Stanley Cup 2006 Round 1 - Detroit vs Edmonton

  • 21 866
  • 201

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Detroit Red Wings & Joe Louis Arena (20.053)
Edmonton Oilers & Rexall Place (17.099)

Värikäs runkosarja on nyt sitten yhtä kierrosta vaille valmis ja on aika kauan odotetun Stanley Cupin! Läntisen konferenssin ykkönen Detroit Red Wings saa ensimmäisellä kierroksella (Last 16, konferenssin puolivälierät...) vastaansa lännen kasin, Edmonton Oilersin. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa yhteensä neljä kertaa ja voitot jakautuivat tasan 2-2 (maalit 14-13 Detroitille). Neljästä ottelusta peräti kolme ratkesi vasta jatkoajan / rangaistuslaukausten jälkeen, joten kaikki tämä huomioiden = tasainen sarja on tulossa.

RUNKOSARJAN KOHTAAMISET 2005-2006

03.11.2005 DET-EDM 3-4 JA / Det = Osgood, Edm = Markkanen

Raffi Torres ampui jatkoajalla Edmontonin voittomaalin ja katkaisi samalla Detroitin yhdeksän ottelun voittoputken. Voitolla Detroit olisi tehnyt seuran uuden voittoputki ennätyksen, nyt tuota saavutusta sivuttiin. Tomas Holmström ampui Red Wingsien maaleista kaksi, Jason Williamsin tehot olivat 1+1 ja Pavel Datsyukille merkittiin 0+2. Edmontonin tehokkain oli Shawn Horcoff (1+1).

17.11.2005 EDM-DET 6-5 JA / Edm = Markkanen, Det = Osgood

Toinen kohtaaminen ja taas jatkoaikavoitto Edmontonille. Tällä kertaa Oilersien voittomaalista vastasi Jarret Stoll. Horcoff oli kentän kuningas tehoilla 0+4, jotka kaikki syntyivät kolmannessa erässä (Edmontonin ennätys). Ottelu oli todellista vuoristorataa (Babcockin sanoin "it was ugly"...) sillä Detroit johti ottelua jo 1-3 ja toisen erän lopussa Johan Franzen osui ylärimaan. Kolmannessa erässä Edmonton meni ohi ja 5-3 johtoon, Red Wingsin onnistuttua kuitenkin tasoittamaan Brendan Shanahanin sekä Steve Yzermanin maaleilla 5-5'een.

18.03.2006 EDM-DET 3-4 RL / Edm = Roloson, Det = Legace

Kauden kolmas kohtaaminen ja jälleen kerran mentiin jatkoille. Tällä kertaa jopa rangaistuslaukauksiin asti, joissa Detroit onnistui lopulta nappaamaan kauden avausvoittonsa öljymiehistä. Voitto oli lähellä jo varsinaisella peliajalla, sillä Edmonton tasoitti ottelun 3-3'een alivoimalla vain vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria. Rankkareissa Legace oli ohittamaton, Rolosonin onnistuivat ohittamaan Zetterberg sekä Williams.

11.04.2006 DET-EDM 2-0 / Det = Legace, Edm = Roloson

Kauden neljäs ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa päättyi niukkaan 2-0 kotijoukkueen voittoon. Samalla Detroit varmisti koko NHL'n runkosarjan voiton ja sitä kautta myös kotiedun mahdollisiin finaaleihin asti. Presidents Trophy on Detroitille 2000-luvulla jo kolmas viidestä mahdollisesta.

1. Detroit Red Wings 58 voittoa 124 pistettä maalit 302-203
8. Edmonton Oilers 41 voittoa 95 pistettä maalit 256-251

Red Wings kohtaa vielä päätöskierroksella vieraissa Nashville Predatorsin.

Frensmanniviivoilla on helpompi ennakoida...

- Detroitilla ne kuuluisat suuret ennakkosuosikin paineet
- Edmonton ei kuitenkaan kuulu kategoriaan "ei mitään hävittävää", joukkue teki merkittäviä hankintoja kevään aikana
- Säilyykö runkosarjan tuomarilinja myös pudotuspeleissä = suosii Detroitia
- Kestääkö Legace kovat paineet vai joudutaanko turvautumaan Osgoodiin
- Mikä on kokeneen Dwayne Rolosonin panos ottelusarjaan? Detroit on ennenkin kaatunut vastustajan kuumaan kiipperiin...
- Steve Yzermanin panos, odotukset ovat Hockeytownissa kovat
- Chris Pronger taas Detroitia vastassa Stanley Cupissa

Kokoonpanoista lisää kunhan Detroit on pelannut viimeisen runkosarjan ottelunsa. Henkka hoitanee nämä päivitykset, loukkaantumiset yms. Ja Edmontonin leiriin vastaavanlainen toive : )

HCM'N ARVIO - Detroit selkeä ennakkosuosikki, mutta Edmontonissa on potentiaalia haastaa punasiivet, eikä pelkästään hyvien runkosarjan kohtaamisten perusteella. Tiukat viisi, kuusi ottelua pelataan ja sarja lopulta Detroitille 4-1 tai 4-2. Yksikään ottelu ei tule päättymään yli kolmen maalin erolla ja jatkoaika tullaan näkemään vähintään kahdesti.

KIEKKOKAUDEN PARAS AIKA ON ALKAMASSA - NAUTTIKAAMME! : )
(Ja keskustelkaamme...)
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Edmonton yllättää ja pudottaa Detroitin voitoin 4-2. Sanokaa minun sanoneen :-)
 

TML

Jäsen
Parker27 kirjoitti:
Edmonton yllättää ja pudottaa Detroitin voitoin 4-2. Sanokaa minun sanoneen :-)

Itsekin näen tässä potentiaalista yllätysmomenttia.

Deti on ollut koko kauden huikea ruotsalaisine supertähtineen. Hyökkäysvoittoinen peli on tuonut rutkasti maaleja ja voittoja. Playoffeissa tunnetusti kuitenkin maalivahti ja puolustuspeli ratkasee hyvinkin paljon.

Manny Legace on torjunut toisen peräkkäisen hyvän runkosarjan mutta onko hänestä pleijari vaihdiksi? Sen näyttää aika.

Puolustuspeli on Wingsillä vahvaa. Samat vanhat nimet luutivat vieläkin takalinjoilla ja hyvin ovatkin luutineet.

Hyökkäyksessä siis löytyy huikea arsenaali. Siitä kertoo se että kolmos kentästä saattaa löytyä Jason Williamsin ja Stiivi Y:n kaltaisia pelimiehiä. Keneen siis Peca kohdistaa voimavaransa? Rouhijoitakin löytyy hyvin eikä sovi unohtaa Maltby-Draperia jotka vaan tykkäävät näistä pleijareista.


Edi teki kovimman hankintansa juuri maalin suulle. Dwayne Rolosonista maksettiin kova hinta mutta on esiintynyt ihan pätevästi. Nyt vasta se todellinen mittari tulee.

Puolustus on edelleen melko fyysinen, mutta käsiäkin hankittiin Oilersiin Spacekin ja Tärnströmin muodossa. Paketti on ihan hyvin kasassa ja ykköstähtenä urakoi Chris Pronger vähintään 28min pelissä. Kuinka Pronger jaksaa liukkaita Wings hyökkääjiä vastaan?

Hyökkäys on materiaaliltaan aika tasainen. Mitään megatähtiä ei löydy, mutta toisaalta erittäin tasaisen varmoja pelaajia löytyy. Vastuuta jaetaan moneen kenttään. Sergei Samsovon on ollu loisto hankinta ja nyt pikkumies saa näpäyttää Detroittia.


Veikkaus kallistuu Edmontonin puolelle. 2-4 Edille ja jymypaukku heti kättelyyn!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Öljymiehet on ollut vuodesta toiseen piikkinä kärkijoukkueiden lihassa. Tähän saakka jymypaukku on jäänyt kuitenkin tekemättä, eli toista kierrosta pidemmälle ei Edmonton ole päässyt.

Hurja vääntö on nytkin luvassa. Oilersilla on varsin tasapainoinen paketti, jossa on taitoa, kovuutta ja ennen kaikkea luisteluvoimaa. Edmontonilla on myös se etu, ettei kukaan odota joukkueelta voittoja Detroitia vastaan.

Saa nähdä, jatkuuko Ales Hemskyn erinomainen kausi vielä pudotuspeleissä. Toinen avainmies on Mike Peca. Puolustuksessa Smith ja Pronger saavat pelata niin paljon kuin jaksavat.

Toivottavasti Öljymiehet menee jatkoon.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Tänä vuonna saattaa ja SAAKIN tulla se jymypaukku. Detroitin RedWingssit on kyllä ehdoton suosikki, mutta kyllä Edmonton ainakin muutaman pelin voittaa. Tosin toivon ja rukoilen että tuo NHL:n TPS saadaan ulostettua playoffeista heti!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
TML kirjoitti:
Hyökkäysvoittoinen peli on tuonut Detroitille rutkasti maaleja ja voittoja. Playoffeissa tunnetusti kuitenkin maalivahti ja puolustuspeli ratkasee hyvinkin paljon.

Niin, Detroit on päästänyt sen 203 maalia ja Edmonton 251.

- Maalivahdit molemmilla kysymysmerkkejä. Legace kuitenkin mahdollinen Vezina-ehdokas. Legace-Roloson runkosarjassa 2-0. Osgood-Markkanen turha vertailla, koska eivät tule pelaamaan. Roloson Detroitia vastaan Minnesota mukaanlukien 1 voitto 3 tappiota. Legacelta nollapeli viimeisessä ottelussa Oilersia vastaan.

- Pakisto Edmontonilla fyysisempi, Wingsillä kädellisempi. Pronger hävinnyt jokainen pudotuspelisarjansa urallaan Lidströmiä vastaan.

- Laaja hyökkäysmateriaali molemmilla, Detroitilla paremmat pelintekijät. Luisteluvoima ja fyysisyys Edmontonin etu, kiekonhallinta ja erikoistilanteet Detroitin.

Detroitin oletettu kokoonpano:

Draper - Datsyuk - Shanahan
Holmström - Zetterberg - Samuelsson
Williams - Lang - Yzerman
Cleary - Franzen - Maltby

Lidström - Lilja
Schneider - Chelios
Cross - Kronwall

Legace
(Osgood)

Edmontonin oletettu kokonpano:

Smyth - Horcoff - Hemsky
Torres - Stoll - Samsonov
Moreau - Peca - Dvorak
Pisani - Murray - Harvey

Pronger - Spacek
Tärnström - Smith
Bergeron - Staios

Roloson
(Markkanen)
 
Viimeksi muokattu:

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Maalivahtiosastostolla puntit ovat aika lailla tasoissa, Detroitilla kuitenkin pienoinen etu. Molempien joukkueiden ykkösmaalivahdit pelasivat hyvän runkosarjan. Kummallakaan ei kuitenkaan playoff-kokemusta liiaksi ole. Detroitilla on kuitenkin laittaa maalille kaiken nähnyt ja jo yhden Stanley Cupin Hockeytowniin torjunut Chris Osgood. Jussi Markkanen ei tule peliäkään pelaamaan ilman Rolosonin loukkaantumista.

Puolustukseen on molemmilla laittaa mahdolliset Norris ehdokkaat: Chris Pronger ja Niklas Lidström. Tasaiset pakistot joukkeilla kieltämättä on. Dick Tarnström on ainakin itselleni kuitenkin pienoinen kysymysmerkki.

Hyökkäykseen Red Wings tulee kokeneella materiaalilla. Nuorempaa pelaajasukupolvea edustavat Henrik Zetterberg, Jason Williams ja Pavel Datsyuk. Brendan Shanahan pelaa parasta kauttaan muutamaan vuoteen ja on lähes aina loistanut myös pudotuspeleissä. Datsyuk on tänä vuonna ensimmäistä kertaa johtamassa joukkuetta pudotuspeleihin selkeänä ykkössentterinä. Detroitin laajaa sentteri kalustoa täydentävät Henrik Zetterberg ja Robert Lang. Kris Draper ja Kirk Maltby ovat liigan parhaita omissa rooleissaan. Oilers saa kehiin lähes yhtä kovan hyökkäyskaluston. Ykkös- ja kakkosvitjoista löytyy taitoa ja fyysisyyttä. 3. ketjun keskellä on yksi NHL:n parhaista puolustavista senttereistä, Mike Peca.

Tämä saattaa olla Detroitin kokeneen kaluston viimeinen mahdollisuus voittaa jotain suurta yhdessä. Kapteeni tuskin jatkaa enään ensi kaudella, enkä usko Chelioksenkaan jatkamiseen. Sarja menee suuremmalla kokemuksella ja rutiinilla pelaavalle Detroitille 4-2.
 

Voittaja

Jäsen
Tuohon edelliseen postiin ensin sen verran, että itse taas uskon sekä Chelin että Stevien jatkavan vielä ensi kaudellakin.

Sitten tähän ottelupariin. Jos käy niin, että Edmonton voittaa enemmän kuin yhden ottelun, olen pettynyt. Vaikka pleijarit on aina pleijareita ja molempien joukkueiden alakerrat näyttävät varsin tasaisilta, on hyökkäyksessä niin selkeä ero Detroitin hyväksi, että todellisuudessa uskon tämän parin menevän Detroitille 4-0. Kokeneet hyökkääjät Shanahan, Lang ja Yzerman maailman parhaan puolustajan Lidströmin kanssa ratkaisevat parin Wingseille suoraan neljässä pelissä.

Toisaalta taas, jos Babcock jostain käsittämättömästä syystä keksisi aloittaa pleijarit Osgoodilla, niin sitä en uskalla edes ajatella, silloin voi todellakin käydä miten vaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ottelusarjasta veikkaan 4-1 tai 4-2 -voittoa Wingsille, riippuen siitä miten Wings onnistuu kotiareenallaan. Kotipelit ovat takunneet ihmeellisesti, kun taas vieraskentällä on kulkenut paremmin.

Zetterberg ja Lidström ovat ilmeisesti lepuutusvuorossa Datsyukin lisäksi ensi yönä Nashvillea vastaan. Schneider ja Yzerman palaavat huilivuorosta kokoonpanoon.

Voittaja kirjoitti:
Tuohon edelliseen postiin ensin sen verran, että itse taas uskon sekä Chelin että Stevien jatkavan vielä ensi kaudellakin.

Chelios on itse sanonut, että jatkaa niin kauan kuin vain hänelle sopimusta tarjotaan. Yzermanista taas saatan veikata, että tekee "Bowmanit" ja lopettaa, jos Wings vie Stanley Cupin. Jos taas Wings ei sitä voita, niin mies todennäköisesti jatkaa. Parempi kyllä olisi jo tehdä loppu uralle, kun paikat ovat vielä ehjänä.

Tällä hetkellä Yzerman on paremmassa kunnossa mitä yli neljään vuoteen. Paremmassa mitä 2002 pudotuspeleissä, kun mies oli Wingsin paras hyökkääjä vain yhdellä toimivalla jalalla. Se on se sydän mikä ratkasee.

Toisaalta taas, jos Babcock jostain käsittämättömästä syystä keksisi aloittaa pleijarit Osgoodilla, niin sitä en uskalla edes ajatella, silloin voi todellakin käydä miten vaan.

Osgoodilla ei aloiteta. Babcock ilmoitti jo aikaa sitten Legacen aloittavan pudotuspelit.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Molemmilla kyllä suht laaja materiaali, josta löytyy osaajaa moneen rooliin. Ero siinä, että Detroitin pelaajat painetestattuja, kun taas Edmontonin pelaajilta vielä suurimmat näytöt playoffeissa antamatta. Sellainen pieni yksityiskohta sattui silmään, kuin Oilersin Rem Murray. Eikö hän ollut Detroitin training campillä kauden alla? Siinä oiva motivaation lähde hänelle. Oliko Roloson se maalivahti, joka pelasi Wildin konffan finaalin, vai Fernandez? Jos oli Roloson, niin ainakin häneltä löytyy sitten meriittejä.

Veikkaan, että pelit tulee olemaan tiukkoja, mutta Detroit vie kokemuksen tuoman edun turvin ottelusarjan lukemin 4-2.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tästä se taas alkaa. Voidaan unohtaa Presidents Trophyt, vierasvoittoennätykset, yli 80pisteen miehet jne. Nyt pitää olla Detroitilla hereillä ja iskeä heti kotona Oilerssille luu kurkkuun. Vastustajana Oilers on paha. Liikkuva hyvä kokonaisuus, joka pystyi viemään Red Wingseiltä pisteitä runkosarjassa (Markkanen taisi voittaa pelinsä maalissa :D). Joka tapauksessa, jos samoilla tuomarilinjoilla mennään niin en näe Oilersseissa sitä potenttiaalia, mikä voisi pudottaa Red Wingsit jatkosta. Laajalla materiaalilla Red Wings pystyy jyräämään Öljymiehet viidessä pelissä. Niin ja se ainut tappio tulee vaihteeksi Joe Louisilla eka pelissä jatkoajalla.

Niin kauan kun Detroit ei kohtaa Calgaryä playoffeissa ni jatkoon mennään.
Sydäntälämmittävin asia on kuningas Yzermanin hyvä kunto. Toivottavasti Steve näyttää vielä nuoremmilleen, miten keväällä pelataan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maaginen mailavirtuoosi kirjoitti:
Sellainen pieni yksityiskohta sattui silmään, kuin Oilersin Rem Murray. Eikö hän ollut Detroitin training campillä kauden alla? Siinä oiva motivaation lähde hänelle.

Oli campilla. Daniel Cleary ja Mikael Samuelsson ajoivat kuitenkin ohi.

Oliko Roloson se maalivahti, joka pelasi Wildin konffan finaalin, vai Fernandez? Jos oli Roloson, niin ainakin häneltä löytyy sitten meriittejä.

Kyllä Roloson silloin maalilla ainakin osassa otteluista pelasi, mutta Lemaire vaihtoi mokkea vähän väliä. Molemmat pelasivat silloin, sekä Roli että Fernandez.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Parker27 kirjoitti:
Edmonton yllättää ja pudottaa Detroitin voitoin 4-2. Sanokaa minun sanoneen

Jos minä olisin Oilersien valmentaja niin ensimmäisessä pelissä joku mulkku vetelisi Legacen kylmäksi, kentällä vielä samaan aikaan Laraque niin nähtäisi (jälleen kerran) pleijareissa kuinka Wingsien hiiret eivät tee muuta kuin puhaltelevat muniinsa kun joku käy vähän ajelemassa tai kohlimassa maalivahtia.

Oilers ei kykene Wingsejä taidolla voittamaan mutta olemalla riittävän mulkkuja ja tekemällä Wingsien pelaajien ja etenkin maalivahdin olon tarpeeksi vaikeaksi kaikki on mahdollista. En yksinkertaisesti luota siihen, että tuomarilinja jatkuu kokolailla samana kuin runkosarjassa ja jos se vaan sallii likaisemmat otteet mitkä kohdistuvat etenkin taitaviin hyökkääjiin ja maalivahtiin niin sarjan voittajaa ei todellakaan ole kirkossa kuulutettu.

Ei mahda minkään mutta mielestäni Wingsien materiaali on koottu liiaksi runkosarja mielessä pitäen, taitavia pelaajia jotka hyötyvät siitä, että runkosarjassa vihelletään pääsääntöisesti sääntöjen määrämällä tavalla mutta tähän kauteen mennessä kaikki on aina muuttunut pleijareiden alkaessa ja jos meininki jatkuu samana tälläkin kaudella (uusista säännöistä riippumatta) joukkue on suurissa vaikeuksissa.

vlad.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
vlad kirjoitti: Jos minä olisin Oilersien valmentaja niin ensimmäisessä pelissä joku mulkku vetelisi Legacen kylmäksi,

Olisiko Pecan Maikki tähän sopiva herra? Ei taida kuitenkaan MacTavishin persoonaan kuulua nämä käskyttämiset? Esimerkiksi "Niemon" temput on kyllä varmasti kaikilla muistissa viime pudotuspeleistäkin, tällä kertaa ei Sharksin tarvi ainakaan Niemistä väijyä kokoajan oman maalin kulmilla. Ja tuskin tarvii Masoninkaan päälle ajella muuten Niemisen tuossa Nashville-sarjassa, riittää kun limput toimitetaan maaliin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
vlad kirjoitti:
Jos minä olisin Oilersien valmentaja niin ensimmäisessä pelissä joku mulkku vetelisi Legacen kylmäksi, kentällä vielä samaan aikaan Laraque niin nähtäisi (jälleen kerran) pleijareissa kuinka Wingsien hiiret eivät tee muuta kuin puhaltelevat muniinsa kun joku käy vähän ajelemassa tai kohlimassa maalivahtia.

Ei mahda minkään mutta mielestäni Wingsien materiaali on koottu liiaksi runkosarja mielessä pitäen, taitavia pelaajia jotka hyötyvät siitä, että runkosarjassa vihelletään pääsääntöisesti sääntöjen määrämällä tavalla mutta tähän kauteen mennessä kaikki on aina muuttunut pleijareiden alkaessa ja jos meininki jatkuu samana tälläkin kaudella (uusista säännöistä riippumatta) joukkue on suurissa vaikeuksissa.

Ei riitä 58 voittoa ja 124 pistettä Vladille? Tottahan se on, että runkosarjan perusteella mestaruuksia ei jaeta, mutta kyllä tuollaiselle pistemäärälle pitää nostaa hattua, helpohkosta omasta divisioonasta huolimatta upea työ Red Wings! Ja ei Edmonton mitään voita Legacea teilaamalla. Ehkä joskus 70-luvulla (minne ilmeisesti Vlad kovasti haikailee?) Phillyn hurjina vuosina tällä taktiikalla otettiin kannuja kotiin, tämän päivän Detroit Red Wings on aika pitkälle = nyky NHL. Ja vaikka punasiipien ylivoima olikin kovin koko liigassa, kyllä niitä pelejä voitettiin ilman yv-maalejakin. Tämä siis tästä paljon puhutusta tuomarilinjasta, jonka odotetaan muuttuvan pleijareihin.

Kun muistelee kevättä 2003 ja Mike Babcockin finaaleihin asti selvinnyttä Anaheim Mighty Ducksia, tässä nyky Detroitissa on nyt paljon samaa. Samanlaisia "mikkihiiriä" ne ankat silloin kolme vuotta sitten olivat kuin mitä Detroit nyt, ei siellä sitä fyysistä kovuutta nyt sen enempää ollut ja silti ankat meni finaaliin. Silloin tosin Giguere oli yli puolet siitä joukkueesta, Legacen ei tarvitse samaan pystyä sillä Detroitin hyökkäys on kymmenen kertaa kovempi kuin mitä '03 Ducks. No näitä vertailujahan voisi tehdä vaikka kuinka ja paljon...

Mielenkiintoiset pelit tulossa, Edmontonia en pelkää tippaakaan, mutta olisihan tuo Colorado ollut kiva pudottaa avauskierroksella... : ) pisteen päähän se riemu jäi tällä kertaa. Runkosarjan viimeisessä ottelussa Nashville-Detroit molemmat joukkueet lepuuttivat avainpelaajiaan, Detroitilta olivat sivussa Lidström, Datsyuk sekä Zetterberg. Osgood pelasi mitä todennäköisemmin kauden viimeisen ottelunsa, toisaalta mistäpä näitä tietää. No mutta Legaceen luotetaan kuin vuoreen!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoisia olivat nuo kaksi peliä, jossa Lidströmiä tällä kaudella lepuutettiin. San Joselta turpaan 1-5 ja Nashvillelta 3-6. Hart Trophy -ehdokkuus on enemmän kuin paikallaan.

vladilla on mielenkiintoisia kauhuskenaarioita, mutta nuo tämän kauden sääntömuutokset ovat olleet kaikista eniten Detroitin etu. Parina edelliskeväänä Wings on kaatunut maalivahtien varustehirviöihin sekä kahvakiekon älyttömään sallimiseen.

Nyt molemmat ovat poissa, en usko mitenkään tuomarinjan muuttuvan pudotuspeleissä parin vuoden takaiseen perässähiihtämiseen. Nollatoleranssissa on vaan se hyvä puoli että se jättää pirusti vähemmän tulkinnanvaraa. Kun rikot, niin se vihellettään, eikä tarvitse miettiä, että oliko se nyt siinä rajamailla. Siksi en usko tuomarilinjan muuttuvan mihinkään. Peli toki voi muuttua pleijareissa intensiivisemmäksi ja taklausvoittoisemmaksi, mutta niinhän sen pitää ollakin.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
vladin kanssa olen kyllä samoilla linjoilla että tuo fyysisyys ja joukkuekavereiden puolustaminen on mielenkiintoinen juttu joka ehkä uupuu ainoana asiana Wingseiltä. Pleijarit ovat fyysisen kiekon aikaa ja edi on siinä suhteessa tosi paljon edessä.

Uusilla runkosarja jäähysäännöillä Wings menee jatkoon mutta jos linja muuttuukin?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Henkka kirjoitti:
Mielenkiintoisia olivat nuo kaksi peliä, jossa Lidströmiä tällä kaudella lepuutettiin. San Joselta turpaan 1-5 ja Nashvillelta 3-6. Hart Trophy -ehdokkuus on enemmän kuin paikallaan.

On muuten kova kisa tänä vuonna tosta Hartista. Thornton, Lidström, Jagr, Kiprusoff...

Tässä muutamia linkkejä, Detroit-Edmonton preview spesiaalia Jenkeistä!

http://sports.espn.go.com/nhl/playoffs2006/columns/story?columnist=burnside_scott&id=2413151
http://sports.espn.go.com/nhl/playoffs2006/news/story?id=2412721
http://www.tsn.ca/nhl/feature/?fid=9323&hubname=nhl

21-22.04 pe-la @ Detroit
23-24.04 su-ma @ Detroit
25-26.04 ti-ke @ Edmonton
27-28.04 to-pe @ Edmonton

Pitkäaikaispotilas Jiri Fischeria lukuunottamatta molempien joukkueiden terveystilanne "hyvä" - Datsyukin odotetaan palaavan play offs avaukseen...

http://www.sportsline.com/nhl/injuries

Mielenkiintoista kun noita Pohjois-Amerikan tiettyjen kiekkosivujen Stanley Cup ennakoita lukee, niin lähes jokaisessa "asiantuntijan analyysissa" Manny Legacea pidetään Detroitin suurimpana riskinä kannun tavoittelussa. Viidenneksi eniten voitettuja otteluita (37), kolmanneksi pienin päästettyjen maalien keskiarvo (2.19) ja yhdeksänneksi paras torjuntaprosentti (91.5). Miksi Legace luokitellaan riskitekijäksi? Okei, play offs kokemusta ei ole ykköstorjujan roolista, mutta nälkää - sitä Legacelta löytyy ja se voi hyvän runkosarjan jatkeeksi kantaa vielä pitkälle. In Legace we trust!

Onneksi on TSN : )

"Roloson's big problem has been soft goals"
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
HCM kirjoitti:
Mielenkiintoista kun noita Pohjois-Amerikan tiettyjen kiekkosivujen Stanley Cup ennakoita lukee, niin lähes jokaisessa "asiantuntijan analyysissa" Manny Legacea pidetään Detroitin suurimpana riskinä kannun tavoittelussa. Viidenneksi eniten voitettuja otteluita (37), kolmanneksi pienin päästettyjen maalien keskiarvo (2.19) ja yhdeksänneksi paras torjuntaprosentti (91.5). Miksi Legace luokitellaan riskitekijäksi? Okei, play offs kokemusta ei ole ykköstorjujan roolista, mutta nälkää - sitä Legacelta löytyy ja se voi hyvän runkosarjan jatkeeksi kantaa vielä pitkälle. In Legace we trust!

Syy siihen että Legacea pidetään suurimpana riskinä on juuri se, minkä itsekin mainitsit. Play off kokemuksen vähäisyys. Amerikassa arvostetaan aivan käsittämättömän paljon sitä, että maalivahdilla on vahvoja näyttöjä play offeista. Ehkä liikaakin, koska ainahan play offeissa syntyy myös uusia tähtiä, kuten Dryden, Roy ja Giguere. Jokainen huppuvahti on joutunut uransa alussa kerran olemaan se joukkueensa kysymysmerkki kokemuksen puutteen takia.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
In Legace we trust

Toivottavasti punasiivet onnistuvat etenemään tästä parista lopulta jatkoon Mannyn johdolla. Ne hetket alkavat olla taas käsillä, kun jännitys kohoaa huippuunsa myös NHL:n osalta. Toivottavasti hyvän runkosarjan jälkeen joukkue onnistuu pelaamaan myös hyvät pudotuspelit, jonka päätteeksi Stanley Cupia juhlittaisiin Hockeytownissa. Omalla kohdalla eräänlaiseksi "kulttihahmoksi" jo peruskoulusta lähtien on noussut Steve Yzerman, jonka otteita on mielenkiintoista seurata. Saa nähdä pelaako mies nyt viimeistä kauttaan, vai jatkaako vielä tulevaisuudessa pelejään.

Toivottavasti sitä pääsisi nauttimaan Detroitin otteista myös Canal+ -kanavan kautta tässä lähiviikkoina, täytynee alkaa sitä pelipaitaa tuolta naulakosta etsimään..
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
HCM kirjoitti:
Ei riitä 58 voittoa ja 124 pistettä Vladille? Tottahan se on, että runkosarjan perusteella mestaruuksia ei jaeta, mutta kyllä tuollaiselle pistemäärälle pitää nostaa hattua, helpohkosta omasta divisioonasta huolimatta upea työ Red Wings! Ja ei Edmonton mitään voita Legacea teilaamalla.

Toki runkosarjan saavutusta voi arvostaa mutta voitot ja pisteet eivät takaa menestystä pleijareissa. Pleijarit ovat, kuten tiedettyä, täysin oma maailmansa.

Ja, jos se Legace teilataan niin kuka tulee tilalle? Osgood ja mikä mahtaa olla pelaajien (etenkin heidän) ja fanien todellinen luotto häneen? 90-luvulla Wingsit pelasi useana kautena runkosarjan todella hyvin mutta sitten pleijareissa kaikki romahti ja monen kauden aikana muistan romahtamisen johtuneen suurelta osin epäkypsän maalivahtipelin ansiosta ja tuolloin maalilla seisoi juuri Osgood - valitettavasti en luota häneen kakkosena ja jos Oilers pelaisi häikäilemättömästi ja ajaisi Legacen kylmäksi niin Wingsien asema saattaisi muuttua ratkaisevalla tavalla (kyse on kohdallani siis jossittelusta, joskin jos itse olisin Oilersien valmentaja niin ensimmäisestä pelistä lähtien alkaisi Legacen "pommittaminen" ihmiskuulilla).

Kun muistelee kevättä 2003 ja Mike Babcockin finaaleihin asti selvinnyttä Anaheim Mighty Ducksia, tässä nyky Detroitissa on nyt paljon samaa. Samanlaisia "mikkihiiriä" ne ankat silloin kolme vuotta sitten olivat kuin mitä Detroit nyt, ei siellä sitä fyysistä kovuutta nyt sen enempää ollut ja silti ankat meni finaaliin. Silloin tosin Giguere oli yli puolet siitä joukkueesta, Legacen ei tarvitse samaan pystyä sillä Detroitin hyökkäys on kymmenen kertaa kovempi kuin mitä '03 Ducks. No näitä vertailujahan voisi tehdä vaikka kuinka ja paljon...

Olisikin syytä analysoida kuinka vastustajat pelasivat tuolloin Duckseja vastaan, annettiinko näiden "mikkihiirien" pelata omilla vahvuuksillaan vai pyritiinkö heidät riisumaan vahvuuksista. Perustan oman näkemykseni siihen, että tuomarilinja muuttuu, mikä ei enää sen jälkeen suosi taitavaa joukkuetta kuten Wingsit on, muutoksen ei tarvitse olla suuri mutta jos se sallii hitusenkin kovemmat otteet Wingsien tähtiä (joista osa on pleijareiden vastuunkantajina kokemattomia) kohtaan niin suuria ongelmia voi olla tiedossa ja jos vastustaja vielä pelaisi riittävän aktiivisesti sillä kiekon harmaalla alueella eli pyrkisi "tuhoamaan" Wingsien voitonavaimet (tärkeimmät pelaajat) niin Wingsien asema pienenä ja kevyenä joukkueena voi olla todella tukala. Hyvässä lykyssä voimat riittävät yhden sarjan voittamiseen tai jopa kahden mutta kuinka moneen sarjaan voimat riittävät jos vastustaja lähtee liikkeelle altavastaajan ottein ja pyrkii pelillisesti ja taktisesti repimään Wingsien kokonaisuuden hajalle.

Toisaalta, kuten kirjoitin, taidolla Wingsejä ei voida voittaa ja maalivahtipelikin on onnistuessaan (ja jos Legace säilyy terveenä) riittävän hyvä pleijareita varten mutta vastustajan valmentajan kannattaa "haistella" todella tarkoin millainen tuomarilinja lopulta on ja jos se sallii vähääkään kovemmat otteet niin tuolloin taktisesti niiden käyttö on enemmän kuin järkevää ja silloin Wingsit on nähdäkseni ongelmissa koska kapasiteetti vastata samaan peliin on olemattoman pieni, etenkin paine kannattaa kohdistaa pleijareissa kokemattomiin tähtihyökkääjiin (Wingsien kannalta toivottavaa olisi tuolloin se, että Yzerman kykenisi kannattelemaan nuoria harteillaan ja auttamaan heidät vaikeuksien yli) ja etenkin maalivahtiin.

Sanotaanko suoraan, että lähtisin luottavaisemmin pleijareihin jos joukkueessa oli pari sellaista fyysisempään peliin kykenevää kaveria lisää jotka lisäksi pelitaidoiltaan olisivat riittävän hyviä jottei joukkueen kokonaisuus kärsisi liikaa.

No, katsotaan kuinka tässä käy. Millaisin asein Wingsit lähtevät pleijareihin ja etenkin millaisia taktisia muutoksia valmentaja kykenee tekemään mikäli pelit eivät suju ennakoidulla tapaa. Niin kauan kuin aseet ovat Wingseillä ongelmien mahdollisuus on pienehkö mutta jos vastustaja pääsee ihon alle ja sekoittamaan ja rikkomaan Wingsien pelin pahimmanlaatuinen katastrofikin on mahdollinen.

vlad.

P.S. En halaja 70-lukua, riittää kausi 1996/97 - eipä onnistunut Wingsien nujertaminen kovuudella eikä millään muullakaan. Tosin nyt sellaisen tähtisikermän kokoaminen on mahdotonta palkkakaton tähden mutta ainahan sitä voi haaveilla "köyhänmiehen" versiosta.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
HCM kirjoitti:
Mielenkiintoista kun noita Pohjois-Amerikan tiettyjen kiekkosivujen Stanley Cup ennakoita lukee, niin lähes jokaisessa "asiantuntijan analyysissa" Manny Legacea pidetään Detroitin suurimpana riskinä kannun tavoittelussa. Viidenneksi eniten voitettuja otteluita (37), kolmanneksi pienin päästettyjen maalien keskiarvo (2.19) ja yhdeksänneksi paras torjuntaprosentti (91.5). Miksi Legace luokitellaan riskitekijäksi? Okei, play offs kokemusta ei ole ykköstorjujan roolista, mutta nälkää - sitä Legacelta löytyy ja se voi hyvän runkosarjan jatkeeksi kantaa vielä pitkälle.
Median epäluottamus Manny Legaceen selittynee herran edesottamuksilla vuoden 2004 playoffeissa. Silloin Legace aloitti playoffit ykkösenä, mutta haparoinnin myötä Curtis Joseph nousi ykkösen asemaan.

HCM kirjoitti:
Kun muistelee kevättä 2003 ja Mike Babcockin finaaleihin asti selvinnyttä Anaheim Mighty Ducksia, tässä nyky Detroitissa on nyt paljon samaa.
Samaa on, mutta merkittävin muutoksen kokenut osa-alue on valmennus. Mike Babcockin johdolla pudotuspeleihin voi lähteä luottavaisin mielin. Koko hänen runkosarjanaikainen toimintansa on tähdännyt nimenomaan pudotuspeleihin. Kauden aikana hän on kokeillut lukuisia ketjuyhdistelmiä, jotta hän ongelmien ilmetessä tietää, millä muutoksilla hän saa parhaimman irti pelaajistaan. Joukkue on edennyt säännöllisesti kolmen hyökkäysketjun voimin, jolloin erityinen varjostaminen on vastustajan kannalta hankalampaa:

Shanahan-Datsyuk-Draper
Samuelsson-Zetterberg-Holmström
Williams-Lang-Yzerman

Valmentajana Babcock on erittäin kyvykäs reagoimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Uskon hänen löytävänkin tarvittavat keinot, mikäli Edmonton onnistuu panemaan Wingsit melkoisen lujille. Aneeminen ex-valmentaja Dave Lewis ei moiseen pystynyt. Surffailtuaan tuolloin runkosarjan lopun lävitse, Wings esiintyi pudotuspeleissä hengettömästi, kykenemättä sopeuttamaan pelitapaansa vallitseviin oloihin.

Henkka kirjoitti:
Mielenkiintoisia olivat nuo kaksi peliä, jossa Lidströmiä tällä kaudella lepuutettiin. San Joselta turpaan 1-5 ja Nashvillelta 3-6. Hart Trophy -ehdokkuus on enemmän kuin paikallaan.
Hieman Vladin ajatukseen liittyen, tällä kaudella Wingsin tilille kirjattiin kaksi tappiota Vancouverille. Ominaista noille peleille oli, että pelin alusta lähtien Canucks ajeli ahkerasti Nicklas Lidströmiä. Johtuiko se sitten alkukauden kankeudesta vai mistä, mutta Nick hävisi sen jälkeen miltei näkymättömiin. Tässä vaiheessa kautta kokeneesta kaverista eivät pelihalut enää kovin vähällä haihdu, mutta Lidströmin eliminoinnilla olisi kieltämättä tuhoisa vaikutus Detroitin peliin. Mathieu Schneider on kykenevä paikkaamaan, mutta hyytyvänä hänestä ei ole pelaamaan enempää kuin 23-24 minuuttia ottelua kohden.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Uskon ja toivon, että tiukka sarja on odotettavissa. Wingsit olivat runkosarjan lopun uskomattoman kovassa iskussa, joten helppoa ei Oilerseilla tule olemaan. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat kuitenkin olleet tiukkoja (joskin Oilers pelasi näistä parhaat pelinsä jo ennen joulua ja keväällä Wingsit olivat vahvempia), joten mitään selviä pelejä ei ole luvassa.

Oilerseista uskon erityisesti Pecan ja Moreaun nostavan tasoaan tosipelien alkaessa. Erityisen tärkeän puolustusroolinsa lisäksi pojat voisivat mielellään tehdä tehoja myös hyökkäyspäässä. Rolosonin olisi myös noustava vielä askel paremmalle tasolle ja puolustuspelaamista on tiivistettävä. Jotkut arvelivat Markkasen olevan luukkuvahtina, mutta olen 95 prosenttisen varma, että Jussi katselee nämä pelit pressiboxin puolelta.

Tämähän oli muuten MacT:n ovelaakin ovelampi suunnitelma sijoittua kahdeksanneksi. Nyt pudotetaan Detroit (voitoin 4-2, mikäli kiinnostaa) ja sen jälkeen vastukset huononevat tasaisesti, kunnes finaalissa katsotaan Itäisen Konferenssin voittajan kanssa kuka on kuka.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
Kyllä mä veikkaan vaan, että Detroit voittaa tänä vuonna pokaalin.

On heillä sen verran toimiva paketti ollut koko kauden, Löytyy Datsyukkia, Yzermania, Zetterbergiä, Shanahania, Lindströmiä.

Noilta miehiltä löytyy rahkeita kantamaan ratkaisijan viittaa. Detroit voittaa sarjan 4-1.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös