

Niin ja Scott Niedermayer on pahasti yliarvostettu.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Re: G7

Viestin lähetti Daespoo


Olenko muuten ainoa jonka mielestä Eric Messier ei ole NHL-tason pelaaja? Mielestäni kentän ylivoimaisesti suurin kivikäsi, hidas kuin Martti Ahtisaari ja tyhmiä jäähyjä jatkuvalla syötöllä. Uskomatonta miten mies saa yhtä paljon peliaikaa kuin Nimo ja Drury.

Niin ja Scott Niedermayer on pahasti yliarvostettu.

Jaa että mielestäsi Messier oli turha pelaaja. Sellaisen käsityksen tekstistäsi ainakin sai. Olen jossakin määrin eri mieltä. Minun mielestäni Messier oli Avsille tärkeä siinä missä kaikki muutkin. Jos joukkue voittaa Stanley Cupin ja vetää pudotuspelit oikeastaan samoilla jätkillä läpi ei siellä voi kauhean turhia pelaajia olla. Eric-boy oli Coloradolle mies paikallaan finaaleissa. Ilman roolipelaajia ei mikään joukkue voita mestaruuksia.

Niedermayerista taas olen siinä mielesssä samaa mieltä että jos finaalien peliesityksiä verrataan odotuksiin niin parempaa olisi saanut tulla. Parhaimmillaaanhan myös Nieder on erittäin hyvä pelaaja.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: G7

Viestin lähetti Daespoo
Olenko muuten ainoa jonka mielestä Eric Messier ei ole NHL-tason pelaaja? Mielestäni kentän ylivoimaisesti suurin kivikäsi, hidas kuin Martti Ahtisaari ja tyhmiä jäähyjä jatkuvalla syötöllä.

Minusta Messier pelasi erittäin hyvät pudotuspelit. Hän teki juuri sitä mikä hänen tehtävänsä on: taklasi (61 taklausta, toiseksi eniten hyökkääjistä), väänsi kulmissa, karvasi (13 kiekonriistoa), pelasi luotettavaa puolustuspeliä (+/- 0, vain 3 kiekonmenetystä), pelasi aktiivisesti alivoimassa, heittäytyi uhrautuvaisesti kiekkojen eteen, teki kaksi maalia, antoi kaksi maalisyöttöä ja pelasi joka vaihdossa täysiä. Ja tämä "kaikki pelissä"-asenne kesti koko pudotuspelien 23 ottelun ajan!

Jäähyjä Messier otti 14 minuuttia (Nieminen 20 PIM), mikä ei ole aktiiviselle, kaikkensa antavalle roolipelaajalle 23 pelissä suuri määrä. Luistelun hitaudesta olen täysin eri mieltä: Eric Messier on sulava, notkea ja nopea luistelija verrattuna esim. Chris Dingmanniin ja Turner Stevensoniin, vaikkei ylläkkään Joe Sakicin tai Petr Sykoran räjähtävyyteen. Kädet eivät ole kovinkaan herkät, mutta ei puolustajasta hyökkääjäksi siirretyltä pelaajalta voi kaikkea vaatia.
 

ipaz

Jäsen
Oli siinä tyttöystävällä ihmettelemistä kun heräsin klo 2.55 katsomaan peliä ja kökötin koko 3 ja puoli tuntia sängyn reunalla nenä kiinni töllössä. Suurempi oli kummastus kun Bourquen nostaessa Kannun ylös vastasin tippa linssissä hänen kysymykseen pelin loppumisesta... ei sille mitään voinut, eikä pitänytkään voida.

Onnitteluni kaikille mestareille ja erityisesti Ville Niemiselle. Uskomaton saavutus!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Messier

Henk.koht. olen sitä mieltä että Podein ja Yelle olivat paljon parempia kuin Messier, varsinkin finaaleissa. Ja kovasti on vaikea niellä tuota väitettä Messierin luistelun sulavuudesta, vertasit häntä Dingbattiin ja Stevensoniin jotka ovat molemmat enemmän tai vähemmän nyrkkiosaston kavereita, ei ihme jos Messier näytti sulavalta heihin verrattuna (mutta verrattuna esim. Yelleen hän oli hidas).

14PIM ei sinänsä kerro mitään mutta kun rupee laskemaan kuinka paljon tyhmiä kakkosia noista 7 jäähystä oli niin sitten rupee silmät aukeemaan.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Ei kai Messierin pakko ole Podeinia ja Yellea parempi olla. Mies hoiti oman tehtävänsä siinä missä Sakic hoiti omansa. Kaikille on oma roolinsa hyvin toimivassa joukkueessa ja ne ovat kaikki tärkeitä. Luistimillakin Messier on ihan riittävän hyvä, jos kaveri ei osaisi luistella niin ei kai hän tuolla pelaisi. Taas vertaus Yelleen on ihmeellinen, jotkut liikkuvat paremmin ja jotkut huonommin. Seitsemän jäähyä mies otti, oli niistä varmaan osa tyhmiäkin, muttei Avs niihin mitään ratkaisevaa hävinnyt. Joka tapauksessa Messier voitti sunnuntaina Stanley Cupin, kai se todistaa miehen olevan jonkinasteinen hyöty joukkueelleen.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Eric huono?

Kyllä koko kolmikko pelasi kiistatta hyvin yhteen ja teki kaikkensa joukkueen eteen. Henki voittaa materian.
Daespoo voi tietysti lähettää erkille onnittelut kannun johdosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös